Keresés

Részletes keresés

latandi Creative Commons License 2017.03.25 0 0 86

Kedves Hutresder!

11 éves Marcipán kutyusomról (szálkásszőrű tacsi fiú) 2 hete derült ki, hogy cukorbeteg. Sajnos az inzulinkezelés ellenére is alig megy le a cukra. Jellemzően 25 körül van, de többször mértünk 30 felettit is, s csak néha 15 körülit. Napi kétszer etetjük saját készítésű étellel (csirke, barnarizs, répa - megfelelő arányban), de reggel általában nem akar enni (nincs hozzászokva), délben már éhes (ekkor kap 1-2 falatot), s pár napja este jó étvággyal eszik. Az inzulinszintje csak az első napokban ment 10 alá, amikor kórházban volt, s szinte semmit nem evett. Jelenleg 2x8 ml inzulint kap (először kevesebben kezdtünk, 4-6, majd ezt emelték fel). Fájdalmas nézni, hogy nincs jól. Kérem, ha tud bármilyen tanácsot adni, vagy saját tapasztalatot leírni, nagyon megköszönném.

Előzmény: hutresder (55)
Bernyuska Creative Commons License 2017.03.20 0 0 85

Szia  Luca1234!

 

Nekünk van egy 12 éves Golden retrieverünk,ősszel vettem észre,hogy sokat iszik,alig eszik/jó étvágyú blöki volt előtte/és szinte egész nap csak pihen,alszik.

 Orvos,vérvétel,diagnózis:30-as cukra van a kutyusnak!!

Az első inzulinbeállításnál nagyon lassan ment lentebb a cukorszint.A második beállításnál kiderült,hogy a pajzsmirigye sem működik jól ezért kapott rá gyógyszert.Már két pajzsmirigy tabletta és az inzulinadagja után leballagott a cukorszint 18-ra.A két probléma valahogy összefüggött,ezt egy állatorvos tudja elmagyarázni.

 Azóta naponta 4x eszik gyógytápot/előtte kézből sem fogadta már el a kaját/2x kap inzulint és 2x pajzsmirigytablettát.Semmi nasi,a jutalomfalat egy szelet alma.Már koránál fogva sem viháncol nagyokat,de azért még benne van egy kis fogócskában a 8 hónapos másik goldinkkal!

 

Előzmény: Luca1234 (83)
nádégető Creative Commons License 2017.03.14 0 0 84

Szia!

Légy türelmes,a beállítás sokáig is eltarthat! A mi esetünkben is pár hónap volt. Nálunk is felment a kezdeti értékhez képest a kétszeresére. 

Az is nagyon befolyásolja hogy mit és hányszor kap enni a kutyus. Meg hogy mikor mérik meg a vercukrát. Gondolom az időben történik, ha a táplálkozás kontrolálva van előbb utóbb be kell álljon. Én is megkérdeztem anno ezt a humán inzulin dolgot mert türelmetlen voltam és azt mondta az állatorvos hogy baromság. 

Előzmény: Luca1234 (83)
Luca1234 Creative Commons License 2017.03.13 0 0 83

Sziasztok! A pulinkat (10 éves múlt) egy hete hordjuk orvoshoz, inzulinját próbáljuk beállítani caninsulinnal, ehhez képest a cukra meg csak megy fölfelé napról-napra. 16 volt egy hete, ma este 32-t mértem. Reggelenként kapott eddig inzulint, ma már este is beadtam neki az orvos tanácsára. De miért nem reagál rá a beadott inzulinra a szervezete? Valaki írta itt a fórumon, hogy humán inzulinnal kezelik a kutyáját. Lehet, hogy az a hatásos, ha a caninsulin nem? Meddig tarthat ez a beállítási, beállási folyamat? Rettenetesen megterhelő az állat számára. Meddig várjunk? Mit csináljunk? Akinek van tapasztalata e téren, kérem írjon.

nádégető Creative Commons License 2017.03.13 0 0 82

Köszi szépen. 

Megkerdezem az állatorvounkat. A héten mennem kell úgy is hozzá. 

Előzmény: andromedae (80)
andromedae Creative Commons License 2017.03.13 0 0 81

A videón is látszik hogy egy fecskendőhöz képest milyen egyszerű a használata, és könnyen betanulható, az adagolást és hogy mi hány egységnek felel meg azt én nem tudom megmondani mivel nem vagyok orvos.

