Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2018.06.24 -1 1 212853

Az Egyházat egy testként szemlélteti Pál, ahol a fül hall, a szem lát, az orr szagol, a kéz fog, a láb jár. A feleség nem egy részképességekkel rendelkező testrész, aki mellé kell egy másik arra a feladatra, amit ő nem tud. Egy feleség mindent tud az Úr segítségével, egy egész test, amire a férjének szüksége van. Amit meg nem tud, arra hárman az Úrral közösen keresik meg a megoldást. Ha a férj nem tud valamit, keressen a feleség egy másik pasit mellé? Amit mondasz, hogy egy férfi különféle vágyait, akár testi, akár lelki, nem képes egy asszony kielégíteni, merthogy kielégíteni mindenképp ki kell őket, akkor a nőnek miért nem adsz ilyen jogot? A férfiak ugyanennyire tökéletlenek a nők igényeit illetően. Egy jó házasságban össze kell és össze lehet ezeket hangolni. Amit mondasz a tapasztalatokról, azt én abszolút megértem, átérzem, 33 évesen tértem meg, nem gyerekként, megéltem már előtte sok mindent. De amit írsz, az világi, abban nincs ott Isten, nincs az a szeretet, amelyik a másikért leteszi a saját igényeit, és képes várni. A kis mell-nagy mell problematika meg, bocs, de abszolút világi gondolkodásmód. A Biblia szerint:

 

 

Péld.5.

18. Legyen a te forrásod áldott, és örvendezz a te ifjúságod feleségének.

19. A szerelmes szarvas, és kedves zerge; az ő emlői elégítsenek meg téged minden időben, az ő szerelmében gyönyörködjél szüntelen.

 

Úgy gondolod, hogy minden vágy helyes, ami csak feljön egy emberben, tehát normális és ki kell elégíteni? Mert szerintem nem, szerintem pl. ez a kis mell, nagy mell dolog  sem az Úrtól való. 

A testrészes hasonlatban a nő egymaga alkotja a tagokból álló testet (kéz-láb-fenék-has, stb), a férj a fejet, mint ahogy Krisztus a feje az Egyháznak, Pál ezt mondta, nem pedig azt, hogy több nő alkot egy testet házasságon belül.

Szerintem:)

Előzmény: Törölt nick (212848)
Apacs77 Creative Commons License 2018.06.24 -1 0 212852

Látom beletraffáltam, fáj az igazság.... Alárendelt te akarsz lenni ez nálad valami szado mazo? Mert nem természetes, az biztos...

 

Irtam, hogy az egyenrangú kapcsolatok, ahol nincs főnők, azok tartósabbak és boldogabbak.... Te ragaszkodsz a főnökhöz, aki megmondja mit csinálj..... Kis döntésképtelenkém :D

Előzmény: Törölt nick (212850)
puntooo Creative Commons License 2018.06.24 0 2 212851

Hóseás vagy Dávid többnejűségével! Salamont is ideveheted.

 

Talán az n+1-edik idézésnél leesik nálad a tantusz, hogy ezek ószövetségi példák. Jézus  Mát 19-ben leírt szavaira pedig dyslexiás vagy. De erre nem az "olvasás, művelődés meg egy bambi" az orvosság, hanem a megtérés...

Előzmény: vfo (212845)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.24 0 1 212850

Az a hibuka, h te vagy az, aki mindenképpen keresi az alárendeltet. Sztem ffi és nő kiegészíti egymást. Nem rosszabb vagy jobb az irányító az irányítottnál... Egyik sem tud meglenni a másik nélkül. 

 

Szándékosan kitekered a mondanivalómat. Hozom a példát, h a férj mondja meg, h milyen autót vegyek, erre visszavágsz, h még a színét is meg kell mondja... 

 

Tipikus kötekedő arrogancia...

 

Nem lehet veled beszélgetni, ígyhát fel is hagyok vele. Ostobaság lenne folytatni... 

