Keresés

Részletes keresés

Zulcsi Creative Commons License 5 napja 0 0 7411

Capri szigeten a 15 eurós lasagna. Az étterem szép kilátással a Marina Grandera volt, dugig vendéggel. Ebből gondoltuk jó lehet. Az étlapot megkaptuk tehát az árát tudtuk, de azt nem, hogy ilyen miniadag mikrózott valamit kapunk. A mellettünk ülő asztalnál egy idősebb nő visszaküldte a pizzáját és elment. Nekünk is ezt kellett volna tenni.

Zulcsi Creative Commons License 5 napja 0 1 7410

Zulcsi Creative Commons License 5 napja 0 0 7409

Bocsánat a képek lemaradtak.

Zulcsi Creative Commons License 5 napja 0 0 7408

A kedvencem Positano volt, íme pár kép május utolsó hetéről.

Guagliona Creative Commons License 2017.06.14 0 0 7407

Másik fórumban kérdeztem, de ott senki nem válaszolt, talán Ti ismeritek kicsit az északi részt is vagy tudtok ajánlani más megfelelő helyet: 3 éves kisgyerekkel egy olyan részre mennénk ahol közel szép fürdőző part van, de azért lehet közlekedni (egy-két nap kirándulás), nem feltétlenül a populáris részekre. Az is fontos lenne hogy a reptérről ne kelljen sokat kavarogni. Illetve ha van tapasztalatotok olcsó szállással kapcsolatban (2 felnőtt, egy gyerek) az is jó lenne. Akár Nápolytól északra, de Salerno környéke is jó lenne csak nem maga a város. Köszönöm!

Guagliona Creative Commons License 2017.06.14 0 0 7406

Másfél éve, 2015. decemberében is zárva volt a
Via Krupp, szerintem azóta nem volt megnyitva, és már akkor - igaz utólag - olvastam, hogy előtte is le volt már zárva!

Előzmény: Zulcsi (7397)
Cilikécske Creative Commons License 2017.06.05 0 0 7405

Így van:), így van, Janka72 menjél, csak ne nyáron!

Előzmény: hul (7404)
hul Creative Commons License 2017.06.04 0 1 7404

Mindenkinek azt ajánlom, Capriba menjen el. Az odaút, ott és az egész egy gyönyörűség.

Értem én, hogy tömeg volt, meg nem szoktuk stb. De kárpótol a szépségével.

Elképesztő, életre szóló élmény, és nem rossz értelemben. Persze szerencsénk volt, az időjárásban, abban, hogy kis 10 személyes motorcsónakkal mentünk, hogy volt buszunk rendelve, ami felvitt, értünk jött, majd lehozott, a legszebb helyeken megállt és a motorcsónakkal meg tudtuk kerülni a szigetet. A fürdések is, meg a nyílt oldali száguldás önmagában elképesztő volt!

És a látványon, illatokon, gazdagságon meg élményen túl baromira működik, felvonó, lehet enni, inni és kávézni gyönyörű helyeken, videózni és ámulni. Mindenkinek kívánom lássa az életben. 

Szóval menjetek Caprira :-) 

Előzmény: janka72 (7403)
janka72 Creative Commons License 2017.06.04 0 1 7403

Jó kis leírás ez, a rossz élményektől függetlenül, köszönet érte. (Bár azért végigolvasva a topicot, számítani lehetett ezekre...) Mi mondjuk alapból kihagyjuk Caprit :))))))))))))))))

Előzmény: Zulcsi (7397)
Cilikécske Creative Commons License 2017.06.03 0 0 7402

Húúú, ilyen nagy embertömegben én sem szeretnék Caprin lenni. Jó volt olvasni a leírásodat.

Előzmény: Zulcsi (7397)
Flower2000 Creative Commons License 2017.06.03 0 0 7401

Majd legközelebb megnézed az árakat és akkor kérsz valamit. 

Előzmény: hul (7400)
hul Creative Commons License 2017.06.03 0 0 7400

Nagyon lazák, Amalfi, egy üdítő, egy kis tölcséres fagyi és pohát sör. 20 eur. Bemondásra. Lehet nem is sok. Csak nem értjük.

