Keresés

Részletes keresés

zseta2 Creative Commons License 2016.10.19 0 0 1021

Köszi a választ!

Ez 2. emeleti lakás egy 3 emelet + tetőtéri társasházban. Hozzávetőlegesen fél millió a 3 bélelés.

Ez nem gyűjtőkémény, szóval mindenki maga rendezi a saját kéményét.

 

Sajnos maga a lakás is felújítandó ezért az eladása - kisebbre cserélése volt tervben eddig is nyilván nem 30 napos határidővel. A következő tulajdonos valószínűleg korszerűsíti a fűtést így kidobott pénz lenne amúgy is. Pl cirkónál elég 1 kémény és valószínűleg újra kellene béleltetnie az új készülékhez, szóval értéket nem képviselne.

Természetesen, ha életveszélyes a helyzet azt megértem, de itt nem erről van szó.

 

A héten bemegyek velük egyezkedni csak szerettem volna képbe kerülni a jogszabállyal kapcsolatban, mert nem igazán találtam erről konkrét szabályozást. Illetve, ha kötelező akkor mennyi ideje van a tulajdonosnak "élvezni" a fűtést és melegvízet.

 

Igen a társasházi szerződést is meg kell vizsgálni van-e róla kikötés, hogy a kémény közös tulajdon vagy a tulajdonos felel érte. A házban kb 70% megcsinálta az elmúlt pár évben saját költségre.

 

Amennyiben valakinek van ebben tapasztalata, vagy a jogszabályt tudja linkelni kérem ossza meg.

 

Köszönöm előre is.

 

Előzmény: Mezőföldi 2 (1019)
Mezőföldi 2 Creative Commons License 2016.10.18 0 0 1020

Nézzél körül a társasház szokásaiban.

 

Általában   a ház állja ennek a költségeit.

 

 Igaz sok helyen ilyen olyan kifogással kibújnak ez alól. De hát az érdekeiteket csak ti képviselhetitek.

Előzmény: zseta2 (1018)
Mezőföldi 2 Creative Commons License 2016.10.18 0 0 1019

Azért nem mindegy hogy  egy emeletes házban melyik szinten laksz. Földszinten, emelet közben, vagy a legfelsőn.

 

 A bélés hasznossága, ill. annak elrendelése ettől is függhet.

 

 Egy egyedül álló cs. házban  nagyon sokáig le lehet lébecolni bélelés nélkül, társasházban már nem olyan biztos.

 

 A bélelés egyébként egy életartam növelő beavatkozás.

 

Előzmény: zseta2 (1018)
zseta2 Creative Commons License 2016.10.18 0 0 1018

Sziasztok!

 

Gáztüzelésű rendszernél a kéménybélelés kötelező? Kb 60 éves társasházban lakunk, minden lakás külön kéménnye(eke)l. A mi lakásunkban 3 kémény is van, így ennek a költsége elég húzós. 30 napos türelmi időt kaptunk a főkétüsz-től, ha nem adjuk be a papírokat, hogy újra ellenőrizzék a már kész bélelést akkor a katasztrófavédelemhez kerül a dolog. Kint járt a jóember, de a kémény állapotát nem is ellenőrizte (ha életveszélyes lenne azonnal lezáratta volna). Most ilyenkor mi a teendő?

Sajnos nem áll módunkban ezt kifizetni és kénytelenek lennénk a lakást eladni emiatt. Lehet állapotfelmérést kérni esetleg egy független szakemberrel megvizsgáltatni? Vagy ez teljesen felesleges, mert minden lakásban kötelező állapottól függetlenül? Egyszerűen nem hiszem el, hogy mindenki ki tudja fizetni a bélelés költségét, ráadásul ilyen szűk határidővel.

Mi történik, ha nem lesz kibélelve? Kijön a katasztrófavédelem és lezárják a fűtést és a vízmelegítőt vagy magát a gázt kapcsolják le? És ha így van ennek kb mennyi az átfutási ideje? 

 

Előre is köszönöm, ha van valami infó morzsa bármiről a témában!

zugloinap Creative Commons License 2016.10.05 0 0 1017

Tegnap a hirekben is bemondta valaki , hogy a szénmonoxid mergezések nem a kéménybelelés miatt vannak, hanem a visszaáramlások, illetve a rossz keszülékekk miatt.

