Keresés

Részletes keresés

'szti Creative Commons License 2018.01.30 0 0 4795

én egy teljesen más dolgot ajánlok, mivel májusban mentek. cordobában minden évben megrendezik a patiok fesztiválját. cordoba amúgy is egy nagyon hangulatos város, a mezquita egyedülálló, ezek a kis belső udvarok meg tele növénnyel...  persze én virágbuzi vagyok, de másnak is érdekes lehet.

http://english.turismodecordoba.org/patios-de-cordoba.cfm

Előzmény: itepgolab (4793)
Flower2000 Creative Commons License 2018.01.30 0 0 4794

Az Alhambra maga egy teljes nap és akkor még nem is láttad Granadát. No de ha csak ennyi időd van és autóval vagy akkor mást is meg tudsz nézni ott. Ha fontosak az anyagiak, akkor pár ingyenes dolgot sorolok fel, amik pénzt is megérnének egyébként. Granadában a Carmen de los Martiros, szieszta van és 4-kor nyit ki újra délután, én akkor mentem be, granadaiak is szeretnek odamenni, most talán főleg ők voltak.

Malagában vasárnap délután ingyen megnézheted a hegyen a várat és mór erődítményt, de lehet, hogy egyéb múzeumot is.

 

A repjegy ára nem olcsó amit kinéztél, ne hamarkodd el. Megy a Wizzair is, Ryanair is. Lehet egyikkel oda, másikkal vissza. Ha úgy olcsóbb.

 

Ezen a fórumon azt a szépséget és hangulatot leírni nem is lehet, amivel majd ott fogsz szembesülni.

Előzmény: itepgolab (4793)
itepgolab Creative Commons License 2018.01.29 0 0 4793

Kedves forumtarsak!

Nagyon beleszerettem ezen forumon keresztul Andaluziaba. Ugy nez ki, hogy talan majus kozepen sikerul 4 napra odautazni a felesegemmel.(Ha holnap el tudom intezni erre a hetre a szabadsagomat.) 

Mivel az anyagi kereteim eleg erosen korlatozottak, ezert nagyon oda kell figyelni a koltsegeimre.

Most leirom, hogy hogyan tervezem az utunkat, es kb. milyen koltsegekkel szamolok.

Repulojegyet 2 fore 287 Euroert talaltam a Wizz-nel, Malagaba. Az Airbnb-n korulnezve 120 EUR-ert tervezek szobat kivenni 4 napra.

Nagyon ugy nez ki, hogy autot berelek, mert valoszinuleg a kb. 60 EUR berles, plusz a 60-80 EUR uzemanyag aranal nem lenne sokkal olcsobb a 3 tervezett utazas tomegkozlekedessel.

1.nap mindenkeppen a Caminito del Rey- turat tervezem, mert ezen a napon lesz a szulinapom, es ezen a csodas helyen akarok lenni ezen a napon. Mivel ez maximum utazassal, turazassal csak egy jo felnapi program, itt kernek valami olyan latnivalorol tippet, ami errefele talalhato.

2. nap Granada, az Alhambraval. Itt az lenne a kerdesem, hogy ez a varos betolti-e az egesz napot, vagy keressek meg latnivalot errefele?

3. nap: Rondat szeretnem megnezni. Lehet, hogy rosszul emlekezem az itt olvasottakra, de ugy gondolom, hogy ez szinten csak egy fel napos program. Itt is szivesen hallanek tippeket, mi az, ami errefele klassz latnivalo.

4. nap csak Malagaban akarunk nezelodni koradelutanig, utana irany a repter.

Eddig fix koltsegeknek szamoltam a belepoket a turara (2x10EUR) illetve az Alhambra belepoket (2x14EUR)

Sajnos eleg nehez lesz beleferni a 800 Euros keretbe.

