Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Két jó szaki 2014.12.08 Creative Commons License 160

Üdvözlet Mindenkinek 

 

http://www.teljeskorulakasfelujitas.hu 

 

 

H3l00ka 2014.11.26 Creative Commons License 159

Szia

 

Próbáld ki őket, nagyon rendes társaság, komplett árajánlatot tudnak adni:

http://lakas-felujitas.hu/

 

üdv

 

Előzmény: rosmary (155)
bubi3179 2014.11.12 Creative Commons License 158

üdv.

 

Ha esetleg aktuális még, tudok egy megbizható vállalkozót.

 

üdv.

Előzmény: rosmary (155)
lordhell 2014.10.02 Creative Commons License 157

Üdv mindenkinek!

Lakásunk felújítása során, 2 szobában fel kellett szedni a parkettát, mert a kedves albérlők elég gáz állapotban hagyták ott. Mivel a folyosón és a többi helyiségben nem akartuk a meglévő metlakit felszedni, hanem a meglévőre raknánk a lamináltat persze fólia miegymás után. De így kb 2 cm-es lett a különbség a helyiségek között. A csúcs az egészben, hogy a régi parketta anno még bitumenbe rakták le, ami persze ott maradt, erre meg nem ragad közvetlen az aljzatkiegyenlítő, közvetlen, pláne meg nem 2 cm-es rétegben, ami nem mellesleg horror árban lenne, ha lehetne is.
Több megoldáson is gondolkoztam, eps-100+osb pl., de akkor is ott marad a nem túl egyenletes aljazat problémája.
Erre várok ötleteket, tanácsokat, miként lehetne ezt a problémát megoldani. Persze költséghatékonyan ha lehet.

KömKel 2014.09.13 Creative Commons License 156

80-100e Ft/m2

 

Kellene rá egy tervet és költségvetést csináltatni, mert:

- utólag számonkérhető minden, és mennyiségi elszámolás van, nem egyösszegű "sajtpapiros"

- különböző vállalkozók ugyanazt a költségvetést árazzák be, össze lehet hasonlitani ezeket

- sokat lehet spórolni azzal, hogy tudod mennyi és milyen anyag kell

- a terv alapján átgondolt lesz az átalakitás, nem pedig helyben ötletelt, és állandóan átvariált

Előzmény: rosmary (155)
rosmary 2014.09.13 Creative Commons License 155

Teljesen lelakott, a 70-es évek óta változatlan állapotban lévő, 50 nm-es óbudai lakótelepi lakást szeretnék teljes körűen felújíttatni, falvéséssel, falbontással, gipszkarton falak építésével, a loggia integrálásával. Kb. mire számítsak, mennyibe fog ez kerülni? Alaphangon, nem túl flancos burkolatokkal, de jól záródó ablakokkal. Ha valaki megbízható építési vállalkozót is tud ajánlani, aki korrekt árajánlatot ad, az összes szakikat összeszervezi és a munkálatokat is összehangolja, nagyon megköszönném.

Zöldövezeti 2014.03.02 Creative Commons License 153

 Ez a bemutatott lakás egyébként egy nagyon szerencsétlen  elrendezésű. Bemegy az ember az előtérbe, röhely, ha ketten jönnek haza már nem férnek el, nem fér el egy tisztességes fogas sem, hisz 4 ajtó van. Az én előszobám 6,1 m2, két előszoba fal is van,  össz 8 akasztóval, lerakóval, cipő tárolóval. Nos ha ide a bemutatott lakásba jönnek a csomagot vagy a  konyhába vagy a nappaliba vágják bé.

 vagy pl. vendégnél ha ketten jönnek akkor a fogadó már sehol sem fér el. nos jön 1 vendég, azt leültetik a nappaliba a nagy ülőhöz, se szem se hang kontaktus nincs a vendégfogadó és a vendég között amig az kávét vagy sört bont. ha család pl.  a felnőttek alszanak a  nappaliba, a gyerek meg a 12 m2 -esben-  vagy fordítva. Állandó konfliktus a tv -zés az étkezés stb.

 És mennyi rossz elrendezésű lakás akad még ilyen alapterülettel.

 Egy 100 feletti területen is zavaró lehet a rossz elrendezés, de egy 50 -en pláne.

 Pár éve  /5 / az egyik egyedülálló gyerekem   / 30 / is egy ilyent vett.  54 m2. Sikerült rávennem, hogy az átalakításkor tegyen bele még egy plusz Wc -t a 2 m2 es kamrába, de a nappaliból nem volt hajlandó étkezős konyhát csináltatni.

