Keresés

Részletes keresés

Flower2000 Creative Commons License 21 órája 0 0 5507

Majd legközelebb megnézed az Alhambrát. A cordobai mecsetbe is be lehet ingyen menni ha korán mész mert istentisztelet van és simán be lehet sétálni. Később szednek csak jegyet mikor a turisták mennek. 

Előzmény: kirgizke (5503)
PHX Valley Creative Commons License 25 órája 0 0 5506

Köszi. Nem vezetett túrára megyünk, legalább ennyi előny (így fülessel sem terheljük a környezetet) 😊 Viszont ahogy írtam, már márciusban limitáltan kaptunk jegyet, reggelre már egyáltalán nem, csak délután 3-ra...

A 45 fok nem riaszt, a Joshua tree nemzeti parkban volt több is, és az nem egy egy/másfél órás séta volt 😊

Előzmény: kirgizke (5505)
kirgizke Creative Commons License 25 órája 0 0 5505

Háááát....nem azt mondom, hogy nem szép (mert az), de iszonyatosan a tömegturizmusra szabták már rá: egymást érik a csoportok, mindenki kap sisakot hajhálóval és mikrofon adóvevőt+ fülest. Brutál környezetszennyező, mert a füles (és a hajháló) egyszer használatos. Túrának se mondanám, mert inkább csak séta egy teljesen kiépített útvonalon.

 

Őszintén szólva nekem a legkevésbé ez tetszett az 5 nap alatt látottak közül (mert mi tényleg szoktunk túrázni, ha nem is a Himalájára, de közel sem ennyire "mesterséges körülmények" között), viszonyt a kolléganőmnek (akivel voltam) meg ez volt a csúcspont, mert ő meg a természetközeli élményekhez nincs szokva.

Engem pl. kifejezetten idegesített az idegenvezető szövegelése a mikrofonban és hogy utána, az ő tempójában kellett ballagni, de a kolléganő meg totál lelkesen hallgatta a sztorikat, információkat, és biztonságérzetet adott neki az idegenvezető.

 

Ja, és annyit mondott az idegenvezető, hogy nyáron akár 45 fok is lehet a kanyonban... :-)

 

 

 

Előzmény: PHX Valley (5504)
PHX Valley Creative Commons License 26 órája 0 0 5504

Köszi. Nyugtass meg, hogy tetszett, és igen, menjünk, nézzük meg júliusban 😊

 

Előzmény: kirgizke (5502)
kirgizke Creative Commons License 27 órája 0 0 5503

Köszi, végül elvetettük Granadát, és Cordobába mentünk. A mecsetbe sima ügy volt a helyszínen jegyet venni.

Előzmény: Flower2000 (5496)
kirgizke Creative Commons License 27 órája 0 0 5502

Mi a múlt héten voltunk a Caminito del Rey-en, egyéni jegyet már hónapokkal korábban sem tudtam venni, csak csoportos volt a neten is. Végül nem vettem előre online, hanem a helyszínen vettünk. Odaértünk vonattal El Chorroba, majd shuttle busszal tovább, és a hosszabb túraútvonalon mentünk a kiindulási ponthoz. Ott minimális várakozás után szóltak is, hogy mehetünk jegyet venni (itt csak csoportost jegyet lehet venni, 18 EUR), és be is kerültünk a következő angol nyelvű csoportba. Az idegenvezető rögtön az elején mondta, hogy ha vki le akar lépni a csoporttól, akkor nyugodtan, csak a mikrofon jeladóját adja vissza. Sokan lekoccoltak, de igazából nagy jelentősége nem volt, mert a nevezetes pontokon  úgy feltorlódik a tömeg, hogy mindenképpen sorban kell állni. Egyénileg több idő van fényképezgetni, de az útvonal, sorban állás ugyanaz.

Előzmény: PHX Valley (5497)
kirgizke Creative Commons License 27 órája 0 0 5501

Köszi, tényleg nem volt rossz a Hotel Sur Malaga. Legnagyobb előnye az elhelyezkedése volt, közel az óváros, és gyalogosan 17-18 perc alatt elérhető volt a buszpályaudvar, vasútállomás is.

Amit hiányoltam kicsit, hogy a szobában nem volt hűtő (nem a tartalma, hanem a funkciója miatt hiányzott).

Előzmény: József1950 (5493)
PHX Valley Creative Commons License 29 órája 0 0 5500

Elolvastam, köszi. A döntésemben ugyan nem segített 😊, de ettől hasznos infókat kaptam. Megvettem a jegyeket, amik valójában voucherek, 90 napig felhasználhatók, a jegyeket majd ott adják, és később megtaláltam, valóban jár hozzájuk fast track.

