Keresés

Részletes keresés

minden_OK Creative Commons License 30 perce -1 0 215957

Igen, jó totál beszívva lenni, erről beszélek. A Sándorok adagolják az anyagot: örök életed van, csak higgyé nekem, mert én az ige fényében eztet is jól látom, megtartatsz kegyelemből, hit által és én véletlenül pont tudom miben kell hinni ők nem, semmi dolgod ez elvégeztetett, predesztináció a hegyek alapjai óta, szíjjá tesó, tüdőzd le, lazulj el.... a detox viszont kemény tud lenni.

Én azért azt gondolom, hogy ha valaki Krisztus teljességére jutott annak nem itt-ott pislákol a levadászandó világosság részlet a felekezetek háborgó tengerében, hanem atomvillanás égeti ki a retináját és meg se karcolják a világ dolgai és csak zúzza a szellem kardjával a buzikat meg a migránsokat szeretetből, igei alapon, a konzervatív értékrend szerint. Érted. Kiáll a hajó elejére és egykedvűen lecsendesíti a felekezet-tengert armani öltönyben, mert mégse csendesíthet tengert az ember mackóban vagy atlétában.

De hunnést tudja az ember, hogy bibliai igazság motoszkál benne? Onnan, hogy a fészbúkon isten ráerősít? Én annyit szívtam má' hogy annak sem hinnék, ha a világosság angyala mondaná két ölelés között, nemhogy a jútúb. Az igazságról keveset tudok, de annyit igen, hogy nincs ingyen ebéd: nem emailen jön, és nem pihepuha ölelés jár mellé, hanem jó kemény tüske az oldaladba meg a sátán angyala, meg a gyötrés, meg az üldöztetés. Ha ezek nincsenek, nem valószínű, hogy az igazság motoszkál, hanem csak valami Sándor bódít éppen, hogy belazulj a nyírásra.

Előzmény: Vörösszőnyeg (215956)
Vörösszőnyeg Creative Commons License 2 órája 0 0 215956

Aki nem bírja a kábítószert meg a piát, na, annak való az Élet. Ott tévedünk, tévedtünk, hogy a Krisztus teljessége nem egyéneknek, hanem földön túli (földönkívüli) szervezetnek, a Krisztus testének az öröksége. Egy egy prédikáció, világosság-részlet a dinamikusan változó élő szervezetben adódik, hol itt, hol ott, meg lehet találni, meg lehet keresni. Amikor valami ének vagy bibliai igazság motoszkál benned, aztán kinyitod a fészbukot, jutyúbot, kapsz egy e-mailt, és épp arról van szó, akkor gyanús, hogy Istentől van. Pláne ha kapsz még hozzá ölelést is az égiektől. Sok kis és nagyobb közösségben mozog most a Szellem, valami készül. Nem személyhez kötődik, ez szinte bizonyos. Egyre többen változtatják meg korábbi retorikájukat önkritikusan a ŕégebbi motorosok közül. Abban igazad van, hogy akik ragaszkodnak a törvényhez, az újszövetségből is csak a korlátokat olvassák ki. De most sokan lesznek, egyre tőbben, akik nem, minden hagyományos egyházban vannak megújulások, mozgalmak.

 

Előzmény: minden_OK (215936)
Báthory Ödönke Creative Commons License 3 órája 0 0 215950

Mi az ami hosszú, kemény és a fiatal férfiaknak van?
Katonai szolgálat.

Előzmény: hegefeco (215948)
hegefeco Creative Commons License 4 órája 0 0 215948

Nem a Gyülekezet változott, hanem a Fidesz vált konzervatívvá – vallja Hack Péter jogászprofesszor

(aki mellesleg alapító tagja a Szabad Kezdeményezések Hálózatának NS-sel együtt, de mostanában örök konzervatívnak tünteti fel magát)

http://mandiner.hu/cikk/20181010_hack_peter_interju

ui.

Jut eszembe , mije nő egy férfinak 50 év felett?
Az erkölcse


zsivany5 Creative Commons License 8 órája 0 0 215947

Szerintem ez nem tulkombinalas. En csak kovetem a helyi szokasokat.

 

Bar, itt megesett, hogy az egyik ilyen nagy letszamu templom vezetojenek fia

felnott koraban ongyilkos lett. (Miert van ezeknek soretes puskajuk?)

Aztan az a gyulekezet kisse lecsendesult.

 

A papa irt egy konyvet valami olyan cimmel, hogy Okozat altal vezetett elet.