 

Most meg jön azzal, hogy cseréljük el az én 95 m2 -es lakásommal.

 Persze mert most már nagyon zavaró  a nappalin való átmászkálás  a hálóba.

Előzmény: KavicsJ (151)
Zöldövezeti 2014.03.02 Creative Commons License 152

 Látom megy a rajz és a küldés is. Az árakról továbbra se nyilatkozom, a műszaki megoldásról viszont igen. Megoldható. Pl. én úgy alakítanám ki, hogy a jelenlegi konyha lenne a másik háló, sőt az alapterületét a közlekedő felével növelném, így az lenne olyan 9 m2, a másik felét hozzácsapnám a fürdőhöz, így az lenne kb.  5 m2, a jelenlegi kamrából lenne egy második WC, a nappaliba pedig konyha sarkot telepítenék.

 A nyomó és a lefolyó  a padozatban átvezethető ( a húgom egy alföldi kisváros panellakásában megoldatta ), a 12 m2 -es szobába egy ajtó vágandó a nappaliba , hogy az új szobába honnét mennétek ( az előtérből vagy a nappaliból, az ízlés dolga.

 Ez a lakás amit itt feltettél az átalakítás után jobban használható lenne, két abszolút elkülöníthető szoba ( 2 x 2 személynek ) Az étkező konyha lenne egyben a társalgó is. Tény hogy a plazma tv-t és a sarok ülőgarníturát sehogy sem lehet bepaszírozni, de társalogni lehet egy nagy asztalnál is. Egyébként is manapság már együtt ritkán néz tv-t a család. Mindenki mást akar nézni, van aki meg mindig belepofázik a filmbe.

 Egyedül alszik az ember, néha másodmagával mást is csinál az ágyban, amúgy minden mást egyedül (tanulás , nettezés stb )

 Marad az étkezés mint társas tevékenység amikor kettőnél többen űznek valamit. Ha vendég van azt is le lehet ültetni az asztalhoz és nem rohangál az ember a picsáni konyhába.

 De a beidegződés nagy úr. Még mindig dohányzóasztalnak nevezik azt a szerencsétlen kis asztalkát, néha még csipketerítővel is leterítik, bepakolnak böhöm nagy ülőgarnitúrát és nem nagyon üldögélnek rajta csak sátoros ünnepeken.

 Azért valami a pízről is . Inkább a 100 és 200 között valahol.

Előzmény: KavicsJ (151)
KavicsJ 2014.03.02 Creative Commons License 151

Hasonló megfontolásból gondolkodunk mi is. Most egy garzonban lakunk tehát megszoktuk, hogy ott főzünk ahol tévézünk és ott alszunk, ahol eszünk :) gyerekkel viszont már szűkös, de csak egy kétszobásra tudtuk cserélni. Így találtam ki, hogy mi lenne, ha a konyha lenne a hálószobánk és a közösségi tér pedig a konyha, nevezzük bárhogy :) Bundáskenyérnél úgyis az egész lakás büdi lesz ;)

Köszönöm a segítséget, megpróbálok feltölteni egy hasonló lakásról egy alaprajzot. Az x egy kémény, mellette van a wc és azon a falon tovább a csövek... a konyha a közlekedő másik oldalán lenne a nappaliban.

Sejtettem, hogy így nem lehet megmondani mennyibe kerül csak arra voltam kíváncsi, hogy látatlanban esetleg kaphatok-e egy egy számot, hogy (túlzok) 10 ezer vagy 100 ezer lesz a csövezés.

Előzmény: Zöldövezeti (150)
Zöldövezeti 2014.03.02 Creative Commons License 150

 Viszont az amerikai konyhához gratulálok. De ha valakit zavar az amerikai szó, használja nyugodtan a lakó konyhát.

 

 

 Terjed de csak nagyon lassan. Sok sok lakást láttam kis picsányi konyhákkal ahová csak büntetésből megy az ember.

 Gyün a vendég  leülteti az ember a puccos nappaliban aztán akár kávéhoz akár más eledel készítéshez is járkál az ember a konyha és a nappali között akár a mérgezett egér.

 Mint írtam mindegy minek nevezik a lényeg legyen legalább  4 ember számár kényelmes  leülési lehetőség egy asztalnál. Aztán ott lehet étkezni, kévézni,  sőrözni, írhatja a gyerek a leckét amíg a mama főz.  

