Keresés

Részletes keresés

Ronniescarry Creative Commons License 2017.10.28 0 0 76944

Nincsen orvosi problémája már megnézetttük 5 éve. A lakásunkban nincsenek ajtók sajnos egy nagy térség az egész egyben szinte, a wc fürdőszobán és a fiam szobájában van ajtó kizárólag. Ebben a szobában is találtunk már hugyot a szekrények előtt. Ha ide bezárnám akkor ide hugyozna valószínű. Hiába szaladgálnék az utcákon vele, mivel a lakásban a két lány testvér szerint akik itt laknak egy egy szinten mindig kell hogy vize legyen az állatnak és este jellegzetesen telezabálja magát vízzel, ugyanúgy lesz miből hgyoznia éjjelente. A víz megvonást a barmok nem engedélyezték, nem igazán szidja meg senki a kutyát rajtam kívül csak egyszerűen feltörlik de sokszor őúgy, hogy később a vödörben felgyülemlett hugyos vizet kenegetik szét ami bűzít. Mondhatnád hogy akkor én a vizet cserélgessem meg sétáltatgassam stb de ez nem az én kuzyám ha rajtam múlna elvinném olyan helyre ahol szabadban van és kedvére hugyozgathatna virágokat növényeket a kocsikereket stb. Megérdemelné mert ha neki ez az élet hogy hugyozzon akkor ez való neki. Mondhatnád hogy ösztönlény st de amennyiben feélholtra verné egyenként a család minden tagja egy egy behugyozás után, tisztában vagyok vele hogy akkor nem tennlé meg. Mondhatnád erre hogy ez embertelenég de úgy látszik csak ilyen drasztikus megoldás lenne jó...ami perze soha nem történne meg. Ezt az idióta kutyájának a hugyát szagolgatni és mikor a hűtőt kinyitom a légmozgás felemeli a bűzt az is egy jó dolog így neki látni enni majd.... Egy gyerekkori barátoméknak akik jómóduak gazdagabbak van egy yorkijuk aki az udvaron van legtöbbet, a felesége nagyon elverte még kiskorában mikor az ágyra mászott a kutya, két napig elő sem jött nekik de soha többet nem ment fel az ágyra mondták. Nekünk ez a dög a csontot is felhordja a kajákat a párom ágyára és ott zabál, képtelen annyit megtanulni hogy ott eszünk ahova tesszük az ételt de nem , ő széthordja. Van egy anyamacskánk  aki a kicsinyeire is morgott és csapott a mancsával mikor enni adtam nekik néha odacsaptam neki én is, azóta megvárja méga kölykök esznek addig félre vonul vagy nem is eszik. Szóval a macska valahogy tanulékonyabb és okosabb egy yorkihoz képest.

Előzmény: zimmbo (76939)
p.jeni Creative Commons License 2017.10.28 0 0 76943

p.jeni Creative Commons License 2017.10.28 0 0 76942

 

Vini & Szofi

p.jeni Creative Commons License 2017.10.28 0 0 76941

Ha az ivartalanítás utáni galléra gondolsz , azt 1 nap után le lehet venni. (kivéve ha piszkálja még a sebet ) Nekünk  félnapot volt csak fent.

Előzmény: Ronniescarry (76938)
p.jeni Creative Commons License 2017.10.28 0 0 76940

Ha másképpen nem megy keress meg egy szakembert   !

Előzmény: Ronniescarry (76929)
zimmbo Creative Commons License 2017.10.27 0 0 76939