 

Pápá :)

Előzmény: Apacs77 (212847)
Apacs77 Creative Commons License 2018.06.24 0 0 212849

Igaz nem nekem irtál, de ha van kedved olvasd el, jó irás! Tiltva nem volt a poligámia, de a cikkben benne van, hogy miért engedte meg Isten :) 

 

http://talita.hu/magazin/megengedi-ma-a-biblia-a-tobbnejuseget/

Előzmény: vfo (212845)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.24 0 1 212848

A tagok nem testek, hanem testrészek, Pál is így szemlélteti Krisztus Testét, az Egyházat. Egy házasságban egy feleség egy test, két feleség két test, stb. Nem értek egyet azzal, hogy több feleség adna ki egy egészet.

 

Ez így eléggé zavaros. Tehát míg az egyház és Krisztus kapcsolatában a tagok testrészek, azaz külön-külön funkcionálnak, a ffi-nő(k) kapcsolatban ez nem megengedett. Akkor hol itt a házasság metaforája? Két feleség nem két test, hanem csak valamely testrész szerepét töltik be! Azt is mondhatnám, h a monogám házasság bizony csonka! :)

 

Egy nő teljes értékű személy, minden megvan az egy szem feleségben, ami kell egy férjnek.

 

Húha! Nagyon magabiztos vagy! :) Nehogy csalódás érjen! Az élet nem ezt mutatja! Hogy nagyon kisarkítsam a kérdést egy ffi szeretheti egyszerre a kis- és nagy melleket is... Miért is nem lehet egyszerre mindkettőben része? Ez nem más, mint színtiszta önzőség, osztozni nem tudás, és önbizalomhiány. Hogy a testrész hasonlattal éljek, a fej meg kell, h elégedjen egy füllel, mert a fül nem hiszi el, h ő fül minőségében a legjobb, és azt hiszi, h a fejnek rajta (a fülön) kell járnia, mert a láb szerepét is be kell, h töltse. Ílymódon pedig csak pofára esni tud szerencsétlen fej, mert a fülén ugye nem tud járni... 

 

 

Előzmény: Törölt nick (212844)
Apacs77 Creative Commons License 2018.06.24 -1 0 212847

Szerintem neked nem férjre, hanem egy gondoskodó édesapára lenne szükséged , még nem tudtál felnőni és azért igényled a minden felelőséget felvállaló, még a kocsid szinét is megmondó iranyitót az életed fölé. Fel kell  nőni és felelőségteljes életet élni "fönők" nélkül,gondolom nem vagy már gyerek :P

Előzmény: Törölt nick (212839)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.24 -1 1 212846

Az nem megfelelő, hogy olvass, művelődj, aki nem képes összefüggéseiben értelmezni az Írást Hóseás, Dávid, Salamon történetében ésatöbbi, ésatöbbi?

Előzmény: vfo (212845)
vfo Creative Commons License 2018.06.24 -1 1 212845

fügince, vezesd már le alaposan és logikusan az Írásból a többnejűség tilalmát, szembeállítva pl. Hóseás vagy Dávid többnejűségével! Salamont is ideveheted.

Előzmény: Törölt nick (212844)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.24 -2 2 212844

Nem bigámiáról beszélek, mikor a testről beszélek. Egy személy-egy test, sok személy, sok test. A tagok nem testek, hanem testrészek, Pál is így szemlélteti Krisztus Testét, az Egyházat. Egy házasságban egy feleség egy test, két feleség két test, stb. Nem értek egyet azzal, hogy több feleség adna ki egy egészet. Akkor Isten így teremtette volna, férfiúvá és nőkké. De nem így teremtette, 1 férfi - egy nő alkotja a házasságot. Két személy. Egy nő teljes értékű személy, minden megvan az egy szem feleségben, ami kell egy férjnek. Nézd végig esetleg, majd ha ráérsz egyszer, a Bibliában a házassággal, szerelemmel kapcsolatos megállapítások, tanítások, parancsolatok mindig 1 db feleségre vonatkoznak általában.

Előzmény: Törölt nick (212843)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.24 -1 0 212843

 A feleségek nem ilyen jellegű tagok egy poligám kapcsolatban, hiába más mind bizonyos tekintetben, mégis a lényeget tekintve egyformák.

 

És mi a lényeg szerinted?

