Keresés

Részletes keresés

zöldkomcsi. Creative Commons License most 0 0 317559

Akkor a nemzetközinek le kell mondani a hasznáról és pont! 

 

...és kialakul egy földesúri gondolkodású elit amelynek a stagnálás, a lakosság csökkenése az érdeke. Gyanús kezd lenni ez a kivándorlás, mert a 19 századi úri osztály is sajnálkozott de valójában támogatta az amerikázást. Ha elmennek a szegények, megszűnik a szegénység, dereng most is ilyesmi. Ez a nemzeti burzsoázia olyasmikre alapozza az egzisztenciáját mint pl a trafikok.

(ezek nem cikkek, csak hozzászólások, nyilván szoktunk túlozni, de jellemző)

Előzmény: Silver smog (317552)
zöldkomcsi. Creative Commons License 10 perce 0 0 317558

Szerintem a közbeszerzésen nyeri ami mögött eu pénz van és állami tulajdonú bank adja a finanszírozást, amit majdnem mindegy is, hogy vissza fizet vagy nem. Inkább nem, hanem mint a nagyoknak általában, az idők végezetéig növekedik a hitel állománya, törlesztik is, de a tömege csak növekedik.

Előzmény: Silver smog (317555)
advocatusdiaboli Creative Commons License 20 perce 0 0 317557

Ez hihetetlen. Te nem vagy kerek...

Előzmény: Silver smog (317555)
Silver smog Creative Commons License 30 perce 0 0 317556

Nem vagyok új. 

 

Vagy 10 éve már voltam sokat itt fent.

Van egy két ismerős nick. 

Előzmény: advocatusdiaboli (317545)
Silver smog Creative Commons License 30 perce 0 0 317555

Ne beszélj már!

Nem tudjuk lehívni az Eu s pénzek 80% át sem.

Akinek kell annak jut, Mészáros ide vagy oda. 

 

Hiába küldenek autót, ha senki nem tud beleűlni, csak azzal a protezsált kulccsal amit az állam köszörül. 

 

Komolyan úgy adod elő, mintha ezrek tolonganának akik nem jutnak Eu s pénzekhez.

Csak hogy ez nem igaz. Nem más elől nyeli el Mészáros! Ez csak mese. 

 

Csak az irigy emberek sajnálják. 

Előzmény: advocatusdiaboli (317544)
Silver smog Creative Commons License 30 perce -1 0 317554

Angliai munkakörök: függöny felrakó managger. Először azt hittem rosszul hallok, de felvilágosítottak hogy ennek van még segédje is.

 

Ezen nem nevetni kell , hanem sírni.

Tudod ha hazánkban 20000 lesz egy női fizura, és egy közepes magyar városban lesz 2-3 legális kutyakozmetika, akkor már elég jól fogunk élni! Jahh és lehet itt is lesznek hasonló pozíciók! 

 

Miért?

Mert nem a hatalmas termelés miatt élnek jól sok országban, sőt !!

Hanem a széles tercier miatt. 

Hiszen ma hazánkban a kkv-k nagy része a szükséges szolgáltatásokból szeretne megélni, így sűrű a piac. Hatalmas az árverseny, sok a kókányolás, és tiszta reckír bár mibe fogni. Ha elkezd nőni a jövedelem, akkor többet költenek az embere a nem szükséges szolgáltatásokra. A minőségibb irányába haladva. Így a tercier el kezd szélesedni ami azt jelenti hogy egy egy szegmensbe kevesebben tevékenykednek. Az az, nőhetnek az árak a jövedelmek a bérek, kényszerítve a nyugati cégeket az emelésre. Nagyobb újraelosztási alap, állami beruházás allokáció, és pörgetik egymást a dolgok.    

Előzmény: QuantumSingularitas (317549)
Silver smog Creative Commons License 45 perce -1 0 317553

A paks2 akkor fog igazán hasznos lenni, amikor a nagy német megújuló tukmálása, támogatások stb stb miatt , leépül az egész Eu hagyományos termelő szférája. Nos nem véletlen hogy a franciák évtizede csak mondják hogy leépítik az erőműveiket, mert túl sok nekik. Közben egyet sem zártak míg be. Miért? Mert ők lesznek a nagy standby üzem, a nagy betáp a hálózatban ha éppen a megújulók nem termelnek. Pedig sokszor nem termelnek. És abban a pillanatban ha a franciák nélkül a rendszer lassul, olyan ára lesz a Standby áramnak hogy sok sok ország fogja dörzsölni a szemét. 

