Keresés

Részletes keresés

SomVirág2 Creative Commons License 2015.01.20 0 0 20741

 

Mindig teljesen ad hoc szerűen 1 nappal előbb tudod meg, hogy hétvégén veled lesz a gyerek vagy sem? Ha arról tudtál, hogy most hétvégén vele lesznek, akkor teljesen mindegy hogy ők a Természettudományi Múzeumba mennek, síelni vagy otthon döglenek egész nap.

Előzmény: CáPeti2 (20739)
Whale Creative Commons License 2015.01.20 0 0 20740

Amíg papíron együtt vagytok, közös a szülői felügyelet, a törvényhozó úgy gondolja, közös akarattal döntötök a gyerekről, mindkét szülő egyforma jogosítványokkal rendelkezik. Az a szituáció, amiben ti éltek -jog szerint együtt, valóságban külön- egy "joghézag", amire a jog nincs igazán felkészülve. Rendezzétek a helyzetet, minél hamarabb, bár ez így két év után viccesen hangzik.:)

Előzmény: CáPeti2 (20739)
CáPeti2 Creative Commons License 2015.01.20 0 0 20739

Nem arról van szó, hogy akadályoznám, hogy hova viszi az gyereket, sőt örülök neki, hogy megy síelni. Sokkal inkább azzal van a problémám, hogy erről én nem tudok. Nem akarok beleszólni, csak tudjak róla!  Nem hiszem, hogy ez olyan nagy elvárás lenne...

Előzmény: SomVirág2 (20738)
SomVirág2 Creative Commons License 2015.01.20 0 0 20738

De lehet, hogy a fele fele aránynak most a fele anyukához esik:)

 

Amúgy nekem az tetszik, nagyon, hogy: jogi lépés nem történt a lezárásra, mert szinte semmiben nem tudunk megegyezni:)))) Hát pont emiatt kellene jogi lépéseket tenni. HOgy legyen egy papír, amihez mindenki tudja tartani magát.

Ha nem elég felnőttek, hogy megegyezzenek, akkor majd dönt a bíróság...

Előzmény: Whale (20737)
Whale Creative Commons License 2015.01.20 0 0 20737

Igen, úgy tűnik_általában_nem akadályozza. Kivéve most, ugye...:)

Előzmény: SomVirág2 (20736)
SomVirág2 Creative Commons License 2015.01.20 0 0 20736

Azt írja, hogy nagyjából fele-fele arányban van a gyerek a szülőkkel....tehát szerintem szó sics arról, hogy akadályoztatná anyuka.... Csak most vmiért nem szeretné, hogy a gyerek síelni menjen....

Előzmény: Whale (20734)
Whale Creative Commons License 2015.01.19 0 0 20735
Raadasul EU-n belul a "kivitte az orszagbol" is etdekes kerdes. Nincs hatar, nincs utlevel, siman lrtagadhatja, hogy kint voltak...
Előzmény: CáPeti2 (20733)
Whale Creative Commons License 2015.01.19 0 0 20734
Szar helyzetben vagy, mert amig hazasok vagytok, mind a kettotoknek egyenlo felugyeleti joga van, tehat elvileg mindketten oda viszitek a gyereket, ahova akarjatok. Altalaban ilyenkor kezdodik a gyerek rangatasa, ha mindket szulo gyoker.
Gyakorlatilag meg ez azert eleg nagy minusz a valoperben annak, aki onkenyesen rendelkezik a gyerekrol es akadalyozza a kapcsolattartasat a kulonelo szulovel. Dokumentalj, gyujts bizonyitekot, jol fog jonni a gyerekelhelyezesnel. Ja es ne varj sokaig, mert az ido nem neked dolgozik a birosagon sem. Siman rakerdeznek, hogy ha eddig jo volt neked igy, miert nem jo most mar.Szoval 2 ev utan kicsit eso utan koponyeg, de sok szerencset. Persze ha nem akarod a gyereket, mert jo neked igy, akkor nem szoltam...
Előzmény: CáPeti2 (20733)
CáPeti2 Creative Commons License 2015.01.19 0 0 20733

Sziasztok!

 

Lenne egy gyors, de annál inkább kétségbeesett kérdésem. Van a 2 éve különélő feleségem a fiunkkal és az új pasija az ő két gyerekével. Eddig még semmi jogi lépés nem történt a kapcsolatunk lezárása érdekében, mivel szinte semmiben sem tudunk megegyezni. A fiam igazából rendszertelenül van itt nálam, vagy otthon az anyjánál, de az időt tekintve kb. fele-fele arányban.

