Keresés

Részletes keresés

bethsabé Creative Commons License 2017.10.05 0 0 442

 

 

-Utánanéztem, hogy mi a lumbálás.

 

 

 

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egeszsegugyi-ellatasok__4740034-nektek-milyen-tapasztalatotok-vannak-az-un-lumb

 

 

 

-Én sem mentem volna ebbe bele. Pláne, most már ilyen tapasztalt megfigyelőként a migrénnel kapcsolatban.

 

 

-Megint itt van a hidegfront és a melegfront egyszerre és ráadásul telihold is, és már megszokottan, de nem elviselhetetlenül fáj a fejem.

 

2017.10.05.

 

Kettős front van.

 

Továbbra is írom a frontokat az időjárást és a szelet a naptáramba, mert összefüggésben van a fejfájásaimmal.

 

 

Előzmény: TorchwoodHUN (441)
TorchwoodHUN Creative Commons License 2017.10.01 0 0 441

Mert bezárták a fejem egy "ketrecbe", aztán betoltak egy csőbe. Odabent teljesen elveszted az érzékelésed, nem tudod mennyi idő telik el, és számolni se tudsz az ütemes hangoktól. Alapból nem szeretem, ha korlátoznak, de volt olyan frekvenciájú hang, ami totál kikészített, főleg, hogy akkor még fájdogált a fejem.

 

Gyógyszert még nem írtak. Viszont kaptam ajándékba fejfájást, ami a lumbálás után szokott jelentkezni néha. 

Azt mondták ha nem fekszem 24 órát, ötször annyira fog fájni, mint az eredeti fejfájásom. Jelentem, nem! Pont ugyanolyan mint az eredeti, annyi különbséggel, hogy ha köhögök, vagy erőlködök az nem tesz rá egy lapáttal, illetve ahogy vízszintesbe helyezem magam, ez elmúlik. Szóval fogalmuk sincs mi mennyire fáj.

Lassan azért enyhül ez is, elvileg három napig tarthat.

 

Összességében nagyon megbántam, hogy orvoshoz mentem, persze nyilván nem ezt mondanám ha találtak volna valamit és meg is gyógyítottak volna.

 

Most kezdem figyelni a holdat meg a frontokat, bár remélem nem ismétlődik meg a fájdalom.

 

Előzmény: bethsabé (440)
bethsabé Creative Commons License 2017.09.30 0 0 440

Nos, hétfőn megvolt az MR, nem volt túl szimpatikus a vizsgálat.

--------------------------------------------------------------

Miért nem volt szimpatikus a vizsgálat?

-----------------------------------------------------------

-Én csak CT-n voltam a neurológustól. Persze vérvizsgálat és nyaki ultrahang, és röntgen, de ezekre a háziorvos küldött, mert soha és semmilyen vizsgálaton nem voltam azelőtt.

-Köszönöm, hogy mindezt leírtad Nekem, de lehet, hogy Én ezeket a vizsgálatokat most már ennyi "tudással a betegségről" nem vállalnám be, amit most Te.

-Végül is rendesek voltak veled, hogy ennyi vizsgálatot megcsináltak, legalább megnyugodhatsz, hogy nincs nagyobb baj, amire legalábbis gondltál. 

-Ha így most visszagondolok, Nekem már több mint 20 éve fáj a fejem és az utóbbi időben éltem át olyan görcsöket is, hogy azt mondtam, hogy ez már nem normális, hogy ennyire fájjon és görcsöljön a fejem. De, azóta már rájöttem a bajra, (és orvosi segítség nélkül,) hogy front és szagérzékeny és telihold érzékeny vagyok. Figyeld meg este a hold állását. Nemsokára telihold lesz. Egy telihold rengeteg mindenre kihat. -Van amikor nálam is fejfását okoz, de van amikor nem. (Tegnap tompán fájt a fejem.) De, az biztos, hogy a telihold az alvásra kihat. Én, pedig egy örökmozgó ember vagyok gyerekkorom óta, akit nem lehet elfárasztani semmivel sem. A telihold, pedig felületes alvással jár nálam.

-Szóval, gyerek korom óta érzékeny vagyok a frontokra, de ezt csak az utóbbi két évben derítettem ki komolyabban, vagyis néztem utána, vagyis írtam a naptáramba, hogy mikor fáj a fejem és milyen időjárás volt azokban a napokban, amikor fájt.

