Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.08.03 0 0 111123
" ... kicsinyeiktől fogva nagyjaikig mindnyájan telhetetlenségnek adták magokat; a prófétától fogva a papig mindnyájan csalárdságot űznek.
És hazugsággal gyógyítgatják az én népem leányának romlását, mondván:
BÉKESSÉG, BÉKESSÉG, és NINCS Békesség !
Szégyenkezniök kellene, hogy útálatosságot cselekedtek, de szégyenkezni nem szégyenkeznek, még pirulni sem tudnak;.."


(Jeremiás6)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.03 0 0 111122
Létjogosultsága van ennek a topiknak, jó hatása, haszna meg alig. Szekértáborok meg a nyitás óta vannak és sokan próbálják kinyírni a más álláspontot képviselőket. Ez van. A kereszténység szemszögéből meg nem annyira fontos kérdések ezek, ne viccelj már. Mintha a Hgy lenne a kereszténység egyik rogyadozó pillére... Hát nem az.
Előzmény: Aragorn (111107)
Sven7 Creative Commons License 2010.08.03 0 0 111121
Ebben igazat adok, de kibővíteném a listát: ha szól, igaz szívből szóljon, ne rosszindulatból, és ne gúnyolódásból. (Ne üljön a csúfolódók székében, vagy hogy van ez az ige.)

Vagy valami hasonló. Én leginkább ezek ellen emelem fel a hangomat (és korábban is ezek miatt szóltam).
Előzmény: Aragorn (111117)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.03 0 0 111120
Egy zárt fórumon lehet mérleget készíteni, itt nem.

Ha gyülin belül nincs mód arra, amit te is írsz a saját gyülidről, az enyém is ilyen egyébként, akkor a Biblia nem javasolja, hogy tedd közhírré. Erről is folyt itt már vérre menő vita. Itt csak igei mázba van csomagolva, igazság kimondásának van nevezve a vádlás, kárhoztatás, sértettség, nagyon nagy részben. És nem jutottak előbbre azok, akik gumicsontoznak, vagy csak nagyon keveset. Például Hümm, aki nem szokott ide írni, pedig oszthatná ő is az észt. Nem teszi, nem tereget a végtelenségig, nekem ez szimpi.
És ettől a fórumtól senkinek nem lesz védelme a Hgy ellen.

Ott a Bibliában a sok tanulságos történet. Az Ószövben is, az Újszövben is.

"Tudom, Istennek kell elmondani. Szép dolog ez, csak épp a rossz malmára hajtja a vizet. Mert megbénítja a tudatos, cselekvő embert, magányossá teszi itt a földön, és minden felelősséget levesz a válláról azzal, hogy majd Isten elintézi, elég, ha imádkozom érte."

Én értem, mit akartál ezzel mondani. De sztem nem látod át, hogy így megfogalmazva mit lehet kiolvasni belőle. Szörnyű, Aragorn.
Istent degradáltad szinte nullává, és embert emeltél fölé, ha csak a szavakat nézem, és nem azt, amit mondani akartál.

De értelek. Csakhogy, ha Istennek elmondja az ember, azzal nincs vége, Isten válaszolni fog és mutatja a következő lépést, ami megoldáshoz vezet, aztán a másodikat, és így tovább. Nem akarok idézni, annyi hozzászólásotok van ilyen, de ti ezt a részt, az elmondás utánit kihagyjátok, legalábbis a Hsz-itek alapján, és a saját elgondolásaitokat helyezitek előtérbe, sőt, az Istenhez fordulás is mintha kimaradna sokszor az itt írtak alapján.
Ha nem így van, mea culpa, de a hsz-kből nekem eddig ez jöttle egy év alatt.

Előzmény: Aragorn (111102)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.03 0 0 111119
A reménykedés valamiben nem azt jelenti, hogy cél. Amiket írok, az láthatóan nem hatástalan, és ez célom. Abban reménykedem, hogy emellett sokatoknál a biztit is üti, bár nem ezért írom. Nemo szokott mellesleg így lovagolni a szavak szigorú nyelvtani jelentésén, és nem veszi észre, hogy félremegy az értelmezése.

