Keresés

Részletes keresés

Annamari81 Creative Commons License 2018.04.16 0 0 96

Sziasztok,

Nekem van egy cukorbeteg cicám és eladóvá vált egy VetPen automata inzulinadagoló toll ami caninzulin beadására alkalmas. Három hónapot használtuk, hibátlan állapotban van, gyári csomagolásában. Eladási ára 15.000,-Ft. Nem tudom esetleg érdekelne e valakit. Mi nagyon szeretjük és nagyon könnyű használni, teljesen fájdalommentes az inzulin beadása vele. Nekünk kettő van belőle, így az egyik eladóvá vált. Érdeklődni a bodogannamari@yahoo.com email címen lehet.
Pár hozzászólást láttam, csak megnyugtatás képen írom, nekem két éve derült ki a cicámról hogy cukorbeteg. Beállítottuk a cukrát, amihez tényleg idő kell, pár hét, de azóta éli boldog nyugdíjas éveit. Az étel kiválasztása nagyon fontos. Az én cicám az orijen tápot eszi, hosszú kutatás után találtuk meg, abból is a halasat. Nem drágább mint a royal canin és jobb. A www.gordi.hu weboldalról szoktam rendelni, ott le is van írva részletesen hogy mit tartalmaz a táp. Remélem szolgáltam egy pár hasznos infóval.

bogano Creative Commons License 2018.04.03 0 0 95

Szia! Ha megvannak a gyógyszerek, engem érdekelne, mert ma mondta az állatorvos, hogy ezzel kellene próbálkozni az inzulin előtt. Nagyon fontos és borzasztóan sürgős lenne, kérlek jelezz vissza mindenképpen. Köszönettel: Judit

Előzmény: Ragi65 (94)
Ragi65 Creative Commons License 2017.12.27 0 0 94

Sziasztok! Sajnos nemrégiben meghalt cukorbeteg kiscicám. A kezelésére Minidiab 5mg gyógyszert kapott. Többnyire ezt ajánlotta az orvos inzulin alternatívájaként, amíg nem volt túl súlyos a betegség. Közel 3 teljes doboz (120db/doboz) gyógyszer maradt meg, amit szeretnék eladni. Magyarországon nem forgalmazzák, ezért Ausztriából tudtam beszerezni. Ha van érdeklődő a gyógyszerre, kérem írjon itt!

ancibaba Creative Commons License 2017.12.25 0 0 93

Köszi a válaszokat. 21,5-tel vittem be. pár  napig volt bent, első ellenőrzéskor ( kiengedés után 2 nappal ) 3,7 volt, a második alkalommal 4,8. Otthon 4 egységgel indultunk, most már 3 egység reggel, 3 egység este. És csak gyógytápot ehet. Reggel és este. Tűt már vettem 50.- Ft-ért,sőt tegnap el kellett szaladnom venni, és 80 Ft-ért adták darabját.  Ez már nagyon durva szerintem. Ja és hasmenéssel, ( a szőrében is volt maradék ) adták ki.  Olyan büdi volt szegénykém, hogy egyből a fürdőszobába vittem fürdetni.És a Royal Canin gyógytápot vadászom, hogy hol olcsóbb. 835.- Ft-tól 1045 Ft-ig terjed az ára.Ha elküldenéd a cimet, ahonnan a tűt rendelted, megköszönném. A rak58@citromail.hu címre. 

Előzmény: Zs69 (91)
Replay Creative Commons License 2017.12.20 0 0 92

Az, hogy meddig tart ki egy üveg insulin az nem általános, attól is függ, hogy a kutyának naponta hány egységet kell beadni. Én 3 hetente használtam el egy üveggel.

Előzmény: Zs69 (91)
Zs69 Creative Commons License 2017.12.19 0 0 91

Azóta remélem sikerült beállítani. Nekünk 13,5 beaglink 2 éve inzulinos. 1 üveg inzulin 40 napig használható 6300,-ért veszem. Legolcsóbb tűt Szekszárdról hozatom 23,-/db.

ancibaba Creative Commons License 2017.12.10 0 0 90

Mennyibe kerül a havi inzulin? Most lett a 9,5 éves kutyusom cukros. Holnap viszem kórházba beállításra. Teljesen magam alatt vagyok. Voltak előzmények. De nem gondoltam cukorbetegségre. Csak az utolsó másfél hétben. 

