Keresés

Részletes keresés

szkati Creative Commons License 2018.09.25 0 0 5054

Köszönöm!

Előzmény: 'szti (5053)
'szti Creative Commons License 2018.09.25 0 0 5053

bocs, hogy kijavítalak, de fuengirola a település neve

Előzmény: szkati (5052)
szkati Creative Commons License 2018.09.25 0 0 5052

Hát akkor én is:))

Esteponában laktunk valakinek a javaslatára, aki hosszú éveken keresztül élt Marbellában. Jó ötlet volt, jó kiindulópont csillagtúrázáshoz.

 

A következő helyeken jártunk:

 

Fuenginda, Mijas( ott épp a helyi szentnek volt az ünnepe. Hatalmas élmény volt látni a helyieket mulatozni), Cadiz( nem láttunk egy migránst sem, de még feketéket sem. Sajnos a női kórház be volt zárva, mint ahogy az ásatások is, de azt legalább üvegfalon kereesztül láttuk), Nerja (ahol a híres, Balean di Europa terszaáról csodás kilátást nyílt). Casares,( a fehér falu, egy aranyos várrommal) Marbella( nekünk nem nagyon jött be, mert túl flancos és városias), Tarifa( sajnos nem volt jó idő, de azért megnéztük a Castello de Guzmánt, na meg az El Buenot)), Ronda( az egyik kedvencünk lett), Sevilla( itt két napig gyalogoltunk, és mindent megnéztünk. A Reales Alcazarest, a Metropol Parasolt, a Casa del Pilatest és a Catedrált Kolombusz sírjával együtt)

Utolsó nagy kirándulásunk Malaga lett.  Mercado Central, a Catedral, a Teatro Romanó.

 

Végig nagyon meleg, párás idő volt, ami kicsit megnehezítette a városnézéseket.

Mindent nagyon élveztük, nagyon megszerettük a spanyolokat, na meg az életmódjukat.

Imádtuk, hogy az összes kiülős hely állandóan tele. Csak egy kólát, vagy kávét isznak, de nem otthon múlatják az időt.

Rengeteg a gyerek.( Úgy látom, hogy itt senkit sem kell bíztatni arra, hogy szüljön), rengeteg a terhes nő, és a kutya.

Finomak a tapasok, kaják, egyszóval minden adott ahhoz, hogy az emberek jól érezzék magukat. Ha bírjuk fizikailag, akkor még visszatérünk:))

Limetree Creative Commons License 2018.09.23 0 1 5051

Sajnos hazajöttünk erről a csodálatos helyről, de jövőre is megyünk, az már biztos. Gyönyörű helyeken jártunk és rengeteg élményben volt részünk. Úgy gondolom, hogy a századik beszámoló Granadáról nem lenne túl izgalmas, így azokról a helyekről szeretnék írni, ahonnan eddig nem, vagy alig volt beszámoló. 

 

Nagyon szeretünk túrázni, így általában igyekszem valami ilyesmi programot is beilleszteni, ha megyünk nyaralni. A választás a Rio Chillar szurokára esett, ez a kis patak Nerja városában torkollik a tengerbe. Két fő része van, ami érdekes, az első az, ahol a magas sziklafalak között annyira összeszűkül a meder, hogy szinte meg lehet a falakat érinteni mind a két kezünkkel. Ez a rész viszonylag hosszú és kanyarog is, nagyon érdekes és kb 5 km-re található a völgy bejáratától. 

 

Valamivel följebb, még kb 3 km múlva egy kis vízesés és az alatta kialakult természetes medence vár minket. A kettő között félúton is van egy kis, fatörzsekkel felduzzasztott rész, ahol lehet fürödni. Az utat oda-vissza meg kell járni, nincs más út kifelé. 

 

Külön érdekesség, hogy az út nagyobbik részében a patakban kell gyalogolni. Nem vészes, legtöbbször bokáig is alig ér, viszont elég erős sodrása van. Vagy túraszandál vagy edzőcipő ajánlott, a tengeri kőjáró cipő nem jó, a papucs pedig egyenesen veszélyes. Kellemesen hűvös, de nem hideg, simán lehet benne órákig gyalogolni. 

 

Kiindulási pontnak a Zinternet a Nerjában, a Mercadona supermarket alatt, a főút mellett található nagy, burkolatlan parkolót ajánlja, ami kényelmes módon pont a patak mellett is fekszik, pillanatok alatt meg lehet találni a térképen is és a valóságban is. Ez azonban még legalább 2 km-t hozzátesz az úthoz oda is és vissza is. Nagyon sokan a völgy bejáratát lezáró sorompóhoz vezető úton hagyták az autót, a parkolóból a patak mellett nagyon egyszerű odajutni. 

 

Az egész út oda-vissza olyan 6-7 óra, ha csak a szűk részig megy fel az ember, akkor négy óra alatt meg lehet fordulni. 

 

Hatalmas élmény a patakban gázolni, csodálatos az erdő, csak a völgy bejáratánál ásott fel valamit a vízművek, később már háborítatlan az egész. 