Előzmény: _Berci (317551)
Silver smog Creative Commons License 1 órája -1 0 317552

Akkor a nemzetközinek le kell mondani a hasznáról és pont! 

 

Amíg ennyire a keletiek ellen nyomják folyamatosan, bőven van társadalmi muníció az ideológia kikovácsolására. Mire el fogy, meg tán kialakul valamiféle tőkés réteg amely a hazai környezet hasznát lehetőségét kihasználva a duális gazdaságunk egyenlőtlenségét csökkentve, emelkedő bérekre stbs tsb sarkalja a nemzetközi nagy tőkét is. 

 

Mindig azzal jönnek hogy a nemzetközi nagytőke többet fizet!

Nyilván hiszen teheti, mert nem a magyar piacra gyárt, így hatalmas tartalékai vannak, de!!

Az is igaz hogy ha nem stimulálja őket a hazai vállalkozói réteg az emelésre akkor bizony nem fognak.

 

Ezt az elmúlt 227 év a napnál világosabban megmutatta. 

 

Lehet hogy amit ma a Fidesz csinál az sok tekintetben gusztustalan, de én nem igazán látok más lehetőséget. 

Előzmény: zöldkomcsi. (317547)
_Berci Creative Commons License 1 órája -1 0 317551

 

Lassan 1eseknel is kezd derengeni a lenyeg ... (talan lassan es idövel meg Rangununk is elismer valamit belöle).

 

Az anyagból az is kiderül, hogy Paks 2 teljes egészében állami támogatásból épül, és hogy az EU-ban pusztán piaci alapon, közpénzes rásegítés nélkül nem éri meg atomerőművet létesíteni.

 

http://nepszava.hu/cikk/1150623-a-kormany-elismerte-hogy-veszteseges-lesz-paks-2/

 

(Különben, ha teljes mertekben allami tamogatasbol epül Pax2, ... hat akkor illene az összeget az allamadossaghoz csapni ... vagyis azt meglöki majd ~15-20%-kal.)

 

zöldkomcsi. Creative Commons License 1,5 órája 0 0 317550

... van ismerősöm aki alapított már pártot is és egyházat is (-: nem tudom miből, de elvan, azt látom, az autóját tankolja valamiből mert mozog, az előbb láttam. (-: .... a kávézóba jár egy gabona kereskedő is (-.

Előzmény: QuantumSingularitas (317549)
QuantumSingularitas Creative Commons License 2 órája 0 1 317549

Angliai munkakörök: függöny felrakó managger. Először azt hittem rosszul hallok, de felvilágosítottak hogy ennek van még segédje is.

Előzmény: zöldkomcsi. (317548)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2 órája 0 0 317548

Legaggasztóbb, hogy az a "hasznos munka" a jövőképben se szerepel, a gondolkodásból is ki lett gyomlálva.

De nyugaton is, így működik már ott is, csak ott sokkal több a tartalék. Erre találták ki a háborúkat, arra alakulnak ki a munka alapú társadalmak, a szövegben az aranyat behelyettesítheted dollárral is:

 

https://www.youtube.com/watch?v=8ScqegUPGAg

Előzmény: GPS (317537)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2 órája 0 0 317547

Jahh A Starbag meg ingyen autókat osztogat a magyar nak, meg cukorkát! Na az viszi csak igazán ki az országból a pénzt. És amíg nem tud kialakulni, akár Mészárosok által is egy magyar réteg amely pariba van a Sarbaggal, akkor 150 év múlva is a Starbag húzza ki a pénz. 

 

A lényeg csak annyi, hogy nem elég gyors a növekedés ahoz, hogy nemzetközi tőke és helyi elit is húzhassa a maga hasznát.

Van igazad de ez így nem fog menni, ideológia is kell az ilyesmihez, a nélkül nem megy, az államosításhoz volt, jó vagy nem jó de volt, a mészároslőrinczhez nincs, a migráns áradat meg a soros terv se, ezek nem ideológiák amivel egy irányba lehet állítani a társadalom erőit.

Előzmény: Silver smog (317542)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2 órája 0 0 317546

Azt a pénzt hasznosan, értelmesen lehetett és kellett volna elkölteni. Ehelyett tripla-ötszörös-nyolcszoros árakon épül belőle egy csomó HASZONTALAN baromság, később majd kihasználhatatlanság és fenntarthatatlanság okán összedőlő stadionok meg kisvasutak és hasonlók, 

 

Olaszországból is volt hír az autópályán át hidakról amikhez nem vezet semmi nem vezetnek sehová csak úgy vannak, hogy drágább legyen. Gyanús, hogy ez eleve így lett kitalálva, ezért utasították el a kommunisták a marshallt, az még ilyenebb lett volna.