 Sajnos nálunk a konyhát bizonyos vélekedéssel a z éget zsírszaggal, a mosatlan edényekkel a csirke tollazássál meg egyéb műveletekkel azonosítják.

 Vagy képesek 6 -7 m2 -es konyhában nyomorogni a lakás többi része meg kihasználatlan.

 

 

 Vagy dohányzó asztalnál étkezni, közben a tv-t bámulni !!

 Mondjuk ez már nem az árakhoz tartozik, de leírtam.

Előzmény: Zöldövezeti (149)
Zöldövezeti 2014.03.02 Creative Commons License 149

 A látnokok biztos megmondják, de az itteniek kevésbé.

 Kéne egy térbeli rajz  -úgy mondják, hogy csőterv, aztán anyagkimutatás. Ezeket terveknek mondják, de még a tervekhez is kell helyszíni szemle.

 Bonyolítja a helyzetet az a folyosó, ill. ha van ajtó. Ilyenkor általában a padozatban is kell a csöveket vezetni. Tehát az első az alaprajz,    megy ez neked így ide a fórumra ?

 

 

 Mert a vezetékeket nagyon könnyű a falban vinni addig amíg nincs akadály. Falvésés és kötés. Ha van ajtó meg más franc, akkor már nehezebb.

Előzmény: KavicsJ (148)
KavicsJ 2014.03.01 Creative Commons License 148

Kedves Szakik!

Vízvezeték-szereléses kérdésem volna: amerikai konyhát szeretnék egy 1964-ben épült magasföldszinti (alatta lakás) tégla lakásba. A fürdőszoba és a nappali között van egy keskeny folyosó és a beépített szekrény, összesen max. másfél méter. Tudom, hogy látatlanban nehéz megmondani, mégis arra lennék kíváncsi, nagyjából mekkora lehet a költsége annak, hogy idevezessük a vizet? Ez egy dél-dunántúli nagyvárosban található település. Köszönöm a segítséget! :)

dominik2 2014.02.03 Creative Commons License 147

Szia  Jutka!!

 

Tudok neked segíteni konkrét árakkal és kivitelezésben is ha érdekel küldjél mailt és megbeszéljük .

peterkaroly@hdsnet.hu

Előzmény: Jutka388 (137)
Kilakay 2014.01.04 Creative Commons License 146

koszonom szepen a gyors valaszt, ennek tukreben fogok bele a tervezgetesbe!

 

Előzmény: KömKel (145)
KömKel 2014.01.04 Creative Commons License 145

Tető és födém, alapozás nélkül egy ilyen felújitás 80-100e ft/m2 (ha rendesen hőszigetelt, modern házat akarsz)

 

A födémcsere olyan 10-15e Ft/m2, a tetőcsere 15e/m2, az alap megerősités bizonytalan, de legutóbb 9 fm volt 700e Ft.

Ha az alapozáshoz is hozzá kell nyúlni, valamint nincs vizszigetelése az épületnek, akkor már jobban jársz ha újat épitesz, mert majdnem annyit rá fogsz költeni. Jellemzően a falak nem olyan nagy tétel az egészben, az alapozás új épületnél 1-2 milla. Tehát ha ezt rá kell költened annak a megerősitésére, akkor kár belé...

Előzmény: Kilakay (144)
Kilakay 2014.01.04 Creative Commons License 144
Udv,
erdeklodok, hogy nagysagrendileg mennyibe kerul egy 70 nm-es foldszintes haz felujitasa?
Teto, fodem csere, nyilaszarok, gepeszet, aljzatbeton sot meg a falak alapja is lehetseges, hogy javitasra szorul.
Milyen nagysagrenddel erdemes kalkulalni?
Tisztaban vagyok vele, hogy nem egszeru a kerdes de egy nagysagrendi osszeget szeretnek tudni.
koszonom.
yggdrasil 2013.11.11 Creative Commons License 143

Az előzőhöz lemaradt, hogy mindezt dunántúli nagyvárosban (tehát nem Bp.) található, nem különösebben luxus részen lévő panellakáshoz kérdezem. Köszönöm még egyszer!

yggdrasil 2013.11.11 Creative Commons License 142

Sziasztok!

A közeljövőben lakást tervezek venni, de inkább vennék egy olcsóbbat, amit magam újíttatnék fel. Ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni, kb. milyen költségekre számíthatok.

