Keresés

Részletes keresés

Cintia Füge Ujváriné Creative Commons License 2024.03.03 0 0 2190

Szia! Én most fogok menni alkalmasságira, szóval érdekelne! Nem tudok privátban írni. A cinti99@gmail.com email címre ha írsz beszélnénk róla? :) 

Előzmény: PumkinDuke (2189)
PumkinDuke Creative Commons License 2024.01.19 0 0 2189

Sziasztok,

 

Idén Januárban voltam lézeres szemműtéten a Sasszemklinikán. Nagyon jók a tapasztalataim. Sajnos nem találtam ajánlót, akivel részt vehettem volna a nyerő páros játékukban, amivel vissza lehet nyerni a kezelés árát. (meg kell adni a nevet, születési dátumot, E-Mail-t és telefonszámot). Akit érdekelne, hogy milyen volt a kezelés folyamata, vagy ajánlót keres, hogy részt vehessen a játékban, az üzenjen nekem akár itt, vagy Messengeren - Kázmér Dominik a fiókom.

dzoltan82 Creative Commons License 2023.11.22 0 0 2188

Sajnos sokkal gyakoribb mint azt a lezerezok elismerik :(

 

Probalj Omega3 kapszulat szedni, az sokat tud segiteni.

Akar napi 4000 mg

 

En reggel szoktam 2x1000 mg kapszulat betolni es igy elviselheto, nelkule csepegtetnem kell, igy kibirom.

Reggel persze ugy kelek mint a kismacska, akinek a szeme eppen nyilik.

Előzmény: motkifk (2187)
motkifk Creative Commons License 2023.11.14 0 0 2187

Szia nóném1!

 

Hasonló problémával küzdök már lassan 2 éve, mint az előttem szólók páran.

 

FEMTO műtétem volt a Sasszemnél, a látásom azóta is 110%-os mindkét szemmel, de a szemszárazság nem múló tünetei borzasztóak. Műtét előtt soha nem volt problémám a szemszárazsággal.

 

Reggelente alig bírom kinyitni a szemem annyira ég, annyira száraz. Nap közben alig javul, száraz helységben természetesen még erősebbek a panaszok.

 

 

Minden kötelező kontrollra visszamentem, a kontrollok után kb. 5x mentem még vissza ugyanoda, ugyanezzel a panasszal, aminek a végén az orvos annyit mondott "biztos csak bebeszélem magamnak".

 

Semmelweis Klinikán is jártam már, ott annyit mondtak, hogy szemműtét után ez előfordulhat, nem igazán lehet vele mit kezdeni.

 

Szemcseppeket természetesen már jópárat próbáltam, minden alkalommal egy új típusú szemcseppel jöttem el az orvosoktól, de még csak rövid ideig sem enyhíti a panaszokat.

 

Systane Ultra, Artelac, Cationorm, Refresh, Opatanol, Hyabak, Visine, Vizol, Corneregél.. egyik sem hozott javulást.

 

 

Esetleg valakinek/valami bevált tipp/szemcsepp/módszer, vagy esetleg egy olyan orvos aki nem küld el annyival, hogy "ez van csepegtessél hátha jobb lesz"?

 

Előre is köszönöm a válaszokat!

Előzmény: nóném1 (2119)
Gábor8606 Creative Commons License 2021.11.15 0 0 2186

Sziasztok!

 

Látom nem pörög annyira a fórum, de gondoltam megosztom eddigi tapasztalataim. Idén júliusban döntöttem el, hogy hosszú évek után végre megszabadulok a szemüvegemtől. A Sasszemklinikára jelentkeztem be, azonban nem mentem át az alkalmasságin. 35 éves vagyok, -1,5 illetve -2,0 a dipotriám, nem ezzel volt a gond, hanem találtak egy foltot a jobb szememen. Eleinte rohadt csalódott voltam, de szerencsére egyik barátom anyukája szemorvos és miután megnézte a leletem, azt javasolta, hogy jelentkezzek be a Semmelweis Klinikára. Augusztusban ez megtörtént és október 18-án megvizsgált Prof. Dr. Nagy Zoltán Zsolt, a klinika igazgatója. Átmentem az alkalmasságin, viszont csak PRK műtétet lehetett alkalmazni. Rá egy hétre, október 25-én megműtöttek. Ma vagyok 3 hetes műtött.:)

