Keresés

Részletes keresés

vfo Creative Commons License 2018.03.22 0 0 210350

A zsidó törvények szerint mindenki zsidó, aki betér a zsidóságba, tökmindegy, milyen népség leszármazottja. Ők a prozeliták.

Ha ismernéd a magyar történelmet, föltűnne, hogy a többi európai népséghez képest messze magasabb volt a zsidóság iránti elfogadás és a zsidók (kb. 120) évszázadon át való közreműködése a magyar állam közügyeiben.

Meg nézz utána II. András beregi esküjének is.

Előzmény: menora (210349)
menora Creative Commons License 2018.03.22 0 0 210349

A kavarok a wikipedia szerint török nyelvet beszélő nemzetség / népcsoport voltak, akik fellázadtak a kazárok ellen és csatlakoztak a honfoglaló magyar nemzetségekhez. 

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kavarok

 

A kazárok pedig nem voltak testi származás szerinti zsidók (legalábbis én erre vonatkozóan még semmilyen bizonyítékról nem olvastam), csak a kazár birodalom áttért a pogány vallásból a zsidó vallásra, részben gazdasági, részben politikai okokból. Amennyiben ez igaz, akkor sem Aba Sámuel, sem Salamon nem számít Ábrahám leszármazottjának, maximum betértnek.

 

A kelet-európai zsidóság nagy része ennek a kazár bevándorló csoportnak a leszármazottai, ha nem csalnak az ismereteim. Erről többek között itt lehet olvasni:

 

https://m.nyest.hu/hirek/kazarok-zsidok-es-a-tizenharmadik-torzs

Előzmény: vfo (210344)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2018.03.22 -1 0 210348

"Mind a faji mind az erkölcsi tisztaságban erő van. A nemzet államok az erősek, csak a korcs nemzeteken lehet uralkodni."

Minden nemzet "korcs", te ütődött. De mindegy is, hiszen a fasiszták képesek egyszerre egymásnak totálisan ellentmondó dolgokat is igaznak vélni. Pl. azt állítják, hogy az "árja vérvonal" idegen "behatások" által "piszkolódott be", vesztette el hajdanvolt dicsőségét, ígyhát a vér "tisztaságát" úgy kell megőrizni, helyreállítani, hogy a "fajgyalázást" elkerülvén csakis egymás között házasodjanak az árják, kiiktatván az "idegenek" által okozott "vérmérgezést" (ld. pl. a nürnbergi faji törvényeket - 1935.). Ugyanakkor ezzel egyidőben azt állították, hogy az "alacsonyabbrendű" zsidók azért "silány(abb)ak" mind szellemileg,  mind erkölcsileg, de legfőképpeg testileg, mert egymás között házasodnak...

:o

Előzmény: Kútásóóó (210318)
bujar Creative Commons License 2018.03.22 0 0 210347
Eklatáns Béla Creative Commons License 2018.03.22 0 0 210346

"Noéi idejében olyan szinten és elfajzott az emberiség vele arányosan az erkölcsi morál, hogy az Úr megbánta, hogy az embert teremtette."

 

 

 

Mikénteg fajzhattak el, ha akkor még nem is voltak rasszok, etnikumok? Avagy az elfajzás mégiscsak erkölcsileg értendő az Igében, nem penig rasszilag, etnikailag...?

Előzmény: Kútásóóó (210329)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2018.03.22 0 0 210345

"Nem Zakartiás Úré:"

Hogy az ÚSZ prizmáján keresztül szemlélve az ósz-i Izrail-profeciák nem test és szó szerint értendők (az apostagok sem úgy magyarázták), azt mán számtalanszor bizonyítottam, ne futtasd le velem újból eme köröket. Mindenesetre az elragadtatás Jézus parúziájakor történik meg. Az akkor élők közül kizárólag az elpöcsételtek ragadtatnak el, a többiek MIND elpusztulnak. Miféle elpöcsételésről is habogsz akkor itten az elragadtatás UTÁN...?

