Keresés

Részletes keresés

Nemo Creative Commons License 10 perce 0 0 206382

Az Isten anyja cím azt jelenti, hogy a Szentháromság anyja. Különben a Krisztus test szerinti anyjának neveznétek.

Előzmény: isabellee (206375)
Nemo Creative Commons License 10 perce 0 0 206381

 

"Jezus ezzel azt mondja, hogy azok boldogok, akik hallgatjak, es megtartjak Isten beszedet. De Maria nem ezt tette?" - Nem. Mikor Jézust az úti társaságban kereste, éppen semmi fogalma nem vokt arról, hogy az Atya dolgaiban foglalatoskodik, és az írástudókkal beszélget. Ígyvagy te is: jézusodat máriád örök függelékévé tennéd. De a Isten nem így gondolkodik.

 

"Vagyis Maria nem azert boldog, mert megszulte, es szoptatta Jezust, hanem mert Istent kovette, es Isten minden szavara igent mondott." - Dehogy mondott igent minden szavára. Íme, mikor Jézust kihívatta a prédikáció közepén, akkor nemet mondott rá. Máskor le akarta fogatni őt mint őrültet.

 

"Eva a nemjevel, az elfordulasaval a halalt es bunt hozta rank, Maria az igenjevel a megvaltast." - Dehogyis, a megváltást Jézus keresztjének vére hozta el. Eretnek vagy.

 

"Maria volt Jezus elso tanitvanya. Velük ment hát, lement Názáretbe, és engedelmeskedett nekik. Szavait anyja mind megőrizte szívében." - Dehogy volt tanítványa Jézusnak. A tanítvány ugyanis követi mesterét. Mária viszont nem követte Jézust.

"Mariara ez a megallapitas igaz is volt. Mert Maria hallgatta es megtartotta Isten igejet." - Jézus mégis ellentétbe helyezte az ilyeneket anyjával és testvéreivel, akik akkor még hitetlenek voltak.

Előzmény: isabellee (206377)
vfo Creative Commons License 2 órája 0 0 206380

A 18.vsz.-ben a kötések és fejre való takarók azt a zsidó hagyományt említik, amit a Tóra is előír, hogy tudniillik az Írást a jobb alkarra szíjként tekerve, valamint a homlokon viselve kell élni, s ezáltal jelezni, hogy valaki betartja a zsidó hagyományt. A fejen való takaró pedig a tálitról szól, amivel egy zsidónak imádkozáskor a fejét és vállát kell elfedni.

 

Vagyis ez a szakasz arról szól, hogy Isten bosszút fog állni mindazokon, akik hívő helyett vallásossá teszik az Isten népe közül valókat, s az Istenhez vezetés helyett a látszólagos istenhitre vezetik az őket követőket, akik emiatt el fognak kárhozni.

 

Ez 13:18 "És mondjad: Így szól az Úr Isten: Jaj azoknak, akik kötéseket varrogatnak minden kézcsuklóra, és takarókat készítenek akármilyen termetűek fejére, hogy lelkeket vadásszanak! Némely lelkeket elvadásztok népemtől, másokat elevenen megtartotok a magatok hasznára.

Ez 13:19 És megszentségtelenítetek engem népem előtt néhány marok árpáért és falat kenyérért, hogy lelkeket öljetek, melyeknek nem kellene meghalniok, és hogy lelkeket elevenen megtartsatok, melyeknek nem kellene élniük, hazudozván népemnek, amely hazugságra hallgat.

Ez 13:20 Ez okáért így szól az Úr Isten: Íme én kötéseitek ellen leszek, amelyekkel ti a lelkeket vadásszátok, mint madarakat; és leszaggatom azokat karjaitokról, s a lelkeket, melyeket ti vadásztok, szabadon bocsátom, mint madarakat.

Ez 13:21 És elszaggatom takaróitokat, és megszabadítom népemet kezetekből, és nem lesznek többé zsákmány a ti kezetekben, s megtudjátok, hogy én vagyok az Úr.

