Keresés

Részletes keresés

zoopriv Creative Commons License 2013.02.17 0 0 44

Amenyiben Te anyira jó vagy akkor nem kell tatanod ezektől a pancserektől. Ezeket amugy is a pancserek hívják.

Előzmény: masszőrpár (43)
masszőrpár Creative Commons License 2011.09.06 0 0 43

Kedves Olvasók, Én a Svéd masszázst tanultam elsőként, de mint általában minden masszőr folyamatosan megtanultam a többit is.Sztem mind áldásos, mely az emberek testi-lelki javát szolgálja. Az utóbbi időben nagyon jó megélhetést biztosít, ha valaki jól képzett, és most itt jön a lényeg: Borzasztóan felhígult a szakma, A Bpi néhány aluljárójában "táblaemberek" hírdetik, hogy 1000 Ft-ért házhoz mennek és még a vivőanyagot is ők viszik. Kérdezem én: Milyen masszázs lehet ez már? Az orvosi- frissítő- kondícionáló- relaxáló- kozmetikai- érzéki- erotikus masszázsnak mind-mind van létjogosultsága, de a pancsereket le kellene söpörni a piacról. 

Törölt nick Creative Commons License 2009.04.01 0 0 40
köszönöm a választ.
Előzmény: Saphyre (38)
Saphyre Creative Commons License 2009.03.18 0 0 39
Szia Robi

Bar nem szorosan kapcsolodik ehez a temahoz de azert egy picit szurja a szemem a "boldog-boldogtalan" kifejezes es kulonosen a zarojeles megjegyzesed (RAI) a reikivel kapcsolatban.
Tudod 3 evig jartam egy idos nohoz aki energia atadassal gyogyitott(ennek hivta).Meglepoen hatekonyan.Nem ismerte se a tradicionalis vonalat sem a RAI-t.Sott azt mondta ekkora baromsagot regen hallott.
Egyszeruen csak gyogyitott.Nem volt elotte senki aki beavatta volna es nem hangolta senki az Isteni energiara.Hasonloak voltak a keztartasai mint a reikiben es hasonloan csinalta az aura simitasokat(intuicio?).Lovese sem volt a szimbolumokrol es megis csinalt tavgyogyitast.Nem vegzett angyaltanfolyamot sem de megis ha kimondta a neveiket ereztem a jelenletuket.
Aztan kesobb osszehozott a sors egy RAI tanarral.Dobbenet volt a gyogyitasai.
Daganatos betegek torott kez agyverzes stb...stb...O dobbentett ra arra h az elmeben van csak lehetetlen.
Ezert batran allithatom nem azon mulik milyen oklevelet akasztasz ki a falra.Es azon sem mennyit fizetsz ki egy beavatasert.Es azon sem h szamszakilag hany embert gyogyitottal vagy van e mesteri beavatasod.Es meg csak azt sem mondhatom h a tradicionalis jobb lenne mint a prana vagy a RAI vagy forditva.
Sajnalom h a tradicionalis reikinel ugy alitjak be h "boldog-boldogtalan" az az ember (F.E.Eckard Strohm)aki olyan majdnem elfelejtett technikakat eleszt ujra mint peldaul a kuatsu.
Egyszerubb lenne csak ennyi:-az egy mas iranyzat- ahogy a RAI beszel a Tradicionalis Reikirol vagy a pranarol.Azt hiszem ideje lenne kezet fogni mind harom iranyzatnak es nem lekicsinyloen beszelni.Egyszeruen csak gyogyitani
Nem minositeni emberek munkajat vagy gondolkodasat.Egyszeruen csak gyogyitani.Masokon segiteni.Ahogy az a neni tette....