 

 

 

Előzmény: puntooo (210313)
vfo Creative Commons License 2018.03.22 0 0 210344

"Még mindig létezik a "tipikus magyar". /legalább is a kaján ellenségeink szerint/"

 

A "tipikus magyar" epitheton ornans mint olyan, nem létezett soha. Legföljebb egy népcsoport jellemző magatartásaként, mely nem az etnikai hovatartozást, hanem a dolgokhoz való viszonyulást írta le, mely nem etnikai, gazdasági, hanem a körülmények által évszázadok során létrejött hozzáállás a világ dolgaihoz.

 

Etnikailag a magyarság soha nem volt homogén nép, horribile dictu, a zsidó kabarok is a honfoglalók között voltak. Melegen ajánlom Romsics prof. vonatkozó műveit e témában, akiről még az se mondható el, hogy zsidó. Megvásárolhatók, igaz nem olcsók. Csak "nebenbei" jelzem, hogy harmadik királyunk a kabar Aba Sámuel volt. Horribile dictu, volt egy zsidó Árpád-házi királyunk, akit Salamonnak hívtak, mely név a 11. századi Európában teljesen szokatlan volt.

 

Előzmény: Kútásóóó (210329)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2018.03.22 0 0 210343

"Ha majd minden ember újjá született keresztény lesz (soha nem lesz ilyen) szegregációra sem lesz szükség a továbbiakban..."

 

 

 

Így igaz: de nem faji, hanem erkölcsi szegregációról beszél az Ige...

Előzmény: Kútásóóó (210336)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2018.03.22 0 0 210342

"Meg kell lenni, és meg is lesz."

 

Igen, az emberek döntéseinek következtében.

 

 

 

"A Mindenható véghezviszi ami meg van írva"

 

 

 

Tehát Isten akarja, hogy a levegőbeli gonosz hatalmasságok elhitessék az embereket...?

Előzmény: selay (210320)
Eszetlen Tóbiás Creative Commons License 2018.03.22 0 0 210341

"Mondd, mit olvasol a Jelenések Könyvében? Talán azt, hogy pld. a fenevad uralkodása az emberek döntéseitől függ?"

Igen. Ha az emberek úgy döntenének, hogy szívből akarják Isten hamisítatlan tíz parancsát követni, akkor esélye sem lenne a sátánynak, hogy elhitesse őket. Mivel azonban erre eszetek ágában sincsen, ezért imádván és csodálván fogjátok követni a fenevadat. Isten ezt előre tudta, hogy így fogtok majd dönteni, ezért ír(at)ta le, hogy így lesz...

Előzmény: selay (210320)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2018.03.22 0 0 210340

"Beszélsz itt zöldségeket hol írja, hogy Nehémiés a idegen asszonyok erkölcseitt vizsgálta?!"

Nehemiás az Ige alaptyán vizsgálódott. Az Ige nem faji alapon tiltja az idegenekkel való keveredést, hanem erkölcsi alapon: megvan a veszélye, hogy jó erkölcsöt (is) megront a gonosz társaság, márpedig az idegen "faj" idegen isteneket, idegen erkölcsöket jelent. Tehát nem a másféle bőrszín rontja meg a jó erkölcsöket. Ezt - ellentétben veled - jól tudta Nehemiás, ezért tiltotta meg az idegenekkel való keveredést, mert látta mit eredményezett erkölcsileg - nem fajilag...

Előzmény: Kútásóóó (210314)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2018.03.22 0 0 210339

jav.: Az elragadtatás Jézus parúziájakor történik. Az akkor élők közül kizárólag az elpecsételtek ragadtatnak el, a többiek MIND elpusztulnak. Miféle elpecsételésről dadogsz akkor itten az elragadtatás után...?

Előzmény: Eklatáns Béla (210338)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2018.03.22 0 0 210338

Az elragadtatás Jézus parúziájakor történik. Az akkor élők közül kizárólag elpecsételtek ragadtatnak el, a többiek MIND elpusztulnak. Miféle elpecsételésről dadogsz akkor itten az elragadtatás után...?

