Keresés

Részletes keresés

Landsmann_ Creative Commons License 8 órája 0 0 182

Én ezt nem értem. Vannak napok , amikor szinte alig fáj, máskor meg az orrfújás is nehézkessé válik. JÓ lenne tudni, mitől jobb ma. Tegnap elég rossz volt. Tegnap este lefekvés előtt jégzselés borogatást tettem rá miután bekrémeztem. Az ortézist nem úgy tettem fel ahogy a leírás mutatja, hanem úgy, hogy a szélesebbik fele ott legyen, ahol fáj. Mondjuk elvileg is oda kellene szerintem, de az adott leírás és a neten fellelt fotók alapján nem úgy kell. Hoyg most a három közül melyik használt, nem tudom, de folytatom ezt a módszert. 

ghepard Creative Commons License 1 napja 0 0 181

Na látod, ez is megviseli ott a cuccokat. Nem is kell nagy súlyt cipelni, 1-2 kg is elég ahhoz. Én például úgy is szoktam vinni a táskát, nehezebb súlyt, hogy folyamatosan változtattam a hatást. Egyik ujjról  a másikra, egyszer előre nézett a kezem, máskor hátrafelé csavartam - így sose görcsölt be és fájdult meg semmi a könyöknél. A gond csak akkor jött, mikor gerelyezni kezdtem. Nem akartam abbahagyni, mert nagyon megtetszett és nagy teljesétményre vagyok képes - ezért ki kellett találnom, hoyg ne legyen könyökprobléma.

 

Régen például nagyon sokat kellett ásnom (kb 30 árt, tehát jó nagy darab) kézzel, ásóval. Na ez se volt egyszerű, ekkor is ki kellett találni valamit, amitől ezt fájások és görcsök nélkül simán meg lehet oldani. Akkor például kitaláltam valami 8 féle ásást. Ennek köszönhetően szinte megállás nélkül áshattam és mégse fáradtam el és nem voltak fájásaim. A mai napig e módszer szerint ások, igaz már sokkal kevesebbet kell, de így gyerekjáték....

Előzmény: Landsmann_ (179)
Roberta75 Creative Commons License 4 napja 0 0 180

Sziasztok! Köszi Móricz a jó tanácsokat. Meg is fogadnám őket, de sajna újabb fejlemények vannak. A héten voltam röntgenen és kiderült, hogy a csonthártya folyamatos gyulladásától elkezdett a csont szivacsosodni. Ez gáz. Úgyhogy elkerülhetetlen a műtő. Max kéz nélkül maradok... Ez vicc volt. Gyógyulást mindenkinek!

Landsmann_ Creative Commons License 4 napja 0 0 179

Nagyjából tisztában vagyok a nyavalya mibenlétével. Sokat olvasgattam róla. Hogy nincs ideje regenerálódni, az biztos. Folyamatos munka mellett, kertes házban, szinte esélytelen. Ma gyalog jöttem haza a melóból 700 méter  a távolság. Útközben bementem az egyik boltba. Durván 2 kg volt a szatyor. (1 üveg méz, 2 dobozos sör [alkoholmentes :) ] mire haza értem, azt hittem már leszakad a bal könyököm. Pedig a jobb fáj jobban, de jó ideje érzem, hogy hasonló sorsra kerül a bal is, hiszen most azt terhelem. Írással nem, mert az nem megy. 

Előzmény: ghepard (178)
ghepard Creative Commons License 5 napja 0 0 178

Minden ilyesmi amit csinálsz, hozzáadhat egy kicsit és érzed, hogy ott fáj, húzódva van, vagy gyulladva stb. Néha nem árt a tartások, húzások fordítottját is elvégezni. Például olyasmit is, hogy összerakod az egyik kéz ujjaid végét a másik kéz ujjaival meg körbefogod és próbálod kinyitni (de másféle lehetőség is van). Ez kb a tolltartás fordítottja, meg például az autó kormánya tartásának is, meg másnak is. Itt az ujjak kifelé próbálnak erőt kifejteni - s így a könyöknél is egész másképp feszülnek az izmok, inak, szalagok stb. Meg azon is sok múlik, hogy tud e az a hely regenerálódni rendesen - van e elég ideje rá. 

