Munkalehetőség Ausztriában! Kürtös kalács és lángos készítéshez büfékocsiba alkalmazottat felveszünk.Bejelentett munkahely. Téged keresünk, ha - Tapasztalattal rendelkezel, - Jól dolgozol lendületes vagy, - Szeretsz eberekkel kommunikálni, a becsület a jó hozzá állás, a tisztelet számít! Jelentkezéshez kérnénk: önéletrajz, egészségügyi alkalmasság, erkölcsi bizonyítvány! Saját autó, jogosítvány szükséges Bérezés megegyezés szerint! Jelentkezni, érdeklődni: amelialili13@gmail.com tel.: +36-30-665-0412
tapasztalatom megvan,mai napig ebben a szakmában dolgozok,konyhán és egyaránt eladásban is!
Ezen a telefonszamon 06302430674 holnap szabadnapos vagyok vagyok utána 1 hétig minden nap 11:00.tól 18:00-ig dolgozok de elérhető vagyok közben ha nem vissza hívom :)
Sziasztok. Abban kérném a segitségeteket hogy mi a feltétele annak ha faszénen sütött kürtöskalácsot szeretnék piacokon vásárokon árulni. Mijen engedélyek illetve válalkozói forma mejik a legjobb hozzá. Köszönöm előre is.
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy mitől van a kürtöskalácsnak jó illata mikor sütik ? Gázas gépnél mert valahol annyira érezni már messziről hogy valahol kürtöskalácsot árulnak, valahol meg semmi illat.esetleg valami aromát tesznek bele vagy csupán csak Citrom héjat reszelnek bele? köszönöm a válaszokat előre is.
1.) "nagyobb szemű kukorica szem nagyságú cukrokat"
A karamellizálódás követően ugye ízesíted kókusz, dió, mák, stb..., ha megnézed mindegyik apró szemű. Szóval ahhoz, hogy azt a nagy szemű cukrot rá tudd "ragasztani" ahhoz a karamellizálódás követően ismét le kellene kenned olajjal vagy vajjal, hogy felragadjon a kalácsra.
Szimplán szerintem sem lehet, mert egyszerűen a nem bírja el.
2.) "tönkremegy a tészta megreped formátlan lesz"
Ez egyszerű, a kalácsot forgatni kell a balansz miatt., hogy mindenhol közel egyformán süljön meg, és karamellizálódjon :D
Sokan azt csinálják, hogy 2. alkalommal a feltekert tésztát túlkelesztik (5 percnél többet van a sütőfán), ami nem jó, szar lesz a kalács állaga, felfújja, mint a szar zsemlét amikor szétnyitod, és levegős, száraz.
Sziasztok!Nem olyan rég léptem be a kürtöskalács csodálatos világába.Mindent internet és a kitartás mellett értem el.Csináltam egy sütőt egy amerikai bbq sütőből gázos kiváló 8 perc és szépen süt minden hol.Sikerűlt vennem egy felújításra szoruló büfékocsit ami kiváló ha elkészűl:)Hosszú ideig hobbiból csak pékárut csináltam de a kürtös kalács az amivel 30-40 db nál már van értelme árulni.Sajnos nem igazán találtam még olyan leírást hogy hogy tudnám rávenni a kalácsot hogy a karamellizálódás után felvegyen nagyobb szemű kukorica szem nagyságú cukrokat és rajta is maradjon.A másik hogy kb 1,5cm áttlag vastagságú a tészta miután elkészűlt.Nincs kelesztve másodszór a sütőn csak néhány percet van rajta és már sütöm.Ha nincs forgatva a kelesztésnél hát akkor tönkremegy a tészta megreped formátlan lesz.Forgatva közben még nem próbáltam most rendeltem grillmotort.Szükség van keleszteni másodszor?
Bár a kiszállításban nincs tapasztalatom én mégis óvatosságra intelek az elgondolásodat illetően.
Manapság nehéz úgy közlekedni a városban hogy ne találkozz 10 percenként egy helyben sütő kürtőskalácsossal, jellemzően 350 ft ért.(Budapestről beszélek,ha vidéki városban gondolkozol, akkor még rosszabb a helyzet, más okok miatt)Véleményem szerint, ezzel nehéz versenyezni előre sütött kalácsokkal, hiszen a kalácsot 50% -ban az illata adja el..
Óránként 60-100 db-ot szeretnél gyártani,és eladni is gondolom , hát ezt más is szeretné (én is).
Javaslom hogy tölts el több időt helyben sütött kalácsosokat figyelve, elektromos és gázos sütőket összehasonlítva, egy dolog minimum fel kell hogy tűnjön, nem is mondom el hogy mi, ha nem jössz rá magadtól inkább hagyd az egészet, és esküszöm nem rossz idulatból írtam.
