Keresés

Részletes keresés

W.L. Creative Commons License 2010.10.08 0 0 212

No, ma nagy nehezen vegre kiallitottak a jegyemet, egy nap hijan pontosan 3 evvel utanad terek vissza Fidzsire, remelem jobb idore!

Most mar csak azert kell szoritanom, hogy osszejojjon az onnan kiszemelt 3 szomszedos orszagba valo eljutas is.

Fidzsin belul tovabbra is Kadavu, Lau es talan Rotuma erdekelnenek legjobban.

Előzmény: minimal (172)
W.L. Creative Commons License 2009.11.04 0 0 211
Esetleg egyszerűen másolják az ausztrálok figyelmeztetéseit. Akiknek most ugye pont politikai tprzsalkodása zajlik Fidzsivel, így kiszúrésból ellenjavalják az országot.
Ennek ellére a legtöbb turista tutira pont tőlük megy oda is!
Előzmény: Aksi (210)
Aksi Creative Commons License 2009.11.04 0 0 210
Ja, vagy elhagyatott a lista vagy vmi nagyokos csinálja.
Nigériát például csak a kevésbé veszélyes listára tették fel, pedig azt mint utazó messze kerülném el (a Lagos-reptéri út akkor hivatalosan a világ 2. legveszélyesebb útszakasza volt, ahol előszeretettel raboltál el/ki a nemzetközi gép felé igyekvőket ha nem volt géppisztolyos kísérőjük). Ezzel szemben Fijin frankón és nyugisan lehet hátizsákkal barangolni.
Előzmény: W.L. (205)
Septimus Severus Creative Commons License 2009.11.02 0 0 208
Jó lenne ha több charter gép menne Magyarországról a Fiji-szigetekre mert csak így lendülhet fel a turizmus.
W.L. Creative Commons License 2009.11.01 0 0 206
Apropó, utazás Fidzsire!
Ez év végétől 2 érdekes új útvonalon is el lehet oda jutni északi irányból.
Az Air Pacific járatot indít Hongkongba, ami code share lesz a Cathay légitársasággal, így annak képviselete ezt már nálunk hirdeti is.
A másik, még egzotikusabb útvonal a Continental járata lesz Guamból Nadiba, amivel Mikronéziai járataikkal lehet Fidzsit összekötni - bár gondolom nem olcsón... :-( A neten a Continental erre az útvonalra 1217 dolláros retúr árakat dobott ki!
W.L. Creative Commons License 2009.11.01 0 0 205
Majd 2 évvel később még mindig rajta van azon a listán - kész röhej.
Mellesleg furcsállom, hogy ennyi idő alatt egyetlen új hozzászólás sem érkezett Fidzsire utazóktól - mégis csak Óceánia legnépszerűbb országa volna vagy mi a szösz...
Előzmény: yodacsoda (204)
yodacsoda Creative Commons License 2008.02.02 0 0 204
ez vicces... Szerintem azt sem tudjak pontosan hol van Fidzsi... tudatlanok
Előzmény: W.L. (203)
W.L. Creative Commons License 2008.02.02 0 0 203

Most vettem csak eszre, hogy a KM listajan Fidzsi is a legveszelyesebb orszagok kategoriajaban szerepel, egyebek mellett Afganisztan, Irak, Kongo Szomalia es Gaza tarsasagaban.

Ez azert eleg vicces.

yodacsoda Creative Commons License 2007.12.31 0 0 202
Me Nomuni na marau ni siga ni sucu dei na yabaki vou! Fiji nelven, ami annyit tesz, Kellemes ünnepekes és Boldog Uj Évet! :)
Ezt kivanom nektek en is! :)
Előzmény: W.L. (201)
W.L. Creative Commons License 2007.11.25 0 0 201

Ezzel egyutt en Fidzsibe is vigan visszamennek.

Mar csak azert is, mert ugye Oceania nagy resze kozt a legjobb tranzitcsomopont, tehat pl. Vanuatu es Tonga kozott alighanem ugyis at kell repulni rajta.

Es ha mar ugyis at kell ott szallni, akkor ugye van meg par hely az orszagban, ahol el tudnek tolteni par hetet: Lau, Kadavu, Rotuma, stb... csak ido kerdese.

