Keresés

Részletes keresés

Scabiosa Creative Commons License 2007.01.29 0 0 4394

 

Köszönöm tünde.sz,

látom már, mit kevertem össze. Végülis  ebben a kérdésben inkább hozzátok kellett, hogy forduljak. Örülök, hogy Te is úgy látod: még nincs elkésve a fejemelgetéssel.

Üdvözöllek, Zsuzsa

Előzmény: tünde.sz (4393)
tünde.sz Creative Commons License 2007.01.29 0 0 4393
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9041994

őket ebben a topicban találod

különben szerintem pár hét, és emelni fogja a fejét a bébi
Scabiosa Creative Commons License 2007.01.29 0 0 4392
Bocsánat, lehet, hogy Gábor és Mikolt ebben a fórumban nem válaszol? Figyelmetlen voltam. Kérném a segitséget Tőletek. Köszönöm, Zsuzsa
Scabiosa Creative Commons License 2007.01.29 0 0 4391

Kedves Gábor és Mikolt,

már régen jártam nálatok. Azóta megszületett gyönyörű kis egészséges unokám. Lányom most azon aggodalmaskodik, hogy hat hetesen még nem emeli fel a fejecskéjét. Különben nemigen fekszik hason. Ti  ehhez mit szóltok? Kérem a tanácsotokat. Üdvözlettel Zsuzsa

Crish Creative Commons License 2006.12.28 0 0 4390
Szia T,

Bocsi, hogy nem írtam eddig, de rég jártam erre. nem tudtam én sem topikon nyitni.


Én eddig a Szabolcs utcai audológiátra jártam (bár most nem tudom mi lesz, mert nem lett kiemelt korház)
Nekem a 70% azt jelente, hogy hallókészülék nélkül alig hallok valami. max ha elmegy mellettem a kocsi meg ilyenek. Nem sok.
Ha közelről beszélnek a fülembe akkor eseteg megértem.

Beszédben egybehangzó mássalhanzókat értek fére ősz-őz meg ilyenek. de alapvetően nincs probléma, csak ha túl gyorsan akarok mondani valami. Állandóan viselek készüléket. Audológián nem tanítanak beszélni. csak megnézik hogy mi van. és nevelési tanácsadóban jártam logópédushoz majd 10 évig. (ajánlom nektek is) szájról olvasással is meg lehet tanulni beszélni, érteni.
Nálam csak négy évesen derült ki, hogy mi van addig alig beszéltem, csak anyukámat értettem. Hat éves koromig nem is voltam hajlandó hordani a készüléket, csak a mesére vettem fel. kiselsős koromban már hordtam és azóta folyamatosan. Akkor még csak négy óráig bírta az elem.


Bocsi mégegyszer a késői reagálásért,
Kriszta
Crish Creative Commons License 2006.12.28 0 0 4389
Szia T

Csinálok egy hallássérült topikot! ott megtalálsz.
kicsinap Creative Commons License 2006.12.07 0 0 4388

sziasztok!

Sajnos kicsinapnak azonnal be kellett feküdnie a kórházba :-((

Kinyílt a belső méhszáj is, de a mama és a baba jól vannak.

Most azt mondták, hogy egy hétig benn fog maradni.

Szerencsére a jövő héttől szabin vagyok, itthon leszek Ajnával.

Holnap viszont dolgoznom kell, délelőttre kiviszem a mamához.

Ő még nem fogta fel a dolgot, remélem ki fogja bírni...

 

kicsinap férje

nunya Creative Commons License 2006.08.06 0 0 4387

én egy nagyon zsíros krémet használtam (olyan régi típusú kékpöttyös babakrém állagú volt). azt mondták minél zsírosabb legyen. az ára annak is elég húzós volt, de 2 tubussal kihúztam a 9 hónapot, pedig naponta kentem. (és nincs egy darab csík sem :-)) persze nem tudom van-e köze a kettőnek egymáshoz.

