Keresés

Részletes keresés

R-U-D Creative Commons License 2005.05.24 0 0 60

Csak hogy tiszta vizet öntsek a pohárba:

 

http://www.kulugyminiszterium.hu/kum/hu/jobb/Konzuli_informaciok/Utazas_kulfoldre/utazas_EGT_allamaiba/Utazas_EGT_allamaiba.htm

 

 

A fenti hivatalos oldalon egyértelműen le van írva, hogy keményfedeles személyivel lehet EU-n belül utazni (még Angliába is)

 

Remélem ez mindenkinek kielégítő info.

Előzmény: janikon (57)
mona-lisa Creative Commons License 2005.05.24 0 0 59
Szerintem sem tökmindegy. Engem nem az idő hanem az anyagiak korlátoznak. Nem szeretnék útlevelet csináltatni több ezer forintért ha nem kötelező. A minap egy uatzási irodában beszélgettem az egyik utazásszervezővel a görögországi nyaralásom kapcsán. Elmondta hogy tőlük is rengetegen kérdezik, hogy elég e a személyi. Ezért fel is tettek a weboldalukra egy idézetet a külügyminisztérim weboladaláról, amiben leírják hogy törvények szerint lehet személyivel utazni. Egy véleményen voltunk abban, hogy meg kell próbálni, had szokják a határőrök a dolgot. Kb 1 hónap múlva utazom, ha hazajttem leírom majd a tapasztalatokat.
Előzmény: R-U-D (56)
szalapala Creative Commons License 2005.05.24 0 0 58
Azért lehet, mert már több, mint 5 éve kártyás személyit osztanak, ezért kevesebb puhafedelűs manus fordul meg errefele.
Előzmény: janikon (57)
janikon Creative Commons License 2005.05.23 0 0 57
Egyátalán nem vagyok oda, hogy személyivel lehet utazni az EU-ba, de nincs útlevelem, utaznom meg kell. Útlevelet nincs idő csináltatni, személyim meg van. Ami a legjobban bosszant, az az, hogy óriási a tudatlanság a témában. Egymásnak ellentmondó információkat kaptam a mo-i belga nagykövetségtől és a belgiumi magyar konzulátustól. Ugyanígy ellentétes véleményen van a cégünkkel kapcsolatban álló utazásszervező iroda és a ferihegyi reptér is. Ezért fordultam ide, hátha van vkinek konkrét tapasztalata. De itt sem jobb a helyzet...
Előzmény: R-U-D (56)
R-U-D Creative Commons License 2005.05.23 0 0 56

Öszintén szólva én sem igazán értettem, hogy miért van mindenki oda azért, hogy személyivel lehet az euba utazni. Útlevél vagy szemig. nem tökmindegy? Igazolni kell magadat így is úgy is.

 

Majd ha schengen lesz, akkor lesz igazán eldorádó!

 

 

 

Határátlépést okmányok nélkül nem próbáltam, de haza elvileg müxik (hangsúlyozom nincsen személyes tapasztalatom, csak elmesélések) 

Előzmény: szalapala (54)
janikon Creative Commons License 2005.05.23 0 0 55
holnap megyek. Ha már senki sem tudott segíteni, majd én leírom, hogy mit tapsztaltam. Üdv, a jövő héten jövök.
szalapala Creative Commons License 2005.05.22 0 0 54
Befele lehet, kifelé azért ez nem szokott bejönni, próbáld csak ki.
Ez a topic meg a kifeléről szól.

Jut eszembe, még befelé se nagyon jön be mindig.
A minap Pozsony felől jöttünk be Rajkánál. A magyar rendszám ellenére a szlovákok mindenki személyijét/útlevelét kifejezetten kérték és utána a magyarok mégegyszer kérték.
Két éve még csak az egyik fél ellenőrzött, most mindkettő.
Ennyit az EU-ba lépésről.:-)
Előzmény: R-U-D (49)
janikon Creative Commons License 2005.05.20 0 0 53

Senkinek nincs tapasztalata?

janikon Creative Commons License 2005.05.19 0 0 52
Sziasztok! Belgiumba mennék repülővel, és a puhaborítós személyivel. Próbálta már valaki ezt a párosítást? Mik a tapasztalatok?
RogerWilco Creative Commons License 2005.05.19 0 0 51
Mi a kiskölykök útlevelét aláíratlanul hagytuk amíg nem tudtak írni, igaz, akkor még az a kézzel aláírós fajta volt.

Más - Tallinni kikötő, kártyás személyi megnéz, "mik vannak, ilyet sem láttam még" típusú mosoly és fejcsóválás, bye.
Előzmény: Beus 4 (50)
Beus 4 Creative Commons License 2005.05.10 0 0 50

Szia!