Ma azt hallom ismerősöktől, hogy a hét végén mennek Ausztriába síelni. Mármint a feleségem, a pasi, és a gyerekek. Erről én semmit sem tudtam. Most hallom először.

Kérdésem az, és tudom, hogy elsőre hülyén hangzik, de van-e nekem valami jogi alapom beleszólni, hogy hova viszi a gyereket? Tehetek-e ellene valamit? Kell-e engedélyt adnom rá, hogy kivigye az országból?

 

Köszönöm P

ribicica Creative Commons License 2015.01.15 0 0 20732

az a legnagyobb baj, hogy nem tudunk beszélgetni...ő annyira megsértve érzi magát és csak engem okol amiért ez történt, történik....pedig 50-50 ... és sajnos kisfiunkat sem nézi ebben...."nyeregben" érzi magát mivel ő van otthon vele....

Előzmény: Elizabeth (20728)
Elizabeth Creative Commons License 2015.01.04 0 0 20728

Ülj le vele és beszéljétek meg normálisan, ennyi. ne a jogban keresd a kulcsot. Mindenben, amit nem tudtok egymás között megbeszélni, a bíróság sem fog tudni igazságot tenni, a gyerek meg tönkremegy...

Előzmény: ribicica (20726)
ribicica Creative Commons License 2014.10.17 0 0 20726

Sziasztok,

 

Több fórumot is olvasgatok ilyen témában és tanácstalan vagyok. Dióhéjban, válás előtt vagyunk, én külföldön dolgozom, kisfiunk édesapjával otthon, ha megyek haza szabira, én is oda megyek (egyelőre)  elég nyakatekert szituáció. Közben van egy új párom, akit ismer már a kisfiam is. Kérdésem az lenne, mennyi joga van ilyenkor egy anyának és apának? Konkrétan megtilthatja-e nekem a férjem,hogy elvigyem a gyerekünket pár napra az új páromhoz? Illetve ez mennyiben és hogyan befolyásolhatja a válópert? Előre is köszönöm a hozzászólásokat! 

roza763 Creative Commons License 2014.09.13 0 0 20725

Ok, leírhatom amit még valószínűnek tartok, de nem itt, roza763@freemail-en . 

 

De igazából a gyerekekkel való kapcsolatát ez nem szabadna, hogy ilyen mértékben befolyásolja. Sőt, egyáltalán. a velem való kapcsolatát igen.

 

Akik ismernek minket sok éve, azok még mindig azt mondják, hogy bilibe lóg a kezem. 

 

Én most komolyan azt hittem, ha elmennek vele  a gyerekek, akkor megpróbálja őket "lekenyerezni", élményekkel,  odafigyeléssel, de akár egy közös filmnézéssel otthon , társasozással. Akár megvenni őket. Nem olyan nehéz ekkora gyerekeket megvenni. (És ennek a hozzáállásnak nem anyagi oka van, hidd el. Megtehetné, simán, egy vacsorára többet költöttünk anno)  Erre készültem. De semmi ilyen nem történt. Ehelyett az üres házba vitte őket. A  gyerekek sírva hívtak fel többször, hogy menjek értük azonnal. Én pedig nem mehetek, nincs jogom hozzá, hogy zavarjam a kapcsolattartást.  Ezt így nem mondtam nekik, de kértem őket, hogy csak akkor hívjanak, ha tényleg baj van és próbáljanak az apjukkal lenni és beszélgetni. (Apró szépséghiba, hogy az apjuk közben elment vhova.)

 

Te mit tennél, ha már minden létező fórumot megmozgattál volna, azért, hogy a gyerekeiddel lehess és amikor jössz értük, elmennek veled? Fél év után? 

Whale Creative Commons License 2014.09.13 0 0 20724

Nagyon fura ez, hogy miért fordul ki magából valaki ennyire. Ennek kell, hogy legyen valami oka. Mindennek van oka-előzménye, semmi sem lóg csak úgy a levegőben magában, semmi sem lesz csak úgy magától. Szerintem neked van is elképzelésed erről, csak valamiért nem akarod leírni.