Udv Saphyre

Előzmény: Huram Róbert (29)
Saphyre Creative Commons License 2009.03.18 0 0 38
Szia Orangeri

A Budapesti Shiatsu Iskolanal a szemeszterek 6 honapig tartanak es minden honapban egy hetvege vagyis pentek delutan szombat egesznap vasarnap szinten.
Ami azt jelenti egy szemeszter kb 18 nap.Ha lebontod oktatasi napokra az kb. napi 10 e az azert nem olyan sok.Ezert cserebe hihetetlen mennyisegu tudast kapsz.
Ha meg szeretned tanulni arra eleg az alaptanfolyam.Abbol le tudod szurni akarod v nem.Az alaptanfolyamon egy alap kezeles menetet tanulhatod meg.Azet irom h eleg az alaptanfolyam mert ha azutan ugy erzed ez a tudas keves ugy is el fogod vegezni az osszes tobbit.
Volt mar nekem is egy ket mas jellegu tanfolyamom de ilyen oktato gardaval meg soha sehol sem talalkoztam.Hidd el atadjak a TUDAST .Mindenkinek.
Kulfoldon is erdeklodtem az ar utan egy alaptanfolyam a hollandoknal 200 euro Nalluk egy szemeszter van de az egy eves.1 szombat egy honapban az ar 1100 euro.
Na ez a borsos.
Gondolj bele akik ezt az oktatast osszehoztak itthon a semmibol megalapitottak az iskolat es kidolgoztak az oktatasat az mennyire szerthetik ezt?
Te nem szivesen tanulnal ezektol az emberektol?En szivesen tanulok toluk es csak jo szivvel gondolok rajuk.

Udv Saphyre

Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.04 0 0 37

sziasztok

kicsit felhozom ezt a fórumot, hátha olvassa még valaki.

nemrég arra az elhatározásra jutottam, megtanulom ezt a masszázst viszont ha jól láttam és erre kérdeznék rá nálatok, valóban jól láttam-e...4 szemeszter (szemeszterneként 3 nap, ami ugye nem egy szemeszter hanem 3 nap....no comment) lehet, hogy közel 7 számjegyű összegbe kerül?

ha összeadom 15 napért...annyi idő alatt semmit nem lehet megtanulni. a jegyzetekről ne is beszéljünk...8 lapos könyv 2000 ft?

 

ez számomra hihetetlen volt. ennyi pénzért egyetemeket lehet elvégezni....nem 15 naposokat....

 

ráadásul engem csak hobbiból érdekelne, a tudásért.

 

Dorka99 Creative Commons License 2008.02.15 0 0 36
Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy újfajta masszázst. Budapesten nyílt egy új masszázsszalon, amely vízfeletti masszázst kínál. Én már Németországban kipróbáltam ezt a gépet és eszméletlenül jó volt. Olyan érzés volt, mintha a víz felett lebegnék és közben a kellemes meleg víz átmasszírozta egész testemet a talpamtól egészen a tarkómig. Az a fantasztikus az egészben, hogy a masszázságyra ruhában kell ráfeküdni, így azok is élvezhetik a masszázs jótékony hatását, akik gátlásosak és nem szeretik, ha idegenek érnek a testéhez. Az ember az ágyon fekve ellazulhat, relaxálhat, miközben a vízfeletti masszázs gyógyít és számtalan egészségügyi problémára megoldást jelent. Teljesen felfrissültem és szinte teljesen megújultam. Azóta sem volt ehhez hasonló érzésben részem, ezét nagyon megörültem, amikor megtudtam, hogy Budapesten is megnyílt az első vízfeletti masszázsszalon. Mindenkinek csak ajánlani tudom, akinek fontos az egészsége vagy csak szereti magát kényeztetni! Hihetetlen élményben lesz részetek….
Huram Róbert Creative Commons License 2007.11.07 0 0 35

Köszönöm. Még 16-ot alszok :) és mehetek is. Nem ,attól többet alszom remélem, de annyi nap. A szemeszterek alatt gondolom majd más oktatókat is jobban megismerek. De az még sajna még több nap. :)

Szóval, nincs aktívabb fórum amiről tudsz ? Persze a félévente 1 hozzászólásnal több a 2, de nem sok. Na majd el diskurálunk akkor ketten itt :)

Szia.

Robi

MAMAhal Creative Commons License 2007.11.06 0 0 34

Kedves Huram Róbert

Nos,jobb helyre nem is kerülhetnél siatzu ügyben.

Eszter engem is tanitott.Szíve-lelke benne van abban,amit csinál.