A hőségban felmászást meg bekockáztatjuk 😊 

Előzmény: Petykooo7 (5499)
Petykooo7 Creative Commons License 1 napja 0 0 5499

Látnivalók Gibraltár törpeállamában – megnéztük a vad majmokat

 

Miután elhagytuk Marbellát tovább robogtunk a bérelt járgányunkkal Gibraltár és Tarifa városai felé. Sokan tévesen azt hiszik, hogy a kontinentális Európa legdélebbi pontja Gibraltár. Valójában viszont Tarifa városa még a brit exklávétól is délebbre található. A kettőt egybe kötöttük és így az amúgy is élményekkel teli kirándulásunk még izgalmasabbá vált. Bár annyira soha nem vonzott ez a törpeállam, ennek ellenére nagyon kellemes meglepetésként ért az ország amikor odaértünk. Ahogy az autópályán vezettem a feleségem többet sikítozott, mint a Texasi láncfűrészes című film alatt. Jó néhány esetben volt mit csinálnom, hogy az őrült spanyol sofőröket hogyan kerüljem ki. Már kilométerekről el kezdett körvonalazódni Gibraltár jellegzetes sziklája. Szerencsére sikerült balesetmentesen eljutnunk a célállomásunkra. Az út közben azért számos kérdés körvonalazódott a fejemben. Be lehet menni Gibraltár területére bérelt autóval? Ha nem, akkor hol lehet leparkolni? Mennyibe kerül majd a parkolás egy ilyen fontos helyszínen? Euróval vagy fonttal lehet ott majd fizetni? És még hosszasan sorolhatnám. Végül minden kérdésemre megkaptam a választ és kitapasztaltam, hogy is működik az élet ott. Ebben a posztban össze is foglaltam ezeket az információkat, hogy ti nektek már ne kelljen nyomoznotok. Lássuk milyen látnivalók találhatók Gibraltár városállamában, hogyan tudtok ide eljutni és egyáltalán meg-e éri ideutazni.

 

BŐVEBBEN: https://travelhacker.eu/latnivalok-gibraltar-torpeallamaban-megneztuk-a-vad-majmokat/

PHX Valley Creative Commons License 2 napja 0 0 5498

Sziasztok. Gibraltárral/gibraltári felvonóval kapcsolatban lenne 2 kérdésem:

  1. Még jó régen (2016-ban) jártunk ott, akkor helyben vettük a felvonóra a jegyet és szerencsénk volt, minimális sorban állással (kb. 10 perc) már a kabinban is voltunk, lefele ugyanez. Most nem kockáztatnánk, megvenném a jegyeket online. Jár az előre megvásárolt jegyhez valamiféle elsőbbségi beszállás/fast track? Vagy ugyanannyit kell sorban állni, mint akik helyben veszik meg?
  2. A társaság másik fele gyalog menne fel. Google maps szerint ez kb 40 perc (a felvonótól, ahol szétválnánk). Mennyire lehet ez gáz, feltételezve a júliusi meleget?
PHX Valley Creative Commons License 2024.04.09 0 0 5497

Én most vettem júliusra, még volt, de állítom, 2 hét múlva már nem lesz.

A Caminito del Reybe március 1-én vettük meg szintén július elejére, már akkor alig volt (nem is sikerül az eredetileg elképzelt napra...)

Előzmény: kirgizke (5495)
Flower2000 Creative Commons License 2024.03.29 0 0 5496

Az igazság kapuján ingyen besétálsz. Csak akkor nem látod azt amiért fizetni kell. Másik lehetőség, hogy befizetsz valamelyik hotelbe ami az Alhambra területén van. Van drága is és olcsóbb is.

Előzmény: kirgizke (5495)
kirgizke Creative Commons License 2024.03.29 0 0 5495

Granadában az Alhambrába május közepéig elfogytak a hivatalos oldalon a belépőjegyek. A helyszínen tényleg esélytelen venni? Köszi a választ előre is.

Petykoooo7 Creative Commons License 2024.03.18 -2 2 5494

Látnivalók Marbella városában: tippek & trükkök térképpel!

