Keresés

Részletes keresés

vetyemárkaszervíz :-) Creative Commons License 15 órája 0 0 37187

jól hangzik. a tányérkerekeknél a csapágyakat is vizsgáld át,ha már szét van szedve.

majd írd meg mire jutottál.

Előzmény: Csonki (37186)
Csonki Creative Commons License 20 órája 0 0 37186

Nem itt kiszedtem a hèzagolókat, hèzagolva úgy volt hogy kb 0.1-0.2mm foghèzag volt ahogy kell, a tengely se lötyögött. A csavar vagy eredeti vagy nem, rèz volt benne, de a csavar ès a villa furata is kopva van, ezèrt újat csinálok. Hőkezelni nem fogom, mivel csak a fogas ív van, gondolom indukciósan, ezèrt is nem kemèny a fogaskerèk közepe. Kapott egy kis heggesztèst kazamasszal, de csak ahol kopva van a reteszelő rèsz, ès kimartam 08 as új maróval, így most teljesen jónak tűnik. A fogaskerèken a fogak meg teljesen èpek, ezèrt se akarom cserèlni a fogaskerekeket. De ha már így szètszedtem akkor a váltó rúdja is kap kis átalakítást, szelepszár szimeringet, meg a hajtás vègènèl csak egy szimering van abba úgy elfèr kettő hogy tovább esztergálom a perselyt plusz mèg a bronz perselybe is 3 mm et beljebb megyek így elfèr dupla szimering,mert a gyári 1 szimering meg o gyűrűt kevèsnek tartom, a kihajtó tengely is kopott, viszont elèg jól fut, azt heggeszteni nem akarom nehogy görbüljön, viszont leszedem a külselyèt pár mm et ès kap rá egy pontos perselyt 

vetyemárkaszervíz :-) Creative Commons License 20 órája 0 0 37185

a villa csavarja- eredeti? vagy csak egy sima csavar volt benne? csak a csavar kopott,vagy a villán is nagyobb a furata?

ezek a halálra kókányolt motorok a legjobbak,élvezet szerelni az ilyeneket. :-D

 van hozzá hajtás cuccom,ha esetleg érdekel a adatoknál megtalálod az elérhetőségeimet.

Előzmény: vetyemárkaszervíz :-) (37184)
vetyemárkaszervíz :-) Creative Commons License 21 órája 0 0 37184

szerintem

az a kerék megérett a cserére. hegesztés után hőkezelni is fogod?    ..............

lehet csak nem jól látom a képen,de azt mondom ez nincs rendesen összerakva-kihézagolva. a végéből hiányzik a bronz hézagoló. több irányból is csinálj már képet. :-)

mikor rakod össze,ne tedd rá a kapcsoló agyat (amit a villa mozgat).  a villát is felhajtva hagyod és látod,hogyan kapcsolódnak a fogak és melyik kerék milyen távol van a hajtó fogastól. ennek megfelelően kell kihézagolni,hogy a jó is legyen és ne is lógjon a tengely. ezt természetesen nem a meglévő hézagolókkal kell megtenni,hanem olyanokkal,amilyen méret szerint kellenek.

jóval kevesebb pasztát használj,ha kell kicsit húzd meg a két felületet egy síklapra tett csiszoló lapon.

Előzmény: Csonki (37183)
Csonki Creative Commons License 27 órája 0 0 37183

Szerintem a fogaskerèk akadó rèsze, meg a kapcsoló villa csavarja kopása miatt nem veszi be azt a sebessèget, ma ahogy beindítottam, annál a sebessègnèl mozgatta a pálcát, mintha nem akarna összeakadni a kapcsoló gyűrű meg a fogaskerèk, vagy mintha ki akarná dobni sebessègből! A villát megnèztem kicsit igazgattam rajta, az jónak tűnik, így kèzzel kapcsol rendesen, úgy is hogy az alsó fedèllel össze van rakva. Megpróbálom a fogaskerèknèl felheggeszteni, utána ki marni, a villa csavarját pedig újat esztergálni, más ötletem nincs. A kapcsoló gyűrű akadója az jó állapotban van , gondolom az teljes felületèben edzve van 

L_áma Creative Commons License 1 napja 0 0 37182

Adolfdzsepeto!

 

Ha ez a rugó kellene, ezt is megtaláltam:

 

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=143340274&t=9107916

Előzmény: Adolfdzsepeto (37147)
vetyemárkaszervíz :-) Creative Commons License 1 napja 0 0 37181

a látható nyomnál nem a kapcsoló szerkezetre gondoltam,hanem a két tányérkerék és a kapcsoló gyűrű körmeire.