A kiszállításos ötleted, még jól is elsülhet. Nekem dolgozott pár kiszállító valamennyi rálátásom van.
A kérdésedre reagálva: "Gázos vagy elektromos sütőkbe gondolkozzak?"
Amelyik neked szimpatikus.
Bár van pár dolog amit nézz át:
-függ a hely szellőzésétől,
-adottságától, pl be lehet-e vinni a gázpalackot,
-milyen tűzveszélyességbe van sorolva az épület,
-hány apert kapsz, milyen költséggel kaphasz többet,
-60-100db/óra az nem egy alap cucc ám egy idős nénivel, fateknővel...
-stb, stb, stb,
A válasz területe nem a kürtőskalács szépségén, szeretetén található. Belenyúltál a kő kemény üzletbe.
Ma már nem indítanék és nem is indítok üzletet alapos piackutatás nélkül. Neked is azt javaslom, hogy ne tedd!
Mielőtt bele lapátolnád a pénzt a vállalkozás felépítésébe teszteld le a piacod!
Ahogy én csinálnám nagy vonalakban:
1. Kinézék magamnak pár kalácsost, aki kiszállít. Aki tiszta és teljesen hivatalos minden tekintetben. Aztán az egyikőjüket kiválasztom.
2. Teszt jelleggel hoznék több méretben, több ízesítéssel tőlük kb 2-3 hónapig vagy még tovább és tesztelem a piacom!
3. Rengeteget fogsz tanulni, amiért a kalács sütő hasznával fizetsz. A profitod kissebb lesz (mert ugye annak biztosan lennie kell valamennyinek).
4. A sok milliós eredmény ezüst tálcán kínálva: Ha mégis úgy döntesz, ez nem a te pályád: pár tíz vagy százer forint elmaradt hasznod bánja csupán ha így csinálod és nem a millióid és egy kudarc élmény.
"Gázos vagy elektromos sütőkbe gondolkozzak?" kérdés jóval ezután fog csak jönni. Ettől a pillanattól kezdve hónapok múlva ha már ma elkezded szervezni a kiszzállításos projektet.
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni tőletek. Kürtőskalács sütő vállalkozás beindításán gondolkodom. A koncepcióm az lenne,
hogy egy külön kürtőskalács készítő műhelyt szeretnék létrehozni és onnan szállítanám ki piacokra, üzletekbe a friss kalácsot.
Mivel külön műhelyt szeretnék létrehozni erre a célra, így minden feltétel adott lenne. Mint pl. víz, infrastruktúra, gépek, antsz engedélyek, stb.
Ebben szeretném a tapasztaltak segítségét kérni, hogy milyen gépekkel lenne érdemes berendezni a műhelyt. Szeretnék minőségi kalácsot készíteni,de fontos
a teljesítmény is, óránként 60-100 isteni finom kalácsot szeretnék elkészíteni.
Gázos vagy elektromos sütőkbe gondolkozzak?
Segítségeket, tapasztalatokat előre is nagyon köszönöm!
36 éves profi ügyeskezű gyors és preciz pék legény, kürtöskalács gyúró állást keres rendezvényekre!!!
10 év tapasztalat!! nincs új előttem a kalácsozásban! http://kurtoskalacsmester.hupont.hu Szállás és utazás téritéssel bárhová megyek az országban!Akár külföldre is!
Faház jellegű, igényesen berendezett kürtőskalács értékesítésére szolgáló, alig használt utánfutós büfékocsi – a teljes felszereltséggel, - ELADÓ! (Pestmegyében)
A büfékocsi méreteiből adódóan személyautóval is vontatható - alapterülete 3x2 m, össztömege 750 kg
Amennyiben felkeltettem érdeklődését, hívjon bizalommal! 0630/ 944 9394
Tanácsra lenne szükségem olyantól akinek konkrét tapasztalata van!
Kürtős kalácsot kellene készítenem kb 40 fő részére.. szeretnék előre dolgozni... a pizza tésztánál jól működik ha előtte való nap bedagsztva, kiadagolva hűtőbe rakva kelesztem. Ez működik kürtős kalács tésztánál is?
Friss tésztával már több alkalommal készítettem de kb 1.5 óra alatt kb 20 adagot tudok készíteni az apparátomon (faparázs, 4 db 40 cm fa) és utána már túlkel a tészta. Eddig nem is volt egyszerre többre igény. Ezért is gondoltam a hűtött állapotú tésztára...
Szia!Nekem eladó egy speciális tésztacsík kivágó szerszám, ami egyetlen határozott nyomással 3 cm széles, 4 méter hosszú spirális tésztacsíkot vág. Új nem használt