Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.25 0 0 71

Újra és újra: Örkény István: Glória

 

gitana19 Creative Commons License 2009.02.27 0 0 70

Nagyon sok könyvet szeretek, de a kedvenc kategóriába csak néhány fér bele.

Shakespeare, az örök Shakespeare - tőle a III. Richárd

Goethe - Faust, egyszerűen fantasztikus.

Harper Lee - To kill a mockingbird (Ne bántsátok a feketerigót), magyarul nem tudom hogy sikerült, fenntartásaim vannak az újabbkori műfordításokkal, sokszor csak ferdítés sikerül, angolul csodálatos, mind a tartalom, mind a stílus. Atticus Finch pedig egyszerűen az egyik legjobban sikerült karakter.

blogger Creative Commons License 2009.02.26 0 0 69
Aki tud olvasmányos, nem fikciós könyveket ajánlani, vagy ilyenek érdeklik, az nézzen be ebbe a topikba. köszi.
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.23 0 0 68
Merle: Mesterségem a halál
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 67
Gyorsan leszögezem, az előbbi hozzászólással senkit nem akarok sem minősíteni, sem megbántani! Csak egy vélemény! Kevesen vagyunk renszeres olvasók, mi nem bánthatjuk egymást!
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 66
Orwell rendben van. Az állatfarm és az 1984 alapművek, úgy gondolom. De a 22-es csapdája!!! Jujj!!! Becsületből végigszenvedtem, hamár elkezdtem, de szerintem borzasztó!
Előzmény: BitterSweetSymphony (63)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 65
Arthur Herzog összes műve. Ha jól tudom, meg is van az összes eddig magyarul megjelent könyve, számszerint tizennégy. Ha valaki többről tud, kérem, szóljon!
Taira Creative Commons License 2009.01.25 0 0 64
Nem tudom, verseskötet volt-e mostanában. Omar Khajjám: 293 rubáí, Halasi Zoltán remek kötete, Lyra Mundi sorozat, Európa, tavaly jelent meg.
BitterSweetSymphony Creative Commons License 2009.01.25 0 0 63

Visszaolvastam: ahogy sokan írtátok már, nálam is: Orwell 1984-e, Heller 22-es csapdája, Szabó Magda Abigélje.

 

Paulo Coelho-ról is ment itt a vita, volt egy időszak az életemben úgy 4-5 éve, amikor nagyon szerettem, és faltam a könyveit, de ma már nem tartom annyira jónak. Valahogy megcsömörlöttem tőle. Ennek ellenére úgy gondolom, érdemes elolvasni egy-két könyvét. Sztem a legjobb tőle a Veronika meg akar halni. És talán a 11 perc.

 

Azt hiszem nem volt még Henryk Sienkiewicz-től a Quo Vadis. Engem az többször meg is ríkatott. És ha már sírás, akkor Rejtő Csontbrigádja is ott van a kedvencek között.

 

És bár drámák nem szerepeltek eddig, de számomra az is "könyv". Szóval Anouilh-tól a Becket. Angolul jobb, mint magyarul. És Tenessee Williams, különösen a Macska a forró bádogtetőn (az eredeti dráma jobb, mint a film, már ha eltekintünk Paul Newman kék szemeitől:-)

Előzmény: BitterSweetSymphony (62)
BitterSweetSymphony Creative Commons License 2009.01.25 0 0 62

A kedvenc íróm már sok éve Robert Merle. A legjobb triász tőle számomra a Sziget, a Malevil és a Védett férfiak. Újra és újra és újra elolvasom őket és mindig felfedezek bennük egy-két apró kiszólást, amit azelőtt nem. Merle emberismerete verhetetlen szerintem.

 

Ami még eszembe jut az "olvasd-el-mielőtt-meghalsz" kategóriában:

-Kundera: A Lét elviselhetetlen könnyűsége (nyomasztó, de rengeteg eredeti gondolat van benne)

-Keyes: Virágot Algernonnak (a film is nagyon jó és szívszorító, de a könyv még jobb)

-Kesey: Száll a kakukk fészkére (ez sem egy könnyű olvasmány, de megéri...és ma aktuálisabb talán, mint valaha..."Ez a világ az erőseké barátom...")

-Huxley: Brave new world (magyarul azt hiszem Szép új világ, ez is különösen aktuális most, a tecnika és az elszemélytelenedés korában)

 

Szórakoztató kategóriában:

Ken Follett: Könyörtelenül (Triple)

Dan Brown regényei, különösen a Digitális erőd és az Angyalok és Démonok

Sidney Sheldon: És rátört a sötétség..., de a többi Sheldon regényt is szeretem, jóval több a ponyvánál, ha valaki odafigyel.

