Keresés

Részletes keresés

gniki85 Creative Commons License 2015.05.12 0 0 3704

Sziasztok,

 

Nekem febr. 19-én volt a műtőtétem mind a két lábamon  az Ortopéd Klinikán.

Kezelőcipőm Nekem is volt és sokat segített, bár az elején Én nem tudtam benne közlekedni önállóan, csak 1 hét után, addig a járókeretre támaszkodtam.

A műtét az nem fájt, gerincérzéstelenítőt kaptam.Viszont műtét után fájt, és másnap is kellett fájdalomcsillapító, de kibírható volt.

Varratszedés 2 hét után volt és rá 2 hétre pedig a röntgen.Röntgen után el is kezdtem cipőt hordani talpbettétel (persze fokozatósan terheltem) és vezetni is tudtam úgy rá 1 hétre, szóval Nekem gyors volt a gyógyúlásom.

A Tanár úrhoz Júliusban kell majd visszamennem és akkor beszéljük majd meg mikor veszi ki a drótokat.

Valakinek volt már drótkivétele? Mennyire fájt ? Utána lehet egyből rendesen járni vagy megint kezelőcipőt kell húzni?

Magdi-1950 Creative Commons License 2015.05.11 0 0 3703

Szia Rita!

A kezelőcipőt az Orthopéd Klinika boltjában vettem.A Salus nevű orth.technikai cég árulja.

Egy darab 5300 Ft.Megkönnyítette a műtét utáni napokat.Mivel mindkét lábamat műtötték,nagy segítség volt és a Tanár Úr ezt javasolta.Én nagyon kihasználtam,kihasználom,mert három műtétem volt és múlt csü törtökön vették ki a drótokat,csavarokat és még a kalapácsujjam is műtötte,rendezte a többit is.Nekem nagyon csúnyák voltak a lábaim,most kezdenek szépek lenni,habár az utóbbi műtét után fájdalmaim vannak és a kezelőcipőt hordom.Szerintem,ha van rá módod feltétlen vegyél ilyet.Én ma boltban is voltam,igaz a férjem vitt és ebben tudtam menni.

Jobbulást neked,remélem tudtam segíteni.magdi

Salus bolt kipostázza.

Előzmény: Rita56 (3699)
Lina54 Creative Commons License 2015.05.11 0 0 3702

Szia Rita!

 

Nekem is papucsot ajánlottak arra az időre, mikor már teljesen a talpamra léphetek. Az orvos szerint egy állítható bőségű papucs megfelelő, abba is fel tudom egy picit emelni a nagylábujjam, ha még érzékeny a ráállás. Addig egy nagyobb méretű, vastagabb zokniban járok külső lábélen, ami, ha nem is túl kényelmes, de jó megoldásnak látszik, úgysem lehet még sokat mászkálni. Még nem értem el a 3. hetet, így még "zoknizom" itthon.

A műtétet egyáltalán nem bántam meg, hamarabb kellett volna.

A gerincérzéstelenítésről semmi rosszat nem mondhatok, és a velem egy időben műtöttek közül sem panaszkodott senki.

Egy alig érezhető tűszúrás, utána semmit sem érzel, a fájdalom később kezdődik, mint altatásnál, ami veszélyesebb is. Bár én eddig csak altatva voltam műtéteknél, azzal sem volt gondom. Most már könnyen beszélek, előtte én is féltem.

Túl kell ezen lenni, aztán egyre jobb lesz és, ahogy sokan írták már, a szebb lábra kell gondolni.

 

Előzmény: Rita56 (3701)
Rita56 Creative Commons License 2015.05.11 0 0 3701

Szia Léna!

 

Gyors gyógyulást kívánok Neked! Én félek a gerincérzéstelenítéstől, mert van aki utólagos fejfájásra panaszkodik. Jó, hogy már túl vagy a műtéten! Bár nem tudom, hogy a neheze még hátravan, mármint a lábadozás időszaka? Te milyen cipőt veszel majd fel, mert nekem -alább, mint írtam- csak papucsot javasoltak.

Előzmény: Lina54 (3698)
Rita56 Creative Commons License 2015.05.11 0 0 3700

Mindenkinek szép napot és gyors gyógyulást kívánok!

