Keresés

Részletes keresés

lutheránus Creative Commons License 18 órája 0 0 211927

Mekkora egy suttyó vagy endi.

 

Előzmény: Baráth Endre személyesen (211924)
Báthory Ödönke Creative Commons License 20 órája 0 0 211926

SZerintem ez azért van, mert valahogy olyasmi félék, mint a farizeusok voltak Jézus idejében. Tudakozódják az írásokat, levonnak belőle következtetéseket, emberi rendelésekkel erőtlenítik a kijelentett Igazságot, megkerülik a Földet hogy egy pogányt HITessé tegyenek satb. Amit tanítanak, az jó dolog (többnyire), és ez érthetően vonzza az embereket. De amikor szembesülnek a megélt valósággal, az érthetően taszítja őket. 

Valaha a HGY nagy erénye volt az Igéhez való szoros ragaszkodás. És amíg ez így volt, addig dicsőséges volt. Akkor a Folyondárban a lépcsőn is ültek, mert közösségben akartak lenni az Igazsággal. Ennek az emléke, a magva valahol még mindig megvan. 

 

b

Előzmény: Kútásóóó (211925)
Kútásóóó Creative Commons License 26 órája 0 1 211925

lököd itt tökösen a hülyeségeket...

 

Arra keresem a választ, hogy hogyan lehetséges az, hogy a Sándorék a tiszteleten folyamatosan az Úrról prédikálnak, de ha gyümölcsöket nézzük, vizsgáljuk vagyis az évtizedek során számot vetünk nem igazán azt aratjuk, azokat a gyümölcsöket, amiket beígértek, ami illusztrálva van a "vetőmag" tasakján.

 

A megváltás ugyebár, egy zsidó közegben történt Jézus Krisztus idejében.

A megtérés az volt, hogy egy zsidóból újjászületett keresztény lett.

A vissza csúszás meg az. hogy a Szellem szerint járásból  ismét a judaizmusba süllyedtek.

A szellem szerint járásból vissza a képmutatásba.

 

Vagyis, pogányként nem azért csapódtam a gyülekezethez hogy olyan legyek, mint Kajafás, hanem azért, hogy olyan, mint Jézus.

Keresztény szeretnék lenni, nem pedig,hogy zsidót faragjanak belőlem, vagyis, hogy kétszerte nagyobb képmutató legyek, mint katolikusként voltam.

 

Előzmény: Baráth Endre személyesen (211924)
Baráth Endre személyesen Creative Commons License 1 napja 0 0 211924

lököd itt tökösen a hülyeségeket...

igazi határozott, magabiztos tökösférfi tévtanító vagy.

 

na persze a magabiztosság, határozottság és tökösség nem helyettesíti az értelmet... sőt, az esetek többségében elnyomja, és erre te egy jó példa vagy

Előzmény: Kútásóóó (211923)
Kútásóóó Creative Commons License 1 napja 0 0 211923

A zsidó nép pedig nem egy rassz. Vagy igen?

 

Ez a kérdés már többször felmerült, még pedig ebben a formában:

 

A zsidó most akkor egy rassz,(népcsoport) egy valláshagyomány  vagy pedig egy identitás:

 

Egy nyelvet meg lehet tanulni, egy lakhelyet meg lehet változtatni, vallás is lehet változtatni: lehet kitérni betérni, stb.. az emberi döntések szerint, de a vér az az, ami ugyebár nem válik vízzé.

 

A vér vonalat egyébként a nemzetségi táblázat igazolja (ezzel szembesül először az új megtérő, amikor az újszövetséget a kezébe nyomják.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: fügeíz (211922)
fügeíz Creative Commons License 1 napja 0 0 211922

A nem újjászületettek is 1 faj, sok rassz, nem? Isten nem rasszok alapján választott népet. Ábrahámot választotta, mint ősatyát, hite miatt, az engedelmessége miatt, nem véletlenül van a hit atyjának nevezve. Nem a származása, hanem a hite miatt. A zsidó nép pedig nem egy rassz. Vagy igen?

 

Mondjuk, ha nem lovagulunk szavakon, akkor az újjászületett, krisztusi emberek tényleg más "faj", de szellemi értelemben.