Előzmény: Landsmann_ (177)
Landsmann_ Creative Commons License 5 napja 0 0 177

Írni írok,  hiszen van papirmunka is,  még a számlákat is kézzel írom. Bal kézzel nem megy az írás.

Előzmény: ghepard (176)
ghepard Creative Commons License 5 napja 0 0 176

Nem kell ahhoz nehéz tárgyak emelése, tartása. Elég ahhoz a kicsi, könnyű is. Már az üres kéz becsukása is mondjuk ökölbe - megfeszíti a könyöknél lévő izmokat, szalagokat stb. Próbáld ki: nyitva tartott tenyérnél a másik kezed ujjaival tapogasd a könyök alatti részt - egész laza. Na most csak azt tedd, hogy az ujjaidat összehúzod a tenyeredig egész lázán, de odaérjenek. Közben állandóan a másik kéz ujjaival figyeld, hogy hogyan keményednek az izmok, inak, szalagok a könyöködnél. Ha ez naponta sokszor történik, akkor ez is gondot okozhat idővel. Például, aki sokat ír naponta tollal - már ennek a tartása huzamosabb ideig érezhető lesz a könyöknél is.

Előzmény: Landsmann_ (175)
Landsmann_ Creative Commons License 6 napja 0 0 175

Vas-Műszaki boltban. Nem jellemző a nehéz emelgetés. 1-2 kg vagy még könnyebb a jellemző. Ismétlődő mozgás sorozat nincs,  leszámítva a pénztárgépszalag használatot, de aligha ettől lett. 

Előzmény: ghepard (174)
ghepard Creative Commons License 6 napja 0 0 174

Nem tudom milyenben, de ott általában emelni kell ezt azt, tartani, helyére tenni, kiadni, pultra tenni stb. Tehát ilyenkor is terhelődnek a kömyök körüli részek rendesen. Ez is közrejátszhatott, meg ki tudja, hogy még mi...

Előzmény: Landsmann_ (173)
Landsmann_ Creative Commons License 6 napja 0 0 173

Használok számítógépet a munka során, de nem ez a munkavégzés tárgya. Boltban dolgozok.  

Előzmény: ghepard (172)
ghepard Creative Commons License 2018.09.12 0 0 172

Nos maga az egerezés is nagyban közrejátszhatott ebben, meg a billentyűzet ütögetése is. De lehet van még más is. Az egerezésnél főleg a mutatóujjal böködi az ember a jobb oldali gombot - tehát lefelé nyomja, s ez meg bizonyos inakat, izmokat feszít. Szinte egész nap, ha ez az ember melója (nekem például az). Ugyanis gyakorlatilag egész nap a számgép mögött tevékenykedem és a billentyűzetet meg az egeret is nyomkodom rendesen. Naponta hányszor is - senki se olvassa, de rengetegszer. Voltak évek, amikor én is éreztem, hogy bizonyos fájdalmak ettől vannak. Nos és mikor ráadásként 2012-től elkezdtem gerelyezni, akkor elég hamar még jobban éreztem, hogy fájdogál a könyököknél. De mint írtam, a fordított és másirányú terhelések aztán megoldották a problémát. 

 

Számgépezésnél (mobilozásnál is) nemcsak ezt, hanem mondjuk a szemeket is tönkrevágja az ember. Mit gondolsz, miért van annyi közellátó már egész fiatalon is?

 

Persze, segíthetnek a kenőcsök, ortézis meg stb - de aztán, ha ugyanúgy fogod csak terhelni továbbra is, akkor megint előjön a probléma. De ha nem fogod sehogy se terhelni, akkor lehet, hogy nem fog fájni - de azért kellemesebb az élet, ha az ember tud ezt azt csinálni.....

Előzmény: Landsmann_ (171)
Landsmann_ Creative Commons License 2018.09.11 0 0 171

Akárhogy kutakodok az emlékezetemben, nem tudok olyan okot, amitől kialakult volna. Már vagy 7-8 évvel ezelőtt is éreztem, de nem ennyire és el is múlt, 1-2 évig semmi. Aztán ahogy telt az idő, egyre inkább előjött, eleinte el-el múlt, de már most jópár hónapja állandósult. Az egeret is bal kézzel használom évek óta, annak ellenére, hogy jobbkezes vagyok.  2005-ben, mikor sérvvel műtöttek és itthon voltam táppénzen, annyit interneteztem, hogy a jobb vállam, felkarom fájt az egértől. Akkor szoktam át a balkezes egerészésre. 