Aztan szerintem a belso korokben mar sejtettek ennek a lehetoseget, es gondolom

nagyon imadkozhattak, hogy ne ez legyen.  De aztan a valoszinuseg hosszutavon

valo megjatszasa nem jott be.

 

Most csak ennyit, mert mingya zsivany6 leszek.  Van cenzura az indexen is.

Előzmény: Viragszirom22 (215921)
minden_OK Creative Commons License 8 órája 0 0 215946

Egyébként igen. Pál pl. sokkal korrektebb volt a leveleiben, amikor a gyaloghívők kérdéseire válaszolt: nyíltan elmondta, hogy ez az Úrtól vett parancsolat ezt meg ő mondja mint hitelt érdemlő ember. De hát akkor Pál a saját magától beszél a bibliában nem isteni sugallatra karcolta a mennyből a bötűket? Mondjuk az tuggyuk, hogy nem lehet, még ha ő mondja is, hogy írt olyanokat, amit nem az Úrtól vett. Nyilván azt is az úrtól vette, hogy nem tőle vette, ahogy a Sándor nem az Úrtól vette, hogy tőle vette... mindegy.... két hal, öt kenyér, egy ház...

Előzmény: Báthory Ödönke (215944)
ferrreee Creative Commons License 8 órája 0 1 215945

ja és még mielőtt valaki azt hinné hogy a személyes sérelmeimen kesergek, nem. ezek a dolgok a hgy-sek részéről a teljesítménykényszer tévtanítása (kicsikkel nem foglalkozunk, hulljon a férgese) és egyéb tévtanítások és mentalitások miatt vannak. ezekre a tévtanításokra mutatok rá azzal, hogy leírom ezeket a régi eseteket.

 

Előzmény: ferrreee (215941)
Báthory Ödönke Creative Commons License 8 órája 0 0 215944

Neked csak ne legyenek kérdéseid. Fizesd a tizedte, adakozzál, majd ők kérdeznek helyetted is.

Előzmény: ferrreee (215941)
Báthory Ödönke Creative Commons License 8 órája 0 0 215943

Nem számít. Légyeg hogy fizessenek érte.

 

Előzmény: friss szél (215942)
friss szél Creative Commons License 8 órája 0 0 215942

Csakhogy az aligha Isten szelleme...

 

 

Előzmény: Báthory Ödönke (215939)
ferrreee Creative Commons License 8 órája 0 1 215941

nekem egyszer olyat is mondtak, hogy "mindig szomorú képpel ülsz csak ott hátul".

hát bakker, kezdő keresztényként volt egy csomó kérdésem, egy csomó problémám, egy csomó olyan, amit már akkor láttam hogy a bibliában nem az van, amit a hgy tanít... mit kellett volna csinálnom, ugrándozva hallelújázni?

"nem vagy happykeresztény? hulljon a férgese"

Előzmény: Báthory Ödönke (215940)
Báthory Ödönke Creative Commons License 8 órája 0 0 215940

Egy darabig filmezték az oda látogatókat. De lehet hogy már nem bólogattál elég lelkesen a HGYBen. Vagy ha csak a legjobb barátodnak elmondtad, az se volt titok. vagy akármi.

Előzmény: -SzőkeHerceg- (215933)
Báthory Ödönke Creative Commons License 8 órája 0 0 215939

Amíg van rá fizetőképes kereslet akiket el lehet hitetni, addig igen.

Előzmény: friss szél (215932)
minden_OK Creative Commons License 9 órája 0 0 215938

Mert nem tudsz igazi agapé hitvitát folytatni. Pl. amikor szeretetből hitvitázunk ilyet nem mondunk hogy "nem értem" érted? A "nem értés" az a többi felekezet dolga, a mi felekezetünk dolga az "értés", pl. az értés igét így kell ragozni, amikor szeretetből hitvitázol:

ÉN ÉRTEM

MI ÉRTJÜK

ŐK NEM ÉRTIK

Hozzáteheted pl. hogy az "ige fényében", az fontos.

Előzmény: -SzőkeHerceg- (215933)
minden_OK Creative Commons License 9 órája 0 0 215937

Igen. De mégis kinél van? Azt mondjátok a Sándornál nincsen, mert csak nyírni tud, semmi legeltetés. Nálam sincsen, bár én nem is nyírok, mondjuk nem is legelek. De akkor kinél van? Hitessen már el valaki könyörgöm....

