Keresés

Részletes keresés

fraki Creative Commons License 2006.04.14 0 0 80
Az vagy nem Magor bolt volt, vagy lódítasz.
Előzmény: G.B.Bejja (19)
Egyensúly Creative Commons License 2006.02.25 0 0 79

Féltem, hogy a tipikus "indexes lefikázunk mindent" jelleget ölt majd ebben a topicban a hozzászólásaim jellege. De szerencsére most találtam egy igazán szórakoztató, szellemes, párt- és világszemlélet semleges cikket az indexen: http://index.hu/politika/belfold/0225dvtbmt/

Pedig ebben is van írónia, csak egy kicsit más, mint mondjuk kedvenc Pulitzer-díjas Árpádunk vulgáris fröcsögése (nem is lesz belőle többszázezres személyiség jogi per).

Úgyhogy, csak gratulálni tudok ehhez az íráshoz, főleg akkor kellemes egy ilyen cikkel találkozni, amikor a "független" index is elkezdte a kampányolást a maga ultraliberális nézetei mellett.

Egyensúly Creative Commons License 2006.01.13 0 0 78

http://index.hu/politika/belfold/brekekex/

 

Kedves Nagy László!

 

Nem ér ennyit az egész. Csak annyit kellett volna írni, hogy van egy magát kontrollálni nem képes munkatársuk, aki egy olyan véleményt írt, aminek egy társasági beszélgetésben lehet, hogy sikere lenne (ott is inkább alpári, mint szellemes, de ez már a társaság dolga), de egy újságban semmi keresnivalója. Ez persze nem csak a "szerző" hibája. Önöknél mindenki azt jelentet meg, amit akar? (és itt még csak a stílusról van szó). Mondjuk, én már ebben a topicban megjegyeztem, hogy Önök régen túllépték a jóízlés határát (egyébként a cikke szerint a tárgyaláson a demokratára hivatkoztak, hogy ott a maguk szerzőjéről milyen jelzők jelentek meg - ami mondjuk szerintem egy leányregénybe illő kifejezés, a Tóta W. úr fröccsenete mellett, de ez mondjuk mellékes. Nos, a demokrata egyértelműen egy elfogult pártlap, de legalább nem is akar más lenni).

Ami meg a 850 ezres büntetést illeti, már majdnem megsajnáltam Tóta W. urat. De aztán eszembe jutott, hogy Önönknél uralkodik annyira liberális szellem, hogy összedobják neki ezt az összeget. A képernyő jobb oldalára pillantva biztos vagyok benne, hogy lesz miből.

A jövőre tekintve, remélem a "vérestollú" szerzőik, miután kifröcsögték magukat a számítógépük elött, egy elegáns mozdulattal letörlik a képernyőt, és mentés, küldés, megőrzés nélkül kikapcsolják a gépet. Na, ehhez sok sikert kívánok.

Egyensúly Creative Commons License 2005.04.11 0 0 77

...és ezért behozunk félmillió darab 22 éves roncsautót az országba, és szétosztjuk "szociális"...

 

Elnézést

Előzmény: Egyensúly (76)
Egyensúly Creative Commons License 2005.04.11 0 0 76

No, és hogy? Szociális alapon??????

Ezt Te se gondolhatod komolyan!

A leszakadó családoknak ott volt (van) a 80.000 ft-os "tescogép". Mondjuk, szerintem éppen azokra a máshol már szemétre dobott fémhulladékokra volt bűn állami támogatást adni (ez mondjuk pont olyan, hogy a leszakadó családoknak nincs anyagi fedezetük gépjárművet venni, és ezért behozzunk félmillió darab 22 éves roncsautót az országba, és szétosztjuk "szociális" alapon a rászorulóknak. Persze valaki biztos jól járna ezzel is. Na, ez a trükközés)

Ha meg már a trükközésről van szó, szvsz inkább az a baj, hogy meghatározott nagykereskedők áruit lehetett (lehet) megvásárolni a kiskereskedőktől.

 

Persze az alapvető problémám feléd is ugyanaz, mint az  "újságírónál" volt. 

Vázolj fel egy jobb rendszert, és máris érdemesebb lesz arra az írásod, hogy megjelenjen az index oldalán, mint a  Magyarósi Csaba féle firkálmány...

Előzmény: Törölt nick (75)
kétkezi GAZ-da Creative Commons License 2005.04.08 0 0 74
"Újságíró-e vagyok ?" feeeling...:-(
Egyensúly Creative Commons License 2005.04.08 0 0 73

Kidobott milliárdok
TECH
Magyarósi Csaba
2005. április 7., csütörtök

 

http://index.hu/velemeny/jegyzet/specko050406/

 

És már megint a régi lemez, fikázni, mindegy, hogy mit.