Mi a fenéért nyomatják ezt a kémenybélelős dolgot többszázezer ft-ért?? Miértnem a keszülékek ellenőrzésére szálltak rá?

Zöldár Creative Commons License 2016.08.01 0 0 1016

 Tetesd belé a nagyobb átmérőt !

Előzmény: mj620di (1015)
mj620di Creative Commons License 2016.08.01 0 0 1015

Sziasztok.

Ha egy kazán füst csöve 150 mm. Akkor elég 150 mm es csővel bélelni a kéményt vagy inkább 180 assal? Mivel elférne bőven a 180 as is benne !

aposzám Creative Commons License 2016.07.07 0 0 1014

A főkétüsz szakértő felé a folyosón  és a nagyszobájuk bejáratnál látható az össze drága eshetőség kémény bélésekre, nyilván jut is, ha nem a legegyszerűbbet ajánlják! Fa+Vegyes tüzelésre 1,5cm vastag falú kerámia bélést ajánlanak a feliratok, és bizony azok régi kéményekbe nem férnek bele!
A gyűjtőkémények kiváltására min. 20cm átmérőjű rozsdamentes acélcső ajánlott pl. túlnyomásos-zárt kondenzációs kazánokhoz, mert annál padlófűtés nélkül pocsék a hatásfok,
így is a konyha falát ki kell fúrni a kazánhoz friss levegő számára. Tiszta égés az egész, ráadásul ki kell szedetni az összes 40x40 cm-es beton idomot, hogy újat rakjanak be helyette, mert a régi beton korrodált idomok
Fszt 15cm, 1. em 17,5cm, és csak a 2. emelet 20cm, de abba sem fér bele az új cső!

A cél = maximális költség ráverése a lakosságra EU + Ma.O. szinten is!

Előzmény: Anna Örök :) (1012)
aposzám Creative Commons License 2016.07.07 0 0 1013

Hogyne mesélték a lakótársak: Volt 1 fecni A5/2 méretben a folyósón, de a húzat (nyugat-keleti egyetlen bejárat lefújta a Főkétüsz értesítőt.
A Főkétüsz irodában elmondták, hogy 15 lakásba jutottak be 1. alkalommal a 36-ból, azaz csak azok, akiknél mindig van délelőtt otthon valaki! A többség nem kap kimenőt a munkahelyéről, másokat pedig nem engednek be a lakásukba.
Tehát várom a közös képviselő körlevelét, mert lehet, hogy 1+2. értesítés után is csak talán 20 lakásba jutottak be,

ezt a körlevélből megtudom.
Továbbá a Főkétüsznél kiderült a lakásunkról és általában, hogy fogalmuk sincs hol van kémény használat, hol nincs, ezt sehol sem jegyzik, a nyilvántartásukban nincs ilyen adat, mert
az előző évek iratait nem vitték számítógépre!

Azaz évente csodálkoznak miért nincs, és évente jobb esetben felírják a papírlapra hogy mit találtak,
de többnyire csak azt kell aláírnom, hogy megtörtént az ellenőrzés! Mert a szaladj oda munkásokat ez fárasztaná!

A Főkétüsz irodista nő elmondta, hogy a Katasztrófa védelem nagyon igyekszik, hogy azonnal mindenkinek küldjenek 1 hetes határidővel felszólítást az ellenőrzésre, mert náluk ez kb. 10 eFt díjjal jár, és aligha lehet 1 héten belül ellenőriztetni a Főkétüsznél.
De aki, mint én önként mielőbb rendezi az csak 870Ft-ot fizet utólag a Díjbeszedőnél!
Na erre rákérdeztem, hogy ennyire gonosz a törvény, hogy nem ad módot a K.Védelem megelőzésére?
Akkor elmondta, hogy ugyan 1 éven belül kell K.V felszólítás után ellenőriztetni, de mivel ezentúl 2 évente kötelező, ezért nagyon sietnek, hogy mindenhol ellenőrizzenek!

Szóval ÓRIÁSI MŰBALHÉ AZ EGÉSZ! 
Ugyanis nézz körül, többnyire családi és új építésű, vagy  pláne felújított házaknál vannak tűzesetek, és ritka az emeletes házakban, főként nem a kémények miatt...
Azt látom, hogy felületes felújító szakik-szarik pocsék munkája okoz zárlatokkal, szikrákkal tüzeket, vagy fulladásokat!
Ilyen volt a nyugdíjba ment körzeti orvos házaspár, 2. héten bennégtek a házuk emeletén a friss felújítás után. Máig sem derült ki mi okozta a halálukat!