A lakás várható paraméterei: '80-as években épült panel (jó eséllyel az épület külső szigeteléssel ellátott, ezt azért írom, mert érdekelne, hogy víz- és villanyvezeték cseréje szükséges-e ilyen korú lakásnál, a fűtés távhő), 2 vagy 2+1fél szobás, kb. 50-60 m2 között.

 

Amit mindenképp szeretnék: a szobákba laminált padló, nem kell a legdrágább, de azért valami minőségi legyen (gyerekszoba, nyüstölés miatt). A falakat mindenképp újra festetném, hungarocell álmennyezettel (ehhez kicsi összehasonlítási alapom, megbízható festő ismerős egy éve anyagköltséggel, mindennel együtt 50-ért csinált meg nagyon szépen egy 16 m2-es, manzárdos szobát, ajtófestéssel együtt, tehát én olyan 200 ezerrel számolnék...).

Fürdőszoba teljes felújítása: egy egyszerűbb kád- és mosdócsere, új csaptelepek, járólap, csempe. Ezekből sem szeretnék túl drágát, de azért valami picit igényesebbet a sima fehérnél. A fürdőszoba pontos méretét sem tudom, ezek a lakótelepi fürdők, amikben van egy kád, egy mosdó meg egy mosógép, a WC külön van, szóval olyan 4 m2 alapterületre saccolom, + a WC, az olyan 1 m2 (ide új wc-csésze, csempe, járólap).

Konyhába, közlekedőre új járólap, illetve új konyhabútor kellene.

Műanyag nyílászáró csak akkor, ha nincs még és marad rá pénz, 2 kisebb ablak (konyha, félszoba), egy közepes (kisszoba) és egy nagyobb (nappali, ez erkélyajtós). Méretet ide sem tudok.

A szobák ajtajait cserélném, ha belefér, a régi fa, recés üveg ablakúakat sima, ablak nélküli fa ajtókra, olcsóbb kivitelben gondolom (4 db összesen).

A villamossági dolgokat, ill. a laminált padlót családon belül meg tudjuk oldani.

A vízvezeték-szerelés, a hidegburkolás, a festés, a konyhabútor és a fürdőszoba összerakás az, ami mindenképp költségként jelentkezne, ezen felül esetleges nyílászáró csere.

Kérdésem, hogy nagyjából milyen anyag- és munkadíjra számíthatok, illetve véleményetek szerint nagyjából mennyi idő, amíg mindezt elvégezve lakhatóvá teszik nekem a lakást?

Válaszaitokat előre is nagyon köszönöm!

Palási 2013.10.10 Creative Commons License 141

 Vagy egy más módszerrel közelíted meg a témát.

Csinálsz egy felújítási tervet (amit már el is kezdtél  ) .Igaz a sorrend nem a legoptimálisabb, hiszen  a padló csiszolás lakkozás majdnem utóljára  lesz ! Tehá-t kezded pl.

 1. a villamos hálózat felújítással . először mennyi a rendelkezésre álló teljesítmény  azaz mekkora a fő biztosító - 16 - 25 vagy 33 Amper.

 a biztosító tábla modern - e ? A vezetékek milyen állapotúak,   megfelelő e a keresztmetszet.

 Az ár 100 eft től akár 400 ig is.

 2. ablakok ajtók felújítása  üvegezés mázolás ( más más csinálja ),

  3. fürdőszoba felújítás ? hát más a szaniter csere és más a vezeték és lefolyók építése, először vezetékek ha kell, majd a burkolás végül a szaniterezés.

 Hozzáértő mester kiszámolja ad árajánlatot,

4. Konyha felújítás - sokmindent takarhat - pl. itt is lehet vezeték csere és lehet csak berendezés felszerelése, vagy mind a kettő, ha megvan a gépészet jöhet a burkolás és ha ez mind megvan  jöhet a festés,

 5. festés egy ilyen lakásnál úgy 200  eft -ból  kijöhet,

 

6.  a padlócsiszolás és lakkozás

  egy 100 asból kijön.

 6  után a bepakolás

 Apropó mi van a fűtéssel, ahhoz nem kell hozzányúlni ?

 szóval az itt 6 pontban felsorolt lehet akár 60 tétel is,  sok aprósággal meg buktatóval. Vagy kezedbe veszed vagy felkérsz egy fővállalkozót, aki mindent intéz (megfelelő árért  ) . De a fővállalkozónál se árt ismerni a részleteket.

