Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Törölt nick 2013.03.23 Creative Commons License 27

A mai társasokkal az baj, h leginkább csak a külcsínyre adnak, h eladható legyen, aztán otthon kiderül, h semmi ötlet, fantázia nincs benne. Persze biztos vannak kivételek. Most húsvétra is akartunk a gyereknek venni vmi jó társas,de alig találtunk, mert bár választék volt, de mind gagyi volt. Amit írtál, a Ghost Castle nem rémlik. Utoljára társast gyerekként vettem/kaptam a 80as években...

Előzmény: nemjóképű (26)
nemjóképű 2013.03.21 Creative Commons License 26

"Nekem megvan a társasjáték."

 

nekem is....

 

sok mai társast nézegettünk a gyerekekkel, de mindegyik gagyi, tré. valahogy mintha manapság nem lennének jó társasok. Az ezüst-tó kincse messze kiemelkedik a tömegből. Ill. van még 1: a Ghost Castle. ez utóbbit nemrég fedezték fel a kicsik a szekrényünkben, és nyúzzák rendesen.

Előzmény: Törölt nick (24)
Anci ka 2013.03.05 Creative Commons License 25

Kedves Jucus! Elnézést, hogy ismeretlenül zavarlak, de végre egy reménysugár, hogy az évek óta tartó keresgélésemnek esetleg eredménye lesz.

Lassan harminc éve, hogy ezzel a társasjátékkal megleptem a a kisfiamat, akinek ez lett a féltett kedvence amit soha nem tudott megunni és a mai napig örömmel gondol vissza rá. Sokáig féltve őrizte, de egy költözés során szőrén-szálán eltűnt (sokan "segítettek"). Ma már két gyermekes apuka és nagyon szívesen mutatná meg nekik ezt a játékot. Amennyiben eltudnád juttatni a bescannelt játékot nagy örömöt okoznál két kisgyereknek, egy apukának és  egy nagymamának aki egy kicsit hibásnak érzi magát a játék eltűnése miatt.

 

Bocsánat, hogy rabolom a drága idődet, de úgy gondoltam ezt az esetleg utolsó esélyt nem szabad elszalasztanom.

Amennyiben lehetőséged van kérlek segíts, ha már nem tudsz úgy kérlek akkor is Írj egy üzit, hogy ne reménykedjünk tovább.

 

Előzmény: djuc (20)
Törölt nick 2013.03.03 Creative Commons License 24

Nekem megvan a társasjáték. Még vmikor a 80-as években kaptuk karácsonyra. Meg van vigyázva és hiánytalan. Sztem az egyik legjobb társas. Összetett és sokáig lehet játszani. A sok mai a nyomába sem ér. Aztán megvan a Gazdálkodj okosan, a Takarékoskodj és a Police07 is. Régi klasszikusok. Azért tök jó, h régen gyerekként én játszottam vele, most meg a 4 éves lányommal szoktuk őket játszani.:-)

esztus90 2013.03.02 Creative Commons License 23

Sziasztok!

Keresem nagyon én is "az ezüst-tó kincse c. társast ( az eredetit )

Ha esetleg valaki betudná nekem scannelni a táblát, az engedélyeket és a pénzt, annak is nagyon örülnék :) Köszi!
Email.: esztus90@freemail.hu

szokoli7 2013.01.28 Creative Commons License 22

Sziasztok, képzeljétek el gyerekkorom kedvence volt a játék !Átépítések végett elkeveredett de tegnapi napon meglett nagy örömmel fogadtam és azóta már ki is próbáltuk, hatalmas játék !

Horváth Henriett 2013.01.12 Creative Commons License 21
Szia diuc,
Meg adnám az email címem el küldenèl pár engedèlyt ès a játèkszabályt?
Előzmény: djuc (20)
djuc 2012.01.06 Creative Commons License 20

Kedves Edina, nekem megvan az egész társas, scannelve (kártyák, engedélyek, leírás, tábla és pénzek), ha szeretnéd szívesen eljuttatom hozzád valahogy. Válaszolhatsz itt, vagy a dombijuci@citromail.hu-ra is.