 

elnézést a beleszólásért. :-)

 

Előzmény: nameno (4376)
mzsperx Creative Commons License 2006.08.05 0 0 4386
tessék :)
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9146603
Előzmény: vt75 (4385)
vt75 Creative Commons License 2006.08.04 0 0 4385

Szia Chris,

 

Köszi a hozzászólást. Most igazából olyan helyet keresünk, ahol az audológiát meg tudják csinálni a teljes tartományban: a Heim Pálban 80 dB-t néztek, 2-3 kHz között. Ez azért lehet fontos, h kiderítsünk van-e a picinek maradékhallása.

 

És a kérdéseim:

- a 70 % az mit jelent, alig hallasz v hasonló?

- a 70 % akadályozott a beszédtanulásban, értésben?

- viselsz hallókészüléket?

- az audológián mit csináltak? beszélni tanítottak?

 

Ma összevissza rohangáltunk + kanyarokat próbáltunk levágni, mert a hallókészülékhez kell a közgyogyi, de ezt már nem a tanács hanem a OEP állítja ki (ma elküldöd, és 15 nap a hivatalos választ, tehát a legrosszabb esetben 3 hét is lehet, ami után el tudsz menni a kicsinek a füléhez illesztéket készítettni, ami szintén 7-10 nap, tehát lett volna 1 hónap csúszás, amit nem szerettünk volna bevállalni, és inkább fizetve de ma levették a mintát).

 

A cél nálunk is az, hogy az ovi max felzárkóztató legyen, de az iskolában akár készülékkel, akár műtéttel de a normál hallók között tanuljon.


Az elmúlt 2-3 nap iszonyú volt, néha most is nagyon gáz, de próbáljuk pozitívan nézni....

 

Hogyan kell új topicot nyitni?

Lehet, hogy csinálni kellene egy hallásosat, mert olyat még nem találtam és akkor ezt nem vinnénk el egyirányba...

 

Üdv, T

Előzmény: Crish (4384)
Crish Creative Commons License 2006.08.04 0 0 4384
Sziasztok!

Látom, hogy a hallássérültség a téma! Nekem most hét hónapos a kisfiam, és hál'Istennek jó a hallása. Csak miattam nézték meg, mert nekem szerzett halláskárosodásom van, melyet csecsemőkoromban kaptam. Gondoltam segíthetek.
Én mindig is a Szabolcs utcsai korházba jártam audiodógiára. Nagyon rendesek, segítenek és tanácsokat adnak. Nekem úgy 70%-os a halláskárosodásom, De tanácsukra nem adtak be intézetben, hanem eddigi életemet hallók között éltem le (mondjuk a tanárok nem mindig örültek nekem). Teljesértékű életet élek, és nem nagyon lehet észrevenni. Bár mondjuk nekem csak négy évesen vették észre, ezért a hátrányom hatalmas volt, de behoztaml

Tiszta szívből ajánlom a Szabolcs utcát.
Bármilyen ezzel kapcsotos kérdéseket, kélelmeket bátran osszátok meg velem a princz.kriszta@mail.tvnet.hu -n. Elsőkézből tudok esetleg mesélni, hogy milyen így élni, meg ilyenek.
vt75 Creative Commons License 2006.08.02 0 0 4383

Szia Macskamati,

 

Ma voltunk a Heim Pálban és csináltak egy szubjektív vizsgálatot...a gyerek gyakorlatilag nem reagált arra, amikor a dobot verték a feje mögött, illetve a f-o-g doki szerint a dobhártya teljesen ép. A párom előkereste a II-sen kapott elbocsátót, és abban az szerepelt, hogy a hallásával minden rendben volt. Most abban reménykedem, hogy:

- a elbocsátáskori hallásvizsgálat  tényleg valós, nem pedig csak beírták, hogy rendben

- a holnapi ABR teszten az fog látszani, hogy minden rendben és tovább kell keresni az okot...

 

Nektek ez a dolog hogyhogy csak 20 éves korára derült ki? Szubjektív vizsgálaton voltatok, v ott már elhasalt?

