Keresés

Részletes keresés

Bodobács2 Creative Commons License 2016.11.07 0 0 132

Keresem azokat a károsultakat, akik Eger környékén Szabó Valéria ingatlanügynökkel kötöttek megbízási szerződést, és ezzel összefüggésben problémájuk van az A-List Ingatlanirodákkal! Írjatok bátran, és mielőbb! Email címem: bodobacs2@gmail.com

Aki olvassa ezt a felhívást, ossza meg másokkal, ahol csak tudja!

vagyokvalaki007 Creative Commons License 2016.09.21 0 0 131

Az A-list ingatlanirodák Kft egy csaló bűnbanda! Mai lakásmaffia! Abból élnek, hogy átvernek, akit csak tudnak. Megállapodnak az eladási árban, majd jóval olcsóbb ajánlatot adó vevőnek látszó emberféléket hoznak, hogy  lenyomják az eladó fejében az árakat. Ha nem teszik az eladónak, mondja fel a szerződést, és követelik az apródbetűs részben elrejtett jutalékukat.

A cég székhelye: 8699 Somogyvámos, Fő utca 132. ami nem más mint egy krumpliföld. És a sok "zűrös" ügy miatt már a tulajdonos és ügyvezető lakcíme is. A tulajdonos és ügyvezető adatai: Schnitchen László valódi lakcíme: 1039 Budapest, Árpád utca 52. 1 fő alkalmazottja van évek óta.

Szóba ne álljon velük senki mert csak rosszul fog járni!!

inyosam Creative Commons License 2014.04.28 0 0 130

miért szüntek meg a hozzászólások

NER XXII Creative Commons License 2012.11.07 0 0 129

Itt is jópár Echo vagy A-List károsult panaszkodik:

 

http://5x5.hu/blog/4377/ingatlanpanasz#com

 

Előzmény: NER XXII (128)
NER XXII Creative Commons License 2012.11.06 0 0 128

Nem tudja valaki, nem folyik eljárás ellenük valahol?

Esetleg ítélet már született?

 

A-List Ingatlanirodák és Manro Kft álnéven mozognak mostanában.

 

Mi a szélhámosságuk vége?

A megbízási díj miatt viszik a beépített érdeklődőket?

Vagy a felmondási díjra hajtanak?

Vagy hitelcsalás az adás-vételnél?

asztalosgabor Creative Commons License 2012.02.18 0 0 127

Ingatlanos kezelése:

 

A szerződés, hiteles cégkivonat és aláírási címpéldány elkérése. Ha ezeket nem adja át, akkor azonnal kibaszni a lakásból, semmit sem aláírva.

 

Ezek tanulmányozása és a szerződési JAVASLAT számodra megfelelő átírása. Mert ugye a szerződés két egyenrangú fél között köttetik, így nincs olyan hogy "kötelező" az átaluk ajánlottat aláírni.

 

A szerződést a cégjegyzésre jogosult személy írhatja alá a ti jelenlétetekben, az sem elfogadható ha a feketén/színlelt szerződéssel foglalkoztatott ingatlanos elviszi a főnökének majd "elküldi valamikor".

Előzmény: nikkelbeck (126)
nikkelbeck Creative Commons License 2012.02.10 0 0 126

Üdv mindenkinek!

Mi úgy kerültünk velük kapcsolatba hogy a kerületi újságban, az aprók között volt egy hirdetés "magánszemély, készpénzért".

Na fel is hívtam, azt mondta a jóember hogy örökölt, szeretné ingatlanba fektetni.

Másnap felhívott egy másik ember ( Csaba ), hogy hallott az eladó lakásról, megnézné.

Persze ingatlanos, mégpedig az A-List irodától. Eljött, körülnézett és rögtön elkezdte kitölteni a papírokat. Furcsa volt mert a többi ingatlanos mindig megmutatta a szerződést, átbeszéltük, stb. Na ezek után odatolta hogy itt, itt és itt kell aláírni. Azért beleolvastunk, ugye a hatos pont a legszembetűnőbb, mindenképp fizetnünk kell akár ő adja el, akár más! Pofátlanság!

Azért fura volt az ötös is, hogy már akkor is jár a megbízási díj ha a kettes pontot teljesíti, vagyis vevőt kutat fel, hirdet, bemutatja az ingatlant...

Az sehol nem szerepel hogy csak sikeres szerződéskötéskor kell kifizetni az 5,5%+ Áfa díjat!

Ezeket szóvá is tettük, fölényes mosoly volt a válasz, nyugodtan aláírhatjuk, úgysem tudnák behajtani rajtunk.

Azt mondtuk neki, megbeszéljük, másnap (vagyis ma) visszhívjuk.  Persze eszünkben sem volt így szerződni.

Nagy barátom a google és a fórumok tovább erősítettek benne hogy ez a cég többé be nem teszi a lábát hozzánk!

jóni pécs Creative Commons License 2011.11.11 0 0 125

osztatlan közös ingatlan.előző tulaj meghalt , elővételi jogom volt.

kijött az echos pasi 10.5 kért a lakásért.mondtam , adja el.

másnap jött egy 150 kilós kancigóval , aki mondta megveszi és hozza a lányokat is dolgozni.