Előzmény: puntooo (210313)
Paleokrites Creative Commons License 2018.03.22 0 0 210337

Hihetetlen, hogy mennyi újjászületett keresztény vált jó emberré az elmúlt majd 2 ezer évben, tetteik nyoma a múltból jelenig látható, a sokféle szektái, közösségei, gyülekezetei, felekezetei, egyházai mind mind tanúskodik a nagy messiásnak mondott áldozatvállalóról, aki állítólag életét adta azokért önzetlenül, akik hiszik eme keresztény dogmaiságot, a többiek meg elkárhoznak, mert nem hiszik el a mesét, főleg azt, hogy Isten lefeküdt, gyermeket csinált, inszeminál t és megtermékenyített egy emberi lényt, egy asszony megbecstelenítve, ez lett a keresztények szent megbecstelenítése!

 

Érdekes a történet a nagyon kiokosított teológusok tudásszintező elméletében is ez a fajta hittétel, csak észre nem vennék, hogy volt egy állítólagos özönvicc, ahol éppen az istenek fiai elvették az emberek lányait és a gonoszság az égig hatolt, erre kitalálta Isten, hogy miért is ne, neki is kijár egy ember felesége és elveszi a szüzességét, gyermeket nemz a szent félistenemberi lény mutánsát hozva a világra....

 

Noé túlélte nyolcadmagával az isteni terrort, amiben minden élőt a bárkán kívül legyilkolt.... és miért?

 

Azért hogy előretervezetten ő maga legyen példamutató, hogyan kell gyermeket nemzeni egy zsidó feleségnek?

 

Miért?

 

Azért hogy eleve elrendelten áldozatként haljon meg egy mondvakreált és teológiailag is sántító okból, miszerint aki nem hisz benne, elkárhozzon és aki hiszi azt, hogy Isten fiát feláldozza az emberiség azon részének aki hiszi ezt, hogy őérte tette, azok a mennyekbe legyenek hivatalosak, kiválasztottak?

 

Ám az istenek, a félistenek sem halandóak csak úgy és Isten feltámasztotta a halálból a fiát, eleve elrendelten, mint egy színi játékban! :)

 

Most akkor mit is mondjak a kereszténység ilyen tanításaira, hogy a szentlélek vezérelte a vízben és lélekben való újjászületés buddhista-hinduista, dzsainista, de más misztériunmista mithrászista változataként?

 

Érdekes ez az újjászületett több tízezer féle keresztény felekezetre nézve, sőt az iszlámba áttértek, más vallásba betértek esetét is idesorolva a szentlélek vezetésében élték meg újjonan születésüket, nemde?

 

Ja, le ne felejtsem, a messiás szó görög megfelelőjeként a krisztus felkentet jelent, ám Jézust senki nem kente fel semmilyen szertartás alapján semmire, ellenben a keresztény írók szövegeiben bárkiből isteneket gyárthatnak, erre jó regényeket olvasni...., igaz fel is támasztatott, a váltság is addig van, ameddig a halál a zálog, az életbe lépéssel minden bukott, sőt maga a megváltás is csupán hitetéssé vált!

 

Az emberiség nem a Noé leszármazottaiból származik..., a vízözön mese is más vallásokból lett átvéve és a képtelenségeket ma is tanítják, mint isteni végzetet, holott ez is egy a sok rágalom közül!

 

Ne válaszolj, ne reagálj, mindezt csupán azért írtam, hogy lásd, van más vélemény is!

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Kútásóóó (210336)
Kútásóóó Creative Commons License 2018.03.22 0 0 210336

Az újjászületés Krisztusba az tesz mindnyájunkat jóvá, a víztől és a Szent Szellemtől.

 

A Messiás is úgy született meg, hogy a Szentlélek árnyékozta meg Máriát.

Istenembert hordott ki így a méhében.

 

A Sémita, a Khám leszármazottait és  Jáfet magva  egyaránt megtérhet és újjá születhet a Szellemtől, csak, hogy sajnos nem ez az általános, nem ez a papírforma.

 

Ha például minden gomba faj ehető lenne, nem lenne szükséges a faji megkülönböztetésre.

De mivel ez sajnos nem így van, és léteznek még mindig halálosan mérgező fajok, így nélkülözhetetlen a gomba ismeret, a hétköznapi életben meg a jó ember ismeret.

 

Ha majd minden ember újjá született keresztény lesz (soha nem lesz ilyen) szegregációra sem lesz szükség a továbbiakban...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: zsivany5 (210335)
zsivany5 Creative Commons License 2018.03.22 0 0 210335

Nem kotok uzletet Izreal nelkul.