En ugye eddig csak a 4 legnagyobb szigeten jartam.

Előzmény: W.L. (200)
W.L. Creative Commons License 2007.11.25 0 0 200

Szepnek szepek a polinez hegyek, de a te kepeiden nezve is inkabb "bozot", mint igazi erdo boritja oket. Mondjuk az, ami Taveuni hegyeit illetve keleti oldalanak nagy reszet boritja, az hatarozottan erdo! ;-)

Austral-szigetekrol nem kell olvasgatnom, mar reg megtettem.

Sot, a hajoval valo odajutasnak is szepen utananeztem anno.

Nagy elonyuk, hogy par sziget NEM erheto el repulovel!

Egyebkent Fidzsi nekem sem tartozik az oceaniai kedvenceim koze, bar nem azert, mintha barmi bajom lett volna vele, inkabb azert, mert kapasbol van 3-4 orszag/terulet ami sokkal jobban bejott. Erdekesebbek, baratsagosabbak, valtozatosabbak.

Kedvencek listai
Előzmény: minimal (198)
minimal Creative Commons License 2007.11.24 0 0 199
Felpukkantottam egy pár fotót az Óceánia topic-ba - néhány hegyet is. :o)
Előzmény: W.L. (197)
minimal Creative Commons License 2007.11.24 0 0 198
"Szerintem ilyeneket Polineziaban mar nem talalni, ezert jon be nekem jobban Melanezia."

Pedig pont nem. Rarotongára való érkezésemkor az első hidegfutkározást az adta, hogy a gép baloldalan karnyújtasnyira voltak az erdővel botított csipkés hegyek. Annyi, hogy azok inkább szubtrópikusak.

De amúgy pont emiatt érdemes a Társaság Szietekre menni, Moorea például lélegzetelállító, gyakorlatilag fuggőleges hegyoldalak is vannak, de valahogy azokon is van növényzet. Ebből a műfajból számomra a Marquises a non-plus-ultra, ezért szeretnék még oda eljutni.

Nagyon más, bár Cook's és Fr. Polinézia is különböző. Ugye a valahogy a szigetek megjenése is más, nomeg Polinéziában Tahitit leszamítva ekkora szigetek nincsenek. Talán pont emiatt, de valahogy kevésbé közvetlenek az emberek, többször éreztem a "hülye turista, húzzuk le" jelenséget. A szállásokkal is sokkal negatívabb élményeim vannak (négyből kettő igen rossz volt). Francia Polinéziában a sokkal intezívebb turistaözön ellenére csomó kellemes élmény ért. Mikor a házinénivel (meg egy francia házaspárral) petanque-oztam, vagy akár a bora-borai vendégház... ott pont a házinéni születésnapi mulatságáról maradtam le elutazásomkor, amit egy motun tartottak.

Valszeg persze csak pechem volt, meghát elég kevés időt töltöttem ott, és nem is jutottam el igazán egzotikus pontokra. Az ok, amiért Fidzsire nem megyek vissza egyszerű, csípőből 3 olyan hely van, ami jobban érdekel. Ugye Vanuatu, Palau és Francia Polinézia peremvidékei.

Ha Polinézián gondolkozoz, akkor javaslom olvass utána az Australs szigetcsoportnak. A Társaság Szigetekkel ellentétben ott még nincs ipari turizmus, yachtosok mesélték, hogy még eléggé érintetlen... mondjuk ők irigylésreméltó helyekre eljutnak, hajóval ugye...

Az egyiküknek van is egy weboldala, még én is fent vagyok a képek között. :o)

www.notallthosewhowanderarelost.com
Előzmény: W.L. (197)
W.L. Creative Commons License 2007.11.24 0 0 197

Az erdos hegy szepen nez ki, pedig nem is az van fokuszban.

Szerintem ilyeneket Polineziaban mar nem talalni, ezert jon be nekem jobban Melanezia.

Apropo, neked Polineziahoz kepest miben volt itt mas a hangulat/kultura?

Persze az indiaiakat felreteve! ;-)

Mert nekem Fidzsi mar inkabb polineziai, mint melaneziai hangulatu volt.

Vagy a ketto kevereke.