Replay Creative Commons License 2017.10.17 0 0 89

Nem tudom, hogy az insulin mellékhatása lehet-e, de a cukros kutyám nekem is évekig köhögött. Sokáig szedett köhögésre gyógyszert és vízhajtót, még szívultrahangon is voltunk vele, mert volt olyan doki, aki szerint a szívének lehetett problémája, de az rendben volt. Volt doki, aki szerint a köhögése öregkori légcsőprobléma lehet. Nálunk a vízivásnak és az ugatásnak mindig nagy köhögés lett a vége, de azon kívül is sokszor köhögött. A caninsulin mellékhatás egyik dokiban sem vetődött fel. 

Előzmény: Móni Szigethy (87)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.04 0 0 88

Szia!

Nálam is Caninsulin kezelést kap a kutyám a cukrára. (szintén 10 alatt)

Eleinte megfigyeltük, hogy amíg nem állt be nagyon kiegyensúlyozott szintre a kapott dózis és a mért cukra, nem köhögött ugyan, de az insulin beadása után felfelé ívelés időszakában, kb két óra elteltével egészen a csúcs tetőzési ideig egyre jobban lihegett tőle, megnőtt pulzussal, olyan volt mintha nagyon melege lenne. 

Csökkenési időszak után, mikor már kezdett "kimenni" belőle az inzulin már nem lihegett.

 

Ez kb. három négy hónapig volt így, ezalatt beállt a szigorú diéta pontos követése és a mellé alkalmazott, pontos adagolású és kontrollált inzulinozás. Fixálódott  a vércukor szint ingadozás is.

 

Ma már nem "liheg" ha megkapja az inzulint, teljesen kiegyensúlyozott az élete, mint cukros kutyus. :) 

 

Lehet nálatok más is meghúzódhat valóban a köhögéses tünetek mögött!

Előzmény: Móni Szigethy (87)
Móni Szigethy Creative Commons License 2017.09.28 0 0 87

Sziasztok!

Tud valaki arról hogy a caninsulin-nak van e mellékhatása?

Esetleg makacs köhögés összefügghet cukorbetegséggel?

11 éves kutyusunkról januárban derült ki hogy cukorbeteg. Jelenleg a cukra 10 alatt van, de július óta köhög. Előszór allergiára gyanakodtunk. Azóta ki lett húzva gyulladt foga is és semmi nem változik. Cca egy hónapja néha erősen folyt egyik oldalon a nyála séta közben. Most antibiotikumot szed. Kicsit jobb enyhült a nyálzás is meg a köhögés is, de  nem szűnt meg. Készült vérkép is, ami alapján semmi komoly baj nincs. 

Lehet a kaninzulinnal függ össze? 

 

latandi Creative Commons License 2017.03.25 0 0 86

Kedves Hutresder!

11 éves Marcipán kutyusomról (szálkásszőrű tacsi fiú) 2 hete derült ki, hogy cukorbeteg. Sajnos az inzulinkezelés ellenére is alig megy le a cukra. Jellemzően 25 körül van, de többször mértünk 30 felettit is, s csak néha 15 körülit. Napi kétszer etetjük saját készítésű étellel (csirke, barnarizs, répa - megfelelő arányban), de reggel általában nem akar enni (nincs hozzászokva), délben már éhes (ekkor kap 1-2 falatot), s pár napja este jó étvággyal eszik. Az inzulinszintje csak az első napokban ment 10 alá, amikor kórházban volt, s szinte semmit nem evett. Jelenleg 2x8 ml inzulint kap (először kevesebben kezdtünk, 4-6, majd ezt emelték fel). Fájdalmas nézni, hogy nincs jól. Kérem, ha tud bármilyen tanácsot adni, vagy saját tapasztalatot leírni, nagyon megköszönném.

Előzmény: hutresder (55)
Bernyuska Creative Commons License 2017.03.20 0 0 85

Szia  Luca1234!