Ezt kb. 1999 óta jegyeztem és 2015-ben mentem ezekkel a súlyos panaszokkal orvoshoz. Ekkor részesültem egy nem szíves fogadtatásban az orvos részéről, mert felállítottam a saját magam diagnózisát, vagyis a migrént. Megkérdezte, hogy mi a panaszom és Én azt mondtam, hogy migrén. Erre megkérdezte, hogy honnan tudom, talán együtt jártunk az egytemre?

-És lássunk csodát, tényleg az, és tényleg migrén, mert aurás látászavarokkal jelentkezik nálam a frontérzékenység. (kb 25 percig tart.)

-Szóval köszönöm a bizalmadat, hogy ezeket leírtad nekem. Esetleg leírnád, hogy milyen gyógyszert kell majd végül is szedned?

Én a CINIE gyógyszert szoktam bevenni, mert ez is kiállítja a migrént.

-Szóval köszönök mindent és minden jót a továbbiakban neked.

-Lehet, hogy így elnagyolva nem értetted, hogy miről írok, csak azt akartam érzékeltetni, hogy ezzel a betegséggel sajnos együtt kell élnem, mert nem lehet meggyógyítani.

-A szervezetem nagyon érzékeny az időjárás változásra gyerek korom óta.

Egy nagyobb városi forgalomban is, vagy szmogos levegőben is megfájdul a fejem.

Már tegnap is éreztem, hogy időjárás változás lesz. Az emberi agy nagyon érzékeny a légnyomás változásra.

Aki nincs ebben a cipőben az nem ért semmit a leírtakból.

 

-Szóval köszönöm még egyszer a bizalmad és a megértést.

 

Előzmény: TorchwoodHUN (439)
TorchwoodHUN Creative Commons License 2017.09.29 0 0 439

Szerintem felírhatja a háziorvos is.

 

Nos, hétfőn megvolt az MR, nem volt túl szimpatikus a vizsgálat.Szerdán megjött a lelet. Kétféle dolgot találtak, egyrészt egy 15x25 mm-es valamit, illetve még valamit, sajnos a lelet nincs nálam, még az orvosnál van.

Na tehát, ekkor megijedtünk mint a fene, hisz nem értettük a dolgot, a 15x25 cm viszont nem hangzik valami jól, egyből daganatra gondol az ember fia.

Felhívtunk tehát egy ideggyógyász ismerőst, eljuttattuk hozzá a leletet, aki csak annyit válaszolt, hogy azonnal menjünk a sürgösségire, ott fel fognak venni hozzá osztályra és kivizsgálnak.

 

Rohantunk is, még aznap délután elkészült egy CT, nyaki UH, vérkép, majd este felvett az osztály. Tegnap délelőtt ehhez jött még a lumbálás, majd a 24 órás fekvés. Közben vérvételek, infúziók.

 

Az eredmény: Amit az MR mutatott, az nem látható a CT-n, az összes többi vizsgálat negatív, kivéve a lumbálás szövettant, az még folyamatban van. Az infúziós kúrát még befejezik, hétfőn mehetek haza és még egy MR-re kapok időpontot, biztos ami biztos. Fogalmuk sincs mitől fájt a fejem.

Előzmény: bethsabé (438)
bethsabé Creative Commons License 2017.09.27 0 0 438

 

 

 

-Várom, hogy mi lesz az eredmény. A Quarelint felírhatja a házi orvos is?

Előzmény: TorchwoodHUN (437)
TorchwoodHUN Creative Commons License 2017.09.27 0 0 437

Persze, elvileg ma, vagy holnap küldik e-mailben a leletet. Eddig Quarelint kaptam, vagy használ, vagy nem kijelentés közben.

Előzmény: bethsabé (435)
gombóc63 Creative Commons License 2017.09.26 0 0 436

Vannak tévedéseid:-) az orvosok azért nem tudnak válaszolni a kérdésekre, mert a tudomány mai állása szerint nem tisztázott a migrén oka. A másik pedig, hogy járultam már ügyeletes orvos elé a hányós migrénemmel, aki szintén migrénes volt és a nyomorom kellős közepén kiselőadást tartott, hogy neki a Cataflam használ. Aztán nagy kegyesen megkaptam az injekciómat. Egyébként pedig egyetértek, mindenki csak úgy tudja megitélni mit élünk át ha maga is átesett rajta. 