Tudom, hogy az ortézis sem oldja meg önmagában a problémát. Ezért is kezdtem el használni a gyógyszerrel és a kenőccsel együtt, hogy a gyulladás elmúlik, talán gyorsabb lesz a gyógyulás. Tegnap óta kenem ezzel az ördögcsáklya kenőccsel. Nem akarom elkiabálni, de mintha jobb lenne. Ez már tegnap is feltűnt az első kenés után, pedig nyilván egyszeri használattól lehet észlelni hatást. Ma még kétszer kenegettem, de mindjárt megint befogom, meg még lefekvés előtt. Hátha pont ez hozza el a kánaánt. :)

Előzmény: ghepard (170)
ghepard Creative Commons License 2018.09.11 0 0 170

De valamitől csak. Talán már az is elég, ha valamit huzamosabb ideig tartasz - mittudomén kasza, lapát, fűnyíró, nehezebb könyv stb stb. Nem kell, hogy megerőltető legyen, de ha majd mindennapos és hosszabb ideig tart, akkor okozhat egy idő után ez is gondot.

 

Ja úgy :)   én tényleg iszappakolásra gondoltam :)

 

Az ortézis is csak műmegoldás......

Előzmény: Landsmann_ (168)
izéke123 Creative Commons License 2018.09.11 0 0 169

Gipszelést ugyan a doki dönti el, de ha nem indokolt, én nem javasolnám, mert akkor aztán tènyleg letapad az is, ami eddig jó volt, elgyengül ... Ha nem most.. utána fog fájni...

Landsmann_ Creative Commons License 2018.09.11 0 0 168

Fogalmam sincs. Semmi megerőltetőt nem csinálok. Az iszappakolást úgy értettem, hogy majd odalent 2 méter mélyen. :) Egyelőre kenegetem ezzel az Ördögcsáklya krémmel, meg van egy ilyen ortézis, ami teniszkönyökre való. Aztán most várom az eredményt. Tudom, hogy nem 1-2 hét alatt szabadulok meg tőle.

Előzmény: ghepard (167)
ghepard Creative Commons License 2018.09.11 0 0 167

S mitől van Nálad? Tenisz, golf, gerely - vagy valami mástól? 

 

Ha annyi minden nem segített, akkor miért gondolod azt, hogy az iszappakolás fogja megoldani? Szerintem az se nagyon tud többet, mint azok amiket felsoroltál és próbáltál. 

 

Én például egyiket se alkalmaztam, hanem próbáltam fordítva is edzeni a kérdéses izmokat, szalagokat, inakat - és szép lassan rendbejött úgy is, hogy állandóan terheltem közben a rendes irányt is. 2012-ben kezdtem gerelyezni és hamar előjött a könyökprobléma mindkét kézen (mert mindkettővel egyforma mértékben edzek és hajigálok). Már vagy 5 éve semmi gondom ezzel, annak ellenére sem, hogy azóta kb megduplázódott a teljesítményem. Tehát az ott lévő szalagoknak, inaknak, izmoknak, csontoknak - kb kétszeres terhelést kell kibírniuk és elviselniük...

Előzmény: Landsmann_ (164)
Móricz75 Creative Commons License 2018.09.09 0 0 166

Szia!Én nem mennék bele a műtétbe!Kezded az egészet előröl,csak gondolj bele,akár hosszabbítják,akár leválasztják az inakat,ugyanolyan nehezen gyógyul mint az alap probléma.Ráadásul,ha még van gyulladás a tapadásnál akkor az sokkal nehezebben fog gyógyulni,mert nem fogod tudni tornásztatni,erősíteni megfelelően a műtét után.

Egyébként a testvérem is így járt,három hétre begipszelték a könyökét,sokkal jobban fájt neki utána,mert ugye nem tudta mozgatni,a salak anyagok nem tudtak rendesen távozni(a vérkeringés lelassul),a gyulladás nem enyhül.

