Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

nosztalgika02 2014.04.17 15:53:11 © 249

"Vagy pedig a hónapok majd feloldják a gyerkőcben a rossz élményt annyira,hogy tényleg kakálni fog mindenféle "segédlet" nélkül is??"

 

Igen, pontosan így. Nem retteg már a gyerek a kakilástól, meri csinálni. Illetve egy dolgot kell vele megértetni ebben az idöben, hogy a kaki alapjában véve puha, csak akkor kemény, ha túl sokat vár a kakilással. Ezt kell neki elmondogatni párszor, de erröl kicsit lejjebb írtam is egy hosszú hsz-t, keresd vissza talán.

 

Egy gond van, de az óriási (és jelen van a legtöbb szülönél), hogy a szobatisztaság egy azon "követelmények" közül, amivel a gyereket gyötrik. Holott minden gyerek szobatiszta lesz elöbb-utóbb, csak ki kell várni. A szülö informálja a gyereket, hogy mi az a wc és mire való, és hogy a kicsik pelusba csinálnak, a nagyok meg wc-be, minden másnak a gyerektöl, a gyerekböl kell jönnie, minden szemrehányás, "elbeszélgetés", példálózás szerintem nem más, mint a gyerek (anális) megeröszakolása, és szörnyü bün a gyerek és a gyerek-szülö kapcsolat ellen. De mindegy, ez messze vezet, szerintem a legtöbb szülö szükségtelenül izélgeti folyton a gyereket, meg táblázatból neveli, meg ilyenek. Holott a gyereknek csak nagyon konkrét határokra van szüksége, meg határtalan szeretetre, minden más magától megy. Én is elcsesztem rettenetesen a Kicsinél ezt a pelusdolgot, meg is volt érte a büntetés, ami sajnos nem elsösorban engem sújtott, hanem a gyerekemnek fájt, hogy én voltam hülye. Soha nem fogom magamnak megbocsájtani.

Előzmény: Léna11 (248)
Léna11 2014.04.17 14:56:35 © 248

Sziasztok!

Én az egyik  vidéki Klinikán dolgozom,és tegnap áttelefonáltam a gyerek gasztroenterológiai szakrendelőbe,hogy a Macrogol adásáról kérdezzek ezt-azt.

Hát nem volt túl segítőkész a doki...De ő pl azt mondta,hogy MAX 3 hónapig lehet szedni,de neki is van kis páciense,aki "függő"(így fogalmazott) és nem tudták nála abbahagyni 3 hónap után. Egyébként én nem ezt kérdeztem,hogy meddig ajánlott szedni,magától mondta.

 

Ma visszafogok menni a patikába,(ahol kiváltotta férjem a receptet,mivel én nem láttam,így nem tudom),hogy amit mi szedünk pontosan hány grammos kiszerelésű?

Én eddigiek alapján amiket olvastam,úgy értelmezetm,hogy nagyon finom kell bánni a doz

A doki azt is említette,hogy kellene bevezetni/gyakorolni a toalett tréninget.

Azaz a nap kb ugyanabban az időszakában wc-re ültetni a gyereket és mondani,hogy kakáljon! Hát könnyű ezt elképzelni....Olvasgattam a neten e témában,de nem sok hasznos infót találtam.

Most,hogy Macrogol-ozunk és megláttuk szerencsére az alagút végét minden olyan jó és szép,de...

Mi lesz Macrogol nélkül,én már ezen gondolkodom? Vagy pedig a hónapok majd feloldják a gyerkőcben a rossz élményt annyira,hogy tényleg kakálni fog mindenféle "segédlet" nélkül is??

Csak halványan aggódom,de remélem feleslegesen...

 

Örülök,hogy egy kicsit fellendült a fórum.Persze az sajnálatos,hogy vagyunk többen ezzel a problémával..De tényleg jelent egy kis könnyebbséget,hogy vannak mások,akikkel lehet kommunikálni erről.

Aki ebben nincs benne,az tényleg nem érti,nem tudja átérezni..

 

 

 

nosztalgika02 2014.04.16 09:18:28 © 247

A Movicol adásának idötartamáról: nekünk klinikai gyermekorvos írta fel, és nem gyözte hangsúlyozni, hogy MINIMUM 3 hónapig kell adni, mert különben nem csináltunk semmit.

 

Persze nehéz lehet, ha az otthoni ovikban követelmény a szobatisztaság, és az anyuka nem teheti meg, hogy otthon marad még bizonytalan ideig, míg megoldódik a kakivisszatartás, viszont én a ti helyetekben azért megpróbálnék értelmesen beszélni az ovival, elmondani nekik, mi a gond, és hogy a gyerek Movicolt kap, aminek pont az a lényege, hogy a gyerek NE TUDJA visszatartani, ill. meg se érezze, mikor távozik a kaki, és hogy MUSZÁJ lenne pelusozni, méghozzá úgy, hogy a szemrehányásnak nyoma se legyen, mert az újabb problémát indíthat el. Szerintem egy lelkiismeretes, odaadó óvónönek ezzel nem lenne szabad hogy problémája legyen, ha a kommunikáció értelmes. Ha muszáj, akkor esetleg több ovival próbálkozni, ha erre van lehetöség.

miru11 2014.04.15 19:12:51 © 246

Sziasztok!

