Keresés

Részletes keresés

selay Creative Commons License 45 perce 0 0 216212

1842-ben a jeruzsálemi főrabbi a "zsidó nép egyik ágá"nak ismerte el a őket, mert "ők is vallják a Tóra igazságát". Forrás: Wikipedia

 

Ha vallják, akkor szerintem vonatkozott.

 

Előzmény: friss szél (216209)
selay Creative Commons License 1 órája 0 0 216211

 

Bocsánat a késlekedésért.

 

"Itt (Máté 18) nem olvassuk, hogy miután a király megbüntette a gonosz szolgát, rendelkezett volna arról, hogy a börtönbe vetett másik adóst engedjék ki... vagy itt csak anyagiakról van szó?"

 

Ez egy példabeszéd, nem tér ki a másik adós sorsára, de tudjuk, hogy Isten kegyelme felülírja a felebarát kegyetlenségét,  ennek fényében a gonosz szolga által nyomorgatott, bebörtönzött szolgatárs nyilván megszabadul. 

Bibliai tény: Isten nem bocsát meg azoknak, akik embertársaik felé könyörtelenek, az ilyenek hiába is hivatkoznának Jézusra. A megkegyelmezettek nem szeretetlenek, nem gyűlölködnek, szívük lágy és könnyedén elengedik sérelmeiket. 

Isten nem árasztja kegyelmét megátalkodottakra. A meg nem bocsátás tulajdonképpen az óember dédelgetése, sérthetetlenségének lobogtatása, az ego bálványozása, ami kizárja az önzetlen szeretetet, ezért köze sem lehet a szeretet Istenéhez.

 

Elképzelem, milyen lehetne a mennyek királysága, ha olyanok is bekerülnének, akik nem bocsátottak meg egymásnak. Lenne ott lehetőség elkülönülésre, vagy arra, hogy utólag megbocsássanak testvéreiknek? 

 

 Szerintem nem :) 

Előzmény: friss szél (216110)
friss szél Creative Commons License 2 órája 0 0 216210

Az kicsét odébb van....  :-)

 

 

Előzmény: selay (216208)
friss szél Creative Commons License 2 órája 0 0 216209

De jó, hogy itt vagy! Lenne egy kérdésem:

 

A samáriaiakra vonatkozott a Törvény? Mint a zsidókra?

 

fontos lenne... :-)

 

Előzmény: selay (216208)
selay Creative Commons License 2 órája 0 0 216208

Érden lakom.

Előzmény: friss szél (216096)
selay Creative Commons License 2 órája 0 0 216207

Teljesen világosan észlelhető 00:39-nél a vágás, és hogy hiányzik az általad idézett mondat eleje. És így folytatja: "Amikor ezt hallottam..." tehát Ivánnak előzőleg már ismerete volt erről a prédikáról. Nekem nagyon tetszik, hogy így megfelel rá. Legalább ilyen módon legyen cáfolva NS, ha már a hallgatói nem állnak fel a székből, amikor  a meg nem bocsátás létjogosultságáról prédikál! 

Előzmény: ferrreee (216200)
selay Creative Commons License 2 órája 0 0 216206

Ha már megírta más, elnézést, nincs időm végigolvasni az utóbbi napok kommentjeit.

Szóval:  a Dombóvári Gyülekezet NEM a Hit Gyülekezetéhez tartozik!  Nézzetek utána, semmi köze a HGy-hez!!! Ez a neve:  Dombóvári Gyülekezet.

 

 

Előzmény: friss szél (216140)
friss szél Creative Commons License 3 órája 0 0 216205

Nem semmi mekkora tömegek! Ott hogy viszik körbe a kosarakat? Hány dicséretet énekelnek el, amíg mindenhova elviszik? De most komolyan.

 

 

 

Előzmény: Kútásssssó (216201)
friss szél Creative Commons License 3 órája 0 0 216204

Ezt a Veszprémben elhangzott prédikát meg lehet hallgatni valahol?

Tudtok adni linket?

 

 

Előzmény: hegefeco (216202)
ferrreee Creative Commons License 3 órája 0 0 216203

ok

Előzmény: hegefeco (216202)
hegefeco Creative Commons License 3 órája 0 0 216202

Na még egyszer, Iván prédikációját nem a Veszprémben elhangzott prédika ihlette. 