A tapasztalatok:

  • A műtét napja: a műtét maga 5-6 perc, amibe mindent beleszámoltam, szemenként 1-1 percnél nem volt hosszabb és teljesen fájdalommentes. Utána éjszakára mindkét szemem bekötötték, így full vakon voltam, de nem volt igazából para, mert a mielőtt bekötötték láttam azt, hogy látok.:D Így a nagy félelmem elillant, úgy voltam vele egy este nem a világ vége és ez így is volt.
  • Másnap: este 8 után műtöttek és kb. másnap reggel fél 8-kor levették a kötést. Szemcsepp és láttam. Mire a doktor úr megnézett még kaptam kb 2-3-szor cseppeket. Láttam, de homályosan, viszont egyre nehezebben tudtam nyitva tartani. Mire barátotmmal hazaértünk délelőtt kb. fél 10 fele már nem tudtam nyitva tartani annyira zavart a napfény. Még napszemüvegben és csukott szemmel is zavaró volt. A szüleim eljöttek értem és haza vittek vidékre, mivel egyedül élek és az első napokat esélytelen lett volna egyedül megoldani.
  • 1-3 nap: ezt most a kötés levetélétől számolom. Kedd reggeltől csütörtök estig csak addig volt nyitva a szemem, amíg cseppeket kaptam. Tök sötét szoba, napszemüveg, csukott szem, elmélkedés a világ nagy dolgairól. Itt szeretném megjegyezni, hogy bár irtó kellemetlen, és fura, hogy nem tudod nyitva tartani a szemed, de ez nem fáj. Olyan szinten paráztam a szem fájadalomtól, mert hogy nem lehet hozzáérni, hogy csak na. És ezt bizony az internetes véleményekre alapoztam. Így készültem a nagy fájdalomra - én őszintén ezt nem tudom fájdalomnak nevezni (hasnyálimirgy betegként lehet mást tartok annak), de elhiszem, hogy valakinek ez fájt. Az idegentest érzést úgy tudnám leírni, hogy mikor levolt csukva a szemem akkor ilyen bizsergést éreztem. 
  • 3. nap este: hétfő este műtőttek és csütörtök este volt az első időszak amikor nyitva tudtam tartani a szemem, rá néztem a tv-re, hogy mit látok, homályos volt, de nem volt rossz.
  • 4. nap: péntek reggel mikor kinyitottam hát nagyon megörültem. Sokkal jobban láttam, nyilván könnyen fáradt a szemem és csak a tv-t bírta, a telefont egyáltalán nem és az full homályos volt. 
  • 5. nap: szombat reggelre szintén vártam egy nagyobb javulást, ez nem történt meg, picit le is törtem. 
  • 6. nap: vasárnap reggelre viszont komolyat javult a szemem, először ment már a telefon is a tv-t egész jól láttam már távolabbról is - itt most feiratokra gondolok.
  • 7.-13. nap: hétfőről - keddre javultam és kedd reggel volt a konrtroll. A szemem -0,5 és -0,75 egy hét után. A feles szemmel végig tudtam olvasni a számtáblát, a másikkal még hiányzott 3 sor. A hámosodás még nem lett teljes, ezért nem engedett dolgozni menni a doktor úr. Így október 25-e után november 4-én mentem először dolgozni. Számítógép előtt ülök egész nap és a délelőtt után haza is küldtek, mert szenvedtem. A hetet tehát végülis fél nap kivételével otthon töltöttem, de immár egyedül, a csepegtetés kicsit nehezen ment, de megoldottam. A szemem a tv-t bírta, a telefont is egyre jobban, de hozzáteszem, hogy inkább a pihenésre koncentráltam, tehát nagyon keveset néztem, illetve használtam mindkettőt. 
  • 14. nap: először jöttem dolgozni úgy, hogy végig ültem az egész napot. A nap végére már végem volt, nem fájt, de egyszerűen elfáradt a szem. 
  • 15.-20. nap: mindennappal picit jobban bírtam a gépet, de az élességben nem éreztem javulást.