Előzmény: nádégető (79)
andromedae Creative Commons License 2017.03.13 0 0 80

A 0,5-8 a dózist jelenti, tehát annyit tud belelőni egyszerre amennyire fel van húzva a gép. Tehát szerintem 8 dózist is bele lehet lőni egyszerre, a másik készülékkel 16 inzulin dózist egyszerre. Azt nem tudom pontosan egy dózis hány egység inzulin, és egy patronban (ami ugyanaz 2,7ml-es mindegyik készülékhez) hány napra/hétre elég inzulin van,  de nyílván ezt az állatorvossal kell megbeszélni és ő tudni is fogja hogyan kell használni a készüléket. Mivel a VetPent direkt kutyáknak/macskáknak van kifejlesztve jónak kell lennie, az állatorvos többet tud mondani.

Előzmény: nádégető (79)
nádégető Creative Commons License 2017.03.13 0 0 79

Köszi!

Segíts értelmeznem, jól értem-e!

Akkor mindkettő jó lenne a tiédbe, csak Te a 05-8-ast használod?

Az 1-16-os is kompatibilis a tollba?

 

Én pillanatnyilag ml beosztású fecskendőből adagolom az inzulint a kutyának, ebből kell 2x 9(egység)ml-t kapnia naponta.

 

Az 18 ml/nap. Ha helyes ahogy értelmezem, akkor csak az 1-16-os ampullát tudnám adni neki, de akkor nagyon sok lenne a maradék és gyakran kellene cserélni.

Ez így nem nagyon áll össze, valamit biztos félreértek! 

 

Előzmény: andromedae (78)
andromedae Creative Commons License 2017.03.13 0 0 78

A Caninsulin Vetpen kétféle variációban kapható, 1-16 egység és 0,5-8 egység (adagolás). Az enyém a 0,5-8 egységes. Mindegyikbe 2,7 ml-es patron való.

Előzmény: nádégető (77)
nádégető Creative Commons License 2017.03.13 0 0 77

Szia!

 

Én a Caninzulin/50ml kiszerelését használom a kutyámnak.

 

Nem tud véletlenül, hogy a tollba is kapható ez a szer, mert ha jól láttam a videón, akkor ebbe 40ml-es kell, ráadásul az üvegcse alakja is értelem szerűen vékonyabb.

Köszi!

 

 

Előzmény: andromedae (76)
nádégető Creative Commons License 2017.02.15 0 0 75

 Csirkemell filé,(nem nyersen) főtt rizs, és valamilyen szénhidrát szegény zöldség (én édesburgonyát használok) szintén megpárolva.

Ezek keveréke, egyenlő arányban.

 

Nálam tökéletesen bevált, a cukra nem mozog, jó étvággyal kajálja meg és jól van a kutyus.

 

Előzmény: tomos27 (74)
tomos27 Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74

Sziasztok!

Milyen tápot ajánlotok cukorbeteg kutyának,ami még megfizethető áron van?

Ki miveleteti a cukorbeteg kutyáját?Az enyém sajnos már nem akarja megenni a nyershúst..max a belsőséget..

Amióta volt egy komolyabb szorulása a csirkenyaktól valószínűleg..

Janaéva Creative Commons License 2017.01.18 0 0 73

Minden lehetséges módot próbáltam már, nem engedi már simogatni se magát, inkább elbújik.Most egy gyógynövénykivonatot próbálnék meg, de nem biztos hogy azt is megeszi e. Már nagyon sovány, árnyéka önmagának. Időnként felélénkül, sétál fél egy órát is naponta, de csak másik kutyával. Egyedül azt sem.Reménykedni tudok csak, de már lassan az is elszáll.Hátha ez a gyógynövény valamit javít rajta, de...........

Előzmény: Replay (72)
Replay Creative Commons License 2017.01.16 0 0 72

Sajnállak nagyon. Gondolom már mindent megpróbáltatok. Pedig állítólag nem igazán fáj ez nekik, nem izomba megy a szuri. Úgy sem megy, ha simogatod a hátát és hirtelen összefogod a hátán a bőrt és gyorsan beadod az inzulint? De valószínűleg próbáltátok már.

 

Az enyém ha meghallotta a hütőajtón lévő rekesznek a hangját, akkor próbált meg elbújni valahová. 

Előzmény: Janaéva (71)
Janaéva Creative Commons License 2017.01.16 0 0 71

Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál, én is úgy gondolom, hogy inzulin nélkül nem lehet sokáig, de már annyiszor harapott meg aztán meg bocsánatot kér! Nem tudok rá haragudni, hisz ez ösztön.de képtelen vagyok megfogni, hogy beadjam az inzulint. ez a legnagyobb bajom. Talán egyszer kétszer sikerülne, de okos nagyyon aztán már tudja mi következik. Megint jön a harapás, meg elbújik, nem lehet előrángatni se , se jutifalattal se.Addig míg kapta az inzulint teljesen jól volt, erőnlétben, súlyban is. De ez 1 hónapig tartott, qaztán megvadult.Tisztában vagyok vele, hogy mi lesz, sajnálom , még csak 9 éves, de tehetetlen vagyok.