Sundae Creative Commons License 2009.01.25 0 0 61
Már régóta akartam írni: köszönöm ezt az ajánlást, emiatt olvastam el a Parfümöt, és nagyon-nagyon tetszett. Hátborzongató és nagyon érzékletes. Mindig fenntartásaim vannak a toplistás könyvekkel kapcsolatban, de ezt jó ötlet volt megvenni. A filmet nem láttam, félek, csalódás lenne :) (Alig tudok olyat mondani, ami tetszik könyvben és filmben is. Az Abigél tuti, és az Aranyember is.)
Előzmény: Nachterengallux (49)
memoir Creative Commons License 2009.01.20 0 0 60
Virágot Algernonnak az egyik nagy kedvencem!!!
Előzmény: Dündü (15)
memoir Creative Commons License 2009.01.20 0 0 59
Jaj, de jó, egy Merle-rajongó!!! Én is az lennék... :)
Előzmény: Sundae (-)
memoir Creative Commons License 2009.01.20 0 0 58

A Száz év magány fantasztikus, az Állatfarm is (meg az 1984), és a 11 perc se rossz.

 

A Bűn és bűnhődést most elemezzük. :)

Előzmény: vermilion_ (44)
memoir Creative Commons License 2009.01.20 0 0 57

Szó szerint ugyanígy gondolom.

Én még csak két könyvét olvastam Coelhonak, de nem értem, miért a nagy felhajtás, bár a 11 perc nem volt rossz.

Előzmény: Nachterengallux (50)
nunatak Creative Commons License 2009.01.17 0 0 56
Peter Collinson: Open season

http://www.imdb.com/title/tt0071292/

Szerintem ez lehet az, amire gondolsz.
Előzmény: sargamosogep (55)
sargamosogep Creative Commons License 2009.01.17 0 0 55
Osborn David, Vadaszideny. Keszult ebbol egy film, nem tudja valaki a cimet? Koszonom
nunatak Creative Commons License 2008.12.21 0 0 54
Akkor én ajánlanék egy pár könyvet, ami nekem tetszett, és amiket többször is elolvastam.

Tom Neale: Egyszemélyes sziget

Egy új-zélandi fickóról szól, aki az ötvenes években összesen kb. hat évet tölt el egy csendes-óceáni atollon teljesen egyedül. Leírja a küzdelmeit, hogyan sikerült magának otthont teremteni, milyen kihívásokkal kellett szembenéznie. Megtörtént esetről szól, nem fikciós írás.

Aczél Pál: A majmok és én

Szintén valós esetet ír le. Aczél Pál a nyolcvanas években szökött külföldre, majd az Egyesült Államokban telepedett le, ahol állatkerti ápolóként dolgozott. Utána Kongóban töltött el egy időt, és elárvult csimpánzoknak a vadonba töténő visszaszoktatásával foglalkozott. Nagyrészt erről az időszakról szól ez a könyv. Nagyon jó humorral van megírva, olvasmányos.

Jane Goodall: Amíg élek, remélek

Jane Goodall világszerte ismert etológus, az ő önéletírása ez a könyv. Rám nagy hatással volt.

Szendrő Szabolcs: Fél lábbal a csúcson

Szendrő Szabolcs magyar hegymászó. Egy vonatbalesetben elvesztette egyik lábát, és utána kezdett el mászni. Szintén egy önéletírás.

Szóval egyik könyv sem kitalált történet, mindegyik a valóságról szól, de én mindegyiket nagyon élveztem.
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.04 0 0 53
Az olvasásról szóló oldalak nem népszerűek.
odin88 Creative Commons License 2008.12.04 0 0 52

Üdv!

Nagy örömmel szeretném veletek tudatni, hogy a mindenki által méltán kedvelt olvasmány, a Mahábhárata című ősi indiai eposz, amely a Pándava család történénetét írja le, teljes terjedelemben kiadásra került! Magyar nyelven mind ezidáig csak összefoglaló kivonatok voltak hozzáférhetőek, beleértve Krsna Dharma könyvét és Baktay Ervin fordítását is.

A kiadás limitált példányszámban történt, pusztán 1000 db érkezik Magyarországra.

A könyv keménykötésű, exkluzív kivitelű, gyönyörű grafikákkal került kiadásba. Könyvesbolti forgalomban nem kapható, ezért kérlek jelezzetek vissza ha szeretnétek belőle, természetesen lehet többet is. Az ára 6.000 HUF.
A megrendelt könyveket 1-2 napon belül mindenkinek házhoz szállítjuk, és postai vagy egyéb szállítási költséget mi álljuk.
Ne hagyjátok ki ezt a lehetőséget, hiszen a Mahábhárata, amellett, hogy fontos tradicionális irodalom, nagyon izgalmas, érdekfeszítő történetek halmaza, amely segítségével szórakozás közben érthetjük meg a védikus civilizáció magas erkölcsi sztenderdjeit, szokásait.

Nagyszerű olvasmány, és értékes lehet Karácsonyra.
(Valamint a szülők kiapadhatatlan "mese alapanyaghoz" juthatnak általa, amely gyermekek fejlődését is szolgálja.)
Íme egy idézet Baktay Ervintől:
"A Mahábhárata nem csak India csodálatos regevilágának a foglalata, hanem egyike az egyetemes kultúra csodáinak, a legmagasabbrendű bölcsesség szent tankönyve, a szellemi felszabadulás útmutatója. Egyetlen világszemlélet sem közelíti meg annyira a mindenség határtalanságát, az idők kezdet- és végnélküliségét, mint az ős-indiai. Évmilliárdok hömpölyögnek végig szemünk előtt. Izgalmas történet, költői elbeszélések, nagyszerűen megrajzolt emberi jellemek, színes mesevilág, mély bölcsesség, magasztosan szárnyaló gondolatok tárháza ez a könyv."