 

Előzmény: Huram Róbert (32)
Huram Róbert Creative Commons License 2007.11.06 0 0 33

Az előzőhöz,még valami, egy kérdés: Ez a fórum a dátumok alapján visszanézve kissé látogatotlannak tűnik, legalábbis a hozzászólások terén. Van shiatsu fórum ami aktívabb, mert az nagyobb segítség lehet,ha van bármilyen kérdés ?

 

Robi

Huram Róbert Creative Commons License 2007.11.06 0 0 32

Szia MAMAhal !

 

Köszönöm.Köszönjük. Jó hosszú olvasmány ha az elejétől ovastad, és tanulságos. Például a "híres-neves" OITI-t érintően is. Orvosokról ,ápolókról nem hittem volna ilyesmit, de mi lehet az amit még nem is láttunk,amikor nem voltunk ott. És tanulságos mindenki számára a lányom, hogy mit is nevezhetünk mi nehéznek akkor, és mire merhetjük azt mondani, hogy nem tudom. Én semmire.

Madocsai Eszterhez megyek nov.23-25. között. Nem ismerem a hazai shiatsu helyzetét, oktatóit, de nekem mint kívülállónak ő tűnik a legtapasztaltabbnak, megalapozottabbnak szakmailag. És ez mindenképpen számít nekem, hisz a lányom miatt teszem leginkább. Minden apróság jelentősebb így, és ez tán nem is apróság.

Utána pedig februártól megyek az első szemeszterre is.

 

Robi

Előzmény: MAMAhal (31)
MAMAhal Creative Commons License 2007.11.06 0 0 31

Kedves Huram Róbert

elolvastam a történetedet,és nagyon megható volt.

Le a kalappal előtted mindazért,amit teszel.Sok-sok erőt kívánok neked a továbbiakhoz is, és további szép sikereket.

A siatzu tanfolyam csak jó lehet,nyerni fogsz vele rengeteget. Kihez mész tanfolyamra?

(én yumeihoval foglalkozom)

Szia

MAMAhal

Előzmény: Huram Róbert (30)
Huram Róbert Creative Commons License 2007.10.31 0 0 30

Én egyébként még nem végeztem semmit a shiatsu terén, csak remélem heteken belül (nov 23-25) tanfolyam, aztán I szemeszter mihelyt indul. Miért ? Kattints ide ha érdekel, nekem mi (ki) az okom rá: http://reikiportal.hu/forum/viewtopic.php?t=134

Ezért kaptam trad. reiki I-et és II-t. S majd ha ideje lesz jön ami még hátra van. Majd.

 

Robi

Huram Róbert Creative Commons License 2007.10.31 0 0 29

Ehhez a készülékhez kapcsolódóan, ezek szerint a shiatsu név nincs levédve ? Úgy látszik ezzel is az a helyzet mint a reikivel, boldog-boldogtalan reiki irányzatot alapít, akinek nincs is megfelelő behangolása hozzá, s nem is reiki a dolog. (RAI). Nem lehetne tehát a shiatsu nevet valamiképpen levédni, vagy már késő? Mert ez a gép hát agyrém ilyen tekintetben.

 

Robi

MAMAhal Creative Commons License 2007.09.27 0 0 28

Jaj könyörgöm ne

ennek a készüléknek SEMMI köze az igazi siatzuhoz.(eredeti forditásban pont nyomást  vagy ujj nyomást jelent) A készülék mindent tud,csak nem EZT a technikát,és főleg nem a meridiánokat kezeli,ugy ahogyan kellene.

Biztosan kellemes lehet,ahogy kőrözve megmassziroz,de hogy semmi köze nincs az igazi siatzuhoz,arra leteszem a nagyesküt.

 

 

Kedves ylang ylang a thai masszázsban a masszőr a testsúlyát kihasználva dolgozik,és nem fizikai erőből.

Előzmény: Cloud199 (27)
Cloud199 Creative Commons License 2007.09.26 0 0 27

Sziasztok,

Nem tudjátok véletlenül hol lehet kapni Shiatsu masszázs készüléket? Nem találok sehol a neten :(

Konkrétan ezt keresem:

http://photos02.allegro.pl/photos/oryginal/243/75/95/243759573

 

D'Aerosmith Creative Commons License 2007.01.23 0 0 26

Ez a topik mar alig megy, evekkel ezelott szoltam hozza.