Előzmény: Replay (70)
Replay Creative Commons License 2017.01.16 0 0 70

Nem akarlak elkeseríteni, de ha nem kapja meg a kutyád az inzulint, el fog pusztulni. Ez olyan, mint az embereknél az 1. tipusú cukorbetegség, nem lehet belőle kigyógyulni csak az inzulinnal lehet élni.

Ha nem eszi meg a kutyád a diétás tápot, akkor ne add neki. Adjál olyant, amit megeszik. Ráadásul a diétás tápok arra vannak, hogy csökkentsék a testsúlyt, de a te kutyád sovány, inkább próbáld meg felerősíteni és az inzulint rendszeresen beadni.

 

Nekem 16 éves múlt a westie-m, 10 éves kora óta cukros. Most már úgy vagyok vele, hogy mindegy mit csak egyen és jól legyen. Én szoktam szénhidrátot is adni neki, rántotthús panirral vagy pörkölt+tészta, de vannak olyan konzervek is, amiben van rizs vagy krumpli.

Előzmény: Janaéva (69)
Janaéva Creative Commons License 2017.01.16 0 0 69

Nem engedi hogy akár cxsak megsimogassam is, Ha már hozzáérek, harap. Nagyon megvadult, nem bízik senkiben. Így az inzulint is lehetetlen adni. Már vettem nyugtató spray t is, de nem használ. A cokorbeteg tápot se hajlandó enni, csak pár szemet tudok a tápjába keverni.Kiválogatja.Tehetetlen vagyok, most még elvan, de nagyon sovány.Béres kutyacseppet kap, meg fahéj kapszulát.Az állatorvos se tud már többet javasolni, csak az inzulint.

Előzmény: Replay (68)
Replay Creative Commons License 2017.01.14 0 0 68

Mit jelent az, hogy nem boldogultok? Nem tudjátok az insulint beadni?

Előzmény: Janaéva (67)
Janaéva Creative Commons License 2017.01.11 0 0 67

Üdvözlöm! Szeretnék tanácsot kérni, mivel az én westiem kb fél éve cukorbeteg, 1 hónapig tudtam az inzulint minden gond nélkül adni, addig jól is volt de azóta agresszív lett, nem boldogulunk. Már nagyon lefogyott,  eszik szegény de nem rakódik rá semmi. egyre csak romlik. Mivel lehetne segíteni rajta? Köszönöm , ha gondolja, privátban is beszélhetünk. 

Előzmény: hutresder (55)
Babica13 Creative Commons License 2016.02.16 0 0 66

Szia!

Próbáltam az email címedre írni, de nem sikerült.Az én beagle-mről 3 hete derült ki,hogy cukros.1 hétig volt kórházban,kómában vittem be.Úgy nézett ki,hogy meg sem marad.Semmilyen inzulinra nem reagált,20 körül maradt az érték.kifordult a szeme,esett-kelt,nem evett.Amikor infúziót kapott,akkor jobban lett.Aztán kezdődött minden elölről.De.-du. mentem,etettem, sétáltattam,ahogy lehetett.Az orvos nem nagyon bízott az életében.Majd egyszer csak lement a cukra.Humán inzulint kap,naponta négyszer.Kontrollnál kiderült,hogy a veséjével is baj lett.Addig cukorbeteg diétán volt,most vesésen van.Utálja a száraz tápokat.Persze csak a diétásokat.Most tömöm, mint a libát, mert semmit sem eszik.Sőt nem is iszik.Vagyis enne,de csak olyanokat,amit nem lehet.Nem tudom, mennyi ebből a hiszti.Sétáltatom minden nap,de az izmaival baj van.Néha bebicsaklik a melső lába.Az orvos nem nagyon beszél velem,nincs már több pénzem.Bocs,hogy a gondjaimmal zavarlak,de nincs kivel megbeszélnem.Mesélnél róla, hogy nálad hogy volt a kutyusoddal.

Nagyon köszönöm.