Amikor voltam az ortopédián, csak papucsot mondott az orvos, hogy vigyek a műtétre. Sokat hallottam a kezelőcipőről és felhívtam az osztályt a kórházban, hogy vegyek-e, vigyek-e kezelőcipőt. Azt mondták, hogy nem kell, nem is hallottak még róla. Kérdeztem, hogy miben fogok járni, erre az volt a válasz, hogy papucsban. Itt, ebben a városban a gyógyászati segédeszközök boltjában nem is árulnak.

Rita56 Creative Commons License 2015.05.11 0 0 3699

Szia Magdi!

Milyen gyógycipőt javasolt az orvos?

Jobbulás kívánok Neked és Mindenkinek!

Előzmény: Magdi-1950 (3697)
Lina54 Creative Commons License 2015.05.11 0 0 3698

Sziasztok, új vagyok itt, bár egy ideje már olvasom a fórumot, sok tapasztalatot szereztem belőle.

Most azért írok, mert a múlt hónapban én is átestem bütyökműtéten, mindkét lábamon egyszerre, én is megosztom erről az átélteket. Gerincérzéstelenítésben műtöttek, ez a része szinte szóra sem érdemes, alig érzékelhető.

Kértem egy kis bódítást is, így a műtét alatt elbóbiskoltam, nem hallottam szerencsére a zajokat.

Néhány óra múlva kezdett el fájni a lában, és, bár tudom ,sokan másképp élték át, nekem nagyon fájt úgy másfél napig, és nem nagyon hatott semmilyen fájdalomcsillapító. 2 nap után viszont nem szedtem semmit, alig fájt néha kicsit.

A varratszedésig - 10 napig - kórházban kellett maradni, utána itthon sarkon-külső lábélen járni.

3 hét után már lehet próbálkozni a teljes terheléssel, persze óvatosan. Semmilyen segédeszközt nem javasoltak,

és a műtét során semmilyen fémet nem tettek a lábamba. A lábam első perctől nem dagad, sokat tornáztatom, ha fárad, alátámasztom. A ronda bűtyköm eltűnt, de sajnos hátravan még kalapácsujjműtét is mindkét lábamon, ez még a jövő zenéje. Egyelőre ennyit, remélem érdekelt valakit, ha kérdés van, válaszolok és mindenkinek kitartást és gyógyulást kívánok.

Magdi-1950 Creative Commons License 2015.05.11 0 0 3697

Sziasztok !

 

Csütörtökön voltam drótkivételen és kalapácsujj műtéten 

 

Helyi érzéstelenítésben csinálták,kibírható volt.Most pihentetni kell a lábam és két hét múlva kell  

visszamenni varratszedésre.Fáj a műtét és a drótkivétel helye.

Pénteken reggel engedtek haza.

A gyógyi cipőt javasolta a Tanár Úr.

Remélem ezek után már szép lesz a lábam,hiszen bütyi és Helál műtét plusz két lábujj műtét után vagyok.

Mindenkinek jobbulást.Magdi

1+ Creative Commons License 2015.05.10 0 0 3696

Szia Éva 1. Aludj rá egyet, s valahogy a szabadság dolgot kellene megtudakolnod, s akkor az a másik doki műt-e? szóval nehéz, de túl leszel rajt. Sajnos az ember utólag okos, de majd lesz valahogy. Elindítottad, úgyhogy ne hagyd abba. Tégy belátásod szerint. Drukkolok, szorítok érted.

Előzmény: Éva 1 (3695)
Éva 1 Creative Commons License 2015.05.10 0 0 3695

Nagyon köszönöm Nektek, hogy válaszoltatok! Még nem tudom hogyan, de holnap mindképp döntenem kell. Istenem, bár ne lenne ilyen nehéz. A szomszédnéninek mindkét lábán nagyon nagy volt a bütyök és amelyiket a főorvos műtötte, az nem sikerült, a másik lábán a másik orvos műtétje sikeres volt. Mondta is, hogy a főorvos operációja semeddig sem tartott és másképp is zajlott, mert hallott mindent. Pár év volt a két műtét között. Elkövettem azt a nagy hibát, hogy nem érdeklődtem az orvosok után, de ennek már sajnos utána vagyok.

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.10 0 0 3694

Kedves Éva 1!