Előzmény: roza763 (20723)
roza763 Creative Commons License 2014.09.13 0 0 20723

A miértre nem tudok válaszolni. Ezzel kapcsolatban csak találgatni tudok max. A nagyok egyértelműen "mellém álltak" ha szabad ilyet mondanom és engem védtek minden olyan helyzetben, amikor vki felől támadást éreztek. Az apjuk és a nagyapjuk pedig minden láthatáson arról beszélgettek, hogy én tettem tönkre a családot a költözéssel, mekkora szemét vagyok,  mert elhoztam a gyerkeket az apjuktól, a gyerekeket is tönkreteszem, visszafejlődnek stb... És ezt a gyerekek előtt mindig. Vagy amikor féltek a kocsiban (hegyi úton gyorsan ment)  és sírtak, nem érdekelte, azt mondta nem szóljanak bele.  Ha kértek/mondtak valamit  a kicsivel kapcsolatosan, rájuk szólt, hogy itt úgy lesz minden, ahogy ő akarja, nem vagyok ott és nem érdekli, nálam hogy csinálják. Akkor a kicsi 2 éves körül volt és sokat sírt amikor az apja elvitte láthatásra egész hétvégére.  Ezzel indult. 

 

Ahogy a gyerekek visszaszóltak, ellenálltak, egyre több megtorlás kezdődőtt. Büntetésből bezárás, amikor nála voltak, nem engedte őket találkozni a barátaikkal, nem kaptak enni (pl kicsiket elvitte étterembe, lányokat otthon hagyta, kaja nélkül), beígért mozit, majd büntetésből nem vitte őket, telefont elvette tőlük, tankönyvet elvette és csak akkor adta vissza, amikor hazahozta őket = nem lett kész a lecke, másnap beírás (mindegyik iskolás jeles tanuló volt év végén leliismeretesek, szóval ez nagyon rosszul érintette őket) , a legnagyobbat egyfolytában leszólta, ezt előttem is, amikor jött értük... Gyakorlatilag a láthatásokon (a téli szünet egy hetében is) elvitte őket a közös házba és ha lejárt az ideje, hazahozta.  Lehetne folytatni, de minek. A legtöbb, amit elért, a még nagyobb ellenállás. Fél évig nem voltak hajlandóak elmenni vele. Most rábeszéltem  őket, mert az apjuk és jó lenne, ha újra "egymásra találnának". Már nem tudom, jól tettem-e. Amiket azóta mondtak... 

 

Ehhez kellene az apjuk is, hogy partner legyen.

 

És akkor amiről nem is tudnek a gyerekek. Segítséget kértem tőle délutáni program megszervezésésben, heti 1 du. Azt mondta, adjam át neki a gyerek nevelésést, akkor majd megoldja, hogy eljusson oda a gyerek, ha ő jónak tartja. Különben oldjam meg. Amikor kértem, hogy segtísen mert az egyik nagyon lázas és nem szeretném így magammal cipelni, azt mondta, oldjam meg. Kértem tőle segítséget a nyári táborokhoz (a gyerektartás amit kapunk, nem elég a lakbér+rezsire), azt mondta, oldjam meg. Ugyanezt a választ kaptam, amikor a gyerek egészségügyi kiadásai hirtelen havi sok ezerrel megugrottak. Ezeket írásban kértem és kaptam meg az elutasítást.

 

Közben a bíróságon kérte mind a 4 gyerek nála történő elhelyezésést. A gyámügyön minden héten feljelent, amiért nem adtam át a gyerekeket (érdekes, a kicsiket igen, de a legkisebbet mindig, csak a nagyobbak nem mentek vele és nem kényszerítettem őket) . Kíváncsi leszek, ha előírják a pótlást, akkor mit fog csinálni, ha tényleg minden héten el kell vinnie  a gyerekeket. 

 

A gyámügy kirendelte a pszich.  Akinek a díját nem volt hajlandó megelőlegezni, mert szte nem szükséges. Én megtettem, mert fontosnak találtam. Akkor is kérte, hogy annyira egyértelmű a helyzet (én nem adom át a nagyokat), hogy nem egyezik bele a vizsgálatba, enélkül döntsenek. Végül kénytelen volt beleegyezni, mert ha nem teszi, a gyhivatal lezárta volna az ügyet.

Whale Creative Commons License 2014.09.13 0 0 20722

Mert olyan mondjuk van, hogy emberek kiszeretnek egymásból, én is a második házasságomban élek, mint százezrek itthon. De ez nem változtatott semmit a gyerekeim iránt érzett szeretetemen. Ezért furcsa ez és ezért nem értem.