Előzmény: vfo (215934)
minden_OK Creative Commons License 9 órája 0 0 215936

Jöhetnének már ezek az igazi prédikátorok. Bár attól tartok keresztre feszítenénk őket, mert pl. hat kenyeret kérnének öt helyett és az az "ige fényében" már eretnekség lenne bibliailag, szeretetből, látás alapján még akkor is ha feljegyzés van. Mondjuk az is lehet predesztináció szerint becsapható birkáknak vagyunk eleve elrendelve a hegyek alapjainak lerakása előtti időktől fogva, hogy farkasok nyírjanak, nem? De. Már megint igazam van. És még halat sem kérek, bár szeretem.

 

És ha szeretném, ha valaki jól becsapna? Elmondaná, hogy miben kell hinni, hogy örök életem, meg migránsverő vasvesszőm lehessen. De úgy hogy el is higgyem, na ez a nehezebb, farkas legyen a talpán..... Cserébe nyírhatna, megérdemli.... Sándornak pl. azért nem engedem, hogy nyírjon, mert nem fárasztja magát különösebben, én ugyanis konok birka vagyok: nagyon el kell hitetni ahhoz, hogy nyírhasson. Nem esek hasra egy kis bibliaidézgetéstől. Mondjuk hal meg kenyérszaporítás, az már megtenné, akkor már megállnék egy kis nyírásra, de csak addig amíg eszembe juttatná valaki szeretetből, figyelmeztetőleg, az "ige fényében" hogy egyiptom mágusai is tuti tudnak halat meg kenyeret szaporítani.

 

Mindegy. Tehát öt kenyér és két hal ugyanabból a házból... aki többet kér az Simon mágus, nem nyírhat. De milyen hal? Füstölt lazac lehet pl., de szabad vízi ám, nem tenyésztett? Az elég drága, de kóser. Örülök, hogy te is ilyen világosan látod ezeket a dolgokat az ige fényében, vannak itt még ilyenek....

Előzmény: Vörösszőnyeg (215930)
Eklatáns Béla Creative Commons License 9 órája 0 0 215935

"Nem lesz ott többé csupán néhány napot ért gyermek, sem vén ember, a ki napjait be nem töltötte volna, mert az ifjú száz esztendős korában hal meg és a bűnös száz esztendős korában átkoztatik meg." Ézsaiás

 

 

Itt az új földről beszél Ésaiás (ld. 65:17 - Károli), ami a millenejom UTÁN lesz (ld. Jel 21:1 - Károli), ahol Ésaiás szerint lesz halál (ld. 65:20 - Károli), ugyanakkor János szerint nem lesz halál (ld. Jel 21:4 - Károli). Akkor most lesz halál (Ésaiás) az új földön a hitgyüli hivatalos álláspontja szerint vagy nem lesz (János), Priszikém...?

;-)

Előzmény: Prisztcilla (215911)
vfo Creative Commons License 9 órája 0 0 215934

Mindig az a lényeg, hogy kinél van az Úrnak beszéde. A többi locsogás érdektelen. 

-SzőkeHerceg- Creative Commons License 9 órája 0 0 215933

az a vicc, hogy én akkor nem is monttam hogy vótam a bagyba.

 

még véletlenül se, az én kicsi titkom vót, akkor mér lettem lefárasztva nem értem.

 

zsigerből bagyolás vót 2003-ban? 2001-2002-ben is? Mostan mi van?

 

vagy a bagyban valaki rásprézte festékkel pólóm hátára, hogy bagy? vagy paranojadémon mondta hogy oda is párhuzamosan? vagy nem jártam eleget a hgybe sokat eltűntem meg nem láccódtam ilyenek? Nem értem.

Előzmény: -SzőkeHerceg- (215929)
friss szél Creative Commons License 9 órája 0 0 215932

Igazi Simon mágusként árusítják a Szent Szellemet.

 

Ha ez egyáltalán lehetséges?

 

Előzmény: Vörösszőnyeg (215930)
vfo Creative Commons License 9 órája 0 0 215931

"A fentiek alapján állítom, hogy ők ekkor még nem akarták végigvinni a szakadást."

 

Egy szakadás soha nem úgy megy végbe, hogy egyik pillanatról a másikra kiválik egy csoport egy gyülekezetből és új kijelentések alapján másfajta igehirdetéseket tart.

 

Gondolj Lutherre és a 30 éves (vallás)háborúra.

 

A szakadás mindig egy folyamat végeredménye. A hágyé immáron 20 éve háborúzik a BPA ellen. Győzni nem fognak, ám a gyűlöletkeltés módszerét rendszeresen gyakorolják.