 

A + -t erre kaptad:

 

Az ország haszna pontosan nulla lesz az egészből, mert a végén majd a ránk dőlő romok rekultivációját is mi fogjuk fizetni...

Előzmény: advocatusdiaboli (317544)
advocatusdiaboli Creative Commons License 3 órája -1 1 317545

"Nem vagyok az."

 

Ki nem vagy? Én nem neveztem meg senkit... De az nyilvánvaló, hogy a nicked új, te nem vagy itt az...

Előzmény: Silver smog (317543)
advocatusdiaboli Creative Commons License 3 órája -1 2 317544

"az nem ér, hogy Mészáros Lőrincünk kap 400 milliárd forint adópénzt,"

 

Nagy részt Eu s pénzt! Nem mindegy....

 

Ez most komoly? Te most komolyan nem szégyelled magad? Ezt így az arcunkba? Basszus, ha kapsz ajándékba egy kocsit, és azt én tőled ellopom, majd azt reagálom, hogy ajándékba kaptad, nem mindegy neked - akkor mit fogsz szólni??? Mit???

Azt a pénzt hasznosan, értelmesen lehetett és kellett volna elkölteni. Ehelyett tripla-ötszörös-nyolcszoros árakon épül belőle egy csomó HASZONTALAN baromság, később majd kihasználhatatlanság és fenntarthatatlanság okán összedőlő stadionok meg kisvasutak és hasonlók, a többiből meg luxusjachtot-villát vesznek belőle a Bahamákon a kedvezményezettek. Az ország haszna pontosan nulla lesz az egészből, mert a végén majd a ránk dőlő romok rekultivációját is mi fogjuk fizetni...

És akkor te megmagyarázod, hogy így van ez jól, pofám leszakad, de komolyan...

Előzmény: Silver smog (317542)
Silver smog Creative Commons License 3 órája -1 0 317543

Nem vagyok az. Valamikor Jacx néven futottam

Előzmény: advocatusdiaboli (317541)
Silver smog Creative Commons License 3 órája -1 0 317542

""Nem mihaszna tőkésekre van szükség, mert azok csak viszik a pénzt,""

 

Jahh A Starbag meg ingyen autókat osztogat a magyar nak, meg cukorkát! Na az viszi csak igazán ki az országból a pénzt. És amíg nem tud kialakulni, akár Mészárosok által is egy magyar réteg amely pariba van a Sarbaggal, akkor 150 év múlva is a Starbag húzza ki a pénz. 

 

 

 

 

"hanem olyan vállalkozókra, akik képesek pénzt csinálni, majd adót fizetni a tevékenységük után,"

 

Ó hát hogy ne. Van a nyugati vérprofi szteroidtól duzzadó tőke izom, meg a magyar pihécske kenyéren meg vizen tőkével. Vajon nem képtelenség a magyartól mást várni mint a folyamatos KO. Az egyik becsődől, jön a másik, és így szépen sorba, mert a nyugatit megszorítani sem képes amíg nincs egy kis protekcionizmus. Mert tudod az a kurva nyugati is protezsálva lett 1950-1970 között, azért tudott megnőni. De ok, ültess el egy sűrű erdőbe egy fa magvat és várd hogy az égig emelkedjen, miközben a nagyok minden fényt elnyelnek! 

 

"az nem ér, hogy Mészáros Lőrincünk kap 400 milliárd forint adópénzt,"

 

Nagy részt Eu s pénzt! Nem mindegy....

 

 

 "" majd abból visszacsurgat egy kis alamizsnát,""

 

Miért? A nyugati mennyit csorgat vissza?

 

 

"olyan emberekre van az országnak szüksége, aki csak hoz, vagy ha kap is, sokkal többet ad,"

 

Jahh. És hogy jut ki a nemzetközi porondra a " fa óriások gyűrűjében" ? Mert amíg a hazai piacon tevékenykedik addig csak hazai mércével lehet számítani rá, ami nem valami sok! 

 

""akkor lesz magyar jövő, nem Mészárosékkal, Orbán Viktorokkal, aki még a saját szívügyét, a magyar futballt sem képes kihozni a kátyúból.""

 

 

Ok. Akkor mond meg, hogy kikkel? Gyurcsiékkal? Ha ha ha ha ha ha ha ah aha szakadok! 

Előzmény: Rangun (317538)
advocatusdiaboli Creative Commons License 3 órája -1 0 317541

Ebből az legalább rögtön kiderült, hogy tudod, kit értek a macidikken. Lassan kezdem sejteni, ki jött vissza személyedben újra...