De tudtuk... 

Kellett nekünk. :-) Mosoly, kérem, a hely pazar!!!!!

Előzmény: bonnita (7399)
bonnita Creative Commons License 2017.06.03 0 0 7399

Remélhetőleg a pozitív emlékek többségben lesznek :)

" Nem vitatkoztunk." - aztán miért nem ? Biztos nem hagytam volna szó nélkül. Egyszer talán úgy nyolc éve Nápolyban

a kikötőnél hoztak ki a társaságunknak ( kb 10 fő ) árak nélküli étlapot, majd amikor reklamáltam, nem is értették, hogy 

ez miért lehet fontos, aztán kihoztak egyet, ceruzával melléírva az árakat, de akkor már idegesek voltak és pökhendiek, 

mi meg odébbálltunk. A ti esetetekben szerintem pofátlan 5 eurós coperto volt valahol a lap alján apró betűkkel.

Előzmény: Zulcsi (7397)
Flower2000 Creative Commons License 2017.06.03 -1 0 7398

"gyakrabban közlekedtessék a kis buszokat, ne félóránként. " Ja, hát a maffia nem engedi. Mikor ott voltam cirkuszolt is egy olasz emiatt és kiabálta, hogy maffia, maffia. Kell a taxisoknak a fuvar. Hajójegynél engem még a comoi tónál is át akartak verni a pénztárnál, pedig az észak Olaszország.

 

Előzmény: Zulcsi (7397)
Zulcsi Creative Commons License 2017.06.03 0 0 7397

Sziasztok!  Csütörtökön este megjöttünk Sorrentóból. Csak röviden írok, mert más családi programok miatt azt sem tudom hol áll a fejem. Sokat profitáltam a fórumon leírtakból, így megpróbálok én is hozzátenni. Ne kövezzetek meg amiért sok negatívumot írok, ez azért van, hogy felhívjam a figyelmet a most utazóknak. Az  első 4 nap Piano di Sorrentóban laktunk a Hotel Cosmomaréban, mert nagyon szerettem volna tengerre néző kilátást. Egyszerű megfizethető szálloda, gyönyörű kilátással, naplementés kis erkéllyel és viszonylag jó reggelivel. A Cirsumvesuvia 10-15 perc gyalog. Innen mentünk Amalfiba a Sita busszal. Sorba kell állni, de ha látjuk, hogy a már nincs ülőhely, inkább meg kell várni a következtőt, így a sor elején vállogathatunk az ülőhelyekben, ez azért fontos, mert bizony 1,5 óra az út. Azt elég kemény végigállni. Odafelé menet célszerű a jobb oldalra ülni, mert ez a tenger felelőli részt, jó fotókat lehet készíteni. Az úton lehet sóhajtozni, amikor a sofőrök káromkodnak, dudálnak, hogy ki tolasson hátra. Nem adják meg az elsőbbséget a busznak, szerencsétlen buszsofőr hibá dudálnak előre a kanyarokban. Az időjárással végig nagy szerencsénk volt. Midennap napsütés, eső semmi. Hétköznap voltunk, nagy tömeg, egy kis ejtőzés a strandon, de víz csak lábáztatásra volt jó, igaz nem is fürdeni mentünk. Betértünk egy kiülős kis étterembe, ahol miután a mosdóban átvettem egy másik könnyebb pólót otthagytam a szemüvegem. Szerintem a mosdó szélére tettem,hiszen így tudtam átbujtatni a fejem a pólón. Kb. 1-2 perc múlva már vissza is mentünk, de már nem volt meg. A pincérnő is kereste, de semmi. Nem tudom kinek kellett egy dioptriás szemüveg.

 Másik nap Positano, egész ott tartózkodásunk alatt nekem ez tetszett a legjobban. Überelte Caprit. A második megállónál szálltunk le (Sponda). Innen nem kell annyit lépcsőzni. Velünk együtt más túrista sem tudta, hogy hol kell leszállni. Van amelyik sofőr bekiabálja, hogy melyik megálló, van amelyik nem. Ezért jó, ha busz elejébe ülünk ott legalább lehet hallani.