November 22-én lesz az egy hónapos kontrollom, majd újra jelentkezek - a műtétet nem bántam meg, de az élesség remélem még javulni fog.:)  

JonnyB Creative Commons License 2021.10.25 0 0 2185

Sziasztok!

 

Szemlátomást nincs nagy pörgés itt mostanában, de azért megkérdem, hátha ide téved valaki ...

Szóval 40+ évemmel és +3,5-es ill. +4,0 dioptriás szememmel érdekelne, hogy hasonló "paraméterekkel" bíró szemüvegeseknek (vagy volt szemüvegeseknek) mik a tapasztalatai?

Törölt nick Creative Commons License 2020.12.22 -1 0 2184

Évfordulóhoz kötődik majd.

Még nem, csak kitöltöttem egy alkalmassági kérdéssort.

Vissza is hívtak, hogy lehetséges a műtét.

Előzmény: Madagasszkár (2183)
Madagasszkár Creative Commons License 2020.12.21 0 0 2183

Miért olyan soká? Voltál már kivizsgáláson?

Előzmény: Törölt nick (2182)
Törölt nick Creative Commons License 2020.12.10 -1 0 2182

Jövő ősszel műtik a szemem. Remélem nem lesz szükségem ilyenekre.

Előzmény: Törölt nick (2181)
Törölt nick Creative Commons License 2020.12.09 0 0 2181

Üdv!


Szemműtéten átesett  vagy elött állónak eladó 2db Alcon SYSTANE ULTRA 10ml

bontatlan,

2021 november 30-ig szavatos műkönny

2000 Ft/db

3500 Ft/2db
érdeklődni amiwhand@gmail.com

Törölt nick Creative Commons License 2020.12.05 0 0 2180

Lassan 60 leszek és már nagyon zavar a szemüveges lét. Multifokális szemüveget hordok már 5 éve.

Arra gondoltam, hogy multifokális szemlencse beültetéses műtétet választom, mert így a szürkehályog kialakulását is megelőzöm.

Azoknak a véleményére lennék kíváncsi, akik már átestek ilyen műtéten.

Madagasszkár Creative Commons License 2020.10.13 0 0 2179

Életkortól függően: Focus Medical Visumax LBV? Az megoldja az olvasószemüveget is, de előbb azért kell egy alkalmassági, mert ez inkább 45 felett ajánlott...

Előzmény: adren (2178)
adren Creative Commons License 2020.09.26 0 0 2178

Üdv! Olvasót is és távolra is hordok szemüveget, +0,75 távolra, +3 olvasni. 

Olvastam erről a kétféle szem műtétről egyik olvasó másik távolra. 

Mi erről a tapasztalatotok? 

Miniatúrákat csinálok, kell sokszor a szemüveg mellé a lupé is, és vezetéshez használom a +0,75 szemüveget. 

Madagasszkár Creative Commons License 2020.06.19 0 0 2177

Alapjában véve a legtöbb klinikán jók a tapasztalatok, mert itthon általában nem vállalják be a rizikós pácienseket - szerencsére. Vannak persze, akik annyira szeretnék a műtétet, hogy szinte kérik, de a nagy többség elfogadja a klinikák véleményét. Ezért aztán leginkább azokat műtik, akik alkalmasak, így pedig minimálisra csökken a problémás esetek száma. Ahogy írod, jó a vélemény a Sasszemről (is), ajánlják is egymásnak a páciensek, így tud a legnagyobb maradni, ami önmagában megnyugtató egy kívülállónak, hiszen a nagyság jelent egyfajta garanciát is. Lásd még a ww konszern megbízhatóságát, illetve a német autó a jó autó népítéletet.