Köszi a gyors válaszokat! Már az is megnyugvás kicsit, hogy "sorstársakkal" beszélgethetek a témáról. Az ismerősök körében, ha elmesélem, hogy mi zajlik nálunk, legtöbben úgy néznek rám, mintha az űrből jöttem volna, és mindenki megjegyzi, hogy ilyenről még nem is hallott. Homeopátiás szerekkel kezdtünk, ezt kifelejtettem a felsorolásból: Causticum, Alumina, Silicea. Sajnos egyik sem hozott eredményt, mert mint kiderült nem a széklet állagával van a probléma, hanem a kiengedéssel. Először én sem akartam elhinni, mert októberig minden a legnagyobb rendben volt, napi 1-2 kaki. Aztán mi is elkezdtük firtatni a bili, wc kérdést. Azt hittem az okozott nála lelki gondokat, bár soha nem erőltettem, csak felkínáltam a lehetőséget. Azóta ezt a témát is hanyagoljuk. Ha maga kéri ráültetem, de amúgy nem téma. Ősztől oviba készültünk volna, decemberben lesz 3. De így a bölcsi mellett döntöttem, adtam magunknak egy évet, hogy megoldjuk a problémát. Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy Movicolt, vagy Moxalole port adtok, csak mert más mennyiségű macrogol van mindegyikben. Én Movicolt adtam, múlt hét kedd óta, először egyet, aztán kettőt. De szombatig semmi, és nem mertem tovább várni, azért adtam be a Guttalaxszot. Sajnos az elmúlt fél évben azt tapasztaltam, hogy a 4. nap után borzalom van. Így eddig 2-3 naponta kapta a Guttalaxszot. Most a Movicol+ Guttalax eredménye, hogy szombat éjjel 4-szer cseréltem pelenkát. Folyamatosan szólt, hogy másik pelu. De nem sírt, csak jöttek az adagok. Viszont a cél az lenne, hogy Guttalax ne kelljen, így kéne beállítanom a Movicol adagját. Most adtam hozzá Laevolacot, ahogy írtátok. Eredmény ma két visszatartás, ami ugye azért a peluban nyomot hagy. Pedig ő is nagyon örül, és fut hozzám, ha sikerül, kiabálja, hogy "ójiás kaka". Mégis a legtöbb ingert visszatartja. Beszéltem a doktornővel a pszichológus kérdésről, azt mondja meg lehet próbálni, de inkább szerinte csak ötleteket tud adni, hogy mit tegyek. Próbáltuk már a maszatolást, homokozás, sározás, gyurmázás...Trambulint kapott, hogy ugráljon, bújocskázunk......És semmi.....A lelki állapotomat gondolom nektek nem kell ecsetelnem... :(

Léna11 2014.04.15 14:54:14 © 245

Sziasztok!

Mi a Macrogol-t(Macrogol=Moxalole=Movicol) szedjük,szűk 3 hét óta. Egy hétig napi 1 tasakkal kezdtük. Eredmény úgy semmi. Aztán napi 2 tasak 2 nap alatt meghozta a várva várt eredményt,azaz otthon sírás nélkül kakilt,majd bölcsiben is.(1-2 sírt,de aztán múlthéten már ott sem.) Viszont több napig adva már látszott,hogy sok a napi 2 tasak,csökkentettük 1,5 tasakra(reggel:1 tasak,délután 0,5 tasak). De még mindig soknak tűnt,így félve,de pár nap alatt visszatértem a reggeli egy tasakra.Amit félve léptem meg,mivel a legelején a napi 1 nem volt elég,úgyanúgy kúpozni kellett a 7.napon..

Remélem,hogy miután beindultak a dolgok,elég lesz ez az adag. Ma beszéltem dokinővel(homeós dokinő.Causticum bogyót szedjük,azért,hogy könnyebben "elengedje" a kakát. Macrogol előtt pár héttel elkezdtük már szedni,áttörő eredmény nem volt) azt mondta menjük így 2 hétig,aztán majd meglátjuk. Kissé előre félek,hogy mi lesz,ha abbahagyjuk,nehogy visszaesés legyen. (és én bár gyógyszerellenes vagyok -eü szakember léttemre-nem fogom szorgalmazni,hogy idő előtt hagyjuk abba. Igenis kell neki bőven idő,mire tompulnak az emlékei azzal kapcsolatban,hogy milyen a fájdalmas székelés..).A kaka témához való viszonya HATALMASAT változott! Már nem tabu neki,beszél róla,apjának mondja,h "apa régen kakiltál(pedig nem),tessék kakilni."

Nem sír,örömködve szól,hogy kakált!! Istenem,ez pár hete csak álom volt csupán!!!!!!!

Sokkal jobb az étvágya mióta van rendszeresen kaki,pedig előtte sem volt  rosszevő.

Szóval hihetetlen drámai változások mentek végbe,mióta szedjük,szerencsére! És ha sikerül visszaesés nélkül majd letenni,én is imába foglalom a gyártót!!

 

Amúgy én kb 1 dl vízben oldom fel. Nem mondom,hogy reggel,bölcsibe indulás előtt megissza egy húzásra,de nem panaszkodik az ízére,azt mondaj,h víz.

 

 

havasi zsuzsi 2014.04.14 22:04:29 © 244

Szia Miru11!

