Keresés

Részletes keresés

1965én Creative Commons License 2017.01.02 0 0 4432

Szia egérke36.Én csak annyit szeretnék irni engem szeptemberbe mütöttek drotoztak meg csavaroztak  és most vettek ki mindet most tudok rendesen járni.A nagy lábam ujja eddig nem mozgot rendesen.Ha belevágsz sok türelmet hozzá.Még anyit engem nem Szolnokon müttőtek.

Magdi-1950 Creative Commons License 2017.01.02 0 0 4431

Szia! Bocsi csak most olvastam a kérdésed.Engem a dr,úr mútött 2014 januárban,Mindkét lábam austin módszerrel,azaz drótokat tett be.A másik lábamon a nagylábujj melletti ujjamat is műtötte akkor.

Csütörtökön műtött és pénteken átkötözés után haza jöhettem.Persze a kezelőcipőben.

Itthon járókerettel járkáltam,a cipő igazi jó találmány.Nagyon megkönnyítette a járkálást.Módjával járkáltam,mert pihentetni kellett,felpolcolni.Fájdalomcsillapítót szedtem,mert fájt a műtét után,de csak 6 db ot összesen.A fürdés nehezen ment,cicamosdás.Amikor  2 hét után lekerült a kötés,akkor kamillás vízben mostam le és bekentem Bepanthen krémmel.Nem fájtak a lábujjaim.

Még májusban volt egy talpisüllyedés és egy lábujjak korrigáló műtét.Kb. júliusra már szabadott lazább cipőt felvenni.

Az első műtét után nagyobb méretű cipőt kellett venni,hogy beférjen a lábam.

Az ujjamra kengyelt kell rakni ,a mai napig használom éjszakára,de csak arra az időre.Szépek lettek és nem görbültek vissza.Elégedett vagyok.Szendvicsszerk.ű talbetétet javasolt a Dr.úr minden cipőbe.

Már az első két műtét után bejártam Spanyolországot.Gond nélkül-

Tavaly még volt egy kalapácsujj műtétem és kivette a drótokat.Most rendben vagyok.Arra vigyázz,hogy minden utasítását tarts be,Én jelenleg Werlon cipőt hordok,nagyon kényelmes.Dr Úr nagyon rendes,most megyek majd hozzá az unokámmal.Ne félj a műtéttől,tudom már könnyen beszélek.Szépek lesznek a lábaid és nemigaz,hogy olyan ferde lesz,mint műtét előtt.Üdv.Magdi

Előzmény: Mária Anna (4417)
egérke36 Creative Commons License 2017.01.02 0 0 4430

Kedves Én13! 

 

Olvastam, hogy téged is Szolnokon műtöttek, bütyökkel. Engem Dr. Rudner Ervin főorvos műtene, de Dr. Mike főorvost is ismerem, sőt, az egész osztályt. Ezért is mennék ide, a szolnoki MÁV Kórházba a bütyök műtétemre. Bal lábamon van, kiálló csont, nagylábujjam dől el bal fele, kócos az egész. Süllyedésem is van már. Ha sokat járok, csak akkor fáj, lüktet. Csúnya is, esztétikailag. Cipőt már nehezen húzok, nyomja. Szandál, balerina, papucs nyáron még csak csak, de zárt cipőket kinyomja.   Dr Rudner főorvos már láttamozta 2015. novemberében, 2016 januárjára terveztem a műtétet, aztán toltam rajta egy évet. elmondta, farag is, drótoz is, csavar is. Mindent kell. Csak rászánnám már magam. Na, az nem megy. A műtéttől annyira nem félek, tudom, jó kezekben leszek szolnokon a főorvosnál és stábjánál. A fájdalom...hm azt azért jól tűröm. Amitől sokkal inkább tartok, s ehhez kérnék tanácsot azoktól, akik már túl vannak rajta: 

1. Hosszú lábadozás / 4-6 hét s ebből 2 hogy nem állhatok lábra vagy csak nehezebben, aztán fokozatos terhelés, ez még belefér talán.