Előzmény: gika19 (2174)
KZS74 Creative Commons License 2020.06.16 0 0 2176

Az én blogomat is nézegethetitek, ha érdeklődtök a lézeres szemműtét iránt. Tettem fel sok új cikket PRK-ról, gyerekek szemműtétjéről, stb. https://lezeresszemmutetar.blogspot.com/  

Madagasszkár Creative Commons License 2020.06.16 0 0 2175

Végre, 5 hónap után felbukkant valaki! :)

A páciensnek (szemüvegesek) nagy valószínűséggel az a legjobb, ha minél több szereplő bizonyít a "piacon", mert ez a versenyszellem az, ami  miatt minden klinika kénytelen magas színvonalon teljesíteni! Ebből általában a páciens jön ki nyertesen. A klinikák megbízhatóságáról a teljesítményük alapján érdemes ítéletet mondani és ebből a nem elhanyagolható szempontból a Sasszemklinika mindenkit leköröz, hiszen túl vannak a százezredik sikeres szemműtétükön, ami nem éppen elhanyagolható tény egy ekkora országban. Szerintem. :)

Előzmény: gika19 (2174)
gika19 Creative Commons License 2020.06.16 0 1 2174

Szia, én itt nem tájékozódnék.

Én a Budai Szemészeten csináltattam Femto-t egy éve és nagyon elégedett vagyok az eredménnyel és a szolgáltatással is. Én is néztem ezt a hitelesnek álcázott oldalt és először meg is ijedtem, mert akkor már volt időpontom a Budai Klinikára. De alaposan végig olvasva egyértelmű, hogy a konkurencia megpróbálja vele valamiért sározni a Budai Klinkát. A legbeszédesebb, hogy semmilyen elérhetőség nincs az oldal szerkesztőjéhez. Sok helyen ír mélyebb tudást igényló témákról, de sehol nem támasztja alá az állításait hiteles forrásokkal. Honnan állítja ezeket a tényeket ilyen magabiztosan? Az egész csak vagdalkozásnak tűnik. Amikor felmentem a Budai Klinika weboldalára, ott viszont mindenhez találtam tudományos cikkere, kutatásokra mutató linkeket, amik a weboldalon összeszedett állításokat támasztják alá.

Ami engem végül igazán meggyőzött, az az, hogy ebben a 3000 fős klinika független FB csoportban is nagyon jókat olvastam a Budai Szemészetről.  https://www.facebook.com/groups/186491561753013 Mondjuk tény, hogy a Sasszemről itt is jók a tapasztalatok, de ők nálam ezzel a rágalmazó oldallal (a sok rájuk mutató, dicsérő link miatt nekem egyértelmű, hogy ők csinálják) elásták magukat, nem mennék olyan helyre, amelyik ilyen etikátlan eszközökkel sározza a konkurenciát, akkor sem, ha jók a gépeik és a műtöttek visszajelzései is.

Előzmény: Madagasszkár (2173)
Madagasszkár Creative Commons License 2020.06.15 0 0 2173

Ha már csak egymagamban beszélgetek, akkor linkelek egy másik gyűjtőhelyet is, ahol lehet tájékozódni: 

https://www.lezeres-szemmutet-ar.hu

Jó böngészést :)))

Madagasszkár Creative Commons License 2020.02.24 0 0 2172

Úgy látom, hogy kicsit leültek a fórumok, viszont találtam egy jó kis facebook csoportot.

Itt van egy szemdoki is, aki válaszol és tényleg válaszol :) https://www.facebook.com/groups/528475084285610/

 

Madagasszkár Creative Commons License 2020.01.29 0 0 2171

A tapasztalata annyiban volt hasonló a tieddel, hogy neki is volt érzékelhető látásromlás, homályosodás akkor, amikor befejezte a tobradexes csepegtetést. Ez egy-két napig tartott, aztán fokozta kicsit a vizolt, mondhatni fürdette a szemét a műkönyben és szépen elmúltak a gondjai. Állandóan a szemszárazságról beszélt, hogy az sok probléma okozója, arra kell nagyon figyelni.