Mindenesetre ha barkinek van valami otlete latnivalok teren, vagy valamilyen kritikaja a programtervemrol, szivesen olvasnam! P.

rebkaaa Creative Commons License 2018.01.23 0 2 4792

Sziasztok, Most nagyon nehéz volt a hazajövetel erről a csodás vidékről, felszisszentem,amikor azt mondta a pilóta, hogy  Budapesten minusz 2 fok van. Csodás időnk volt, 19-20 fok között és állandóan sütött a nap.

Malagát most másodjára se sikerült sorra keríteni csak egy szűk 1,5 órára, na de majd a következő úton..hétvégébe sajnos kevés dolog fér. Mivel én pont 1 éve ilyenkor bejártam a  Granadát, Rondat ( a gyerekeinket pont nem is érdekelte)így most velük a Caminito del Ray-n, Nerjaban és Gibraltáron voltunk.

Kocsi nagyon olcsó, ha zárolnak 1200 eurót akkor 35 euro 4 napra, Total cover módozattal 61 euró volt és nem zárolnak semmit, nagyon gyors a bérlés,  meg se  nézik. Én már tavaly is a Delpaso kölcsönzőtől béreltem,nekem bevált.

A Cominitóra megvettem net-en a jegyeket az indulás hetében, ott megkérdeztem azt mondta hölgy, hogy szombat-vasárnap általában már csak a 9.30-as indulásra akad jegyük helyben. Nekünk 13.30-as időpont volt, de már 12.30-ra odaértünk és mehettünk be. Hétfőn zárva

Gyönyörű a szúrdok, az egész egy jól megcsinált sétány, semmi félnivaló nincs rajta.

Tegnap Gibraltáron voltunk, mivel épp nem működik a felvonó, így fel túráztunk. A buszosok 20 euróért visznek fel, 80 eurót nem is akartam kifizetni négyőnkre ,a buszok nem is ott állnak meg ahol mi szerettünk volna, valamint egy kicsit túrázni akartunk,így felgyalogoltunk. Lefelé a Cabel car alatt jövő baromi meredek lépcsőn jöttünk le, az jó kis edzés:))

A szállásunk Cala de Mijas-ban volt egy Diamond Resorthoz tartozó lánc fullos apartman hotele, Los Amigos beach Club.90 nm-es 2 szintes, 2 hálószoba+nappali +2 fürdőszobás apartman 43 euro volt éjszakánként 4főre. Van wellnes részlege+ 10 euro/apartman ráfizetéssel aki akarja igénybe veszi, de ezt sem most sem az előző évben nem sikerült tesztelni, mivel 20.30-ig van nyitva,egyik este sem értünk vissza addig.Kültéri medencék is működnek gyönyörűen kivilágítva, de abba nem tudom ki megy ilyenkor.

Mindenkinek jó útat!

Limetree Creative Commons License 2018.01.23 0 0 4791

Ez nagyon jo otlet, koszonom. Meg 8 honap van hatra addig, de soha nem lehet eleg koran elkezdeni a szervezest :-)

Előzmény: Flower2000 (4790)
Flower2000 Creative Commons License 2018.01.23 0 0 4790

nem voltam a Selwo-ban, de ha netán találsz a reptéren odamenet tájékoztató füzetet turistáknak, akkor abban volt nekem kupon oda, amivel olcsóbb a bejutás. Mostanában nem néztem van-e ilyen füzet. Én a benalmadenai felvonóra vettem a kupont igénybe.

Előzmény: Limetree (4789)
Limetree Creative Commons License 2018.01.23 0 0 4789

Koszonom, akkor a legkondira mindenkepp figyelunk majd. Lattam, hog a Picasso muzeumba es az Alcazababa is van lehetoseg ingyen bemenni, valoszinuleg fogunk is vele elni. Harman megyunk, es eddig 300 EUR korul vannak a belepok, amiket szamoltam.

A Selwomarina delfines attrakciorol, amit "dolphin encounter"-nek neveznek, van esetleg informaciod? Azert kulon kell fizetni, vagy benne van a belepo araban? A weboldalon nem irjak le pontosan. Azt lattam, hogy elore le kell foglalni, ahogy az Alhambrat  es az El caminito del Reyt is.