Előzmény: Silver smog (317539)
advocatusdiaboli Creative Commons License 3 órája -1 1 317540

Okom is van, meg bizonyítékom is van. Nem csak nekem - sokaknak másoknak is. 

De abban az országban, ahol az OLAF az ORÖ és mindenekelőtt FarkasFlóri viselt dolgairól szóló jelentését az ügyészség nem azzal fogadta be, hogy azonnali letartóztatási parancsot adott volna ki az érintettek ellen, hanem szép csöndben elsüllyesztette az egészet - az adófizetők pénzéből meg visszafizette az EU-nak az ellopott pénzt - ott te mit akarsz bizonyítékokkal?

Az összes - teljesen megalapozott, alátámasztott - narancsmaffia elleni gazdasági feljelentés azonnal a papírkosárban landol, state-capture állapotban van az ország, ha nem tűnt volna fel, nagyokos...

 

"Starbagról" meg nem tudok, vagy egy bizonyos Strabag nevű osztrák illetőségű építési nagyvállalkozás, amelyik qrva sok mindent csinál, mindenfelé a világon. Arra meg már felhívtam a figyelmedet, hogy a NER konjunktúralovagjai bizony több pénzt lapátolnak ki az országból, mint ezek a nevezett gonosz multik, hallottál esetleg például a MET-ről??? Gondolom nem - holott egyedül és önmagában nagyjából háromszor annyi pénzt lapátol ki (és konkrétan kilapátol !!!) az országból (zűrös offshore háttérbe), mint a Strabag teljes éves árbevétele mostanság - és ötvenszer annyit, mint a nyeresége...

Meredten nézel egy kavicsot, és orbákolva arra mutogatsz - miközben a háttérben hegységek tornyosulnak fel...

 

Ha te tapsolsz azért, hogy pofátlanul a szemedet is kilopják, hát tedd, a te dolgod. De ne várd ezt el másoktól is, és főleg ne kezdj el értetlenkedni, hogy mit akad fenn valaki holmi törvénytelenségeken, lopásokon-csalásokon - mert ezzel csak magadat minősíted...

 

Úgy gondolom, hogy a hazai ipar/vállalkozások jobb helyzetbe hozását meg lehetett volna oldani normálisan is, de főleg: meg lehetett volna oldani. Erre ugyanis NEM KERÜLT SOR, a hazai cégeknek egyáltalán nem jobb, mint korábban bármikor, sőt, még gyakoribb, hogy nem fizetik ki őket a mindig beékelődő politikai hátszerű "fővállalkozók" - ehelyett van egy szűk tolvaj réteg, amelyik feudális alapon osztogatott birtokrészeket kap az ország vagyonából. Ezzel nem leszünk hosszú távon sem előbbre, hiába hiszed azt, hogy most felnő egy ütőképes hazai nagyvállalkozói réteg - lótúrót nő, aki erre képes volt, az már korábban is felnőtt, a mostaniak sima szerencselovagok, úgy fog minden kiperegni a kezükből, mint a homok..

 

Emblematikus ügy a CBA, nézd már meg, mit görcsöltek Orbánék, hogy a hozzájuk közel álló, őket támogató Baldaufnak játsszák át lehetőleg a többi kiskereskedelmi multi piacát, azokat ellehetetlenítve - mi a vége: Baldauf elkezdte eladogatni az üzleteit a Tesconak, Lidlnek, Aldinak - vazze, annyira, de annyira kiakasztó, hogy elmondhatatlan...

Előzmény: Silver smog (317536)
Silver smog Creative Commons License 3 órája -1 0 317539

"Mint ha dikket meg macit olvasnám... Morál zéró, a vélt cél szentesít bármilyen eszközt.."

 

 

" Morál zéró, a vélt cél szentesít bármilyen eszközt" Csak úgy mint a tőke esetében! 

Előzmény: advocatusdiaboli (317522)
Rangun Creative Commons License 3 órája 0 0 317538

Nem mihaszna tőkésekre van szükség, mert azok csak viszik a pénzt, hanem olyan vállalkozókra, akik képesek pénzt csinálni, majd adót fizetni a tevékenységük után, az nem ér, hogy Mészáros Lőrincünk kap 400 milliárd forint adópénzt, majd abból visszacsurgat egy kis alamizsnát, olyan emberekre van az országnak szüksége, aki csak hoz, vagy ha kap is, sokkal többet ad, akkor lesz magyar jövő, nem Mészárosékkal, Orbán Viktorokkal, aki még a saját szívügyét, a magyar futballt sem képes kihozni a kátyúból.