Egy másik orvos lemarházta az illető gipszes orvost.Szóval nevetséges az egész,én is tudnék mesélni az orvosokkal kapcsolatban,de már nem tartom fontosnak, ezen rágódni.

Szóval a tesóm is rendbe jött és én is...egyszer olvastam valahol,hogy minden teniszkönyök probléma elmúlik egyszer,osztom a véleményt.

Tesómnak több mint két évbe került,nekem másfél év ,a gyötrelmekről nem akarok írni,csak arról ami segít.

Szerintem a legnehezebb,h ne terhelje túl az ember a gyógyulás alatt,ez folyamatos küzdelem,mert hát élni kell valahogy közben.

Fontos a gyulladás csökkentése,erre nekem a kollagén injekció vált be a legjobban,ez mehet hónapokon keresztül,mellette a jegelés esténként lefekvés előtt.Az izom letapadásokra a lökéshullám a legjobb,ha vége a kezelésnek,jöhet a masszírozó labda,minden áldott nap, fekve amennyi súlyoddal csak rá bírsz nehézkedni,átmasszírozni az alkart,felkart,könyök feletti izmokat.

Aztán már mikor használható a kéz,nagyon fontos az alkar izmainak edzése heti három alkalommal legalább,erről már írtam (szivacslabda nyomkodás,kis súlyos csuklóhajlítás,nyújtott karral csukló forgatás jobbra balra)

Nyújtás minden nap!Mikor már a munkát is bírja és nem fájdul meg,lehet menni úszni.Magam is meglepődtem milyen jót tesz az úszás.

Gyors gyógyulást mindenkinek!

Előzmény: Roberta75 (165)
Roberta75 Creative Commons License 2018.09.09 0 0 165

Sziasztok! Móricz hozzászjólásához írnék. Másfél éve kűzdök vele. Túl vagyok a fizikón, sugár, ultrahang stb. Mivel a termálfürdőben dolgozom és ott van gyógyászati részleg, a lányok folyamatosan masszírozták, tornáztatták. 3 hónapig ragasztgatták a tape-t. A vége szteroid injekciók lettek. Pár hét és újra beindult a könyököm. A sebész gipszet rakott, akézsebész 10 nap után levette, mondván, hogy nem szabad rátenni. A végén feladta és maradt a műtét. 17-én megyek egynapos sebészetben megcsinálják. Bepisilős lesz. Mi lesz ennek a vége.....

Landsmann_ Creative Commons License 2018.09.09 0 0 164

Üdv a sorstársaknak!

 

Jó ideje küszködök már én is ezzel a nyavalyával. Eleinte elmúlt, majd visszajött. De az utóbbi hónapokban már állandósult. Így elmentem hát a háziorvoshoz. A diagnózist már tudtam, de ő is megállapította. Elmondta a lépcsőfokokat, mi után mi jön. Először tabletta és kenőcs, ha nem válik be injekció az adott területre, ha ez sem válik be, akkor 3 hét gipsz, ha az sem, akkor műtét, de ez nagyon ritka. Azt mondta, megyénként évente ha 3-4 műtétet végeznek. 
Akkor az én véleményem. Míg szedtem a gyógyszert, addig nem fájt, de ugyebár ez csak tüneti kezelés, hiszen a fájdalmat csillapítja, meg a gyulladást, de csak addig, míg szedjük a gyógyszert. Van ez a Contra Dolorem kenőcs, aminek a hatékonyságáról nem tudtam meggyőződni, mivel este kenegettem vele , de  a tabletta mellett ugye mivel nem fájt, nem tudom hoyg használt-e. Viszont a könyökhajlatban úgy kipirosodott a bőr és rücskös lett, meg viszketett mintha rühes lettem volna. Vagy 2 hét alatt múlt el, a kenőcsöt nem használtam. Jönne ugye az injekció. Mivel az szteroid, gyógyulást ettől sem kell várni. AZ immunrendszert elnyomja, a gyulladás és a fájdalom megszűnik. Míg ha az injekció. Az alapvető probléma ezzel sincs megoldva. 3 hét gipsz. Naja, a mai világban, munka mellett? No meg alapja az egésznek a pihentetés. Munka mellett ezt sem lehet igazán kivitelezni ha fizikai munkát végez az ember. A tegnapi 2 órás fűnyírás meg különösen jót tett, úgy érzem. Ennyire még nem fájt sosem. Műtét: Kösz nem. Egyik helyen olvastam, az esetek durván 30 %-ában válik be. De még nem is ez lenne a legnagyobb baj. Hanme az, hogy ismerősök, ismeretlenek pár napos kórházi benttartózkodás után ilyen-olyan kórházi fertőzéssel jön haza. Sokkal nagyobb problémát jelent ez, mint az alap betegség amivel bekerült. Úgyhogy patthelyzet van. Már rendeltem ilyen teniszkönyökre való pántot, ami azt a célt szolgálná, hogy az izmok tapadási pontjainál a helyén tartja az izmot, inakat, ezzel csökkentve az irritációt és ezzel a gyulladás kialakulását. Ennek sem tapasztalom hatását, bár ha lenen mód a pihentetésre, lehet hogy használna. Most amit tudok, bal kézzel csinálok, de néha már a bal könyökömön is érzem, úgyhogy már az sem százas. Egyre inkább az a meglátásom, itt már csak az iszappakolás fog segíteni.