Előzmény: Flower2000 (4788)
Flower2000 Creative Commons License 2018.01.23 0 0 4788

Én az autózáshoz nem tudok hozzászólni, mert tömegközlekedni szoktam. Arra ügyelj, hogy legyen légkondi, ha ilyen helyeken alszol mint Frigiliana. Tiszta kő az egész falu és azok annyira fel lesznek már forrósodva akkorra, hogy nem tudsz aludni, ha nem tudod hűteni a szobád. Én júniusban mentem fel oda, de szédelegtem az utcán, olyan hőség volt.

Ha meleg időt fogsz ki, akkor tengerparton találsz enyhülést, ott is fedik a főbb utcákat, hogy ne süssön oda a nap.

Alhambrába jegy hónapokkal előtte. Annyit tudok segíteni, hogy vasárnap sok múzeum van ingyen, pl. Malagában a vár fenn a hegyen. 

Előzmény: Limetree (4787)
Limetree Creative Commons License 2018.01.23 0 0 4787

Koszi. Autot mindenkepp berelunk a nyaralas teljes idejere. Tobben ajanlottak a malagacar.com-ot, ugy nem ki, hogy az lesz a befuto. Szeptember 10-22-ig tervezzuk az utat, mar csak arra varok, hogy jova hagyjak a szabadsagunkat, addig nem merek semmit lefoglalni.

Kicsit valtoztatam a terven, 6 ejszakat lennenk Frigilianaban, a masik 6 ejszakara pedig lejjebb mozdulnank Mijas kornyekere. Lehetoleg egy kis autentikus hazat berelnenk ki, de azokbol nem sok van, ugy lattam, igy csak remenykedem, hogy nem viszik el oket februar vegeig, mert csak akkor tudjuk lefoglalni.

Haladok az olvasassal, jo sok otletet kaptam mar. Egyelore ugy latszik, hogy a 11 teljes napbol kettot szanunk pihenesre, hevereszesre, furdesre (?) a tobbit mar beosztottam. Ami eddig biztosan a listan van: 
Frigilianabol indulva: Granada es az Alhambra (erre ket napot szantam), kirandulas a Sierra Nevadaba, Cordoba.
Mijas kornyekerol indulva: Malaga es Ronda egy nap, Gibraltar, Marbella, El caminito del Rey es a Selwomarina. 

Sajnos Sevilla nem fer bele, igy is nagyon feszitett lesz. Ugy kalkulaltam, hogy atlag napi 200 km-t megyunk majd, illetve a parkolasra napi 10 EUR-t szamoltam, remelem nem lottem nagyon ala. A belepoket osszeadva igy is mar egy csinos osszeg jott ki. 

Előzmény: Flower2000 (4765)
Flower2000 Creative Commons License 2018.01.22 0 0 4786

Jó hely Benalmadena. Az időjárás legfeljebb esővel tolhat ki veletek, de ha ez van akkor Malagából északra kiránduljatok a parton (Nerja vagy tovább), ott nem esik annyit azt hiszem. Most nekem nem esett semmit, de aki Marbella mellett volt annak 2 napot esett. Arrafelé több tenger, óceán van.

Előzmény: Gibs (4785)
Gibs Creative Commons License 2018.01.21 0 0 4785

Üdv. újra itthon!

Én meg szombaton megyek, első héten Benalmadenában leszünk szállodában és kirándulni fogunk, bérautóval. A második heti szállásunk apartmanban lesz Malaga központjában, elsősorban a város felfedezése lesz a program. Csak az időjárás ki ne toljon velünk.

Előzmény: Flower2000 (4784)
Flower2000 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 4784

Visszajöttem. Aki mostanában repül Malagába, annak azt ajánlom, hogy inkább a tengerparton töltse az időt, mert sokkal kellemesebb az időjárás ott mint másutt. Én fele időmet Granadában töltöttem, másik felét a tenger mellett. 