Lassan 8 év után talán megoldódik a problémám. Klimax. 

Előzmény: bethsabé (435)
bethsabé Creative Commons License 2017.09.25 0 0 435

Azonban a kérdéseimre se a háziorvos, se a neurológus nem tud érdemben válaszolni.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

-Azért nem tudnak a kérdéseidre válaszolni, mert Ők sohasem éltek át egyetlen egy migrént sem és sohasem éltek át egyetlen egy lüktető görcsös fájdalmat sem. Magyarországon egymillió ember szenved migrénben, Ők tudják, hogy mi az igazi fájdalom és levertség migrénkor.

 

Derült égből villámcsapásként hirtelen jön látászavar, fényérzékenység, ingerültség, mert eleve tudod, hogy jönni fog a migrén és nincs esély kivédeni, csak speciális gyógyszerrel. Nekem a migrénes fejfájás, pedig olyan érzés ilyenkor, mintha állandó hányingered lenne, de nem a gyomrodban, hanem az agyadban. Leginkább így tudnám leírni, az érzést, ha nem társul hozzá agyi görcs.

 

-Az én orvosomnak sem fájt soha a feje.  Nem tudja, hogy mi a migrén, csak tanulta, hogy mi a migrén. Amikor mondtam, hogy milyen tüneteket tud produkálni egy migrén, akkor csak annyi volt a válasz, hogy "jaj, ugyan már, majd elmulasztjuk". De, amint tudjuk, soha nem fog elmúlni, amíg élek mindig velem lesz és mégpedig minden időjárási fronttal jön menetrendszerűen. Ezt az érkező esős hidegfrontot, vagyis a légnyomásváltozást látászavar jelezte nálam, ami bevezető szakaszként 20 percig tartott, és történt ez ezelőtt 3 nappal. Tegnap is gyógyszert és ma is gyógyszert kellett bevennem, hogy megszokott ütemben tudjak dolgozni.

 

 Tehát, nekem a mai napon is fájt a fejem, kezdődő migrénem lett volna megint (már reggel így ébredtem fel) de megelőztem, hogy tovább elhatalmasodjon rajtam éjszakéra, így bevettem a CINIE gyógyszer felét. Nem akartam bevenni, mert tartogattam volna még a rosszabb napokra egy szemet, (mert elfogyott), de be kellett vennem, mert ma is és holnap is koncentrálnom kell szellemileg a munkahelyemen. Lüktető görcsös fájdalommal, pedig nem igazán élmény sem az élet, nem még a munka.

 

Ha migrén Nálad a diagnózis, akkor nem lesz könnyű életed ezek után.

Megírod, hogy mi lett a MR vizsgálat eredménye és milyen gyógyszert kaptál a migrénre?

 

 

 

Előzmény: TorchwoodHUN (432)
TorchwoodHUN Creative Commons License 2017.09.23 0 0 434

Igazából nem ragaszkodom a migrénhez, csak annyira fájt, hogy másra nem tudtam gondolni. Én a sima fejfájást se éltem meg, csak évente és az semmi volt ehhez képest.

Előzmény: gombóc63 (433)
gombóc63 Creative Commons License 2017.09.22 0 0 433

Nem vagy könnyű helyzetben, alapvetően nehéz a migrént diagnosztizálni. De ha az orvosok sem tudják biztosan, itt nem tudom milyen választ vársz.  Nekem is már évek óta volt, mire diagnosztizálták. Bár többször küldtek MR vizsgálatra, nem mutatta ki. Nem is gondolom, hogy az fogja nálad kimutatni. Az MR-rel mást keresnek. Ne ijedezz:-) Ha a Cataflam segít akkor nem vagyok benne biztos, hogy ez migrén. Ha hánytam a migréntől az ügyeleten algopyrin-nospa-cerucal injekciót kaptam és az segített. Azóta kifejezetten migrénre való fájdalomcsillapítót szedek. Ezt neurológus adja.

Előzmény: TorchwoodHUN (432)
TorchwoodHUN Creative Commons License 2017.09.22 0 0 432

Sziasztok, sajnos átéltem egy migrént, bár az orvos szerint nem biztos, hogy az volt, ezért még hétfőn lesz MR.

Azonban a kérdéseimre se a háziorvos, se a neurológus nem tud érdemben válaszolni. Mindenre azt mondják, hogy bármi lehetséges. Ezért kerestem ezt a fórumot, hátha közelebb jutok néhány dologhoz.