 

 És valószinű a korábbi fajlagos költség felső értéke fog bejönni, azaz 49 x 40 eft  =  1960 eft, de jobb ha mindenre előirányzól legalább 2,5 vagy 3 millát.

 

  Aztán majd a résztételek realitását,  ha felteszed ide, megvitatjuk,

 sikeres, jó munkát !!

Előzmény: Palási (140)
Palási 2013.10.10 Creative Commons License 140

 Már megint késik a nyav..

Előzmény: Jutka388 (137)
Jutka388 2013.10.09 Creative Commons License 139

Köszönöm a gyors választ. Úgy látom, át kell gondolnom még ezt az egészet :-(

Előzmény: KömKel (138)
KömKel 2013.10.08 Creative Commons License 138

Ilyen mértékű belső felújitásra számolhatsz olyan 30-40e Ft/m2 összeget, plusz a szaniterek, konyhabútor. Mivel utóbbiak nagyon speciális igényűek, ezek árát nem lehet belőni látatlanban.

A nyilászáró felújitása megint pluszköltség, kb 15-20e Ft/m2 árat számolj.

 

Előzmény: Jutka388 (137)
Jutka388 2013.10.08 Creative Commons License 137

Kedves Hozzáértők!

Tudnak -e segíteni abban, hogy 49 m2-es lakás teljes felújítási költsége m2-ként nagyságrendileg mekkora összeget tenne ki? Éppen most kezdem tervezni a felújítást, de az erre fordítható pénzem konkrét összeg. Ha nem fér bele, nem is kezdek hozzá, csak jövőre. Lehet általános m2/Ft árat tudni? Tudom, hogy az igényektől függ az összeg nagysága, ezért csak általánosságban kérdem.

Elképzeléseim:

36 m2 parketta csiszolás, lakkozás,

villamos hálózat felújítása,

4 ablak és 1 teraszajtó felújítása, üvegezése (nem cserélem ki a faablakokat)

Festés (nem tudom összesen hány m2 az összes falfelület)

Teljes fürdőszoba felújítás (burkolás, kádcsere, mosdócsere stb

Teljes konyha felújítás (burkolás, új konyhabútor, új mosogató stb)

Előszoba burkolás

 

Előre is köszönöm.

Üdv.:

Jutka

zajec_nu_pogodi 2013.07.11 Creative Commons License 136

Köszönöm a válaszokat. Igen túl általánosan fogalmaztam, és az árak sokmindentől függhetnek ezért neház válaszolni a kérdéseimre. Még picit utána járok és majd egy pontosabb kérdést teszek fel. Köszönöm mégegyszer! 

Mezőföldi 2 2013.07.09 Creative Commons License 135

"Az se mindegy hol a kecó."

 hát egy felújítandó vályogház csak nem a Rózsadombon van, de tényleg sok helyen lehet.

 Felkapott vagy kevésbé felkapott helyen.

Előzmény: morgen66 (133)
Mezőföldi 2 2013.07.09 Creative Commons License 134

 Az ár és a költség nem teljesen azonos !

 Mostanában az építőanyagipari árak nem nagyon emelkednek. Viszont az építés költségei sok más egyébtől is függnek. Például a beépített anyag mennyiségétől  a beépítés helyétől stb. Mennyi az ára egy fürdőszoba felújításnak , hát a fene tudja.

 

Függ 69 szemponttól !

Előzmény: zajec_nu_pogodi (132)
morgen66 2013.07.09 Creative Commons License 133

"Vízvezeték felújítása (minden vezeték cseréje, új fürdőszoba kiépítése - fürdőszoba berendezéseit nem számolva)

Fűtési rendszer kiépítése kazánnal, radiátorokkal"

 

Mennyi vezeték , hány szerelvény , mennyi radiátor?

 

Adatok nélkül nehéz lesz árat mondani.

 

 

Miért nem kértél előre árajánlatot, több vállalkozótól?

 

Az se mindegy hol a kecó.

Előzmény: zajec_nu_pogodi (132)
zajec_nu_pogodi 2013.07.09 Creative Commons License 132

Üdvözlet mindenkinek, 

 

nem tudom, hogy jó helyre írok-e, de ahogy olvastam a bejegyzésket talán Önök tudnak neke segíteni. Adott egy öreg vályog ház, ahol elindultak a felújítási munkálatok és mivel nem egy vállalkozóval dolgozok, ezért nagyon nehéz összegeyeztetni a különböző szakemberek munkáit és véleményeit.