Flower2000 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 4783

Andalúzia nem egy olyan hely amit egy nyaralással le lehet tudni. Marokkóba meg nincs ertelme átmenni mert amit ott erdemes megnézni az messze van.

Előzmény: Roli! (4779)
Roli! Creative Commons License 2018.01.19 0 0 4782

Megnéztem Torremolinost és szerintem ennél maradunk. “Csak” 500€-val olcsóbb itt 10 nap mint Malagan vagy Marbellan. 🙂 Annyiból inkább bérlek egész hétre egy autót és még marad is. Ennyi pluszt talán nem éri egyik sem, főleg, hogy még közvetlen partszakaszuk sincs azoknak a szállodáknak amit ott néztem.

Előzmény: 'szti (4778)
Roli! Creative Commons License 2018.01.19 0 0 4781

Teljesen igazad van, viszont én ott nem töltenék el egy teljes nyaralást. Tőlem elég távol áll az arab világ, főleg a szegényebbik fele (Dubai mondjuk érdekel), persze nem azért mert lenézem őket, de elég van most itt Németországban belőlük. 🙂 Viszont egy kis időre bekukkantanék abba a kultúrába, de elgondolkodtattál, hogy megéri e ez a sok utazás pár óra bámészkodásért.

Előzmény: dundalk (4780)
dundalk Creative Commons License 2018.01.19 0 0 4780

Ha tériszonyod van, akkor Gibraltárra nem menj, mert ott mondjuk a legérdekesebb a szikla teteje :)

 

Marokkóról kifejtettem már a véleménynek másnak: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=142748530&t=9109060 és http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=142743895&t=9109060

Előzmény: Roli! (4779)
Roli! Creative Commons License 2018.01.19 0 0 4779

Szerintem fogunk autót is bérelni (biztos, hogy nem végig), de pl. szeretnénk átnézni Marokkóba is, azt pedig nem szeretném vezető nélkül bevállalni. 😄 Gibraltár, Cordoba, Sevilla, Marbella-Malaga nagyjából ami biztos, illetve Ronda. Nem tudom egyáltalán Gibraltárra érdemes e időt fordítani. Sevilla nekem nagyon tetszett képek alapján, azt nem szeretném kihagyni. Igazából azt sem akarom, hogy csak rohanunk mindig mindent megnézni, a parton pihenés és fürdés kárára. Megnézem Torremolinost is bázisnak, köszi a tippet. 

 

A Caminito del Rey kis túrát próbálta már valaki? Egyszerűen lenyűgözött az a hely, de nem tudom a tériszonyommal hogy bírnám a 100 méteres magasságot. 😄 de úgy érzem, muszáj kipróbálnom.

Előzmény: 'szti (4778)
'szti Creative Commons License 2018.01.19 0 0 4778

ha fakultatívot kérdezel, akkor nem terveztek autót bérelni, jól gondolom? mennyit akartok nézelődni? granada, cordoba, mijas, ronda, stb.? rengeteg gyönyörű hely van arrafelé. ha tömegközlekedni akartok, akkor nem célszerű marbellában lakni. én malagából azért eljönnék, mondjuk torremolinosba. az elég közel is van közlekedés szempontjából és szép parti hotelek is vannak.

viszont ha csak a hangulat számít, akkor marbella nagyon helyes kisváros.

Előzmény: Roli! (4777)
Roli! Creative Commons License 2018.01.18 -1 0 4777

Sziasztok,

Június végén szeretnénk eltölteni 10-11 napot Spanyolországban, Marbellan vagy Málagan. Szerintetek melyik város alkalmasabb “bázisnak”? Melyik a szebb, élhetőbb? 4 csillagos szállásokat kerestem csak, mert 2x már befürödtünk 3 csillagossal, szóval soha többet. Marbellan a H10 Andalucia Plaza Hotelt néztem, jókat írnak róla és ahogy a térképet nézem jó helyen is van. Málagan kevesebb 4 csillagos van és azok is jellemzően messze a központtól és/vagy a parttól. Van esetleg valakinek tapasztalata bármelyik szállodával kapcsolatban a 2 városban?