Kedves Csaba, annak örülök, hogy vulgáris kifejezések nélkül le tud írni tizenöt mondatot, de ez még sajnos nem színvonal. Vagyis itt az indexen az, de ez se színvonal. Persze nem állítom én, hogy a sulinet expressz tökéletes volt, de, hogy az állam kidobott volna 45 milliárdot a kukába, nos ez szánalmas gondolat. De még ha igaz is volna, már az nagyon unalmas, hogy Ön és pajtásai mindent szidnak, lehúznak, lehülyéznek, ezzel sugallva, hogy az index munkacsoportja felette áll mindennek és mindenkinek, és néha lenéznek közénk, és odafröccsentik az igazságot. Nos, akkor viszont kedves Csaba miért nem árulta el nekünk mi lett volna a helyes? Bár tett némi utalást, hogy az adóvisszatérítés nem jó kondíció, meg, hogy félmillió gépet is lehetett volna ezért a pénzért venni (merthogy Ön szerint az excel és word futott volna rajtuk - ?????????) . De akkor mondja kedves Csaba, ugyan kinek, miért, hogyan adott volna gépet, és kinek miért, hogyan és mikor nem? No és persze hogyan? Ingyen mindenkinek (azaz  csak félmillió embernek egy-egy excelgépet)? Vagy most hogy? Vagy mégse vagyunk annyira okosak? Hogy a lefröccsentett okoskodása egy baromság? Na igen, ezt szokhattuk meg.

A legszánalmasabb az egészben, hogy nekem, aki nem vettem igénybe a sulinet szolgáltatást, kell a rendszer védelmében megnyilatkoznom, egy olyan személy ellenében, aki kihasználta azt, majd hőzőng ellene.

Egy dologban biztos vagyok, kidobni a kukába a maga cikkét kellett volna, olvasatlanul....

nereusz Creative Commons License 2005.02.26 0 0 71

Ez a flaszter-infantilizmus engem is felháborít.

De parasztozni is kár emiatt.

Ez a színvonal.

És már napok óta nem tudom, hogyan lehet leiratkozni innen.

De előbb-tóbb az is sikerül.

"Honderű"

Előzmény: Egyensúly (68)
Egyensúly Creative Commons License 2005.02.26 0 0 70

Ja, és kedves Csaba, ha igazán nyereséges akar lenni a mezőgazdaságunk, először az EU-ból kell kilépnünk, mert míg pl. a mi állattenyésztőinknek előre kell köszönniük a jószágoknak, addig a távolkeleti és délamerikai húsgyárak az EU-s szabályokra nagy ívben tesznek. Úgyhogy, kedves Csaba, maga nyugodtan csatlakozzon a balkánhoz, és ott gyártson csak versenyképesen a rézfaszával amit akar.

Előzmény: Egyensúly (68)
Bim-bam Creative Commons License 2005.02.26 0 0 69
Ideje volt a szólásnak!
Előzmény: Egyensúly (68)
Egyensúly Creative Commons License 2005.02.25 0 0 68

Gyártsunk rézfaszú baglyokat!
GAZDASÁG
Magyarósi Csaba
2005. február 24., csütörtök

http://index.hu/velemeny/jegyzet/kiki050224/

 

Kedves Csaba!

 

Tudja Önnek teljesen igaza lenne, ha hozzátenné, hogy a rézfaszú baglyoknál azért vannak haszontalanabb "termékek". Például a rézfaszú "újságírók" (jegyzetírók), illetve rézfaszú szerkesztők, akik hagyják érvényesülni a sok kis rézfaszút, ahelyett, hogy azt mondanák nekik: "Kedves rézfaszú irkászom! Bár rézfaszú vagy, azért hasznos tagja is lehetsz a társadalomnak. Kevés az országban az autópálya, a metró, a híd stb., stb. stb... Úgyhogy  vedd kezedbe, rézfaszú testvérem a csákányt, és dolgozzál. Így lehetsz te is, és az ország is versenyképes."

Persze a baglyoknál vannak versenyképesebb termékek. Például a taposóakna. A sok kis rézfaszú fejlődő ország veszi, mint a cukrot. Úgyhogy, ha a csákány nagyon törné a kezét, kedves rézfaszú Csaba, ajánlanám, hogy hozzon létre egy jól jövedelmező taposóaknagyárat. A versenyképes amerikaiak is ezt csinálják.