 

Ugye nem az, h nemiszervnek vannak nézve általad? Mert az nagyon lealacsonyító lenne a véleményező részére...

 

Pontosan leírtad, h mi a lényege a bigámiának. :) :

 

Az 1 db test sok tagja együtt alkotja az 1 db testet, mindegyiknek megvan a maga feladata, a a láb nem tud szem lenni, stb.

 

Miért esik hát nehezedre az elismerése?

 

 

Előzmény: Törölt nick (212841)
puntooo Creative Commons License 2018.06.24 -2 1 212842

Keresem a megfelelő jelzőt a hsz-od minősítésére. Talán az aljas a legmegfelelőbb.

Előzmény: Törölt nick (212824)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.24 -2 2 212841

Jaja, 1 test sok tagból áll. De sem a fül külön, sem a láb külön, sem a többi tag külön nem test, nem egyformák. Az 1 db test sok tagja együtt alkotja az 1 db testet, mindegyiknek megvan a maga feladata, a a láb nem tud szem lenni, stb. A feleségek nem ilyen jellegű tagok egy poligám kapcsolatban, hiába más mind bizonyos tekintetben, mégis a lényeget tekintve egyformák. Szóval ez sztem nem áll meg:) 

Előzmény: Törölt nick (212833)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.24 -1 1 212840

Ez a kis szösszenet teljesen a mai kulturális meggyőződésünkhöz van igazítva. Azt sem lehet a monogámiában értelmezni, h Krisztus a fej, az egyház meg a test. Mert ez utóbbi mindenképpen többtagú. Akár az egyházat tekintem, akár az emberi testet. Az embernek két karja, két lába van, törzse, nyaka. Ezek nem tudnak meglenni a fej irányítása nélkül, de a tagok sem értékesebbek egyik a másiknál. Nem jobb a jobb kéz a balnál, hanem szükséges mindkettő... A láb sem jobb a kéznél, mert egyik járásra való, a másik fogásra... Stb...

 

Az egyház is gyülekezetekből áll, a gyülekezetek pedig emberekből... sokból... 

 

Úgyh, ha Krisztus a fej (a férj) az irányító, akkor mégiscsak lehet több felesége vkinek... Akiket irányít... :P

Előzmény: Apacs77 (212838)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.24 -1 1 212839

te elveted annak a lehetőségét, hogy a feleség legyen a csapatkapitany, van olyan, hogy a feleségnek sokkal jobbak errre a feladatkörre a képességei ...

 


Igen, ez meglehet. De ez abból fakad, h számomra nem vonzó szexuálisan egy olyan ffi, aki nem tud irányítani. És ezt most úgy kell érteni, h semmilyen irányban nem tud irányítani. Azaz sem negatív értelemben, azaz, ha vki zsarnokoskodó, parancsolgató, ill pozitív értelemben, ha vki túl tutyi-mutyi, mindent a feleségére hagyó típus, akkor attól is a hideg ráz. Ezzel nem tom más nők hogy vannak, de én igenis igénylem, h a ffi mondja meg, h milyen bringát, v autót vegyek, ő mondja meg, h milyen szigetelése legyen a háznak. Kezelje az esetlegesen keletkező vagyont, de a háztartáspénzt bízza rám. Legyenek olyan dolgok, amiket közösen megbeszélünk, de legyen elképzelése a jövőnkről, legyenek önálló céljai, és legyenek olyan feladatok, amiket rám bíz, illetve megbízik abban, h én azokat ellátom :) Ha nekem van vmilyen elképzelésem, h mit szeretnék, akkor ahhoz tudjon építően hozzászólni. Amelyik pasi nem ilyen, azzal én nem tok ágyba bújni. Slussz! :)

 


Nekem az a tapasztalatom, hogy azok a házasságok, ahol egyik fél sem szeretne irányitani sokkal boldogabbak és tartósabbak,szeretet teljesebbek.