Ez 13:22 Mivelhogy megszomorítjátok az igaznak szívét hazugsággal, holott én őt bántani nem akartam, s megerősítitek a hitetlen kezeit, hogy meg ne térjen gonosz útjáról, hogy őt életben megtartsam.

Ez 13:23 Ez okáért hívságot nem láttok és jövendőt nem jövendölgettek többé, s megszabadítom népemet a ti kezetekből, és megtudjátok, hogy én vagyok az Úr."

Kútásóóó Creative Commons License 2 órája 0 0 206379

De arra nem válaszoltál, hogy zsidó szimbolumnak tartod-e a Menorát.

 

Persze, de mivel az eredetijével nem találkoztam és, kijelentést sem kaptam róla eddig még nem tudok vele mit kezdeni.

 

 

 

 

Előzmény: puntooo (206373)
Kútásóóó Creative Commons License 2 órája 0 0 206378

Jezus nem vetette el a zsido hagyomanyokat.

 

Akkor szerinted miért ölette meg őt a zsidó tanács?

 

Az Isten Igéje alapján nem találtak rajta ugyanis semmi fogást. A bűn az a törvénytelenség mondja Jakab, de Jézusban nem találtak semmi törvénytelenséget.

 

Az első keresztény üldözők is zsidók voltak, akik szabályos kivégzéseket hajtottak végre. István vértanú „koncepciós eljárását” például elég részletesen írja le az Apostolok cselekedete.

Vannak tolerálható ártalmatlan emberi hagyományok, de vannak fölösleges babonaságok, és van ami tömény okkultizmus és démon imádás.

 

 

Az Isten Igéje alapján lehet ezeket kiszűrni és kell is a felekezetünk tanítás rendszeréből.

Nem kell minden készpénznek venni amit a Sándor, vagy a Ferenc pápa vagy a Köves Slomó mond, hanem szelektálni kategorizálni kell ezeket az Írás alapján:

 

1. Szent

2. Közönséges

3. Tisztátalan

 

Mindent megpróbáljatok; a mi jó, azt megtartsátok!

Thess 1, 5.21

 

 

Szóval az Egyház is az évszázadok alatt az üldözött egyházból üldöző egyház lett.

 

 

És abban prófétáknak és szenteknek vére találtatott, és mindeneknek, a kik megölettek a földön.”

Jel 18,24

 

De nem kell túl messzire menni, ha a Hitgyüli pár évtizedes múltját áttekintjük látható, hogy a szellemi prostituálódása és gazdagodása korrumpálódása arányában hogyan változott át lassan-lassan üldözöttből ő is üldözővé.

 

Előzmény: isabellee (206376)
isabellee Creative Commons License 8 órája 0 0 206377

Ettől persze az összes hívő továbbra is boldog, sőt Jézus szava szerint boldogabb, mint a Jézust szülő méh és az őt tápláló keblek.

 

Ez a Karoli revidialt forditas:

Luk 11:28

28Ő pedig monda: Sőt inkább boldogok a kik hallgatják az Istennek beszédét, és megtartják azt.

 

Jezus ezzel azt mondja, hogy azok boldogok, akik hallgatjak, es megtartjak Isten beszedet. De Maria nem ezt tette? De, pontosan ezt tette! Vagyis Maria nem azert boldog, mert megszulte, es szoptatta Jezust, hanem mert Istent kovette, es Isten minden szavara igent mondott.

Maria spiritualisan mar azelott befogadta Istent, mielott testileg befogadta volna.

 

Itt is parhuzam van Eva nemje es Maria igenje kozott. Eva a nemjevel, az elfordulasaval a halalt es bunt hozta rank, Maria az igenjevel a megvaltast.

 

Nem volt tanítványa Jézusnak

De, tanitvanya volt. Maria volt Jezus elso tanitvanya.