A történetetek dettó a miénkkel.....32 hós az egyik ikerfiam,...A moxalolle (Movicolt) adása tök bejött, napi fél-1 nálunk 5 nap alatt segített, igaz Leavolaccal (de olvastam nálatok ez nem jön be) Az áttörés az volt mikor 5.nap simán, sírás nélkül nem zavarta, hogy a fürdővízbe folyik a kaki....hülye voltam, mert annyira megörültem, pár napi sikeres kaka után elhagytam, gondoltam megoldódott....(nem is tudom, hogy lehettek ilyen hülye) persze visszaesett, . A beadással van a legtöbb gond, amit te is írtál, nagyon fel  kell higítani, hogy iható legyen, az meg már túl sok, pakolgatja, a végén meg inkább nem issza meg. A narancslé eddig bevált oldásra, de talán rájött, és rázza a fejét nem kéri. A háziorvosotok mit mond  a pszichológusról? Én is gondoltam rá.csak nálunk az ikerség miatt még csak most kezdtek érthetően beszélni, így nem lenne sok értelme...homeos szereket próbáltál? ér valamit? 

 

miru11 2014.04.13 16:32:24 © 243

Sziasztok!

Már nagyon régóta olvasgatom ezt a fórumot, hogy segítséget találjak a problémánkhoz. Sajnos az én kislányom (28 hónapos) is fél éve a visszatartás problémájával küzd. Mi is kipróbáltunk már mindent, étrend-szinte csak gyümölcs, zöldség, joghurt, szerencsémre mindenevő-, aztán parafin olaj, Laevolac-ettől egész nap fáj a hasa, ricinus-ezt nem hajlandó megenni, kúp, néha sikerrel, de inkább nem. Útifűmaghéj, aszalt szilvalé, zabkorpa, Primbiotic ital, aloe ital......már felsorolni is sok. Voltunk biorezonancián, és most próbálkozunk a kineziológiával is.Szerencsére a mi doktornőnk partner a probléma megoldásban és ő is kutat folyamatosan új megoldási lehetőségek után. Azt mondja meg kell találni azt a szert, ami segít neki, és hosszabb távon is alkalmazható. Szerinte is pszichés az ok, de azért voltunk hasi ultrahangon, vérvételen, székletvizsgálaton. Minden eredmény szerencsére jó. Eleinte 4-5 napig tartogatta, sajnos csak a második 5 napos ciklus alatt fogtam gyanút, hogy ő bizony nem nyom, hanem lábujjhegyen minden erejével küzd a kiengedés ellen. Sajnos sikerrel. Vannak olyan napok, hogy többször hajat kell szárítanunk, mert folyik róla a víz a küzdelemtől. Teljesen kétségbe estem, sajnos folyamatosan nyúztam, hogy nyomja ki, ne tartsa vissza, és persze egyre rosszabb lett. Mostanra úgy tűnik teljesen rögzült, és már profi szinten tart. November óta a doktornő tanácsára Guttalaxot kap, két vagy három naponta. Másnap kezdődik a küzdelem, egész nap tartogatja a Guttalaxszal is, legtöbbször estére engedi ki. Ilyenkor persze semmihez nincs kedve, sehová nem akar menni. A programokhoz próbálom igazítani a Guttalax adását. Vannak kicsit jobb időszakok, és rémesek, amikor üvölt, hogy vissza tudja tartani, sajnos azt is megfigyeltem, hogy ez nagyban függ az én idegállapotomtól is. Múlt héten javasolta a doktornő a Movicolt, meg is hozattuk gyorsan Ausztriából. Közben rájöttem, hogy a magyarországi Moxalole ugyanaz, csak a duplája van benne a hatóanyagból, és nem utolsó sorban az ára viszont a fele. A Movicol 2 éves kortól adható. Sajnos nagyon nehezen tudom megitatni vele. 60 ml vízben kellene feloldani, de úgy nagyon tömény az íze, csak akkor issza meg, ha majdnem 2 dl-ben van feloldva. Van valakinek ilyen jellegű tapasztalata? Mennyi folyadékban oldjátok fel? Málnaszörpöt kap hozzá, de így is azt mondja, hogy nem finom. Hatása eddig sajna semmi. Kedden 1-et kapott reggel, szerdától, egyet este, egyet reggel. Na ettől szombaton egész nap tartogatott. De mivel a Guttalaxot is profin tartja, így gondolom ez meg sem kottyan. Tegnap este beadtam a Guttalaxot is. Így ma már egy kicsi eredmény volt, sírás nélkül, sőt mintha észre sem vette volna. Nem tudom mit tegyek, maradjak a Guttalaxnál, de attól félek, hogy hosszútávon már nem lesz ingere, mert megszokja. Vagy emeljem tovább a Movicol adagját? Pszichológus felkeresését is fontolgatom, eddig azért vetettem el, mert most januárban kezdett el beszélni folyamatosan. Van valakinek ilyen tapasztalata?

demági 2014.04.12 13:37:53 © 242

Sziasztok!

Csatlakoznék a fórumhoz, ha nem bánjátok.

Visszaolvastam az utóbbi néhány hozzászólást, nálunk is nagyon hasonló a helyzet.