 

Üdv, T

 

Itt van még egy link a témával kapcsolatban, ha elolvasod hátha okosabb leszel...

 

http://www.babanet.hu/tarsalgo/index.html

Előzmény: macskamati (4381)
káttya Creative Commons License 2006.08.02 0 0 4382

Szia!

 

De rég láttalak erre! Mi a baj, miért gondoljátok, hogy szükség van a vizsgálatra? "csak" nem beszél még (a miénk sem:), vagy más miatt?

 

Kati

Előzmény: macskamati (4381)
macskamati Creative Commons License 2006.08.02 0 0 4381

Szia!

 

Kicsit hasonló cipőben járunk, mi a 20 hónaposunkat visszük 23-án hallásvizsgálatra.

Sajna nem tudom a cég nevét, nem én intéztem, de valahol a belvárosban van (VII. ker.?), de kis segítség: hívd fel a Siketek és Nagyothallók SZövetségét, anyósom náluk kért tanácsot, és ők javasolták végül ezt a céget, ahol ilyen picinek is végeznek vizsgálatot. 5000 forint, és műszeres.

Előzmény: vt75 (4378)
vt75 Creative Commons License 2006.08.02 0 0 4380

Szia Utazó_1,

 

Köszi a választ, első körben bemegyünk a Heim Pálba, azután meglátjuk.

 

Írod

"

+ Nem tudom, merre laktok, én a 14. ker-ben, és ott egyszer a gyerekrendelőben nekünk rendelés keretében, aznap ott rögtön (minden bejelentés nélkül mint "beeső" betegnek) megcsináltak egy hallásvizsgálatot. Azóta ugyan átköltöztek egy másik helyre (Örs vezér tér), de lehet, hogy azóta sem kerítenek neki olyan nagy feneket.... Lehet, hogy őket is érdemes felhívni, ne emlegesd, h. melyik kerületből vagy, csak hogy nagyon aggódsz, a gyerekorvos javasolta a minél hamarabbi hallásvizsgálatot stb.

"

 

Itt a Bethesdára gondolsz v egy másik helyre?

 

Kösz T

 

Előzmény: Utazó_1 (4379)
Utazó_1 Creative Commons License 2006.08.01 0 0 4379

Szió,

úgy tudom, hogy a Bethesdában is csinálnak hallásvizsgálatot. Azt nem tudom, h. mennyi átfutási idővel, de ha betelefonálsz (364-9020) és a fül-orr-gége ambulanciát kéred és elmondod, hogy kétségbe vagytok esve stb., akkor ha van rá mód szerintem 1-2 napon belül, talán még aznap is megcsinálják.

+ Nem tudom, merre laktok, én a 14. ker-ben, és ott egyszer a gyerekrendelőben nekünk rendelés keretében, aznap ott rögtön (minden bejelentés nélkül mint "beeső" betegnek) megcsináltak egy hallásvizsgálatot. Azóta ugyan átköltöztek egy másik helyre (Örs vezér tér), de lehet, hogy azóta sem kerítenek neki olyan nagy feneket.... Lehet, hogy őket is érdemes felhívni, ne emlegesd, h. melyik kerületből vagy, csak hogy nagyon aggódsz, a gyerekorvos javasolta a minél hamarabbi hallásvizsgálatot stb.

 

DE!!!! Én nagyobb (4-5 éves) gyerekkel voltam, és a piciknél úgy rémlik, mintha valahogy máshogy mérnék, műszeresen!!! Ezért mindenképpen mondd, hogy ilyen kicsi babáról van szó, mert lehet, hogy ahhoz speciális műszer+körülmények kellenek!   

Drukkolok!

Utazó 

Előzmény: vt75 (4378)
vt75 Creative Commons License 2006.08.01 0 0 4378

Sziasztok,

 

Úgy tűnik, hogy 8 hónapos kisfiunk hallásával nincs minden rendben, - gyakorlatilag egyáltalán nincs rendben - mert nem nagyon reagál különböző hangokra, tapsra, zajokra.
A Tűzoltó utcában csak 14-e után lesz bent az asszisztens, aki időpontot tud adni (???), szóval kellene valami javaslat, h mit tegyünk v hová menjünk.