 

Sztem ez nem ilyen fekete-fehér, h az irányító mindenben főnök. Pl megmondja a feleségének, h milyen bugyit vegyen fel... (bár bizonyos intim helyzetekben akár ;), de komolyra fordítva a szót, sztem az életnek különböző területei vannak, és az irányítás képességéhez az is hozzátartozik, h bizonyos feladatokat másokra hagyunk, vagy tudjuk, h kinek osszuk ki őket... Úgyh irányításon nem azt értettem, h a férj megmondja a feleségének, h az mikor kavarja meg a rántást... :)

 

Amig bármelyikünk vezető szeretne lenni és főnökösdit játszani Isten nevében, vagy nem azt nézi egy házassagban, hogy ő mit tudna beletenni csak kivenni akar, addig lesz sok sok boldogtalan házasság és válás... 

 

Ezzel csak egyet érteni tudok :) De én nem a rossz értelemben vett "főnökségről" beszéltem. Vannak azért jó főnökök is az életben, nem csak zsarnokok :)

Előzmény: Apacs77 (212837)
Apacs77 Creative Commons License 2018.06.24 0 0 212838
Apacs77 Creative Commons License 2018.06.24 -2 1 212837

A hazasság csapatmunka ez igaz, és az nem biztos, hogy pont a férj az, aki jobban tud irányitani. Ez nem nemtől függ, te elveted annak a lehetőségét, hogy a feleség legyen a csapatkapitany, van olyan, hogy a feleségnek sokkal jobbak errre a feladatkörre a képességei ... Ha ezt nem fogadjuk el, akkor hiába uralkodna szolgálva az a férj, ha nem olyan beallitottsagú , ezert a képességeket kell nézni elsősorban, ha ragaszkodunk ahhoz, hogy valaki iranyitson mindenképp.. ... Ha a csapatmunka profi előrejutasa a cél, akkor azt is el kell fogadni, ha a feleség lesz a csapatkapitány, ha már egyszer valakit szeretnénk kapitanynak :)

 

 

Nekem az a tapasztalatom, hogy azok a házasságok, ahol egyik fél sem szeretne irányitani sokkal boldogabbak és tartósabbak,szeretet teljesebbek. Amig bármelyikünk vezető szeretne lenni és főnökösdit játszani Isten nevében, vagy nem azt nézi egy házassagban, hogy ő mit tudna beletenni csak kivenni akar, addig lesz sok sok boldogtalan házasság és válás... 

 

Előzmény: Törölt nick (212836)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.24 0 1 212836

Nálad a házasság uralkodást jelent? Van számodra egy rossz hirem. A Biblia szerint a férj sem uralkodhat a feleségén, sőt ugy kell szeretnie a  feleségét, mint Krisztus az egyházat, az életét kell adnia érte, ha kell... Ha a ferj első szeretne lenni, akkor el kell kezdenie szolgálni..Jézus a mi példaképünk, cselekedjünk az Ő útmutatása szerint. .. Térj meg drága barátom, hatalmas tévuton vagy.

 

Te vagy tévúton :) Meglehet, h az uralkodás fogalmát eleve rossznak gondolod. Pedig önmagában a fogalom sem nem jó, sem nem rossz. A kivitelezése lehet jó, vagy rossz. Lehet uralkodva szolgálni. A házasság csapatmunka. És ha a tagok jól akarnak együttműködni szükséges h legyen egy csapatkapitány, aki irányt mutat. A tagoknak pedig a sikeres együttműködés érdekében alá kell vetniük magukat az iránymutatásnak.

 

Mindegy, h a csapat hány tagú. Ezek érvényesek a monogám házasságra is. Ha nincs csapatkapitány, vagy, ha nem fogadják el a csapatkapitányt civakodás lesz és káosz... Az uralkodás nem zárja ki a szeretetet...

 

 

Előzmény: Apacs77 (212835)
Apacs77 Creative Commons License 2018.06.24 0 2 212835

Nálad a házasság uralkodást jelent? Van számodra egy rossz hirem. A Biblia szerint a férj sem uralkodhat a feleségén, sőt ugy kell szeretnie a  feleségét, mint Krisztus az egyházat, az életét kell adnia érte, ha kell... Ha a ferj első szeretne lenni, akkor el kell kezdenie szolgálni..Jézus a mi példaképünk, cselekedjünk az Ő útmutatása szerint. .. Térj meg drága barátom, hatalmas tévuton vagy.