Bulizni nem szeretnénk, de szeretjük a nyüzsgést, a szép, homokos partot, szóval mindenképp valamilyen központi(bb) helyet keresnénk.

 

Továbbá, ismer valaki a térségben magyar idegenvezetőt aki szervez fakultatív programokat?

Előre is köszönöm! :) 

Flower2000 Creative Commons License 2018.01.16 0 0 4776

Itt Granadaban 4 fokot irnak leghidegebbet holott az utcai hőmérő 0 fokot mutat. A fű meg deres. Igy értelmezd az előrejelzést.

Előzmény: Gibs (4775)
Gibs Creative Commons License 2018.01.16 0 0 4775

Ma megvettem a jegyeket a Caminito del Rey-be, január 31-én 11 órára. (Csak a fél 11-es időponra nem volt hely). Az előző napokra még esőt jósoltak a 30 napos előrejelzésben, 31-ére az átlagnál (17 fok) hűvösebb (15 fok), de napos időt. Reménykedem, hogy nem tol ki velünk az időjárás felelős.

Előzmény: COOP (4761)
Flower2000 Creative Commons License 2018.01.16 0 0 4774

minusz 2. Csak deltol kezd felmelegedni tegnap ugy tapasztaltam. 

Előzmény: Flower2000 (4772)
HENZA103 Creative Commons License 2018.01.16 0 0 4773

Köszönöm szépen a gyors választ, megnyugtat, mert én is így gondoltam, de a társaság egy része még szkeptikus. Costa Bravara mennénk, a szállást már befoglaltuk Bookingon, azt használjuk harmadik éve és eddig elégedettek voltunk vele. Találtam egy jónak tűnő szállodát Malgrat de Maron, remélem jó választásnak bizonyul, mert kicsit elvesztem a spanyol szállások útvesztőiben :). Hatan vagyunk biztosak, két barca rajongó gyerekkel. Később még csatlakoznának a nagyobb gyerekeink, baráttal, barátnővel, ha találnak szállást, de még nem tudtak dönteni, így lennénk tízen és még három család gondolkodik :). Ezek szerint ebben a hónapban még várható 20  %-os árcsökkenés? Vagy esetleg február elején? 

Előzmény: rebkaaa (4768)
Flower2000 Creative Commons License 2018.01.15 -1 0 4772

most valtott a telefonom 3 fokra itt. Ennyit mutat. Mi lesz reggelre vajon?

Előzmény: Flower2000 (4771)
Flower2000 Creative Commons License 2018.01.15 0 0 4771

most 8 van odakint. Hiaba tuzott a nap egesz nap szinte.

Flower2000 Creative Commons License 2018.01.15 0 0 4770

no itt granadaban fagyott fenn a hegyen. tiszta vastag jegvirag volt az autokon. 1 es 2 fokot lattam utcai homerokon fel 9kor. 

Előzmény: rebkaaa (4769)
rebkaaa Creative Commons License 2018.01.15 0 0 4769

Valaki ha készüla Cominito del Ray-hez induláshoz közeledve is csekkolja le a jegyek elérhetőségét. Mi most hétvégén megyünk és múlt hét csütörtökig minden general ticket sold out volt szombatra  és vasárnapra is. Hétfőn zárva, kedden pedig már jövünk haza, így maradt a hétvége. Egyszercsak megjelentek a rendszerben jegyek, le is tudtam foglalni.

A héten végig 18-19 fokok voltak, és hétvégére is azt ír, szóval hótól egyáltalán nem tartok:))

A Gibraltári felvonó január 17-23 között zárva lesz, gyalogolni fogunk.

 

rebkaaa Creative Commons License 2018.01.15 0 0 4768

Fapados repjegyben a tutit megmondani nem lehet. 10x voltam Barcelonában, de az egyik sem a főszezon kellős közepén, sajnos nem ismerem még a körülbelüli árakat sem. Péntek-szombati indulás logikusan drágább, hétközbeni időpontok olcsóbbak.