Voltunk Hercunaleniumban. Ettől sokat vártam, nagy múzeum rajongó vagyok,  most jön a de. A Circumvesuviával majdnem egy óra az út. Meleg, büdös és piszkos a kisvonat. A feltárt terület egy katlanban van, volt vagy 35 fok meleg, árnyék semmi, az kis szél pedig vitte a port. Nyilván mindenki maga döntse el, megéri-e. Akkor talán több türelme van az embernek, ha kb. 20 fokban járkál.

Capri szigetet direkt hétköznapra hagytuk meg, így keddi napon mentünk. A jegypénztárnál 2 euróval próbálták a férjem becsapni. Papírpénzt adott és a visszajárót egyben a markába nyomták. Pechére a férjem megszámolta, így vissza is adta a 2 eurót. Ilyen embertömegnél sok kicsi sokra megy. A Sita busznál is vigyázni kell. Megkérdezik, hogy retur? És már adnák is 8 eurós 24 órás jegyet. Ez csak annak éri meg, aki közben máshol is leszáll. Amalfiba 2,70 volt egy oda jegy, vissza igy annyi, így 5,40 összesen. Szóval Caprinál jártunk.  Itteni fórumos javaslatra először Anacapriba mentünk. 45 percet vártunk a kisbuszra, mert ez első fel sem fértünk, a másik csak fél óra múlva jött. Mint a heringek, úgy álltunk a buszban. Megnéztük a Villa Micheln-t, természetesen gyönyörű. Visszamentünk Capriba, ebéd egy középkategóriás étteremben, nem messze a buszoktól. Két lasagna, 1 sör, 1 ásványvíz 40 euró,  számla mégis 50 volt. Nem vitatkoztunk. Csak németül beszélek, azt ugye nem értik. A coperto lett volna 10 euró? Én úgy tudom 2-3 euró fejenként. Le akartunk menni a Via Kruppon, de le volt zárva. Innen szépen lesétáltunk volna Marina Piccolára. Cipeltük a fürdőruhát legalább a napozásra, de így le kellett mondani róla. Olvastam vagy 2 hónapja, hogy lezárták a Via Kruppot, de azóta még nem csinálták meg. Egész Caprin olyan embertömeg volt, hogy lépni alig lehetett. Mi lehet itt hétvégén, és főszezonban. A funincularnál lefelé menet a sor vége a  térnél volt.  Már du. 4,20-as hajóval vissza is jöttünk. Ja majdnem elfelejtettem, 4 nap után átköltöztünk egy belvárosi szállodába 3 napra. Kis medencével,  citrom, narancsfás kis kerttel. Eleve kértük, hogy a medencére néző szobát kapjunk, így nem hallottuk a Corso Italia zaját. Innen jó volt esténként sétálni az óvárosban, bár a zebrákon való átkelés mindig sokkot okozott. Mindenki úgy közlekedik, ahogy bír és akar. Bizony sok autónak az oldalavégig van húzva, de hát ez őket egyáltalán nem zavarja. Röviden ennyit, képeket majd később. 

Összességében a táj gyönyörű, de olyan érzésem volt, hogy nem becsülik meg ezt a szépséget. Sok a szemét, ezt Észak-Olaszországban nem tapasztaltuk. Fokhegyről válaszolnak, mintha elegük volna a túristákból. Az egyik alkalommal a medence bárjával pont szemben napoztam. A nyitva hagyott ajtón keresztül láttam, amint a bárpincér a törlőkendőbe törli izzadt arcát, majd viszateszi a pultra. Capri sziget pedig mintha csak a gazdag túristáknak privilégiuma lenne. Ők megtudják fizetni a nyitott taxikat. A befolyt turisták által fizetett adókból telne arra, hogy gyakrabban közlekedtessék a kis buszokat, ne félóránként. Felmerült bennem a kérdést, vajon 2 hónap alatt miért nem tudták Caprin a Via Kruppot rendbe tenni. Fentről nem látszódott túl nagy probléma, vagy kőomlás.