Előzmény: ferrreee (216200)
Kútásssssó Creative Commons License 4 órája 0 0 216201

Daniel Kolenda  és Reinhard Bonnke.:

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=MVd97AP_m6A

ferrreee Creative Commons License 5 órája 0 0 216200

hát, 00:39-nél mondja :)

igaz, mintha ott ki lenne vágva valami, "... gyülekezet vezetője mondja" - a ...-nál van egy vágás.

persze, nincs kimondva, de szerintem elég egyértelmű...

Előzmény: hegefeco (216199)
hegefeco Creative Commons License 5 órája 0 0 216199

"folk iván új videója a hgy-s "nem bocsátunk meg" elszólásból indul"

NEM ÉS NEM

Iván nem is tudott még a felvételről, amikor már leírta a hétvégi prédikája témáját. A kettőnek annyi köze lett egymáshoz, hogy egy héten jelentek meg, de nincs emberi módon ok-okozati összefüggés a kettő között!!!
Nem tudom, hogy mire alapozod az állításod...

Előzmény: ferrreee (216192)
Vörösszőnyeg Creative Commons License 5 órája 0 0 216198

Isten törvénye egyetemleges, "mindenkinek szól":

 

Mert mikor a pogányok, a kiknek törvényök nincsen, természettől a törvény dolgait cselekszik, akkor ők, törvényök nem lévén, önmagoknak törvényök: Mint a kik megmutatják, hogy a törvény cselekedete be van írva az ő szívökbe, egyetemben bizonyságot tévén arról az ő lelkiismeretök és gondolataik, a melyek egymást kölcsönösen vádolják vagy mentegetik.)
Róma 2:14‭-‬15 HUNK
https://bible.com/bible/84/rom.2.14-15.HUNK

 

Mikor ugyanis azok a nemzetek, melyeknek nincs írott törvényük, természetszerűleg teszik a törvény dolgait, bár törvényük nincs, maguk képezik a törvényt maguknak. Ezek ugyanis kimutatják, hogy a törvény kívánta tett a szívükbe van írva, amennyiben lelkiismeretük velük együtt tanúskodik, sőt tanúskodnak szívük fontolgatásai is, melyek egymást hol vádolják, hol védelmezik. A lelkiismeret és e következtetések fognak majd tanúskodni ama napon is, melyen Isten az emberek rejtett titkait, ahogy az én örömüzenetem mondja , a Krisztus Jézuson át meg fogja ítélni. Ha ellenben a körülmetéletlenek a törvény igazságos útjait megőrzik, körülmetéletlen voltuk nem számít-e majd körülmetéltségnek?
PÁL LEVELE A RÓMAIAKHOZ 2:14‭-‬16‭, ‬26 CSIA
https://bible.com/bible/526/rom.2.14-26.CSIA

 

Jézus számtalanszor felhozta például azokat a nem zsidókat, akik hitben és Isten akaratának a megértésében kenterben verték Izraelt:

 

Dél királynője feltámad az ítéletkor e nemzedék férfiaival, és elítéli őket, mert ő eljött a föld végső határáról, hogy meghallgassa Salamon bölcsességét; de íme, itt nagyobb van Salamonnál. A ninivei férfiak feltámadnak az ítéletkor ezzel a nemzedékkel, és elítélik, mert ők megtértek Jónás prédikálására; de íme, itt nagyobb van Jónásnál.”
Lukács 11:31‭-‬32 HUNB
https://bible.com/bible/1239/luk.11.31-32.HUNB

 

Ezen kívül ne keverjük össze azt, hogy az un. civilizált társadalmak sokszor éppen bibliai előírasokkal összhangban meghatározták a saját szabályaikat, és ezen szabályok alapján az államra ruháztak többek között szociális feladatokat, azzal, hogy szerinted ez helyes-e a Biblia alapján. Az előnbbi tények alapján az adófizető elvárhatja, hogy a feladatokat az állam teljesítse. Az, hogy te elvárod-e, és hogy szerinted a Bibliából az elvárás nem vezethető le, más dolog.

Előzmény: ferrreee (216194)
ferrreee Creative Commons License 5 órája 0 0 216197

na, ha már prófétálás... nekem van pár álmom, amelyek alapvetően meghatározták az életemet.

leírok most 3 ilyen álmot, amelyek "egy sorozat" volt, összefüggéssel. kb 20 éve álmodtam őket, és én értem is az üzenetüket, de csak úgy 80%-ban.

nézzük, van-e valaki, aki megfejti nekem a hiányzó 20%-ot. :)

annyit segítek, hogy nem a hgy-vel kapcsolatos!