 

Nem kell hozzá rendkívüli erőnlét, mert alig van egy kis szintemelkedés, gyerekek szerintem 7-8 éves kortól már mehetnek. 

Remélem, hogy másnak is sikerült meghozni a kedvét, nekünk borzasztóan tetszett, egyik ámulatból a másikba estünk. 

szkati Creative Commons License 2018.09.21 0 0 5050

Esteponában lakunk, Marbellától 34 km-re.

Mi csak egy nappal maradunk tovább, szombat este megyünk Malagából. Ott is adjuk le a kocsit a reptér mellett, az Alamonál.

Tegnap Malagában megnéztünk sok mindent, nagyon jó kis város!

Jó utat hazafele!

Előzmény: Limetree (5049)
Limetree Creative Commons License 2018.09.20 0 0 5049

Hol van a szállásotok? Mi nem láttunk medúzát sehol.

 

Igen, sajnos holnap megyünk haza, de csak este indul a gép, így olyan fél hétig lent leszünk a parton  valószínűleg Torremolinosban, mert ott adjuk aztán le az autót. Igaz, ott a part nem valami jó, esetleg lejjebb megyünk  de nem biztos, hogy van értelme.

 

Eddig a két legszebb strandot Tarifában,  illetve Nerjától kicsit. Keletre egy kis öbölben találtuk, ez utóbbinak Cala del Cañuelo a neve, az ingyenes parkolóból kisbusz visz le. Apró köves és csodálatos tiszta a víz. 

Nekünk Sevilla nem fért bele, de majd jövőre. Ma Gibraltáron voltunk, megmásztuk a sziklát, hát az is hatalmas élmény volt. Igaz  a tiszteletünkre a teteje egész nap felhőbe burkolózott. 

 

Ti meddig maradtok? Amúgy a navigáció minket is megtréfált  többször is :-) 

 

 

 

 

Előzmény: szkati (5048)
szkati Creative Commons License 2018.09.20 0 0 5048

Ezek szerint már haza?

szkati Creative Commons License 2018.09.19 0 0 5047

Eddig két ezer  km-t mentünk, és csak én vezetek, a férjem már 25 éve nem.

Előzmény: Limetree (5044)
szkati Creative Commons License 2018.09.19 0 0 5046

Az ElCaminitót kihagytuk, bár eredetileg szerepelt a programban, viszont Sevillában még megnéztük a Casa del pilatost. Az összeesés határán indultunk vissza, amikor a gps meghülyült, ami 130 km pluszt jelentett.

A mai napot pihenősre vettük, bár nem mertünk fürödni. A tenger széle tele volt medúzával.

Nekünk holnap lesz Malaga, az utolsó program, szombat este haza.

Nektek még mennyi van?

Előzmény: Limetree (5044)
Flower2000 Creative Commons License 2018.09.19 -1 0 5045

Bizony, bizony. Ezért megyek én oda sokadszorra már megint. Rengeteg a látnivaló. Gyönyörű a környezet.

Előzmény: Limetree (5044)
Limetree Creative Commons License 2018.09.19 0 0 5044

Mi is. Ma voltunk a El Caminito del Rey-ben délelőtt. Eredetileg be akartunk menni Malagába, mert az ottani nevezetességeket nem néztük még meg, de teljesen ki vagyunk purcanva. Így inkább lejöttünk a strandra Torremolinosba. 

 

Nem tudtunk mindent úgy megnézni, ahogy terveztem. Minden nap 15 km körül megyünk csak a városokban, plusz tobbszáz km-t vezetünk  főleg én, mert a férjem annyira nem szeret vezetni. Már beletörődtem, legközelebbre is kell hagyni valamit. Akkor viszont szigorúan azt fogom csinálni  hogy három aktív nap után egy pihenés. Ezek a városok nagyok, rengeteg a látnivaló és nagyok a távolságok. Nem gondoltam, hogy ennyire el fogunk fáradni. Ahhoz is idő kell, hogy azt a sok gyönyörűséget, amit látunk  fel tudjuk dolgozni.

 

 

Előzmény: szkati (5043)
szkati Creative Commons License 2018.09.18 0 0 5043

Nagyon elfâradtunk:-)

Előzmény: szkati (5042)
szkati Creative Commons License 2018.09.18 0 0 5042

Ketten vagyunk.

Tarifán már voltunk, meg sok más helyen is, mért lassan 2 hete itt vagyunk.

Most második napot töltjük Sevillában. Iszonyú hőség van, így nehezen haladunk a látnivalókkal. Hál Isten tegnap megnêztük Alkanzart, mára maradt a székesegyház, aztán tűzünk vissza a bázisra, Esteponâba.

Előzmény: Limetree (5041)
Limetree Creative Commons License 2018.09.18 0 0 5041

Csak ketten voltatok? Mi hárman  mi a férjemmel középkorúak vagyunk és velünk van a huszonéves fiunk.

 

Kár  hogy nem jöttem fel ide előbb  de hát állandóan megyünk, annyi a látnivaló 😊 Most épp Tarifában vagyunk, holnap délelőtt pedig az El Caminito del Rey lesz soron. A délutánt még nem tudom, de eléggé ki vagyunk purcanva. Valószínűleg bemegyünk majd Malagába. 