 

Efezus 5:25 Ti férfiak, szeressétek a ti feleségeteket, miképen a Krisztus is szerette az egyházat, és Önmagát adta azért;

Efezus 5:28 Úgy kell a férfiaknak szeretni az ő feleségöket, mint az ő tulajdon testöket. A ki szereti az ő feleségét, önmagát szereti.

Efezus 5:29 Mert soha senki az ő tulajdon testét nem gyűlölte; hanem táplálgatja és ápolgatja azt, miképen az Úr is az egyházat;

Efezus 5:21 Engedelmesek legyetek egymásnak Isten félelmében

Márk 10:43 De nem így lesz közöttetek; hanem, a ki nagy akar lenni közöttetek, az legyen a ti szolgátok

Márk 10:44 És a ki közületek első akar lenni, mindenkinek szolgája legyen

Márk 10:45 Mert az embernek Fia sem azért jött, hogy néki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és adja az ő életét váltságul sokakért.

Előzmény: Törölt nick (212810)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.24 0 0 212834

395.

 

Isten szívén megpihenve

 

1. Isten szívén megpihenve Forrjon szívünk egybe hát, :/: Hitünk karja úgy ölelje Édes Megváltónkat át! Ő fejünk, mi néki tagja, Ő a fény, mi színei; Mi cselédek, ő a gazda, Ő miénk, övéi mi.

 

2. Szeretetben összeforrva, Egy közös test tagjai, :/: Tudjuk egymásért harcolva, Ha kell, vérünk ontani. Úgy szerette földi nyáját S halt meg értünk jó Urunk; Fájna néki, látva minket, Hogy szeretni nem tudunk.

 

3. Nevelj minket egyességre, Mint Atyáddal egy te vagy, :/: Míg eggyé lesz benned végre Minden szív az ég alatt; Míg Szentlelked tiszta fénye Lesz csak fényünk és napunk, S a világ meglátja végre, Hogy tanítványid vagyunk.

 

Dallam: (Herrnhag, 1735.) Basel, 1745. Szöveg: Zinzendorf M.L. 1700-1760.

 

Ez a szép református ének gyönyörű metaforája a poligámiának :)

 

A férj szívén megpihenve összeforrhat a feleségek szíve. A férj a fény, feleségei a színek. A feleségek a szolgálók (itt jó értelemben), a férj a gazda. Stb... :)

Törölt nick Creative Commons License 2018.06.24 -1 1 212833

A fej 1! A test több tagból áll. :) Több tagból áll és úgy egyek, h a fejük egy! Tehát a több feleség egy abban, h férjüket szeretik. Ebben testvérek :)

Előzmény: Törölt nick (212823)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.24 -1 1 212832

Ráadásul amit leírtál kölcsönös, mivel ha a férj akarna válni 1000szer is jobban átgondolja, ha két-három feleségről és 4-6 gyerekről van szó, h ilyen körülmények között hogy tud kilépni a kapcsolatból. Ha egy felesége van és két gyereke, akkor is tiszta csőd a válás, de így, sok feleség, sok gyerekkel... Öngyilkosság... XD

Előzmény: Kútásóóó (212831)
Kútásóóó Creative Commons License 2018.06.24 -2 2 212831

A valas problemajat hogyan oldja meg a tobbnejuseg?

 

 

1.  Eleve nem kerülhet monopol helyzetbe a férjén uralkodó hölgy.

2.  A férjet nem tudja cöliztetéssel a szex visszatartásával, adagolásával manipulálni az asszonya.

3.  A feleség anyagilag sem lesz annyira motivált a válásban (válással nem tudja vinni egyetlen nő a vagyont)

 

Vagyis a többnejűség az olyan (mivel az asszony segítőtárs is)mint amikor egy vállalkozás nem csak egy lábon áll.

 

Vagy mint egy embernek, is ha két szeme van, van és az egyiket elveszti is nem veszti el azért a teljes látását.

 

Igen veszélyes és kockázatos a mai világban mindent feltenni egy lapra!