Ha megjelenne egy csapat szír migráns a portádon, szét tudnád ránézésre, a külsejük alapján, válogatni, elsőre, hogy ki keresztény közülük, és ki nem? 

Előzmény: Kútásóóó (211917)
Eklatáns Béla Creative Commons License 1 napja 0 0 211921

"Faji alapon határozta meg az Úr ki végezheti ezt a szolgálatot, sőt a fajon belül még a törzset is kiemelte."

 

 

 

Megtiszteltetésként kapta - tehát nem faji alapon - Lévi törzse ezt a feladatot (szolgálatot), mivel ő volt az a törzs, aki önként és az Úrért való izzó szeretetben Mózes mellé állt azonnal, amikor vágni kelletett az aranybornyú környűl pajzánkodó népet...

Előzmény: Kútásóóó (211914)
friss szél Creative Commons License 1 napja 0 0 211920

Ezt írtad:

"Faji alapon határozta meg az Úr ki végezheti ezt a szolgálatot, sőt a fajon belül még a törzset is kiemelte."

 

 

Ennek tükrében azért érdekes a gibeoniták szolgálata az oltár körül, nem?

 

 

Előzmény: Kútásóóó (211919)
Kútásóóó Creative Commons License 1 napja -1 0 211919

Hát ez az!

 

A gibeoniták, hogy a nemzet pusztulásokat elkerüljék végletekig alkalmazkodtak az őket befogadó zsidók, kultúrájához, vallásához erkölcsi és teológiai törvényeikhez. Nyilván az Istenükhöz az Úrhoz is.

 

Ha nem így tették volna Mózes törvénye alapján 2-3 tanú bizonyságra kinyírták volna őket, ha a saját hitvallásukat, erkölcsi mentalitásukat szabadon élték volna tovább szabadon egy Törvényre épülő kultúrában.

 

A befogadásuk feltétele volt, hogy mintegy alsóbb rendű polgárokként a favágó vízhordó vízhordó munkát végezzék.

 

Olyan  megtérés szerű volt ez az egész abban az időben, hogy az Úr személyes bosszút állt, Saul megmaradt háza népén, ami után etnikai tisztogatás áldozataivá váltak Izrael földjén.

 

Ami gibeoniták mentalitása merőben eltér a muszlim dsunga Európába történő betelepülésétől, akiknek eszük ágában sincs felvenni a kereszténységet vagy legalább is az itt honos arra épülő viselkedés formát.

 

 

 

Előzmény: friss szél (211918)
friss szél Creative Commons License 2 napja 0 0 211918

A gibeoniták szolgáltak az Úr oltára körül:

 

Józsué 9:23
És tevé őket Józsué azon a napon favágókká és vízhordókká a gyülekezethez és az Úr oltárához, mind e napig, azon a helyen, a melyet választánd.

 

 

Előzmény: Kútásóóó (211914)
Kútásóóó Creative Commons License 2 napja -1 0 211917

Most Újszöv van. Akár úgy is mondhatom, hogy vannak az Úréi, meg vannak, akik nem. Az Úrban nincs zsidó, nincs görög, stb..

 

Ha jól emlékszem pontosan azzal kezdtem, hogy egy valóságosan újjászületett kereszténynél, aki valóban el lett hívva és az örökkévalóságig kitart az Úr mellett vagyis Krisztusban marad, annál nincs jelentősége a faji hovatartozásának, hisz újonnan született,  de aki nem, annál viszont van, nagyon is van.

 

 

És Jeruzsálemben és Júdában minden fazék a Seregek Urának szenteltetik, és eljőnek mind, a kik áldozni akarnak, és választanak közülök és főznek azokban; és nem lészen többé Kananeus a Seregek Urának házában e napon.

Zak 14,21

 

Na ez meg hogyan lehetséges, addigra elintézi az őket a K.K.K. vagy más fajvédő szervezet?

Nem gondolnám,  hanem az is, lehetséges  hogy újjászületett keresztényként ők már egy új Krisztusi faj.

 

Fantasztikus, hogy például Boke testvér szolgálata nyomán mennyi Afrika testvérünk születik valóságosan újjá, (valószínű nem ő nekik jár a fehér nő és hurcolják Európába az ebolát meg az aidset)

 

 

Előzmény: fügeíz (211915)
vfo Creative Commons License 2 napja 0 0 211916

Megint mellélőttél, mert Iszmaelről, vagyis egyetlen személyről az Úr próféciát mondott. Ennyi, meg egy bambi.

