Keresés

Részletes keresés

Józsefné Fodor Creative Commons License 2017.06.24 0 0 4549

A kezelőcipőt hol lehet átvenni én Miskolci  vagyok.

Előzmény: Eviica68 (4547)
Józsefné Fodor Creative Commons License 2017.06.24 0 0 4548

Szia !

Szeretném megkérdezni, hogy neked is volt a 4-dik héttől olyan tapasztalat, hogy reggelre teljesen lemerevedett a lábfejed, ha megpihent szorított az egész lábfejed? Kented-e krémmel és ha igen milyennel? A nagy ujjaid megmerevedtek?

Előzmény: Eviica68 (4547)
Eviica68 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 4547

2016 november 21-én operálta a bal lábamat, ( bütyök + kalapácsujj Austin + Hohmann) április 10-én a jobb lábamat  a Honvéd korházban Dr Gáspár Szabolcs osztályvezető főorvos úr.  Mindkét műtét helyi érzéstelenítéssel volt. A műtétből semmit nem éreztem, és két órával utána haza is mehettem. Mire a fájdalomcsillapító hatása elmúlt, már hatott másik, így már az első éjszakát is végig aludtam, és nem is fájt utána sem. Két hétig feküdtem mindkettővel (szerencsére nyugdíjas vagyok és megtehettem) Már a kórházban felvettem a "csodaszandált., amin jobb és ballábas is , így csak egyre volt szükségem. A sebek nagyon gyorsan begyógyultak, de a lábaim még sokáig dagadtak. Érdekes módon nem a műtét helye, hanem a másik lábujjaim felett és a lábfejem. Mostanra már a jobb lábam is egész jó, alig dagad egy kicsit. A gyógyszandált kb 3 hétig hordtam, nagyon sokat segített. 

Ha valaki szeretne még valamit tudni, szívesen elmondom a tapasztalataimat.

 

A gyógyszandált 4000 forintért én is tovább adom, nagyon jó állapotban van. 38-40 es méret lehet. 

teva56 Creative Commons License 2017.06.15 0 0 4546

Akinek mostanában műtötték a lábát, és 1-2 hónap múlva már nem lesz szüksége a XS-es kezelőcipőjére, kérem jelezze.

2 db kellene, Budapesten.

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.13 0 0 4545

Szia Fodor Józsefné!

A jobb lábamat 9 éve mütötték akkor a kezelőcipőt kb 5. héten vettem fel addig csak a lábélen jártam sajnos!!így aztán jól elmozdultak a csontok a mai napig fáj a talpam.

A bal lábamat 7 hete mütötték és másnap mikor fel keltem a kezelőcipőben tudtam rendesen járni.  Szépen gyógyult is a lábam. Szép lett.Persze még dagadozik a nagyláb ujjam néha bizsereg de nem lilul.

Én csak mindenkinek a kezelőcipőt ajánlom.Kb 5 hétig hordtam a csontok a helyükön.Tornáztatni is kell!

Érdekes hogy a kezelőcipőt az orvosok nem mondják hagyják hogy oldalazva járjanak a műtöttek.

Javulást kívánok és ha tudsz szerezni kezelőcipőt az sokat segítene .

 

Előzmény: 1965én (4544)
1965én Creative Commons License 2017.06.13 0 0 4544

Szia Jozsefné Fodor engem még tavaly szeptemberbe mütötték a bütykömet és csak a jobb lábamat csavarozták és drotozták  decemberbe vettékki mind a kettöt de a nagylábom ujja még mindig be van dagadva.ujcipöt még mindig nem tudok venni. a mikor érdek lödtem az irták nagyon sok türelem és kitartás kell hozzá.És ez igy van de mindekinek más kép gyogyul.Én is csak anyit todok irni sok türelmet.De ha van kérdésed szivesen válaszolok.üdv.

teva56 Creative Commons License 2017.06.13 0 0 4543

Sziasztok!

Lányom részére keresek XS-es kezelő cipőt. 2 db kellene. Itt a fórumon már találtam egyet, de 2 kellene, mivel mindkét lábát egyszerre műtik.

Üdv.

Teva 56

 

Józsefné Fodor Creative Commons License 2017.06.13 0 0 4542

Sziasztok!