És kedves rézfaszú főszerkesztő úr! Önnek azt ajánlom, hogy máskor a címlapon a "fasz" szó helyett, irassa be nyugodtan az ön kedves nevét, mi így is fogjuk érteni, és ezzel mégse tapostatja le az oldal amúgy se magas színvonalát.

 

Köszönöm a türelmüket,

Egy városi, nem ellenzéki (bár nem is index szerinti "független") állampolgár - azaz nem gazda (ők azok akik tüntetnek), és nem is paraszt (mert azok meg maguk).

Egyensúly Creative Commons License 2005.01.13 0 0 67

"Ferdít a sértődött Matthäus" 2005.01.12. Index cikk

 

Maga az ügy engem nem igazán érdekel, de ha ezt a cikket pártatlannak és tárgyilagosnak szeretné beállítani az írója (márpedig annak kéne lennie), akkor érdemes lenne mondjuk Iránban folytatnia a pályafutását, ott nagy karriert futhatna be. A cikk címét meg a következőre kéne változtatni: "Ferdít a sértődött Matthäus, ahogy én is"

Egyensúly Creative Commons License 2004.10.22 0 0 65

"(A Matula Magazin egyik szerzője az Index munkatársa.)"

 

Mondjuk ez jellemző...

("szar ember az, akinek szar folyik a szájából". a szerk. megjegyzése)

b.viridis Creative Commons License 2004.10.16 0 0 64
Én meg jókat sírok az MN tényfeltárásain.
Mi következik mindebből?
Hogy a kettőnk hangulata átlagos, persze statisztikailag.
Előzmény: hot elek (63)
hot elek Creative Commons License 2004.10.16 0 0 63
Pedig én olyan jókat röhögök az ÉS meg a HVG tényfeltárásain.
Előzmény: b.viridis (53)
Egyensúly Creative Commons License 2004.10.16 0 0 62

A "seggnyalási faktor" lehet, hogy konvergál a 0-hoz, de ha valakinek a hülyeségeit nem emlegetjük - mondjuk, csak ha már megbukott -, elnézünk felette az szvsz a seggnyalás kategóriába tartozik.

Persze lehet, hogy én csak elfogult vagyok, és az index szerkesztősége az egyenesség mintapéldája. De szerintem, ezt Te se gondolod komolyan.

Előzmény: Tomthumb (61)
Tomthumb Creative Commons License 2004.10.12 0 0 61
Ugyan keress már rá az Indexen a megyó-tematikájú cikkekre és számolj belőlük seggnyalási faktort. Meg fogsz lepődni szvsz.
Előzmény: Egyensúly (60)
Egyensúly Creative Commons License 2004.10.12 0 0 60

"Az 50 legirrátálóbb magyar"

Benne: Medgyessy Péter

 

Ez idáig nem baj, hisz kapnak ott mások is hideget, meleget (bár leginkább mocskolódást - talán nem is érdemtelenül). Az viszont gyomorforgató, hogy azok az újságírók, politikai "szakértők", közgondolkodók akik eddig Medgyessy hátsó felét olyan fényesre nyalták, hogy az már szegénynek volt kényelmetlen, most megvilágosodtak, és Medgyessyt egy idióta bohócnak állítják be. Ezek között van az index is. Na igen, amerre a szél fúj, arra dőlünk.

Tudják "kedves" index munkatársak seggnyalásban, és gerinctelenségben már olyan jók, hogy most már lehet annyit a tejbe aprítani, hogy "mindig magabiztosan böködjenek a földgömb távoli, egzotikus célpontjaira, ha a következő nyaralás helyszínének kiválasztására kerül a sor", és ezt akár "le  is tagadhatják".

Egyensúly Creative Commons License 2004.05.24 0 0 59
Újabb tündöklő csillag az Index egén: dr. Zsadon Béla, aki kultúrált véleményeivel emeli az amúgy is felfele ívelő index megítélését.

Tudja kedves Béla, én elhiszem, hogy Önt a jószándéka vezeti, és felháborítja a mai magyar közélet (persze van aki mindenhol és mindenben csak a rosszat látja, vagy akarja látni, láttatni), s ha még véletlenül olvasná a fórumot, akkor tudhatná, hogy kerülöm a vulgáris kifejezéseket, de van egy bölcsesség ami ide vág: "szar ember az, akinek szar folyik a szájából". Kedves Béla, Önnek eddig itt az indexen csak szar folyt a szájából. Ez önmagában nem baj, nem is az Ön hibája, hanem azé az idiótáé, aki ide beszerkeszti a maga mocskát, ahelyett, hogy kivágná a kukába.

