Keresés

Részletes keresés

Tigano Creative Commons License 2008.04.10 0 0 16

IBC tartály nagyon jó ötlet, csak az olcsók általában használtak, és fene tudja mit tároltak benne régebben. Mondjuk vegyszermaradványokat nem szívesen locsolnék szét :-)

Viszont köszi a tippet, eddig ez tűnik a legjobb ár/érték arányú tárolónak. Megfelelő vázzal ráadásul süllyeszthető is, bár akkor a leeresztő csap nem használható, de szivattyúval jó lehet. 

Előzmény: hhx (12)
LRNELSON Creative Commons License 2008.04.10 0 0 15
Azért vedd vigyelembe a víz tározásánál. hogy átlagosan, évente 200 l vizet kell pótolni NÉGYZETMÉTERENKÉNT.
Előzmény: hhx (12)
hhx Creative Commons License 2008.04.10 0 0 14

Ha jól olvastam a másik fórumon, neked van a ház  mögött a kerted egy magaslaton. Mivel már sok tanácsot kaptál, adok én is egyet :)

A te helyedben az ereszcsatorna alá tennék egy akkora edényt, amekkora aláfér, abba pedig egy szintkapcsolós búvárszivattyút. A kertbe a domboldalba a szintvonallal párhuzamosan csinálnék egy szikkasztó árkot, és oda nyomná át a vizet  a szivattyú. Ami elszikkad, abból jutna a kerted talajába, ami meg nem szikkad el, abból locsolhatsz (ráadásul az alatta levő területet akár gravitációsan is)

Előzmény: taormina1 (13)
taormina1 Creative Commons License 2008.04.10 0 0 13
Örülök, hogy fölhoztad ezt, engem is nagyon érdekel ez az évek óta megoldatlan probléma. A ciszternásban bövebben írtam már a speciális problemámról.
Addig pedig marad az esöben futkosás a kis zöld vödörrel.
Előzmény: Tigano (11)
hhx Creative Commons License 2008.04.10 0 0 12

Ha folyadék tárolására való, akkor biztosan megfelelő. Én régi műanyag hordót használok (kicsi, de ingyen van) Szerintem ezen a piacon is az játszik, hogy ha valaki esővizet akar tárolni, az biztos valami elszánt zöld, tehát hajlandó többet áldozni a dologra, ezért drágábban el lehet neki adni ugyanazt a tartályt, ha esővíztárolónak hívom...

Apróhirdetős újságban 14-18 e Ft-ért szoktak hirdetni 1 m3-es IBC tartályt, ilyet már látam esővíz tárolásra használni

Előzmény: Tigano (11)
Tigano Creative Commons License 2008.04.09 0 0 11

Felhozom, hátha mást is érdekel.

Nézegettem ezeket a profi rendszereket, de iszonyat áruk van. Akkor talán megéri, ha WC öblítésre is használja valaki (szvsz ekkor is csak úgy, ha új építés van, mert a csőrendszert is ketté kell választani ami utólag nagyon macera). De csupán öntözéshez nekem túl drágának tűnik. A kérdés, milyen egyéb lehetőségek vannak? Valami egyszerű megoldás érdekelne, mert momentán nem nagyon tudok egy hatalmas ciszternát építtetni, mivel már nagyobbrészt rendben van a kert. Esetleg valamilyen földfelszíni műanyaghordós megoldást próbált már valaki? Tartályokat nézegettem, és az a tapasztalatom, ha nem kifejezetten esővízhez való, akkor kb. negyed/fele annyiba kerülnek, mint a speciális társaik. Kérdés, megfelelnek-e a célnak?

-guess.who- Creative Commons License 2007.04.17 0 0 10
2-3 darabokat vittek a boltokba még az akció elején, régen el is kapkodták mindet. :) Amúgy nem rossz, csak hát földre állítva az alulra beépíthető csapnak nem túl sok hasznát lehet venni. :)
Előzmény: Iszka (9)
Iszka Creative Commons License 2007.04.17 0 0 9
Nem akarok reklámozni, de az In..ersparban azt hiszem 4000Ft, a 200Literes fedővel ellátot, csappal szerelt változat. Tegnapláttam a szórólapban. Nézzetek utánna.
dmarticsek Creative Commons License 2007.04.15 0 0 8

Sziasztok!

 

Én is gondolkozom esővíz-hasznosításban. Műanyag tartály 30 ezerért? Tehát egy 5 m3-es 150.000-ből megállna?Tudtok ilyen elérhetőséget adni? Érdekelne. Nekem is egyszerűbbnek tűnik a betonnál.

Köszi

Dénes

amatoregy Creative Commons License 2007.03.04 0 0 7

Azt nem tudom. De a beton a legolcsóbb megoldás? M3-ként 28-30 E Ft sok lenne egy műanyagtartály esetén? (Ezt még te is le tudod ásni és elvinni sem nehéz.)