nyulanka Creative Commons License 2017.06.03 0 0 7396

Sziasztok,

júliusban tervezünk 10 napot kempingezni a Sorrentói kempingek egyikében. Innen tervezzük a kirándulásokat Pompei, Herkuláneum, Vezúv, Paestum, Pozzuoli, Nápoly, Amalfi part és ha még majd belefér Capri. Kocsival megyünk, de a tömegközlekedést választanánk helyi közlekedésnek. Sehol nem találom, hogy gyerekekre vannak utazási kedvezmények, vagy nekik a vonaton, buszon mindenhol egész jegyet kell venni?

Köszi

Nyulanka

juhlaci Creative Commons License 2017.05.22 0 0 7395
Előzmény: sanszabolcs (7391)
cscs0827 Creative Commons License 2017.05.22 0 1 7394

Angyal vagy, bár sokat írtam a salernoban eltöltött napjainkról, de sajna a salernoi strandokról egy kumma szót sem tudnék mondani, max annyit, hogy léteznek:))))

 

Előzmény: Cilikécske (7393)
Cilikécske Creative Commons License 2017.05.22 0 0 7393

Szia! Ajánlom hogy keress rá cscs0827 hozzászólásaira ebben a topikban, nem bánod meg! Salerno ügyben (is) profi :)

Előzmény: sanszabolcs (7391)
juuli Creative Commons License 2017.05.22 0 0 7392

Szia!

Sajnos mi nem vagyunk nagy fürdözök, de júliusban biztos, hogy mi sem csinálnánk mást :). 

Beírtam a Nápoly topik keresöjébe, hogy tengerpart

http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9068947&aq_ext=1&aq_text=tengerpart

Nézd meg az ötleteket.

 

 

Előzmény: sanszabolcs (7391)
sanszabolcs Creative Commons License 2017.05.22 0 0 7391

Szia Juuli!

 

Kérlek egy kis infóval segíts!

Júliusban Nápolyba repülnénk egy hétre a családdal, két nagylánnyal.

Preferencia a tenger, gondolom a nápolyi szállás nem túl szerencsés, mert kevés a fürdőképes part: pl. Possilipo.

Nekünk szülőknek a város, a Vezúv, Pompeii, Capri megvolt.

Szállásnak valamelyik helyes, JÓ STRANDDAL bíró, öböl-menti városka lenne alternatív, de Sorrento, Amalafi drága.

 

Írtál Salerno-ról, ami rögtön fizethetőbb, és vonat is érinti.

Láttam a hosszú plázs fotóit, de azt, hogy mennyire hangulatos, tiszta... a strandja, azt nemigen.

Délután is van még napsütése, vagy árnyékolja a félsziget? Mit gondolsz, a fürdési lehetőségeiről? 

Várom válaszod!

Üdv..sanszab

Előzmény: juuli (7383)
juuli Creative Commons License 2017.05.18 0 0 7390

Most Maioriban nagy öbölkotrásokat csinálnak.

Itt a kikötö közepén látszik a hajó, ami a medret kotorta.

Aztán ma elkezdték a fenékröl felhozott homokot a parton szétteríteni.

 

juuli Creative Commons License 2017.05.18 0 0 7389

:)

Idén is nött a konkurencia :)

Előzmény: Cilikécske (7388)
Cilikécske Creative Commons License 2017.05.17 0 0 7388

Ahogy olvaslak, egyre jobban vágyakozom vissza....

Előzmény: juuli (7386)
juuli Creative Commons License 2017.05.17 0 0 7387

Itt még nem tudtuk, hogy majd az autók között fogunk menni. Szerencsére du 2-kor alig jött autó.

Itt már megint lépcsözünk :). Sosem gondoltam volna, hogy ennyire meg fogok örülni egy hosszú lépcsösornak.

juuli Creative Commons License 2017.05.17 0 0 7386

Mi októberben szoktunk idejönni, s most egészen más sokminden. Mindenhol gyerekek, fiatalok, akik év végi kirándulásokat, utazásokat, múzeumlátogatásokat tesznek. A hotelünkben is rengeteg a csoport, akik életkoruknak megfelelöen habzsolják az éjszaka és az együttlét örömeit, úgyhogy nem teljesen csendesek most a hajnalok.