A kisebbik lányom (most 2,5éves) kezdte egy éve, sajnos azóta tart (paradicsomlé, aszaltszilvalé, laevolac, duphalac, glicerines kúp, beöntés, kezelés Heim Pál Kórházban stb.). Eredmény: sajnos a helyzet egyre rosszabb. Naplóban írnom kell, mikor, mennyit és hogyan kakilt. Van, hogy már a beöntés sem hoz sikert, kijön a víz és annyi...  Most megint 6. napnál járunk, minden nap kipróbálok valamit, de eddig semmi. Ja, és az étrendról nem is beszéltem. Nagyon odafigyelek, csak rostdús kaja van! Mozgatom őket, hatalmasakat játszunk a szabadban stb.

Sajnos odáig jutottunk, hogy az egész életünk e körül forog. Már így a 6. napnál én enni sem birok, akkora az ideg a gyomromban, hogy mit tehetnék, mi lesz stb... Na meg a bűntudat, hogy biztos én rontottam el valamit... Persze, előttük nem mutatom... legalábbis igyekszek nem mutatni.....

És még nincs vége: 3 hete elkezdte a nagy is (4éves)!!! Legutóbb ő is beöntéssel kailt 6 nap után. Ennek 5 napja és azóta nála sincs semmi.

Lelki okokra is gondolok, tudom, említeni sem kéne a kakit a családban, de egy év gyötrelem után (sok sírás, véres széklet a végbél repedéstől stb.) már nehéz kizárni mindezt és a rossz hangulat lassan mindenkiere ránehezedik.

Csak azt nem értem, miért nem kapunk mi is valami orvosságot, ami megoldaná a problémát?

 

 

havasi zsuzsi 2014.04.12 08:20:53 © 241

Kedves Nosztalgika!

Ha jól éreztem nekem (is) szólt az üzenet...!

Olvastam, amit írtál, és jogos is...DE mi esetünkben, a háziorvos nem tud a szer adásáról, mert határozottan közölte, ne adjak semmit a gyereknek, majd magától megoldódik max 5 éves koráig..(40 éve szakmában lévő orvos) persze engem ez nem vígasztal --mondta ezt a bajunk 4. hónapján , 8.hónapján...aztán léptem. A mo. tájékoztató írja 12 év alatt nem ajánlott adása, érthetően parázok, talán lelkiismeret furdalásom van, hogy én ennek ellenére is adom, mert olvastam a topikban hogy lehet. Elsőként magamon próbáltam ki, de az nem összehasonlítható a 2.5 éves szervezetéhez képest...A gyerek olyan rafinált, hogy amire rájön, hogy segít a kakiban azt inkább ne együk meg, pl aszalt szilva elsőre szépen segített, imádta, aztán soha többet nem hajlandó megenni...a szer íze sem épp kellemes, hiába magyaráznám , ez segít, mert mégjobban tiltakozna így minden itatáskor imátkozok, csak igya meg, gyorsan, mert ha ellenáll, az utolsó reményem is oda. Ezért próbálok nem adni feleslegesen ...igaz hülye voltam egy hét után elhagytam:(! A peluselhagyás miatt csak azért parázok, mert az ovibeíratáson az ovónő határozottan kérte, legyen szobatiszta, mert úgy veszik be. A magyarországi gyes-ből pedig nem igazán lehet éveket éldegélni itthon a gyerekkel...!

Mindenkinek kívánok jókat, és sikeres kakilást!

nosztalgika02 2014.04.11 23:10:58 © 240

Most egy kicsit morogni fogok.

 

Ebben a topikban (is) látszik az a - sajnos potenciálisan végzetes - trend, hogy az emberek abszolút nem bíznak a modern orvoslásban. Mindegy, mit mond az orvos, a betegtájékoztató, ezek az emberek pánikszerüen rettegnek a "hozzászokástól" meg a "mellékhatásoktól". Ilyenek biztosan léteznek, a kockázatuk viszont a töredéke annak a kockázatnak, aminek a beteg ki van téve, ha NEM szedi a SZÜKSÉGES gyógyszert.

 

A széklet hosszas pangása a végbélben pl. a végbérák egyik kockázati tényezöje, és abban azért megegyezhetünk, hogy egy végbélrák sokkal kevésbé kívánatos, mint egy hozzászokás egy bonyolult tesztrendszereken átment, ebben az esetben alternatíva nélküli gyógyszerhez.

 

Movicoloztuk a gyerekünket vagy három évig. A probléma soha nem a gyógyszer szedése közben volt, hiszen müködött, és minden hepi volt, a gyerekünk nem szenvedett, hanem akkor lépett fel, amikor különbözö emberek tanácsára ismételten megpróbáltunk leszokni a szerröl. A gyerek mindannyiszor visszaesett - annak az összes fájdalmas következményével , és csak akkor oldódott meg az egész probléma, mikor MI elengedtük a gumicsontot, rálegyintettünk, és megegyeztünk, hogy teszünk minden jó (?) tanácsra, és addig adjuk a Movicolt, amíg tényleg nem lesz az az érzésünk, hogy a gyereknek egyrészt már van annyi józan esze, hogy az észérvek valóban hatnak, másodsorban pedig mikor lesz annyira laza lelkileg, hogy viszonylag kockázatmentesen hagyhatjuk el majd lassan-lassan a Movicolt.