Üdv

Jucus

Előzmény: qqriq2 (19)
qqriq2 2011.12.26 Creative Commons License 19

Kedves Feri!

 

Tudom hogy ez már nem egy mai bejegyzés részedről, de meg szeretném kérdezni, hogy sikerült-e megszerezned valakitől a társast és hogy meg tudad csinálni amit szerettél volna??? Én is nagyon szerettem gyerekkoromban ezt a társast és most nagyon jó lenne ha a gyeremekemmel együtt tudnánk játszani vele... ha netán sikerült megcsinálnod amit szerettél volna akkor én is szívesen átvenném tőled az alapokat hogy mi is meg tudjuk csinálni :)))) jelzésedet előre is nagyon köszönöm!!!! Remélem sikerrel jártál és így nekem is tudsz segíteni. 

 

Köszönöm

Szia 

Edina

Előzmény: elf11 (13)
revel214 2011.06.20 Creative Commons License 18

Ha még aktuális esetleg :)

 

Előzmény: Brazsik (9)
v_peti 2009.04.06 Creative Commons License 17
Röviden szólva. Kb. az a helyzet, hogy mivel nincs Panasonic videó, ezért veszek Panascanic-ot. Filmet nézni (azaz játszani) ezzel is lehet de azért nem ugyanaz az élmény.
v_peti 2009.04.06 Creative Commons License 16
Na megvettem. Hát...
2500 Ft volt, ahogy a haverom említette. Gondoltam, ennyi pénzből nem lehet igényesen megcsinálni. Hát tényleg nem. Ennyit még megér a nosztalgiázás miatt a cucc, de többet nem. Egy normális sok kártyás társasjáték (Activity, Hotel, Monopoly, LÖIM stb... 5-10 000 forint közötti sávban helyezkedik el.) Lett volna egy kicsikét drágább, de igényesebb. Ha olyan lenne, mint az eredeti, akkor 5-6 000 forintot sem sajnálnék érte. De így... 2500 forint még oké, mert nosztalgiázhat az ember.

Akkor jöjjenek a különbségek:
A címe: Vadnyugati kalandozások - Társasjáték; Keresd az Ezüst tó kincsét!

Figurák: Közönséges bábok, Cowboyok helyett.
Kocka: Kettő helyett csak egy.
Szabály: Hiányzik a halászati-vadászati-bányászati engedélyekre vonatkozó passzus, hogy ha rámegyek idegen területre, akkor ott a bérleti díj befizetése ellenében halászhatok-vadászhatok-bányászhatok (két kockával dobok, és a dobott szám 10-szeresét kapom meg, azaz 20-120 dollárt)

Engedélyek: Egyszerű kartonpapír enyhén cizellálva a régi színes, rajzos, vékonypapíros igényes engedélyek helyett.
Szerencsekártyák: Na ezek legalább hasonlítanak az eredetire (a rajzok megvannak)

Pénzek: Nem az eredetiek, hanem a rendes dollárok kicsinyített másai, de minden címleten Washington portréja látható, és jelezve van, hogy ez játékpénz.

Tábla: Ez a legnagyobb gond. Vastag helyett vékonykartonos, igénytelenebb kivitel, az eredeti kicsinyített mása, így a szerencsekártyák a jelzett helyről (bal alsó sarok) kissé lelóghatnak. Ráadásul el van csúszva egy helyen, ami jól látható. A 3-as bányatelep nem is látszik rendesen.

Aranyrög: Na ez nincsen a csomagban. :(

Összefoglalva, ha a szabályozás (két kockával dobás, területek kiaknázásása (vadászat, halászat, bányászat) korrekt lenne, és a tábla igényesebb lenne, meg az aranyrögök meglennének, akkor azt mondanám, hogy oké, elfogadható. De így kissé csalódott vagyok.