Luk 2:51

51Velük ment hát, lement Názáretbe, és engedelmeskedett nekik. Szavait anyja mind megőrizte szívében.

 

Jézus azt felelte: az ő anyja és testvérei azok, akik hallgatják ésmegtartják az Isten Igéjét

Mariara ez a megallapitas igaz is volt. Mert Maria hallgatta es megtartotta Isten igejet.

Előzmény: Nemo (206356)
isabellee Creative Commons License 9 órája 0 0 206376

Amit Jézus, és az apostolok is már elvetettek, kárnak ítéltek, kárba veszni hagytak és szemétnek ítéltek, már kétezer éve is...

 

Jezus nem vetette el a zsido hagyomanyokat. Pl. a zsinagogaba jaras, satoros unnepek, Templomszenteles unnepe, stb. is zsido hagyomanyok. Ezek eloirasa es reszletezese nincs az Oszovetsegben, Jezus megis megtartotta ezeket.

 

Jezus akkor vetette el a hagyomanyokat, ha ellene mentek Isten Igejenek. Pl. az Oszovetseg egyertelmuen parancsolja a szulok tiszteletet. Az akkori farizeusi vezetok kitalaltak olyan hagyomanyt, amely kijatsza ezt az Isten altal rendelt torvenyt.

Előzmény: Kútásóóó (206372)
isabellee Creative Commons License 10 órája 0 0 206375

Maria csak Jezusnak volt az anyja, a 2. Isteni szemelynek. Az Atyanak es Szentleleknek nem volt az anyja.

Előzmény: Nemo (206370)
isabellee Creative Commons License 10 órája 0 0 206374

Ha Mária Isten anyja lenne, akkor Jézus nem Ember fia

 

Te ugy gondolod, hogy az Emberfia kifejezes azt jelenti, hogy Jezus egy embernek a fia volt? De ez mindnyajunkra igaz - mindnyajan emberek fiai/lanyai vagyunk.

Az "Emberfia" a Dan 13:14-re valo kifejezes: 13Láttam az éjjeli látomásban, hogy íme, az ég felhőin valaki közeledik. Olyan volt, mint az Emberfia. Amikor az Ősöreghez ért, színe elé vezették. 14Hatalmat, méltóságot és királyságot adott neki. Minden népnek, nemzetnek és nyelvnek neki kellett szolgálnia. Hatalma örök hatalom volt, amely nem enyészik el soha, és királysága nem megy veszendőbe.

 

Jezus az ember alakban megtestesult, foldre lejott Isten. Jezus az emberi mivoltaban is Isten volt. Tehat anyja, Maria, az Istennek az anyja.

 

Az első állításodat előbb megcáfoltam.

Ha te ugy gondolod, hogy Jezus, amikor a foldon jart, nem volt Isten, akkor ebbol az kovetkezik, hogy szamodra Maria valoban nem Istenanya.

Előzmény: puntooo (206371)
puntooo Creative Commons License 10 órája 0 0 206373

Írtál igazságokat (is de pld. Jézus maga is alkalmazott rabbinikus érvelési technikákat, és sok mást is az újszövetségben zsidó hagyományokból értünk meg, tehát az durva leegyszerűsítés, hogy minden mehetne a kukába).

 

De arra nem válaszoltál, hogy zsidó szimbolumnak tartod-e a Menorát.

Előzmény: Kútásóóó (206372)
Kútásóóó Creative Commons License 11 órája 0 0 206372

És a Menorát milyen szimbolumnak tartod?

 

A hogyan a katolicizmus is két lábon áll:

1. Isten Igéje.
2. Szent hagyomány.

Úgy a judaizmus is, hasonlóan:

 

1. Isten Igéje
2.  Zsidó mesék, hagyományok, emberei rendelések, azok parancsolatai, okkultizmus, stb..., amiket

 

Amit Jézus, és az apostolok is már elvetettek, kárnak ítéltek, kárba veszni hagytak és szemétnek ítéltek, már kétezer éve is...