Jó helyen van a lakás..

van fegyverviselési engedélyem, kifigyelt a hónom alól a Bock..

nem jöttek vissza , 5-ért vettem meg..

ttoday Creative Commons License 2011.11.10 0 0 124

Szeretném én is megosztani az Echo-csoporttal kapcsolatos tapasztalataimat annyi emberrel, amennyivel csak lehet. Érdemes elolvasnotok. Velünk a következő történt…


A családi hátteremről elég annyi, hogy én Pesten lakom, míg édesanyám Pécsett lakik a húgommal,tetemes svájci frank alapú jelzáloghitel és munkanélküliség mellett igyekszik megélni. A hiteltartozástmeg kell adnia, tehát úgy döntöttünk, hogy eladjuk a nemrég elhunyt nagyszüleim házát, ahol én iséltem egykor, és melynek értéke az emlékek miatt felbecsülhetetlen. A bank 32 millióra becsülte mega ház árát.
Egy nap hív anyukám, hogy egy ismerőse ajánlása után kapcsolatba lépett az Echo-csoport egyikalkalmazottjával, V. Attilával, aki 15 millióért el tudja adni a házat, ezért le kéne utaznom Pécsre,hogy aláírjam a papírokat. Én rögtön felháborodtam az összeg hallatán, és egy nagyobb veszekedésután közöltem, hogy nem írok alá semmit.
Másnap reggel Attila felhívott engem munkába indulás közben, és elkezdett mézes-mázos hangongyőzködni, hogy higgyem el, hogy nem lehet többért eladni, és milyen jó nekünk, hogy egyáltalánennyiért el tudják adni. Levegőt sem hagyott venni, a munkahelyről rég elkéstem már. Hogy lerázzamazt mondtam az egyik ajánlatára (16,9 milliós árra), hogy rendben, legyen. Persze még aznapmeggondoltam magam, nem tetszett a mézes-mázos módon kierőszakolt összeg.


Közben anyukám nem sokra rá felhívott, hogy volt egy érdeklődő család, M. Zsolt és családja, ésjó nekik a 16,9 milliós ár. Felhívták a figyelmünket, hogy benne lennének abban, hogy kikerüljükvalahogy az Echo-csoportot. Az egész túl gyors volt, néhány óra alatt történt minden. Kértemanyukámat, hogy küldje át neten a papírokat, amiket aláírt, mert szeretnék tisztán látni.
A szerződés elolvasása után több dolog is gyanússá vált. Egyrészt a szerződés 20 milliós összegrőlszólt ami, mint kiderült az eredeti megállapodás volt. Anyukám azért csökkentette emailben 15millióra, mert Attila azt tanácsolta neki, hogy a 20 millió nagyon sok, de 15 millióért már el fog kelni aház. Másrészt több pontja védte az Echo-csoport érdekeit (pl. 127.000 Ft + áfa díjat kell fizetnünk, hafelbontjuk a szerződést és a kialkudott ár 5%-a + áfát kell fizetnünk, ha jelentkezik egy vevő a házra).Mivel túl gyanússá vált a dolog, elhatároztam, hogy véget vetek a dolognak.
Pénteken (2011. augusztus 5-én) délután felhívtam Attilát, hogy a családon belül félreértésekadódtak az eladási árral kapcsolatban, és anyukám amúgy sem írhatott volna alá ilyen papírt,mivel csak haszonélvező. Ezért kérem, hogy szüneteltesse a ház eladását, amíg nem tisztázzuk ahelyzetet egymás között. Ő erre azt mondta, hogy sajnos ő nem kompetens ebben, mert ez így máraz ügyvédjeikre tartozik (elkezdődött a burkolt fenyegetés), de hétfőn megadja egy kompetens illetőelérhetőségét, akivel akkor tudunk beszélni, előbb nem. Ennyiben maradtunk, bár meglepett azügyvédekkel való előhozakodás.
Beszéltem a lakótársaimmal, akik szintén aggodalmukat fejezték ki az üggyel kapcsolatban, ezért úgydöntöttem, hogy élve a szerződésben foglaltakkal, felbontjuk a szerződést, kifizetem a 127.000 Ft +áfa büntetést, de nem akarom ezt tovább folytatni. A döntésemet este megbeszéltem M. Zsolttal is.Ő volt az, aki felajánlotta a 16,9 milliós árat, akár az ingatlaniroda megkerülésével is, és én úgy voltamvele, hogy jó, ha tud erről, a későbbi együttműködésünk reményében.


Miközben fogalmaztuk a felmondó nyilatkozatot email-ben (hogy hétfőn ezzel induljanak a dolgok),M. Zsolt küldött egy levelet az Echo-csoportnak, hogy elfogadja az ajánlatot (ez akkor nem volt
email-t és az sms-t is Attilának, ő szinte azonnal válaszolt (22:00 körül), hogy 21:41-kor megkaptaZsolt levelét, azaz kiállítottak egy vevőt a házra, így hiába lépünk vissza a szerződéstől, nekik jár az 5%+ áfa sikerdíj. Nem is értettük, hogy ezt hogyan gondolja, mivel mi szóltunk, hogy szüneteltesse a házeladását, mi nem tudtunk intézkedni az ügyben, akkor a vevő és ő miért?!
A helyzet elveszettnek tűnt. Attila magabiztosan és fenyegetően állt minden a szerződés felmondásátcélzó gondolattal szemben. Elkeseredtem, sokat sírtam, alig aludtam a hétvégén, mivel tehetetlennekéreztem magam. Az ügyvéd ismerősöm is azt mondta, hogy a szerződést megtámadni nincs sokértelme. Így hétfőn elmondtam Attilának, hogy tekintse érvénytelennek a felmondó email-t és adjukel a házat. Ő persze nagyon örült, és hirtelen ismét a mézes-mázos stílust vett fel (ő, aki korábbanvégrehajtókkal fenyegetett engem és a családom). Elkezdte a dolgot zavaróan sürgetni, úgy nézett kia dolog, hogy keddre küldjek neki meghatalmazást (amivel ugye nem bírt a szerződés aláírásakor), ésszerdán alá is írják az adásvételit Zsolttal.
Még hétfő este azonban váratlan fordulat történt. Felhívott anyukám, hogy volt egy érdeklődő, akieljött hozzá, és személyesen beszélgettek. A hölgy elmesélte neki, hogy felhívta Attilát, hogy őt isérdekelné a ház, szeretné megnézni. Erre Attila közölte vele, hogy sajnos édesanyám külföldön van,így nem lehet megnézni a házat. A hölgy talpraesett volt, és utána olvasott az Echo-csoportnak.Többek között ezen a fórumon is.
Mikor végigolvastam a bejegyzéseket, megdöbbentem. Elhatároztam, hogy nem fogom hagyni, hogytöbb generáció életműve és a nagyszüleim emléke ilyen undorító módon, becstelenül és mindenmegérdemelt méltóság nélkül hazug és kizsákmányoló banda kezére kerüljön. A lakótársaimmalegyütt nekiláttunk kutatni és telefonálgatni hétfő este.
A kutatás során több dolgot is megtudtunk. Eljutottunk egészen a Pécsi Ingatlanszövetségig, aholkiderült számunkra, hogy az alábbi cikkben ismertetett feljelentés kikre is vonatkozik.