 

Amatoregy

Előzmény: his74 (6)
his74 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 6

sziasztok!

van valakinek tapasztalata esővízhasznosításról a háztartásban?

a szebetonnal (sztendrei betongyár) tárgyaltunk és mi az öntözésen kívül WC öblítésre használnánk, és leginkább az foglalkoztat, hg nem fog-e KIZÖLDÜLNI A WCnk?

dez1 Creative Commons License 2004.07.26 0 0 5

Teljesen hasonló szitú, azt leszámítva hogy én a derítő aknát földdel+némi seittel feltöltöttem, de a falazott aknám nekem is megvan, és én is esővízgyűjtésre látom legalkalmasabbnak. 

 

Azt leszámítva, hogy mivel nekem kisebb és a teteje már beomlott, ezért én lehet hogy keresek egy bele illő műanyagtartályt.

cac424 Creative Commons License 2004.04.22 0 0 4
Tavaly nyáron láttam egy lapostetejű épület tetejét szigetelték,valami szürke anyagot ragasztottak rá,olyasmit mint a teherautók ponyvája.Gondolom időtálló lehet ha erre használják.Egyszer kifaggatok egy tetőfedőt.
Előzmény: CSéZé (3)
CSéZé Creative Commons License 2004.04.20 0 0 3
Az érdeklődésre tekintettel: http://www.mapei.hu
Van ingyenes szaktanácsadás és árlista is.
Még annyit tennék hozzá a múltkori leírásomhoz, hogy üvegszövethálót érdemes belesimítani a második rétegbe, sokkal erősebb lesz. Elvileg burkolni kellene szigetelés után, mert alapban azért nem egy kemény felület keletkezik ugyebár, de ha nincs rajta járkálás, vagy nem esik bele kő, akkor jó magában is. Napfényt, levegőt, bizonyos mértékig a kémiai támadásokat (pl. fertőtlenítő) is bírja.
cac424 Creative Commons License 2004.04.20 0 0 2
moonshadow
Ha utánanéztél majd írd már be ide a topikba,mert engem is érdekelne.
Előzmény: moonshadow (1)
moonshadow Creative Commons License 2004.04.20 0 0 1
Köszi az infót!

Ezeknek a cuccoknak én is utánnanézek.

Az a gumis cucc jobban hangzik, mert úgyis keletkeznének repedések az oldalán ha bevakolja az ember.

Előzmény: CSéZé (0)
CSéZé Creative Commons License 2004.04.19 0 0 0
Az oldalfalat be kell vakolni VÍZÁLLÓ vakolattal. A Mapei-nek vannak erre jó anyagai, a nevének utána kellene néznem.
Az alját természetesen ki kell betonozni, abba is lehet esetleg vízzáró adalékot tenni. Utána kell az egészet kikenni pl. Idrosilec Pronto-val, ez nem rugalmas, de akár ivóvízhez is jó. Ha esély van a legkisebb repedésre akkor Mapelastic-al. Ez olyan kétkomponenses folyékony gumiféle.
Minden spéci anyag drága. Mapelastic kb. 25000Ft/zsák+folyadék kompletten.
moonshadow Creative Commons License 2004.04.18 0 0 topiknyitó
Üdv.

Nem találtam esővíz tárolásról topikot.

A problémám az, hogy a nemrég vásárolt telkünkön felfedeztünk két üres használaton kívüli derítőt és ezeket a továbbiakban esővíz tárolására szeretnénk felhasználni, de ehez előbb vízzáróvá kéne tenni őket.

Mindkettő kör alakú és téglából van rakva, kb 2,5m átmérőjű és 3,5m mély derítő. A tégla úgy van rakva, hogy kb 1,5m mélységtől fokoztatosan szükül összefelé és a tetején már csak kb 0,8m átmérőjű lyuk van.

Az egyik derítő volt az ülepítő, ezért ezt kivakolták, az alján van 30cm szmötyis iszap amúgy üres.

A másik derítőbe az elsőből egy ethernit cső megy át, ide vezette régen át az üllepített szennyvizet és ez nincs kivakolva, elszivárogtatósnak volt megcsinálva.

Azt szeretnénk megoldani, hogy ezeket a derítőket vízzáróvá tegyük, két okból is, egyrészt, hogy az esővíz ne szivárogjon el, hanem alkalmas legyen öntözésre, a másik ok pedig, hogy mivel ezeket régen derítőnek használták, ezért a körülötte lévő talaj valószínűleg még most is szennyezett és nem szeretném ha a benne tárolt esővízbe szennyezőanyag szivárogna vissza a környező talajból.

Első körben arra gondoltam, hogy az alját le kéne betonozni, az oldalát bevakolni és valami gumis fóliát szerezni mint a kerti úszómedencéknek van és azzal megoldani a vízzárást.
Aztán egy vb fedlapot rá és kész a két db. esővízgyüjtő ciszterna.

Vagy milyen megoldások lehetnek még?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!