Előzmény: Aragorn (111116)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.03 0 0 111118
Aragorn, azt mondom, igazad van sok mindenben a gyakorló és volt Hgy-sekkel kapcsolatban. Viszont nem veszed észre, hogy én nem mentegetek semmit, ami rossz volt és tény volt, és most is tény. Az a fajta nyilvánosságra hozatal, ami itt folyik, elfogadhatalan, mondom, kérdezze meg mindenki a pásztorát, aki jár valami gyülekezetbe. Különösen Csigabiga, mert ő még szelíd és fiatal. Én megkérdeztem az enyémet.
Az igazságot kellene szólnia mindenkinek, ahogy valahol később írod te is, de itt nem az igazság jelenik meg, hanem vádlás, kárhoztatás, személyeskedés, sértettség, nagyon nagy részben, olyan nagy részben, hogy nem is lehet szépen beszélgetni és kikeveredni belőle, és bocs de az általad soroltak közül Ödi és Szamár ezt igencsak gerjeszti, fenntartja. Igeiségbe csomagolva. Csiga meg megy velük. Te is.
Egyébként meg elkezdtem nyomozódni egy zárt forum létrehozása ügyében, ami ha létrejön egyáltalán (sok reményt nem fűzök hozzá), akkor oda bárki írhatja a sérelmeit és véleményét, a nyilvánosság kizárásával, de ezt a fajta személyeskedést és gyalázkodást, ami ennek a topiknak a sajátossága, ki lehet majd szűrni.
Előzmény: Aragorn (111100)
Aragorn Creative Commons License 2010.08.03 0 0 111117

Vannak, akik nem akarnak erről beszélni.

Vannak, akik akarnak.

 

Aki nem akar, az ne beszéljen.

Aki akar, az beszéljen.

 

A fontos csak az, hogy aki megszólal, az

1. igazat mondjon,

2. ne higgye, hogy amiről nem tudunk/nem beszélünk, az nincs is,

3. ne tiltsa a teregetést, hanem cáfolja meg az állításokat.

 

Én így gondolom.

Előzmény: Sven7 (111114)
Aragorn Creative Commons License 2010.08.03 0 0 111116

Hogy sokatoknál üti a biztit, amiket mondok, azt pedig nagyonis remélem.

 

Bizony ütöm a biztit, Aragorn, bár nem célom, hiába állítod.

 

Ha valaki csinál/mond valamit, és reméli, hogy egy bizonyos hatást vált ki vele, akkor nyilván azzal a céllal csinálja, hogy kiváltsa ezt a remélt hatást.

Hogy hiába állítok bármit is, afelől viszont már nincs kétségem.

Előzmény: Törölt nick (111112)
Csigabiga2 Creative Commons License 2010.08.03 0 0 111115
Jó gondolatmenet. Még nem hallottam. Köszi.
Előzmény: Törölt nick (111108)
Sven7 Creative Commons License 2010.08.03 0 0 111114
Nos, én nem kérdeztem ugyan meg senkit a hgy-ról, de olyan helyen voltam, ahol vannak exhitesek. Egyikük sem mondott még csak hasonlókat sem a hgy-ről, mint amiket itt lehet olvasni. Pedig nyilván megvolt az oka annak, hogy onnan eljöttek. Nekem ez nagyon szimpatikus volt. Nem tagadják el az igazságot, mert elhangzott olyan, hogy a megtérés nem egy megtérő ima által történik, hanem a szív belső állapotának változása által, sőt, hogy a Bibliában nincs is ún. "megtérő ima".
Ennyi.
Előzmény: Törölt nick (111098)
Sven7 Creative Commons License 2010.08.03 0 0 111113
Nem értem, mi okod van kétségbe vonni ennek az embernek az őszinteségét? Ismered tán? Tudod, hogy amit ír, azt nem szívből és a segítés szándékával írja?
Előzmény: Törölt nick (111093)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.03 0 0 111112
Bizony ütöm a biztit, Aragorn, bár nem célom, hiába állítod. De sokat írtál, majd délután válaszolok.
Előzmény: Aragorn (111101)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.03 0 0 111111
Sztem félreértesz, Ödönke.
Senkit nem érdekel a Hgy-ben komolyan ez a fórum, és nem érdekli őket, mi van veled, velem, velünk, legalábbis a kompetensek közül, és sajnos a kevésbé kompetensek közül sem.
Nem változott semmi ennek a topiknak a létrejötte után az itt felmerült dolgokban. Sőt, romlott.
Akik túlléptek, azok nem az itteni gumicsontozás miatt tudtak túllépni.