Az egész hat napja, hajnalban kezdődött. Fájni kezdett a fejem, de nem sima fejfájás, hanem sokkal erősebb, a homlok feletti részen. Három napig tartott, alig aludtam, ettem, iszonyatos volt.

Azután ezt a fő görcsöt, mint ha elvágták volna. Viszont a fényérzékenység nem múlt el teljesen, sőt két oldalt még mindig bele-bele nyilall élesen a fejembe, a halántékomnál. Leginkább éjjel rossz és már elegem van a gyógyszerből. Ez normális? Meddig tarthat még? 

Gyógyszert csak akkor írtak, mikor szóltam, algopyrint és no-spat, amik semmit se érnek illetve az ideggyógyász quarelint, ami szintén nem jó semmi, bár elvileg azt a roham kezdetekor kellene bevenni. Igazából a cataflan a jó, az hét órára teljesen elmulasztja, viszont tönkreteszi a gyomrot.

 

Köszönöm a válaszokat.

bethsabé Creative Commons License 2017.03.27 0 0 431
bethsabé Creative Commons License 2017.03.27 0 0 430

Üdv.

 

 

"Nekem a doki ma Lamitrogin-t irt fel aurás migrénre."

 

 

-Mióta van aurás migréned?

-Most hallom Tőled először e gyógyszer nevét.

-Az aura jelenség gyakorisága ellen írta fel Neked az orvos, vagy magára a fájdalomra is, ami az aurás jelenség után órákkal később következik be?

 

-Te mit szoktál látni az aura bevezető tünetnél? (Konkrétan leírnád?) Mióta ide írtál, már eltelt 6 nap. Azóta mit tapasztaltál a gyógyszerrel kapcsolatban? Szükséged volt rá? Kellett használnod? Pld. most a hideg, majd a meleg front érkezésekor, most az elmúlt napokban volt-e aurás látászavarod az időjárás miatt? Vettél-e be a gyógyszerből, vagy pedig az itteni véleményekre vársz? Elég kevesen vagyunk, akiknek a migrénje aurával kezdődik. Viszont sokkal több embernek aura nélkül jön a fájdalom.

 

-Beszélt-e Neked konkrétan az orvosod az ilyenkor fellépő "fényjelenségről", gondolok itt arra, hogy hogy mitől lehet az aura, mi válthatja ki? Mert személyes véleményem szerint nem igen vannak tisztában az orvosok e "fényjelenséggel", sőt lehet, hogy a Te orvosod sem látott soha életében ilyet, (mert soha nem volt aurás migrénje) csak a betegek által elmondottak alapján tanulták Ők is meg az egyetemen, ami persze nem ugyanaz.

 

-Kb. két évvel ezelőtt megnéztem egy videót, amiben beszélt egy orvos a migrénről. Az aurás előjelnél tudni lehet, hogy következik a fájdalom is, így fel lehet a kellemetlen dologra készülni és előtte bevenni a megfelelő fájdalom csillapítót is. Az aurában mint rosszban, talán az a jó, hogy  fel tudsz készülni a migrénre, "ha jön". Az aura, viszont úgy jön, mint éjjel a tolvaj, vagyis akkor, amikor nem is gondolod. Reménykedsz, bizakodsz, hogy nem fog többé jönni, de jön. 

 

Migrén mentes napokat mindannyiunknak.

Előzmény: utazo32 (429)
utazo32 Creative Commons License 2017.03.21 0 0 429

Üdv,

 

Nekem a doki ma Lamitrogin-t irt fel aurás migrénre. Állitolag csökkenti a gyakoriságot stb... Van valakinek tapasztalata ezzel a gyogyszerrel?  Köszi :)

 

 

bethsabé Creative Commons License 2017.02.16 0 0 428

Na ha valami az állandó fájdalom az igen csak rombolja a pszichét:-(

 

 

-Igen ez így van. Kinek ez, kinek az okoz pszichés fájdalmat. De, sajnos nem ez a topik az, ahol ki lehet ezeket a dolgokat beszélni.

Rengeteg gonosz és rosszindulatú ember ír a Fórumra. Én már csak igazán tapasztalom. Főleg a vallásos oldalakon vannak gonosz emberek.