A másik irány a  nyomor szintje felől:
2 felnőtt + 3 gyerek halála minap, ahol a benzint nem merte a csűrben tartani okkal, és talán felgyújtotta a lámpát valaki a benzinszag miatt??? Gondolom kifogástalan vas-marmon kannája sem volt.

Előzmény: Alapi42 (1003)
Anna Örök :) Creative Commons License 2016.07.06 0 0 1012

Köszönöm a választ, elég jóban vagyok a ház lakóival, nem hiszem, hogy ne szóltak volna nekünk is, ha bajuk lenne a kandallóval, vagy bármivel. (Szerintem csak nálunk jön a kátrányszag a kandallóból, máshol nem érezni.) De azt is furcsa elképzelni, hogy a kéményseprők csak úgy maguktól pécéztek ki minket. Akkor ha jól értem, önmagában csak azért, mert kandallónk van béleletlen kéménnyel, még nem lehet bármit előírni nekünk, csak akkor, ha egyébként is baj lenne a kéménnyel. Mi ilyet nem észleltünk, rendes huzata van, meg ilyesmi. Persze ettől még egy szakerő láthatja másképp és innentől újra felmerül a kérdés: milyen technológiát kell választani, hogy minél olcsóbban meg lehessen úszni. Egy látványelem miatt nem szívesen vennék fel bankkölcsönt, de lemondani se szeretnénk róla :-)

Előzmény: Varek1 (1011)
Varek1 Creative Commons License 2016.07.06 0 0 1011

  A ház és főleg a feletted lakók  viszont kérhetik a kémény bélelést, akár bíróságra is mehetnek azzal, hogy majd  a jövőben veszélyezteted az életminőségüket. De ha ők úgy nyilatkoznak, hogy egy kis kátrányszag az semmiség, akkor béke lehet.

Előzmény: Anna Örök :) (1009)
Varek1 Creative Commons License 2016.07.06 0 0 1010

 A kémény bélelés egy kémény élettartam meghosszabbító kiegészítő művelet.

 Főleg  gázfűtésnél, de a fafűtésnél is hasznos lehet.

 Tehát az hogy kell, nem értelmezhető.

 Természetesen egy új kéményt  főleg sok pénzért a szabványoknak megfelelően kell építeni egy meglévőt pedig a pillanatnyi állapotának megfelelően  minősíteni.

 Ha rossz  és főleg életveszélyes, akkor felhívni a figyelmet erre- esetleg intézkedni is

 Az hogy kátrányos,  az nem jelenti azt hogy egyben életveszélyes is lenne. Az hogy a kéményfej ronda, szintén nem jelenti azt hogy egyben veszélyes is.

 Egy leomlás,  ami azért elég ritka, más következményekkel járhat  egy családi háznál és más egy  magas emeletes háznál.

 

 Derék kéményseprőink az elmúlt 30 évben sok mindent összemostak.

 Tény hogy vannak szabványok a kéményekre, de azok nem mindegyike a beleset - életvédelem  és vagyonvédelem  érdekében ír elő paramétereket, hanem az építmény jó működése, élettartalmi és egyéb szempontok biztosítása érdekében.

 ezeket összemosni csak a nem tudás miatt vagy az üzleti érdekük miatt lehet. Mind a kettő dominál náluk.

 Nem tudnak  ezek között a követelmények között különbséget tenni vagy eleve nem is akarnak.

 

 Viszont egy vállalkozónak ha kéményt épít, az utólsó betűig be kell tartani a szabványokat  --- külön kérés nélkül. 

Előzmény: Anna Örök :) (1008)
Anna Örök :) Creative Commons License 2016.07.06 0 0 1009

Nem vagyok verekedős, így ezt a tanácsot inkább nem használnám :-). Inkább az érdekelne, hogy van-e olyasmi, amibe beleköthetnek. Tehát kötelező-e ilyen esetben bélelt kémény vagy nem? 