Előzmény: Márk Lóránt (2170)
Márk Lóránt Creative Commons License 2020.01.14 0 0 2170

Szia,

Nem sok, ugyanaz maradt, voltam kontrollon, igazából fogalmuk sincs, hogy mi van, azt mondták, hogyha nem javul két hétig (Jan 22-ig), akkor kérjek előzetes időpontot a saját dokimhoz. 
Nekem alapból -7,5es volt mindkettő, műtét után durván 1 hónapig jól láttam, most kb. 3 hete visszaállt 80%-os látásra az orvosok szerint. Reggel jól látok egy óráig kb, ha gépezek, ha nem, a látásom a nap folyamán folyamatosan romlik, estére már eléggé rossz.
Azt mondták még persze, hogy ez 2-3 hónapig javulhat, de nem értem, hogy miért romlott le a tobradex elhagyása után, egyenlőre csak várni tudok, na meg ha nem lenne meg a 100% (amit amúgy nem ígértek, 0,75re jósolták műtét előtt.) akkor újra műtethetem, csak hát kinek van kedve még egy műtéthez, és több havi csepegtetéshez megint.. 

Barátodnak mi lett a végeredmény? és mennyire volt hasonló az enyémhez?

Előzmény: Madagasszkár (2169)
Madagasszkár Creative Commons License 2020.01.13 0 0 2169

Visumaxom lesz nekem is, érdekel, mi van veled azóta. Az én "mentorom" akinek lekövettem a saját visumaxát, szintén beszámolt ilyenekről, csak vagy optimistább volt, vagy enyhébbek voltak a hasonló érzései... és neki már nincsenek ilyenjei vagy nem zavarja őt egyáltalán...

 

Előzmény: Márk Lóránt (2168)
Márk Lóránt Creative Commons License 2020.01.06 0 0 2168

Szia!

Azt olvastam, hogy neked is visumax-od volt, és hogy az elején kicsit szenvedtél a látással, letudnád írni, hogy most milyen hónapokkal később?
Én most tartok 1 hónapnál, és amióta elhagytam a tobradexet, azóta nagyon gyorsan szárad/fárad a szemem, ha leülök 1 órára a gép elé, már tökre leromlik a látásom, és addig olyan is marad, amíg nem pihenek fél órát legalább.
Azt hittem egy hónap múlva már ilyesmi nem lesz, de tévedtem, és az orvosok se igazán tájékoztatnak normálisan.

 

Holnapután megyek kontrollra, ahol semmi válaszra nem számítok igazából, mivel mindig csak nyugtatgatnak és azt mondják, később javul.. de nem igazán így kéne ezt, legalábbis nem egy ilyen mértékű műtétnél.

A másik dolog a fényudvar, az kb. meddig tart, elmúlik-e egyáltalán? Esténként én még mindig rettentően rosszul látok a fények aurája miatt, meg ugye a fáradtság miatt.

Előzmény: Orsi- VM (2122)
nóném1 Creative Commons License 2019.12.20 0 0 2167

Az én ismerőseim többsége évekkel ezelőtt, volt aki 15 éve műtette magát és azóta napszemüvegeket vesznek, amit amúgy is vettek volna. Szemszárazság egyiküknél van, ő vesz rendszeresen cseppeket. A többieknél semmi. Ezzel csak azt szeretném érzékeltetni, hogy sokaknak tényleg spórolás, mondjuk, akik 30 alatt műttetik magukat és mondjuk 15 évig, 20 évig nem kell semmilyen szemüveg... Nyilván a napszemüveg sem jelentéktelen összeg, meg a műkönnyek, de legalább megszabadulnak a szemüveg okozta rossz érzésektől és nem mellékesen a lányok tényleg magabiztosabbá váltak.