 

 

 

Előzmény: isabellee (212791)
Kútásóóó Creative Commons License 2018.06.24 -1 0 212830

A sok okoskoskodás olvastán sehol nem találtam világos, logikus, bibliai okfejtést az Írásban, sem az ó-sem az Újszövetségben a poligámia tiltására, kivéve az újszövetségi presbiterek esetében.

 

Valamint a presbiter választás kritériumaként szerepel az is, hogy ne legyen "rút nyerészkedő" 

most őszintén a Sándorék ezt betartják?

 

Most minden rossznak a gyökere a nők szeretete, vagy pedig a pénz szerelme?

 

 

"A végett hagytalak téged Krétában, hogy a hátramaradt dolgokat hozd rendbe, és rendelj városonként presbitereket, a miképen én néked meghagytam;

Ha van feddhetetlen, egy feleségű férfiú, a kinek hívő, nem kicsapongással vádolt avagy engedetlen gyermekei vannak.

Mert szükséges, hogy a püspök feddhetetlen legyen, mint Isten sáfára; nem akaratos, nem haragos, nem részeges, nem verekedő, nem rút nyerészkedő;

Hanem vendégszerető, jónak kedvelője, mértékletes, igaz, tiszta, maga tűrtető;

A ki a tudomány szerint való igaz beszédhez tartja magát, hogy inthessen az egészséges tudománnyal és meggyőzhesse az ellenkezőket.

Mert van sok engedetlen, hiába való beszédű és csaló, kiváltképen a körülmetélkedésből valók,

Tit 1,5

 

 

 

Vagyis az újszövetségi presbiternek nem csak több felesége nem lehetett a Biblia szerint, hanem orzott vagyona és verőemberei sem a dicsőséges ősegyház idejében!

 

Előzmény: vfo (212818)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.23 -1 0 212829

Hogy mi történt privátban, azt én is emlegethetném, többekkel kapcsolatban. Igen érdekes lehetne rád is hivatkozni bizonyos exhágyés magatartásokkal, jelenségekkel kapcsolatban. Node minek beszélnék én irl talikról, a hozzászólásaid pont megfelelőek, kommentár sem kell hozzájuk. Mint ahogy bárki más userről elárul sok mindent az, ahogy, amit ír. Nem kell kommentár. A felmerülő témákhoz képes vagy érdemben hozzászólni, jelen esetben poligámia? 

Előzmény: Törölt nick (212828)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.23 0 2 212828

Ja,az hogy mi történt privátban természetesen nem ide tartozik,csak a jelenséget szeretném bemutatni.

Ebben te vagy a megfelelő alany.

Előzmény: Törölt nick (212824)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.23 0 2 212827

Semmi baj,minden világosságra gyün.

 

Az a probléma a Hitgyülekezete nevű szervezettel,hogyha valami fáj nekik akkor rögtön kiabálnak,kígyót-békát hajigálva azokra akik felszínre hozzák a tényeket.

Nincs itt semmi meglepő kéremszépen.

 

Előzmény: Törölt nick (212826)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.23 -1 0 212826

Norriszka, nincs több dobásod egy sem, csaxólok. 

Előzmény: Törölt nick (212824)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.23 0 1 212825

Krisztus teste több tagból áll.

A egész viszont valóban egy,de nem egyenként Krisztus temploma...

Előzmény: Törölt nick (212823)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.23 0 2 212824

Szerintem az elmeorvossal kéne beszélgetni,az sokkal hatásosabb lenne.

 

Amúgy meg a kettőnk közti személyes találkozónkból (is)leszűrve,te csak a magad választotta,pénz és önimádó krisztusoddal beszélgetsz,magadban.

 

 

Semmi közöd az általam tapasztaltak alapján a Krisztushoz,csak fecsegsz róla,magadat ünnepeltetve.

Miért?

Mert aki igazán Krisztusnak engedelmeskedve nem hazugságban éli az életét,abban egy cseppnyi szeretetnél sokkal több van mint a te képmutató okoskodó,fontoskodó,rosszindulatú fajtádban.

 

 

Üdvözlettel:

Noriszka.

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (212817)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!