Nem érdemes halogatni a műtétet, mert ha nem is fáj még annyira, akkor is eldeformálódik idővel és egyre csak rosszabb lesz. A cipőt is egyre nehezebb lesz hordani, az új vásárlásáról meg nem is beszélve. Valami kifogást biztos fogsz találni, hogy most miért nem műttetnéd meg. Legyen azonban a szemed előtt, hogy sokkal könnyebb egy kevésbé deformált lábat helyrehozni, mint egy nagyon eldeformálódottat. Pont ezért kérdéses, hogy a főorvosnak  miért is nem volt olyan sikeres a műtétje, mint a másik orvosnak? Melyik milyen deformált lábat műtött? Szerintem ezt is figyelembe kell venni. Gondold át és  kitartást.

Előzmény: Éva 1 (3691)
Mackóbogár Creative Commons License 2015.05.10 0 0 3693

Kedves Éva !

 

nem könnyű helyzet, de megértem, hogy kétségeid vannak az orvossal kapcsolatban. Amit előttem írtak, hogy a szabadságát lenne jó megtudni, az jó ötletnek tűnik. Vagy Neked is ilyesmi indokkal kellene lemondanod. Elutaztok pl. amit már nem lehet visszacsinálni, vagy esetleg bekaptál valami vírust (tudom, betegséggel nem viccelődünk, de néha muszáj), úgy nem vállalják a műtétet. Az igazi indokot, a félelmeidet (szerintem) semmiképp ne oszd meg az orvossal, abból nem sül ki semmi jó.

Az, hogy meddig lehet elhúzni ? Nem érdemes sokáig, mert csak rosszabb lesz a lábad állapota. Írtad, hogy magánrendelésre mentél, mert az ortopédián hosszú a várakozás. Ez is lehetne egy megoldás, hogy miután ezt egy jól kitalált kifogással ezt lemondod, utána oda mész vissza, annak az orvosnak a rendelésre, akiről írtad, hogy jó. Borzasztó nehéz jó tanácsot adni, főleg így, hogy nincs más alternatíva abban a városban.

Előzmény: Éva 1 (3691)
1+ Creative Commons License 2015.05.10 0 0 3692

Kedves Éva1!

 

Nem tudom jó ötlet-e lemondani a műtétet.

Megértem, hogy az eredeti orvossal nem szeretnéd megműttetni magad.

Nekem az a véleményem, hogy nem feledékenyek az orvosok. tipp: Valahogy a szabadságot kellene megtudni, hogy mikor megy el, s arra időzíteni az időpontot. Ugye a főorvos bólint rá a dolgokra, ő aki a beosztott orvosoknak ad utasítást. Egy másik várost javasolnék, de ez sajnos nem megoldható, hisz anyagilag, emberileg elég nehéz, no meg hogy a tb is rendeződve legyen.

A fájdalom lehet hogy még erősebb lesz idővel, s jó idők lesznek, s hamarabb tudsz gyógyulni, ősszel már nehezebb, hisz a kötözés, a varratszedésre menni nehezebb, no meg ha letelik a 6 hét akkor még cipőt nem lehet húzni, s az őszi, téli időben minden nehezebb.

Nagyon nehéz tanácsot adni, hisz Te vagy a helyzetben. A dokik nem feledékenyek, nekem legalábbis ez a tapasztalatom.

Bízom benne, hogy  tudtam ötletet adni, no meg vannak sorstársak akik lehet hogy még jobb ötletet adnak.

Fel a fejjel, kitartást, türelmet. Üdv a sorstársaknak.

Előzmény: Éva 1 (3691)
Éva 1 Creative Commons License 2015.05.10 0 0 3691

Arra kérnélek benneteket, hogy írjátok meg, hogy meddig lehet elodázni, elhúzni a bütyökműtétet. Mint korábban azt írtam, bejelentkeztem az egyik orvoshoz, aki az ortopédiai osztály főorvosa. Utóbb derült ki, hogy nem éppen sikeresek a műtétei. Aki viszont sikeresen hajt végre műtéteket, Ő ugyancsak ott dolgozik, de most ha lemondom a főorvost és bejelentkezek hozzá, abból nekem semmi jó nem származhat. Arra gondoltam, hogy most leteszek az operációról és jövőre bejelentkezek újra a másik doktornál, akkor talál már feledésbe merül, mivel elég nagy a forgalom ezen az osztályon. A bütyök nemrégen, kb 1 hónapja kezdett fájni, vettem a gyógyászati segédeszközök boltjában bütyökvédőt, amitől ugyan nem múlik el, de fájdalom nélkül tudok cipőben járni.

