hova lett? ki emléxik rá, mikor játszottunk (ki ellen, milyen eredménnyel) utoljára meggypiros mezben? és vajon miért kellett leváltani?
nekem olyan volt, mint a hollandok narancssárgája, az olaszok kékje, a németek fehér-feketéje... meg kicsit beletartozott a csikós-gulyás-paprika-pálinka hungaricum-körbe...
nekem hiányzik...
De, hogy előtte mikor, azt a jó ég tudja. Én is csak azért emléxem rá (mind amellett, hogy nagy mez-megfigyelő vagyok) mert már a hetvenes évek közepétől bőven pirosban játszottunk, és nagyon feltünő volt, hogy pont arra az egy meccsre előkerült egy garnitúra a talonból.
na látod pont ezért tartom én a sportsajtót is nem kicsit felelősnek a jelenlegi helyzet kialakulásáért... Garabáék még kijutottak a VBre, de őket is folyamatosan szapulták... mond már meg kinek lenne kedve úgy focizni, h közben egyfolytában köpködik? mennyire vonzó ez a fiatalok számára?
most hirtelen az jutott eszembe, h a piros hogyan/miért lett meggypiros??? de ha már az lett, sajnálom, h nem maradt az... sztem kár volt megváltoztatni, tradicionális volt...
Nekem az az Umbro mez nagyon nem tetszett. Ellentétben az új mezünkkel ami olyan csíkozású mint a görögöké, bár nem meggypiros de jó. Végre nem a pár generációval régebbi mezben fogunk játszani ősztől.
Egyébként szerintem a lettek meze az eb-n is bordó volt.
Emlékeim szerint az az Adidas mez is meggypiros volt, amiben megvertük az osztrákokat 3-2 re Bécsben, 98-as vébé előtt. Igaz, ugyenebben játszottunk a jugók elleni potselejtezőkön is:) Az osztrákok elleni meccs után, már az akkori VBre készített adidas mezben játszott a magyar válogatott, ami tényleg nem meggypiros volt
pont a lettek miatt jutott eszembe, mert az ő mezük talán jobban hasonlított a megypiroshoz, mint a mi mostanink...
hát igen el tudom képzelni azt is, h az Adidas szólt közbe, vagy csak egyszerűen a pénz, így olcsóbb volt... arra is gondoltam, h a mostani mez más csapatnak is jó, lgalábbis az anyaga, mert a csíkozás a miénken fehér-piros-fehér-zöld-fehér volt...
Egyébként gondolom az Adidasnak nem tetszett a meggypiros, és ezért más pirost kezdett gyártani. Ugyanez volt a lettekkel, akik az EB-re a pirosnak nem azt az árnyalatát kapták, amiben már évek óta játszottak.
hova lett? ki emléxik rá, mikor játszottunk (ki ellen, milyen eredménnyel) utoljára meggypiros mezben? és vajon miért kellett leváltani?
nekem olyan volt, mint a hollandok narancssárgája, az olaszok kékje, a németek fehér-feketéje... meg kicsit beletartozott a csikós-gulyás-paprika-pálinka hungaricum-körbe...