Szia! Szigorúan a saját véleményem írom le, esetleg hallgasd meg más kutyások véleményét is, de szerintem egy kutyának igenis kell napirend. Mi is kertes házban lakunk, de minden reggel egy félórás eü. sétával kezdünk, mert a kutya csak a legeslegvégső esetben kakál a kertben, inkább tartogatja, illetve a kan kutyák egy pisiléssel nem ürítik ki a hólyagjukat, hanem "beosztják", hogy tudjanak jelölni, a séta végére már csak emeli a lábát, nem jön semmi. Napközben egyedül van, 2 óra körül ér haza párom, akkor ő kiengedi a kertbe. Amikor én hazaérek elviszem egy min. 1,5 órás sétára, akkor szaladgál, játszunk, ingerek érik. Este még egy picit játszunk, gyakorolunk a lakásban, utána kimehet még pisilni a kertbe. Enni a séták után kap. Ezt nevezem én napirendnek. Még egyszer mondom, hogy ez csak az én véleményem, de a kutya egymagában a kertben nem fárasztja le magát sem fizikálisan, sem szellemileg, még ha egy yorkiról van is szó, pláne terrier, a mérete ellenére szüksége van feladatra és ingerekre.

 

Én az alábbiak szerint próbálnám a bepisilés problémát kezelni:

A kutya mozgásterét a lakásban lekorlátoznám arra az időre, amíg nem tudom felügyelni (pl. nem vagyok otthon) egy helyiségre, mondjuk konyha, vagy folyosó, vagy a szoba egy lerekesztett része, ahol könnyű összetakarítani, és lehetőleg látja a kutya, hogy mi történik körülötte, nem elzárni kell, csak korlátozni, és a fekhelyét is ide tenném. Ha otthon vagyok, és tudok a kutyára figyelni, akkor mehet az egész lakásban. Ha rajtakapom (!), és szigorúan csak akkor, hogy bepisil, akkor dorgálás, és kiviszem. Ha kint pisil, akkor nagy dicséret. Minden nap elvinném legalább 3x min. fél órára sétálni, pici feladatokat adnék, hogy fáradjon agyilag is. Eközben kérnék egy orvosi kivizsgálást, hogy nincs e egészségügyi gond a bepisilés mögött, pl. vese vagy hólyag problémák. 

 

Ha ragaszkodsz a dominancia dologhoz, (bár én továbbra sem értem, hogy mire alapozod. arra hogy bepisil, bekakál?), akkor ennek a megoldására ezeket szokták ajánlani:

- mindig te lépj ki és be elsőnek az ajtón. Mindig.

- ne vegyél tudomást a kutyáról mikor hazaérsz mindaddig, míg a kutya le nem nyugszik.

- gesztusevés: tegyél úgy etetéskor, mintha ennél a kajájából, és csak a "maradékot" eheti ő

- csak oda, és akkor mehet a kutya, amikor te hívod/küldöd (pl. kanapé)

Most nem jut több eszembe, de Fennel Kutyapszichológia könyvében utána olvashatsz, bár nekem vannak fenntartásaim ezzel az egész dominancia kérdéssel szemben.

Előzmény: Ronniescarry (76932)
Ronniescarry Creative Commons License 2017.10.24 0 0 76938

szerintetek a fejéről a holdacskát műtét után két három nappal le lehet már venni? Mennyi ideig kéne a fején lennie?

Ronniescarry Creative Commons License 2017.10.23 0 0 76937

MINDENHOL JELÖLT

Előzmény: zimmbo (76935)
Ronniescarry Creative Commons License 2017.10.23 0 0 76936

mindenhol  a hűtőt mosógépet alul hugyozza meg vagy esetleg itt ott máshol is de elvétve.

Előzmény: zimmbo (76935)
zimmbo Creative Commons License 2017.10.23 0 0 76935

A lakótelepi lakásban bepisilt?

Előzmény: Ronniescarry (76932)
Májuska Marika Creative Commons License 2017.10.23 0 0 76934

Köszönöm a választ:-)

Nem nekem van ilyen kiskutyám.

Egy ismerősöm nemrég kapta  eddig jól bírta odakinn,de kíváncsi lettem rá vajon bírja a hideget is?

Van neki házikója dupla falú bélelt :-)

Nekem tacskóm van.

Üdvözletem a csoport tagjainak :-)

Előzmény: Ronniescarry (76933)
Ronniescarry Creative Commons License 2017.10.23 0 0 76933

Nem mondom hogy te tartsd kinnt, de van olyan ismerősöm aki kinn tartja a yorkiját és nem tudok róla hogy megfagyott volna. Kell neki egy meleg kis házikó és majd belemegy ha fázik!!