Előzmény: Silver smog (317536)
GPS Creative Commons License 3 órája -1 2 317537

 

Egyszerűen kinőtt egy új magyar vállalkozói réteg amelyek tisztességgel elvégzik a munkát, úgy hogy a felár egy jó részét a feltőkésítésük stb viszi el.

 

A korrektség kedvéért tegyük hozzá, hogy ezek a kiváló és hasznos munkát végző cégek max. a 3.-4. vonalban lehetnek csak a táplálkozási láncban.

Felettük van legalább 2-3 parazita réteg, amelyik a felár vastagját elviszik úgy, hogy valami látszat-morzsák maradjanak a munkavégzőnek is.

.

 

Előzmény: Silver smog (317536)
Silver smog Creative Commons License 3 órája -1 1 317536

Meddő vita.

 

Állítod amire bizonyítékod sőt igazán okod nincs!

 

"informális protekcionizmust" ne nevettess. 

 

 

Ha ha ha ha ! Ezen jót nevettem.

 

"Mészáros és Mészáros, meg a Tiborcka és tsa. nyeri el a közbeszerzési pályázatot a Strabag elől - hanem arról, hogy simán neki adják, akkora felárral - ezzel az adófizetőket durván megkárosítva - amiből majd a Strabag megcsinálja, "

 

A Starbag és a hasonlók semmit nem csinálnak a világon. 

Nincs a pályán!!

Egyszerűen kinőtt egy új magyar vállalkozói réteg amelyek tisztességgel elvégzik a munkát, úgy hogy a felár egy jó részét a feltőkésítésük stb viszi el. Mészárosék egy egyszerű strómannok akik csak a rendszert kezelik és persze húzzák is. Abban hogy húzzák egyetértünk. De ha általuk jutnak a valós munkát végzők hitelhez pályázatokhoz és minden egyébhez amivel protezsálni lehet őket.

Sokba kerül az adófizetőknek??

ha ha ah.

A nagy része Eu s forrás amibe az adófizetők bele se szagolhatnak,

És nagyon nem tudom miért is járnának rosszabbul mintha igaz olcsóbban, de a Starbag vinné ki a pénzt, ahelyett hogy hazánkban tőkésedne újra. Sokkal durvább a kár, hiszen egy a nyugat számára kedvező versenybe tolljuk folyamatosan a pénzt, akár a fidesz van hatalmon akár a maszop akár az úr isten! 

 

Sajnos azt látom rajtad hogy nyugatimádó vagy, Szinte fáj ha egy magyar cég nyer valahol, ha vitatható eszközökkel de még is csak partiban van.  Inkább az ideológiákat szívod magadba meg a lehetetlen megvalósulású gazdasági téziseket mint a realitást. Másként a büdös életbe nem lesz magyar tőkésosztály. Még ha a fele csak lehúzás, vagy belepusztul a nyílt versenybe, akkor is ami megmarad az eredmény, mert más esélye nincs, nem létezik, nem lehetséges.   

 

Előzmény: advocatusdiaboli (317528)
advocatusdiaboli Creative Commons License 4 órája -1 1 317535

Ja, és az ukránoknál láttuk, mennyire jött be...

Előzmény: Rangun (317530)
zöldkomcsi. Creative Commons License 4 órája 0 0 317534

Nem tudom, a ditzingeni önkormányzatnál mondták, az is lehet, hogy csak ott mert helyi hatáskör.

Előzmény: Rangun (317532)
zöldkomcsi. Creative Commons License 4 órája 0 0 317533

Ha megkéritek a zöldkomcsi rendbe teszi nektek az ausztrál nagy korall zátonyt. (-:

Rangun Creative Commons License 4 órája 0 0 317532

Marhaság.

Előzmény: zöldkomcsi. (317531)
zöldkomcsi. Creative Commons License 4 órája 0 0 317531

Németországban nem engedélyeznek nyitni egy pékséget, ha már van és a lakosság meg van vele elégedve.

Előzmény: Rangun (317530)
Rangun Creative Commons License 5 órája 0 1 317530

Sajnos Orbán, hatalomtechnikai okokból az ukrán kapitalizmust másolja, az eredményes némettel szemben, ahol a verseny az alapja a cégek fejlődésének, még ha néhány dolgot közösen szereznek is be, lásd pl. az autógyárakat.Az oligarchák csak vérszívók a nemzet testén, nem hoztak semmi pluszt az országnak, csak másoktól elvesznek, de piacképes termék, és tudás nincs mögöttük.

Előzmény: advocatusdiaboli (317528)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!