 

1: valami sötét, mély kriptában voltam, amely iszonyatosan nagy kiterjedésű volt, nem lehetett látni a falait (mintha nem is lettek volna neki), és a plafont is csak sejteni lehetett. itt-ott koporsók és kőkoporsók voltak, de a sötét miatt alig lehetett látni. az egészet áthatotta valami brutálisan iszonyatos érzés, nem féltem, de az iszonyatos érzés sokkal súlyosabb volt, mint bármilyen félelem.

2: egy temetőben voltam, ami egy kisváros vagy kis falu temetője volt, nem volt nagy, viszont marhára kidolgozott síremlékek, sírok voltak, mind fehér márványból, nagyon részletes díszekkel. a sírok szinte össze voltak építve, annyira elborította őket a sok márványdísz (ilyen barokkos jellegűek). az egészet még szépnek is lehetett volna tartani, ha nem lett volna UGYANAZ a mély iszonyat érzés ami a lenti kriptában. sőt, annál még súlyosabb volt!

3: egy magas hegy tetején voltam, ahol valami hatalmas kő boltív alatt álltam, és nagyon szép idő volt, friss levegő, kellemes hűvös idő. az iszonyat érzés teljesen eltűnt, nagyon jó volt itt lenni, mégis, valami nagyon mély szomorú érzésem volt, de eközben valami jó is...

 

na? :)

ferrreee Creative Commons License 6 órája 0 1 216196

na ja, az öngondoskodás, meg összefogás a keresztények között... nem lenne rossz.

mondjuk én az apcselben leírt "mindenük közös volt" dologban nem értek pár dolgot... pl miért adták el a földjeiket, amikor inkább azt kellett volna csinálni hogy közössé teszik a földet és megtermelik maguknak az ételt... na persze tudjuk a mai, általánosan elfogadott magyarázatot: mert azt várták hogy hamar visszajön jézus. hát de nem jött...

 

hát, nagyon messze vagyunk még attól is, hogy annyira szeressük egymást, meg annyira közösségben legyünk egymással, mint amennyire a vér szerinti rokonainkkal vagyunk... pedig annál nagyobbnak kéne lennie...

Előzmény: friss szél (216195)
friss szél Creative Commons License 6 órája -1 1 216195

Erről anno tanított Sándor is, hogy ne az állam bácsiban bízzunk, mint tették ezt a szocializmusban, hanem öngondoskodónak kell lenni, persze, imádkozva, hogy Isten áldjon meg... 

 

A vidéki gyülimben kitalálták, hogy legyen saját kis piacunk, onnan vásároljunk, a tesótermelőktől. Behozták az előtérbe az árujukat, és lehetett vásárolni. Kevés hátsósoros volt az eladók között... szóval, amolyan kommunát akartak kialakítani, vagy mit, meg hogy keresztény a keresztény vállalkozónak dolgozzon, ilyenek... nem tudom, hol tart a gazdálkodás...

 

 

Előzmény: ferrreee (216194)
ferrreee Creative Commons License 6 órája 0 0 216194

"Hát, a Biblia nem a pogányokról szól, ez igaz. De hívőként mondhatom, hogy az Isten által leírt rend, rendszer az ideális. Ha egy állam keresztényként aposztrofálja önmagát, akkor miért ne vehetné alapul a bibliai példát."

 

nem ideális, mert nem szól a pogányoknak. a világnak semmiféle üzenet nincs istentől, csak az hogy térjenek meg és kövessék jézust. nincs üzenet államberendezkedésre, vagy bármi ilyesmire. ha meg egy állam kereszténynek nevezi magát, akkor még súlyosabb és rosszabb állapotban van. eleve nem értem hogy gondolnád, hogy egy állam a bibliai jótékonykodási példát vegye alapul. az állam törvényeket szab, amiket erőszakszervezettel betartat. legyen törvénybe írva a jótékonykodás? ezt ügye nem gondolod komolyan...

 

és újra: szerintem ha egy állam jótékonykodik, az azt eredményezi, hogy az állampolgárok egyre szívtelenebbek lesznek, hiszen az államtól várják azt, hogy segítse meg a rászorulókat. 

Előzmény: Vörösszőnyeg (216191)
Noriszka Creative Commons License 6 órája 0 0 216193

Kiűzzük a zavart okozó démonyt?