 

Nekünk van egy 12 éves Golden retrieverünk,ősszel vettem észre,hogy sokat iszik,alig eszik/jó étvágyú blöki volt előtte/és szinte egész nap csak pihen,alszik.

 Orvos,vérvétel,diagnózis:30-as cukra van a kutyusnak!!

Az első inzulinbeállításnál nagyon lassan ment lentebb a cukorszint.A második beállításnál kiderült,hogy a pajzsmirigye sem működik jól ezért kapott rá gyógyszert.Már két pajzsmirigy tabletta és az inzulinadagja után leballagott a cukorszint 18-ra.A két probléma valahogy összefüggött,ezt egy állatorvos tudja elmagyarázni.

 Azóta naponta 4x eszik gyógytápot/előtte kézből sem fogadta már el a kaját/2x kap inzulint és 2x pajzsmirigytablettát.Semmi nasi,a jutalomfalat egy szelet alma.Már koránál fogva sem viháncol nagyokat,de azért még benne van egy kis fogócskában a 8 hónapos másik goldinkkal!

 

Előzmény: Luca1234 (83)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.14 0 0 84

Szia!

Légy türelmes,a beállítás sokáig is eltarthat! A mi esetünkben is pár hónap volt. Nálunk is felment a kezdeti értékhez képest a kétszeresére. 

Az is nagyon befolyásolja hogy mit és hányszor kap enni a kutyus. Meg hogy mikor mérik meg a vercukrát. Gondolom az időben történik, ha a táplálkozás kontrolálva van előbb utóbb be kell álljon. Én is megkérdeztem anno ezt a humán inzulin dolgot mert türelmetlen voltam és azt mondta az állatorvos hogy baromság. 

Előzmény: Luca1234 (83)
Luca1234 Creative Commons License 2017.03.13 0 0 83

Sziasztok! A pulinkat (10 éves múlt) egy hete hordjuk orvoshoz, inzulinját próbáljuk beállítani caninsulinnal, ehhez képest a cukra meg csak megy fölfelé napról-napra. 16 volt egy hete, ma este 32-t mértem. Reggelenként kapott eddig inzulint, ma már este is beadtam neki az orvos tanácsára. De miért nem reagál rá a beadott inzulinra a szervezete? Valaki írta itt a fórumon, hogy humán inzulinnal kezelik a kutyáját. Lehet, hogy az a hatásos, ha a caninsulin nem? Meddig tarthat ez a beállítási, beállási folyamat? Rettenetesen megterhelő az állat számára. Meddig várjunk? Mit csináljunk? Akinek van tapasztalata e téren, kérem írjon.

Törölt nick Creative Commons License 2017.03.13 0 0 82

Köszi szépen. 

Megkerdezem az állatorvounkat. A héten mennem kell úgy is hozzá. 

Előzmény: andromedae (80)
andromedae Creative Commons License 2017.03.13 0 0 81

A videón is látszik hogy egy fecskendőhöz képest milyen egyszerű a használata, és könnyen betanulható, az adagolást és hogy mi hány egységnek felel meg azt én nem tudom megmondani mivel nem vagyok orvos.

Előzmény: Törölt nick (79)
andromedae Creative Commons License 2017.03.13 0 0 80

A 0,5-8 a dózist jelenti, tehát annyit tud belelőni egyszerre amennyire fel van húzva a gép. Tehát szerintem 8 dózist is bele lehet lőni egyszerre, a másik készülékkel 16 inzulin dózist egyszerre. Azt nem tudom pontosan egy dózis hány egység inzulin, és egy patronban (ami ugyanaz 2,7ml-es mindegyik készülékhez) hány napra/hétre elég inzulin van,  de nyílván ezt az állatorvossal kell megbeszélni és ő tudni is fogja hogyan kell használni a készüléket. Mivel a VetPent direkt kutyáknak/macskáknak van kifejlesztve jónak kell lennie, az állatorvos többet tud mondani.

Előzmény: Törölt nick (79)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.13 0 0 79

Köszi!

Segíts értelmeznem, jól értem-e!