Előzmény: hutresder (64)
hutresder Creative Commons License 2016.01.15 0 0 65

Legyen ott a témánál, hogy cukorbeteg kutya, mert naponta annyi e-mail jön feleslegesen, hogy nem tudom mindet elolvasni.

hutresder Creative Commons License 2016.01.15 0 0 64

E-mail címem: kism62@freemail.hu Ha ide írtok, 2,5 év tapasztalatát megírom szívesen. Azóta kezelem cukorbeteg kutyámat.

zöldikati Creative Commons License 2016.01.12 0 0 63

Sziasztok! Most tudtam meg, hogy cukorbeteg a kutyusom. Milyen inzulint használtok, és mennyibe kerül? Az etetésnek itt ott már követtem a hozzászólásaitokat. Az egész egyenlőre fehér folt nekem. 27 volt a cukra a kutyusnak../. 9 éves havanese lányka./ Most kapott 7 egység inzulint. Egyébként 4 napja nem eszik, csak alszik, iszik, meg pisil..akár alvás közben is. Most nem tudom merre tovább. Minden hozzászólást örömmel fogadnék.

 

Mercy87 Creative Commons License 2016.01.03 0 0 62

Szia!

 

Engem érdekelne minden apró részlet, milyen kutyusod van, hány éves? Mivel oltod, hányszor egy nap, mennyit és mit eszik?

Nekem 11 éves westim van akinegy éve cukorbeteg. Már sikerült nagyjából beállni, de még mindig nem egyszerű sajna, van h leesik neki a cukra. Ő Caninsulint kap, napi kétszer, de a négy etetésre nehéz még mindig beállni, mert nem ehhez van szokva, és elég válogatós is! 

Előre is köszönöm válaszod és segítsêged!

Előzmény: hutresder (55)
Nanamouskouri Creative Commons License 2015.11.28 0 0 61

Szia, köszi a választ.

 

Megírtam az e-mail címemet, ott van a hozzászólásod alatt, de biztosan elkerülte a figyelmedet.

 

Kicsit utánaolvasgattam az étkezésnek, hasonlít a te általad írottakhoz. Talán ösztönösen, és mert látom, hogy mi ízlik a kutyámnak, én is hasonlókat adok neki. Ő is nagyon szereti a leveseket, kis hússal, zöldséggel. Szívesen eszi a rakott dolgokat, mint rakott karfiol, rakott kel, szereti a székelykáposztát, töltött káposztát. Elég sok rizst kap, csirke v. kacsa szivet, zúzát v. májat sós vízben 1 leveskockával megfőzöm, és ebbe belefőzöm a rizst. Imádja.

Szóval kevés zsírtartalom, nagy arányban összetett szénhidrátok (pl.: rizs), magas rosttartalom (zöldségfélék). És inkább egyen többször egy nap, de viszonylag keveset.

Nagyon sokat pisil, sokat is iszik, elég gyakran kezd el remegni. 

Most rendeltem a patikában glükózt, csinálok majd oldatot belőle, hátha az is segít.

 

Még egyszer az e-mail címem: csampeler@gmail.com (Siposné Csik Anna)

 

Még egyszer köszönöm válaszodat, ha még eszedbe jutna valami ezzel kapcsolatban, kérlek, írd meg nekem.

 

Üdvözlettel, szép hétvégét kívánok:

Anna

Előzmény: hutresder (60)
hutresder Creative Commons License 2015.11.28 0 0 60

Csak húsfélék, mellé kevés zöldség adható. Sok állatorvos nem ajánlja, de én muszályból nyers csirkehúst is adok neki, mert azt jobban megeszi.Forró vízzel jól átmosom, áztatom. Vagy párolva, picit sózva.Ha olyat főzök, ami neki is jó, abból adok neki/húst, zöldséget/. Például:gulyáslevesből adok neki, nokedlit és burgonyát nem. Direkt miatta jó sok zöldséggel főzöm meg, kevés sóval. Szedek ki neki, majd magunknak megsózom. Húslevest is szereti, hússal, zöldségekkel, tészta nélkül, vagy nagyon pici tésztával.stb.

A caninsulin mivel patronban van, sima tűvel adható be, ami fájhat neki, főleg ha nem szakszerűen van beadva.Lehet ettől kissé még depressziós is, előre fél.Ha írnál e-mail címet, ott jobban meg tudnánk beszélni.

Nanamouskouri Creative Commons License 2015.11.25 0 0 59

Szia!

 

 

Engem nagyon érdekelne, hogyan sikerült meggyógyítani a kutyusodat. Az enyém a 14. évében van, és a tünetei alapján 100% diabetes-es. Nagyon sokat iszik, nagyon sokat pisil, állandóan enne, idegrendszeri problémái vannak, a látása nagyon leromlott, szóval tipikusan cukorbetegségre utaló tünetek. Jövő héten tudom elvinni vérvételre, hogy tudjam, mennyire beteg. Egyébként négy éve epilepsziás gyógyszereket szed, és a Sevenal teljesen tönkrevágta a máját. Mostanra mondhatom, a májproblémák nagyjából rendeződtek, de jött ez a másik betegség, a diabetes.