A cikk: http://www.bama.hu/baranya/gazdasag/ingatlankozvetites-avagy-kesz-atveres-273851

 

Minden talált furcsaságot elmeséltem, minden részletet. Végtelenül segítőkész volt az úriember, akijavasolta, hogy írjak egy hivatalos levelet, amit tértivevénnyel adjak fel, és mindenki aláír (anyukám,mint haszonélvező, a húgom és én, mint tulajdonosok). Benne pedig írjam le, hogy a szerződéstsemmisnek tekintjük, mivel egyrészt hiányosan lett kitöltve, másrészt a részükről aláíró személlyelegyikünk sem találkozott, harmadrészt a haszonélvezeti jog miatt nekik lett volna jogi kötelességükellenőrizni, hogy anyukám jogosan aláírhatja-e a papírt (azaz előre elkérni a húgomtól és tőlem ameghatalmazást), és mivel ezt nem tették, vétettek a pénzmosási törvény ellen. Így is tettünk, sőtemail-ben is elküldtük a levelet.


Másnap, kedden Attila persze folyamatosan hívogatott minket, de nem beszéltünk vele. Majd egyismeretlen számról kaptam hívást, amit ugye felvettem, és egy valamilyen Csaba volt vonalban azEcho-csoport pesti központjából. Elkezdett velem ordibálni és fenyegetőzni, hogy „Nyugodt szívvelfogja beperelni anyukámat!”, mivel nekik jár a sikerdíj. Hiába igyekezett felhúzni engem, csak annyitmondtam neki, hogy „A házzal kapcsolatban csak az ügyvédem jelenlétében vagyok hajlandó velebeszélni.”. Mivel ez nem hatott, és az ordibálás nem maradt abba, elköszöntem és letettem.
Erre rá 10 percre felhívott M. Zsolt. Azaz ember, aki ugye meg akarta venni a házat 16,9 millióért. Aki
felajánlotta, hogy kerüljük meg az ingatlanirodát, és aki még pénteken 21:41-kor elfogadta az Echo-csoport ajánlatát. Akiről kiderítettük, hogy az állításával ellentétben mégiscsak pécsi (akár V. Attilabarátja is lehet), most gyanúsan kedvesen elkezdett érdeklődni, hogy ugye akkor azért eladom neki aházat. Így vált világossá, hogy Attila és ő együttműködnek.


Most néma csend volt egy hónapig, majd kaptunk egy fenyegető levelet, amibe megírták, hogy 48 óránk van a következő címre leszállítan több mint egymilliót kézpénzben. Kicsit maffia hangulata volt a levélnek. Gyorsan megnyugtattam anyukámat, hogy ne aggódjon, nincs semmi baj, nem fogunk fizetni, főleg nem ilyen fenyegető levelek után. Rögtön fel is hívtam azt a pár ügyvédet akik ismerték már a történetem. Az egyik jól le is szúrt, hogy miért nem jelentettem fel őket már eddig. egyébként meg mindegyik megnyugtatott, hogy ne aggódjunk ez üres fenyegetés és nehogy fizessünk nekik egy petákot is.

Nem is fizettünk nekik. Nálam ezzel a húzással jutott el az Echo-csoport addig, hogy tényleg elmenjek és feljelentsem őket.

El is mentem a rendőrséghez, ahonnan a történetem végig sem hallgatva elzavartak azzal a címszóval, hogy miért péntek este jövök és különben is nem ért semmi kár, mi a fenét akarok? Aztán elmentem a Baranya Megyei Főügyésségre is, hogy csatlakozzam a cikkben megírt feljelentéshez. Onnan is elzavartak, mondván, hogy nem ért kár, és az nem bűntény, hogy ezt csinálták velünk, mert mondani bármit lehet én is fenyegetőzhetek bárkinek levélben és kérhetek tőle pénzt, ha az az meg az illető baja. 

Teljesen elkeseredetten és tehetetlen düh-vel mentem haza. Úgy néz ki amíg nem viszik el tényleg a házamat, addig nem tehetek semmit azon kívül, hogy nézem, és tudom, hogy hogy csapnak be nap mint nap embereket.