„Jóllehet énnékem van bizakodásom test szerint is. Ha bárki más mer testben bizakodni, én sokkal inkább;
Körülmetéltettem nyolczadnapon, Izráel nemzetségéből, Benjámin törzséből való vagyok, zsidókból való zsidó, törvény tekintetében farizeus,
Buzgóság tekintetében az egyházat üldöző, a törvénybeli igazság tekintetében feddhetetlen voltam.
De a melyek nékem egykor nyereségek valának, azokat a Krisztusért kárnak ítéltem.
Sőt annakfelette most is kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem”
Filippi 3,4

 

Az ősegyházban eléggé erőteljesen működött a szentség és a természetfeletti erők, a kijelentések és a látomások amik ma már nem igen, az ezek nélkül az ószövetségi kellékek nélkül is, de mindent ami ami igei, azt nyitottan kell kezelnünk, ami pedig nem azt meg bátran elvetni és kihordani a "szemetesbe".

Szerintem.
   
Előzmény: puntooo (206361)
puntooo Creative Commons License 12 órája 0 0 206371

Nem is próbálkozol az eddigiek cáfolatával? Erre jön egy hatalmas csúsztatás

"az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek,": 

 

1. Jezus Isten, a Szentharomsagban a 2. Isteni szemely - igaz/nem?

2. Maria Jezus anyja - igaz/nem?

Ebbol kovetkezik: Maria Jezusnak, a 2. Isteni szemelynek az anyja, vagyis Istenanya. Ami NEM azt jelenti, hogy Maria Isten vagy Istenno.

 

 Ján 5:26 Mert amiként az Atyának élete van önmagában, akként adta a Fiúnak is, hogy élete legyen önmagában:

Ján 5:27 És hatalmat ada neki az ítélettételre is, mivelhogy embernek fia.

Jézusnak (akkor még csak Krisztusnak) az Atya adta a Vele egylényegű isteni természetet. Jézus ebből kiüresítette magát, amikor Mária által Ember fiává, valóságosan emberré, vagyis Jézus Dávid Fiává lett. Ha Mária Isten anyja lenne, akkor Jézus nem Ember fia, tehát nem lenne alkalmas a Megváltásra (távol legyen!)

 

Ebbol kovetkezik: Maria Jezusnak, a 2. Isteni szemelynek az anyja, vagyis Istenanya. Ami NEM azt jelenti, hogy Maria Isten vagy Istenno.

 

Az első állításodat előbb megcáfoltam. A második pedig bizony, hogy azt jelenti. Az anya két dolgot jelent: 1: benne fogant meg, ő hordta ki, szülte meg. 2: A természete tőle származik.-Az első jellemző  Jézus emberi testére igaz, a 2. jellemző viszont azt jelentené, hogy Mária az Isteni természet forrása, továbbadója: ez kimagyarázhatatlanul isteni tulajdonság.

Mennyivel más volt a valóságos, alázatos Mária, a hit hőse:

Luk 1:46 Akkor monda Mária: Magasztalja az én lelkem az Urat,

Luk 1:47 És örvendez az én lelkem az én megtartó Istenemben.

Luk 1:48 Mert reá tekintett az ő szolgáló leányának alázatos állapotára; ...

  

Előzmény: isabellee (206367)
Nemo Creative Commons License 12 órája 0 1 206370

Ugyanezzel a "logikával" Mária a Szentháromság anyja volna.

 

Lám-lám, mégis érdemes lett volna beleolvasnod a Mária-kultusz c. topikba. Ez a téma különben is oda való. Szerintem ott kéne folytatni e vitát.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9007379

 

Előzmény: isabellee (206368)
friss szél Creative Commons License 13 órája 0 1 206369

Istennek nem lehet anyja, ez képtelenség... nem érzed?