Előzmény: oszkaar2 (2166)
oszkaar2 Creative Commons License 2019.12.15 0 1 2166

Apropo, azt elfelejtettem megkérdezni, hova lenne érdemes elmenni megviszgáltatni a szemem, ahol esetleg meg tudnának állapítani valami okosságot, hogy mi mehetett esetleg félre.

 

Annak nem látom értelmét, hogy elmenjek egy másik hasonló klinikára, ilyenkor a szakma össze szokott zárni, legalábbis más akár nem orvosi területeken is.

 

Hja és reagálva még miauu201 felvetésére, hogy az tulajdonképpen pozitívum, hogy szemüveg nélkül élhetek csak részben igaz. Valóban, klasszikus szemüveget jelenleg nem hordok, viszont baromira figyelnem kell, hogy nehogy elinduljak bárhová napszemüveg nélkül és ezt nehezebb teljesíteni, mert korábban a szemüveg mindig rajtam volt, azt nehéz volt otthon hagyni.

 

Anyagilag meg semmivel sem kedvezőbb ez a sok szemcsepp, nameg a számos napszemüveg megvásárlása (hogy lehetőleg mindig legyen kéznél egy), mint korábban a dioptriás szemüvegek.

Én most jelentős mínuszban vagyok ebből a szempontból a műtét árával.

Ezt csak azért írom ide, mert az is egy marketinges csalogató a tájékoztatásokban, hogy hosszú távon anyagilag is mennyire megéri, mivel nem kell szemüvegre/kontaktlencsére költeni utána. Azt nem emelik ki, hogy átlag mennyi ideig kell még milyen gyakorisággal aztán műkönnyet használni pl.

 

Ráadásul ha néhány év elteltével (vagy nálam látva a jelnlegi állapotot akár hamarabb is) ismét kell majd szemüveget viselni, akkor az én értékelésem szerint összességében az anyagi előny inkább anyagi hátrány.

 

De nehéz ebből a szempontból megítélni, mindenkinek egyedi az esete. Mint ahogy említettem, van olyan barátom, aki akár annak is örülne, ha feleakkora dioptriát kellene viselnie.

 

 

Köszönöm, Oszkár

oszkaar2 Creative Commons License 2019.12.15 0 0 2165

Kicsit eltűntem, nemigen volt időm mostanában.

 

Féléves kontroll megvolt, mikor végre belenézett a doktornő, akkor egyből azt mondta, allergiás reakciót lát a szememben, szokott ilyen lenni a lézer hatására. Nem esett le a tantusz sajnos, hogy megkérdezzem, hogy fél év eltelte után mennyire eséley / gyakori ez ...

Tobradex-et írt, majd 3 hét múlva volt lehetőségem kontrollra, külföldi utam alatt két hét után elfogyott a Tobradex, egy korábbról otthon megmaradt Tobrex volt még velem (nem lejárt szavatosságú), azzal csepegtettem végül a 3. héten.

Viszont a Tobradex-es csepegtetés 2. hetében drasztikus romlást érzékeltem (pl. sokkal kisebb távolságról tudom leolvasni a rendszámokat megbízhatóan azóta is, mint előtte), ezt el is mondtam az újabb kontrollon. Ott megkaptam azt is, hogy így nem volt semmi értelme, mert a Tobradex-et pont a szteroid tartalma miatt akarta, a Tobrex-ben az nincs benne.

Most megyek ismét a jövő héten egy kontrollra, kitudja mit talál ki megint.

 

Én úgy érzem, hogy csak az időt húzza, ideakap, odakap a doktornő és próbál a markatingdumával terelni, mindig kiemeli, milyen jól is jártam, hogy kaptam egy ingyen olvasószemüveg kezelést.

Most már rá fogok kérdezni erőteljesebben, hogy miért is kaphattam én olvasószemüveg kezelést. Ugyanis szó sem volt a műtét előtt róla, nem is vizsgáltak ezirányban, nem is fizettem érte. Ha jól értelmezem és jól látom ott a váróban, azt külön vizsgálják, hogy az agy egyáltalán befogadja-e a két szem közötti eltérést. Az enyém szerinem nem, továbbra is a domináns szememmel olvasok, azt behunyva a túlkorrigálttal továbbra sem esik jól.