 

 

Összefoglalva a történteket mindenkinek azt tanácsolom, hogy kerüljön mindenfajta kapcsolatot azEcho-csoporttal. A megtudottak alapján nagyon elképzelhető hogy épp vádemelési eljárás alatt áll apécsi irodájuk. A cégcsoport stratégiája a következő:
Általában idős vagy bajba jutott embereket keresnek meg. Az árat az ügyfél adja (milyen kecsegtető),de egy-két nap alatt kiderül, hogy az túl sok, és tanácsolják, hogy legyen 5 millióval kevesebb. És erreszinte azonnal találnak vevőt. A szerződésükben pedig annyi van csupán, hogy a cégnek reklámozniakell az ingatlant, és ki kell állítania egy a feltételeknek megfelelő vevőt. Ilyenkor jár neki az 5% + áfasikerdíj, a sikeres adásvételi szerződésről egy szó sem esik (azaz a cég nem ingatlanközvetítésselfoglalkozik, csak elősegíti a szerződ megkötését). A vevő akár a barátjuk, rokonuk is lehet. Ha valakimég idejekorán el akar állni a szerződéstől, akkor meg 8 napig 127.000 Ft + áfa, 8 napon túl 500.000Ft + áfa büntetést kell fizetnie (regisztrációs és átalány díjra) a szerződés szerint. Persze ők ilyenkorelkezdenek mézes-mázosan rábeszélni, aztán burkoltan, majd szemtől-szembe fenyegetőzni, hogyaz ember meggondolja magát, teljen az idő és fizessen nekik. Ne tegyétek emberek! A szerződéstisztességtelen szerződési feltételeket tartalmaz, így semmisnek tekinthető. Bár a legjobb stratégia azEcho-csoport ellen, ha elküldöd őket a fenébe még a legelején.

feketeperec Creative Commons License 2011.06.24 0 0 123

Az Echo csoport több céggel dolgozik, ugyanis ugyanaz a személy képviselője mindegyiknek. Ez az ember legalább 10 cég tagja, képviselője volt, vagy jelenleg is az. Tagjai az Echo csoportnak az ALIST ingatlanirodák Kft és a MANROW-INGATLANIRODÁK Kft. Mostmár 6 hónapra kötnek szerződést az ügyféllel. A szerződésben nem szerepel az, hogy csak sikeres eladás esetén jár a megbízási díj, vagyis az 5,5%, hanem  a szerződés szerint már akkor is jár, ha ügyfeleket kutat fel, hirdeti az ingatlant, de sehol sem szerepel a sikeres eladás feltétele a megbízási díj kifizetéséhez. A szerződés egyébként semmis, mert tisztességtelen általános szerződési feltételeket tartalmaz, ezért ne fizesse ki senki az iroda által kért regisztrációs díjat, átalány költséget vagy megbízási díjat. Számlát sem ad a cég, ami nem véletlen, a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól megküldött fizetési meghagyás hamisított, 2009 óta nem is köthetik ki a szerződő felek a Pesti Központi Kerületi Bíróság kizárólagos illetékességét. Aki ilyen szerződést kötött, tekintse semmisnek, és semmilyen összeget ne fizessen ki.

w_domino Creative Commons License 2011.04.04 0 0 122

Sziasztok!

Olvasva a fórumot, miután sajnos a szüleim is pórul jártak ezzel az erkölcstelen rabló bandával, úgy gondoltam megosztom a történetem. (Hátha valaki előbb olvasgat a neten és nem utólag)

Debrecenben nyugdíjas, idős szöüleim hirdetik a házunkat, nagyon jó helyen, nagy telekkel, belvároshoz nagyon közel, mert nagy nekik a ház.

Karácsony táján megkeresett minket egy ECHO Csoportos ingatlanközvetítő, azzal hogy vannak készpénzes ügyfelei és ezen a környéken ilyen típusú ingatlant keresnek.
Szerencsére otthon voltam (Bp.-en dolgozom és lakom) és elbeszélgettem vele az alábbiakról:
(Megragadván, hogy van kp-es vevő, mondom, hogy akkor nosza hozza a vevőt és ha megveszi, megkötjük a szerződést, de erre nem volt hajlandó, mert hát nem így megy a dolog...)

Kérdéseim, amiket feszegettem:
- Kizárólagosság nélkül lehet e kötni szerződést?
- Válasz: Lehet, de nem nagyon szoktak. És általában ők garantájlák, hogy 4 hónap alatt eladják az ingatlant
- Mondom: kizárólagosság nélkül talán kötünk.
- Odaadta a szerződést, elkezdem olvasni. Jelzem 5x futottam neki, mert állandóan beszélt és kérdezett valamit. Jeleztem finoman, hogy esetleg elolvasnám...
Rákérdetem, hogy mi van ha kizárólagosság nélkül kötünk szerződést és mi adjuk el a házat.
- Erre Ő: Természetesen akkor is fizetnünk kell nekik, mert ők dolgoznak vele..
- Kérdezem, hogy mi van ha 4 hónap alatt nem adják el, akkor az a garancia, hogy önök fizetnek nekem fájdalomdíjat
- Mire: hogy gondolok én olyat, hogy ők fizessenek

Na erre közöltem vele, hogy semmi esetre sem jöhet szóba ilyen inkorrekt a szerződéskötés.

Elbúcsúztunk.


Március végén ismét megjelent egy ECHO csoportos ember (névjegykártyája alapján csoportvezető-dilettánsága és hozzánem értése miatt van jelentősége és ha egy vezető ilyen, milyen lehet az alkalmazott). Ekkor sajnos nem voltam otthon.
Szüleim mondták, hogy nem akarnak szerződést kötni, de csak erősködött, hogy van kp-s vevője, stb.
Sajnos szüleim bedőltek neki és kizárólag ezért (mármint, hogy van kp-s vevője) kötötték meg a szerződést, és meghatározták mennyi vételárat kell leszámolni az eladásból, többit tegye rá.
Másnap jön, hogy kirakja a tábláját, majd közli a szüleimmel, hogy milyen rosszul megy az ingatlanpiac és a pénzes ügyfelei drágálják a vételárat. Első körben engedjenek 5 milliót a vételárból (szerinte így kevésbé fáj), mert magas az összeg, majd ha így sem megy el, megint 5 millát.
Na ekkor eldurrant az agyam, hogy hogy lehet valaki ennyire aljas, gazember.