Előzmény: Báthory Ödönke (215923)
Vörösszőnyeg Creative Commons License 10 órája 0 2 215930

Maradjatok ugyanabban a házban, és azt egyétek, igyátok, amit adnak, mert méltó a munkás a maga bérére. Ne járjatok házról házra.
Lukács 10:7 HUNB
https://bible.com/bible/1239/luk.10.7.HUNB

 

Az evangélium szerint Jézus mondta ezt az először elküldött missziósoknak, akiknek minden túlélő felszerelés nélkül kellett útra kelni. (Múltkor megnéztem, hogy hány böröndöt pakoltunk össze négyen egy öt napos útra, és arra jutottam, hogy az evangélista és apostol küldetés nem feltétlen nekünk való. - A jelek szerint a Németh családnak sem.)

 

Ha az eredeti szituációhoz hozzávesszük Jézus azon parancsát, hogy ne gyűjtsetek földi kincseket, egyértelmű, hogy azon egyházi szerveződések, amelyekben a funkcionáriusok kötelező/ajánlott/hitedre bízzuk alapon tizedelést vagy adakozást tanítanak, egyrészt messze járnak az eredeti üzenetben rejlő felhatalmazás értelmétől, másrészt tökéletes hitbeli deficitben szenvednek. Hiányzik az a világosság a nyúltagyukból, hogy az égi ellátás ingyen kegyelemből van, nem elvárható vagy elvárandó emberektől. Akit Jézus valóban elküld, annak Istentől, és csakis tőle ígéret szerint jár a szükségleteknek megfelelő gondoskodás, de ezt nem lehet igebunkókkal vagy sejtetéssel kizsarolni.

 

Amit a valódi apostoloknak és egyéb missziósoknak meg kell tanulni, hogy külön ezirányú munka nélkül elfogadják az ajándékokat, a kaját, piát, ruhát. Amint prédikálnak erről, már nem lesz Isten ingyen ajándéka, hanem emberektől származó bér. Aki bért kap emberektől, az azt fizetőnek tartozik elszámolással.

 

A rablók, csalók ismérve, hogy nem számolnak el a fizetők, becsapottak és kiraboltak fele, mert erre megvan a filozófiájuk: a kifacsart igemagyarázatok, miszerint a hívek tartoznak a vezetőknek a bérrel, de a vezetők erről nem kötelesek elszámolni. Namost milyen munkaadó az, aki csak fizet, de nem követel? Ja, hogy akkor mégsem munkaadó a hívő, hanem csak birka? Vagy Istennek tartozik, de Isten direktbe átengedi a befolyt javakat a funkcinak? Azt gondolom, hogy ha Isten feljegyeztette az ószövetségben több ízben is részletesen, tételesen, hogy milyen adományokat adtak Izrael vezetői Istennek, és nyilván a Léviták is vezettek valamiféle nyilvántartást az adományokról, áldozatokról és a tizedekről, akkor nem jogos az az elképzelés, hogy a mai vezetők mentesek ezen elszámolási kötelezettség alól. Egyszer volt olyan, hogy a templomra gyűjtött pénz nem a templomra lett költve, de hamar kiderült a turpisság. 2 Kir. 12.

 

Ha nem kérik az ellátást, nem prédikálnak róla, hanem csak elfogadják az így valóban önkéntes felajánlást, az Istentől származó ingyen ajándék lesz, és annak a munkának a jutalma, amivel Isten fele tartoznak elszámolni. Ez a magatartás mutatja a hitet is az isteni kiküldetésben, felhatalmazottságban.

 

Ha kérik, elvárják, követelik, kizsarolják vagy nyomásgyakorlással kiprédikálják a pénzt az emberek zsebéből, azt mutatja, hogy nincs megfelelő hitük önmaguk isteni küldetésében. Nem hisznek az ingyen ajándékban, nem hisznek abban, hogy tényleg Isten munkáját végzik, vagy azt hiszik, hogy meg kell dolgozni külön a bérért. Vagy ez így mind együtt. 

 

A megagyülekezetek aranyban dúskáló vezetői az eredeti küldetésük korlátain és hatáskörükön jócskán túllépve pénzzé tették Isten ajándékát. Igazi Simon mágusként árusítják a Szent Szellemet. Ameddig persze le nem hull a lepel, el nem fogy a becsapható birka.