Csak arról szabad ide írni, ami igazán a problémával kapcsolatos. A többi ember ezt úgy sem tudja megérteni, átélni, sőt empátiájuk sincs a másik ember felé. Sok a rosszindulatú ember. Ők okozzák a problémát. Én sokat tapasztalom ezt. Aki nem dolgozik, ezt nem éli át.

Előzmény: gombóc63 (427)
gombóc63 Creative Commons License 2017.02.11 0 0 427

Engem nem az emberek, hanem a megoldatlan fájdalmak tesznek tönkre. Egy dolog a migrén, de mellette több mint 7 éve fáj a fejem. Most januárban minden nap. És most még mozgásszervi panaszok is kínoznak, valahogy úgy vagyok összerakva, hogy semmi ne legyen egyszerű és sima. Na ha valami az állandó fájdalom az igen csak rombolja a pszichét:-(

Előzmény: bethsabé (426)
bethsabé Creative Commons License 2017.02.11 0 0 426

-Megfontolt ember vagyok a mindennapi életben, de azt hiszem, hogy humor nélkül ezt a világot nem lehetne elviselni. Nem tudom, hogy mennyi időt töltesz el hétköznapi emberek között. (lehet, hogy nem olyan emberek között kell a mindennapjaidat élned, mint Nekem, akik ártanak a pszichémre. )

-Az emberek egy bizonyos szintje Engem is lehúz, és elveszi az élettől a kedvemet.

Előzmény: gombóc63 (425)
gombóc63 Creative Commons License 2017.02.11 0 0 425

Nekem is egy vidám, optimista férjem van, szegény nem keveset látja a nyomi fejemet hol ezért, hol azért. De isteni áldás, hogy ilyen párom van, mi lenne velem egy hasonszőrű emberrel!? ja...valaha én is jókedvű, mosolygós, vidám ember voltam, mit tesznek az eü. gondok...:-(

Na a migrén hányással az aztán az igazi:-((( az első ilyen alkalommal elvitt a mentő.

Előzmény: bethsabé (424)
bethsabé Creative Commons License 2017.02.11 0 0 424

-Soha nem hánytam a migréntől. Erős görcseim és látászavarom volt, amikor végre orvoshoz mentem vele először. Kb 2 éve.  Addig tűrtem és elviseltem, és csak reménykedtem, hogy hátha jobb lesz majd egyszer a közérzetem. Nem lesz jobb, mert a frontok egymásnak adják a kilincset,   és életem végéig így kell élnem ezzel a tudattal, hogy minden héten legalább három front lesz és abból négyet meg is fogok érezni. Ha nem is erős fejfájás kíséretében mindig, de nyugtalanságban és rossz közérzetben biztosan. Pedig, amint leírtam napi szinten részem van a hasizmokat is megdolgoztató nevetésben a férjem mellett. Meg kell hagyni nagyon jó humora van és nem múlik el olyan nap, hogy ne nevessek szívből.

Előzmény: gombóc63 (423)
gombóc63 Creative Commons License 2017.02.11 0 0 423

Nekem se aura, se hang-és fényérzékenység nincs. És van, hogy nem féloldalas a migrénem, hanem egész fejre kiterjedő. Ennél a gyógyszernél nincs felerősödő fájdalom és fáradtságérzet se. Azt a néha jelentkező torokszorítást pedig elviselem, inkább mint az a pokoli fájdalom. Akkor vagyok bajban ha hányok is, no akkor marad az orvos az algopyrin-nospa-cerucal injekcióval, ami lassan és nem teljesen mulasztja el.

2 és fél éve nyertem meg a migrént, azóta is képtelen vagyok megfigyelni mikor és miért tör rám.

Előzmény: bethsabé (422)
bethsabé Creative Commons License 2017.02.11 0 0 422

-Ugyanezt teszi a Cinie is. Vagyis elmulasztja a fájdalmat. Annál mondjuk a mellékhatás az, hogy a gyógyszer bevétele után még jobban megfájdul a fejem, de azután megszűnik. A vele járó fáradtság azért ott marad, csak lassan múlik el. De már az is jó, ha nem fáj az ember feje.

Én a  fejfájásaimat a frontokkal hozom összefüggésbe. Amint írtam is lentebb, meg is győződtem erről, mert van egy barométerem, amin nyomon tudom követni a süllyedést és az emelkedést. (ilyenkor jön az aura)

Mindegy, hogy melyik irányba mozdul ki a barométer, mindegyiket megérzem. A kellemetlen szagokra és az erős fényre különösen érzékeny vagyok. A büdös embereket és a stresszhelyzetet kiprovokáló és előidéző embereket nem mindig sikerül elkerülnöm a munkám miatt. Ez is tesz egy lapáttal rá, hogy fáj a fejem.