Előkaptam a névjegykártyát, amit adott, majd a szerződést és elolvastam.
Látom, hogy nem stimmel a név és az ingatlanos neve sehol sem szerepel a papíron (Az egyik László a másik Tibor).
Kérdezem a szüleimet, hogy most akkor mi van, ki írta alá ezt a szerződést.
Mondják úgy rémlik az ingatlanos írta alá.
Kérdezem, hogy mutatott valami papírt, hogy joga van áláírni? Mondják nem.
Mondom ok, tegyük fel, nem ő írta alá, de miért nincs ott az ő neve is?

Felteszem a kérdést:
- hogy írhatja oda egy szerződésre más nevét
- hogy lehet úgy szerződést kötni, hogy nincs ott a másik fél és nincs érvényes közjegyzői meghatalmazás
- milyen ingatlanos, aki úgy köt szerződést, hogy nincs tisztában az ingatlanpiac helyzteével és az ingatlan értékével
- arról nem is beszélve, hogy hazugsággal vesz rá embereket a szerződéskötésre

Ami nagy pofátlanság és inkorrektség:
- 5%+ÁFA közvetítői díj
- nem kizárólagosság esetén is fizetni kell
- ha meggondolja magát az ember 8 napon belül 250ezer+ÁFA a szerződés felbontási díja, ha 8 napon túl szeretné felbontani, akkor 1millió+ÁFA (jól olvassátok, én is megszámoltam a nullákat a szerződésen, amit persze a kipontozott vonalra írt)
- kiköltözési időnek a szüleim 3 hónapot mondtak erre 60 napot írt (matematika nehezen megy az ingatlanosnak, biztosan bukott párszor matekból)
- ha valakinek kiadják a címet vagy megmutatják az ingatlant, majd 4 hónap után vele vagy valamelyik közeli hozzátartozójával megkötjük az üzletet, akkor is perkálni kell nekik

Mindezért kaptunk:
- egy egyszerű, semmi figyelmet felkeltő, fénykép és alaprajz nélküli hirdetést a honlapjukon. (jelzem az ingatlan pozitívumai: alternatív fűtési mód, fúrt kút, melléképületek, szerelőaknás garázs, beállt nagy gyümölcsöskert, zsákutca, jó telekfekvés-É-D)
- nem hiredethetjük az ingatlant

Szerintem a szóbeli ígéret is a szerződés része, hiszen ezért köttetett, és mivel ez csak részükről kamu, így kérdéses lehet a szerződés érvényessége is.

Felvetődött bennem, ha pl. fél év múlva eladjuk az ingatlant és lejön róla a 2.5 millás közvetítői díj, honnan tudhatom, hogy a vevő, nem volt kapcsolatban az ECHO ingatlan irodával, hiszen ők nem adnak semmilyen felvilágosítást a kihozott ügyfelekről, vagy akiknek kiadák a címünket.

Ez csak úgy kerülhető el, ha az adásvételi szerződésben rögzítjük, hogy ha ez a galád társaság netán jogosan igényt tart a jutalékra, akkor azt a vevőnek kell megfizetni, hiszen a vevőnek tudnia kell milyen ingatlant nézett meg.
Ha meg csak úgy beeseik egy vevőjelölt, közölni vele a tényállást és a szerződés lejárta után jőjjön vissza. Ha igazán érdekli visszajön...

Én megpróbálom nem annyiban hagyni a dolgot, esetleg nyilvánossághoz fordulva (, ha nem hajlandóak érvényteleníteni a szerződést), hogy sok emberhez eljusson a híre ennek a társaságnak.

Bocsánat, hogy kicsit hosszúra sikeredett...

Zöldár Creative Commons License 2010.10.29 0 0 121

 Hát ez az év legjobb üzlete. Értékbescslés  !!!

 

 Végezze el a leendő vevő - hiszen az ő érdke  !

 Szélhámosság az egész  !

 

 

 Sőt az is nagyon necces amikor pl. egy viszonylag kis kölcsönnél  értékbecslés kérnek..

 Pl. egy 20 millás ingatlanra kér valaki 1,5 millós kölcsönt ( csak egy kicsi hiányzik, mint monja az a hüje reklám ), ott baromság mivel azért vannak evidenciák is !!   Ennél már csak az a neccessebb amikor valaki az el nem végzett munka után is kérni próbál kiszállási díjat  !!

Előzmény: XPS epito (118)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.29 0 0 120
Bizony bizony.Kicsit dőlt betűs, kb.10x10es cetlik.:)Sok készül...nagyon sok.:D
vmontella Creative Commons License 2010.10.28 0 0 119

a 86-os hozzászólásban már leírtam.

 

valóban kézzel írt, fénymásolt cetli volt. egyik ismerősöm is mondta, hogy egyszer felhívtak egy ilyet, és az "ingatlanos" hónapokig zaklatta őket...ők szerencsére nagyon bizonytalanok voltak, így hamar meggondolták magukat, és nem írtak alá semmit. és a napi szinten történő telefonos zaklatás hatására még inkább meggondolták magukat. szerencséjükre.

Előzmény: XPS epito (115)
XPS epito Creative Commons License 2010.10.27 0 0 118
A válság hatására kissé berekedt ingatlanpiacon nagyon sok eladó ingatlan van. Az új trükk keretében az ingatlanhirdetésekre ingatlanbefektetőknek álcázott cégek jelentkeznek. Ezek a cégek aztán vásárlási szándékot jeleznek a gyanútlan tulajdonosnak, de feltételként kikötik, hogy ők és a vevőik csak és kizárólag az általuk küldött értékbecslő szakértői véleményét hajlandók elfogadni. Ennek viszont költsége van, egy általános ingatlan esetében ez 40-50 ezer forintot jelent.