 

 

azota osszejott a penz a shiatsumasszazsiskolara es fantasztikus! Kigyogyultam a gyomorbetegsegembol a tanfolyam alatt.

 

Mindenkinek tudom ajanlani. Azota masik iskolaba is mentem, ez a www.self-healing.org, a School for self healing, vagyis a az iskola a sajat magunk meggyogyitasara. Olyan ember alapitotta, aki vaknak lett nyilvanitva es megtanult latni.

Előzmény: ylang-ylang (8)
ivanuska1 Creative Commons License 2006.07.13 0 0 25
Köszi!

Az a gond hogy engem is annyi minden érdekel mindíg abban a kevés szabadidőben. Az I. szemeszteren azért gondolkodom aztán majd meglátom ::)))
Előzmény: ylang-ylang (24)
ylang-ylang Creative Commons License 2006.07.06 0 0 24

Szia!

 

Ha ritkan is, de igen. :)

 

En I. szemesztert vegeztem, aztan gyakorolgattam (meg mast is tanulok), most gondolkozom a masodikon. Ha van hozza kedved, vagj bele, nagyon jo dolgok fognak ott is utolerni. :) A tanaraink pedig felejthetetlenek... - szerintem.

Előzmény: ivanuska1 (22)
ivanuska1 Creative Commons License 2006.05.29 0 0 23
pontosítás Ylang ylang (elnézést)
ivanuska1 Creative Commons License 2006.05.29 0 0 22
Sziasztok

Jár erre még valaki?

Ilang ilang én a hét végén voltam alap tanfon (úgy látom ott ahol te is voltál) Hol tartasz mióta elkezdted, én tuti megyek tovább. Az volt az egészben az érdekes, hogy jó volt kapni is, de adni még jobb ::))))
ylang-ylang Creative Commons License 2005.08.17 0 0 19

Szia!

 

Egyaltalan nem gaz erotikus masszazsra vagyni az ember lanyanak _szerintem_. Mindenki megkaphatja  -  a haloszoba falain belul. A 'hivatasos' masszazs az egeszen masrol szol - nagyon intim, nagyon meghitt, nagyon megerint, nagyon kozel kerul altala a ket ember, de megiscsak teljesen mas. Inkabb olyan, mint egy anyai oleles, vagy bolcsesseg... vagy teljesen mas, de 'jo' esetben nem sok koze van az erotikahoz. Annak is van helye, persze, csak nyilvan nem penzert es nem 'idegentol', es hogy ezt miert nem tamogatja a kozizles es a torvenyek - az mas lapra tartozik. Szoval szerintem, de ez hangsulyozom, csak a maganvelemenyem, a nok is vagyhatnak erotikus masszazsra eppen ugy, mint a ferfiak, es nyilvan meg is kaphatjak a megfelelo helyeken, de az 'intezmenyes, igazi' masszazs az valami teljesen masrol szol, es szinten nagyon jo dolog. Mondjuk szigoruan a kivulallo szemevel nezve valoszinuleg az atlag no nehezebben tud idegen kezek kozott ellazulni, mint az atlag ferfi (persze embere valogatja, na meg keze is), de ismetlem, az 'igazi' masszazs, tobbfajta is, amit a tanaraimtol tanultam, az teljesen masrol szol, nem sok helye van itt a shiatsu topikban. Otthon persze mindenki azt csinal a kedvesevel, amit akar, es persze egyaltalan nem rossz a tanult masszazstechnikakat beleszoni az erzelmi eletunkbe, de a masszazs, mint szolgaltatas abszolut nem errol szol, es azoknak a masszoroknek a nagy tobbsege, akiket ismerek, ezt hatarozottan kulon is valasztja. Persze a kerdes adott, es nyilvan az erintes, az intim teruletek miatt ott log a levegoben, ugyhogy foglalkoztunk is ilyesmivel, hogy kell kezelni a felmerulo helyzeteket, de a (nem shiatsu) masszortanarom vegkonkluzioja az volt: 'otthon mindenki azt csinal, amit akar, itt meg vegyuk komolyan a masszazst'. A ferfiak es a nok kozott meg szerintem epp azert es epp annyira van kulonbseg, mint sok mas teruleten, ami az egyiknek jar, az a masiknak is jarhatna, de konkretan ez a dolog nem olyasmi, ami hivatalos keretek kozott jarhatna. :) Persze az ellenkezojere is van pelda, tele is van vele a Pesti Est pl. Ugyhogy nem hiszem, hogy barki is feltene tolunk ezt a fajta gyonyort, csak meg kell talalni a hozza megfelelo kereteket, ami nem az, hogy bekopogtatsz egy _igazi_ masszorhoz/masszozhoz. Mar ha szamit pl. ebben a kerdesben, hogy ferfi vagy no csinalja. :)