Ezen eposz "közepén" található, hangzik el a Bhagavat Gítá, "A Magasztos Éneke", ami önállóan ugyancsak nagy jelentőségű filozófiai mű, mely kétségtelenül páratlan tudást ad az élet minden területéről. Ez már ugyan rég megjelent magyarul, de ha neked még nincs, ezt is ajánlom figyelmedbe, szintén megrendelhető.

Várom visszajelzésedet!

gudakesa.das@mail.tvnet.hu
0670/601-7852
Hatvani Laci

Leiladudy Creative Commons License 2008.10.28 0 0 51
Elég nagy csend van itt,pedig tök jó a topic!
Nachterengallux Creative Commons License 2007.07.19 0 0 50
Én már Coelhonak kb 5 könyvét olvastam el, és semelyik sem fogott meg. Mindegyik könyvének ugyanaz az alapmondanivalója: kövesd az álmaidat. Azonkívül az írói stílusában se találtam semmi különöset... hát nekem egyszerűen nem jött be annyira...
Előzmény: Sundae (42)
Nachterengallux Creative Commons License 2007.07.19 0 0 49

Sok jó könyvet olvastam már, de csak átmenetileg szoktak kedvenceim lenni. Jelenleg Patrick Süskind A Parfüm-je a kedvencem, azután olvastam el, hogy a filmet láttam, és film is meg a könyv is nagy hatással volt rám. És az benne a jó, hogy a könyv irodalmilag borzasztóan jó, meg a cselekménye, a filmben pedig a látvány csodálatos. Szóval mindkettő ad valamit az embernek.

Aztán már egy ideje belehabarodtam Anne Rice könyveimbe, pedig mostanság már egyáltalán nem fog meg a fantasy-sci-fi, - horror-műfaj, úgy mint korábban, de ezeknek a könyveknek a hangulata olyan, hogy muszáj újra meg újra átélni. 

A harmadik kedvenc könyvemet pedig a svéd Per Olov Enquist írta, a Blanche és Marie könyve. Ennek az írónak már eleve nagyon szeretem a stílusát, és a könyv cselekménye is lenyűgöző.

barrix Creative Commons License 2007.03.17 0 0 47
Nagy-nagy kedvencem volt vagy 20-22 éve. Néhány évvel ezelőtt sikerült megvennem egy antikváriumban.
Előzmény: missundaztood (45)
Sundae Creative Commons License 2007.03.15 0 0 46
A Száz év magány nálam is dobogós, attól kezdve tudtam élvezni igazán, hogy felhagytam a generációk nyomon követésével :) Addig nem győztem visszafele lapozgatni :)

Nemrég olvastam Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége c. mai regényét. Ez is nagyon hatásos és újszerű is. Egyszerre romantikus és szürreálisan abszurd. De jóóó.
Előzmény: vermilion_ (44)
missundaztood Creative Commons License 2007.03.11 0 0 45

Olvasta vki Viviane Villamonttól A kisdarázst?

Igaz én régebben olvastam de nagyon megfogott

vermilion_ Creative Commons License 2007.03.03 0 0 44
Márquez - Szerelem a kolera idején, Száz év magány
Orwell - Állatfarm
Coelho- 11 perc, a Piedra folyó partján ültem és sírtam
Virginia Woolf - Mrs. Dalloway, Az évek
Páral - A képzelet kínja, Kísértések ától cettig
Márai: A gyertyák csonkig égnek
Ende: A végtelen történet

most ezek az abszolút kedvencek, meg amik még nem jutottak eszembe :P
jah, és most olvasom a Bűn és bűnhődést...ha befejezem ez lesz a legkedvencebb...wáá nem tudom letenni :)
atulaj Creative Commons License 2005.05.25 0 0 43

OFF

 

Sziasztok.

Elnézést, hogy ide írok, de hátha érdekel valakit

 

Eladó könyvcsomagok

 

Megválnék pár könyvemtől, előre összeállított 4-6-8 db-os pakkokban eladók. A fenti linkre kattintva lehet szemezgetni. A lista párszor bővülni fog még

 

ON

Sundae Creative Commons License 2005.04.16 0 0 42

Gion Nándor: Latroknak is játszott - ez is csatlakozott a kedvencekhez :)

 

Elolvastam Coelhótól a Tizenegy percet, ez volt az első regény, amit olvastam tőle (tudni akartam, mitől ennyire kedvenc), még nem tudok róla markáns véleményt írni, de annyira nem ájultam el tőle. Megpróbálkozom egy másikkal is tőle, azt hiszem.

Leila Blue Creative Commons License 2005.02.06 0 0 41
Töröljétek ki ezt is

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!