Előzmény: gombóc63 (421)
gombóc63 Creative Commons License 2017.02.11 0 0 421

Ha tényleg migrénem van akkor 1-1,5 óra alatt elmulasztja. Mellékhatás, hogy kissé összeszorul a torkom, de ez nem mindig jelentkezik. Ez elmúlik a fájdalommal együtt.

Előzmény: bethsabé (420)
bethsabé Creative Commons License 2017.02.11 0 0 420

 

 

-Mi a véleményed a gyógyszerről? Mellékhatások jelentkeznek Nálad?

Előzmény: gombóc63 (419)
gombóc63 Creative Commons License 2017.02.11 0 0 419

Persze, Triptagram a neve. Nem, ma nem aludtam jól, de nálam összetett a probléma. Változókor és egyéb eü. problémák is kínoznak.

Előzmény: bethsabé (417)
bethsabé Creative Commons License 2017.02.10 0 0 418

Nos az ideggyógyász ezek után közölte, hogy tanuljak meg a migrénnel együttélni.

 

 

-Mondjuk ez igaz. Meg kell tanulni együtt élni ezzel a betegséggel. Csak a fájdalmat lehet enyhíteni és csökkenteni, de a betegséget nem lehet gyógyítani a mai orvostudomány nem képes erre.

 

-Sok mindent mondanak és sok mindent beszélnek a betegek, az orvosok. A Tünetek ott vannak a Wikipédián és tökéletesen le vannak írva, minden fedi a valóságot ami oda le van írva, csak éppen gyógyítani nem lehet.

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Migr%C3%A9n

 

-Nyugodt életmód, az évszaknak megfelelő időjárás, egészséges ételek, szeretet az emberek felől és stresszmentes munkahely kellene, ami a mai világban már soha nem lesz.

Szia Neked is és migrén mentes napokat.:)

Előzmény: Katalin Papp (415)
bethsabé Creative Commons License 2017.02.10 0 0 417

Így lett gyógyszerem a migrénre.

 

 

 

 

-Megtudhatjuk a gyógyszer nevét?

-Megérezted most a váltakozó frontokat? Látod-e fent a teli holdat, tudtál-e jól aludni az éjszaka a kövérségétől? 

Előzmény: gombóc63 (416)
gombóc63 Creative Commons License 2017.02.10 0 0 416

Igen, ezt én is tapasztaltam, aztán valaki felvetette,hogy egy ismerősének X gyógyszer 1 óra alatt elmulasztotta a migrénjét, hát a következő kontrollra úgy mentem, hogy ezt szeretném kipróbálni. Így lett gyógyszerem a migrénre. A kávés trükkel, ami amúgy nem újdonság, nekem az a bajom, hogy ha nem is hányok a migréntől émelygés szinte mindig van, nincs isten, hogy megtudjam inni.

Előzmény: Katalin Papp (415)
Katalin Papp Creative Commons License 2017.02.10 0 0 415

Sziasztok Sorstársak!

 

Tudjátok mit nem értek? Hogy az orvosok maguktól miért nem írják föl maguktól, kérés nélkül ezeket a migrénre használható gyógyszereket?

Én pld. évekkel ezelőtt mentem el kivizsgáltatni a fejfájásom okát (5 napig tartó migrén után, a 3. naptól már fel sem tudtam kelni). Első utam az akkori háziorvosunkhoz vezetett, aki azonnal beutalót adott az ideggyógyászatra. Az ideggyógyász ezek után elküldött mindenféle vizsgálatra, melyeknek szerencsére mind negatív eredményt hoztak abban az értelemben, hogy kiderült, szervi elváltozás nem okozhatja a migrént. Nos az ideggyógyász ezek után közölte, hogy tanuljak meg a migrénnel együttélni. Hát köszi!

Akinek nem fájt még a feje, azt hiszi, hogy ez valami hiszti, pedig nem. No mindegy is. A lényeg, hogy sem a kedves Doktor úr, sem a házi orvos nem írt fel semmit, amit ilyen erős migrénre szedni lehetne. Hiába kérdeztem, egyfolytában csak az Algopyrin-No-spa kombinációt ajánlgatták. Szóval semmi hathatós segítség.

