Keresés

Részletes keresés

Jahno Creative Commons License 2008.03.25 0 0 347
Csak mert szóbajött másfelé, én meg újra művelődök. Szóval milyen rendszered lett, meg mennyiért működik így sok év távlatából?
Előzmény: Tvnet_Sanya (52)
Jahno Creative Commons License 2007.02.22 0 0 346

http://www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=14937

Ennyi hozzészólás még autósba is belefért volna. Szombat este 2 sör után meg plána, de ne süllyedjen.

lukit Creative Commons License 2006.09.19 0 0 345
Jol hangzik, mert a mostani spot vackaim melegednek, mint atomdiszno.
Előzmény: Jahno (344)
Jahno Creative Commons License 2006.07.25 0 0 344
Hümm, hirtelen lement a 220 voltos LEDes álmennyezetbe rakható világítóbigyók ára. Valamint már választék is akad belőle, mert bruttó 2ezer pénz körül van besüllyeszthető spotos bigyó.
lukit Creative Commons License 2006.05.06 0 0 343
Van valakinek tapasztalata faelgazosito kazannal? Megeri azt a minimum 500 EFt-ot?
mzdude Creative Commons License 2006.03.17 0 0 342
Pályázati lehetőség:
http://www.nol.hu/cikk/397552/
Jahno Creative Commons License 2006.01.30 0 0 341
Sanya akart ilyet venni, oszt a végén mégsem lett, meg kellene kérdezni, hogy írja ide, mert mondott nekem mindenfélét róluk. Én pelletet teljesen másra használom.
Előzmény: halaloszto (340)
halaloszto Creative Commons License 2005.11.15 0 0 340
Sziasztok!

Volt szo itt a pellettel mukodo atmos kazanokrol. Ha lenne olyan, aki tobbet olvasott roluk mint en, netan latott eloben, elarulhatna egy par alap dolgot legyszives keremszepen:

- mekkora hely (m3) kell egy csaladi hazban az egy szezonra valo tuzrevalonak?
- mennyire tuzveszelyes ekkora mennyisegu bogyot tarolni
- mit szol a kazan hozza, ha a bogyo melle mezei faforgacsot is kap?

koszi!!

vajk
Jahno Creative Commons License 2005.10.30 0 0 339

Ahamm, 16 millióból a házam fel bírom építeni, oszt akkor fizetem magamnak majd havi 50ezresért a gázt, oszt kész. Ezzel az összeggel számolva ki fogom húzni 30 évig, amúgy tudja a fene mennyi egy ilyen kiadás. Egyelőre a házépítés sem fenyeget, szóval no para :-)

Másrészt az akkus cuccokat egy idő után cserélni, gondozni kell. Egyik villanyászatos cégünknél most ilyenekről is voltak szakmai bemutatók, de foglalkozik vele a fene, nekem nem kell, másnak meg nem számolok, mert első ránézésre ez a kb. soha meg nem térülő beruházás :-)

Előzmény: mzdude (338)
mzdude Creative Commons License 2005.10.29 0 0 338
Ja.

Napkollektor, biogázerőmű, ökoskanzen
A környezetbarát energiaforrások alkalmazásától remél hírnevet Nagypáli
http://www.nol.hu/cikk/382430/

A beruházás költségét természetesen itt is pályázatból teremtették elő... Viszont a 8-9 éves megtérülés azért elviselhető. Már ha van rá az embernek pénze. :-)

Előzmény: Jahno (337)
Jahno Creative Commons License 2005.10.16 0 0 337

A MediaMarkt átveszi a használt elektronyos cuccokat, valamint az összes kereskedő köteles bevenni az azonos kategóriájú eszközt. Ha hűtőt veszel, akkor a régi hűtőt, ha TV-t, akkor a régi TV-t.

Hajtáspajtásnak adjatok elemet, szóval halad valamerre a világ.

De egyáltalán olvassátok ezt a topikot?

Jahno Creative Commons License 2005.09.16 0 0 336

Ahamm:

"Az Energia Klub közleményében hangsúlyozza, hogy a készülő rendelkezés teljes abszurditásokat tartalmaz: egy szélerőmű üzemeltetőjének például előre meg kellene tudni mondania, hogy mikor és mennyi szél fog fújni, és hogy ebből mennyi energia termelhető. Ha pedig valamilyen örömteli okból kifolyólag túltermelés keletkezik a szélerőműben, akkor azután nem csak hogy nem kap támogatást a szélerőmű üzemeltetője, hanem egyenesen pénzbírsággal sújtják. Az ártámogatást a menetrenden kívül termelt áram után 1,3-as szorzóval kell visszafizetni.

Úgy tűnik tehát, hogy míg szomszédaink közül is egyre többen fedezik fel a megújuló energia adta lehetőségeket – Románia most hirdetett meg egy nagyszabású programot –, addig Magyarország inkább visszafelé táncol ez ügyben.
"

Bár nekem egy München-Bp út alatt ezt simán kielemezték, hogy itthon technikailag semműködőképes, vagy ha működik, akkor négyzetesen drágább lesz az energia.