Majd Aragornnak is írok még, de azt mondjátok, az igazságot kell szólni, a hamisat nevén nevezni, stb.
Én pedig az itt leírtak tény részét sosem tagadtam, viszont a következtetések amiket levontok, sokszor, túl sokszor hamisak. Kívülről meg max véleményt lehet mondani, de ítélkezni, már bocs, minimum ciki.
A világosság biztos segítene, ti viszont sokan árnyékoltok, mindössze máshová teszitek a napernyőt.

Annak nevezel, aminek akarsz, attól én még az vagyik, aki.
Előzmény: Báthory Ödönke (111104)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.03 0 0 111110
Vágom én, amit írsz, de gondoltam kontrázok, kórusban mégszebben szól.
DDD

De legalább hangossabban mert itt alkalmi siketek is vannak.
Előzmény: Aragorn (111109)
Aragorn Creative Commons License 2010.08.03 0 0 111109
Nagyjából ezt akartam jelezni a 111102-ben azzal, hogy az igazság nem fél a fénytől. :)
Előzmény: Törölt nick (111108)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.03 0 0 111108
"Az igazság sohasem fél a hazugságtól, mert az igazság tudja, hogy ha mindkettőt megismerheti az ember, akkor el tudja dönteni, hogy a kettő közül melyik az igazság és melyik a hazugság. Ezt a hazugság is tudja. Éppen ezért a hazugság mindig fél az igazságtól, és mindig el akarja titkolni az igazságot. A hazugság csak és kizárólag akkor életképes, ha az igazságot mellette nem ismerheti meg az ember. Ez az oka annak, hogy a hazugság mindig be akarja tiltatni az igazságot, ugyanakkor az igazság sohasem akarja betiltatni a hazugságot. Mert az igazság a hazugság mellett is igazság marad. Ha valaki be akar tiltani valamit, az mindig a hazugság védelmében történik. Ez ilyen egyszerű."


by Aerion
Előzmény: Aragorn (111107)
Aragorn Creative Commons License 2010.08.03 0 0 111107

Még valamit szeretnék elmondani.

 

Itt most könnyen az a látszat keletkezhet, hogy egy csomó netharcos ráugrik egyvalakire, és gyepálja pusztán azért, mert nincs velük azonos véleményen.

Vagy az a látszat is keletkezhet, hogy egyvalaki direkt hősiességből szembemegy a forgalommal...

 

Nem hinném, hogy bármelyik helytálló.

Te a topik létjogosultságát kérdőjelezed meg, ami aligha válthat ki másféle reakciókat azokból, akik ide írnak rendszeresen.

 

A másik: önmagában az, hogy hányan képviselnek egy vitában egy véleményt, nem értékmérője a tartalomnak sem, és a résztvevőknek sem. Nem biztos, hogy az a helytálló álláspont, amit sokan képviselnek, és az sem szerencsés, ha valaki pusztán azért akarna a magányos harcos véleménye mellé állni, mert az olyan egyedül van. Vagy ha a magányos harcos büszke lenne rá, hogy ő bezzeg nem áll be a sorba.

 

Meggyőződésem, hogy itt a kereszténység szemszögéből nagyonis fontos és lényegi dolgokról van szó, nincs helye tehát sem szekértáborlogikának, sem személyes szimpátiák szerinti állásfoglalásoknak.

Maga a HGY-jelenség sztem megérne egy mélyebbre törekvő elemzést a pro és kontra indulatok és érzelmek mellett.