Aki meg akarná venni, mert azért jó kis játék lenne, akkor a WSJ Kft-nél (Kínai áruház) keresse, vagy hívja fel a gyártót, hogy hol forgalmazzák. (Game Global Kft, Debrecen)
v_peti 2009.04.05 Creative Commons License 15
Valahol írják is, hogy kiadták kissé igénytelenebb formában, de az a vicc, hogy ez 2006-os hozzászólás!
v_peti 2009.04.05 Creative Commons License 14
Haver látta egy kínai áruházban! A múlt héten. De az általa mondott árért (amennyiért látta) igényesen nem lehet megcsinálni. Hétfőn utánajárok, és beszámolok. Ha vakriasztás, akkor fizetheti nekem a söröket!
elf11 2009.02.01 Creative Commons License 13

Sziasztok!

Ha valakinek megvan ez a játéka és megtudnánk egyezni, hogy egy napra kölcsönadja, hogy bedigitalizáljam a táblát ás a kártyákat, nem maradnék "hálátlan". Arról nem is beszélve, hogy az utókor számára is hozzáférhetővé tehetnénk minden idők legjobb társasát.
Az enyémet sajnos a 90-es években "véletlenül" elvitték a távozó albérlők...
Ha valaki tud és akar segíteni kérlek az elf11 kukac freemail pont hu címen jelezze és biztos megállapodunk, hogy mindkettőnknek jó legyen.


Előre is köszönöm:

Feri

csillagvirágszál 2008.10.18 Creative Commons License 12
Ha jó állapotú, én is vevő lennék rá!
Suncika 2007.08.08 Creative Commons License 11
Halihó!
Ha valakinek megvan a társas és megválna tőle, én megvenném ám!
Törölt nick 2004.01.06 Creative Commons License 10
ezen a héten csütörtök? :)))
Előzmény: FOCUS (8)
Brazsik 2004.01.06 Creative Commons License 9
ok! Már rá vagyunk állva...! :)
FOCUS 2004.01.06 Creative Commons License 8
Izéé... khm :) Csütörtök? :)

Előzmény: FOCUS (7)
FOCUS 2004.01.05 Creative Commons License 7
Ááá dehogy...éééén? :)
Tudod a szilveszter meg alkesz meg ilyenek...

Holnapra nekifutok mégeccer :)

Előzmény: Brazsik (5)
eMM 2004.01.03 Creative Commons License 6
NekeMM legalább nincs meg.
Előzmény: numizmata (3)
Brazsik 2004.01.02 Creative Commons License 5
Szia, remélem nem felejtetted el :))
Előzmény: FOCUS (4)
FOCUS 2003.12.30 Creative Commons License 4
Pedig télleg eccerü, csakhát én sem emlékszem :)
Megnézem holnapra ha nem felejtem el!

Előzmény: Brazsik (2)
numizmata 2003.12.30 Creative Commons License 3
Ahoj!

Nekem is megvan, ha kell végszükség esetén én is be tudom pötyögni.

numi

Előzmény: Brazsik (-)
Brazsik 2003.12.30 Creative Commons License 2
Tökéletes...

amúgy sokminden megmaradt, csak arra nem emlékszünk hogy mire nem emlékszünk :) Például az aranyrögökre, a bányák/tavak/etc használatára, bérletére, mit lehet ott keresni, a zálogosítás menetére....ésatöbbi...kezdőpénzre, körönkénti pénzre...

várom!

Előzmény: FOCUS (1)
FOCUS 2003.12.30 Creative Commons License 1
Nagyon egyszerű szabályai vannak, az jó lesz ha holnap bepötyögöm ide?

Előzmény: Brazsik (-)
Well 2003.12.30 Creative Commons License 0
Zer0 ...
Brazsik 2003.12.29 Creative Commons License topiknyitó
Halihó,

kezembe került mostanában ez a nagyszerű kis társasjáték, de legnagyobb bánatomra a játék leírása, a szabályok elvesztek. Nincs meg valakinek otthon? Biztos jópárunknak ott porosodik ugyanúgy a polcon...ha valaki be tudná szkennelni vagy kölcsön tudná adni, vendégem lenne egy pofa sörre :)