Akkor mindkettő jó lenne a tiédbe, csak Te a 05-8-ast használod?

Az 1-16-os is kompatibilis a tollba?

 

Én pillanatnyilag ml beosztású fecskendőből adagolom az inzulint a kutyának, ebből kell 2x 9(egység)ml-t kapnia naponta.

 

Az 18 ml/nap. Ha helyes ahogy értelmezem, akkor csak az 1-16-os ampullát tudnám adni neki, de akkor nagyon sok lenne a maradék és gyakran kellene cserélni.

Ez így nem nagyon áll össze, valamit biztos félreértek! 

 

Előzmény: andromedae (78)
andromedae Creative Commons License 2017.03.13 0 0 78

A Caninsulin Vetpen kétféle variációban kapható, 1-16 egység és 0,5-8 egység (adagolás). Az enyém a 0,5-8 egységes. Mindegyikbe 2,7 ml-es patron való.

Előzmény: Törölt nick (77)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.13 0 0 77

Szia!

 

Én a Caninzulin/50ml kiszerelését használom a kutyámnak.

 

Nem tud véletlenül, hogy a tollba is kapható ez a szer, mert ha jól láttam a videón, akkor ebbe 40ml-es kell, ráadásul az üvegcse alakja is értelem szerűen vékonyabb.

Köszi!

 

 

Előzmény: andromedae (76)
Törölt nick Creative Commons License 2017.02.15 0 0 75

 Csirkemell filé,(nem nyersen) főtt rizs, és valamilyen szénhidrát szegény zöldség (én édesburgonyát használok) szintén megpárolva.

Ezek keveréke, egyenlő arányban.

 

Nálam tökéletesen bevált, a cukra nem mozog, jó étvággyal kajálja meg és jól van a kutyus.

 

Előzmény: tomos27 (74)
tomos27 Creative Commons License 2017.02.15 0 0 74

Sziasztok!

Milyen tápot ajánlotok cukorbeteg kutyának,ami még megfizethető áron van?

Ki miveleteti a cukorbeteg kutyáját?Az enyém sajnos már nem akarja megenni a nyershúst..max a belsőséget..

Amióta volt egy komolyabb szorulása a csirkenyaktól valószínűleg..

Janaéva Creative Commons License 2017.01.18 0 0 73

Minden lehetséges módot próbáltam már, nem engedi már simogatni se magát, inkább elbújik.Most egy gyógynövénykivonatot próbálnék meg, de nem biztos hogy azt is megeszi e. Már nagyon sovány, árnyéka önmagának. Időnként felélénkül, sétál fél egy órát is naponta, de csak másik kutyával. Egyedül azt sem.Reménykedni tudok csak, de már lassan az is elszáll.Hátha ez a gyógynövény valamit javít rajta, de...........

Előzmény: Replay (72)
Replay Creative Commons License 2017.01.16 0 0 72

Sajnállak nagyon. Gondolom már mindent megpróbáltatok. Pedig állítólag nem igazán fáj ez nekik, nem izomba megy a szuri. Úgy sem megy, ha simogatod a hátát és hirtelen összefogod a hátán a bőrt és gyorsan beadod az inzulint? De valószínűleg próbáltátok már.

 

Az enyém ha meghallotta a hütőajtón lévő rekesznek a hangját, akkor próbált meg elbújni valahová. 

Előzmény: Janaéva (71)
Janaéva Creative Commons License 2017.01.16 0 0 71

Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál, én is úgy gondolom, hogy inzulin nélkül nem lehet sokáig, de már annyiszor harapott meg aztán meg bocsánatot kér! Nem tudok rá haragudni, hisz ez ösztön.de képtelen vagyok megfogni, hogy beadjam az inzulint. ez a legnagyobb bajom. Talán egyszer kétszer sikerülne, de okos nagyyon aztán már tudja mi következik. Megint jön a harapás, meg elbújik, nem lehet előrángatni se , se jutifalattal se.Addig míg kapta az inzulint teljesen jól volt, erőnlétben, súlyban is. De ez 1 hónapig tartott, qaztán megvadult.Tisztában vagyok vele, hogy mi lesz, sajnálom , még csak 9 éves, de tehetetlen vagyok.

