Az elmúlt hétvégén, az I. Budapest Kupa rendezvénnyel adott első ízben otthont Magyarország nemzetközi szinkronkorcsolya versenynek, a budapesti Jégpalotában, melyen szép számmal szerepeltek hazánkon kívüli csapatok. A teljesség felsorolása nélkül, lengyelek, csehek, horvátok, németek, ausztrálok, örmények stb. A versenyszámok három kategóriában zajlottak. Advanced Novice, Junior és Senior kategóriákban mérték össze tudásukat a csapatok.
Büszkék lehetünk a Magyar sikerekre, gratulálunk minden résztvevőnek.
Eredmények:
Advanced Novice:
1 Team Berlin GER
2. Frostwork HUN
3. Skating Graces GER
4. Mixed Ice Formation HUN
Junior: 1 Starlets_GER GER
2. Starlets_CZE CZE
3. Mixed Ice Formation_2 HUN
4. Shining Blades ITA
Senior:
1. Scating Graces_Sen GER
2. Team Passion HUN
3. Olympia CZE
4. Ice Storms AUS
5. Flying Angels ITA
6. Shining Blades ITA
7. Balance CZE
A szinkronkorcsolya a műkorcsolya új ága amiben az elemek alakzatokból, szabad és alapkorcsolyázó, illetve jégtáncból tevődnek össze. Szinkronkorcsolyában csapatok versenyeznek, egy csapatban 12-20 korcsolyázó lehet. (Nemzetközi seniorban és juniorban max. 16 fő). Zenére különböző alakzatokat, mozgásokat és szinkronelemeket hajtanak végre az egész jégfelületet kihasználva.
Az 5 fő elem: Blokk, Fésű, Sor, Malom, Kör. Az elemeket különböző lépésekkel (koszorú, ívek, hármasok, twizzeles, mohowk stb.), illetve szabad korcsolyázó elemekkel (pl. fecske, forgás, ugrás, emelés, stb.) hajtják végre. Férfiak nők együtt versenyeznek, de ritka az olyan csapat ahol 4 fiúnál több lenne. http://szinkronkorcsolya.mindenkilapja.hu/
Van valakinek valamilyen infoja arról, hogy a most 7végén induló műkori grand prix sorozatot közvetíti-e bármely hazánkban is fogható tv-csatorna? a Eurosport műsorában nem találtam nyomát. Köszi.j.
MICHAEL JACKSON stílus Tánctanfolyam Tanít: Springer Botond Időpont: hétfőnként 16.00-17.30-ig Ára: 9000Ft/8 alkalom vagy 1400Ft/alkalom 1. alkalom: szeptember 28.
INGYENES BEMUTATÓ ÓRA: szept. 13. vasárnap 15.30-16.30
Helyszín: Jam Táncműhely
JAM TÁNCMÛHELY 1132 Bp., Csanády u. 7. (Lehel tértõl 2 percre)
Csajok! Azt hiszem tudom mi votl tegnap az a füst amit láttunk. A ferencvárosban, az erzsébeti pálya felé valami nagyon kigyulladt, és szerintem annak a füstjét láthattuk mi is.
Szerdán az edzés után én otthagyom a gyakorlon a korim hogy csütörtökön megélezzék. Akinek még szüksége van élezésre, az is tegyen szerintem igy. Csüt este már lehe tis érte menni. 1000Ft/pár