Mivel szétvet az ideg az sem probléma ha a vizsgálatért fizetni kell, csak tudjunk már valami biztosat. A gyerek látványosan nem volt még megfázva, egyszer kétszer előfordult, hogy taknyos volt, de nem annyira látványosan...

 

Köszi a segítséget előre is,

 

                  Tamás

Vanesszababa Creative Commons License 2006.07.31 0 0 4377

Szia!

 

Ez állítólag inkább alkatfüggő, mint krémfüggő, hogy valaki csíkos lesz-e.

 

Én egyébként az ikrekkel használtam a Vichy terheskrémjét (ez elég húzós árú), illetve néha a Milupa terheskrémjét (DM-ben kapható). Egy csíkom sincs, bár a nagylányommal semmit sem használtam és akkor sem lett. Talán azért mert a nagylányommal 8kg-t híztam összesen, az ikrekkel meg 14et és ezt a tágulást "simán" kibírta a bőr.

 

Előzmény: nameno (4376)
nameno Creative Commons License 2006.07.30 0 0 4376
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy terhességi csíkok MEGELŐZÉSÉRE használt már valaki valamilyen krémet? Ha igen légyszi írjátok már meg, hogy melyiket és azt is, hogy milyen eredménnyel. Megéri e az a kb 4 ezer pénz egy hónapra? Illetve ha hallottatok olyanról aki használta és tudjátok az eredményt légyszi írjátok már meg.

Előre is köszi!
Vanesszababa Creative Commons License 2006.07.21 0 0 4375

 

Sziasztok!

 

Eladó a képen látható 2db kismama farmernadrág. Méretük L-es, de a szálkoptatott kis L-nek érthető (ezt hordtam már akkor is amikor M-es volt a méretem).
A szálkoptatott márkája Mutta Maternity (West End Gólyahírben vásároltuk tavaly, 13.000Ft-ért), csak én hordtam. Csipő fazon a farmer rész, a pocira csak a 100% pamut textilbevarrás megy fel
A sötétkék a pocitetejéig ér, ennek anyaga sztrecsfarmer.
A körfogat méretét mindkettőn gumi-gombolással lehet állítani.

Irányáruk: a sötétkék 3500 Ft, a szálkoptatott 4500 Ft. A kettő együtt: 7000 Ft.

 

Érdeklődni: ogiro2@freemail.hu

hnjúlia Creative Commons License 2006.06.13 0 0 4374
Szia!

Én írtam neked mélt, lehet, hogy félreértettem, és nem kismama, hanem babaruhákra lenne szükséged? Ha így van, elnézést!
Üdv: Júlia
Előzmény: natikakismama (4372)
mzsperx Creative Commons License 2006.06.09 0 0 4373

szia, írj e-mail-t, nekem van egy csomó eladó!

muzsi19 kukac gmail.com (kisfiú, kislány kell-e, meg mekkora.. )

Előzmény: natikakismama (4372)
natikakismama Creative Commons License 2006.06.09 0 0 4372
Sziasztok!

 

Kezdő kismama vagyok, és lassan ruhákra lesz szükségem, de nem karok súlyos 10ezreket rászánni. Amennyiben valaki tud olcsó jó rucikat, kérem segítsen! Lehet használt is.

 

Köszi

Utazó_1 Creative Commons License 2006.05.05 0 0 4371

Szia Káttya! Naggyon édes! Istenem, milyen nagylány:)

Bocs, csak most néztem be, nem tom, aktuális-e még: fülnél úgy tudod megállapítani, hogy fülgyulladása van-e, vagy csak piszkálgatja, hogy megnyomod elöl a fül közepénél levő kis porcot! Azt a kis körömnyi bigyót, ami elöl ott középtájon belóg a fülbe. Ha be van gyulladva a fül, akkor erre a gyerek azonnal reagál. Ha gond nélkül nyomkodható a porc, akkor nem fáj a füle sem (mármint nem gyulladt belül.)

