Keresés

Részletes keresés

tyúkanyó49 Creative Commons License 1 órája 0 0 130204

Én pontosan 2012 őszén kezdtem el versenyezni.Ez a tojó a tenyészeknél kelt,a Subitól kapott "Kieli"az  anya,az apa pedig a kerületünkben röptető sporttárstó,Gergely Istvántóll jött a dúcba.Visszanéztem,se fiatalon,se 1 évesen nem volt semmi eredménye.Tavaly kipróbáltam az özvegyezést,de mivel elég rossz munkabeosztásban dolgozom,a középső utak mélyrepülése után összeengedtem őket,így a végére csak összehozták nekem az egyesületi első díjat.Idén már végig természetes módszerrel repültek a galambjaim,és lehet hogy ezért most sokan a fejükhöz kapnak,de neveltek is,nem csak műtojáson ültek.Ennél a tojónál csak Ő repült,a hím mindig itthon maradt.Még azt is megfigyeltem hogy ez a sötét kis tojó állandóan uralta a fészket és a kicsiket,a hímet alig akarta odaengedni.Volt amikor kosarazás napján már erőszakkal levettem a fészekről hogy enni és inni tudjon.A fészek elé álltam,de akkor se volt hajlandó enni,rögtön felszállt a mellette levő polcra.A Karancs 23-ban röptetek,az E-04 egyesületben.Engem pedig Serfőző Lajosnénak hívnak,itt megtudod nézni az eredményét.A galamb gyűrűszáma 60 977.

Előzmény: szijjas85 (130199)
Zsákó dúc Creative Commons License 2 órája 0 0 130203
Előzmény: Zsákó dúc (130202)
Zsákó dúc Creative Commons License 2 órája 0 1 130202

Ritka kivételek egyike, hogy egyetértek veled, ez most ilyen! :) Nekem is ez volt az első gondolatom az ügyel kapcsolatban!

Ennek ellenére nagyon sajnálom azt, hogy ilyen megtörténhet a postagalamb sportban. Ez a Derby klub már rég nem az, mint amire született pedig korábban én, azt gondoltam, hogy a megalakulásával új idő számítás kezdődik sportunkban.

Az pedig még sajnálatosabb számomra, hogy a Derby vezetősége nem reagált hivatalosan az ügyben. Hallgatással most nem sokkra mennek. Hallgatás, beleegyezés, egyetértés? Vajon miért?

A Pintérékkel kapcsolatban meg annyit tudok ajánlani mindenkinek aki kritizálja őket, hogy vegye a fáradságot és ismerje meg a családot és a galambászatukat. Sok ilyen sporttársa lenne még szüksége a postagalambászatnak. 

Rengeteg előadásukat hallottam már, többek közt azt is amit pár éve a Derby egyik rendezvényén adott elő a Tüske 93. Akkor azok az emberek hallgatták őt szájtátva akik, most nem óhajtottak velük együtt versenyezni! Mi történt azóta?

 

Előzmény: dart-40 (130190)
Tüske93 Creative Commons License 4 órája 0 3 130201

Bemutatkoznál, hogy a nickhez, aki ilyen okos lehessen kötni egy személyt? Kolumbiából nem kellett eljönni senkinek. Az ellenőrök rendszeres vendégeim voltak. 2010 óta kb. 16 alkalommal.  Az esetek majd 80%-ban kiemelkedően teljesítettek a galambjaim. Ha valakinek ez kevés akkor kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét... Sajnos a dabasi egyesület gondolta úgy, hogy bármi is lesz szlovák utakat akar röptetni és váltani fog. A kolumbia elzárkózott az ismételt útirányváltástól. A sors fintora, hogy a kolumbia technikai okok miatt szintén a szlovák utakat röptette az idei évben. Értem én, hogy most gyorsan kreálni kell csúnya dolgokat, mert kellemetlen visszhangok jönnek vissza, na de ha semmit nem lehet bizonyítani akkor aki kreálja és aki terjeszti az rágalmaz! 

Ja és az idei évben is kiemelkedő minőségű szőlőt sikerült termelnem, aminek nagyon örülök. Úgy gondolom nagyon jó tőkéket választottam, mert 2010 óta soha nem hagytak cserben! :) Még ha sokan nem is örülnek neki! Minden arra érdemes sporttársnak sikeres fiatal szezont kívánok!