:)

Előzmény: _=Gyurma=_ (216178)
ferrreee Creative Commons License 6 órája 0 0 216192

folk iván új videója a hgy-s "nem bocsátunk meg" elszólásból indul, a megbocsátásról szól: https://youtu.be/ECJ71j2kGjk

 

mondjuk, szerintem ez az "elszólás" tudatos trollkodás volt... direkt provokálják vele a kilépetteket, bizonyára "szeretetből"... :(

 

 

Vörösszőnyeg Creative Commons License 6 órája 0 0 216191

Hát, a Biblia nem a pogányokról szól, ez igaz. De hívőként mondhatom, hogy az Isten által leírt rend, rendszer az ideális. Ha egy állam keresztényként aposztrofálja önmagát, akkor miért ne vehetné alapul a bibliai példát.

 

Azt nyilván tudod, hogy Pál apostol testületi adakozásra buzdított a szegények számára, de, ha valakinek Pál nem jó példa, menjünk vissza Jézus és tanitványai kikövetkeztethető gyakorlatához. Júdás minek sajnálta volna a nárdus olaj árát, és minek mondta volna, hogy a szegényeknek lehetett volna adni, ha ez nem lett volna közöttük rendszeres. Mármint hogy a Jézusnak és tanitványainak adott pénzekből a szegényeket támogatják. Ez még akkor is így lehetett, ha Júdás lenyúlt belőle valamennyit. Mindent csak nem sikkaszthatott el, mert akkor a Mennydörgés fiai egy óvatlan pillanatban maguk akasztják fel. Ez utóbbi csak humornak szánt spekuláció, természetesen.

Előzmény: ferrreee (216182)
Noriszka Creative Commons License 6 órája 0 0 216190

Folytatva a gondolatmenetedet,

 

 

....nem mondják mert kapzsik.

 

N.S.szerintem az.

Általában azt tanítja,meséli ami neki is jól esik.

 

Ruff Tibi azt magyarázta nagy bőszen,hogyha neked 100.000HUF  a fizetésed akkor imádkozzál,hogy 500.000HUF legyen.

Arra ösztökélt,hogy legyél gazdag,legyen sok pénzed,mert Jézus a szegénység átkát felvitte a fára,és ha te hiszel akkor gazdag lehetsz.

 

Sőt,még tovább is megy.

Neked jogod van kérni pénzt,mert ez neked jár!

 

Az Írás ezzel szemben azt tanítja,hogy az Istenben (az Ő tulajdonságaiban) legyünk gazdagok.(itt dől meg a prosperitás-elmélet )

 

Erről beszélt a Fiú.

Természetesen a Bibliával mindent meglehet magyarázni,hisz le van írva.

Előzmény: friss szél (216187)
_=Gyurma=_ Creative Commons License 6 órája 0 0 216189

Erről egy P.Mobil szám jutott eszembe:

https://www.youtube.com/watch?v=fHqCLl6vgRU

Előzmény: friss szél (216187)
ferrreee Creative Commons License 7 órája 0 0 216188

:)

Előzmény: friss szél (216187)
friss szél Creative Commons License 7 órája 0 0 216187

Legyünk pozitívak!

Van még remény a Hgy felől, hiszen még nem tart itt:

 

"Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem;"

 

Ők még nem tartanak itt.

Nekik még kell, több kell, még nem elég, még, még, több, több...

 

 

Kútásóóó Creative Commons License 7 órája 0 0 216186

1

_=Gyurma=_ Creative Commons License 7 órája 0 0 216185

ja ez a csimpánz beperelte Lázár Jánost, mert hogy lenyúlta a szövegét. LJ úgy adta elő, mintha az ő gondolata lenne. Szánalmas. 

Előzmény: _=Gyurma=_ (216184)
_=Gyurma=_ Creative Commons License 7 órája -1 0 216184

2-ik tévtanításod.

 

Ha vörösiszapkárosult vagy, de hozzátartozód meghal, akkor dögölj meg? Ki segít, ha nem az általad (is, halott hozzátartozód által is) korábban fenntartott állam? 

 

Egyszer a fővárosi állatkertben az egyik csimpánz ezt mondta: "akinek nincs semmije, az annyit is ér." 

Aztán egy kenguru erre azt felelte: "Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, hogynem a gazdagnak az Isten országába bejutni."

 

Te egyetértesz ezzel a csimpánz állásponttal?

Előzmény: ferrreee (216182)
ferrreee Creative Commons License 7 órája 0 0 216183

erről most az jutott eszembe - de biztos túl gonosz vagyok - hogy a hgy-sek se állítják hogy ők gigatökéletesek, csak azt hogy NS az :)

meg NS is magáról tartja ezt, nem a gyülekezetéről :)

hú, de gonosz vagyok...

Előzmény: friss szél (216181)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!