Az a mintanyomtatvány, amit olvasáspróbához adnak a kezembe a kontrollon, amin különböző méretű betűkkel van rajta a szöveg, az valami baromi jó nyomdatechnikával van készítve, azon el tudom olvasni szinte a legkisebb méretet is. De ha a kezembe veszek pl. egy szemcsepphez mellékelt leírást, vagy magát a szemcsepp tubusát az apró betűivel, az baromi nehezen megy. De egy mezei általános nyomtatvány sem olyan éles soha, ami egy átlagos nyomtatóból kijön pl. még ha nem is apró betűvel van nyomtatva. 

 

Kezdem azt gondolni, hogy akár az is lehet, hogy összecserélték valaki máséval az adataimat és valójában a teljes műtét esetleg nem jó konfigurációval zajlott. Ha tényleg ilyesmi történhetetett, akkor valójában örülhetek is, hogy egyáltalán látok ...

 

Bejelentkeztem most a fb-csoportba is, majd olvasgatok ott is.

 

Üdv, Oszkár

Előzmény: miauu201 (2146)
nóném1 Creative Commons License 2019.12.10 0 0 2164

Lebron mivel győzött meg?

Előzmény: zsgabor (2162)
nóném1 Creative Commons License 2019.12.10 0 0 2163

Nem vitatom, hogy vannak kompliklált esetek a lebennyel, van, hogy a szemszárazsággal gondok vannak, meg nem lát mindenki 120%-al.

De itthon, alapvetően jobban szűrnek a klinikák, mint európa más részein, nem műtetenek boldogot, boldogtalant. Nem véletlen, hogy nincsenek hazai horrorsztorik.

Az, hogy femtoműtét után nem dörzsölheted a szemed soha többet, az egyszerűen blődség, nem igaz! A műtét utáni egy-két napon van ilyen korlátozás, de utána semmi. Számtalan sztori van, hogy amikor később független szemész vizsgálta a szemeket, nem is vette észre a felszínen, hogy műtve van, annyira visszasimult. Nem csoda, hiszen csak sejtrétegek tünnek el...

Előzmény: dzoltan82 (2160)
zsgabor Creative Commons License 2019.12.09 0 0 2162
Hát nemtudom.. 😁 Én is elolvastam vagy 500oldalnyi disszertációt lebenyleválásról meg komplikációkról. A legnagyobb számban a Kínai katonasagban fordult elő.. nahát. Összességében elenyésző az elmozdulásos esetek száma, és azok is olyan esetben történtek amikor amúgy is baj lett volna.. (faág, fadarab a szembe, kődarab stb.) Végeredményben arra jutottam, hogy még mindig ez a legbiztonságosabb eljárás, talán csak a Relex jobb? Kitudja. Szerintem az még könnyebben is felszakad, mivel nem tud úgy elmozdulni, mint a lebeny. Meg engem Lebron James is meggyőzött.. 😁
Előzmény: dzoltan82 (2160)
dzoltan82 Creative Commons License 2019.12.03 0 0 2161

Igen, elobb lesz szukseged olvasoszemuvegre.

 

Probald osszehasonlitani, hogy szemuveg nelkul milyen tavolsagra tud legkozelebb fokuszalni a szemed, peldaul nezd az ujjlenyomatodat, valamint szemuveg nelkul.

 

Mutet utan 15cm korul van a legkozelebbi fokuszpont.

Szemuveg nelkul akar 5cm is volt, csak ugye szemuveget le tudtad venni, ha kozelebbre akartal nezni :)

(pl apro muszeresz munkahoz) Mutet utan mar nem tudod levenni.

 

Ez a fokusztavolsag ki fog tolodni ahogy oregszik a szemed. Hogy mikor tolodik a monitoron tulra, azt csak a genetikad mondja meg, esetleg, hogy tornaztatod e.

Előzmény: lipidus_essensis (2159)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!