Tvnet_Sanya Creative Commons License 2004.10.29 0 0 335

"Ebből következik hogy a nyári időszakban hihetetlen mennyiségű + melegvíz állítható elő a rendszerben."

Helyesen:

Ebből következik hogy a nyári időszakban hihetetlen mennyiségű fölös melegvíz állítható elő a fűtést kiszolgáló rendszerben.

Előzmény: Tvnet_Sanya (333)
Jahno Creative Commons License 2004.10.29 0 0 334

Most van BNV-n is ökokiállítás, ha így tart a téma, akkor kimennék körbelesni, hozzál sok katalógust, aztán oszthatod az észt, mi meg fikázunk :-)

Előzmény: Tvnet_Sanya (333)
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2004.10.29 0 0 333
Az ökomegoldásokban eljutottam oda, hogy a házamra elkészültek a vákumcsöves kollektor tervek. Igen fontos tényező, hogy csak a padlófűtésre rásegítés esetében tehető fokozottan rentábilissá a beruházás. Tervezett megtérülési idő a jelen energia árak mellett 3-4 év(!). Fontos tudni hogy a használati melegvíz és a fűtésrásegítés - két külön működő - zárt rendszer. Ebből következik hogy a nyári időszakban hihetetlen mennyiségű + melegvíz állítható elő a rendszerben. A tervező medencét ajánlott a hasznosításra, de miután fürdővárosban építem a házamat nemigen tervezek ezzel a megoldással, viszont a mosógépek és a mosogatógép csapjaihoz egy szelep segítségével eljuttatható a forróvíz így tekintélyes mennyiségű áramot spórolunk meg. Még azon is töröm a fejemet, hogy a fűtésrásegítést szolgáló hőcserélőből olyat veszek, amelynek az aljában fűtőszál van és a szél energiáját télen ebben az irányban hasznosítom. Szerencsénkre szében gazdag helyen lakunk.  
Jahno Creative Commons License 2004.08.04 0 0 332
Jóvanna, már úgyseem emléxünk pontosan, lökjél inkább valami viccet ide is :-)
Előzmény: Tvnet_Sanya (329)
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2004.08.04 0 0 331
Aki ritkan olvas es csak ir annak ez ujdonsag, de ha faradsz vele akkor ugyanezeket a sorokat szinte ugyanigy leirva megtalalod a szegyentablan is (tobbszor is). :) 
Előzmény: drogi_ (330)
drogi_ Creative Commons License 2004.08.04 0 0 330
Ezt a hsz-t be kene keretezni, miszerint "Sanya csont nelkul, jozanul beismerte tevedeset" ;DDDDD
Előzmény: Tvnet_Sanya (329)
Tvnet_Sanya Creative Commons License 2004.08.04 0 0 329

"Ott volt szó arról, hogy ütközésnél mi történik egy átlagos tömegű emberrel. Sanya, szegénykém, még azzal sem volt tisztában, hogy a tömeg és a súly között mi a különbség, de azért osztotta az észt ezerrel. :-)"

Gyikarcvagy mert szenyozol! :))) Perszehogy faszsag volt keverni a szezont a fazonnal, de a dologi lenyeg akkor is ott volt a mondanivaloban csak az mar nem szamitott, mert volt deffekt a dumaban. Otvennel ha utkozol es nem vagy bekotve, akkor a 0,5-1 meteren torteno lassulas kovetkezteben akkora erok ebrednek, amelyeket keptelen vagy kitamasztani (megtartani, uralni). Igaz hogy ezt en egy tonnanak mondtam egy atlagos sulyu ember esetere "tomegnovekedesnek" neveztem amely dolgok nem illeszthetoek ide, hiszen a tonna 1000 koruli Newtonnak bizonyult es a tomegnovekedes pedig nem ez az eset, de mindegy. Jot rohogtunk. En is. Kabbe hogy felhozod ujra. :)))

"A legjobb meg a hidrogénes kocsi volt. Kitalálta, hogy az Opeljébe belerakat valami csodakütyüt, ami menet közben hidrogént termel, azt hozzákeveri a benzinhez, és ettől sokkal kisebb lesz a fogyasztán, meg persze úgy fog menni a kocsi, hogy az érdi emelkedőn már felszálláshoz lehet készülődni."

Nyaj' man bazze! Csak beszelgettunk rola, de a dolog messze nem volt annyira komoly mint ahogyan itt leirod. A hidrogenben perszehogy nagy jovo van, de maskent. Nyilvanvaloan zsakutca az a kutyu csak raindultam valami sajtohir kapcsan.