2. De azon túl mi van? fél éves időszakot már nem tudok vállalni, a munkám miatt. 

Ugyanis a lábammal dolgozok szó szerint. IDEGENVEZETŐ  és FORDITÓ-TOLMÁCS VAGYOK. Az idegenvezetés azzal jár hogy minimum két hetente 3-4 napot úton vagyok és napi minimum 4 órát megyek, gyalogolok, de max 8 órát is. Szezonindulás március közepe, erős hónapok áprilistól június végéig, majd szeptembertől decemberig. Amikor leállás van, az most JANUÁR- MÁRCIUS közepe. Aztán hajrá. 

Ha műtét, akkor most, hogy március közepén már egy útra el tudjak indulni, majd áprilistól, igy ahogy fenn leirtam. Lapos cipő ok. ez a szakma ezt hozza magával csakis abban lehet menni. Ám de a másik munkám a tolmácsolás, ahol nagyon sokszor kell magas sarkúban, tárgyalást vezetni. És fogadások alkalmával elengedhetetlen a magas/magasabb legalább/elegáns szandál, cipő. 

Kérdés, mindezek mellett mi a legjobb tanács? Belemenni, nem menni a műtétbe. Egyszer mindenképp eljön az idő, hogy kell, mert a munkám miatt csak rosszabb lesz a járás. 

 

Köszönöm a tanácsodat. Mihamarabbi gyúgyulást. 

 

 

Előzmény: Én13 (4428)
1965én Creative Commons License 2017.01.02 0 0 4429

Sziasztok.Remélem mindekinek jól teltek az ünnepek.4honap után végre a régi cipömbe belefér a lábam. Nekem ez a legjobb ami történhetet. Mindenkinek kitartást kivánok.

Én13 Creative Commons License 2016.12.21 0 0 4428

Kedves MilkyMokka! Nekem a Mike főorvos csinálta! Csütörtöki napon műtött pénteken azaz másnap hazamehettem! Kezelőcipőm volt így elengedett haza! Tény hogy én 5 hétig nem mozdultam ki a lakásból itthon főztem mostam amit kellett hisz két gyerekem van, csak a varratszedéskor mentem ki! Nekem is a wilson módszerrel csinálta csavar kiszedése majd a nyáron lesz! Holnap leszek 6 hetes menni nagyon nehezen tudok de már rendes cipőben elsántikálok a boltba meg ahová szeretnék! Majdd most kell mennem röntgenre! Az első 4 hét borzalmas volt az a bezárás kiszolgáltatottság! De már napról napra jobb! Próbálok képet küldeni remélem sikerül! Neked sok sikert kívánok igaz lassú de annál boldogabb napjaid lesznek majd! 

Előzmény: MilkyMokka (4426)
1965én Creative Commons License 2016.12.21 0 0 4427

Sziasztok. Tegnap túlestem a csavar meg drót kivételen nem tartott sokáig de nem volt egy leányálom. most megitt sántikálok cipöt megint nem tudok hordani .De most már csak jobb lesz.Mindekinek jobbúlást kivánok, és kellemes ünnepeket.

MilkyMokka Creative Commons License 2016.12.20 0 0 4426

Kedves Én13!

 

Szolnokon Téged ki műtött? Én ma voltam ortopédián dr. Nagy Mihálynál és röntgen után egyeztetünk pontosabban. Nekem a bal lábam csúnyább, azt mondta azzal kezdenénk. Ha jól láttam, Te mindkettőt megműttetted. Mennyire lehet boldogulni vele úgy? Hány napot kellett kórházban tölteni? Nekem a Wilson típusú korrigálást írta a doki. Ez a csavaros, kimerevítős? Bocsánat, még nagyon kezdő vagyok a témában... Próbálok visszaolvasgatni a témában :)

Előzmény: Én13 (4425)
Én13 Creative Commons License 2016.12.15 0 0 4425

Nekem mindkét lábam műtötték ha nem lett volna ez a kezelőcipő nem is tudom hogy csináltam volna végig! Már nagyon jó jövök megyek habár csak óvatosan mert azt mondta az orvosom kell egy röntgen hogy összeforrt-e a csontom! 