Előzmény: Hudson1977 (130198)
SN31 Creative Commons License 11 órája 0 0 130200
szijjas85 Creative Commons License 12 órája 0 0 130199

Szívesen hallanánk ennek a madárnak a múltjáról. Saját tenyésztés,tenyészek versenyzők alól kelt,ajándékba kapott,vásárolt,fészekről esetleg özvegyen repült?

 

Előzmény: tyúkanyó49 (130197)
Hudson1977 Creative Commons License 24 órája -2 1 130198

Pintéréket a gaambsportból csak a pénz, a profit , a galmbladás érdekli, a sporttársiasság a közöség nem. A kolumiából az ellenórzések matt kellett mennie egyküknek Szemzó p. Szerint.

Előzmény: béla tóth (130196)
tyúkanyó49 Creative Commons License 24 órája 0 3 130197

Ha jól gondolom pár évtizeddel ezelőtt az egyszerű embernek,legyen az gyári dolgozó,bányász,földet művelő paraszt ember,ha maradt szabadideje, vagy meccsre járt,vagy kocsmába vagy galambászott.Nem igen az volt a téma ha összejöttek egy -egy verseny után hogy ki mivel etet,mivel kezeli a galambját.Biztos vannak itt még akik emlékszenek azokra az időkre amikor még egy faluban maximum egy sporinál volt csattintós óra,és ha valaki stoppolni akarta a galambját pattanhatott biciklire,vagy indított valami gyors lábú suhancot a gumigyűrűvel.Sokan mondják,hogy haladni kell a korral.Nem egy  olyan élversenyzőnél jártam,aki elmondta hogy otthon sincs amikor verseny van,úgyis rögzít a rendszer.Nekem a munkahelyemből adódóan nem egyszerű össze egyeztetni hogy minden versenyen itthon tudjak lenni,de idén sikerült a 11 úton várni a tubikat.Előző nap  inkább késő estig főzök,csakhogy vasárnap már semmi és senki ne zavarjon.tudja ezt  a családom,és a közvetlen környezetemben mindenki.Egy-egy elhúzódó versenynél,még az ebédemet is a teraszra kérem,mert nem szeretnék  soha lemaradni arról a pillanatról amikor az első galambom megjelenik a dúc felett.

Ez a tojó ,idén sokszor jelent meg elsőnek,szívós kicsi madár:))

 

Előzmény: yüz karasi (130175)
béla tóth Creative Commons License 25 órája -1 3 130196

Szia János!

Ezt a párhuzamot miből vontad le?

Ma bárkit, bármilyen  indokkal nemkivanatos személlyé nyilvánithat a közösség....a DK ezt tette.

A többség jelenléte fontosabb volt, mint a Pintérék 1 uton való részvétele, nekem ez jött le.

Előzmény: Buzás János (130191)
Adelmann 80 Creative Commons License 26 órája -1 0 130195

Horváth Károly esetében valóban más a történet, mert ő a végén már sehol sem volt "kívánatos".

 

Számomra nehezen elképzelhető hogy az akkori kerületi vb elnök (személyedben) nem foglalt nyilvános és hivatalos álláspontot H.K. esetében.

Kevés embernek van nagyobb formáló szava, mint egy kerületi vezetőnek, még ha egyes szavazás tagonként/egyesületenként is zajlik.

 

Amennyiben a kerületi döntéssel ellentétes (és nyilvános) véleménnyel voltál az említett ügy esetében, akkor most kérek elnézést.

 

/ 2 x azért írtam az esetet, mert H.K.-nak már egyszer "ajánlatos" volt  elhagynia a a B-II-t (B-I-es szereplését megelőzően) /

Előzmény: FrancoC (130183)
Adelmann 80 Creative Commons License 27 órája -1 0 130194

Valótlanságokat megkérlek ne írjál!

Horváth Károlyt nagyon sokszor ellenőrizték a legkülönfélébb módon, egyszer sem találtak a tisztességes versenyzésnek ellentmondó magatartást/cselekedetet.

Pintérék esetében szintén.