Aztán hogy leszármazottjaira ezt az örökséget adta tovább, már nem Isten gondja volt.

 

Előzmény: Kútásóóó (211910)
fügeíz Creative Commons License 2 napja 0 1 211915

Ez az Ószöv, ahol Isten választott egy n, és megmondta, ki mit csináljon. Most Újszöv van. Akár úgy is mondhatom, hogy vannak az Úréi, meg vannak, akik nem. Az Úrban nincs zsidó, nincs görög, stb. Most ki lehet egy gyüliben elöljáró? Csak fehér ember? Nem az, akit az Úr erre kiválaszt? Függ bőrszíntől, rassztól? Most is Isten mondja meg, mi legyen, mint akkor is Ő mondta meg. Most minden népből, nyelvből, ágazatból van az Ő népe. Nem a rassz határozza meg. 

Előzmény: Kútásóóó (211914)
Kútásóóó Creative Commons License 2 napja -1 0 211914

De pusztán amiatt, hogy néger, hogy szíriai, hogy kínai, el kell utasítani?

 

"Azután pedig bemenének a léviták, hogy végezzék az ő szolgálatukat a gyülekezetnek sátorában Áron előtt és az ő fiai előtt; a miképen parancsolt vala az Úr Mózesnek a léviták felől, akképen cselekedének velök."

4.Móz. 8,22

 

Szerinted mi lett lett volna, ha így gondolkodtak volna régen is az emberek, és a Lévi nemzetségéből való zsidók, helyett mondjuk négerek, szíriaiak, vagy kínaiak végezték volna a gyülekezetnek sátorában a szolgálatot, mondván, ők is ugyanolyan emberek?

 

Képtelenség lett volna ugyebár, de  miért is?

Csak mert nem azokat a rasszokat választotta ki az Úr erre a szolgálatra.

 

Faji alapon határozta meg az Úr ki végezheti ezt a szolgálatot, sőt a fajon belül még a törzset is kiemelte.

 

Lényeges volt ez?

 

Hát hogyne!!!!

Előzmény: fügeíz (211913)
fügeíz Creative Commons License 2 napja 0 0 211913

Mi miatt? Az élősködés miatt, pl. Hogy nem akar beilleszkedni, hogy erőszakol, hogy nem akar dolgozni, hogy törvénysértő. Ha menekültként segítséget kér, az rendben van, ha ez igaz, akkor kell kapjon. De pusztán amiatt, hogy néger, hogy szíriai, hogy kínai, el kell utasítani? Ha a származása alapján megvizsgálnak valakit, mivelhogy muzulmán országból jön, muzulmánnak vallja magát, az tök normális, de ettől még lehet rendes ember és hasznos állampolgárrá válhat, és erre van is példa. Meg az ellenkezőjére is. 

 

A rasszból nem következik egyenesen emberi tulajdonság, és emberi tulajdonságból sem rassz, ennél sokkal-sokkal bonyolultabb ez.

Előzmény: Kútásóóó (211907)
Kútásóóó Creative Commons License 2 napja -2 0 211912

Sándorék nélkül sem néznék jó szemmel a muszlim inváziót, sem a magyar érzelműek ( főként a török hódoltság miatt) sem a zsidók (ők rögtön lelövik őket, már a határátlépési kísértetnél a saját országukban)...

 

 

Ezt a fajvédelem kérdését a második világborúban, Hitlerék oly annyira túlzásba vitték és lejáratták, hogy a németek normálisabbját  nem hogy a politika nem érdekli, de még gondolkozni vagy beszélni sem akar erről a témáról,  foglalkozik inkább a munkájával családjával stb...

Hagyja ezt a politikusaikra, még most is akkora bűntudat alatt élnek a holokauszt miatt.

 

Akik meg testközelből tapasztalják milyen együtt élni közel velük, (ilyenekkel is beszéltem már), azok szerint például az eddigi etnikumnál százszorta durvábbak és veszélyesebbek és menekülnének.