 

Persze, hogy ez belezavart a szobatisztaságba, de - stílusosan - ki nem szarja le? Érettségizö diákot még sose láttam pelenkában, vagyis minden gyerek életében eljön az a pillanat, amikor már a) megbízhatóan kontrollálja a záróizmait; b) saját, belsö vágya és igénye lesz az, hogy ö szobatiszta legyen. Ezt a folyamatot siettetni, egyáltalán bármilyen formában beleszólni még egy székletvisszatartással nem küzdö gyermek esetében is teljesen egészségtelen, mi több, a gyerek valóságos megeröszakolása, és méginkább így van ez, ha az ürítkezéssel kapcsolatban olyan gátak, feszültségek vannak a gyermekben, amiktöl képes akármilyen kínok és fájdalmak árán is visszatartani a székletét. Ilyenkor végképp nem jó ötlet rádobni még egy lapáttal, és még a "szentséges szobatisztaságon" is feszkózni. Sokkal jobb ötlet lenne végre teljesen lelazítani ezt az egész témakört, és az elvárások helyett szeretettel és magától értetödöen pelenkázni addig a gyereket, amíg lelazul lelkileg annyira, hogy elhagyható legyen a gyógyszer, és megtanulja a wc használatát - akkor is, és föleg akkor, ha ez a folyamat akár évekig tart.

 

A székletvisszatartással küzdö kicsi fiamat 5,5 éves koráig pelusoztam, és ami rossz élmény érte, az nem a pelusozástól volt, hanem a székletvisszatartás kínjától.

 

Végül egy vallomás: sajnos ezt a laza hozzáállást nekem is csak hosszú évek folyamán sikerült magamévá tennem, rengeteg visszaeséssel, feszkózással, lelkiismeretfurdalással, kétségekkel, amiknek nagy része sajnos szükségképpen a kicsi fiamon (is) csattant, miáltal pont én rontottam a dolgon. Pontosan ezért írom le, amit leírok, mások ne szenvedjenek annyit, mint mi. Összegezve:

 - közömbös az állítólagos hozzászokás, Movocolt a gyereknek, míg probléma van;

 - közömbös a szobatisztaság, a gyerek igénye szerint látjuk el a gyereket pelenkával, és nem nevelési könyvek táblázatai alapján.

 

Szeressétek a babáitokat!

havasi zsuzsi 2014.04.11 21:28:20 © 239

Sziasztok!Örülök hogy van aktív hozzászólás ebben a témában, ....Én kb 3 hete szántam rá magam a Moxalolle (MAgyarországon ez a neve) adására a gyereknek. 1 héten át adtam felet, (2.5 éves múlt) egy nap volt mikor egészet adtam, meg 1-1 nap mellé laevolakkot,(ez megadta az ingert..) Első pár nap sírt, tök tehetetlen voltam hogy mit érezhet, görcsöl e, de szerintem csak ezért mert kakilnia kellett, és mi lesz ha nem tudja visszatartani:) 5 nap után gyönyörű szép adagokat tett a pelusba7 nap után elhagytam a szert mert féltem a hozzászokástól. 1 hétig még szépen kakilt, aztán visszaesett, pedig nem kemény a kakája. Egyszerűen nem értem miért, :( elmagyarázom neki én is miért jó ha kint van, ...stb Hogy tudnám meggyőzni, mit gondolhat a kis fejében? Ahogy ti is írtátok, minden nap egy küzdelem, ráadásul kellene kezdeni a szobatisztaságot, de így hogyan..b meddig érdemes adni, hogy ne essen vissza? és ti könnyen megitatjátok vele? elég rossz az íze a legfinomabb gyümiléből is félek kiszúrja a sós ízt és akkor nem fogja meginni:(

 

NorinaZoé 2014.04.11 18:10:33 © 238

Sziasztok!

 

Tegnap voltunk a klinikán. Két és fél óra várakozás után bejutottunk, és minden amit csináltak abból állt, hogy megnyomkodták a hasát, és írtak fel másik székletlazítót. Most Movicolt kap reggel-este. Ehelyett írták a Macrogolt napi 3x1 tasakkal. (tasakonként 10g)

3hét múlva kell kontrollra visszamenni. Azt mondta az orvos, hogy azt kell elérni, hogy folyamatosan puding állagú legyen a széklete, nem szabad, hogy gombócosodjon. Ha hozzászokik, hogy nem fáj, nem fogja visszatartani. Csak a doki azt nem akarta megérteni, hogy már régóta nem gombócosodik, mégis ordít a lány. Pozitívum, hogy ma a játszótéren egyszer csak szólt, hogy "Anya, kijött a kaki!"- őszintén nem akartam elhinni, mert ugye se sírás, se sikítás nem kísérte, mint már lassan 3 hete. De mikor megszagoltam a popóját, éreztem, hogy tényleg kakilt. Már csak abban reménykedek, hogy ez a pozitív dolog, emlékezetes marad neki, és lassan a javulás útjára térünk! :) kopp-kopp

Léna11 2014.04.10 09:27:01 © 237

Sziasztok!

NorinaZoé! Szorítok,ezek szerint ma mentek a vizsgálatra! Írd meg mindenképp,hogy mit mondtak nektek!!

NorinaZoé 2014.04.09 13:40:20 © 236

Sziasztok!