Akinek van kedve és ideje, szeretném kérni, hogy pár sorban a TÜNETEKET amivel együtt él a műtét utáni hetekben írja le legyen olyan kedves!

Igazából nem látok olyan megosztásokat, kinek mi a problémája nap mint nap.! Az orvosok elbocsátáskor nem mondtak semmit a betegnek, így azzal segítenénk egymásnak, ha megosztanánk pár dolgot.

Én már írtam az eltelt hetek alapján mivel küszködök.

Én is már a műtét után 2-ik nap kerettel el tudtam menni a fürdőig a kórházban, külső élen tudtam járni, a két lábam sajna nem egyformán működik, a jobb szinte "gyógyult" DE a ballal sokat küszködök, mint írtam lejjebb., tehát nem erről van szó.

4-5-ik heti tapasztalatról.

Kerettel még mindig külső élen tudok menni, tegnaptól (már lehet) sőt már teli talppal is ,  keret nélkül is elég hosszú szakaszt megtettem, de azért bizonytalan nélküle, a varrat csodaszép, szinte alig látszik.

Panaszom.

Ha járok az egész lábam feldagad, lila és  szinte olyan mintha a lábam szára felé el akarna törni minden lábujjam, főleg a nagy ujj. Ha a nagy és a második ujjamhoz hozzáérek olyan, mintha áram csapna meg. 

EZ TERMÉSZETES? NEKED IS VANNAK ILYEN PANASZAID?

teva56 Creative Commons License 2017.06.11 0 0 4541

Szia Losiszika 62!

 

A műtétem Budapesten a Honvéd Kórházban volt. Mivel a műtétet  csütörtökön végezte és volt hely,  így hétfőn engedett haza. 

Előzmény: Losiszika62 (4540)
Losiszika62 Creative Commons License 2017.06.11 0 0 4540

Szia Teva56!

 

Köszönöm a válaszodat.

A műtétet hol végezte, milyen keretek között?

Én a hónap végére kaptam hozzá időpontot a bicskei rendelőbe, de nem tudom hol operál.

További szép napot kívánok:

Losiszika

Előzmény: teva56 (4538)
teva56 Creative Commons License 2017.06.10 0 0 4539

Szia Sz.P.

Írtam a megadott címre.

üdv. Teva56

 

Előzmény: SzP. (4535)
teva56 Creative Commons License 2017.06.10 0 0 4538

Szia Losiszika 62

 

Dr. Kádár Zsolt műtötte mindkét lábam egyszerre tavaly március 31-én. Vilson módszerrel (csavarozott is)

Csak ajánlani tudom.

Az első pillanattól kezdve szemernyi fájdalmam sem volt. Másnap már járkáltam a kezelő cipőmben.

4 hétig voltam itthon, de csak azért, hogy a csontok jól forrjanak. Az 5. héten már mentem dolgozni.

Ha van kérdésed, nagyon szívesen válaszolok.

toth.eva56@g-mail.hu

Üdvözöllek: TEVA 56

Előzmény: Losiszika62 (4528)
Józsefné Fodor Creative Commons License 2017.06.08 0 0 4537

Szia  Hanna.

Látom az írásodból, hogy neked sem volt egy egyszerű műtét. Jobbulást kívánok. Csak a 3-ik héthez tudok hozzászólni. Én is most vagyok a 4-ik hét közepén. Nekem is mindkét lábam erősen meg van püffedve, ha ráállok, vagy a láb élen megyek szinte fekete (lehet a vérhígító miatt is). Nekem már külső élen lehet terhelni. Jegelem, hol meg  vizes ruhával pár percig bebugyolálom, tegnaptól pedig elkezdtem masszírozni óvatosan. Éjszakáim nem jók mert idegrángás van a nagyujjakban, van hogy 3-4 órakor még fent vagyok, mert nem tudok aludni. Nem fáj a seb már régen, nyilván ahhoz képest, amilyen az első héten volt.