Előzmény: vetyemárkaszervíz :-) (37180)
vetyemárkaszervíz :-) Creative Commons License 1 napja 0 0 37180

lent a villa alakja-állása a fontos talán,nem a rúd. a rúd teljesen egyenes az adott szakaszokon,csak 2 hajlítás van benne,hogy eltolják a tengelyét. a villa rögzítő csavar benne van gondolom és az az eredeti is.

 

a mostani leírásodból meg az tűnik ki,mintha lógna tengely irányban az a csiga tengely és mikor terhelést kap a vízben,akkor el tudja tolni- nincs rendesen kihézagolva. de ugye azt írtad,hogy ott minden rendben.

az a javaslatom,hogy szedd szét ismét. valami biztosan nem jó.

 

Előzmény: Csonki (37179)
Csonki Creative Commons License 1 napja 0 0 37179

Nem volt rajta semmi olyan nyom hogy szèt lett volna hajtogatva, gondolom azèrt ha kicsi van attól kène működni.Az a fura csak hogy szárazon sebessègbe rakva gyújtás nèlkül ahogy a berántónál rángatom akkor forgatja a lapátot mindkèt irányba rendesen, viszont ahogy vízbe rakom akkor egyik sebessèget nem veszi. Elèg furcsa hiba tudom, azèrt gondolom hogy netán valami kopott ès terhelèsen azèrt nem hajt, emiatt is kèrdeztem hogy a Viharnak vannak e ilyen gyenge pontjai amire oda kell figyelni. Mèg az lenne a tippem hogy a a meghajtó szár kèt vègèn a nègyzet ha kopott de akkor viszont egyik irányba se kène hajtanija, meg gondolom ha a csúszó gyűrű kopott lenne akkor azt a váltó karon èreznèm,látnám hogy ki akarja dobni sebessègből. 

vetyemárkaszervíz :-) Creative Commons License 1 napja 0 0 37178

ezt nem tudom,te raktad össze. :-)  nem láttál rajta semmit? ha már annyira odavannak a körmök,hogy nem kapcsolódik,akkor az azért már elég rendesen látható.

ha a rúd össze vissza van görbítgetve,azt egy másik minta nélkül nem lesz egyszerű visszahajtogatni. esetleg itt böngészve találsz valamit az eredeti alakról.

 

azt ,hogy hogyan is lett összerakva,(jól vagy rosszul) azt te tudod. szedd szét szerintem és egyszerűbb lesz elölről kezdeni az egészet. pár képpel segítheted a távsegítséget. :-)

Előzmény: Csonki (37176)
GYB67 Creative Commons License 1 napja 0 0 37177

Csak most néztem meg a hirdetést rendesen!

Az első kép, a hajtómű elég volt, de aztán néztem a többit is, meg a leírást.

Tényleg elég kombó...

Van egy ilyenem nekem is, az egy öreg Johnson csizma + Briggs.

Ez is kb. fél maréknyi Forelle vízkerék akkor!

Előzmény: L_áma (37165)
Csonki Creative Commons License 1 napja 0 0 37176

Valószínűleg vagy a rúd vagy a lèptető villánál van valami görbesèg, a tálcánál ahogy a golyó van ott rendesen beugrik a helyère a fokozatokba 

Gondolom elèg szívás, de valahogy vissza lehet hajlítani? Nem úgy èrtem hogy hogyan hajtsam meg, hanem a pozíciót. Hozzám szètszedve került,kicserèltem a szimeringeket tömítèseket, működik de ez a hajtómű szívat rendesen. Mèg annyi hogy összerakásnál kèzzel mozgattam a váltó pálcát ès úgy rendesen kapcsolt, terhelèsnèl nem veszi az egyik sebessèget azèrt gondoltam hogy esetleg a csúszó gyűrű vagy az a fogaskerèk van kopva, mert amelyik sebessèget nem veszi ahogy beváltom akkor van olyan susogós kerepelős hangja, mintha nem akarna összeakadni az a fogaskerèk a csúszógyűtűvel.

vetyemárkaszervíz :-) Creative Commons License 1 napja 0 0 37175

esetleg nem jól raktad össze a bekötésnél,vagy a hajtásban. egy kép segíthet a rudazat beállításáról-bekötéséről.

Előzmény: vetyemárkaszervíz :-) (37174)
vetyemárkaszervíz :-) Creative Commons License 1 napja 0 0 37174

ne akárhogyan állítsd a rudazatot,hanem annak megvan a helye,hol van sebességben és üresben. fent a tálcánál ahová befogatod a rúd végét,egyik oldalon egy kis golyó,a másik oldalon meg 3 helye van. érdemes beáztatni, kicsit megnyomkodni a golyót, hogy mozogjon,általában be van rohadva. tedd be sebességbe és utána állítsd hozzá a rudazatot úgy,hogy a golyó a helyére illeszkedjen. elméletileg váltáskor mind a 3 pozícióban a kis golyó a helyére kell illeszkedjen.

ha nem stimmel,akkor a rudazat el lett görbítve, a kapcsoló villa el lett görbítve,esetleg megette a rozsda.

ha még mindig nem jó,akkor úgy is szét kell szedni,összerakva nem nagyon jutsz tovább.