 

Előzmény: isabellee (206367)
isabellee Creative Commons License 14 órája 0 0 206368

Angolul es latinul talan jobban ertheto:

 

Maria:

"Mother of God", "Mater Dei" - ami szo szerinti forditasban "Istennek az anyja". De mivel ez magyarul nem hangzik olyan jol, ezert a magyar forditasban "Istenanyanak" jelenik meg.

 

Az, hogy Maria a 2. Isteni szemelynek, Jezusnak az anyja, elegge egy teny kerdes.

 

De ha ezt nem tudod elfogadni, akkor nem tudok mit csinalni.

Előzmény: puntooo (206363)
isabellee Creative Commons License 14 órája 0 0 206367

De ez még csak annyit jelentene, hogy legboldogabb hívő, aminek semmi köze sincs az istenasszonnyá torzításhoz.

 

1. Jezus Isten, a Szentharomsagban a 2. Isteni szemely - igaz/nem?

2. Maria Jezus anyja - igaz/nem?

 

Ebbol kovetkezik: Maria Jezusnak, a 2. Isteni szemelynek az anyja, vagyis Istenanya. Ami NEM azt jelenti, hogy Maria Isten vagy Istenno.

 

Ha Jezusrol nem gondolod, hogy Isten (vagyis az 1. pontot nem tartod igaznak), akkor termeszetesen szamodra nem lesz igaz, hogy Maria Istenanya.

 

 

Előzmény: puntooo (206359)
puntooo Creative Commons License 16 órája 0 0 206366

Ha egy katolikussal vitatkozunk, akkor mindkét fél nézete megjelenik. Itt pld. a HGy-sek álláspontja a Mária-kultusszal kapcsolatban:-)

Előzmény: Sven7 (206365)
Sven7 Creative Commons License 16 órája 0 1 206365

Mióta lett ez katolikus topik? :O 

puntooo Creative Commons License 24 órája 0 0 206364

(folyt) Mint ahogy keresztény mártírnak tekintjük azt a pap bácsit, akit Franciaországban végeztek ki az iszlamisták.

Előzmény: isabellee (206354)
puntooo Creative Commons License 24 órája 0 2 206363

Döbbenetes az értékrended:

(Egyébként mindenki katolikusnak számított, a megkérdezése nélkül)

1: képes vagy arra, hogy egyenlőségjelet tegyél egy gyermek homoszexuális megrontása miatti korrekt büntetőeljárá, és aközött, hogy valaki Istent őszintén keresve nem fogadott el katolikus tanokat? Amiért sátáni módon megkínozták, ha nem vonta vissza, akkor meg élve elégették??????

2: Az elévülésbe kötsz bele, azt meg egy szóval sem ítéled el, hogy ilyen ügyek sokasága derült ki? 

( mert korábban megfélemlítéssel, manipulálással, egyházi elöljárók falazásával-tehát további bűnökkel) sikerült eltusolni?

Igen, örülök, ha a sértett, lelkileg megnyomorított áldozat legalább ilyen elégtételt kap. 

(És elegáns elhallgatásod ellenére kifejtettem, hogy a katolikus pap védelmére kelnék, ha általános keresztény igazságok képviselete miatt hurcolnák meg!)

Előzmény: isabellee (206354)
puntooo Creative Commons License 25 órája 0 0 206362

hal matrica (az nekem annyira nem tetszik) 

 

Pedig az valóban ősi keresztény szimbolum. De nem is pontos ez a definició, mert ez szinte képrejtvény: a keresztény hitvallás rövidítésének kép ábrázolása.

Előzmény: Kútásóóó (206357)
puntooo Creative Commons License 25 órája 0 0 206361

És a Menorát milyen szimbolumnak tartod?

Előzmény: Kútásóóó (206357)
puntooo Creative Commons License 25 órája 0 2 206360

Még egy kérdés: János miért nem látja a Mennyekben Az Atya és a Bárány; valamint a Vének trónján

kívül (sőt egyenesen az isteni trón mellett) Mária trónszékét?