Ezt gyerekorvosoktól hallottam, és nálunk 100 %-ban bevált.

 

(Olyan is volt, hogy egyszer kihívtam a doktornőt, mert Blanka reggel fájdította a fülét. De mire a doki kiért, a leányzó felélénkült, és piruettezve, táncolva fogadta a dr-nőt. Az kicsit izélt rám, hogy egy ilyen, szemmel láthatóan makkegészséges, virgonc gyerekhez kihívom. Torok nem volt piros, láz nem volt. Végül dr. rutinból megnyomkodta a porcot, mire Blanka FELÜVÖLTÖTT és keserves sírásra fakadt. Így derült ki, hogy tényleg középfülgyulladása volt.)    

 

Egyébként jól vagytok? Veled mi újság, hogy alakult az életetek? MI jól vagyunk, semmi különös nincs most (hála Istennek:))

Egyetlen hír, hogy új nickem van:)

Agimami

Előzmény: káttya (4370)
káttya Creative Commons License 2006.04.24 0 0 4370

hahó! Mi ez a nagy csend?:)

 

Kellett már valamelyikteknek fülészhez vinni a picit? Enyém gyerek már napok óta a fülét piszkálja... Nem tudom eldönteni, hogy fájhat-e neki (nem egy panaszkodós fajta), vagy viszked, vagy semmi, csak megtalálta, hogy neki olyan is van... :)

 

Amúgy meg mostanság ilyen a nagylány:

 

 
káttya Creative Commons License 2006.04.03 0 0 4369

Köszi!

Meleg mézes tea + párásítás mellett egy nap alatt rengeteget javult, úgyhogy apájával a várásra szavaztunk. Nem is baj, mert ma már csak néha-néha kuccog egyet, amúgy teljesen jól van, és a kedve is jó. Örülök, hogy megúszta a gyógyszereket.

 

De azért biztos ami tuti beszerzek ilyen Baby Loofot, meg Mucoprontot, már csak betegségrisztónak is. :)

Előzmény: agimami (4368)
agimami Creative Commons License 2006.04.02 0 0 4368

Szia Káttya! Én ilyenkor mentolos mellkasbedörzsölést szoktam (Baby Loof a legjobb, vagy dr. Theiss  kenőcs, de ha nincs akkor a Baby Pulmon (asszem így hívják) is jó+ ha jó szaftos, hurutos szegény gyerek, akkor nyákoldásra köptetőt, Rhinatiolt (finom, de nem a leghatékonyabb) vagy Mucoprontot (ez áll. hatékonyabb). + Sok meleg mézes tea, párásítás, stb. AStodal is jó, de azt mellkasbedörzsölés előtt kell, mert a homeopatás dolog összevész a mentolossal.

Jobbulást! 

Előzmény: káttya (4367)
káttya Creative Commons License 2006.03.31 0 0 4367

párásítás rendben, sőt. Már megy is. :) Meg akkor patika lesz, mert a dokinéninket nem könnyű utolérni.

 

Szerencsére nem lázas, és láthatóan fájdalmai sincsenek. Kicsit megfázhatott tegnap (az orra sem üres), sokat voltunk kint délután...

 

köszi a tippeket!

tünde.sz Creative Commons License 2006.03.31 0 0 4366
mind2re jó elvileg

vmi nyákoldó nem árt ilyenkor az tény - meg a párásítás, esetleg sósvízzel
Előzmény: mamua (4365)
mamua Creative Commons License 2006.03.31 0 0 4365
káttya, hívd fel a dokit, mit ajánl. én Stodal szirupot (homeós szer) adtam Levinek köhögésre, de már nem emlékszem, hogy ez száraz vagy hurutosra van-e vajon.
Előzmény: káttya (4363)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!