Ráadásul ha tényleg szeretné megkapni a felügyeleti jogot, kifejezetten törekednie kellene arra, hogy a gyerekek szeressenek vele lenni. Nem értem...

Előzmény: roza763 (20720)
Whale Creative Commons License 2014.09.13 0 0 20721

OK, a házat már értem. AZ a része még mindig nem világos, hogy miért és hogyan változott meg a viselkedése a gyerekekkel.

Előzmény: roza763 (20720)
roza763 Creative Commons License 2014.09.13 0 0 20720

Édesgetés addig ment, amíg együtt laktunk. Illetve a vége felé már csak a nagyobbik fiút édesgette, akkor a lányoknak már feltűnt a viselkedése (alig járt haza, reggel ért oda, mielőtt elindultunk a suliba, tiszta ruháért és akkor már felvállalta a kapcsolatát). Amióta eljöttünk, a lányokat egyáltalán nem édesgeti, fiúkat néha, de inkább a nője. Amúgy is elég érdekes dolgai vannak édesgetés terén is. Vesz cipőt vmelyiknek és nem engedi hazahozni, csak nála használhatja. Tavasszal vette, nyáron nem hordta, kinőtte... Vagy a szülinapi ajándékaikat sem engedi elhozni (ne gondolj túl nagy, értékes dolgokra, lányoknak bizsu, könyv, fiúknak társasjáték) Csak azt hozhatják el, amit a nőtől kapnak, azt viszont kötelező hazahozniuk. 

 

Haza pedig azért nem költözünk, mert megmondta, akkor ő bármikor bejöhet és élni is fog ezzel a jogával, éjjel nappal, mert ő hivatalosan ott lakik. Minden hivatalban, bíróságon ezt hangoztatja, holott az összes szomszéd tanúsította már (írásban vagy szóban a bíróság előtt), hogy ez nem igaz.  Az utolsó időben, amikor még együtt laktunk, már olyan cirkuszok voltak, hogy nincs az a pénz, ami megérné (amit ugye az albérleten megspórolhatnék) .  Testi sértés miatt is van egy ügy, már bíróságon. Ha pedig kizárom, akkor nem a lakáshasználat ellenértékét kérné állítása szerint, hanem birtokvédelmet a jegyzőtől = cirkusz. A gyerkeknek erre nincs szüksége. Nekem sem amúgy. Akkor szűkösebben, de békében inkább. 

 

Nem utolsósorban bekamerázta a házat, ha odamegyek vmiért (gyerek ruhái, én ruháim egy része téli-nyári cuccokat cserélem, szóval használati tárgyak, amik kellenek, de nincs helyem mindent elhozni és tárolni), akkor általában egy idő után ő is megjelenik. Nem merek és nem éri meg visszaköltözni addig, amíg bmikor bejöhet. Kértem, hogy fizessen ki (fele-fele a ház), válaszra sem méltatott. 

 

Gyerekek 12, 10, 7 és lassan 3. 

Whale Creative Commons License 2014.09.13 0 0 20719

Ha nem lakik ott, ti miért nem költöztök vissza? Nem értem, akkor az történt, hogy elkezdett a lányaival is undok lenni, mint veled? Mert a linkelt hsz-ben pont azt írod, hogy magához édesgeti őket. Mennyi idősek egyébként?

Előzmény: roza763 (20718)
roza763 Creative Commons License 2014.09.13 0 0 20718

A gyerekekkel szembeni viselkedése változott meg.  A velem szembeni is, de ez más tészta. A láthatások elejétől fogva nem zökkenőmentesek,számomra  érthetetlen dolgokat csinál, mond a gyerekeknek.

 

A kicsivel azért nincs gond, mert ő még nem érti, amit az apja  mond nekik (szó szerint csak a felét érti max, mivel nem magyarul beszél vele és a 2 hetente másfél nap nem elég ehhez)  nem emlékszik arra, mi vezetett a különköltözéshez (Pl nemrég beszélgettünk, valami kapcsán szóba került, hogy amikor még apa velünk lakott, és nem akarta elhinni nekem, hogy volt ilyen. Futott a testvéreihez és kiabált nekik, hogy képzeljétek, anya azt mondta, régen apa velünk lakott). Amúgy a kicsi felől még nincs semmilyen kritika nincs, miért is lenne, hiszen neki ez a természetes állapot. Meg őt nem zavarja, ha nincs ebéd, max egy puding, kosz van.Ha nem engedik át a régi barátaihoz,   De a két hét között nem mondja, hogy hívjuk fel apát, meg miért nem találkozhatok vele. Neki ez természetes. 