Előzmény: Kútásóóó (210334)
Kútásóóó Creative Commons License 2018.03.22 0 0 210334

A N$ tamogatja az V.Orbant a forintert.

 

Nem csak a forintért.

 

Ha viharos, vagy kritikus helyzetből nem egyszerű ki kormányozni egy hajót.

Ilyenkor nem szabad mindenféle hülyét a vezetésbe tenni.

Én sem kedvelem a Fideszt sosem szavaztam még rájuk, de a jelenlegi helyzetben még ez a legjobbik rossz megoldás. A Viktor mögött elég komoly agytröszt lehet.

 

 

Előzmény: zsivany5 (210331)
zsivany5 Creative Commons License 2018.03.22 0 1 210333

Ja, es a V.Orban nagyon szidja a Gyuri Bacsit, ez nem tudom hogyan jon

ossze az antiszemitizmussal.  Es a HGY ebben resztvenne?  Erdekes.

 

Kútásóóó Creative Commons License 2018.03.22 0 1 210332

Én soha nem sajnáltam pénzt, időt, odaszánást a hágyé ügyeire: alapítottam és vezettem gyülekezetet Kalocsán, közben vezettem házicsoportot Budapesten, közben meg N$ személyi és külügyi titkára voltam,

 

Az Úrnak tett szolgálatodat sose bánd!

Ha a Sándor nem is honorálta megfelelő képen, vagy megalázó módon keveset fizetett érte, majd visszafizettetik neked legkésőbb az igazak feltámadásánál.

 

Előzmény: vfo (210327)
zsivany5 Creative Commons License 2018.03.22 0 0 210331

A vallasi trovenytol kellene megszabadulni.

A N$ tamogatja az V.Orbant a forintert.

Fuggetleniteni kellene a vallast az allamtol.

Kútásóóó Creative Commons License 2018.03.22 0 0 210330

"Nagyobb bűne van annak, aki engem kezedbe adott." Tehát mind Pilátus, mind azok, akik kezet mertek emelni Rá, felelősek!

 

Pontosan így van.

 

Az embernek Fia jóllehet elmegy, a mint meg van írva felőle; de jaj annak az embernek, a ki az embernek Fiát elárulja; jobb lenne annak az embernek, ha nem született volna.

Mk 14,21

 

 

Jaj a világnak a botránkozások miatt! Mert szükség, hogy botránkozások essenek; de jaj annak az embernek, a ki által a botránkozás esik.

Mt 18,7

Előzmény: selay (210323)
Kútásóóó Creative Commons License 2018.03.22 0 0 210329

"csak a korcs nemzeteken lehet uralkodni."

 

Lekorcsozod a magyar nemzetet?! Sőt még magadat is, hiszen saját magad vallottad be, hogy idegen-sváb-vér van benned!  

 

Hát igen elkorcsosodtunk, de nem mindenki és még nem is teljesen.

Még mindig létezik a "tipikus magyar". /legalább is a kaján ellenségeink szerint/

 

Már nem imádkozzák a szomszédaink, hogy a "Magyarok nyilaitól ments meg Uram minket" Magyarország a két vesztes háború után elvesztette területének kétharmad részét.

Már nem nagyon nem úgy néz ki, mint az Igazságos Mátyás idejében.

 

Általában a vesztes csatában a minket legyőző ellenség katonái megerőszakolták az asszonyainkat, de nem mindegyiküket .

 

A természet úgy adta, hogy a domináns vér legyőz egy bizonyos kisebb-nagyobb mértékű keveredést,

Ha ez nem így lenne, már rég elkorcsosodott volna az emberiség.

Ha "kerítés nélkül való városként odadobnánk prédára az erőszakoló vadtekintetű muszlim hordának a lányinkat és asszonyainkat, az bizony megadná nekünk a "kegyelem döfést".

Elveszne a fajtánk, ha ezt megengednénk.

 

 

Noéi idejében olyan szinten és elfajzott az emberiség vele arányosan az erkölcsi morál, hogy az Úr megbánta, hogy az embert teremtette.

 

 

És látá az Úr, hogy megsokasult az ember gonoszsága a földön, és hogy szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz.

