Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.09 0 0 110
:DDD
Előzmény: Hy (109)
Hy Creative Commons License 2010.01.09 0 0 109

Szerencsére!

:o)

Előzmény: Törölt nick (108)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.08 0 0 108
Másképp gondolkodunk. Nagyon:)
Előzmény: Hy (107)
Hy Creative Commons License 2010.01.08 0 0 107

Nem puszta gondolat, közel 60 év után már "megtapasztalás" is lehet -szerintem.

:o)

Előzmény: Törölt nick (106)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.08 0 0 106
Ahogy gondolod:)
Előzmény: Hy (105)
Hy Creative Commons License 2010.01.08 0 0 105

A "jobb híján" nem értékmerő.

Vagy van boldogság, vagy veszik észre.

Mindennek van oka, a bolgogságnak is.

Leesel a lépcsőn, mindened sajog, de nem tört semmid. - Boldogság.

Sikerült a vizsga. - Boldogság.

Ágyba döntötted. - Mennyei öröm...boldogság.

Oltár elé vezeted. - Boldogság. /Akkor./

...

Sorolhatnám az élet milliónyi apróbb, nagyobb boldogságait, de minek?

Aki hittől elvakultan csak a mennyit üldözi, úgy sem látja meg soha az élet apró örömeit, milliónyi boldog pillanatát.

Előzmény: Törölt nick (104)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.07 0 0 104
:) csak úgy megkérdezem: feltűnt neked a "jobb híján" kifejezés?
vagy ez a vagdalkozás a szavakkal annak okozata, hogy nem:)
Előzmény: Hy (103)
Hy Creative Commons License 2010.01.07 0 0 103
Mindent, aminek okozata van.
Előzmény: Törölt nick (102)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.07 0 0 102
attól függ, mit nevezel oknak
Előzmény: joy (101)
joy Creative Commons License 2010.01.07 0 0 101
Semmi sincsen ok nélkül.
Előzmény: Törölt nick (100)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.06 0 0 100
ok nélküli delirium?
Előzmény: Hy (99)
Hy Creative Commons License 2010.01.04 0 0 99

Ok nélküli boldogság?

Ezt nevezik delíriumnak.

Előzmény: Lépcsőzetesmunkakezdés (98)
Lépcsőzetesmunkakezdés Creative Commons License 2009.12.28 0 0 98
egyéni szóhasználat kérdése, hogy ki mit nevez boldogságnakde valószínű, hogy az 'ok nélküli boldogság' a legmagasabb formája a boldogságnak
Előzmény: Törölt nick (97)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.21 0 0 97
ja, értem.

hát én ismerek olyan boldogságot, amihez semmilyen "dolog" beteljesülése nem kell - és nem vagyok evvel egyedül:)

jobb híján ok nélküli boldogságnak hívjuk egymást közt...
Előzmény: Lépcsőzetesmunkakezdés (95)
Létfürkésző Creative Commons License 2009.12.21 0 0 96
Ez nagyon jó! Ez az első olyan megközelítés, amely a belső igény megvalósulása felől közelíti meg a mesterséges boldogság problémakörét.:)
Előzmény: Lépcsőzetesmunkakezdés (95)
Lépcsőzetesmunkakezdés Creative Commons License 2009.12.21 0 0 95
többé-kevésbé azzal egyet lehet érteni, hogy valamely megfogalmazott vágy beteljesülése okozza a boldogságot
ha valakinek az a vágya, hogy operáció útján legyen boldog, az először megkapja a művi úton nyerhető boldogságot, utána, mivel teljesült a vágya, a következő boldogság már természetes lesz
Előzmény: Törölt nick (94)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.21 0 0 94
nem értelek:)
Előzmény: Lépcsőzetesmunkakezdés (93)
Lépcsőzetesmunkakezdés Creative Commons License 2009.12.20 0 0 93
ugye a karácsony az az, ami
mást jelent a férfinak, a nőnek, és egész mást a gyereknek
a boldogság is mást és mást jelent mindenkinek
végső soron az is okozhat boldogságot, hogy művi úton szereztem magamnak boldogságot
Előzmény: Törölt nick (70)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.06 0 0 92
Jó, akkor leírom én is mégeccer.:) Akkor ne nézd.
Előzmény: Törölt nick (91)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.06 0 0 90
Rosszindulatú. Aha. Szerintem nem is értelmezted miről írtam. Semmi rosszindulat nem volt benne. Csak fogalmad nincs róla, mi a problémád, de láthatóan van. Ha nem tudod elfogadni azt, hogy más hogyan látja azt, amit Te leírsz, akkor minek fórumozol? Szerinted az volt a cél, hogy bántsalak? Gondolkozz már jó? Valamit nem értettél, vagy félre és durcás lettél tőle. Kérdezni gondolom luxus. Nincs gond az ignorálással. Ha azt sem tudod értelmezni, amit válaszként kapsz és még rosszindulatot is feltételezel sok értelme nincs a fecserészésnek.:)