Előzmény: Májuska Marika (76931)
Ronniescarry Creative Commons License 2017.10.23 0 0 76932

Mi az hogy napirend? Nem dolgozik nem jár iskolába egyszóval nincs ilyen. A kutya kikéredzkedik ha ki akar menni, de nem tartjuk kinnt mert a párom szerint megfagyna. Nyáron nyitva van az ajtó, még harmadszor is leírom azért hugyozik be mert jelöl, nem azért mert nem jut ki az udvarra. fél utcányi telken kertben élvezi az életet tehát van ideje sétálgatni minek vinnénk külön máshova? Még lakótelepi lakásban volt, naponta kétszer le volt az utcára víve sétálni. A dominanciát onnan tudom, hogy volt hogy elmentem otthonról és az ágyam közepébe kakilt, ez egy jele ennek a dolognak. Ha éjjel felkelek mondjuk elmegyek wcre mire visszaérek a kutya befekszik az ágyamba átvenné a helyemet. elfoglalja az ágyam gyakran ilyen esetekben. A rengeteg jelölés mind mind erre utal.

Előzmény: zimmbo (76930)
Májuska Marika Creative Commons License 2017.10.23 0 0 76931

Szép napot mindenkinek!

Szeretném megkérdezni hogy  a Yorkshire terrier kutyák  tarthatók a  szabadban?

 

Én télre és nyárra egyaránt gondolok.

Köszi  a választ előre is.

Üdv. Májuska

zimmbo Creative Commons License 2017.10.23 0 0 76930

Aki ide írkál, hidd el csak segíteni akar, teljesen felesleges ez a hangnem!

Mi a kutya napirendje? Ilyenekre vagyok kíváncsi, hogy mikor eszik, mikor és mennyit sétáltok, mennyit van egyedül?

És mi alapján mondod, hogy domináns, miben nyilvánul ez meg a bepisilésen kívül, és ha biztosan tudod hogy ez a probléma, akkor mit tettél eddig ellene?

Előzmény: Ronniescarry (76929)
Ronniescarry Creative Commons License 2017.10.22 0 0 76929

Hogy nevelhettem volna ha két éves koráig máshol volt? Értelmesen leírtam!!Bármikor ki tud menni, nyáron nyitva is van az ajtó, akkor is odajelöl. Már a hipót és ecetet is összekevertem és azzal takarítottam fel akkor is csinálja. Ilyen egyszerűen ez nem oldódik meg. Ne nézzetek már madárnak, hogy nem engedem ki meg többet kivinni, stb....Itt akármit csináltam eddig akkor is odahugyozik minden nap vagy majdnem mindennap. ez a kérdés nem egy egyszerű paraszti ésszel megválasztható kérdés hanem összetettebb. Olyan ember írjon nekem akinek ez már sikerült. De könyörgöm pelenka meg spray amivel befujkálom a helyeket meg vigyem ki a szabadban mikor szinte szabadon él, nem kellenek ilyen egyszerű tanácsok mintha fogyatékos lennék. Ha csak ennyi lett volna nem irkálnék ide ...

Előzmény: p.jeni (76925)
Ronniescarry Creative Commons License 2017.10.22 0 0 76928

persze fiú, kertes ház. nem bepisil és nem összevissza, hanem mindig ugyazokra a helyekre JELÖL!!!

Előzmény: Kathy8 (76924)
Ronniescarry Creative Commons License 2017.10.22 0 0 76927

értelmesen leírtam, nem azért hugyozik be mert nem tudna kint. Ezek domináns hím jelölések. Volt egy Schnauzerünk is, már nem él, ő sosem jelölt semmit és nem bennt hugyozott. Ezek a kis tesű kutyák domináns jellemvonásai. Az a baj hogy én hába büntetem ha a párom meg védi és a kutya ezt érzi. a páromat nem zavarja az irgalmatlan kutyahugyszag de engem zavar. És a hűtőnk alja tiszta rozsda meg a gáztűzhely is megmart kutyahugytól.