 

Minket is meglepett a dolog, mert kifelé a magyar határőrők, és kint is - oda felé nem is nagyon néztek semmit - simán elfogadtk a személyit. Habár 2002-ben már volt gondunk, akkor az útlevéllel, és szintén vissza felé. Gyerekek a párom nevén vannak, kién lennének, de mivel nem vagyunk összeházasodva és nem írhatom alá az ő nevét. Amikor kiváltottuk anno az útlevelet, az útlevélkérő lapot, mint az édesanya aláírtam. Ezt bemásolták az útlevélbe, többször voltunk ezzel az útlevéllel külföldön, de szintén a ferihegyen, visszafelé belénk kötöttek. Utána érdeklődtem, így helyes, de a határőr sem tudta, hogy hogy is kellett volna helyesen aláírni.

 

Ismét visszük az érvényes útleveleket, ha kérik, akkor megmutatom nekik.

 

Sziasztok

 

Beáta

Előzmény: RogerWilco (45)
R-U-D Creative Commons License 2005.05.10 0 0 49

Egyébként a magyar határon papírok nélkül is át tud jönni egy magyar állampolgár. Csupán annyi kell, hogy ott legyen vele valaki, aki tanuskodik, hogy az adott személy tényleg az-e.

 

Sőt a nagykövetségeken néha azt is javasolták régen (még most is lehet), hogy ha elveszíti az útlevelét mondjuk Párizsban valaki, akkor nyugodtan próbáljon meg hazajönni, hiszen útközben nincsen határ ahol ellenőriznék az útlevelet.

RogerWilco Creative Commons License 2005.05.10 0 0 48
diákigazolvánnyal vagy cserkészigazolvánnyal is ki lehet-e menni az EU-ba, - merthogy itthon már utazott azzal a vonaton

1/ az EU-ba nem kimész, mert Mo-n is ott vagy :-)
2/ nem írsz hülyeséget, mert a helsinki reptéren check-innél személyazonosság igazolására jó a jogsi, útlevél, személyi és a Finnair fénykép nélküli törzsutaskártyája!
Előzmény: szalapala (44)
RogerWilco Creative Commons License 2005.05.10 0 0 47
Rigában a magyar személyit pontosan 3 másodpercig vizsgálták, oda is jó.
RogerWilco Creative Commons License 2005.05.10 0 0 46
Az új jogsi 14. pontja: Államp: HUN.
Az én jogsimon csak 12 pont van :-)

Mi van a Mo-n élő román, svájci, török, stb magyar jogsiján?

/Egyébként nem az egyenruha teszi, hanem a törvény - az állampolgárságot személyivel vagy útlévéllel igazolhatod. Ettől függetlenül ismerősöm ment már át a dublini és frankfurti reptéren az útlevélellenőrzésen finn újságíróigazolvánnyal is, némi magyarázkodás után, totál szabálytalanul - elfelejtette, hogy Dublin nem Schenengisztán, nem volt semmi más doksija./
Előzmény: brummadra (29)
RogerWilco Creative Commons License 2005.05.10 0 0 45
Ez a magyar határőr dolog azért érdekes, mert semmi köze honnan jöttél - te a magyar határt léped át, magyar személyivel, ennyi az összes köze. Még EU tagság előtt is jöttem be Ferihegyen személyivel a hecc kedvéért, átjövetel után a srác kérdezi a másiktól - "Mi van, most jött a zürichi gép?" (NEM Zürichből jöttem, az volt a hecc benne)
Előzmény: Beus 4 (31)
szalapala Creative Commons License 2005.05.09 0 0 44
Eltaláltad a szarva közt a tőgyét:-)

Azért van ott az állampolgárság rovat, mert nem HUN számára a jogsi még itthon se alkalmas személyazonosság igazolására. Csakis magyar állampolgár számára.

Külföldön meg nem érdekes, hogy a magyar jogsiban hova mi van írva, mert az külföldön elvileg még a gkocsivezetésre se jogosít fel mindenhol. Erre van a nemzetközi jogsi.
Arról, hogy legális határátlépésre jogosítana, ezt tartalmazó nemzetközi multilaterális - de legalábbis más országokkal kötött bilaterális - egyezményre lenne szükség, ami nincs, nem is volt és nem is lesz.

Ott a külügy honlapja, elég világosan leírja, hogy mi a helyzet.

P.S.