Mackóbogár, Zsuzsling, 1+, Atucika és a többiek, kérlek írjátok meg a véleményeteket! Atucika, Te írtad valakinek, hogy amíg élt a kutyusod, addig nem csináltattad meg a műtétet. Mennyi idő volt és közben fájt a lábad?

Kérlek benneteket írjátok meg a véleményeteket, mert megjött a papír a kórházból. Most el kell dönteni, hogy befekszem műtétre vagy visszaküldöm és még várok.

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm aki válaszol!

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.09 0 0 3690

Nekem az első bütyök és kalapácsujj műtétem a bal lábamon volt először 2010. őszén, amit egy Helál féle műtét követett tavasszal. Még abban az évben ősszel a a jobb lábam bütyök műtéte és tavasszal ismét Helál műtét követett. Tulajdonképpen 2 év volt a műtétsorozat. Jól érzem magam és sajnálom, hogy előbb nem csináltattam meg, de  a munkahelyem nem igazán tolerálta volna a hosszan tartó betegállományt. A lábadozáshoz kellett sok türelem, felpolcolás, jegelés, körülményes fürdés. Általában a bütyökműtétnél 6-6 hét volt a kritikus a kezelőcipő miatt. Rendes cipőt 10 hét után tudtam csak felvenni. Fájdalmakról igazán nem tudtam volna panaszkodni, mert elég magas a fájdalomküszöböm, ami nem minden esetben jó. Emiatt az orvoshoz már a végső esetben fordulok. A betétet állandóan viselnem kell, ami nem annyira jó. Magassarkú cipőt nem hordok. Nyári szandálokba, papucsokba meg a betétet kell beépíttetnem, ami így kissé költséges. 

Előzmény: Éva 1 (3689)
Éva 1 Creative Commons License 2015.05.08 0 0 3689

Szia Atucika!

Bütyök műtéted volt, mint írtad. Visszanéztem a hozzászólásaidat, de nem derült ki, hogy mikor. Írnál róla légyszíves, hogy mikor volt, hogy érzed most magad, milyen volt a gyógyulási folyamat? 

Köszönöm: Éva

Előzmény: Törölt nick (3688)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.08 0 0 3688

Első pár napban fájt, amikor ráléptem, de kibírható. Fájdalomcsillapító nem kellett. Egy hét után viszont már elég gyors volt a tempóm, tehát egyáltalán nem fájt. 14 nap múlva vették ki a varratot, de a kötést 6 hétig cserélgették, tehát a sebet csak kötözéskor láttam, kb. 2-3 cm-es volt.  6 hét után azonnal cipő, amiben betét volt és van a mai napig is. Fürdést én úgy oldottam meg, hogy bezacskóztam a lábfejem és a kádba betettem egy fürdőszobai széket. A széken ültem és zuhanyoztam, olykor hajat mostam és a lábam zacskóstól kilógattam. Hamar túl leszel rajta és meglátod majd, hogy megéri. Van kérdésed szívesen válaszolok.

 

Előzmény: Pepuci92 (3686)
Kittos83 Creative Commons License 2015.05.07 0 0 3687

Sziasztok!

Eladnám a kezelőcipőmet, illetve 1 pár cipő 35-38 méret! Nem használtam, nekem nem volt jó végül! Egyszerre csak 1 lábamat műtötték meg és így nem hordtam egyiket sem! Kb. 11.000.- volt eredetileg, nem használtam viszont csak itt áll, így eladom 5.000.- ha kell valakinek írjon!

Pepuci92 Creative Commons License 2015.05.07 0 0 3686

Köszönöm szépen! Akkor nálam nem tudom mi lesz! Nekem utána lesz  majd a bütyök műtétem! Fájt nagyon? Azt tudom, hogy terhelni kell.... meddig tart a seb gyógyulás? Fürdés?