Előzmény: Replay (70)
Replay Creative Commons License 2017.01.16 0 0 70

Nem akarlak elkeseríteni, de ha nem kapja meg a kutyád az inzulint, el fog pusztulni. Ez olyan, mint az embereknél az 1. tipusú cukorbetegség, nem lehet belőle kigyógyulni csak az inzulinnal lehet élni.

Ha nem eszi meg a kutyád a diétás tápot, akkor ne add neki. Adjál olyant, amit megeszik. Ráadásul a diétás tápok arra vannak, hogy csökkentsék a testsúlyt, de a te kutyád sovány, inkább próbáld meg felerősíteni és az inzulint rendszeresen beadni.

 

Nekem 16 éves múlt a westie-m, 10 éves kora óta cukros. Most már úgy vagyok vele, hogy mindegy mit csak egyen és jól legyen. Én szoktam szénhidrátot is adni neki, rántotthús panirral vagy pörkölt+tészta, de vannak olyan konzervek is, amiben van rizs vagy krumpli.

Előzmény: Janaéva (69)
Janaéva Creative Commons License 2017.01.16 0 0 69

Nem engedi hogy akár cxsak megsimogassam is, Ha már hozzáérek, harap. Nagyon megvadult, nem bízik senkiben. Így az inzulint is lehetetlen adni. Már vettem nyugtató spray t is, de nem használ. A cokorbeteg tápot se hajlandó enni, csak pár szemet tudok a tápjába keverni.Kiválogatja.Tehetetlen vagyok, most még elvan, de nagyon sovány.Béres kutyacseppet kap, meg fahéj kapszulát.Az állatorvos se tud már többet javasolni, csak az inzulint.

Előzmény: Replay (68)
Replay Creative Commons License 2017.01.14 0 0 68

Mit jelent az, hogy nem boldogultok? Nem tudjátok az insulint beadni?

Előzmény: Janaéva (67)
Janaéva Creative Commons License 2017.01.11 0 0 67

Üdvözlöm! Szeretnék tanácsot kérni, mivel az én westiem kb fél éve cukorbeteg, 1 hónapig tudtam az inzulint minden gond nélkül adni, addig jól is volt de azóta agresszív lett, nem boldogulunk. Már nagyon lefogyott,  eszik szegény de nem rakódik rá semmi. egyre csak romlik. Mivel lehetne segíteni rajta? Köszönöm , ha gondolja, privátban is beszélhetünk. 

Előzmény: hutresder (55)
Babica13 Creative Commons License 2016.02.16 0 0 66

Szia!

Próbáltam az email címedre írni, de nem sikerült.Az én beagle-mről 3 hete derült ki,hogy cukros.1 hétig volt kórházban,kómában vittem be.Úgy nézett ki,hogy meg sem marad.Semmilyen inzulinra nem reagált,20 körül maradt az érték.kifordult a szeme,esett-kelt,nem evett.Amikor infúziót kapott,akkor jobban lett.Aztán kezdődött minden elölről.De.-du. mentem,etettem, sétáltattam,ahogy lehetett.Az orvos nem nagyon bízott az életében.Majd egyszer csak lement a cukra.Humán inzulint kap,naponta négyszer.Kontrollnál kiderült,hogy a veséjével is baj lett.Addig cukorbeteg diétán volt,most vesésen van.Utálja a száraz tápokat.Persze csak a diétásokat.Most tömöm, mint a libát, mert semmit sem eszik.Sőt nem is iszik.Vagyis enne,de csak olyanokat,amit nem lehet.Nem tudom, mennyi ebből a hiszti.Sétáltatom minden nap,de az izmaival baj van.Néha bebicsaklik a melső lába.Az orvos nem nagyon beszél velem,nincs már több pénzem.Bocs,hogy a gondjaimmal zavarlak,de nincs kivel megbeszélnem.Mesélnél róla, hogy nálad hogy volt a kutyusoddal.

Nagyon köszönöm.

Előzmény: hutresder (64)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!