perempe Creative Commons License 2004.05.17 0 0 58
Aki megélte a háborútól fogva a történelmet, az lehet is joggal "komcsifaló". Nekik nem csak a Kádár-korszak hitelből fizetett jóléte jutott.
Előzmény: Hayloft Ezekiel (23)
Demim úr Creative Commons License 2004.04.14 0 0 57
ne aggódj Te az én felvilágosodásomért.

de ha ez neked azt bizonyítja, hogy míg az mszp elvtelen és aljas eszközökkel kampányol(t), addig a jobboldal áldozati bárányként halkan bégetett (ki nem szólt, csak bégetett, az kapott dicséretet... ;-), akkor még kölcsön is adok a felvilágosodásomból... ;-)))

Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.13 0 0 56
Ja, akkor ok,
koszi!
Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.13 0 0 54
szdsz-barat, mszp-barat, zsidobarat, amerikabarat.

Letezik tobb index.hu?

b.viridis Creative Commons License 2004.04.13 0 0 53
Talán ezzel a cikkel hazánkban is elkezdődik a tényfeltáró újságírás?

Na, ha ez a tényfeltáró újságírás, akkor szépen leszünk. Mi a tény? Hogy egy kampányra készülő csapat nem a túlzott finomkodásáról híres? Nahát, hitted volna...
Ez a tipikus bulvár újságírás: felfújom a semmit. Ha az érintettek mosolyogtak volna rajta egy jót, másnapra már a kutya se emlékezett volna a cikkre.
A tényfeltáró újságírás elég régóta fellelhető, HVG, ÉS, stb. próbálkozott/ próbálkozik hasonlókkal, de szerintem tök fölöslegesen. Rétegigény, nem éri meg.
Ugyanis a tények lassan már nem érdekelnek senkit. Mondhatni: az elfogulatlan véleményük kialakításában a tények csak zavarják a többséget.
A lényeg: ha az én preferáltam csinálja, az csak jó. Mindegy, hogy velem csinálja, akkor is. Ha másért nem, hát azért, mert az általam nem preferált is ezt csinálná, de az vazelin nélkül, mert az kommunista/fasiszta, s az már nem lenne jó.
Divide et impera.
Kurvára bejött.

Előzmény: Fine Tune (50)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.13 0 0 51
Az index cikke sokakat megvilágosított - visszamenőleg is. De Soltika meg Demim úr félék esetében ne reménykedj.
Előzmény: árnyékxxx (45)
Fine Tune Creative Commons License 2004.04.13 0 0 50
Egyetértek, az ilyen írások hiányoznak a magyar médiából. Ezen az íráson én is meglepődtem, azon meg pláne, hogy most kimondják (leírják) amit idáig is mindenki tudott, hogy a MUOSZ lényegében kádárista csökevény. Meglepődtem, holott 14 éve demokrácia van, továbbá (állítólag) a média javarésze független.

Talán ezzel a cikkel hazánkban is elkezdődik a tényfeltáró újságírás?

Előzmény: JOEKER (39)
armagnac Creative Commons License 2004.04.13 0 0 49
Off

Kövér a népet biztatta szuicid magatartásra
Ne fárasszon ember, Kövér éppenhogy másokat vádolt azzal, hogy elveszik a hazudozásaikkal a jónép életkedvét.

Előzmény: Demim úr (46)
Demim úr Creative Commons License 2004.04.13 0 0 48
ja. szép, pógári gondolatok... ;-)
Előzmény: livefast (47)
livefast Creative Commons License 2004.04.13 0 0 47
A Békéscsabán elmondott beszéd nem idézett folytatása a nyugat.hu szerint:

"Lehet, hogy egy kicsit messzire mentem. Akkor azt javaslom nekik, maradjanak életben, az lesz a legnagyobb büntetésük, hogy látják megvalósulni céljainkat, legfeljebb koloncként cipeljük őket a hátunkon."

Előzmény: Demim úr (46)
Demim úr Creative Commons License 2004.04.13 0 0 46
húúú, de véditek...

Kövér összefoglalva a következőket mondta:

- ha nem bízunk magunkban, inkább akasszuk fel magunkat
- jó lenne, ha azok kezdenék, akik folyamatosan támadják a pógárármányt
- de mégiscsak nagyobb büntetés az nekik, ha életben maradnak és végignézik, hogy viszi a pógárormány sikerre Magyarországot.

Kövér a népet biztatta szuicid magatartásra és vágyakozott, hogy a szocik felkössék magukat.

engem nem zavar különösebben, csak nem kell szépíteni. egy kiélezett politikai helyzetben vagy kététrtelműen fogalmazol és akkor félremagyarázzák, vagy nem és akkor is...

Előzmény: árnyékxxx (45)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!