Előzmény: Törölt nick (3678)
Zsuzsling Creative Commons License 2015.05.07 0 0 3685
Szia Rita!
Szerintem nem gond ha csak 1 kezelőcipőt veszel fel, a másik lábadra papucs, legfeljebb egy kicsit bicegni fogsz. A gyógyszertárból fájdalocsillapító sem árt, nekem Donalgint írtak fel, igaz 3 szemet vettem be belőle összesen, illetve a trombózis elleni injekció kell még, de nekem azt a kórházból haza jövet előtt írta fel Tanár úr, de volt akinek a háziorvos már előre.Egyébként nem kell félni nem vészes a fájdalom! A munkahelyről annyit, hogy attól függ mt dolgozol úgy tudsz visszamenni, én fizikai munkásként gyárban dolgozom így 6 hét után mentem vissza dolgozni. Nekem mind2 lábamon Austin féle bütyök műtétem volt jan. 15-én, de még nekem is kell majd harántboltozat műtét is. A bütyköm helye egyáltalán nem fáj, de a talpam elég sokat, igaz nekem artritiszem is van.
Kitartás!
Előzmény: Rita56 (3682)
1+ Creative Commons License 2015.05.07 0 0 3684

Ez sajnos így van. Ez a mai való világ.. igaz én a 4. hét után már dolgozni mentem, de sajnos megbántam, mivel már pár napra rá ugyanúgy mozognom kellett stb. Hochmann-Standby-Valentini műtétem volt - bütyök, kalapács ujj műtét. Szóval nem leányálom, ha a két gyerekem a 4 hétben nem lett volna velem, nem tudom, elviselhető a fájdalom, de a szükségletek, a tisztálkodás, az élelmezés, a vendég fogadás, szóval nem olyan leányálom, de nem vészes. Ennél nagyobb bajban túl voltam..

Az biztos, hogy bár előbb túl lettem volna a műtéten, ha nem aggódok annyira, s nem ijesztenek el.

Azt a 4 hetet vagy amit az orvos mond rá kell szánni, s idővel megéri,hisz nem fog fájni a krumpli, s esztétikailag is szebb lesz a láb.

üdv a sorstársaknak, türelmet, kitartást.

 

Előzmény: Mackóbogár (3683)
Mackóbogár Creative Commons License 2015.05.07 0 0 3683

Szia :-)

 

igen, a gyógyulási folyamat nem megy csak úgy ripsz-ropsz, ez tény. Sok-sok pihenés, polcolás, minimális terhelés, ezek hozzá tartoznak, sőt, a fájdalom is, de nem vészes, az is kibírható.

Jó, ha van segítséged ebben-abban, főleg, ha mászkálni kell hozzá (vásárlás, gyógyszertár,főzés, ilyesmik) 

 

A munkahellyel kapcsolatban meg nincs "recept", sajnos ma már nem is kell betegállományba menni, hogy adott esetben elküldjenek. De hogy egy kis pozitív löketet is adjak, én tavaly májusban kezdtem a műtéteket, és még mindig hátra van egy szeptemberben. Szerencsére az én melóhelyem (eddig) maximálisan támogatott ebben. Az azóta eltelt csaknem 1 év alatt kb. 2 hónapot tudtam csak dolgozni, meg most megyek a drótkivétel után kb. 3,5 fél hónapra az utolsó műtét előtt, de a munkahelyem még mindig megvan :-)) (remélem, nem kiabáltam el). 

Sok mindent át kell gondolni egy ilyen műtét előtt, az biztos. Nekem már volt 5 éve mindkét lábamon, de sajnos hamar kiderült, hogy újból neki kell veselkednem a tortúrának, lábanként két műtétet bevállalva. 3 évembe telt, mire lelkileg is, és munkahelyileg is megértem a "feladatra", bár még így is benne van a pakliban, hogy egy következő leépítésnél rám kerül a sor. Februárban jelezte is a főnöknő, hogy ha tudok a két műtét között megint menjek dolgozni kicsit, ahogy télen is, mert nem árt, ha megmutatom magam :-)

 

 

 

 