 

Előzmény: friss szél (211911)
friss szél Creative Commons License 2 napja 0 0 211911

A Sándornak, mivel pásztori szolgálat ajándéka van, helyesen teszi ha tőle telhetően a farkast minél távolabb tartja a nyájtól.

Szóval, ha a Hgy nem lenne Mo.-on, akkor jöhetnének?

Vagy a Sándor már egész Mo. pásztora?

Előzmény: Kútásóóó (211909)
Kútásóóó Creative Commons License 2 napja -1 0 211910

 

'Felettébb megsokasítom a te magodat, hogy sokasága miatt megszámlálható se legyen. 

És monda néki az Úrnak angyala: Ímé te terhes vagy, és szűlsz fiat; és nevezd nevét Ismáelnek, mivelhogy meghallá Isten a te nyomorúságodat. 

Az pedig vadtermészetű ember lesz: az ő keze mindenek ellen, és mindenek keze ő ellene; és minden ő atyjafiának ellenébe üti fel sátorát.

Móz 16, 10

 

Faj is meg vallás is, de amikor ez a prófécia megíródó még faj volt csak, az izmaelit és a vérükben hordozták és adták tovább apáról fiúra azt a mentalitást, amiért jól tette Ábrahám, hogy elűzte őket Izsák közeléből.

Amúgy nem rossz arcok az izmaeliták, de mértékkel, nem szabad, hogy számuk elérje a "kritikus tömeget" mert akkor ott borítékolhatóan vér fog folyni...

 

Ezt a Sándorék jól látják előre. A zsinagógában, meg a gyülekezetben is miattuk van, ugyanaz a fajta beléptető rendszer.

 

Előzmény: vfo (211908)
Kútásóóó Creative Commons License 2 napja -2 0 211909

Izmael anyukája nem zsidó hölgy volt, hanem egyiptomi rabszolganő)

 

Sára zsidó volt?

 

Sémita volt.

 

Ábrám azaz Ábrahám Szárai, azaz Sára vérvonalát igazoló nemzetségi táblázat a

 

1 Móz. 11,10-ben olvasható.

 

Izmael Ábrahám oldaláról Sémita, Hágár oldaláról viszont Khámita volt, ezt a nem szerencsés vérkeveredést Ismael még tovább fokozta...

 

Az arabok sötét bőrének tónusa, sem a hajszíne, nem változik világosra, de  még a szemük színe, sem  kékre, azzal ha az északra vándorolnak ezért, de nem is ezzel van a baj, hanem velük született agresszívitással, brutalitással, amivel mostanában is már egy pár zsidót kinyírtak békeidőben például Francia országban meg, egyéb helyeken, ahová óvatlanul beengedték őket..

 

A Sándornak, mivel pásztori szolgálat ajándéka van, helyesen teszi ha tőle telhetően a farkast minél távolabb tartja a nyájtól.

 

Előzmény: puntooo (211899)
vfo Creative Commons License 2 napja 0 0 211908

Tudod Kútásó, összekevered a szezont a fazonnal.

 

A moszlim se nem rassz, se nem faj, hanem vallás. Köze nincs az adott személy származásához. Amiképpen egy keresztyén sem faj, hanem vallás.

 

Azt nem akarod fölfogni, hogy mi az iszlám veszélyessége a nem iszlám világra, tökmindegy, hogy hindu, sintoista, buddhista, vagy keresztyén.

 

Nem veszed még arra sem a fáradságot, hogy tanulmányozd az iszlám tanok lényegét.

 

Olvass, művelődj!

http://www.dzsihadfigyelo.com/koran/eroszakos-versek/

 

Előzmény: Kútásóóó (211907)
Kútásóóó Creative Commons License 2 napja -1 0 211907

Amúgy én is max egyetértek azzal a jelenlegi migráció nagyon veszélyes, negatív jelenség, de egy keresztény, vagy "a" kereszténység emiatt nem utasíthat el embereket a származásuk miatt.

 

Hát akkor mi miatt?

 

 

Egyébként, ha valaki újjászületett Szent Szellemmel betöltött keresztény, akkor teljesen mindegy milyen rasszhoz tartozik (amíg Krisztusban marad) amúgy meg nagyon  nem mindegy.

 

A rasszból lehet következtetni az emberi tulajdonságokra, az emberi tulajdonságokból meg a rasszra a világi embereknél. Ezt mondják emberismeretnek, vagy talán nem?