izéke123 Creative Commons License 2018.09.05 0 0 163

Aki bírja... 3dl pohár 1:5 almaecet:víz éhgyomorra... Napi 1... Csökkentheti fájdalmat,gyulladást.. más neten...

 

izéke123 Creative Commons License 2018.09.05 0 0 162

Fájdalomcsillapításra jó... Gyulladást nem csökkent

Előzmény: micaamica (156)
hudi895 Creative Commons License 2018.09.01 0 0 161

Tenease tenisz és golfkönyök fájdalom ellen  készülék.. fájdalomcsillapítás... bevállhat.. nekem használt!

 

Móricz75 Creative Commons License 2018.08.31 0 0 160

Szia!Csak azt szeretném kérdezni, mennyi ideje szenvedsz,hogy bele mentél a műtétbe és milyen kezeléseken vagy túl?

Előzmény: Roberta75 (159)
Roberta75 Creative Commons License 2018.08.27 0 0 159

Sziasztok! Itt még új vagyok, szeretnék tanácsot kérni teniszkönyök műtét utáni gyógyulás esélyéről. Szept. 17-én műtenek. Semmi konzervatív kezelés nem használt. A doki rutiműtétről beszêl, de az itt olvasottak alapján nem annyira vagyok ebben biztos. Ez tuti megoldás lesz? Előre is köszi a válaszokat.

izéke123 Creative Commons License 2018.08.24 0 0 158

Sorrend kb.

Jegeld, pihentesd.. ördögcsáklya krém, gyull. csökk, krém javasolt a kipróbálása..

soft laser talán segíthet...

ha nem=> ortopédia minnél hamarabb.

Mesulid gyógyszert kipróbálni.. 

DIPROPHOS injekció lokálisan .

Műtét

A kis mutyi Creative Commons License 2018.07.25 0 0 157

Sziasztok. Véleményem a tendovisròl pénzkidobás!!! És nem olcsó! Én már a prp-n kívül mindend kipróbáltam ami létezik! A můtét nem sikerült rosszabb mint volt!!! Ráadásul 4-5 hònap volt mire tudtam melózni vele......  senkinek sem ajánlom a műtétet!!!!!!!!! A kollagén vmit segített plusz szteroid de jegelem nyujtok, kenem... ez egy igazi átok!!!

micaamica Creative Commons License 2018.07.04 0 0 156

Nekem is ajánlották, de láttam ilyet is, ismeri valaki? http://naturamed.hu/termekek/tenease-tenisz-es-golfkonyok-fajdalom-ellen/

Előzmény: ez van itt (137)
kacsaXD Creative Commons License 2018.06.24 0 0 155
Előzmény: Móricz75 (151)
kacsaXD Creative Commons License 2018.06.24 0 0 154

Tendovis segített valakinek??? 

hudi895 Creative Commons License 2018.06.24 0 0 153

attól függ mit kaptál:

pl.: DIPROPHOS injekció esetén, ha eltrafálja a gyulladt részt kb.: 3-4 nap , láz, izzadás, remegés, vérnyomás ingadozás várható.. 

Előzmény: szaszkon (143)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!