Előzmény: Arusa (4424)
Arusa Creative Commons License 2016.12.15 0 0 4424

Gondolom,én már most várom :-)

Azt hiszem,lebecsültem ezt a műtétet,azt hittem,nem lesz ennyire komoly a felépülés...Ezek szerint jobb lesz szerezni egy mankót,amíg nem bírok máshogy közlekedni

Előzmény: Én13 (4423)
Én13 Creative Commons License 2016.12.15 0 0 4423

Szia! Mèg nagyon friss a műtét biztos azért nem! Rengeteg türelem kell hozzá!! én ma vagyok 5 hetes és napról napra jobb!! Alig várom meglegyen a röntgen hogy mehessek ahová csak akarok!

Előzmény: Arusa (4422)
Arusa Creative Commons License 2016.12.15 0 0 4422

Sziasztok!

Nemrég műtöttek bütyökkel. A kérdésem a következő lenne. Az orvos azt mondta,hogy sarkon járkálhatok,meg a kímélő cipőben. Az a gondom, hogy egyelőre úgy tűnik,nem nagyon hajlik a lábfejem. Éppen annyira,hogy ki bírom egyenesíteni a lábam,de sarkon nem bírok járni. Se pedig a cipőben. Másnak is volt ilyen gondja? Vagy egyelőre még túl friss (2 napos),ne is várjak csodát?

Előre is köszönöm a választ.

Szabóné Emőke Creative Commons License 2016.12.14 0 0 4421

Nekem 37-es cipő érdekelne.  Ha van kérlek jelezd a következő címre : szabone.emoke@freemail.hu

Előzmény: 1965én (4396)
Szabóné Emőke Creative Commons License 2016.12.14 0 0 4420

Bütyök műtét utáni kimélő cipőt keresek sürgősen 37-es méretben. Siófokon műtenek 3-án és itt a környéken már nem rendelik meg az üzletben. Előre is köszönöm a segítséget.

Erzsike Elekné Creative Commons License 2016.12.12 0 0 4419

Kittus007 Szia! Most vettem észre, hogy téged műtöttek Debrecenben a klinikán november 29-én. Remélem gyógyulgatsz és sikerült cipőt is szerezni. Fáj e a lábad, dagad e és mind a két lábadat kellett műteni ? Azért érdeklődöm, mert ezen a vidéken alig hallottam ilyen műtétekről. Engem tavaly nov. 27-én a Kenézy kórházban műtöttek kalapácsujjal, márciusban pedig bütyökkel és kalapácsujjal megint, és csak a jobb lábamon. Nekem semmivel nem rögzitették, fájdogál még most is. A cipőről se tudtam, ami tehermentesített volna, így jól megszenvedtem. A bal lábamat is kellene. Gyógyulást kívánok és szivesen fogadom a tájékoztatásodat és az eredményeket, akár elek.benjaminne@freemail.hu email cimen, vagy itt is.

Mária Anna Creative Commons License 2016.12.10 0 0 4418

Elnézést rosszúl írtam Austin műtét helyett Schede bütyök faragásos műtétről szeretnék érdeklődni!

Előre is köszönöm!

Előzmény: Mária Anna (4417)
Mária Anna Creative Commons License 2016.12.10 0 0 4417

Szervusztok! Érdeklődöm,hogy Mády doktor műtött-e  AUSTIN  /bütyök faragás/ .mütéttel valakit a fórum látogatók közűl!

Legyetek szivesek segíteni és megírni,milyen lett műtét után a lábatok /tudjátok rendesen használni,nem görbűlt vissza, tudtok cipőt hordani és rendesen járni/.

Minden ezzel kapcsolatos észrevételt,megosztást előre is nagyonköszönök!

Előzmény: Marcszila57 (4416)
Marcszila57 Creative Commons License 2016.12.09 0 0 4416

szia Magdi1950,

 

Ne nagyon halogasd a bejelentkezést mert az ambulancián 3-4 hónapos előjegyzés van az orvosokhoz.

Szerintem nézesd meg minél hamarabb , műtét időpontját meg ráérsz megbeszélni mikor jó lesz majd neked.