Előzmény: citcat 18-16v (1006)
Anna Örök :) Creative Commons License 2016.07.06 0 0 1008

Nem csak a mi kéményünk béleletlen, hanem mindenkié. Egy régi házban lakunk, a lakók többsége nem is használja a kéményt (általában gázkonvektorral fűtenek). Fűteni nem szoktunk, nem is tudnánk a kandallóval, a tűz látványa kedvéért szoktunk néhány pihenős estén begyújtani. Szerintem január óta nem is használtuk a kandallót, ha bárkinek problémája lett volna ezzel, a kéményseprők nyilván nem vártak volna nyárig. Igazából az érdekelne, hogy van-e valami kéményügyi szabály az ilyen kisméretű látványkandallóra. Kellhet-e kéménybélelés, ha igen, milyen típusú, mennyiért, stb.

Előzmény: Varek1 (1007)
Varek1 Creative Commons License 2016.07.06 0 0 1007

  fölöttünk 4 emelet van,

 

 azért a feletted lévők szót emelhetnek a kéményed béleletlensége miatt  és ők felkérhetik a kéményseprőt szakértésre !!

 tehát csak csínján azzal a fűtéssel !

Előzmény: Anna Örök :) (1005)
citcat 18-16v Creative Commons License 2016.07.06 0 0 1006

amikor melegebb van kint mint a lakásban akkor a huzat visszaáramlása miatt lehet érezni a kátrányszagot ez ellen csak le kell zárni a kandallónál a huzatajtót.a A kéményseprőt meg felvilágosítod.hogy ha szarakodik akkor addig ütöd egy vascsővel amíg mozog, te csak max 5 évet kapsz de neki tolókocsira lesz szüksége élete végéig,( ez nekem mindíg beválik.)

Előzmény: Anna Örök :) (1005)
Anna Örök :) Creative Commons License 2016.07.04 0 0 1005

Érdeklődni szeretnék, hogy ha régi emeletes házban a cserépkályha elbontása után kandallót épitettünk (már 10 éve), amit a kandallós bekötött a régi kályha (béleletlen) kéményébe, amin eddig sose problémáztak a kéményseprők, most viszont direkt a mi lakásunkra írtak ki egy soron kívüli ellenőrzést, akkor mi lehet a gondjuk? A kéménybélelést hiányolnák 10 év után? A kandallót csak romantikára használjuk :-), nem fűtésre, fölöttünk 4 emelet van, a bélelés drága mulatság lenne. Olvastam a kamix technológiáról, meg tudná mondani nekem egy hozzáértő, hogy ez jó lenne-e (ha mindenképp muszaj valamit csinálni, és ha muszáj, milyen alapon muszáj, ha eddig sose szóltak miatta?) illetve mennyibe kerül kb ez a megoldás? A kéményről csak annyit tudok, hogy kisebb az átmérője, mint ami a kandallónál szokásos (régi típusú cserépkályha-kémény) de a kandallós ettől nem rendült meg, henem megoldotta valahogy. A kéménnyel, a huzattal eddig semmi bajunk nem volt, bár nagy eső után és nagy melegben kissé kátrányszagot érzünk. Előre is köszönöm, ha segitetek megfejteni a dolgot.

Alapi42 Creative Commons License 2016.07.04 0 0 1004

  "Mi a bánatnak jár évente a fűkétüsz, pláne idén?" 

 Mert nekik ez árbevétel, ebből élnek, könnyű vállalkozás.

 Igaz mostanában ezt cáfolják, hogy így tönkre mennek úgy tönkre mennek.

 

 Gyula után     : na és !

Előzmény: aposzám (1000)
Alapi42 Creative Commons License 2016.07.04 0 0 1003

 A gyakorlat az ,hogy a társasházban több helyen kifüggeszti /kapu, postaládás helyeknél / az értesítést, egyéni házakba pedig a postaládába dobják.

 És nagyjából minden évben hasonló időpontban szokott lenni a vizsgálat.

 

 Azért egy nem lakott kislakásra is odafigyel az ember. lehet csőtörés, betörés tűz meg egyéb.

 Ha nem ér rá, akadályoztatva   van, kell lenni egy megbízottnak, különben jönnek a meglepetések.

 

 Mi lett volna ?

 Ha rajtuk múlna fegyház és teljes vagyon elkobzás.

 

 Az ómigráns környezetben azért nem ennyire bátor fiúk !