A problémám két síkon mozog , egy anyagi (szeretnék kicsit jobban körbenézni a piacot a felújítási munkálatok árainak) és technikai (szakmai) kérdésen.

 

Az anyagi oldal: 

Már sok feladatod elvégeztünk a szakemberek, de ahogy észrevettem az ár egyre csak növekszik, ezért fodulok Önökhoz, hogy tisztán lássam mi mennyibe kerül/kerülne más vállalkozóval. Ezekre szeretnék külön árakat, hogy tudjam mivel kalkuláljak vagy hogy kitől mit várjak el, ha az ő ára magasabb a piaci átlagnál:

Vízvezeték felújítása (minden vezeték cseréje, új fürdőszoba kiépítése - fürdőszoba berendezéseit nem számolva)

Fűtési rendszer kiépítése kazánnal, radiátorokkal

Padló teljes cseréje: mosani padló feltörése, új padló lerakása (szigetelt padlót szeretnék, ezért aljzat beton lerakás, szigetelés, járólapok vagy laminélt padló)

Álmennyezet felrakása

Vakolás

Festés

Beltéri ajtók berakása (6 db ajtó)

Gáz csonk bevitele a háza - ez izgatna leginkább hisz összesen kb 250 000 munkadíjjat (!) és ugyan ennyi anyagköltséget (!) számot fel a vállalkozó. Amit én irrelevánsnak tartok annyi munkáért:

 

gázóradoboz felszerelése,

kazánházik elhúzták a műanyag szigetelt gázcsövet, ott egy vas kiállót alakított ki,

és még egy ilyen kiálló felszerelése a konyhába
a kapú melletti vízaknából a víznek új csövet raktak le
és egy másik víz aknából,amely az új konyha ablaknál van kialakítva,bevezették a vízes a falra a konyhába ahol fog állni a mosogató
és felszereltek egy víztisztítót,amely a nagyobb szennyeződéseket szüri meg
és bevezették,lerakták a csöveket a szenyvíznek a fűrdőszobába és rákötötték a régi szenyvíz csőre

 

 

A kérdése, hogy kb milyen árakra számítsak ezekért a munkálatokért egyenként. Előre is köszönöm szépen a válszokat!

 

A probléma második síkja:  

A kőművesek azt szeretnék,ha a vakolás előtt a víz ,gáz és villanyszerelők elvégeznék a munkálataikat. A villanyszerelő állítólag beleegyezett, hogy a vakolás előtt jön és bevezetik a villanyt.A víz-gáz szerelő csak vakolás után hajlandó dolgozni.Mivel a vakolásnak hosszú ideig kell kiszáradni,hónapokba telik szakemberek szerint,míg lehet lesz rá festeni,én azt szeretném ,ha minél előbb megvolna a vakolás. Az foglalkoztat a legjobban, hogy a mostani fázisban kilehet-e vakolni a belső falakat. A kérdés---nem fog e hőhíd kialakulni, hogy a fal egészen a szerkezeti betonig lesz kivakolva ,nem fog e a hideg a  betontól a vakoláson keresztül beszivárogni és penészedést okozni??? Ez nagyon fontos,ne hogy penészedés induljon el a házban. Ilyen esetben vállallnak e garanciát a vállalkozók? Ha igen hány évre? 

 

Köszönöm a válaszokat és a segítséget!

ps.: Ezt a hozzászólást már más forumban is felvetettem, hogy szélesebb képet kapjak a kérdéseimre.

 

 

 

 

 

 

KömKel 2013.05.27 Creative Commons License 131

Nézz meg egy szabványos óraszekrényt (Hensel). Az egymérős is 20e-nél kezdődik, és ez csak az üres doboz. Kell bele biztositék, fi-relé, konnektor, szabványos kötőkábelek az órához. Emellett földelés kell, valamint a légvezetéknek is szép ára van, ami elmegy az oszlopig. Ehhez kell tetőtartó is.

 

Nekem 3 fázis+vezérelt van, 90e Ft volt csak az óradoboz és a bele illő/kellő szarok.

 

Előzmény: zsombi (130)
zsombi 2013.05.27 Creative Commons License 130
Ne már! Ezért mit adott az ELMÛ? Ennyi volt csak az engedély vagy mi...
Előzmény: baumhauer (129)