 

Movicolról nálunk jó és rossz is mondható. Ausztriában ezt vény nélkül is lehet venni a patikában, akkor adják, ha mondjuk, hogy a kúpon és Laevolacon már túl vagyunk. Először napi egy tasakot használtunk reggel. Ez semmi hatást nem ért el a lányunknál. Már 4 napja használtuk, mikor újra beöntésre kellett vinni. Ott azt mondták az orvosok, hogy adjunk neki két tasakot naponta reggel-este, és délbe ebéd után még egy tk Laevolacot. Ez két nap után olyan hasmenést okozott nála, hogy szó szerint semmi nem maradt meg benne, hasi görcsei lettek. 30db pelenkát használt el aznap. A gyerekorvosunk vízbe oldható probiotikumot írt fel neki, hogy megszűnjön a nem normális intervallumba tartozó hasmenés. Két nap alatt, úgy ahogy helyreállt, de továbbra is fájt a hasa. A harmadik nap újra szorulása lett. (Persze Movicolt felfülggesztették velünk) Azt hittem megbolondulok. Először hasmenés, majdnem kiszáradásik, utána olyan szorulás, hogy újra orvos kellett. Most is kapja a Movicolt, reggel-este, de Laevolacot nem kap hozzá. Széklete ennek ellenére hol keményebb,hol lágyabb,de a kakivisszatartás mesterfokon megy már sajnos. :(

Az étrendje már speciálisan az előírtaknak megfelelően zajlik, semmi kakifogó dolog, rengeteg folyadék, változás nulla.

Igazából engem az érdekelne, hogy vajon hogy tudnám benne oldani a szorongást. Beszélünk róla rengeteget, elmagyarázom neki a dolgokat, kakilt már a maci, a baba, tudja, ha kiengedi onnantól kezdve nem fáj, mégis minden nap egy küzdelem. A szabad levegőn való mozgás is megvan. Átlag napi 3,5 órát van kinn a játszótéren (társasházba lakunk), egy örökmozgó gyerek. Tehát még csak azt sem mondhatnám, hogy mozgáshiány okozhatja. Holnap megyünk a speciális klinikára, nagyon kiváncsi vagyok, hogy milyenek lesznek a vizsgálati eredmények, és mit fognak javasolni. Ha érdekel valakit, szívesen megosztom majd a tapasztalatokat! Kitartást mégegyszer is mindenkinek!

Léna11 2014.04.08 12:32:16 © 235

NorinaZoé!

Tőled kérdezném,hogy nektek nem vált be a Movicol? Írnál erről?

Egyébként kitartást kívánok nektek is,átérzem mélyen mindenki esetét!!!

 

A "régiek"hez szólnék,hogyha időtök engedi néha-néha visszanéznétek,olvasnátok és írnátok? :)) Elég nehéz ilyen témájú,konkrét fórumot találni (szerintem) és jótanács,bíztató szó mindig nagyon jólesik a szülőknek,akik éppen nagyon benne vannak ebben a sajnálatos témában!!Olyanoktól akik már sikeresen túl vannak

ezen a problémán.

Léna11 2014.04.08 11:50:49 © 234

Sziasztok!

 

Én is csatlakozom egy 3 éves kislány anyukájaként a csoporthoz,sajnos...

Bő egy éve bölcsis a kislány,nálunk nem akkor kezdődtek a problémák. Jól evő-ívó gyerköcről van szó,akinél tavaly nyaralás alkalmával volt egy 4-5 napig nem kakálok történet,aminek kúpozással vetettünk véget.(nagyon megviselte,dehát..).

Aztán valamikor tavaly ősszel volt szegénynek egy kis berepedése(véres volt a széklete..),ricinus olajjal kenegettem kakálás után neki,és az helyre is hozta.

De a fájdalmas székelések megtették a hatásukat lelkileg is sajnos,így most tartunk ott,hogy képes akár egy hétig is simán tartani.....Ennek minden , szülőkre is idegtépő hatásával együtt,ez szörnyű!!Csak azok tudják akik sajnos benne voltak/vannak..

Mi is rengeteg mindent kipróbáltunk. Szűk 1 hónapja elmentünk homeós dokinőhöz,aki Causticum bogyót és a Laevolac-ot ajánlotta tovább.De az nem volt hatásos,pontosabban nem elég hatásos volt.Így jutottunk el 2 hete a Macrogol-hoz.

Felírta dokinő,de csak napi 1 tasakot ajánlott.Közben olvastam ezt a fórumot és rettentően bizakodó voltam ezzel a szerrel kapcsolatban!! A napi egy tasak kevésnek bizonyult. Így a múlthéten 6. nap székletnélküliség(és 6 nap,napi egy tasak után) után felhívtam dokinőt,aki azt mondta akkor az eddig du.adag helyett kapja reggel,éhgyomorra.

De én felbuzdulva az itt olvasott adagokon(plusz még az is hozzájátszott,hogy eü.-ben dolgozom),szóval keddtől napi 2 tasakra emeltem az adagját.

Elkiabálni nem akarom,de múlthét csütörtökön olyan történt ami nagyon boldoggá tett bennünket:kakált 3X (még pelusos) és NEM sírt!!! Aztán szombaton ismét!! :)))

Viszont a napi 2 tasak soknak tűnik,most 1,5-re csökkentettem,bár tudom az itt olvasottak alapján,hogy finoman kell bánni a dozirozással!

NorinaZoé 2014.04.08 09:55:46 © 233

Sziasztok!