Előzmény: Agyagos71 (130182)
subigalamb Creative Commons License 1 napja -1 3 130193

Tudod pont ez a baj,hogy bizony egyeseknek ugy jó ahogy puffan!Ezért létezhet az a sok kiskapu ami a jogban létezik!Ebben országban sajnos már "jogász"és nem "jog"államban élünk!Lassan oda jutunk hogy ha Wc-re akarunk menni akkor már arra is engedélyt kell kérni a közjegyzőtől,vagy egy ügyvédtől!Ugye mert a törvényeket a jogászok alkotják a legjobb belátásuk szerint a maguk anyagi céljainak ,és jobbitásának a céljából!Miért is nem lehet az ilyen dolgokat házon belül"józan paraszti ésszel"elrendezni?Tudom ,mert a jog ezt irja elő!Csak tudod mostanában beszéltem egypár emberrel és azoknak a 99%-a is osztja a véleményemet!(nem itt!)Ugye van a szövetségnek egy versenyszabályzata ami előirja ,hogy hogyan is kell,lehet a versenyeket kiirni,csak azt kellene betartani!

Előzmény: para-coli (130180)
yüz karasi Creative Commons License 1 napja -1 0 130192

,,,"egy sor más világnagyság hasonló története, beleértve Csordás Karcsi bácsit is.",,,

Cs. K. sporttársat személyesen nem ismerem, de vannak a közvetlen környezetemben akik igen.

Nos, tőlük hallottam,  a rá nézve nem kimondottan hízelgő véleményt, illetve kizárásának okát.

Azt még csak-csak "elviselték" a sporik, hogy galambjai éveken át porig alázzák a többi spori galambját, de a "cérna akkor szakadt el" amikor fent nevezett "sporttárs" azt kezdte el hangoztatni: "sehol se vagytok hozzám, ha a temlomtoronyból kosaraznám a csapatomat, akkor is levernélek benneteket",,,,:-(((

Na ebből lett elege a sporiknak,,,:-(

 

Előzmény: dart-40 (130190)
Buzás János Creative Commons License 1 napja 0 1 130191

Nem tudom, tippelni meg nem akarok. Rosszindulatú, kárörvendő emberek mindig vannak. Láthattad Tóth Béla hozzászólását. 

Előzmény: para-coli (130187)
dart-40 Creative Commons License 1 napja -1 2 130190

 

 Pintérék- a Derby klub elutasitásának köszönhetően- most váltak igazán nagy galambászokká. Lásd : Dr. Arthúr Bricoux és egy sor más világnagyság hasonló története, beleértve Csordás Karcsi bácsit is. Jönnek egy sörrel Dr. Gotthardnak.

 

subigalamb Creative Commons License 1 napja 0 0 130189

Vagy pont a káoszt ,nem megfelelő szabályokat ,szabályzást,kihasználva tevékenykedik!?

 

Előzmény: GajdaZara (130181)
para-coli Creative Commons License 1 napja 0 0 130188

Nézegetve a listáikat, ráférne arra a mezőnyre egy kis erősítés.-:)

Előzmény: Schill (130186)
para-coli Creative Commons License 1 napja 0 1 130187

Kitől eredhetnek ezek az irigy, rosszindulatú pletykák? Mert valaki kitalálja őket és a hiszékeny lúzereken keresztül terjeszti. Van egy ilyen érzésem.

Előzmény: Buzás János (130185)
Schill Creative Commons License 1 napja 0 3 130186

Ha szabályosan csinálják,mi ezzel a gond? Minden évben zárjuk ki a bajnokot így egyszer mi is bajnokok leszünk....

Értem én,hogy frusztráló tud lenni,ha valaki sokat nyer,de az nem megoldás,hogy nem versenyzünk vele.

Előzmény: Agyagos71 (130182)
Buzás János Creative Commons License 2 napja 0 3 130185

Szia Agyagos!


"A derby klub csak annyit mondot a pintéréknek hogy versenyezhetnek csak szeretnék gumigyürüzni is a galambokat. 

Szerinted miért nem mentek bele."


Ez nettó hazugság az elejétől a végéig. Ha ezt te terjeszted, akkor te is hazudsz. Mivel veled ellentétben én lényegesen többet tudok az ügyről, ezért bátran kijelenthetem, hogy szó sem volt gumigyűrűről, ellenőrzésről vagy bármi ilyesmiről.