Viszont amit ajánlani tudok, saját bőrömön (fejemen) tapasztalva, az a következő: lefőzött, viszonylag erős kávé pici citromlével "ízesítve" és ezzel bevenni a fájdalomcsillapítót (Algopyrin, Catalflam Dolo, stb. stb.....). Baromi rossz íze van, de kb. 20 perc múlva érezni, hogy csillapodik a fájdalom, sőt volt hogy ki is állította, ha nem volt túl erős még a fájdalom.

Szóval remélem ezzel picit tudtam segíteni, hátha valakinek még beválik.

 

Fejfájásmentes szép napokat kívánok Mindannyiónknak! :)

rhénai Creative Commons License 2016.12.29 0 0 414
bethsabé Creative Commons License 2016.12.28 0 0 413

-A nyilalás és a görcsök is hozzátartoznak a migrénhez. Nincs két egyforma migrén. Minden egyes migrénes fájdalom más. Minden ember másképp éli meg. Ahány migrénes roham, annyi fajta fájdalom.

 

-Te is tapasztalod, hogy 3 napig is eltarthat, ha a kezdet kezdetén nem akadályozzuk meg a speciális gyógyszerrel, vagy injekcióval, amit meg is lehet inni. A hagyományos gyógyszerek, pedig az igazi erős migrént soha nem fogják enyhíteni. Semmiféle csodakapszula, csodaolaj, masszírozás nem használt. 

 

-Én hosszú évekig nem tudtam, hogy van ilyen speciális gyógyszer. Csak 19 hónapja tudom, hogy van, amikor egy véletlen folytán beszélgettem egy ápolónővel, mert az Ő feje is így fájt és ilyen tünetei voltak. Azután ismét sikerült összefutnom egy olyan ismerőssel, akinek szintén ilyen migrénes fejfájása volt. (Amúgy, meg kell hogy mondjam, hogy nagyon kevés embernek van aurás tünete is. A környezetemben és családomban senkinek nem volt.) Jó pár év telt el nálam a fájdalom kialakulása óta amikor először hajlandó voltam magamat kivizsgáltatni. De, akkor már végképp nem tudtam tűrni a fájdalmat és az egyik napon munka közben 10 aurás élményem is volt, amit nem mindenki láthat, vagyis élhet át, így nem is tudja, hogy miről beszélek. Közben így dolgoztam, hogy lüktetett a fejem és részlegesen láttam, vagyis jobban mondva egy aurás fényjelenség 20 percig tartott a rákövetkező lüktető fájdalom, pedig napokig. Az aura a mai napig is megvan.

 

-Akkor is csak azért kértem beutalót a körzeti orvostól, mert a speciális gyógyszert nem írhatta fel.  Régóta tudtam, hogy migrénes fejfájásom van, de mégis azt kérdezte először a neurológus, hogy honnan tudom, hogy migrénem van. Együtt jártunk az egyetemre? Ez volt az első kérdése, amikor elmondtam a panaszaimat. Végül nekem lett igazam. Én is mindent kipróbáltam előtte, amit csak lehetett és senki és semmi sem tudott segíteni csak a cinie. De, ez sem a legerősebb gyógyszer  a migrénes gyógyszerek közül. Azt mondta a neurológusom akihez most már muszáj járnom, hogy ne ugorjunk azonnal fejest a mély vízbe. Próbáljuk ki először ezt. Úgy látszik, hogy bevált.

 

-Amikor kezdődik a fájdalom egy front előtt, mert én arra vagyok érzékeny, most már 100%-ig tudom, hogy attól van, (mert évekig írtam a naptáramba az időjárás és a fejfájásaim közötti összefüggéseket), akkor beveszem a gyógyszer kettétört felét. Van amikor egy fél szem is elég és nem alakul ki a roham. Több mint másfél éve jobb lett az életem, vagyis fájdalom mentes lett 90 %-ban a fejem. De, sajnos nagyon sok fronthatás jön és távozik a mai felgyorsult világunkban, amit az erre érzékenyek nem tudnak semmivel sem kivédeni, hiába az akarat és az erőfeszítés. Gyógyítani és véglegesen megszüntetni a mai orvostudomány nem tudja. Ezzel kell együtt élnem.

-Remélem a hozzászólásommal Neked is segíthettem.

 

Előzmény: gombóc63 (412)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!