Az idöjárás sokkal enyhébb, a nap magasabban áll, így nem tüz be a szobánkba, mint októberben.

Nappal késöbb melegszik fel az idö, így a kirándulásainkat is késöbb tudjuk elkezdeni, nem hajt bennünket az a tudat, hogy ha nem indulunk korán, högutát kaphatunk útjaink végén.

Tegnap a Bomerano-Nocelle-Positano útvonalat tettük meg.

Eredetileg Nocelleböl busszal akartunk lemenni, de nem volt menetrend, így nem tudtuk, hogy mennyit kellene várnunk.

Itt egy menetrend, amit késöbb találtunk:

Szóval, inkább elindultunk gyalog. Most nem a templom melletti lépcsön, ahol szoktunk, hanem a buszmegálló felé menet nem mentünk fel a lépcsön, a megállóhoz, hanem attól balra indultunk. Egy ideig nagyon szép úton mentünk, de aztán kivitt az útra, ahol az autók mentek:(

Ìgy mentunk Montepertusoig (ahol volt egy nagyon szimpatikus WC), s ott van egy lépcsö, ami levisz Positano aljára :).

juuli Creative Commons License 2017.05.17 0 0 7385

:(

Jobbulást!

Előzmény: Zulcsi (7384)
Zulcsi Creative Commons License 2017.05.16 0 0 7384

Köszönöm az információt. Sajnos berobbant a már 15 éve meglévő gerincsérvem. Manuálterápián, szteroid injekción is túl vagyok, de eddig nincs lényeges javulás. Járni tudok, de kb. 1 órát tudok fájdalommentesen talpon lenni. Ülni sem jó, mert isiásszal párosul az egész.  Lehet, hogy nem megyünk. Szép kerek házassági évfordulónk lenne pont a kintlétünk alatt. Vasárnapig tudom még a szállást lemondani, de akkor is buktuk a repülőjegyet. Minden jót a kintlévőknek!

Előzmény: juuli (7376)
juuli Creative Commons License 2017.05.16 0 1 7383

Nagyon kellemes változás történt a Maioriból induló Capri hajójárattal. Innen aránylag kis hajók mennek, úgyhogy ha viharos a tenger nem is indítanak járatot, de megváltoztatták az útvonalat, s eddig csak a Marina Grandeban kitették az embert, de most a Marina Piccola felé a Faraglioni sziklák között (a lyukon keresztül) megkerülte a hajó a szigetet (jegy: 37,50 EU)

Ùgyhogy a részemröl tervbe vett Faraglioni sziklanézés a szárazföldröl program elmaradt, mert legalább 30 percen keresztül láthattam közeledni, majd távolodni az áhított szikáimat.

 

juuli Creative Commons License 2017.05.14 -1 1 7382

Ha Salernoban jártok, akkor érdemes megnézni a Museo Diocesano San Matteo kiállítását, ami nagyon közel van a dómhoz.

http://museodiocesanodisalerno.it/it/

https://it.wikipedia.org/wiki/Museo_diocesano_del_Duomo_di_Salerno

Tegnap 9.30-kor értünk oda, 2 EU a belépö, s teljesen egyedül voltunk a hatalmas, gazdag kiállított anyagot tartalmazó termekben.

Aztán még nosztalgiáztunk, megnéztük az óvárost, meg azt a hostelt, ahol évekkel ezelött, amikor Rómából Szicilia felé késö este ezen az utcán jöttünk a kocsinkkal

ide

 

ahol megszálltunk.

Persze parkolni nem lehetett, s jól beszorultunk :(, de azért kiverekedtük magunkat :), vissza a szük sikátorokban a tengerhez parkolni.

Reggel pedig ez a kert nem volt rossz helyszíne az egyszerü reggelinknek

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!