Előzmény: Törölt nick (111098)
Csigabiga2 Creative Commons License 2010.08.03 0 0 111106
:)))) Igen, kisarkítva. De akkor érzékenyen érintett. Akkor még igencsak azt hittem az agymosott fejemmel, hogy más felekezetben nincs is ÉLET, igaz akkor már azt is tudtam, hogy a HGY-ben sincs. Sz.r egy helyzet volt.
Előzmény: Törölt nick (111081)
Csigabiga2 Creative Commons License 2010.08.03 0 0 111105
Igen, mert azt hiszik szellemileg megfertőznénk őket vagy mi. + azt, hogy aki nem jár, az már nem is keresztény. Elhiszik, hogy hétszerte gonoszabb lesz meg mit tudom én:)...
Előzmény: Báthory Ödönke (111080)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2010.08.03 0 0 111104
Hát ezt köszönöm. Először azt firtatod, hogy van-e különb közösség, mint a HGY, mert akkor odamennél. Aztán amikor leírok néhány olyan dolgot, amiben különbek mint a HGY, akkor azzal jössz, hogy az senkit nem érdekel a HGYben. Akkor minek kérdezel, ha nem érdekel?

Másfelől írod, hogy ezek már senkit nem érdekelnek ottan. Hurrá. Ha ezt előbb tudom, akkor nekem se kellett volna megtérnem a 10 évnél régebben elkövetett bűneimből.

Én nem rovom fel neked, hogy a sikereiddel jössz. Kérlek, ilyesmit ne terjessz rólam, mert akkor hamis tanuságtévőnek foglak nevezni (persze nem ilyen bonyolultan).

És hogy nincs jó hatással senkire? Nézd, ha az ember meri nevén nevezni a hibákat, az már fél győzelem. Ezt tanultuk a HGYben is: fontos, hogy a démonokat a nevükön nevezzük. Abból értenek. Fontos lenne, hogy a hazugságot hazugságnak nevezzék. Még akkor is, ha egy FSZA mondja. Tudod, átkozott aki a hamisat igaznak mondja. ÉS ezen nem segít semmiféle pozitív megvallás, meg ilyesmi. Itt a világosság segít.

b
Előzmény: Törölt nick (111099)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.03 0 0 111103
A H.Gy. felmentőknek és a hallgatást szorgalmazóknak:

"Hanem mentegeted NS-t és a HGY-s anomáliákat azokkal szemben, akik még nem képesek feldolgozni azt, ami őket érte! Ráteszel egy lapáttal a még mindig meglévő, a HGY-ben kialakított bűntudatukra. Őket hibáztatod mindenért, és felmented azokat, akik idejuttatták őket. Nem azt akarod elérni, hogy ezeknek az embereknek békességük legyen, hanem azt, hogy senki ne beszéljen arról, mi folyik a negyedik legnagyobb magyarországi felekezetben.

Többen is leírták: sokat jelentett nekik ezen az úton, hogy itt találtak olyan embereket, akik ugyanazt élték át, mint ők, megerősítést találtak, hogy nem bűn eljönni a HGY-ből, és van keresztény élet azon túl is. Kibeszélhették magukból, amit tapasztaltak, ami megfeküdte a gyomrukat, ami sötét felhőként beárnyékolta az életüket."


Egyetértek.
Előzmény: Aragorn (111100)
Aragorn Creative Commons License 2010.08.03 0 0 111102

És ha nektek nem is tetszik, akkor is mondom a magamét, a hgy nem csak ennyi most sem, mint amit itt sulykoltok.

 

Ezt én nem is állítom, sztem a legtöbben így vagyunk.

De egy mérleget el lehetne és el is kellene végezni, hogy hát akkor mennyi az annyi.

Hol a hiba, ami emberi tragédiák sokaságához vezet?

Az igazság nem fél a fénytől.

Én nagyon szeretem a saját közösségemet, de nem félek felleltározni a hibáit, nevükön nevezni azokat, és szóvá tenni a megfelelő fórumon. Nálunk van ilyen fórum. Nem is egy lehetőség van, hogy akár a magamfajta, formálisan nem tag jöttment is elmondhassa, amit hibának vél.