Keress olyan beszélgető partnert, aki rábólint a megnemértettségedre. Vagy írd le előre, hogy milyen válaszokat szeretnél látni. Az is egy megoldás.
Előzmény: Törölt nick (89)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.06 0 0 88
Persze, persze, az agyműtétről jutott eszembe, az is agyi változást okoz, meg az agyvérzés is.
Előzmény: Törölt nick (74)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.06 0 0 87
***Én nem akarlak Téged megsérteni, de Te semmit nem értettél abból, amit leírtam, ***

Dehogynem értettem. Csak megsértődtél. Van ilyen.:)
Előzmény: Törölt nick (60)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.05 0 0 86
véletlenül tudom, Seth mit mond a boldogságról:)

pl.

"Mármost, a boldogság abból fakad, hogy érzed magadban a benned lévő csodát és örömet, és egyetlen világban sincs más mód a boldogság megtapasztalására. Sem szerelmedtől, sem egy gyermektől, sem eseményektől nem várhatod, hogy megadják neked. Jogos tulajdonod, ha igényt formálsz rá, és ha nem formálsz rá igényt, vagy ha hátat fordítasz neki, akkor úgy tűnik számodra, hogy másokban kell keresned, vagy hogy mások mindig boldogabbak nálad.

[…] De a pénz nem tesz boldoggá, és önmagában az sem, ha más szeret. Önmagad szeretete azonban igen, és ez nemcsak önmagad, hanem mások számára is boldogsághoz vezet."

(forrás seth.hu) (ezt azért kell ideírnom, mert magyarul nem megjelent fordításról van szó)
Előzmény: vriendelijke (82)
Létfürkésző Creative Commons License 2009.12.05 0 0 85

Rendben.

Jó éjt!:)

Előzmény: vriendelijke (84)
vriendelijke Creative Commons License 2009.12.05 0 0 84

utánajárok egy kicsit a Seth-világképnek, hogy tudjam, miről van szó...

Jó éjszakát! :)

Előzmény: Létfürkésző (83)
Létfürkésző Creative Commons License 2009.12.05 0 0 83

Azt mondja, hogy a sokdimenziósságba ez a minden fontosabb elágazáson végigmegyünk dolog is belefér, elbírja a tudat a szembesülés során.

A boldogságról? Inkább az összefüggéseket magyarázza, hogy mitől leszünk azok vagy nem azok, így pragmatikusan gondolkodik róla.

Előzmény: vriendelijke (82)
vriendelijke Creative Commons License 2009.12.05 0 0 82

A Seth-világképet nem ismerem. :(

Pillanatonként hozunk valamilyen döntést, elég hosszú mozi lehet az összes lehetséges elágazáson végigmenni. :) Nem tudom, mennyire tudnám a magaménak érezni azokat az életeket, amik a másmilyen döntéseim alapján jöttek volna létre, hiszen ez az, ami van, amit a döntéseimmel alakítok.

A Seth-világkép mit mond a boldogságról?

Előzmény: Létfürkésző (81)
Létfürkésző Creative Commons License 2009.12.05 0 0 81

Igen, ez így igaz, és jó, hogy ha hitelesen önreflektáltunk, akkor talán nem érhetnek nagy meglepetések.:)

A Seth-világkép azt mondja, hogy azzal is szembesülsz, hogy miről maradtál le, tehát hogy minden döntés összes következménye számba vevődik, az is, amit nem tettél meg a döntés következtében.

De ez persze csak egy értelmezés.:)

Előzmény: vriendelijke (80)
vriendelijke Creative Commons License 2009.12.05 0 0 80

Igen, abban teljesen egyetértünk, hogy az így kialakított boldogságérzet csak a hús-vér élet végéig áll fenn, én is így képzeltem el. :)

Szerinted mi van a halál után, milyen szembesülések történnek? Szerintem egész életünkben szembesülünk azzal, amit tettünk. És ha, ahogy mondod, tényleg hiteles az önreflexiónk, akkor olyan nagy meglepetések nem érhetnek. :)

Ha egy ilyen műtétet követő élet után szembesül azzal, hogy miért történtek vele azok a dolgok, amik történtek, miért tapasztalta azokat, amiket, akkor megtudja, hogy volt egy ilyen műtét, amiről ő döntött, és arra is emlékezni fog, hogy miért döntött úgy. Gondolom, a hitének megfelelően számít erre, amikor a döntést meghozza.

Azt akkor sem fogja megtudni, hogy milyen tapasztalatai lettek volna a "másik" (műtét nélküli) életében, mert nem azt élte, nem azt tapasztalta.

Előzmény: Létfürkésző (77)
vriendelijke Creative Commons License 2009.12.05 0 0 79
eltűnt, amit válaszoltam? :(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!