Előzmény: Tarzy52 (76923)
Ronniescarry Creative Commons License 2017.10.22 0 0 76926

Családi ház, odamegy az ajtóhoz és kopog. Ki tud menni ha ki akar. De pontosan a dominanciához van köze a jelölgetésnek ezt biztosan tudom!

Előzmény: zimmbo (76921)
p.jeni Creative Commons License 2017.10.22 0 0 76925

7 éves kutyust már elég nehéz lesz átnevelni ezt kölyök korában kellett volna megtanulnia.

Ahova eddig pisilt ott érzi a szagokat addig  továbbra is oda fog jelölni. Minél előbb alapos fertőtlenítő takarítás a hűtő és gáztűzhely alatt és oldalán . (távol tartásra ecetes víz is lehet megoldás) 

Sűrűbben kell kivinni az udvarba is! Rendszeresség és minimum napi 3 x 15-20 perces séta vagy még több futkározás és játék idő ! 

És sok sok türelem kell hozzá !

 

Szobatisztaság

 

Szobatisztaságra nevelés

 

Szobatisztaság – nevelési alapelvek

Előzmény: Ronniescarry (76918)
Kathy8 Creative Commons License 2017.10.22 0 0 76924

Nem olvastam vissza , kisfiú gondolom a kutyus.Kertes ház?

Sajnos haragosan nem fogsz elérni vele semmit. Próbálkozz kutyapelenkával, ha bepisil márts bele egy ilyen pelust és hagyd ott (elsőre legalább 2 helyre tegyél) majd ha rápisil jutifali! Aztán ha többször sikerül akkor egyet hagyni csak és azt később kitenni a teraszra .

Ha szidod félelemben él, alap ,h össze vissza pisil ,próbál így felül emelkedni! Nagyon türelmesen kell. A legrosszabb ha egyik szidja másik védi szitu.

A félelem pont AZ ami a bepisilést okozhatja! Pelenkát gyógyászati segédeszköz boltban vegyél beteg alátét néven sokkal olcsóbb. Egyiket a konyhába tedd mivel úgy olvastam oda szeret menni.

Amúgy legkisebb baba pelust is rá lehet tenni, ha nem sikerül megtanítani.... nem vicc kiállításon szokták a tenyésztők alkalmazni, mivel ott már nem lehet pisis a szőr fésülködés után. Jelölésre meg betétes kis derékra körbe tépőzáraszható cucc kell, ha jelölne csak ....

 

 

 

Előzmény: Ronniescarry (76920)
Tarzy52 Creative Commons License 2017.10.21 0 0 76923

Ha a kutya rosszat csinál, de te csak később bünteted meg, Ő már nem fogja tudni, hogy amit csinált az rossz volt, és azért kapott szidás, vagy ne agy isten verést!

 

Rendszeresen ki kell engedni, vagy vinni, hogy el tudja végezni a szükségleteit!

 

Ha mégis bepiszkít "szó nélkül fel kell takarítani", ha kikéreckedik, vagy kiviszed és elvégzi a dolgát "úgy meg kell dicsérni, mintha orvosi diplomát szerzett volna!"

 

És türelem........rengeteg türelem!

Előzmény: Ronniescarry (76920)
zimmbo Creative Commons License 2017.10.21 0 0 76922

Ja, még annyi, hogy olyan megoldást senki nem fog mondani, ami egyik napról a másikra megoldja. Hetek kérdése, és közben nem szabad feladni.

Előzmény: zimmbo (76921)
zimmbo Creative Commons License 2017.10.21 0 1 76921

Szia! Egy kutyát szobatisztaságra tanítani nem egy ördöngős dolog. Szerintem ha utánaolvasol a neten (most nem akarom részletezni, rengeteg írást találsz), hogy hogyan kell csinálni kiskutyánál, az nálatok is működni fog. Ennek semmi köze a dominanciához, sem az ivarossághoz, egyszerűen tudnia kell, hogy mit vártok el tőle. Ha belenyomod az orrát az tuti nem segít. Menni fog, egyik kutya sem szeret a helyére piszkítani. Milyen sűrűn szoktátok kiengedni?