Előzmény: isabellee (206355)
puntooo Creative Commons License 26 órája 0 2 206359

Akár még a legboldogabb is lehetne Mária, hiszen páratlan csoda történt Vele, és Ő lett a kiválasztott, hogy megszülhesse Izrael (és a világ) megváltóját. De ez még csak annyit jelentene, hogy legboldogabb hívő, aminek semmi köze sincs az istenasszonnyá torzításhoz. És még ezt is megcáfolta Jézus, ahogy Nemo írta. És be van töltve a prófécia: Én is boldognak mondom: Bűne megbocsáttatott, vétke elfedeztetett; először csak mint a zsidó igaznak, később újszövetségi megváltottá vált; és valóban a legnagyobb csoda történt vele. Ráadásul ezt hittel fogadta -Zakariás pappal szemben. Így, bár később voltak megingásai, értetlenségei Neki is, a keresztények egyik példaképe-így kell az igét fogadni. Látod tisztelem én Mirjamot (ez az eredeti neve), de mi köze ennek a katolikus pseudo-istennőhöz??? 

Előzmény: isabellee (206355)
hegefeco Creative Commons License 26 órája 0 0 206358

Ott álltak a keresztnél Jézus anyja, anyjának testvére, Mária a Klopászé és magdalai Mária.

Látod, hogy hol van a vessző? 3 Mária, plusz anyjának nővére...

Reginam occidere nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico

A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem

Előzmény: isabellee (206353)
Kútásóóó Creative Commons License 27 órája 0 0 206357

Pld. a neoprotestáns épületeken nem találsz általában keresztet.

 

De ha a jövőben leszedetnék a muzulmánok, vagy liberálisok "érzékenysége" miatt a kereszteket a templomokról, még akár demonstrációs célból felkerülhetnek rájuk.

 

 

Onnan meg a rejudaizálás miatt szedették le és ment ki a divatból és jött helyére a dévid-csillagos verzió, mint a .Gy-s típusú gyülikben is.

 

Egy ismerőstől kaptam egy keresztes vitéze pólót és abban mászkáltam egy napig, ami fura ábrázatot csalt, némely homoki-néger ábrázatára a belvárosban, ami tetszett.

 

Ha az iszlamizáció miatt, leszedetnék a kereszteket, mint a kommunizmusban is olykor a nyakból, akkor majd biztos megint divatba jön a hal matrica (az nekem annyira nem tetszik) 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: puntooo (206351)
Nemo Creative Commons License 29 órája 0 1 206356

"De nem minden hivo lett kiemelve nev szerint, hogy boldog." - Ez semmitmondó ellenvetés, mert a Biblia egyébként sem nevesíti az összes hívőt. Ettől persze az összes hívő továbbra is boldog, sőt Jézus szava szerint boldogabb, mint a Jézust szülő méh és az őt tápláló keblek. Erre még soha nem tudtál semmi értelmes választ adni. A név szerintiséget erőltető máriakülönlegesítő próbálkozásodat meg megfúrta Puntooo Lea példájával. De ha van kedved, keress rá a keneus Héber feleségére, Jáhelre. (Gondolom, nem fogsz, ezért ideírom: ő "áldott az asszonyok felett.")

 

"Mariat mar az angyal is kiemelte, hogy "kegyelemmel teljes" (erre is azt mondjatok, hogy rossz forditas. Ha rossz is, akkor is egy pozitiv dolgot mondott ra), aztan magara is mondta, hogy "boldognak mond engem minden nemzedek", es Erzsebet is ezt mondta ra. Akkor mi ertelme volt ezeket mondani, ha ugyse szamit semmit se?" - Dehogy "semmit", csak éppen nem valami sokat. Kegyelembe fogadott volt, mert megszülhette a Messiást. Ezt trillázzuk a füledbe már régóta, s te vadul tagadod, mert neked e kifejezés arra kell, hogy máriádat szeplőtelenül fogantatottnak bizonygasd. De te nem mondod Máriánál boldogabbnak az összes hívőt, holott ezt nem Mária állította, hanem Jézus. Ez nagyon sokat elárul a hitbeli hangsúlyaidról.