Megbáná azért az Úr, hogy teremtette az embert a földön, és bánkódék az ő szívében. 

És monda az Úr: Eltörlöm az embert, a kit teremtettem, a földnek színéről; az embert, a barmot, a csúszó-mászó állatokat, és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem.

1 Móz 6,5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: puntooo (210319)
puntooo Creative Commons License 2018.03.22 -1 0 210328

Az volt az állításom, hogy a HGy önfenntartó. Ezt az állítást hazugoztad le. Ezután arra az állításomra, hogy sokan kerültek jobb anyagi helyzetbe, elmondasz egy személyes történetet. Ez szerinted statisztika?

Előzmény: vfo (210327)
vfo Creative Commons License 2018.03.22 0 1 210327

"És magad mondád, hogy akkor havonta 2 gyűjtés volt. Most 8, és a tagok közül számosan kerültek a 30 év ezelőttinél sokkal jobb anyagi helyzetbe."

 

Tudod, a statisztikai adatok tényeket tükröznek. Azok fényében hazugságot állítasz.

 

Én soha nem sajnáltam pénzt, időt, odaszánást a hágyé ügyeire: alapítottam és vezettem gyülekezetet Kalocsán, közben vezettem házicsoportot Budapesten, közben meg N$ személyi és külügyi titkára voltam, ennyi feladatkör mellett fityingekért. + volt 2 másik világi munkahelyem is. Ezen időszak során született 3 gyerekem, albérletbe. Aztán, mivel kettő asztmás lett, az akkori viszonyok között szerény összegért béreltünk majd' 3 évig egy házat a Zsámbéki medencében, ahol BP. körül legjobb a levegő. Később, ahogy a gyerekek jobban lettek, visszaköltöztünk BP-re, a 16. kerületbe, a Bornemiszától nem túl távol, szintén albérletbe.

 

Mindeközben végeztem a fenti ténykedéseimet, eltartottam a családot, mert a feleségem közben két diplomát szerzett, hiszen GYED-en, meg főállású anyaságon megtehette, amely pénzügyi hozzájárulása persze vastagon nem fedezte a létfenntartást. 

 

Nem tudom, miféle okoskodásokat találsz ki, de a tettek szintjén arról tudok neked beszámolni, hogy a hágyé bővölködés-teológiája a gyakorlatban, a saját életemben, minden odaszánás és hit ellenére nem működött. Azt láttam, másnál sem, viszont a hurrá-optimizmus és a képmutatás vastagon ott volt a fejekben.

És ha valóságosan működne mások életében is, akkor a hágyében az egy négyzetméterre eső multimilliomosok száma meghaladná a magyar átlagot. De hát ez - már csak az adófölajánlások összegéből számolva is - irreális, kivéve ha a hágyések száma túlnyomórészt adócsaló. Ami bűn, ugyebár.


Arról is tájékoztatlak, hogy a hágyéből való távozásom után a szakmámban kaptam olyan munkákat és elismeréseket, melyek oda vezettek, hogy emberileg és anyagilag elismerésre leltem és készpénzért, egy összegben vehettem egy vadiúj zuglói lakást. 

Előzmény: puntooo (210317)
puntooo Creative Commons License 2018.03.21 -1 0 210326

Csak így kijelentve? Indoklás, érvek nélkül hiteltelen vagy.

 

Ott volt a válasz: a reformáció tanulsága. Az meg nem az én hibám, hogy nem vetted észre. Igen, hamis a szembeállítás, mert a szellem gyümölcseit/vagy azok hiányát nem lehet abból megítélni, hogy egy egy gyülekezet emberfeletti erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a társadalom több száz éves előítéleteit/hamis kereszténységképét próbálja lerombolni. Illetve az erőfeszítés, áldozat is a Szellem gyümölcse....

Borzasztó bűn, hogy az Akadémia által -több száz év elteltével -egy modern, szellemi szempontból is megálló, eddig soha nem létezően magyarázatos, alternatív fordítási lehetőségeket kínáló Biblia-fordítás készül. Borzasztó bűn, hogy Ruff Tibor által a zsidóság előítéleteinek lerombolására megíródott az "Ószövetség és a Tóra" doktori disszertáció stb. stb. 