Viszont az utóbbi pár évben 63 x repültem Wizzairrel ide-oda és soha nem veszek semilyen  plusz szolgáltatást, nyugodtan lehet csekkolni 48 órával indulás előtt és még mindig felfértünk(pedig 6-an vagyunk:)) A Wizzzair az egy foglalásban lévőket még egymás mellé is ülteti, ettől sem kell félni, hogy szétdobálná mint a Ryanair.

Ha törlik valami oknál fogva a jegyet annak más az oka, nem az, hogy a legolcsóbbat vetted(akkor nekem már igen sok 6000ft-os járatomat törölték volna:)) Ha 14 nappal az indulás előttig értesítenek,akkor átfoglalhatsz más időpontra, törölheted, visszakapod kreditekben a pénzt 120%-on. Ha 14 napon belül törölnének, még kártérítést is kérhetsz.

Nagy általánosságban a jegyek 2 hónappal indulás előtt a legolcsóbbak, de ez azért nem biztos,hogy érvényes egy julius 20-i indulásra szerintem. Jelenleg feltétlenül várjatok egy 20%-os akcióra(az mostanában gyakran van) és még mindenképpen halogatnám a jegyvételt.

Arra számítani kell, hogy akár negyed órás különbséggel is ugrálnak az árak és azt sem mindegy, hogy megnézed 1 főre, aztán ütnéd be, hogy mondjuk 4 fő és teljesen más árat hoz.

Nem tudom igaz hányan mentek, de klubtagsággal mindenki jegye 6000ft/retúrral olcsóbb. A klubtagság ára 2 főre 9900ft. 4főre 19900ft, de ugye már 2 főnél is egy picit pluszban vagy és ki tudja, hogy  a következő nyaralásodat is 1 éven belül veszed meg és ott a klubtagság.

 Merre mennétek? Costa Brava? a Costa del sol-hoz kicsit lejjebb kell repülni Alicante vagy Malaga.

Jó nyaralást!

 

 

 

 

 

Előzmény: HENZA103 (4767)
HENZA103 Creative Commons License 2018.01.15 0 0 4767

Szép napot mindenkinek ezen a fórumon. Idén megcélozzuk Spanyolországot, és először foglalnánk repülőjegyes nyaralást. Egy kis segítséget szeretnék kérni ez ügybe. Mikor érdemes  megvenni a repülőjegyeket, meddig szabad várni, esetleg a tapasztalatok szerint mely időszaktól drágábbak?  Wizzair járatot néztem, Budapest-Barcelona retúr, július 20-26, egyelőre 6 főre, de lenne még három család, aki csatlakozna, nem tudnak még dönteni. Érdemes-e rájuk várnom, vagy ha telik az idő, drágábbak lesznek a repjegyek? Azt már most láttam, hogy júl. 20-ra lényegesen olcsóbb, mint pl. 21 és utána, visszafele is 26 olcsóbb, mint 27. Előfordulhat-e olyan, hogy megveszem a jegyeket és törlik  a járatot, pár nappal indulás előtt, vagy ha a legolcsóbbat veszem, a 2 napos csekolással, akkor már nem férünk föl a járatra? Ilyen hírekkel rémisztgetnek, hogy el nem tudom képzelni, mik vannak, és hány ember megjárta az előre megvásárolt fapados jegyekkel, indulás előtt dupla költéségért vehetett másik jegyet, mert a szállás akkor már nem visszamondható. Meg nem is szeretnénk lemondani egy betervezett nyaralást. Hálásan köszönöm, ha valaki megosztaná velünk a tapasztalatait :). 

Flower2000 Creative Commons License 2018.01.13 0 0 4766

Mert rossz idő volt. Még a Kanárin is hideg szél fújt. Piros jelzés volt érvényben ott is.

Előzmény: COOP (4761)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!