Előzmény: Hanna50 (4536)
Hanna50 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 4536

Sziasztok! Én ma vagyok 3 hetes, és aránylag egész jól vagyok.. :) a sima bütykömet és a Szabász bütykömet is megműtötték két-két csavarral. Ja és a lábfejemet és a lábszáramat is vágni kellet, mert az izületi szalag húzta be a nagylábujjam, ami fokozta a bütyök deformitását. Már egészen rá volt hajolva a mellette lévőre. Bízom benne, hogy eredményes volt a műtét. Egyenlőre még nem állhatok rá. Még három hétig kell várnom. Egy kicsit tartok tőle, mert nagyon be van dagadva és nem tudom elképzelni, hogy ezt én majd terhelni tudom. :( Dr. Pajor Sándor műtött, aki egy nagyon kedves orvos, és bízom benne, hogy jól végezte a dolgát.. :) :) Esetleg valaki volt már a keze alatt ilyen problémával?? :) Köszönöm a választ előre is.. :) 

SzP. Creative Commons License 2017.06.05 0 0 4535

Sziasztok!

Eladó 1 db XS és 1 db S méretű kezelőcipő 2000 Ft/db.

Érdeklődni: kezelocipobp@freemail.hu

Józsefné Fodor Creative Commons License 2017.06.04 0 0 4534

Sziasztok!

Harmadik hét után nekem most az a bajom, hogy levettem a kötést,  (kivették a varratot egy hete,) de annyira bedagad, hogy feszíti a varratot, ha elmegyek a mosdóba. Elsötétül a lábfejem. Napjában már 5-6 szor megteszek kb 12 métert (szobámtól távolabb van a mosdó, lépcső is van, de megoldom a járókerettel).

Ez természetes?

Fájdalom a műtéti részeken nincs, a bal lábamnál a külső élnél a boka körül nem tudok fájdalommentesen talajt fogni, nyilal, amúgy már rég elfelejtettem volna, tűrhető.

A nagyujjban van nektek is tűszúrásos, bizsergős, rángatós érzés?

Olvastam a vérhígító beadásról. A púp körül a has alsó részén van olyan hely ahol alíg érezni a szúrást.

Egy pár kérdést szeretnék feltenni:

5 hét után milyen papucsban jártok a lakásban (nem a gyógycipőre gondolok, itt Miskolcon nem mondták, hogy kell)? 

Járáskor befáslizzátok-e a lábat, hogy jobban tartson  a boka?

Dagadáskor masszírozni milyen krémet használtok?

Józsefné Fodor Creative Commons License 2017.06.03 0 0 4533

Üdvözlet mindenkinek.

Hétfőn lesz harmadik hete, hogy  mindként lábra (hallux valgus) bütyök és kalapácsujjra megműtöttek. Spinális érzéstelenítéssel történt. Magamnál voltam, igaz sok mindenre nem emlékszem, kb 4 órás volt a műtét, vannak kiesések. Műtét utáni állapotról annyit, fejem nem fájt, a műtétből eredő fájások azon a napon nagyon erősek lettek délutánra (sok gyógyszer allergiám van ezért nagyon meg kellett gondolni mit adjanak). Tehát a délutánra kaptam koktélt infúzióban, tramadolt, másik fájd. csillapítót, egyik sem használt, szerintem utána kaptam egy erős altatót, nyugtatót, úgyhogy reggel ébredtem, katétert nem tettek be, hanem arra keltem, hogy be voltam pelenkázva és mondták pisiljek, ha ez furcsa volt, utána kivették és ágytálat kaptam, nagyon szuperül magam mellé tettem székre és amikor nekem kellett magam alá tettem elvégeztem a dolgom (van fedele, így szaga nem volt) a nővér kérdezte mindig van-e benne és kivitte.

Az első napok is tűrhetőek voltak, hiszen mindig adják ha kérsz a fájd. csillapítókat. Már a második napon kerettel, mert nekem ez a jó, (mell műtött vagyok,sajnos!) így kb 1-2 métert tudtam menni, Harmadik nap a vc-re egyedül, kerettel kicsoszogtam.

MINDKÉT lábról:

A jobb lábam, ami miatt műteni kellett, mert megroppant a télen a második ujjam alatt, külső éllel már rögtön (nem mondom, hogy nem fájt) egész jól  tudtam talajt fogni, nem fájt nagyon. DE a ballal a mai napig szenvedek, nem a műtéti heg fáj, hanem a külső éllel rátaposok a kisujjam alatt alól-felül csontfájásom van, alig tudom még most is megtalálni azt a pózt, hogy odébb lépjek. Ha ez nem akadályozna, már talán el is tudnám felejteni!

NEKEM MÁS PROBLÉMÁIM LETTEK AMIKBEN KÉRNÉM A SEGÍTSÉGETEKET!