Előzmény: Agyagos71 (130182)
FrancoC Creative Commons License 2 napja 0 2 130184

Nem az a baj, hogy egy ekkora ordas hazugságot és rágalmat benyeltél, mint kacsa a nokedlit, hanem az, hogy ezt még terjeszted is...

Előzmény: Agyagos71 (130182)
FrancoC Creative Commons License 2 napja 0 2 130183

Nem is kell párhuzamot vonni a kettő között, mivel merőben más a két történet, ha nem ismered, vagy csak az egyik oldalról hallottad a történetet és nem vetted a fáradtságot, hogy utánakérdezz, akkor nincs miről beszélni. Az említett történetben senki sem volt kíváncsi a véleményemre és egy közösség döntött úgy, ahogy.
Még valami, nem kétszer, hanem egyszer...

Előzmény: Adelmann 80 (130176)
Agyagos71 Creative Commons License 2 napja -3 0 130182

A derby klub csak annyit mondot a pintéréknek hogy versenyezhetnek csak szeretnék gumigyürüzni is a galambokat. 

Szerinted miért nem mentek bele.

A HK-nak is csak akkor nem jöttek a galambok amikor ellenőrizték ez is biztos véletlen.

 

 

Előzmény: Adelmann 80 (130176)
GajdaZara Creative Commons License 2 napja 0 0 130181

"""A rendcsinálás a kisemberek mániája, a zseni átlát a káoszon"""

Előzmény: subigalamb (130178)
para-coli Creative Commons License 2 napja -2 6 130180

 Fejezd be az ingyencirkuszt. Pont ez nem szerepel a szabályzatban. Ami viszont benne van, az az, hogy az óvási illetéket befizeted és megóvod az eredményt ha szabálytalanságot tapasztalsz. Aztán ha visszakaptad a befizetett illetéket mert helyt adtak az beadványodnak, kukorékolhatsz.

Előzmény: subigalamb (130179)
subigalamb Creative Commons License 2 napja -3 2 130179

Ráadásul még be sem tartatja azt sem amit előir!

Előzmény: golubar (130171)
subigalamb Creative Commons License 2 napja -7 1 130178

Jelentettem ,a honlapunkon,meg a Szöv-be is irtam emailt!Igaz még választ egyik helyről sem kaptam!Ennyit erról !De szerintem ha ezt egy ismert galambász teszi meg akkor már léptek volna!

A Szövetségnek meg nem irok elő semmit(eleve el sem fogadják)mivel maguk sincsenek sokszor tisztában a dolgokkal!Ez van mikor a szövetség versenyszabályzatával ütközően irnak ki versenyeket!

Előzmény: golubar (130171)
Hudson1977 Creative Commons License 3 napja -6 2 130177

Pintereket csak a pénz érdekli , érdekes ,hogy minden pénzes versenyt òk nyernek. igaza van aki nem akar velük versenyezni. Velük Olean a helyzet mintha aluljáróban szeretnénk pénzt nyerni.

Előzmény: Adelmann 80 (130176)
Adelmann 80 Creative Commons License 3 napja -1 5 130176

Nem szeretnék teljesen párhuzamot vonni, de ez a dolog már Horváth Károly esetében elindult.

Akkor vajon Pintér Ferenc szintén elítélte, hogy a B-II nem szeretne H.K.-val együtt versenyezni (2 x is)??

 

Emellett nem tartom helyesnek a Derby Klub effajta cselekedetét és hozzáállását bármelyik tisztességes sporttárssal szemben sem, akármennyire eredményes vagy sem.

Előzmény: maszlagattila (130128)
yüz karasi Creative Commons License 3 napja -2 0 130175

A galambászatból úgy "en bloc",elegem van,,,:-(,  -de nem a galambok, -csupán a "galambászok

egy része miatt,,,:-(

Természetesen azzal tisztában vagyok, hogy senkit nem kedvelhet mindenki, (így engem sem) talán a jelenlegi és az ezt megelőző nick nevem valamelyest utal is erre.

 

 

Előzmény: yüz karasi (130174)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!