Előzmény: Ronniescarry (76920)
Ronniescarry Creative Commons License 2017.10.20 -1 0 76920

Üdvözöllek. Sajnos nálunk betegek a női egyének és mindent uralni akarnokok. Én elmondtam hogy mindnyájunknak le kell szidni a kutyát esetleg egverni módjával hogy tudja hogy ez rossz. Az én szidásom közben a kutya azt érezte a párom védi őt, tehát akkor lehet hogy ezt szabad csinálni. Én már jópárszor belenyomtam az orrát a hugyba, de folytatja és megkeseríti az életem. Bűzlik az ivaros hugytól minden. Ne azt beszéljük át hogy mért nem neveli a párom aki istápolja, hanem hogy én mit tudok tenni, hogy ezért ne kelljen elhagynom a családomat. Ma ivartalanították, rá eg órára már tudott menni, és még kimentem az autóba a bevásárolt cuccokért odaengedte az összes vizeletét ami benne volt a gáztűzhely alá. Olyan mintha folytatódna holnaptól majd minden. Max nem tud szaporodni. Úgy látszik, ennek semmi értelme nem volt. A kutyát már 2 évesen menekítettük meg egy kövér disznó embertől aki valószínúleg pont e miatt a rossz tulajdonsága miatt adhatta el. Nem hiszem el, hogy a földkerekségen erre nincsen megoldás. Pillanatnyilag az az egy dolog van eszembe, hogy veszek valamit ami úgy beriaszt majd ha ő a konyhába  lopódzik éjjel, hogy halálra rémíti valami fényhatás vagy hang...és akkor lehet majd félelmében megvárja a reggelt hogy ki lesz engedve....nem tudom. 

Előzmény: Tarzy52 (76919)
Tarzy52 Creative Commons License 2017.10.20 0 0 76919

Bocsáss meg, de ki nevelte 7 évig ezt a kiskutyát.......?       és mire....?

Előzmény: Ronniescarry (76918)
Ronniescarry Creative Commons License 2017.10.20 -1 0 76918

Sziasztok. Van egy kb 7 éves yorki fiúnk és minden napra telehugyozza a hűtő alját vagy a gázsütőt vagy a mosógépet vagy egyebet. Éjjel ha kikéredszkedik akkor is, nem azért mert nem tudja vissza tartani. Egyszerűen dominálni akar de lassan ott tartok hogy megfogom ölni mert az egész lakásban terjeng a kutyahúgyszag. Ma elviszem ivartalanítani, remélem ez megoldja a kérdést. Sokak szerint abban az esetben ha nem ivarérett kora előtt történik, nincs értelme. Nem tudom. Egy kutyának nincs annyi esze hogy meg lehessen tanítani arra hogy a lakást nem hugyozzuk össze? Mert ha nem akkor it nem marad tovább az biztos. A párom meg attól fél hogy jaj szegényke télen kinnt megfagy,,,,,Szóval nem hiszem  el hogy nincs olyan ember, aki nem tudta volna sehogysem kinevelni ezt a rosszat a kutyájából. Várom a jelentkezését mert sajnos a legtöbb ember max azt rudja ezzel kapcsolatban amit kérdezek mondani hogy kutyapelenka meg ilyen idiótaságok. Megoldást keresek nem blabla néna magyarázatokat.

p.jeni Creative Commons License 2017.08.30 0 0 76917

Chocolate Yorki

Előzmény: p.jeni (76916)
p.jeni Creative Commons License 2017.08.30 0 0 76916

Szín hiba , külföldön egyre népszerűbb mint  chocolate -vagy black yorki. Pedig tovább tenyészteni  nem szabad.

Előzmény: gyeb2000 (76915)
gyeb2000 Creative Commons License 2017.05.30 0 0 76915

Üdv mindenkinek! 

Barna kicsi yorki???

Szoval arrol érdeklödnék ki mit szól hozzá, mivel ilyet még nem tapasztaltam! Keverék nem lehet az tuti!

Teljesen egészségesek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!