Előzmény: selay (210322)
puntooo Creative Commons License 2018.03.21 0 0 210325

Igen, bevallom: semmit sem értek. Még írni-olvasni is csak mostanában tudtam-nagy nehezen-megtanulni.....

 

De örülök, hogy olyan érveket hozol fel, ami cáfol téged, és nem nekem kell megfogalmaznom... Egy kérdés: Júdás nem felelős=nincs bűne, mert meg van írva, hogy el fogják árulni a Messiást? És enélkül nem történhetett volna meg a Megváltás? Tán még az a divatos nézet is igaz, hogy Júdás egy hős: felvállalta az áruló hálátlan szerepét???? De kérlek, egyszerűen fogalmazz, mert -meglehetősen alacsony IQ-m miatt- az összetett mondatokat már nehezen értem meg....

Előzmény: selay (210323)
selay Creative Commons License 2018.03.21 0 0 210324

eszközár helyett: eszköztár 

Előzmény: selay (210322)
selay Creative Commons License 2018.03.21 0 1 210323

Miért, hát nem volt megírva? Olvasol Te Bibliát? Az is meg van írva, hogy a Messiást kiirtják, mégis Jézus Pilátusnak - amikor az a saját hatalmára mutogatott-, azt mondta: "Nagyobb bűne van annak, aki engem kezedbe adott." Tehát mind Pilátus, mind azok, akik kezet mertek emelni Rá, felelősek! 

Persze, gondolom, ezt nem érted!És mindjárt hinduzol. Nehéz neked a tényekkel vitázni.  Merthogy amik történnek és történni fognak,  meg van írva!!!! Gondolod, ha Pilátus olvassa Ésaiást, akkor nem ítéli el Jézust?

Semmi más nem történhet, csak az, amit Isten eltervezett! És ebben benne van a bűnösök megbüntetése is. 

Előzmény: puntooo (210321)
selay Creative Commons License 2018.03.21 0 2 210322

"Hamis a szembeállítás."

 

Csak így kijelentve? Indoklás, érvek nélkül hiteltelen vagy. Vagy tudod mit? Enyhítek: nincs világosságod felismerni, hogy miért jogos a szembeállítás. Ezt írtam:

 

"A Hit Gyülekezete ma már rendelkezik fociklubbal, akadémiával, kisebb-nagyobb csarnokokkal, ATV-vel, hetilappal é folyóirattal, hamarosan lesz könyvtár és rendezvényközpont. 

 

De vajon rendelkezik-e olyan tulajdonságokkal, amikről rá lehet ismeri, hogy ők krisztusiak?"

 

A felsorolásban, ami koránsem teljes,  testi hizlaldák, talmi emberi dicsőséget hajhászó eszközárak szerepelnek. (Némelyik paráznaság bére!) 

 

Ezzel szembeállítottam a krisztusi tulajdonságokat, ill. érdeklődtem azok felismerhetőségének meglétéről, mint a szellem gyümölcséről.

 

Az apostolok rendre megtették ugyanezt a szembeállítást. Mi a különbség?

 

 

Előzmény: puntooo (210285)
puntooo Creative Commons License 2018.03.21 0 0 210321

"Ezen a szinten" nem kéne tagadni az ember felelősségét. A karma hinduista és nem keresztény nézet! Szóval miért is mondta Jézus:

 

Máté 24:15 Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll a szent helyen (aki olvassa, értse meg):

  Máté 24:16 Akkor, akik Júdeában lesznek, fussanak a hegyekre;

  Máté 24:17 A ház tetején levő ne szálljon alá, hogy házából valamit kivigyen;

  Máté 24:18 És a mezőn levő ne térjen vissza, hogy az ő ruháját elvigye.

  Máté 24:19 Jaj pedig a terhes és szoptató asszonyoknak azokon a napokon.

  Máté 24:20 Imádkozzatok pedig, hogy a ti futástok ne télen legyen, se szombatnapon:

ha az állításod szerint mindenkinek a szerepe már el van döntve. De akkor nincs emberi felelősség, és Isten igazságtalanul ítél?

Júdás, Pilátus, Kajafásék sem voltak hibások? Hiszen meg volt írva minden....

Előzmény: selay (210320)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!