 

Miután bejártuk Malaga minden zegzugát úgy döntöttünk, hogy ideje tovább állnunk. Andalúzia hatalmas és ha az ember a lehető legtöbbet szeretné látni belőle, akkor nem vesztegetheti el az idejét egy városban. Ahogy az utazási fórumokon utána olvastam, a legnépszerűbb nyaralóváros a Costa del Sol tengerparton Marbella. Erről a városról annyit kell tudni, hogy ez Spanyolország legmagasabb életszínvonalú városa. Ebből kifolyólag az árak is elég rendesen elszálltak. Mi megpróbáltuk a lehető leggazdaságosabban kihozni az ott eltöltött időnket az nélkül, hogy a nyaralás minőségének a rovására menjen. A posztból megtudhatjátok, hogy ez a cél mennyire sikerült az öt csillagos luxushotelek árnyékában. Kiderül az is, hogy meg-e éri ennyi pénzért Marbella strandjait választani, és arról is írok majd, hogy milyen látnivalók várnak rátok ebben a kisvárosban. Én izgatottan érkeztem Marbellába, ám eléggé vegyes érzésekkel távoztam innen. Az ami tetszett, az nagyon tetszett. Az ami pedig nem, hát az elég nagy csalódás volt. Nézzük mitől is olyan különleges ez a városka, hogy még a a szaúdi királynak, Antonio Banderasnak, Eva Longoriának és sok egyéb sztárnak is van itt egy saját villája.

 

BŐVEBBEN: https://travelhacker.eu/latnivalok-marbella-varosaban-tippek-trukkok-terkeppel/

József1950 Creative Commons License 2024.03.05 -1 0 5493

Az elhelyezkedés kiváló, közel a város központhoz .A nevezetességek gyalogosan bejárhatók..A személyzet szolgálatkész, figyelmes. A takarítás napi szinten ,kérni sem kellett. A reggeli svédasztalos gyümölcs ,apró frissen sütött apró sütemények különböző felvágottak. Kávé félék,gyümölcslevek . Az utántöltés folyamatos volt.”

Előzmény: kirgizke (5492)
kirgizke Creative Commons License 2024.02.21 -2 0 5492

Szia!

 

Milyen volt a SUR Hotel? Én is oda foglaltam. Van vmi tipped egy jó szobára? Köszi.

Előzmény: József1950 (5490)
Petykoooo7 Creative Commons License 2024.02.20 -2 1 5491

Látnivalók Malaga városában - részletes tippek & trükkök térképpel!

 

A sors úgy hozta, hogy az év elején lett egy kis szabadidőm. Rögtön el is kezdtem gondolkodni, hogy érdemes lenne ezt a pár hetet értelmesen kihasználni. Megnyitottam az összes létező keresőt és nekifogtam böngészni az olcsó repülőjegyeket a környező országokba. Meg kell, hogy mondjam minél többet utazik az ember, annál nehezebb a repülőjegy keresése azokba az országokba, ahol még nem járt. Fogynak is bizony az izgalmas, fapadossal elérhető úti célok - első világbeli gondok. Szerencsére Malaga egész olcsón elérhető volt, úgyhogy azonnal le is csaptam a repülőjegyekre. Foglalás közben rögtön az jutott eszembe, hogy Andalúzia egyike azoknak a helyeknek, ahova mindig is el szerettem volna jutni, de valahogy soha nem szántam rá magam, hogy belevágjak. Valamiképp mindig csak elodáztam az utazást és egy könnyebben elérhető úti célt kerestem helyette. Egészen mostanáig! Izgalmas heteket töltöttünk Dél-Spanyolországban és teljesen megújult energiával tértünk vissza a szürke hétköznapokba. De vajon megérte-e ennyit várni ezzel az utazással? Milyen látnivalók várnak az utazókra Malaga városában? Mennyire drága Andalúzia? Erre az összes kérdésre választ részletes kaptok a posztomból. Bienvenido a España!

 

Bővebben: https://travelhacker.eu/latnivalok-malaga-varosaban-reszletes-tippek-trukkok/

József1950 Creative Commons License 2023.12.09 -1 2 5490

Igen egy ideig nem volt elérhető a jegyvásárlási oldal,elnézést hogy nem válaszoltam de nem tudtam a  jó választ.  Mi Málagaban  helyi és távolsági busz  közlekedéssel oldottuk meg a fő nevezetességek, meglátogatását .A lentebb jelzett oldalon vettünk jegyet  az ALHAMBRÁ-ba. Mi ALSA busszal mentünk Granadába .Ott pedig helyi járattal (33) Az Alhambra bejáratánál lévő jegyirodáig. Itt elkérték a foglalás vissza igazolásáról szóló dokumentumokat és az útlevelet (személyi igazolványt)  Én kinyomtattam ezeket  ,ez alapján kiadták a belépő jegyeket.  A jegyen lévő időpontban lehetett csak bemenni a NASRID palotába, viszont a többi helyre bármikor az nap.. Mi Generalticket-et vásároltunk, így az ALHAMBRA többi nevezetességét is megnéztük előtte. Elmentünk még RONDA-ba ,szintén busszal  DAMASZ busszal. Malagában nem vettünk előre jegyet az ALCAZABA-ba és a többi nevezetességhez sem. Malagában a reptérről a reptéri busszal mentünk be a városba  (4 Eur). Vissza viszont vonattal (1,8EUR) . A HOTEL SUR-ban laktunk,közel a nevezetességekhez.