 

Akkor fogy pedig el, ha van választási lehetőség. Ha megjelennek a krisztusi prédikátorok, akik csak öt kenyérkét és két halat kérnek el, és azt is csak azért, hogy szétosszák a lelkes hallgatóság között, igazságosan, mindenki szükségletei szerint.

Előzmény: friss szél (215922)
-SzőkeHerceg- Creative Commons License 10 órája 0 0 215929

Nu láccik, hogy te nem jártá hgybe meg bagyba párhuzamosan. Én a HGYben tuttam meg a bagyosokról, hogy meg még meg az is. Sok borzalom és jobban teszem ha elfelejcsem őket.

 

Mostan néztem statisztikákat amik szerint EgyIgazÖrökSzűzOrbán óta nőtt a szakadék az alacsony és magas jövedelműek között. Nagyon kérdés nekem, hogy egy ilyet hogy illesszek be a kereszténységembe. Krisztus is stróman vagy mostan mit csinál meg ilyenek. Jó lenne ha a hitrádión felszólalna mondjuk Ken Baba pásztor és szóval pásztori megvezetést szeretnék kérni rádijósan.

 

"Sziasztok! Nagyon örülök,hogy megint a hitrádiót hallgatjátok. Tegyetek fel kérdéseket, Ken Baba Looserville HGY-és pásztora fog válaszolni."

 

Előzmény: ferrreee (215914)
Paleokrites Creative Commons License 11 órája 0 0 215928

jaja, durván átverés...., minden vallás az, csak azok nem, akik nem veszik észre, akiknek a konc kell, mindegy mit ígér, mit mond, mit takar.... :)

 

 

Előzmény: árnyékvölgy (215881)
Báthory Ödönke Creative Commons License 11 órája 0 1 215927

Ezt is elmondta az átkozódós prédikában. AZért, mert loptak az ő kertjéből. Mert oroztak az ő nyájából. Mert az életére törtek. Mittudomén. Van a paranoiának ezer megnyilvánulása, amiket itten elég alaposan kitárgyaltunk. De ha megfigyeled az Ajándéknak azóta megjelent megnyilvánulásait, hogy nevezi őket? Autonómos csoportosulás, Piszter úr, Takács úr satb. Ezzel is kimutatja a távolságot, amit nem tudok másként nevezni. Szeretetlenség (passzív eset), illetve súlyosabb esetben gyűlölet.

 

b

Előzmény: ferrreee (215924)
hegefeco Creative Commons License 11 órája 0 0 215926

Részlet a tegnap esti prédikációból:

Nagyon sok dolgot testi módon kezdtünk el. Visszagondolok, hogy kezdtem el szolgálatomat-
szégyellem...
...Tavaly decemberben elküldték, amit 76-ban mondtam Debrecenben, egy összejövetelen,
a mai napig nem mertem meghallgatni. Mondták, hogy nem ciki, de hagyjuk...

Erről a videóról van szó: 

https://youtu.be/uZbscQWYDKI?t=329054:50-től és 1:03:20-tól Németh Sándorról pár percben

1976 novemberében történt Feketem Imre, és Kerekes Ernő előadásában


Báthory Ödönke Creative Commons License 11 órája 0 0 215925

És hát mi vinné jobban előre Isten munkáját, mint egy gamer számítógép, amivel a Sasfióka vadászhat a gonoszokra?

Előzmény: friss szél (215922)
ferrreee Creative Commons License 11 órája 0 0 215924

de akkor is ugyanaz a kérdésem: miért gyűlölné ns a kilépetteket? nem gyűlöli, csak épp nem tartja őket kereszténynek, sőt, rosszabbnak tartja őket

Előzmény: Prisztcilla (215918)
Báthory Ödönke Creative Commons License 11 órája 0 0 215923

Persze hozzáférhetett. De ha ő nem tekintette volna magát már HITesnek, akkor simán egy üres dokumentumra is megalkothatta volna a mondókáját. Ráadásul az ebben az időben született leveleket (például az általános bocsánatkérő levelet) a HITes pozíciójukkal írták alá. Ervin presbiter, Takiferi diakónus. Norbi koordinátor satb. Kivéve a Görbicet, aki azt írta magáról hogy hívő. A fentiek alapján állítom, hogy ők ekkor még nem akarták végigvinni a szakadást. 

 

b

Előzmény: vfo (215913)
friss szél Creative Commons License 11 órája 0 0 215922

Isten munkájára, amit feltétlen támogatni kell...

 

 

 

Előzmény: Viragszirom22 (215921)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!