Előzmény: minimal (193)
W.L. Creative Commons License 2007.11.24 0 0 196
Majd ir (talan) ha megjott! :-)
Előzmény: yodacsoda (194)
yodacsoda Creative Commons License 2007.11.23 0 0 195
Most neztem meg Malolo-rol keszitett kepeimet... hát... nagyon szep kis sziget az is, visszamennék szó nélkül....Egy kis hangulatkép... :)Plantation Island, elvileg csincsiék itt vannak...Plantation Island melletti homokpadról fényképezve
yodacsoda Creative Commons License 2007.11.23 0 0 194
W.L., minimal, nem tudtok valamit csincsi741-ről? szamitasaim szerint lassan jonnek haza, nem?? ha jol tudom 6 hétre mentek... lassan ideje érkezniük...
minimal Creative Commons License 2007.11.21 0 0 193

Egy-ketto van azert. Jellemzo, hogy az utolso kep helyszinerol is ozonvizszeru esoben menekultem! :o)

W.L. Creative Commons License 2007.11.21 0 0 192

Hat igen, mintha nem eppen tokeletes strandidot fogtal volna ki.

Azert most a valtozatossag kedveert szurj mar be par kepet a napsutetes napokrol is! ;-)

Előzmény: minimal (191)
minimal Creative Commons License 2007.11.20 0 0 191

minimal Creative Commons License 2007.11.20 0 0 190
:oD
Előzmény: yodacsoda (189)
yodacsoda Creative Commons License 2007.11.20 0 0 189
öööö.... ezt jol beneztem... :))) szerintem csak en vagyok ott most agyilag rendesen.... :))))
Előzmény: W.L. (188)
W.L. Creative Commons License 2007.11.20 0 0 188

Ott semerre - olvasd csak el meg egyszer, hol is van! ;-)

Előzmény: yodacsoda (187)
yodacsoda Creative Commons License 2007.11.20 0 0 187
Ausztraliaban merre vagy ha kerdezhetem?
Előzmény: minimal (186)
minimal Creative Commons License 2007.11.20 0 0 186

Otthon Ausztriaban, ja. :o)

Amugy fotoztam meg felhoket, Oceaniaban valahogy kulonosen szepek. Majd meg fellovok nehany kepet!

Előzmény: W.L. (185)
W.L. Creative Commons License 2007.11.20 0 0 185

Az esos evszak felhoi es fenyviszonyai is gyakran szuper fotokra nyujtanak lehetosegeket! ;-)

Immar otthon?

Előzmény: minimal (183)
yodacsoda Creative Commons License 2007.11.15 0 0 184
kb hasonlo latvany fogadott minket is mikor leszallashoz keszulodtunk Nadi repterére... nagyon szép volt.... vissza akarok menniii!!!! :((((
Előzmény: minimal (183)
minimal Creative Commons License 2007.11.15 0 0 183

yodacsoda Creative Commons License 2007.11.12 0 0 182
kivancsi vagyok csincsiék hogy erzik magukat.... jaj de ott lennék most en is.... (ábrándozom epp) :))
minimal Creative Commons License 2007.10.28 0 0 181

Persze, hogy megneztem, es absz megertelek, nana! Es turot vette el a kedvem, csak epp nem tudom mikor jutok vissza. Bar tuti nem Fidzsi lesz, Vanuatu, Palau es az Australs-Marquises csoport izgat (Fr. Po.). Jovore Magyarorszag kornyeken maradok, asszem megprobalok 3 hetet Erdelyben tolteni, elsosorban Csnagofoldon, mert meg nem voltam (szegyen), es nagyon erdekel. Nem utolsosorban olcso. Aztan Nepal -ahogy ajanlottad- szinten birizgalja a fantaziamat, meg a Transz Sziberiai Expressz is. Ahogy most bejon Korea, altalaban szeretem az ujdonsagokat. :o)

Amugy igen, mar ha felhos az eg, elveszi a letvany 80%-at, mert eltunnek a szinek, es ez igaz a viz alatti vilagra is. Ezert dontottem igy, nem akartam meg masfel hetet az eget kemlelve tolteni... Meg utolso nap is elaztam rendesen, vizes cuccokkal erkeztem ide.

Előzmény: W.L. (179)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!