A tulajdonosok azonban úgy vannak vele, hogy ennyit még mindenképpen áldoznak az üzletre, hiszen a vevőjelölt 90 százalékos biztonságot mond a vásárlás tényére. A cégek ekkor megküldik a megállapodást és a megbízási szerződést az eladó címére, melyet a tulajdonos 15 napon belül köteles kitöltve visszaküldeni.

Az iratokban azonban nem szerepel, hogy a cég kötelezettséget vállalna a vásárlásra. Kötelezettséget csak az értékbecslésre vállal, amit természetesen el is végez. Az értékbecslők általában Budapestről érkeznek a vidéki városokba, naponta akár 10-15 helyre elmehetnek, azaz ilyenkor akár 500-750 ezer forintot is bezsebelnek az ilyen ügyletekért.

Az iratok tanúsága szerint az értékbecslés 30 napon belül készül el. Az értékbecslés náluk általában csak egy egyoldalas formanyomtatványt jelöl, amelynek kitöltése pár perces munka a valóságban több oldalas, mindenre kitérő értékbecslői dokumentumokhoz képest. A cég számára kibúvót jelent, hogy az értékbecslést valóban elvégzik, s még vételárat is ajánlanak a tulajdonosnak, ami viszont minden esetben rendkívül alacsony összegű. Ezt pedig az ilyenkor már érezhetően hoppon maradt tulajdonosok nem fogadják el.

Az javasolható az ilyen tulajdonosoknak, hogy abban az esetben, ha ezzel a módszerrel találkoznak, akkor javasolják azt a lehetséges vevőnek, hogy az ingatlan értékbecslési díját majd utólag vonják le a vételárból.

XPS epito Creative Commons License 2010.10.26 0 0 117
Pont a héten ütöttem be a googliba egy ilyen telefonszámot, aki reális áron keres lakást a környékünkön.
Láss csodát, egy ingatlan cégnél dolgozik a telefon gazdája.
Egy kicsit eljátszottam a gondolattal, hogy fel kellene hívnom, hogy a HókuszPókusz ingatlantól vagyok, mi tudunk ajánlani lakást, milyet keresne:)
Nem tudom, ez a vicc megérné-e a telefon költséget?
Előzmény: Zoltanuss (116)
Zoltanuss Creative Commons License 2010.10.26 0 0 116

 Akkor értem ezt a hirdetést :

 mi is szoktunk kapni kb. havonta egyszer ilyen cetliket  eladó ingatlant keresünk -/ keresek.

 A jellegzetessége ennek, hogy kézzel írott, de sokszorosított a papír !

 És a csapda mi ?

 Még soha nem hívtam fel őket. 

 Egyszer megpróbálom  !!

Előzmény: vmontella (114)
XPS epito Creative Commons License 2010.10.26 0 0 115
mesélj!
mi történt?
Előzmény: vmontella (114)
vmontella Creative Commons License 2010.10.25 0 0 114

mi is az "eladó házat vennék a környéken 0630..." szórólappal kaptuk be a horgot...aztán jól a torkunkon akadt. :P

Előzmény: Törölt nick (113)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.21 0 0 113
Jól látod, mindkét csapat létezik.:)Van aki csak telefonszámokat ír ki pl.újságból de van úgy, hogy elmennek egy adott környékre eladót keresni.Ez ritkább.
Ami a fő keresés náluk, a "magánszemélyként keresek ingatlant a környéken"cetlik.
Tehát amikor az ártatlan magánszemély felhívja, hogy van egy eladó lakásom, az irodista(echos) azt mondja, köszönjük még gondolkodunk a férjemmel vagy már vettünk vagy akármi.10perc múlva ez a telefonszám ott van az íróasztalon és jó napot, egy volt ügyfelünktől kaptam ezt a számot és most adtunk el több lakást a környéken és blablabla...
Szóval, már az első perc is hazugság.
Ergo, minden a hazugságra van építve.Nagyon jól látjátok a dolgokat gratulálok.:D
Nem könnyű ám ez a munka, de kétféle módon lehet csinálni.Fair és nem fair.
A honlapjukon van egy ilyen rész ami számomra a legfurcsább volt mindig is:

"Cégünk csak kizárólagos szerződéssel dolgozik, ami komoly felelősséget ró munkatársaira, hiszen nekünk nem csak az egyik, hanem az egyetlen megbízottként kell megtalálnunk a lehető legjobb megoldást, ami képes kielégíteni ügyfeleink igényeit."

...hiszen nekünk nem csak az egyik, hanem az egyetlen megbízottként kell megtalálnunk a lehető legjobb megoldást...
Itt álljunk meg egy szóra.

Kinek van nehezebb dolga egy ingatlan eladás alatt?10irodának aki mind foglalkozik egy bizonyos lakással, vagy egyetlen irodának a kizárólagossága miatt?

Tehát ha én árulok az országban pécsen egyedül egy lakást, nehezebb dolgom van eladni mintha 10másik is foglalkozna vele?
Fura...
Előzmény: XPS epito (112)
XPS epito Creative Commons License 2010.10.20 0 0 112
ja, bevett szöveg:
árulunk vidéken egy házat.
fel is hívott egy ingatlanos kb. hasonló dumával.
a lényeg az volt szerződjünk velük,mert az milyen jó lesz.
de 3 mondaton belül kiderült, hogy még azt sem tudja melyik faluban van a ház, nem hogy bármi mást a telefonszámomon kívül.
a fura az volt, hogy úgy tűnt azt sem tudta, hol hirdetünk.
szóval, olyan mintha lenne egy "telefonszám gyűjtő" csapat, meg egy rádumálós csapat
Előzmény: Törölt nick (106)
XPS epito Creative Commons License 2010.10.20 0 0 111
korrekt összefoglaló!

ha jobban belegondolunk szinte missziót látnak el.
mint a hiéna, vagy a keselyű a természetben.