Azt hittem ezeken a dolgokon mar tuljutottal v. beszelgessunk inkabb arrol, hogy hogyan sikerult a Kacsoh Pongracon ugy elbizonytalanodnod, hogy a ket sav kozul vegulis az oszlopot vallasztottad? Azt azert el kell ismerni, hogy elegge szoke tett volt (vagy inkabb rohelyes). Vagy beszelgessunk Jahno "mas" kozlekedesi ugyeirol, amelyet itt most nem reszleteznek, de ha folytatja a velem szembeni 75 kg-os poenkodast akkor esetleg meggondolom magamat es elmeselem? :)) Ugy latom az ember a cimborain keresztul tud legtovabb egni a kozosseg elott. Nehogy elkezdjem ezeket a dolgokat is torlesztgetni. :I

Előzmény: mzdude (325)
Jahno Creative Commons License 2004.07.29 0 0 328
Kinek kell 5 perc alatt árajánlat a megújuló energiaforrásokra? http://www.zoldtech.hu/rovatok/megujulo
mzdude Creative Commons License 2004.07.29 0 0 327
De, de a régi kocsija egy Opel Asztma.
Előzmény: Zs Zs (326)
Zs Zs Creative Commons License 2004.07.29 0 0 326
Ja, közben már leesett, köszi :)
Sanyának nem Volvója van? Minden esetre megnézném a kilövést :))))))
Előzmény: mzdude (325)
mzdude Creative Commons License 2004.07.29 0 0 325
Ehhehe, ezek régi sztorik. Tessék visszaolvasni az autós szégyentáblát. Ott volt szó arról, hogy ütközésnél mi történik egy átlagos tömegű emberrel. Sanya, szegénykém, még azzal sem volt tisztában, hogy a tömeg és a súly között mi a különbség, de azért osztotta az észt ezerrel. :-)
A legjobb meg a hidrogénes kocsi volt. Kitalálta, hogy az Opeljébe belerakat valami csodakütyüt, ami menet közben hidrogént termel, azt hozzákeveri a benzinhez, és ettől sokkal kisebb lesz a fogyasztán, meg persze úgy fog menni a kocsi, hogy az érdi emelkedőn már felszálláshoz lehet készülődni.
Előzmény: Zs Zs (324)
Zs Zs Creative Commons License 2004.07.22 0 0 324
Elejét értem, a vége nem tudom, hogy jön ide.
Minden esetre két év szervetlenlabor után tuok annyit, hogy szétválasztani a b@szott stabil vízmolekulát több energiát igényel, mint amennyit lead. Tehát annyira nem környezetkímélő... Hacsak nem bányássza valahol Sanya a hidrogént :)
Előzmény: Jahno (323)
Jahno Creative Commons License 2004.07.22 0 0 323

Öreglánynak anyámat hívom. Kémikus :-) Megboldogult fiatalkoromban még tán én is jobban űztem a fizikát, azért ugattam,meg vinnyogtam furán anno a 75 kilogrammos kérdésen, hogy laborban, pontszerű testek, egyen vonalú egyenletes lassulásánál érvényes a képlet amiben dűlőre jutottak, de ennél azért egy fokkal bonyásabb a dolog. Gyűrődő zóna, lassulás, G-ből meg baszom sokat kibír egy ember pár pillanatra.

Előzmény: Zs Zs (322)
Zs Zs Creative Commons License 2004.07.22 0 0 322
valagon leszel rúgva... hacsak nem mást neveztél öreglánynak :)
Előzmény: Jahno (321)
Jahno Creative Commons License 2004.07.22 0 0 321
http://www.eon-hungaria.com/innov_megujulo_szel.php De kár, hogy Sanya nyaral, kifejhetné a vízzel (hidrogénnel) hajtott autóját. Én inkább nem álltam le vele, mert neki láttam, hogy katód, anók, sók, de csak hajtogata, hogy h2o, akkor abból 2 rész hidrogén van, és nem energiát nem elvon, előállít, hanem kitermel, mint a kőolajat, amiből benya lesz. No majd jön, azt felőlem kifejtheti, kémiából is sejtek valamit, de ha nem, akkor megkérdezem az öreglányt :-)
drogi_ Creative Commons License 2004.07.21 0 0 320
en nem lennek ennyire optimista...

(amuy a meleggel csak ritkan talalkozom, mert atalltam ejszakai eletmodra. ha felkelt a nap, lefexem aludni, a rovid delutani hoseget meg valahoy csak atveszelem :)
Előzmény: Bys (319)
Bys Creative Commons License 2004.07.21 0 0 319

Most hová aggódsz????

Holnap ledózerolják a házat is, (csak előbb ki kellett írtani a növényeket is, hogy beférjen a dózer).

Ha kész a ház, újraparkosítja a kertet. :)

Ennyire agresszívvé tesz a meleg??? :)

Előzmény: drogi_ (318)
drogi_ Creative Commons License 2004.07.21 0 0 318
van az utcankban egy haz, ahol a kert tele volt orokzoldekkel (leginkabb tuja, tiszafa, ilyesmi, regen egy allatorvose volt)

most valszeg eladtak, az ujtulaj meg KIIRTOTTA MA AZ OSSZES NOVENYT

az ilyen vadbarom faszt helybol tarkon kene loni... lehet csinalok fenykepet is es felrakom...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!