Nyáron úgyse jó megműtetni a nagy melegben mert könnyebben dagad a láb, állítólag. Nekem legalábbis ezt mondták. Köszönöm a kedves szavaidat , majd irj mi van Veled.

Szia

Előzmény: Magdi-1950 (4415)
Magdi-1950 Creative Commons License 2016.12.07 0 0 4415

Szia!

 

Nagyon köszönöm,hogy válaszoltál.Nagyon jó a krém,meglátod szépen gyógyulnak majd a sebeid.

Tudod az igazság az,hogy eddig, nem mertem elmenni,mert még egy műtétet nem nagyon szeretnék.

A műtéteim előtt  2013  ig  anyósomat kellett ápolni,előtte a szüleimet és a hugomat.

Sajnos meghaltak,utána mentem a Mádi doktorhoz.Ő nagyon aranyos,segítőkész.Tavasszal megyek majd hozzá

a nagyobbik unokám Rómában él és dolgozik,odamegyünk márciusban,de előtte megyek megnézetem a lábaim.

A nyarat a telken szoktuk tölteni.Én 66,a férjem 70 éves.Ő segít majd megint a műtét után.

Szerintem biztos műtét lesz,mert a lábfej széle kiszélesedett,pedig szendvicsszerkezetű betétet hordok az orvos javaslatára.Széles orrú cipőt hordok.

Bocsánat,hogy ennyit írtam,ne haragudj.Neked jobbulást kívánok és vigyázz magadra.Üdv.Magdi

Előzmény: Marcszila57 (4414)
Marcszila57 Creative Commons License 2016.12.06 0 0 4414

Szia Magdi50,

 

Igen én is Bepanthen Plusszal kenegetem a lábam.

Mádi doktor ott van , elég sokan voltak nála mikor voltam az ambulancián, de mindegyik orvosra elég sokat kell várni mert nagyon sok a beteg. Én augusztusban döntöttem el, hogy szeretném megmütetni a lábamat és nov.11-én mütőttek, de nekem nem volt jobb előbb a mütét. 10-én feküdtem be a kórházba 11.-én mütőttek és 14-én haza jöhettem. De nem tudom, hogy ez mindenkinél igy van-e.

Előzmény: Magdi-1950 (4413)
Magdi-1950 Creative Commons License 2016.12.06 0 0 4413

Szia!

Örülök,hogy gyógyulsz.Ha már lekerült a kötés a sebet lehet kenni,persze ha a tanácsom elfogadod Bepantheplus

krémmel,lemosás után.Nagyon szépen fog gyógyulni.

Szeretném Tőled kérdezni,hogy a Mádi doki ott van még? Ő mütött engem 3 szor ,meg drótkivétel,plusz egy kis műtét is volt.Engem még a Karolina uton műtött.

Azért kérdezem,mert a  lábfej szélén egy dudor van és néha fáj,utána néztem ezt szabó bütyöknek mondják.

Nem mindig fáj,de megnézetném.Ha műteni kell hamar meg kell tennem,te sokat vártál?

Nem vagyok határozatlan csak nem tudom mi legyen.Még nem vészes.Jobbulást kívánok neked és pihenj.

Hány napig voltál bennt?

Előzmény: Marcszila57 (4412)
Marcszila57 Creative Commons License 2016.12.02 0 0 4412

Szia ,

Köszönöm a kedves sorokat. Ma vagyok 3 hetes , és nagyon szépen gyógyul a lábam, a  hegek is kezdenek lepotyogni . Az időjárásra érzékeny ilyenkor bele bele szurkál a fájdalom de nem vészes, mióta hazajöttem nem vettem be fájdalom csillapítót, sokat pihenek, felpocolt lábbal. A mütét utáni éjjel nem volt egy leányálom de fájdalom csillapítót kaptam rendesen, azóta nem vettem be. két hét múlva megyek röntgenre és ha minden rendben levehetem a tehermentesítő cipőt.

Az Üllői úti orthopédiai klinikán mütött a Bejek doktor , csak jót tudok mondani az új klinikáról és az orvosról is. Ha tudom ezt előre  hamarabb megcsináltatom .