 

 

Bocsi, hogy csak most valaszoltam, nem nagyon jarok errefele mostanaban.

Előzmény: ovica (16)
pba Creative Commons License 2005.06.02 0 0 18
Kedves ylang-ylang!

Te hol, kit/milyen helyet javasolnál nekem ha szeretném ezt a maszzázst kipróbálni?
nagyon érdekelne, de olyanhoz szeretnék menni, aki tényleg jól csinálja...

Előre is köszi, a javaslat(ok) nyugodtan jöhetnek mail-ben!
D'Aerosmith Creative Commons License 2005.04.16 0 0 17
A nok mindig kevesebbet kaphatnak, mint a ferfiak.
Előzmény: ovica (16)
ovica Creative Commons License 2005.04.15 0 0 16

Kedves Ylang Ylang!

Egy másik oldalon is olvastam tőled hozzászólásokat és úgy tűnt számomra, hogy mestere vagy a masszázsnak. Most egy másik kérdésben szeretném kérni a segítségedet, méghozzá filozófiájában érdekelne. Miért olyan nagy gáz vágyni egy egy erotikus masszázsra egy nőnek? Ettől kurvának nézik az ember lányát, vagy egy nőnek nem lehetnek hasonló igényei, mint a férfiaknak? Szerinted ez kulturálisan, vagy etikailag nem működik? Ha annyi férfi hagyhatja magát ellazulni egy kedves masszőr hölgy kezei által, akkor miért ütközik ez egy női igényre beton falakba? Mi rejlik emögött, csak nem valami irracionális marhaság a nők részéről, ami ezt valójában legátolja? Ezt úgy értem, hogy "ha nekem sincs, akkor másnak se legyen öröme" dolog áll a hátterében? Vagy netán hím sovinisztáink féltik tőlünk a gyönyört? Nem értem, csak tapogatózom ezügyben, mert érdekelne férfi és női vélemény erről a témáról. Persze csak akkor, ha őszinte.

ovica

Előzmény: ylang-ylang (14)
D'Aerosmith Creative Commons License 2005.03.31 0 0 15
Mar alig varom. Sajnos, most le vagyok egve.
Előzmény: ylang-ylang (14)
ylang-ylang Creative Commons License 2005.03.31 0 0 14
Kiprobalni es csinalni is csodalatos, majd meglatod. Elobb-utobb biztos osszejon ra a penz. :)
Előzmény: D'Aerosmith (13)
D'Aerosmith Creative Commons License 2005.03.30 0 0 13
Tudom, hogy nem lehet konyvbol megtanulni. De azert, amit irtal, csodalatos volt. Csak a penz jonne ossze.
Előzmény: ylang-ylang (12)
ylang-ylang Creative Commons License 2005.03.30 0 0 12
Hat igen, ezt sajnos nem lehet konyvbol megtanulni. Pedig amugy szivesen segitenek. :)
Előzmény: D'Aerosmith (11)
D'Aerosmith Creative Commons License 2005.03.30 0 0 11

Koszi szepen.

Lehet, hogy varok, mig haza nem megyek, bar az eleg sokat jelentene, de itt elegge draga egy tanfolyam. Majd meglatjuk, mire lesz penzem.

Előzmény: ylang-ylang (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!