Remélem, a legközelebbi okoskodó nem kérdezi meg, hogy diákigazolvánnyal vagy cserkészigazolvánnyal is ki lehet-e menni az EU-ba, - merthogy itthon már utazott azzal a vonaton - vagy elég-e a nagymama igazolása arról, hogy idén jól viselkedett. :-)))
Előzmény: brummadra (43)
brummadra Creative Commons License 2005.05.08 0 0 43
akkor légyszí nézz meg egy magyar jogsit. Rajtavan az "állampolgárság". Attól, hogy honosítasz egy jogsit, az állampolgárság rovatba nem írnak "H"-t.
Előzmény: R-U-D (37)
R-U-D Creative Commons License 2005.05.08 0 0 42
Utánajártam. Anglia is aláírta a Schengeni megállapodást, de kitételekkel ill. részlegesen. A lényeg: személyivel anngol felségterületre is lehet utazni.
Előzmény: kilenctizenegy (24)
R-U-D Creative Commons License 2005.04.26 0 0 41

Megint nem kötözködni akarok, de...

 

Magyarország sem írta még alá a Schengeni megállapodást és vígan jönnek Magyarországra Ausztrián keresztül még azok is akiknek nem szabadna (vízum nélkül)

Előzmény: kilenctizenegy (24)
mona-lisa Creative Commons License 2005.04.12 0 0 40
Nálam semmi gond nem volt az osztrák határon.
Előzmény: profika (36)
szalapala Creative Commons License 2005.04.12 0 0 39
Lehet, csak illegális.
(Azt kiváncsian kérdezem, hogy hol olvastad azt, hogy határátlépésnél nem kell személyigazolvány, elég a jogsi.)
Előzmény: brummadra (25)
szalapala Creative Commons License 2005.04.12 0 0 38
"Ennek azért kérdezz utána"
Inkább Te nézz utána !

Simán elfogadják a személyit.
Ha ettől eltérő információid vannak, akkor tedd azt itt közzé.
Viszont ha csak kötözködni akarsz, vagy a ki tudja, honnan vett téves informáltságodat akarod villogtatni, akkor csak nyugodtan. Ne félj, nem leszel egyedül, minden topicban vannak hülyék.
Előzmény: kilenctizenegy (24)
R-U-D Creative Commons License 2005.04.11 0 0 37
én sem kötözködő szándékkal írok, de ...magyar jogsi megszerzéséhez nem kell Magyar állampolgárnak lenni. Elég ha huzamosabb ideig Mo-n tartózkodik vlaki, ebben az esetben (asszem 6 hó) kötelező a külföldi jogsi honosítása, így a jogosítvány semmiképpen nem elegendő az állampolgárság igazolásához szerintem. Nekem ugyan magyar kártyás jogsim nincsen, de német van, és azon sehol nem jelöli az állampolgárságot.
Előzmény: brummadra (29)
profika Creative Commons License 2005.04.11 0 0 36

Sziasztok!

Kis bécsi kiruccanás és régi papíros személyi megfelelő párosítás? 

/Útlevél lejárt, jogsi új, kártyás: ezeket tudnám még felajánlani a határon... :) /

Beus 4 Creative Commons License 2005.04.08 0 0 35

Szia mona-lisa!

 

Igen, itthon leszünk már, 23-án jövünk haza. Leírom a tapasztalataimat.

 

Szia

 

Beáta

Előzmény: mona-lisa (34)
mona-lisa Creative Commons License 2005.04.08 0 0 34

Mi június 27-én indulunk. Nem tudom hogy addig haza jössz-e, de várom a friss tapasztalatokat! :)

Előre is köszi!

Előzmény: Beus 4 (33)
Beus 4 Creative Commons License 2005.04.07 0 0 33

Szia mona-lisa!

 

Június 16-án utazunk.

 

Szia

 

Beáta

Előzmény: mona-lisa (32)
mona-lisa Creative Commons License 2005.04.07 0 0 32

Köszi!

Mikor utaztok?

 

Előzmény: Beus 4 (31)
Beus 4 Creative Commons License 2005.04.07 0 0 31

Sziasztok!

 

Tavaly Korfura utaztunk kártyás személyivel. Se oda, se vissza felé  görögöknél nem volt gond, simán elfogadták. Ez nem mondható el az itteni MAGYAR határőrről. Vissza felé belénk kötött, hogy nem hiszi el, hogy a szigeten elfogadták a személyit. Akkor nyugodott meg valamelyest, mikor elmondtam, hogy mindenkinek ott van a táskában az ÉRVÉNYES útlevele. Erre már nem tudott mit mondani.

 

Idén ismét megpróbálunk személyivel utazni, most Krétára, de azért ismét visszük az érvényes útleveleket is.

 

Szlovákiába simán ki tudtunk vele utazni.

 

Sziasztok

 

Beáta

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!