Kérlek, segíts nekünk a tapasztalataid megosztásával, mert nem szívesen adnék neki inzulint, ha nem muszáj, így is annyit kínozom a gyógyszerek beadásával, naponta négyszer.

 

Kedves és szíves válaszod e-mail-ben kérném elküldeni erre a címre: csampeler@gmail.com

 

Üdvözlettel és köszönettel:

Siposné Csik Anna

Előzmény: hutresder (55)
PPetra7 Creative Commons License 2015.11.23 0 0 58

Jó estét!

Egy hónapja vérből megállapították a kutyámnál, hogy cukorbeteg, de valószínű, hogy már régóta az, csak nem vettük észre. 44-es cukra volt. Naponta 2x kap Caninsulint, reggel 7-kor és este 7-kor. Sajnos hajnalban hányt, reggel nem is evett, és nem igazán ízlik neki a Trovet táp. 
Utánanéztem én is a paleo étrendnek, de nem tudom eldönteni, hogy mit válasszak a táplálásához. Igaz, hogy kicsit túlsúlyos volt (spániel, 15 kg), de most viszont 3 hét alatt nagyon lefogyott. Le van lassulva. Amikor jön az inzulinadás ideje, már előre félek, mert tegnap is és ma is nyüszített, kapkodta a fejét. Egyedül be sem tudom neki adni, viszont nem mindig tudunk ketten itthon lenni. Állítólag nem is érzik a tűszúrást, mi lehet akkor mégis az oka, hogy nyüszít és sír? 

Ma este sem ette meg az adagját, csak 2/3 részben.

Megköszönném, ha valaki tudna nekem erre válaszolni! 

 

Előzmény: hutresder (57)
hutresder Creative Commons License 2015.11.23 0 0 57

Én is kétszer inzulinozom a kutyámat, és ezért kétszer etetem. Én több mint 2 éve így csinálom. Mivel dolgozom, muszály is volt olyan stabil időpontot találni, amit mindig be tudok tartani, és ez a reggel 8 óra és este 8 óra, tehát pont felezem a napot. Azért kis eltérés még nem gond. Hétvégén otthon vagyok, de akkor is így csinálom, hétközben ehhez szokik  a szervezete.

Nálam ez úgy zajlik, hogy megmérem a cukrát az ínyéből vett vérből, majd megkapja a humán bázis inzulint, mindig ugyanannyit, értéktől függetlenül, majd megkapja a gyors humán inzulint, hogy mennyit, az függ a mért cukorértéktől. A füléből lehetetlen megfelelő mennyiségű vért venni.

Ezután kap enni. A napi adagját kb.megfelezem 2 alkalomra. Szigorúan ketogén étrenden kell tartani, semmi szénhidrát! Húsfélék, zöldségek, gyümölcs is lehet ha szereti, szénhidrát helyett az energiát a zsírokból nyeri, ezért nem kell nagyon sovány húson tartani.A paleolit táplálkozás elvei a mérvadóak, tehát amit ott lehet enni, neki is adható-már ami kutyának is jó.

Jól néz ki a kutyám, jól van, pedig már öreg.Mint írtam, majdnem meghalt, mikor kiderült mi a baja, és míg Caninsulint kapott, ami nem hatott semmit.

Bkriszta0903 Creative Commons License 2015.11.21 0 0 56

Kedves Tagok!

 

Olyan gazdi segítségét szeretném kérni, akinek kutyusa napi 2x reggel-este kap inzulint. Ti hány alkalommal és milyen időközönként adtok neki enni? Sajnos kutyusomról 4 hónapja derült ki hogy cukros, valószínű korábbi hasnyálmirigy gyulladásának következményeként, és azóta sem sikerült neki jól beállítani a cukrát, nagyon ugrál neki. Azóta hogy cukros lett, 2 újabb hasnyálmirigy gyulladáson vagyunk túl (nem az étkezés miatt esett vissza, a dokik is csak találgatnak), ezért úgy döntöttem, hogy a diabetikus tápok helyett én főznék rá. Jelenleg húst/tojást/halat, zöldséget, gyümölcsöt és esetleg zabot kap, viszont egyre több helyen olvasom azt, hogy két inzulin mellé kettő étkezés is elég lenne. Ö eddig négyszer evett, reggel és este fél 8 kaja+inzulin, délután fél 1 és este fél 11, ezeket az időpontokat az orvos ajánlotta. Előre is köszönöm a segítségeteket :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!