 

Lehet kicsit hosszú leszek, ezért előre is elnézést kérek. A mi problémánk már elég régre nyúlik vissza, ha belegondolok, akkor már baba kora óta székrekedéses a kislányom. Most két és fél éves. Annak idején tápszeres volt, mert szopni nem akart, a tápszertől pedig szorulása lett. Gyerekorvos azt tanácsolta, hogy lázmérő hegyét parafinolajba belemártva, ingereljük kicsit a popsiját. Ezt is tettük, volt is eredménye, de két -három naponta, mindig csak így. Aztán amikor kezdődött a hozzátáplálás igyekeztem úgy összeállítani, hogy székletlazító dolgokat is kapjon. Ez egy darabig ment is, de mindig előjött a keményebb kaki problémája.

A mostani eset viszont, egy horror. 3 hete tart, de egyenlőre nem látjuk az alagút végén a fényt. Úgy kezdődött, hogy egy hatalmas gombóc jött ki belőle, sikítva. Azóta, ha csak érzi az ingert, sírva fakad, tartja vissza, közbe üvőlt. Práltunk már szinte mindent. Kúp, Laevolac, Movicol, szilva, aszalt szőlő, rengeteg folyadék, müsli, sárgabarack lekvár, édeskömény tea, paradicsom püré, meleg kamillás ülőfürdő, vazelin, emla krém és még folytathatnám. Ha nem kemény is visszatartja már, sír, hogy fáj.

Kórházba beöntésekre járunk. Ha az épületet meglátja már hüppög is. :(

Gyerekorvosunk tanácstalan.

Mi Ausztriában élünk. Most kaptunk beutalót egy speciális klinikára, ahol kifejezetten ilyen esetekre specializálódtak. (Donauspital). www.kidsdoc.at

Megultrahangozzák a hasát, illetve végbéltükrözés előtt állunk, hogy kizárhassák a szervi okokat. Két lehetséges megoldást hallottunk eddig (durvább esetekre), mind a kettőt altatásban végzik. Az egyik, hogy műtéti úton kitágítják a szorító izmait, ami már amúgy is görcsbe áll neki, a folyamatos visszatartás miatt. A másik, hogy botox injekciót kap a végbelébe, ezáltal nem érez fájdalmat székelésnél, nem tartja vissza, regenerálódni tud a végbél. Nálunk sajnos fenn áll, hogy mivel folyamatosan visszatartja, a bél egy adott része kitágult, több kakit tud tárolni székelési inger nélkül. Viszont ezért a mennyiség nagyobb, jobban összeáll, keményebb, a kinyomás ezért már tényleg fájdalmas. Minden napunk egy erőpróba, mert már reggeli után jön az inger, a sírás, és talán délutánra, estére hatalmas sikítások közepette megszületik a kaki. Mindenkinek aki ezzel küzd, kitartást kívánok, remélem hamar kilábalunk belőle!

havasi zsuzsi 2014.03.26 21:04:57 © 232

Szia! Renáta 8!Érdeklődnék mi lett nálatok az eredmény kaki ügyben? Jó lenne tapasztalatot hallani valakitől:( üdv 

 

Előzmény: Renáta8 (230)
havasi zsuzsi 2014.03.21 22:02:07 © 231

Sziasztok!Segítségeteket szeretném kérni. ikreim vannak, közülük az egyikkel, fiú.  székletvisszatartással küzdünk. Csecsemőkorban szorulásos volt, 2 éves korára rendeződött, és után egyszercsak, nem tudom mi okból, semmi változás nem volt elkezdte a visszatartást. Kipróbáltam minden módszert, a doki szerint majd elmúlik, de tart már 8 hónapja, és nemsokára kezdjük az ovit. Szobatiztaság így nem fog menni, ha mindig pici kaka megy a bugyiba. Amúgy puha a kakája, de direkt nem engedi ki, pedig nem fáj neki.Elhatároztam kipróbálom amit sokan írtatok a MOxalolle hashajtót.De félek, nem szokik hozzá, ha elhagyom majd, nem lesz szorulásos? mert most nem az. Azért akarom, hogy ne tudja visszatartani, és ha  megérzi, milyen jó ha kikakilja magát, és nem kell lábujjhegyen járkálnia, talán helyreáll. Dokival nem akarok konzultálni, mert leüvölti a fejem, úgymond túlaggódom, pedig, aki benne volt ebben tudja milyen szenvedés. Főleg ha majd kinevetik az oviban, nem akar majd oda menni. Mennyit érdemes adni 2 év 8 hós gyereknek? Köszönöm, aki segít, 

Renáta8 2014.02.16 23:16:30 © 230

Tisztelt Fábián Renáta!

 

   Sajnos mi is hasonló helyzetben vagyunk, már vagy fél éve. Pár nappal ezelőtt rászántuk magunkat a Movicol bevetésére. Ma és tegnap volt kaki, de folyós. Nem tudom a helyes adagot.( 1-1 tasakkal adtunk a 4 éves kislányunknak reggel és este, holnaptól 0.5-0.5 tasakra állunk rá) Kérlek írd meg, hogy nálatok mi a helyzet? Mennyit adtok naponta? Milyen állagú a kaki? Hogyan jön ki? Köszönettel Kelemen Renáta

Bocs az előző téves üzenetért

Renáta8 2014.02.16 22:48:18 © 229

sss

nosztalgika02 2014.02.13 20:21:56 © 228

De jó, hogy ilyen jó hírekkel jössz! Gratulálok a sikernek, ügyesek vagytok!