Előzmény: Rita56 (3682)
Rita56 Creative Commons License 2015.05.07 0 0 3682

Még lenne egy kérdésem. Nekem csak az egyik lábam műtik és ha csak egy kezelőcipőt veszek meg, tudok majd járkálni, mivelhogy annak magas a talpa. Sajnos újonnan elég drága, de mivel 40-es a lábam, nem találok megfelelőt. Ne haragudjatok, de nincs kivel megbeszélni ezeket a dolgokat. Ti sorstársak vagytok, hasonló vagy ugyanezzel a bajjal. Mivel még előtte vagyok, így csak kérdezni tudok, mert hogy mi lesz a műtét után, azt még nem tudom. Műtét után már én is tudok tanácsot adni, hozzászólni. Tudom, hogy mindenki szervezete más és más, de ahogy olvasgatom itt a hozzászólásokat, a gyógyulások szinte kivétel nélkül egyformán zajlanak le, lassan, sok panasszal és fájdalommal, dagadással. Attól is félek, hogy elküldenek a munkahelyemről, mert sajnos volt már rá példa. Az egyik volt munkatársamat műtötték, 4 hét után visszajött, de mivel nem volt jól még, napról napra rosszabbul érezte magát, visszament betegállományba. Sajnos így nem lehet a munkájára számítani, kifogással el is küldték.

Rita56 Creative Commons License 2015.05.07 0 0 3681

Kedves Mackóbogár!

 

Köszönöm, ezeket még műtét előtt beszerzem. A kezelőcipő sajnos kicsi, 40-es lábra való kellene. Ha valami még eszedbe jut, kérlek szépen írd meg!

 

Köszönöm előre is: Rita

Előzmény: Mackóbogár (3680)
Mackóbogár Creative Commons License 2015.05.07 0 0 3680

Kedves Rita56 :-)

 

Nono50 3663. sz. hozzászólásában pont kezelőcipőt kínál megvételre :-) Gyógyszertárból esetleg krém kellhet, amivel kenegeted (nekem s sebre neogranormont, a seb környékére pedig körömvirágot javasolt az orvos), illetve jól jöhet még a jégzselé a borogatáshoz, amikor dagad.

Előzmény: Rita56 (3679)
Rita56 Creative Commons License 2015.05.07 0 0 3679

Kedves Zsuzsa!

Köszönöm, hogy írtál! A gyógyszertárból a műtétet követően kellhet valami? Kezelőcipőt hol tudok venni, mert újonnan nagyon drága, a vaterán és az olx-en pedig nincs! Várom a válaszodat, vagy ha valaki tud, kérném segítsen!

Köszönöm: Rita

 

Előzmény: Zsuzsling (3676)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.07 0 1 3678

Szia!

Nekem a Helál féle műtét után azonnal terhelnem kellett a lábam, hogy a boltív szépen kialakuljon. A kalapácsujj műtétem a bütyökműtéttel együtt volt a Helál előtt, amikor viszont  nem terhelhettem 6 hétig, ezért a doki javaslatára kezelőcipőt hordtam, hogy tehermentesítsem az előlábat. Remélem segítettem.

Előzmény: Pepuci92 (3677)
Pepuci92 Creative Commons License 2015.05.06 0 0 3677

Sziasztok! Nekem Szeptemberben lesz egy Helál és egyben kalapács ujj műtétem! Mi a tapasztalat?? Mikor tudok menni? Meddig fog fájni? Minden érdekel ami ezzel kapcsolatos. Meg mondom őszintén félek tőle! Köszönöm a válaszokat!

Zsuzsling Creative Commons License 2015.05.06 0 0 3676
Szia Rita!
Egyedül nem lesz egyszerű megoldani a mütét utáni időszakot. Nem tudom hol műtenek, de a kezelőcipöt szerintem mindenképpen vedd meg, mert abba már a műtét utáni napon tudsz közlekedni, legalábbis a lakásban. Mütét után kb. 10 napig csak a legszükségesebb dolgokért szabad felkelni, pihenni kell, nem lehet terhelni a lábat. A fagyasztót pakold meg mindennel, mert közértbe talán varratszedés után tudsz leghamarabb elmenni, ha nagy a fagyasztó főznöd is jó lenne előre, mert nem fogsz tudni a konyhába ácsorogni.
Ha van valami kérdésed kérdezz nyugodtan.
Üdv.: Zsuzsa
Előzmény: Rita56 (3675)
Rita56 Creative Commons License 2015.05.05 0 0 3675

Közeledik a bütyök műtét időpontja. Kérlek szépen benneteket, írjátok meg, hogy mit vegyek, mivel készüljek. Sajnos a férjem külföldön dolgozik, szezonban nem engedik el és csak magamra számíthatok. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!