és ha őszinték akarunk lenni, akkor ezzel a "színjátékkal" megkönnyítik a keserű pirula bevételét, azaz az elképzelt árnál jelentősen alacsonyabb összegért való eladást.
végül is, lehet, hogy évekig árulja valaki az ingatlanát és a kutya sem nézi meg -így meg sem veszi.
ezek az emberek pedig a kis pszicho drámájukkal megbarátkoztatják az eladót a piacképes árszinttel.
ez árnyalja a képet!
Előzmény: Törölt nick (106)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.20 0 0 110
Pedig de, csak a profit számít.Minél gyorsabban.Ennyi.
Előzmény: Axióma (109)
Axióma Creative Commons License 2010.10.20 0 0 109
Hiheto, bar nekem nem tunik annyival tobb bevetelnek, mint amennyivel ezert tisztessegtelenebbnek kell lenniuk.
Előzmény: Törölt nick (108)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.20 0 0 108
Az ár le vitelének egyetlen célja van a minél gyorsabb eladás.Miért?Mert a munkatársak versenyeztetve vannak.Ennek is több oka van.Motiválják őket, hol külföldi nyereménnyel(ki ad el többet) hol ezzel azzal.Ha nem adtál egy hónap x mennyiséget?Üljünk le és beszéljük át mit csinál rosszul :D Segítünk, hogy az ár lejjebb menjen, megoldjuk együtt.Nem kell keresni benne a logikát, ennyi csupán.Mert ha jól belegondolsz az, hogy pár millióval olcsóbban kel el, az nekik jutalékban csak minimális mínusz, az eladónak egy vagyon.
Előzmény: Axióma (107)
Axióma Creative Commons License 2010.10.20 0 0 107
Az ar levitelevel mi a cel? Felteszem nem a szivatas. Piaci ar ala viszik gondolom, es akkor mi jon, megveszi valaki aki majd jo nagy nyereseggel eladja? A motivaciot nem latom a tulsagos lenyomasban (legfeljebb ha beigernek x idon beluli eladast, de ha jol latom az eddigieket, nem ezen szedik meg magukat).
Előzmény: Törölt nick (106)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.20 0 0 106
Érdekel valakit ki a kamu"vevő"?Általában nem más mint a cégnek a vezetője.
Ez úgy működik, hogy egy alkalmazottnak van pl.10 ingatlanja.Egy x napon megbeszélik(legyen Békéscsaba), hogy a cégvezető leutazik Bcsabára, ott kb.30perces időközönként meglátogatják mind a 10 ingatlant mint vevőjelölt.A cél:az ár levitele.Ők úgy hívják:"árképzés".
Végig olvastam nagyjából az összes beírást ide, és 99%-ban mindent tudtok.
Igen, az ár levitelét tanítják nekik, mit mondjon, hogy mondjon, mikor menjen kamu vevővel és mikor menjen úgy, hogy igen 17:30ra ott vagyunk de addigra már csak az ingatlanos megy mert "sajnos vissza mondta, talált egy olcsóbbat.
Nagyon ki van találva de sok-sok év után már nagyon átlátszó a dolog.

Ja, és a kevés pozitív hozzászólás majd mind"echos".Ha van kivétel(ami kevés), bocs.

Jamal2-höz viszont hozzá szólnék.

"Egyik nap felhívott egy ingatlanos az echo csoportól és mondta,hogy a környékünkön adott el 2 lakást több érdeklődője lemaradt róla tudna segíteni az értékesítésben eljönne megnézni a lakást!"
Ez a bevett szöveg.50%ban azt sem tudják melyik az a környék, de mindig ez a duma. most adtunk ott el kettőt, lecsúsztak róla stb stb.
Bocsi ha ezt mondom, de szerintem neked is van némi közöd hozzájuk amit és ahogy írtál.

Más.Nos, az hogy mennyire foglalkoznak az eladással csak egy példa.Érdemes odafigyelni arra, hogy a szerződés megkötése után hol és hányszor jelenik meg az önök által árult ingatlan az ő jóvoltjukból.Megmondjam?Sehol.Pontosabban a saját honlapjukon kívül sehol.Miért is?
Mert csak akkor kerül be egy-egy újságba pl., ha az árat levitték már annyira, hogy megfelelőnek találják ahhoz, hogy költsenek kétezer forintot a hirdetésre.A kizárólagosságért cserébe annyit kapsz csupán, hogy (ha tudják) levitetik veled az árat.Az én értékrendemben a kizárólagosság alatt azt is érteném(főleg 4-5%oknál), hogy ronggyá hirdetem mindenhol.
Mellesleg úgy ahogy valamelyik hozzászóló írta, minden egyes lépés, bármit tesznek az pszichológia. Nem véletlenül.Más ingatlanos nem megy, de ők két naponta akár csak úgy is, egyedül?Kapcsolatépítés, kapcsolatkialakítás a cél érdekében.A cél pedig mindig csak egy!Levinni az árat!Az igaz, hogy rengeteg olyan ingatlan van ahol eszement árat kérnek a tulajdonosok, érthető hogy a cél az eladás és a piaci ár megfelelő kialakítása, csak az nem mindegy hogyan.Ez esetben végképp igaz, a célt nem szentesíti az eszköz.
Őszinte lehetek?Ha egy szerződést megkötöttél velük, onnantól kevés dolog van ami nem hazugság legyen az bármi.Ismétlem, bármi.