Előzmény: aposzám (1002)
aposzám Creative Commons License 2016.07.04 0 0 1002

A törvény is aljasság!
Január-februárban kerestem a Főkétusz honlapon mikor kerülhet sorra, kb. nulla találat volt

Az első kisérletről senkit sem értesítenek,
mert a törvény ezt nem írja elő, ami pofátlanság.
Jobb esetben egy papírlapot ragasztanak a ház bejárat közelében. Havonta járunk arrafelé, mert van, de nem lakott kislakás!
Ott voltam 06,20.-án, semmi nem volt látható. Kijöttek 21.-én, és második értesítést tűztek be az ajtórésbe 06.24.-i
második kisérlet címszóval. Ezt tegnap találtam meg 07.03.-án!
Úgy hallottam, hogy a törvény változott és maximum 2 évenként kell, mert
ez szerintük tartalék kémény!
Korábban azt mondták nem lehet kivenni a rendszerből, mert

tartalék fűtésre való kémény, mert mégiscsak kémény!
3-éven át kijöttek 2.-3. esetre, és megnézték a már repedezett vakolatot, hogy tényleg nincs kályhacső nyílás!
Ennyi, aláiratták, hogy ott voltak.
Amúgy mi lett volna a büntetés: Lezárják a házban a gázt netán a lakásban? Mert nincs a lakásban, más lakásoknál bevezették, amikor még kevesebbe került, azok emiatt kb. 3xkisebb számlát fizettek.
De most hőszigetelés + levegős hőcserélő olcsóbb a gáznál, vagy hasonló. Megyek lekérdezem a hőcserélő kiszállást is.

Van egy ötletem a kémény-lyuk hasznosítására: Szellőztető nyílásként jó lenne, vicc, de azt is ellenőriznék, hogy kifúvó ventillátor létezik-e?
Netán béleltetnék? Mert a felújítást csak a kőműves  kémény újra felépítésére követelték meg, nehogy leomoljon! Egyébként ezt sem fent kukkolták, csak az udvarról!

Előzmény: Zöldövezeti (1001)
Zöldövezeti Creative Commons License 2016.07.04 0 0 1001

 Ki kell vetetni a rendszerből !

 Meg vannak rá az eljárási szabályok.

 Írásban kérjed természetesen !

Előzmény: aposzám (1000)
aposzám Creative Commons License 2016.07.03 0 0 1000

Nincs bekötve az egyedi kémény, mert 40 éve elektromos fűtés van! Bár erről az elektromos pojácák nem adnak igazolást. A 3 kémény, amit 2 éve felújított a társasház 3 lakáshoz tartozik, 1 kémény 1 lakás rendszer.

Nincs gáz a lakásban, csak árammal működik minden. Terv sincs a bevezetésre, túl drága!
Mi a bánatnak jár évente a fűkétüsz, pláne idén?
Állítólag idéntől már 2 évente kötelező csak ezt semmire sem jó bagázst fizetni! Gyalázat a törvényi ostobaság!

citcat 18-16v Creative Commons License 2016.05.02 0 0 999

Ha gyüjtő kéményetek van akkor annál a lakónál nem tesznek bekötő idomot és később sem lesz már rá lehetősége ami még kérdéses hogy a bélelés és a ventilátor költsége több szokott lenni mint ha kicserélnétek a készülékeket kondenzációs kazánra ehez minden emeletről indulva beraknak külön 80 mm-es csövet. Ezzel az a baj hogy mindenkinél egyszerre kell csinálni mert ha nem fér bele a kéménybe a 3-4 cső akkor azt előbb le kell fúrni  ezért ez esetben nem értelmezhető a "mindenki csinálja magának" módszer mert akkor a később bélelő nem tudja betenni a csövet csak ha kiveszi a többiét amihez azoknak lesz egy két szava. Szerintem a leg olcsóbb és leg jobb megoldás ha mika  konvektort tesznek be váltószeleppel és tárolóval (csak ha van parapetes meglévő konvektor!!) ezt megúszod kb 350ezerből .