 

Előzmény: fügeíz (211906)
fügeíz Creative Commons License 2 napja -1 0 211906

Nem az a probléma szerintem, hogy ki milyen rasszba születik bele. Lehet cigány, arab, berber, kínai, európai valaki, nem a bőrszíne, a testi tulajdonságai és hasonlók határozzák meg, hogy veszélyt jelent másokra, vagy sem. A neveltetése, kultúrája sokkal inkább. Szörnyetegeket kitermelt Európa is, akik az egész nemzetüket bajba vitték, minden nemzetnek vannak olyan tulajdonságai, amik nem túl szimpik másokra nézve. Hogy mikor hol lobban fel valami pusztító, annak nem rassz okai vannak, nem gondolod? Amúgy én is max egyetértek azzal a jelenlegi migráció nagyon veszélyes, negatív jelenség, de egy keresztény, vagy "a" kereszténység emiatt nem utasíthat el embereket a származásuk miatt. Nem mindenki vadállat, aki vadállatnak mondható népből származik. Igazából nem tudom, hogyan lehetne szétválogatni őket, és az a kultúra, vallás nagyon nem kívánatos. De nem lehet annyira leegyszerűsíteni, ahogy te teszed, szerintem. Szó nincs genetikailag kódoltságról, ezt én nagyon gonosznak tartom, nem igaz! Szellemi tartalmakról azonban igen, szó van. ÉS, Kútásó, Jézus értük is meghalt. 

Előzmény: Kútásóóó (211897)
Noriszka Creative Commons License 3 napja 0 0 211905

Nade, a BPA-tagadod-e?

Átkozottak?

Áldottak?

Előzmény: puntooo (211896)
Noriszka Creative Commons License 3 napja 0 0 211904

Hagyjál már.

Nincs itt semmiféle személyeskedés.

Tessék lelazulni a hitgyülis, diliből.

Nekem sikerült.

Tényleg,jut eszembe!

Ruff Tibor szerint egy átlag emberben 5-6000 démon van.

Namármost akkor szerinted, bennem mennyi van?

Mingyá hányok.

Előzmény: puntooo (211898)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 3 napja 0 0 211903

 Amúgy remélem adakoztok rendesen.

És remélhetőleg a gatyatokat is lepereli rolatok.

Mert mindig ti fizettek, beloletek élnek és ilyen aldottak.

 

https://civilhetes.net/hit-gyulekezete-bartus-laszlo-nem-volt-ugynok-pert-nyert-nemeth-sandorral-szemben

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (211900)
friss szél Creative Commons License 3 napja 0 0 211902

Lehet, nem lesz érte gyűjtés... lehet Morvay lesz a börtönőr jobbkeze, aztán meg ki tudja, mi sül ki belőle...

 

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (211900)
menora Creative Commons License 3 napja 0 1 211901

Tudod, az igazság a pöcegödörből kiabálva is igazság marad. (A hivatkozott weboldal természetesen távol áll egy ilyen lealacsonyító jelzőtől.) A tények makacs dolgok, a tartalomra reagálj, ne minősítgess!

Előzmény: puntooo (211891)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 3 napja 0 1 211900

Szerintem informatív cikk volt, legalábbis számomra.

Most akkor adakozni fogtok a Morvay aki azért nem volt utolsó ügynök mert nem ő lépett ki utolsónak és aki szeret uralkodni (meglepő soha nem gondoltam volna) perkoltsegere?

Gondoltok 2 összegre feltétlenül a nagyobbat dobjatok a kosárba, hogy az úr megálljon titeket!-;)

Előzmény: puntooo (211891)
puntooo Creative Commons License 3 napja 0 0 211899

Izmael anyukája nem zsidó hölgy volt, hanem egyiptomi rabszolganő)

 

Sára zsidó volt?

Előzmény: Kútásóóó (211897)
puntooo Creative Commons License 3 napja 0 0 211898

Mondjuk az is érdekes,hogy 1 cáfolatnál 8-9 bibliai versszak jön vissza.

 

Ez kritika? 

 

Megyek golfozni

 

Jó a világításod, vagy Te is megpattantál?

 

 

Előzmény: Noriszka (211894)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!