Ha bárkinek kérdése van szóljon.:D
_panni_ Creative Commons License 2010.10.17 0 0 105

Persze, ez a része OK, hogy sok ingatlan túl van árazva.

Az is sajnos igaz, hogy pang a piac (az én városomban legalábbis).

Meg az is, hogy az emberek többsége (talán én is) még ott tart, mint mondjuk 10-20 évvel ezelőtt, hogy a vevő majd visszajön alkudozni.

Egyre inkább be kell látnom, ez nem így van, továbbállnak, mert találnak száz másikat, egyszerűen otthagyják, aki nem reális árat kér. (hogy miért, az még mindig rejtély számomra; hisz' nem kellene félni alkudni, én a vásárban néha a felét ígérem a dolgoknak, és nagyrészt oda is adják...)

 

Nekem az Echo-val KIZÁRÓLAG az volt a bajom, hogy szerintem több tekintetben inkorrektek, és hülyítettek ezekkel a kamu-vevőjelöltekkel, ami az én értékrendben nem fér bele a tisztességes üzleti magatartás fogalomkörébe, ezért úgy érzem, jogos a felháborodásom.

 

Osztom azt a véleményt, hogy akkor miért nem a szerződéskötés előtt mondják meg, hogy magas az ár?

Ja, mert akkor nem lehetne megfogni az eladót - így megvan a remény arra is, hátha szerződést szeg, és akkor abból már azért is be lehet söpörni a lóvét.

Nem hiszem el, hogy egy "nagy múltú", a piacon aktívan részt vevő ingatlanos társaság munkatársainak ne lenne akkora tapasztalata, hogy amint meglátja az ingatlant, el tudja dönteni, hogy ez soha az életben nem fog még milliókkal olcsóbban sem elmenni, vagy pedig esetleg reális a kért ár.

Pofátlan módon rádumálják az eladót, hogy írja alá a KIZÁRÓLAGOS szerződést, aztán másnap felhívnak azzal a süketeléssel, hogy "beszéltünk ma 50 emberrel, és mind magasnak tartotta az árat, ezért az árért ki sem jönnek, mit szólna mondjuk "x" forinttal alacsonyabb árhoz? Ma felkeresem, hogy írja alá a megállapodást!"

Vagy: "Ma beszéltem 10 emberrel, ebből 3 vevő lenne a lakásra, ennyit és ennyit ígértek"! - Ja persze, ígértek, látatlanban, mi?!

Szóval ferdítenek, átvágnak - ezért nem lehet alaptalan, hogy oly sok embernek megrendült beléjük a bizalma.

 

Egyébként meg: Az igaz, hogy az eladók kínjukban a kamu-vevőjelöltnek (akiről természetesen akkor még nem tudják, hogy beépített ember) jóval lecsökkentik az árat, hiszen általában mindnyájan úgy vagyunk vele, eladók, hogy hát persze, szeretnénk eladni, de azt hiszem, azért az senkinek sem mindegy, hogy mennyiért, mert azt is kell néznem, én mit kapok majd ennyi pénzért, nem botlok-e esetleg olyan konok eladókba, akik megkötik magukat.

De itt jön be az Echo keverése és csavarja, az, hogy a "sajnálkozó" telefonnal, amit akkor közölnek, amikor már öltözködsz és indulnál szerződést kötni, EZT a jócskán LECSÖKKENTETT ÁRAT is magasnak állítják be.

Tehát a sugallat az, hogy magyarán "h.gyért-sz.ért" kell eladnod az ingatlant, és akkor az Echo röhög a markába.

Sőt, azt is hallottam, hogy ezekre a beépített kamu-vevőkre hivatkoznak, hogy íme, itt volt a vevő, te pedig nem adtad oda, szerződést szegtél, ide a pénzt.

Mondjuk, ezt nem tudom elképzelni, egyáltalán hogy merészelik még csak kimondani is, hiszen csak azért az árért vagyok köteles odaadni, amit aláírtam nekik, jóval olcsóbban nem.

De állítólag erre is volt példa.

 

Ajánlom mindenki figyelmébe, aki még nem olvasta (már egyszer betettem ide) ezt a cikket:

http://www.bama.hu/baranya/gazdasag/ingatlankozvetites-avagy-kesz-atveres-273851

 

Szóval, mindent összegezve, nekem a MÓDSZEREIKKEL van bajom, azt teljesen etikátlannak érzem.

 

 

Axióma Creative Commons License 2010.10.15 0 0 104
Nem ertek egyet, hogy nem szamitja be aki keresi az alkut... a kereso is olyan, hogy ha azt irod, hogy kb. a'r 10M, akkor hozza a 8-12 talalatokat.
Előzmény: XPS epito (102)
Axióma Creative Commons License 2010.10.15 0 0 103
Most kit erdekel az, hogy tul van arazva? Akkor NE vallalja el tuti eladasra! Amit 1x alairt, hogy tuti eladja x penzen, azt tartsa, ne fele arra hozza a vevot (ha egyaltalan). Ha az a'r irrealis, akkor tessek az elejen szolni, es akkor nem szerzodni kizarolagosra.
Engem amugy se tudtak volna megfogni (minden mondatat elolvasom az ilyeneknek), de ha csokkenteni akartak volna, akkor tuti valaszut ele allitom oket: vagy eredeti szerzodes, vagy ha az nem, akkor kozos megegyezeses penzugyi kovetkezmenyek nelkuli szerzodesbontas. Nekem ne csinaljon senki a szajabol s*gget!
Előzmény: batacs (100)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!