Éjszakáim pokoliak!

A bal lábam nagyujjából kiinduló IDEGRÁNGÁS és fájdalomtól pokolian érzem magam. Nem tudom, hogy az érzéstelenítés utáni utóhatás, vagy elfekszem valahol az ideget, nem tudom. Ez borzasztó hajnal 2-3-4 óra mire annyira kikészülök (frontint adtak bent is) beveszem a frontint és kiüthet, majd nagy nehezen elalszom. A kórházban egy ágyas szobában voltam, nem tudtam senkivel beszélgetni, vagy megkérdezni hasonló betegeket.

KÉRLEK, AKI OLVASOD AZ ÍRÁSOMAT ÉS UGYANEZZEL SZENVEDSZ, JELEZZ! 

Mindent egybevéve, szerencsém, hogy mindkettőt egyszerre bevállaltam, mert nem mennék vissza még egyszer! Ha elkeseredek, mindig arra gondolok, hogy decembertől sem bírtam már menni, cipőt felvenni! 

Ismeretlenül is szorítok nektek jó döntést hozni, akik meg lábadoznak, mielőbb talpra tudjanak állni, velem együtt. Pusssz. Era voltam.

 

tunderelle Creative Commons License 2017.05.31 0 0 4532

Szia! Engem is érzéstelenítéssel műtőttek, és szinte mindenkit akivel beszéltem ezzel az idegblokkal műtöttek meg. Tartottam tőle én is, mert eddig minden műtétem altatásban történt, de utólag már örülök nagyon, hogy ezt az idegblokádot kaptam. 24 órán keresztül kitartott, szóval nincs az azonnali fájdalom műtét után meg ugye az altatàssal járó rosszullét sincs. Nekem azt mondta az aneszteziológus, hogy egyoldalú műtéteknél már csak ezt alkalmazzák. Szóval ha csak egyik lábad műtik egyszerre gondolom azért javasolták neked is ezt. Ha mindkettőt akkor szokták gerincbe. Én pont a gerinc érzéstelenítéstől ódzkodtam, ha jól tudom akkor bekötnek katétert, na én azt nagyon nem akartam :)

Nem tudom találkoztál-e már az aneszteseddel, esetleg próbálj vele még konzultálni, a befekvés előtt... Üdv 

 

Előzmény: Hadri82 (4531)
Hadri82 Creative Commons License 2017.05.30 0 0 4531

Üdvözlök Mindenkit!

Június 20-ra van időpontok műtétre. Győrben fog műteni dr.Mihalik Gusztáv. Most voltam egyeztetni nála a dolgokat, és az először megbeszélt gerincbe történő érzéstelenítés helyett most lokál vagyis helyi érzéstelenítéssel szeretne műteni. Tartok tőle hogy így fájni fog. Műtöttek valakit így? Megosztanátok velem a tapasztalatokat? Kezdek nagyon parázni, lassan ott tartok hogy visszatáncolok az egésztől...

tunderelle Creative Commons License 2017.05.30 0 0 4530

Szia! Az én orvosom nem a Mádi tanár úr a Soten, de úgy tudom még műt. Ahogy láttam mindig sok a beteg, de érdemes a klinikát felhívni mikorra van hozzá időpont. Nyugodtan kérdezz, szivesen válaszolok :) üdv!

Előzmény: Magdi-1950 (4529)
Magdi-1950 Creative Commons License 2017.05.30 0 0 4529

Szia! Segítségedet szeretném kérni.Engem 2014-ben műtött a Mádí tanár úr a klinikán mindkét bütykömet ,utána májusban a talpisüllyedés és a lábujjak következtek.

Következő év májusában vette ki a drótokat.

Minden jól sikerült.Egy immunbetegség kapcsán arthritis a lábujjaim deformálódtak.Szeretném megműtetteni.A mütéteket a Mádi tanár úr is végzi?Sokat vártál a műtétre? Bocsi,hogy ennyit kérdezlek.Segítségedet köszönöm.Üdv.Magdi

Előzmény: tunderelle (4502)
Losiszika62 Creative Commons License 2017.05.28 0 0 4528

Sziasztok!

Teljesen új vagyok itt és teljesen tudatlan a témában, igyekszem a sok hasznos információt elolvasni.