Előzmény: hadovaja (998)
hadovaja Creative Commons License 2016.04.22 0 0 998
Az van, hogy megszavazták közgyűlésen, hogy mindenki magának bélelteti a kéményt.
Ezzel több baj isvan, pl.közös tulajdonú a kémény, másrészt nem egyforma a béleltetés költsége, van ahol gyűjtőkémény van.
Harmadrészt pedig egységesen kéne béleltetni, pont az illesztések miaatt. Lesz olyan lakás, ahol villanybojlert szerelnek be, és az milyen, hogy 2 bélelt kémény közt nincs bélelve?mert az a tulaj lezáratja a kéményt, az alatta és felette lakóviszont béleltet?ez szabályos?
Én azt gondoltam, hogy mint a parapetes megoldásnál, egyszerően csővet szereltetek bélelés helyett. A gázbojlerünk nyílt égésterű, ahogy mindenkinél a házban.
Hol, ki mondja meg, lehet-e?
A Katasztrófavédelem szólitotta fel a házat béleltetésre, a főkétüsz kft javaslatára
Előzmény: Calcitos (996)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.21 0 0 997

Lesz ott baj, ha nekiállsz hivatalosan...

Előzmény: hadovaja (995)
Calcitos Creative Commons License 2016.04.21 0 0 996

A lehet és a szabad az két különböző kategória.

 A fogalmazás se elég világos. Tehát a gáz bojler füstelvezető csövét akarod összekötni valami saválló csővel ! ?

 Az a saválló cső hogy jön a képbe ? Talán már ott van a kéményben ? Meg a furán -flex miért merült fel ?

 Természeten meg lehet ezeket csinálni. A lényeg hogy az égéstermék akadálytanul kimenjen.

 Egyáltalán miért bélelsz ? A társasház felszólított ? A kéményseprő felszólított ?

Előzmény: hadovaja (995)
hadovaja Creative Commons License 2016.04.21 0 0 995
Társasházi kéménybélelés gyanánt a gázbojler csövét folytatólagosan, kéményen belül össze lehet kötni saválló füstcsővel?  nem akarunk furanflexelni meg egyéb túlbonyolított baromságokért százezreket fizetni.
Mi vagyunk a legfelső emeleti lakók, felettünk már csak a födém van, és lapostető.


Mara300 Creative Commons License 2016.03.12 0 0 994

Ertem, köszönöm.

 

Majd ha nemsokara konkretum lesz, es valami nem tiszta, jelentkezem.

Üdv.

Előzmény: Palási (993)
Palási Creative Commons License 2016.03.12 0 0 993

Akkor ez egy méretes tűzhely.

 A tetejét platninak nevezik, aminek a közepén van egy lyuk ezen  vannak un. platni karikák. Ezek mind öntött vasból készülnek Ha a karikákat levesszük gyorsabban lehet főzni, ...igaz a lábas  / a fazék kormos lehet.

 mennyinek kell lenni a kémény magasságnak ? Hogy legyen megfelelő huzat.  De a távot nem a kénylyuktól mérik hanem a rostélytól. Olyan 6 m általában elég  a kémény tetejéig..

Előzmény: Mara300 (992)
Mara300 Creative Commons License 2016.03.11 0 0 992

Palasi, nagyon köszönöm Neked, most legalabb lett valami fogalmam a dplogrol.

 

Igen anyukam öreg, (hihi, ...en is DDDD; ) de unokak vannak, marmint nekem,  tehat a "jövöe" a vilag ..D;).

 

A sporhelt regi, nagyobb mint az atlag, vagyis szelesebb meg hosszabb is, 2 sütö van egymas alatt, de a csö kimenet a szokasos.

Van rajta 2x gyürüs ... hm... hogy mondjak ezt? - resz. De mar regota nincs üzemben, de nagyon jol tartja magat. Samot, stb kifogastalan. Most lemertem: 175x72, plussz a keret. Meg vannak "rudak" meg körbe, vagy hoogy mondjam Neked.

 

A "gerinc magassag" az a tetö magassaga?

 

Kb a tetö magassagatol , attol lefele 1/3 resznel mey ki a kemeny.

Tehat ha kb  -most csak irok valamit-  a tetö kb 3 meter belmagas, akkor a kemeny  (ugye most az eternitcsö  "helytarto " van ott) ugy kb 2 meternel bujik ki lentröl szamitva.  A nyeregtöl  1 meter lefele a tetö padlojatol meg a kibujasig van vagy 2 meter.

 

Kerdezhetem meg Töled, hogy a jövöbeni konyha kemenylukjatol szamitva a kemeny vegeig a kemenynek hany meternek kell lennie?

Vagy csak az szamit, hogy a "nyeregtöl" 80 centire a vegen magasabb legyen a kemeny?

 

Kösz a türelmedet velem, üdv, Mara

Előzmény: Palási (991)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!