Ha van kérdés szívesen válaszolok !!!

Előzmény: angel55 (5487)
angel55 Creative Commons License 2023.11.14 -1 0 5489

Köszönöm, ezen próbálkoztunk jó pár héten keresztül, de most, hála istennek, működik!

Előzmény: Jeff. (5488)
Jeff. Creative Commons License 2023.11.14 -1 0 5488
Előzmény: angel55 (5487)
angel55 Creative Commons License 2023.11.14 0 0 5487

Szia, remélem olvasod még a fórumot! Tavasszal megyünk Andalúz körútra és szeretném az Alhambra-ba a jegyet előre megvenni, de a hivatalos jegyárusító oldalt nem lehet elérni, mindig error-t ír ki. Próbáltuk laptopról, telefonról, asztali gépről, kböző böngészőkben, kböző városokból, mindig sikertelenül. Te melyik oldalról vásároltál? Illetve aki ezt olvassa, van-e vmi okosság, amivel segíthetne??

Előzmény: József1950 (5486)
József1950 Creative Commons License 2023.09.24 -1 0 5486

Köszönöm az értékes  információt !  Mi november elején megyünk, Málaga-ba és már megvettem a jegyeket a Granada-i Alhambrába .   Szívesen fogadok,további információkat  Málaga, Granada,Ronda vonatkozásában,elsősorban a Málaga-ból,történő eljutással kapcsolatban (vonat,busz,általában a helyi tömegközlekedési lehetőségekről)

Előzmény: vélemény 1 (5485)
vélemény 1 Creative Commons License 2023.09.24 0 1 5485

Ez állandóan változik. Nemrég volt egy ismerősöm. Azt mondta, hogy a bejárat mellett van egy  CASHPOINT nevű helyiség automatákkal. Bedugod a bankkártyát, amelyiket a vásárláskor használtad és kiköpi a jegyeket. Mi évekkel ezelőtt ugyanígy vettük ki egy városban levő irodában levő automatából

Előzmény: József1950 (5484)
József1950 Creative Commons License 2023.09.24 -1 0 5484

 Kérdésem az ALHAMBRA belépőjegy vásárlással kapcsolatos:  az interneten megvásároltam a jegyeket.

 Email-ben küldtek  egy tájékoztatót,illetve külön csatoltan egy dokumentumot, mely részletezi  a vásárlást személyekre lebontva minden adattal együtt. Ez lenne a jegy,vagy ezt még mutassam be a jegypénztárnál és kiadják a konkrét jegyeket ?????

rutthin Creative Commons License 2020.08.16 -1 0 5483

Igen! Lényeg, hogy tranzit legyél Ausztriában!

Előzmény: Som Season (5482)
Som Season Creative Commons License 2020.08.16 0 0 5482

Akár légi úton, akár kocsival ?

Előzmény: rutthin (5481)
rutthin Creative Commons License 2020.08.15 0 0 5481

Ha jössz tovább Magyarországra, akkor semmi!

Előzmény: Som Season (5480)
Som Season Creative Commons License 2020.08.13 -1 0 5480

Tényleg, mi az osztrák protokol Spanyolországból érkezőkre ?

Som Season Creative Commons License 2020.08.10 0 0 5479

Bécsi indulás ??

 

,-)

klepi Creative Commons License 2020.08.10 0 0 5478

Sziasztok!

Az idei évi nyaralásunk Torremolinosba, ugrott, az utazási iroda 3 opciót ajánlott fel. 

 

"Társaságunk a következő lehetőségeket tudja felajánlani:

  • átfoglalási lehetőséget biztosítunk egy idei, görögországi nyaralásra (szabadonválasztott időpontra és szállásra, az aktuális árakon). A befizetett előleg összegét100%-ban jóváírjuk az új foglalásában. vagy
  • átfoglalási lehetőséget biztosítunk 2021-re, bármely saját szervezésű külföldi utazásunkra az aktuális előfoglalási árakon. vagy
  • a befizetett előleget 100%-ban visszatérítjük utalvány formájában."

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!