Addig is azt szeretném kérdezni, hogy dr Szigeti István vagy dr Kádár Zsolt neve mond-e valakinek valamit?

Őket ajánlották nekem......

Köszönöm szépen!

tunderelle Creative Commons License 2017.05.19 0 0 4527

Kedves Edit!

Mit takar az, hogy speciális kötésed volt? Az milyen?

Másfél hetes a bal lábam és épp ezzel kínlódok, hogy nagyon melegnek érzem a kötést és még ennyi idő van hátra a varrat illetve drótok kiszedéséig... 

 

Előzmény: Törölt nick (4525)
67bütyök Creative Commons License 2017.05.16 0 0 4526

Szia!  

 

Neked felírt kötelezően a dokid gyógytornát vagy magán úton mész valakihez? 

Előzmény: H.Andi74 (4524)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.16 0 0 4525

Szia 67bütyök!

Hát elég sok idő volt a másik lábamon míg helyre jött.2 hónapig voltam betegállományban.

Ez a lában gyorsabban javul , nem volt benne drót.Duzzadt még de egyre jobb. Most 7 hetes. Tegnap már dolgoztam.Este nagyon fájt.Viszont reggelre sokkal jobb lett. És ma még jobban tudom mozgatni.Ezért is kell a gyógytorna.Mütét után speciális kötést kaptam.Amit 5 hétig kellett viselni. A kezelő cipő meg egy áldás. Nagyon sokat segített.

Előzmény: 67bütyök (4523)
H.Andi74 Creative Commons License 2017.05.16 0 0 4524

Sziasztok!

 

Én még teljesen új vagyok itt. Olvastam sok hozzászólást, kérdést, "élményt". 

Nekem másodszor műtik a bütykeimet. Az első 18 éves koromban volt, (atya ég! Már 25 éve!) de sajnos visszatért. Akkor sima shede műtétet csináltak, nem volt gondom utána. Most viszont Bösch műtét volt, csont elvágása-drótozás. Mot szerdán, a műtét utáni 6. héten vették ki a drótot. A doki kifejezetten kötelezett a gyógytornára. A nagy lábujjam alig tudom mozgatni. Most fogok beszélni a gyógytornásszal. Ha megtudom a gyakorlatokat, megosztom veletek. A sebre azt mondta a doki, Curiosa géllel kenegessem. 6 hét múlva megyek kontrollra. Szeptemberben műtik a másikat. Valaki itt kérdezte,hogy van-e tapasztalat bütyök korrigáló használatáról. Hát én kipróbáltam 6 hónapig használtam,hasztalan. A már kialakult bütyökre semmit nem használ. Köszönöm,hogy megoszthattam veletek a tapasztalatomat. Sokat segítettek a ti tapasztalataitok is nekem. Mindenkinek jobbulást és sok türelmet,kitartást kívánok!

67bütyök Creative Commons License 2017.05.14 0 0 4523

Mivel neked ez nem az első műtéted, mi a tapasztalatod? A nagy lábujj mennyi idő után  lett neked "normális" működésű? Én 4 hétig kezelőcipőt hordtam. A duzzanat miatt is nehéz, hogy a talajt érje. Ez csak akkor lesz normális ha a duzzanat megszűnik?

Előzmény: Törölt nick (4522)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.13 0 0 4522

Engem 03.29. én műtöttek .Hétfőn megyek dolgozni. Bár a cipőből nagy kell még , a talpbetét nagyon jó.

Előzmény: 67bütyök (4520)
Viktorinogsz... Creative Commons License 2017.05.13 0 0 4521

Az első éjszaka a műtét után rendkívüli fájdalom, a következő már csak kicsit, azután rohamosan javul. Én 3 nap múlva kézben vittem a mankót, 2 hét után füvet nyírtam. Pénteken lesz 3 hete. A varratot csütörtökön szedik ki. A seb nem túl esztétikus, de fene bánja. Nekem nem drótozták és mozog szépen. Kell is mozgatni. 

Sok sikert a műtéthez és fel a fejjel!

Előzmény: enigma111 (4513)
67bütyök Creative Commons License 2017.05.13 0 0 4520

Szia!

 

Nekem is nagy volt a bütyköm. Kb. egyidőben lehetett a műtétünk. Enyém: 03.24 -én. Te már dolgozol?

 

Előzmény: Törölt nick (4516)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!