 

Előzmény: Csonki (37173)
Csonki Creative Commons License 2 napja 0 0 37173

Sziasztok

Valaki csinált e már Vihar hajtóművet?

Az a bajom hogy az egyik sebessèget nem veszi rendesen, a másikat meg igen.

Akárhogy állítom a váltó rudat sehogy se. A hajtómű ki lett hèzagolva, a foghèzagok jók, viszont arra gondoltam hogy a csúszógyűrű vagy a fogaskerèknek a körme megvan kopva ès azèrt nem veszi a sebbessèget. Viszont ha  sebessègbe teszem ès gyujtás nèlkül rántom be, akkor hajtja a lapátot de ha beindítom ès terhelèst kap akkor már nem veszi az egyik sebbessèget. 

Köszi előre is a segítsèget.

Pilom Creative Commons License 3 napja 0 0 37172

Kevés adat van róla, azok sem fedik egymást teljesen. Ezen az oldalon több hibás adatot leltem már, emiatt figyelmen kívül hagytam.
Igen, esélyes a ház módosítása vagy az egyszerűbbnek tűnő 334-65021-0 faragása. Előbb megpróbálom a faragást, ha nem jön be, marad a módosítás. Módosításnak ez a változata tűnik jónak: https://www.youtube.com/watch?v=kkccHqrO1m8

Előzmény: L_áma (37171)
L_áma Creative Commons License 3 napja 0 0 37171

Mert a ruszki ezen a cikkszámon, ezt a méretet kínálja.

 

https://vodnik.ru/search?q=337-65021-0

 

Nem tudsz esetleg pumpaházat is cserélni, ne ez a lapát legyen benne?

Előzmény: Pilom (37170)
Pilom Creative Commons License 3 napja 0 0 37170

Ez egy kicsit más méret:
Furat átmérő: 15.10 mm

Külső átmérő: 36.80 mm

Magasság: 26.10 mm

Előzmény: L_áma (37169)
L_áma Creative Commons License 3 napja 0 0 37169
  • Külső átmérő 40 mm
  • Belső átmérő 14 mm
  • Magasság 23,5 mm
Előzmény: Pilom (37168)
Pilom Creative Commons License 3 napja 0 0 37168

Köszönöm, sajnos nem megfelelő méretű. Nekem 337-65021-0 kellene.
Eddig egy helyen találtam a Te(i) általatok készítetthez hasonlóan gyártottat, csak elment a kedvem tőle a 122 Ausztrál dolláros (!) ára (plusz szállítás meg a sarc) miatt.

Előzmény: L_áma (37167)
L_áma Creative Commons License 3 napja 0 0 37167
Előzmény: Pilom (37164)
L_áma Creative Commons License 3 napja 0 0 37166

Az biztosan van a boltban.

 

 

 

 

 

Forelle nincs. 

Előzmény: Pilom (37164)
L_áma Creative Commons License 3 napja 0 0 37165

Egy egy fél forelle, meg egy kuka rotakapa. 

Előzmény: GYB67 (37163)
Pilom Creative Commons License 3 napja 0 0 37164

Jó karban levő 40+-os Tohatsu-hoz járókerék kellene. :) Most egy mókolt van benne, jó lenne visszaállítani az eredeti állapotot.

Előzmény: L_áma (37160)
GYB67 Creative Commons License 4 napja 0 0 37163
Előzmény: L_áma (37148)
GYB67 Creative Commons License 4 napja 0 0 37162

Miket nem találsz te meg...!

Előzmény: L_áma (37149)
GYB67 Creative Commons License 4 napja 0 0 37161

Üdv!

 

Megvan az eredeti? Csak hibás? Akkor esetleg alternatíva lehet:

 

https://www.szuperpiac.hu/hirdetes/235840/gyujtotekercs-veteran-jarmuvekhez

 

Egyszer régebben kérdeztem, Forelle tekercset akkor vállalt.

Előzmény: Izgága3055 (37159)
L_áma Creative Commons License 4 napja 0 0 37160

Mi kell?

Előzmény: Pilom (37158)
Izgága3055 Creative Commons License 4 napja 0 0 37159

Sziasztok! Moszkva 25/30 tekercset keresek még mindig! Vagy van aki tud egy jó alternatívát? Valamit amin el tudok indulni? Köszönöm!

Pilom Creative Commons License 4 napja 0 0 37158

Köszönöm, sajnos nem az álmaim netovábbja ez a méret. :(

Előzmény: L_áma (37157)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!