Nálunk a kisvárosi nagypiacon régóta "álldigállnak" ilyen háromlábú tárcsák - 28.000.-ért!! Amikor megkérdeztem az eladót, miért ilyen elképesztően drága, azt válaszolta: mert megszünt a tárcsák hazai gyártása, csak külföldi alapanyagból lehet készíteni, az meg ugye a gyengülő Forintunkért egyre drágább.
Hát majd legközelebb elviszem neki a halásztelki számlát... :)
Kösz, ha minden igaz, a hétvégén meglesz! Egy kicsit talán enyhébb is lesz az időjárás, mehet a fatüzelés (eddig hőguta veszélye miatt a bográcsozást felváltotta a faszenes grillezés, ez ugyanis tűzvész és fulladás nélkül is mehet a nagy diófánk alatt is - a villany pedig maradjon a konyhában... ;o) ).
Egyébként régóta foglalkoztat a gondolat egy tárcsa beszerzése tárgyában és irányában. :o) Tesómék sütögettek finom baconba göngyölt csirkemájat, meg valami mexikói jellegű garnirt hozzá ilyen cuccon. Akkor kaptam kedvet hozzá.
Nem kell nagyon. . .egy kis szalonnasutes eleg hozza. Ha hust sutsz jo otlet megkenni a tarcsat egy kis szalonnaborrel - vagy ha az iz nem illik oda par csepp olaj egy kis papirtorolkozon.
Feleségemmel mi is nagy kerti-sütögetők és - főzőgetők vagyunk, de eddig még nincs tárcsánk. A hétvégén viszont valószínűleg veszük egyet Halásztelken, ahol a háromlábú tárcsa 6.500.- Ft (asszem, 560mm átmérővel). Mi a bográcsállványra akasztanánk fel (kell 3 lyukat fúrni rá, ami nem egyszerű, mert edzett acél a tárcsa...) és fával tüzelnénk alatta, ezért a lecsavarható lábakat eltávolítom.
Ha fúj a szél a gázégő nem a legjobb. Én azt vallom, hogy szabadban fával tüzelve teljesen mások az ízek és hangulatosabb, jobban csúszik a cuvé. Szerintem az áraim kedvezőek, ezeknek is bonthatók a lábaik, mivel M12 meneten keresztül van rögzítva a tárcsa aljára 3db egymástól 120 fokban felhegesztett anyákhoz. Valamint a műhely Ürömön van, sok vásárlóval budapesti átadással egyeztem meg.
Stabil állvány, gázégő reduktorral, 57cm-es tárcsa, szétszedhető a cuccos és van hozzá egy adapter, melyxnek sgítségével bogrács alatt is lehet használni a gázégőt.
Van egy kedves indiai kolleganom, o tud ilyent - meg fogom kerdezni tole.
Nem feltetlenul vagyunk off! A tarcsa tokeletes az ilyen fajta kenyer (ha jol tudom: naan) suteshez! Mielott a hust sutod, megcsinalhatod a kenyeret!
A mongoliai BBQ meg egy forditott tarcsa! Van egy ontottvas lapom, azon szoktam hasonloan sutni - csak nem eleg nagy, vigyazni kell, ne orultkodjem le a kajat rola.
No ha valakinek meg van egy rozsdamentes acellapja, jo vastag. . .miket lehet(ne) azon sutkerezni!
Ez itt nagyon off, de azokra a belülre tapasztott lepényekre nem tud valaki valami receptet? Grúziában nem értem rá dolgozni, mindig át kellett szaladni a szemben levő pékségbe, olyan finom volt..:}}
Kaposvárott is készít egy uriember ilyen tárcsás sütőalkalmatosságot. Egy stabil fémlábon áll a tárcsa, amire rá van szerkesztve a gázégő is. A háromlábú talpról le lehet húzni a fémlábat és rá lehet tenni egy rövid csövet amire átrakható a gázégő, így bogrács alá is lehet használni.
Hátránya, hogy így, ebben a formában a tárcsát csak a saját égőjével lehet fűteni.
Olyan 17-18 ezer forint körül van, ha kell, teszek fel képet is