 

Előzmény: Magdi-1950 (4410)
Kittus007 Creative Commons License 2016.12.01 0 0 4411

Szia.Engem kedden műtöttek a DEOEC Ortopédiai klinikán Győrfi doktor által.Még csak egyszer láttam kötózéskor mikor hazaengedtek de nagyon örülök mert csodás lett.Az első 2 nap egészen szörnyű volt de ma már minden sokkal jobb.Scarf féle csavaros műtétem volt aminek külön örülök mert kevesebb az esélye a "visszaesésnek".Téged mikor műtenek?

Előzmény: Erzsike Elekné (4408)
Magdi-1950 Creative Commons License 2016.12.01 0 0 4410

Szia! Hidd el mindennap jobb lesz. Én is aggódtam,hogy mikorra lesz a lábam szép.

Kitartást neked és tornáztasd a lábaid.Ha szerintem betartod az utasításokat,akkor nem lesz baj,

A klinikán csinálták a műtétet itt Pesten?

Sajnos nekem is el kell mennem megint,mert a kislábujjam fáj és szerintem  egy kicsit kifordul.A lábam szélén van egy kis csont,szerintem a talpszél,ami fáj néha.Széles orrú cipőben járok és szendvicsszerkezetű betétet hordok Mády doktor úr javaslatára. Szerinte márcsak jövőre megyek el,mert ő is megy szabira.Köszönöm előre is a választ.Üdv:Magdi

Előzmény: Marcszila57 (4407)
Kittus007 Creative Commons License 2016.11.28 0 0 4409

Üdv mindenkinek.Holnap műtenek és szeretnék lábfej tehermentesítő cipőt venni.40 -es lábam van,ha esetleg van valakinek eladó kérem irjanak.Email címem:kittyvarga27@gmail.com 

Előre is köszönöm

Erzsike Elekné Creative Commons License 2016.11.27 0 0 4408

Van e valaki, akit Debrecenbe mütöttek és hol ?

 

Marcszila57 Creative Commons License 2016.11.27 0 0 4407

Kedves Magdi59 és 1965én !

 

Köszönöm a tanácsokat, nagyon kedvesek vagytok , hogy segítettek. Még egy-két nap és levehetem a kötést a lábaimról. Remélem nem lesz semmi probléma.

Köszönöm

 

Magdi-1950 Creative Commons License 2016.11.26 0 0 4406

Szia!

 

Ha szabad tanácsot adnom,én Bepanthen plus-krémmel kentem be.

A nővérke mondta,hogy az fertőtlenít és nem szárítja ki a sebet és a bőrt.Engem is Austin módon műtöttek,a lábujjaim rendezte a doktor úr.

Azután volt HELAL és kalapácsujj műtéteim.A sebeim nagyon szépek,alig látszanak.

Talán a drótkivétel helye maradt meg egy kicsit.

Ennyivel tudtam segíte.Jobbulást kívánok neked.Üdv.Magdi

Előzmény: Marcszila57 (4404)
1965én Creative Commons License 2016.11.25 0 0 4405

Szia Marcszila57.Engem szeptemberbe mütötek  Én nem kentembe semmivel ha fürödtem nem nagyon áztattam és bövebb fehér zoknit huztamrá. nekem nagyon szép lett a vágás alig látszik.És én nem piszkáltam hagytam magátol le esni.További gyogyulást.

Marcszila57 Creative Commons License 2016.11.25 0 0 4404

sziasztok,

 

november 11-én mütötték mindkét lábamat,  austin módszer szerint, a lábam szépen gyógyul ma kivették a varratokat is. Segitséget szeretnék kérni , a seb szép, pár nap múlva levehetem a kötést is. Ti utána kentétek valamivel, csak raktatok rá kötést stb . teljessen tanácstalan vagyok , félek nehogy elfertözödjön vagy valami baja legyen. Várom a válaszotokat ....

Magdi-1950 Creative Commons License 2016.11.25 0 0 4403

Szia!

Jövő héten megyek,mert most unokáztam.

Tudod egy nyugdíjas sosem ér rá magával foglalkozni.Üdv.Magdi

Előzmény: daffyka11 (4402)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!