 

Az ex viselkedése pedig hirtelen, drasztikusan változott és mintha kivetítené a velem kapcsolatos dolgokat a lányokra. Nem tudom jobban megfogalmazni.  ( Itt megtalálod röviden : http://forum.index.hu/Article/showResultList?o=4&aq_text=&aq_cre=&user_id=1376207&topic_id=&forum_id=0&aq_ext=0&t=9183987  ) Kiegészítésként: végül én fogtam a gyerekeket és eljöttem (menekültem??) albérletbe, nincs közös megegyezés, házba nem enged vissza, de ő sem lakik ott, elköltözött a szeretőjéhez. Házat csak a láthatások alatt használja, olyan állapotban is van. Nagyok már látják, tudják, hogy nem lakik ott , nincs kaja a házban, hihetetlen kosz és elhanyagoltság van, senki nem takarít másfél éve szinte (gyerekek minden alkalommal több pókcsípéssel jönnek haza 1-1 ott töltött éjszaka után),  hagyja tönkremenni a kertet, mennek tönkre a dolgok, kitört ablak egy éve nincs megcsináltatva...és nem értik, nekünk miért kell albérletezni pl. Gyerekjólét engem ellenőriz,velem tartja a kapcsolatot, nálam már volt  körny.tanulmány, oda nem mennek, mert hétvégén nem dolgoznak... Bíróság lassú, másfél év alatt egy ideiglenes intézkedés, tartásdíjról és a kapcsolattartásról és ennek is örülhetek.

Whale Creative Commons License 2014.09.13 0 0 20717

Mitől alakult ez a helyzet így? A kisebbik példáján is látszik, hogy nem eredendően ez volt a helyzet. Mi változott? Miért nem szeretnek az apjukkal lenni?

Előzmény: roza763 (20716)
roza763 Creative Commons License 2014.09.13 0 0 20716

Láthatással, kapcsolattartással vannak nálunk problémák. Szeretnék olyanokkal beszélgetni, akik ezen már átmentek és tapasztalatokra lennék kíváncsi.

 

Nálunk alapvető probléma apuka hozzáállása. Neki joga van elvinni, gyereknek kötelessége elmenni, nem érdekli senki véleménye, ezt minden alkalommal hangoztatja, amikor jön a gyerekekért, én ne szóljak bele, mikor, hova viszi a gyerekeket, sőt, meg sem mondja, tanácsot nem fogad el, meg sem hallgatja amit mondok, gyerekeket 2 láthatás között nem keresi. Az egyik gyerek még kicsi (3 éves), a másiknak komoly eg.ügyi problémája van, amit a különélés után diagnosztizáltak. A másik kettő egyszerűen csak gyerek.... Ha csak a fele igaz, amit  a nagyobbak meséltek arról, miért nem akarnak vele menni, már az is sok lenne.   Nincs szó fizikai bántalmazásról szerencsére.

 

Nagyok sokáig nem mentek el, gyámhatóságon több, mint 10 alkalommal feljelentett, volt ig.ügyi pszich is, még nincs eredménye. Várom a végzést, hogy mi lesz.  Most rábeszéltem őket, hogy menjenek el. Sírva szálltak be a kocsiba.... Kértem őket, hogy próbáljanak meg az apjukkal beszélni, fogadjanak szót, élvezzék az együtt töltött időt. 

 

Ami biztos, hogy semmi esetre sem fogja őket hazahozni a végzés szerint neki járó idő előtt, hiszen ez az idő neki jár.  

 

Két kérdésem lenne, amit a legfontosabbnak érzek.

- hogyan lehetne normalizálni a gyerekek kapcsolatát az édesapjukkal (az apjukkal nem tudok beszélni, se erről, se semmi másról, no kommunikáció, ezt vallja... ), miként tudnék én ebben segíteni nekik? 

-ha nem változik semmi, kötelezzem, beszéljem rá őket arra, hogy mindenképpen menjenek, vagy nem? Eddig volt amikor megtettem, aztán nem tettem,  most megint rábeszéltem őket, de nem tudom mi legyen a későbbiekben. Tanácstalan vagyok, hiszen fontos lenne, hogy a gyerekeknek legyen kapcsolata az édesapjukkal. A legkisebb mindig szívesen megy, a nagyokkal azonban sajnos nem ez a helyzet.