Előzmény: szkati (5040)
szkati Creative Commons License 2018.09.18 0 0 5040

Idősebb házaspár vagyunk:-)

Előzmény: Limetree (5039)
Limetree Creative Commons License 2018.09.18 0 0 5039

Mi is tegnap voltunk Rondában 😊 Meg Setenil de las Bodegasban is. Láttam magyarokat  lehet, hogy ti voltatok? Mikor a kilátón fényképezkedtünk  olyan 3 óra körül. 

Előzmény: szkati (5038)
szkati Creative Commons License 2018.09.17 0 0 5038

Másfele járunk. Mi épp Sevillában , tegnap voltunk Rondâban, és imádjuk. Setenill de las Bodegast ki ne hagyjátok!Rondától 18 km-re északra:-)

Előzmény: Limetree (5037)
Limetree Creative Commons License 2018.09.17 0 0 5037

Na még azt gyorsan  hogy Frigiliana szerelem lett első látásra. Fantasztikus hangulata van  gyönyörűek azok a régi, fehérre meszelt házak  a sok virágcserép a falakon, az utcácskák kövezete, a sok cserepes növény az utak mentén és így tovább. Jó sok időt töltöttünk ott, esténként jókat ettünk a fantasztikus kilátással rendelkező éttermekben, amik nem is voltak drágák. 

 

Nerjától csak 10 perc kocsival, aki arra jár, az semmiképp ne hagyja ki. 

Limetree Creative Commons License 2018.09.17 0 0 5036

Sziasztok, üdv Álorából 😊  Egy hete jöttünk  eddig nagyon jól érezzük magunkat, bár az egyetlen nap  amit a strandon töltöttünk, nem volt épp nagyon meleg és az egész part ködbe burkolózott. Tabernasban, Granadában és Rondában is 28-30 fokos, napsütéses idő volt, Cordobában este hatig szintén, amikor pedig leszakadt az ég. Holnap megyünk bálnákat nézni Tarifába, de majd akkor írok bővebben  ha hazamentünk. Egy hétig se internet, de még térerő sem volt, olyan eldugott kis völgyben volt a szállásunk. 

 

Annyit még szeretnék hozzátenni, hogy nagyon köszönöm annak a valakinek  aki a Picasso múzeum bejáratával szemben lévő kajáldát ajánlotta  Már nem emlékszem  hogy ki volt, de telitalálat a hely  a legfinomabb tapasokat eddig ott ettük  

 

 

szkati Creative Commons License 2018.09.16 0 0 5035

Pont fordítva:mi:-)

Előzmény: fmari (5034)
fmari Creative Commons License 2018.09.15 0 0 5034

Utazik valaki szeptember 22-én Malagara?

szkati Creative Commons License 2018.09.14 0 0 5033

Na meg egyébként sem vagyunk olyan kétségbe esőek. Alkalmazkodunk.

Előzmény: Flower2000 (5031)
szkati Creative Commons License 2018.09.14 0 0 5032

Nem estünk kétségbe,  jót a?aludtunk, holn3 Ronda.

Előzmény: Flower2000 (5031)
Flower2000 Creative Commons License 2018.09.14 -1 0 5031

Hát ilyen az élet. Eddig mindig jó időtök volt, fura lenne, ha ez tovább is így lenne. Most esik, de máshol meg viharok, tájfunok vannak, olyan erős ami még tán sose volt.

Előzmény: szkati (5030)
szkati Creative Commons License 2018.09.14 0 0 5030

Ma egész nap esett.

Előzmény: Flower2000 (5029)
Flower2000 Creative Commons License 2018.09.14 0 0 5029

Volt nekem nyáron is teljes köd egész nap a Costa del Sol-on. Marbellán.

Előzmény: szkati (5028)
szkati Creative Commons License 2018.09.14 0 0 5028

Mi minden évben kb.  ugyanebben az időszakban nyaralunk, de az elmúlt 5 évre visszamenőleg nem emlékszem ilyen rossz időre seqhol sem Európában. Összesen az első 2 nap volt napsütés, azóta vastag, szürke felhőzet van az égen, sokszor esik(most is), miközben 80%  páratartalom, a hőmérséklet napközben meg 30 fok körül.

 

Mexike74 Creative Commons License 2018.09.13 0 0 5027

Szia,

Egyenlőre még csak készülődünk...2 hét múlva utazunk :-) ...már nagyon várom...beszámolok róluk, ahogy lehet :-) Én is azért választottam őket, mert messze menőkig a legolcsóbbak full biztivel...remélem minden oké lesz...

Előzmény: bulis22 (5022)
szkati Creative Commons License 2018.09.13 0 1 5026

Egyébként jártam Casertában, talán azért jött elő:-)

Előzmény: bulis22 (5024)
szkati Creative Commons License 2018.09.13 0 0 5025

Igazad van, de keverem-kavarom sajnos a neveket:-)

Előzmény: bulis22 (5024)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!