"Maria vegig ott van a Bibliaban, ott van Jezus elete jelentosebb esemenyeinel." - Van a csudát. Nem volt tanítványa Jézusnak, pedig abban az időben ez volt a legfontosabb. Egy prédikációjáról ki is akarta hívatni, hogy beszéljen a fejével, mire Jézus azt felelte: az ő anyja és testvérei azok, akik hallgatják ésmegtartják az Isten Igéjét. Bár erre volna füled.

Előzmény: isabellee (206355)
isabellee Creative Commons License 1 napja -1 0 206355

a Máriára mondott boldog-boldognak tart szó (makariosz-makidzó) teljességgel általános használatú, és minden hívőre vonatkozik

 

De nem minden hivo lett kiemelve nev szerint, hogy boldog. Mariat mar az angyal is kiemelte, hogy "kegyelemmel teljes" (erre is azt mondjatok, hogy rossz forditas. Ha rossz is, akkor is egy pozitiv dolgot mondott ra), aztan magara is mondta, hogy "boldognak mond engem minden nemzedek", es Erzsebet is ezt mondta ra. Akkor mi ertelme volt ezeket mondani, ha ugyse szamit semmit se?

 

Ismét mondom, a több száz évvel későbbi, félpogány egyház próbálta rávetíteni az elképzelését a korabeli viszonyokra, és a Bibliától eltiltott tömegek számára 1-1 szóból csináltak teologiát.

 

Egyaltalan nem. Maria vegig ott van a Bibliaban, ott van Jezus elete jelentosebb esemenyeinel.

Előzmény: puntooo (206352)
isabellee Creative Commons License 1 napja -1 0 206354

Abszolút nem értem, hogy most mist is akarsz mondani.

 

Azt, hogy borzalmasnak talaljatok, hogy a kozepkorban egy katolikus papot az inkvizicio elitelt. De ez nem buntetest jelentett, hanem azt, hogy a katolikus egyhaz tanitasaitol jelentosen eltero, es sokszor a tarsadalomra sulyosan veszelyes nezetei voltak az illetoknek, es ezt vizsgaltak.

Ilyen volt Giordano Bruno es Husz Janos - mindkettek katolikus papok.

De most viszont annal oromtelibb nektek, ha egy katolikus papot elitelnek - pl. allitolagos pedofilia miatt. Tudod, hgoy sokszor ezek a vadak 30-40-50 evre mennek vissza? Mindenki mas, pl. iskolak, csaladok, stb. felmentest kaptak ebbol. Pl. iskolat se lehet megvadolni ennyi ev utan. De a katolikus egyhazt meg lehet, es ennek orultok. Es sokszor a papok mar nem is elnek a per beadasa idejen.

Előzmény: puntooo (206351)
isabellee Creative Commons License 1 napja 0 0 206353

az írásokban nincs szó arról, hogy Mária testvére Mária lett volna

 

De, van. A kereszt alatt 3 Maria allt:

- Jezus anyja, Maria

- Marianak ("az o anyjanak") notestvere, Maria - Kleopas felesege

- Maria Magdalena

 

Janos 19:25:

 

Revidialt Karoli:

25A Jézus keresztje alatt pedig ott állottak vala az ő anyja, és az ő anyjának nőtestvére; Mária, a Kleopás felesége, és Mária Magdaléna.

 

Szent Istvan tarsulat:

25Jézus keresztje alatt ott állt anyja, anyjának nővére, Mária, aki Kleofás felesége volt és Mária Magdolna.

 

Itt a "notestver", illetve a "nover" nem lany-testvert jelent, hanem sogornot. Maria sogornojet is Marianak hivtak.

Előzmény: hegefeco (206349)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!