Whale Creative Commons License 2014.08.28 0 0 20715

Mi történt? Csak tanulságképpen...

Előzmény: DALMA 5 (20714)
DALMA 5 Creative Commons License 2014.08.20 0 0 20714

Kedves Fórumozók! Tudna nekem ajánlani valaki megbízható, gyermektartási ügyekben jártas ügyvédet Budapesten (vagy Gödöllőn) ? Sajnos az a tapasztalatom, hogy olyanok is bátran véleményt mondanak, akiknek a profiljukban benne van ugyan a családjog, de nagyon kevés gy.tartással kapcsolatos ügyük volt - erre szépen rá is fáztunk. Köszönöm előre is!

kcsiri Creative Commons License 2014.06.01 0 0 20713

Kedves Fórumos társak!

Válni szeretnék,eléggé bonyolulttá vált házasságból.Bonyolult a vagyoni helyzetünk a vagyoni "kiindulásunk" s nem utolsósorban van egy házasságon kívül született gyermek is-ami még inkább nehézzé teszi a válást ill. a vagyonmegosztást.

Kérésem hozzátok/mert nem tudok kiigazodni a rengeteg ügyvéd között/: tudnátok ajánlani egy korrekt ügyvédet? Köszönettel várom javaslataitokat

Külön ezért regisztráltam Creative Commons License 2014.04.08 0 0 20712

Ez nem féltékenység.

 

Ez beteges féltékenység.

Előzmény: Black Witch (20711)
Black Witch Creative Commons License 2014.01.13 0 0 20711

Sziasztok! Bevallom, azért regisztráltam, hogy megkérdezzem mások véleményét.. ..

20 hónapja van egy kapcsolatom, nagyon sok szempontból tökéletes, és sokat jelent számomra. Van azonban valami, amit nem tudok sem tolerálni, sem kezelni. Én három gyerekes elvált anyuka vagyok 40 körül, a párom is. A gyerekeim már nagyok. Egy regényt írhatnák a számomra elképzelhetetlen szituációkról, amikkel a kedvesem kötődik az ex-nejéhez, vagyis inkább a hölgy  hozzá. Kicsik a gyerekek – már amennyire egy 6 és egy 11 éves kicsinek mondható. Amit leírok csak egy a sokszáznyi érthetetlen dologból, de már belefáradtam, hogy mindig kiderül, hogy én ‘féltékeny’ vagyok a nőre, mert amit csinálnak, az a gyerekek miatt normális.

 

A párom a gyerekeit nem kéthetente látja, hanem két hét alatt 5 napot, nagyon ragaszkodik a gyerekeihez, és ennek én nagyon örülök. Az azonban érthetetlen számomra, hogy ő nem megy be az iskolába és oviba értük, hanem ezt a gyerekek anyja teheti csak. Tehát így néz ki a hét:

Csütörtökön elmegy az exe lakására, aki odaadja a gyerekeket rögtön suli és ovi után, de nem hagyja h a párom hozza el a saját gyerekeit. Elvileg azért, mert neki az ovis gyereke ruháit minden reggel és este csekkolnia kell, hogy nehogy elkeveredjen… Ezt a hülye dumátJ . (Az iskolára nincs reklámszöveg.) Szóval pénteken reggel elviszi a kicsiket a párom oviba-suliba, de oda anya viheti be őket csak, így találkoznak. Délután anya elhozza őket, apa megy értük anya lakására.

 

Ti mit gondoltok, tényleg akiknek korábbról van közös gyereke, azok kell, hogy állandóan találkozzanak?

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.13 0 0 20710

Hm, eeegen.

Előzmény: Törölt nick (20709)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.12 0 0 20709

nem ismerem már ezt a kategóriát, hogy megbízható...

Előzmény: Törölt nick (20708)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.12 0 0 20708

Igen sajnos, valóban ez megy most is. Pont a közepén vagyok. Szerencsére a nej (hmmm, exnej) megbízható pénzügyileg, így valszeg maradok adóstárs, mint hogy 5 évig fizessek még a semmiért, ha egyáltalán elkelne a lakás....biztosan áron alul. 2006-ban az ingatlanárak az egekben voltak még....most viszont nem....csak minusz maradna.

 

Előzmény: Törölt nick (20707)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!