 

Nem tudom, a magyar nyelvü használati útmutató mennyire részletes, de a németben nagyon pontosan és megnyugtatóan leírják, hogy se mellékhatása, se rászokási veszélye nincs. Én már jópár családot ismertem, ahol használták (a legdurvább egy kisfiú volt, akinek három évig kellett), de semmilyen negatívumról nem hallottam. Bátorság!

Előzmény: Somogyiné Fábián Renáta (227)
Somogyiné Fábián Renáta 2014.02.11 17:40:27 © 227

Eddig nagyon jól haladunk,a csodaszerrel!Minden nap mielőtt megyünk az oviba kakil a wc-be,ami előtte csak ritkán jött szóba ,de talán ez is helyre áll.Remélem nem lesz baja tőle ha minden nap kapja!

nosztalgika02 2014.01.28 11:31:41 © 226

Nem tudom, mennyire rugalmas és kedves az ovi, ahova jártok, de talán, ha nem teljesen lehetetlen banda, akkor érdemes lenne öket is beavatni a dologba. Arra gondolok, hogy szerintem jobb lenne a gyereknek, ha pelusban menne oviba (ha az ovi engedné, és hajlandó lenne cserélni, méghozzá fújolás nélkül), mintha a bugyiba menne a kaki, és esetleg mindenki kicsúfolná, mert az megint olyan kaka-traumát okozhat, ami megint csak elfelé vezet a megoldástól. Legjobb lenne - ha ez menne - nyíltan beszélni az ovival, nem kertelni, megmondani, hogy most nyárig a gyerek visszatér a pelusra, mert kakivisszatartási problémak, és gyógyszer (aminek ugye az a LÉNYEGE, hogy a gyerek NE TUDJA VISSZATARTANI, akármennyire is akarja), így a bekakilás nála nem bug, hanem feature, és akkor már emberségesebb és higiénikusabb lenne egy pelus, mintogy mindig a bugyiba csússzon, és onnan kelljen kivakarni.

Ha igazán menö lenne az óvónénitek, akkor még a csoport többi tagjának is úgy kommunikálná le az újra bekakiló kis társat, hogy ne legyen belöle csúfolódás.

Előzmény: Somogyiné Fábián Renáta (225)
Somogyiné Fábián Renáta 2014.01.27 12:58:21 © 225

Sziasztok!Nekünk is megtette a hatást ez a Csodaszer!Kijött a dugó is könnyen,nem volt sírás stb.!Ma már 3x kakilt,de pelusba,Holnap már megy oviba,nem tudom mi lesz,remélem szólni fog,hogy kakilni kell neki,ha nem akkor bemegy a bugyiba. Köszönöm mindenkinek a segítséget :)

ZaZsu 2014.01.26 23:59:24 © 224

Köszi... :)

 

Megírom h mire jutunk

Előzmény: nosztalgika02 (223)
nosztalgika02 2014.01.26 21:30:20 © 223

Nagyon drukkolok nektek! Legyetek ügyesek, és sok-sok mandarint kívánok :)

Előzmény: ZaZsu (222)
ZaZsu 2014.01.26 21:19:52 © 222

Na pici nyügi, de simán ment a dolog, szorulás nélkül. azt hiszem nálunk a napi 4 mandarin volt a megoldás...

Előtte max egyet evett meg ha hajlandó volt rá.

És az elmúlt 3 napban az étvágya is sokat javult.

ZaZsu 2014.01.26 20:07:56 © 221

Köszönöm  tanácsokat. Ha megint kezdjük elölről akkor ki próbáljuk.

Tegnap nem volt kaki, előtte meg pillanatok alatt megvoltunk.

Egyenlőre úgy néz ki ma lesz, és kíváncsi leszek, h hogyan éli meg.

A plüssök kakáltatása nála már akkor napi renden volt mielőtt elkezdődtek volna a gondok. Most a wc manó a menő, és h minden kakilás után kaphat 1 m&m-et és 1 matricát.

Tudom h nem a bili váltotta ki nála, mert szokta kérni ha olyan kedve van, viszont sose erőltettük.

Szorítsatok, h megoldottnak tekinthessük ezt a problémát.

 

 

sesel2006 2014.01.25 20:39:39 © 220

Én is azt éreztem, hogy egy rémálom, ami velünk történik, és már láttam magam előtt, hogy sehová nem fogunk tudni menni, semmit nem tudunk előre tervezni stb., mert ki tudja, mikor jön rá az inger. Meg, hogy mi lesz az oviban, hát attól is nagyon rettegtem. Elképzeltem, hogy ott fog üvölteni, és nem tudnak vele mit kezdeni (ráadásul ugye német ovi, ahol meg sem értik, és ő sem tudja még elmondani, mi baja). Olvastam, hogy ehhez a szerhez vissza kell térni a pelenkára, de erre nálunk nem volt szükség. Kb. az első két alkalommal volt, hogy becsúszott a bugyiba, mert akkor még nagyon vissza akarta tartani, de nem tudta, utána viszont már, ahogy kezdett megnyugodni, hogy nem fáj a kakilás, ráült a wc-re, amint érezte, hogy jönni fog.

Én is hálát adok a Movicol feltalálójának. :)

Viszont nálunk, ahogy írtam is, nem működött volna egymagában, kellett hozzá a Laevolac, attól jött meg neki az inger. A kettő együtt viszont annyira szuperül működött, hogy még akár reklámoznám is. :)

 

 

Előzmény: nosztalgika02 (213)