 

(Pl. most arról folyt éjszakába nyúló vita a múlt héten, hogy eltolódtak az arányok a magunkkal foglalkozás felé a kifelé szolgálással szemben. Szikrázott a levegő, érvek voltak pro és kontra, és a lelkész is csak egy volt a vitázók között. Viszont az utolsó napon megrendítően szép, igazi pásztori beszédben foglalta össze mindazokat a tennivalókat, szükséges változásokat, amelyek éppen ebben a vitában kristályosodtak ki.)

 

Fölösleges lenne tagadni, hogy a HGY-ben ilyesmi elképzelhetetlen. Hiszen még hcs-k sem működnek! Akkor hol és kinek mondhatja el a mezei hívő, hogy bajt észlel? Mi kérhető számon azokon, akik jogfosztottak?

 

Tudom, Istennek kell elmondani. Szép dolog ez, csak épp a rossz malmára hajtja a vizet. Mert megbénítja a tudatos, cselekvő embert, magányossá teszi itt a földön, és minden felelősséget levesz a válláról azzal, hogy majd Isten elintézi, elég, ha imádkozom érte.

 

Nem, eperke, nem elég. Ha elég lenne, akkor fölösleges a Bibliában a sok tanulságos történet, útmutatás, parancs, példázat. Akkor csak annyit kellett volna mondani: ülj nyugton és imádkozz mindenért, és minden az öledbe hullik.

 

Előzmény: Törölt nick (111099)
Aragorn Creative Commons License 2010.08.03 0 0 111101

Nem, eperke, nem üti a biztit. Még akkor sem, ha ez a célod.

Ami - valljuk be - egy keresztény ember számára elég kétesértékű cél.

Előzmény: Törölt nick (111098)
Aragorn Creative Commons License 2010.08.03 0 0 111100

eperke, nagyon szépen kérlek, mint testvéremet a Krisztusban, akard már megérteni, hogy én itt miről beszélek!

 

Senki nem akarja azokat rávenni a sérelmeik elmondására, a haragjuk, keserűségük nyilvánosságra hozatalára, akik abban lelnek békességet, hogy nem foglalkoznak tovább a HGY-vel.

Amikor ezt írtad le, hogy szted az a célszerű, ha az ember elengedi ezt az egészet, nem köti magát hozzá, habozás nélkül melléd álltam, igazat adtam neked. Mert magam is úgy gondolom, hogy aki meg tudja tenni, hogy gyorsan kilábal a csalódásból, távolabbra megy, igyekszik nem visszatekinteni: tegye meg!

 

De most megint nem erről beszélsz!

 

Hanem mentegeted NS-t és a HGY-s anomáliákat azokkal szemben, akik még nem képesek feldolgozni azt, ami őket érte! Ráteszel egy lapáttal a még mindig meglévő, a HGY-ben kialakított bűntudatukra. Őket hibáztatod mindenért, és felmented azokat, akik idejuttatták őket. Nem azt akarod elérni, hogy ezeknek az embereknek békességük legyen, hanem azt, hogy senki ne beszéljen arról, mi folyik a negyedik legnagyobb magyarországi felekezetben.

 

Többen is leírták: sokat jelentett nekik ezen az úton, hogy itt találtak olyan embereket, akik ugyanazt élték át, mint ők, megerősítést találtak, hogy nem bűn eljönni a HGY-ből, és van keresztény élet azon túl is. Kibeszélhették magukból, amit tapasztaltak, ami megfeküdte a gyomrukat, ami sötét felhőként beárnyékolta az életüket.

 

balamszamara, Csigabiga, Báthory Ödönke túl vannak a nehezén, világosan látnak, és nem fordultak el Istentől, csak NS-tól. Ők sokat segíthetnek azoknak, akik most vagy ezután tántorognak ki széteséshez közeli állapotban a HGY-ből. Mert ilyenek voltak, vannak és sztem sajnos lesznek is.

 

Igazad van abban, hogy a megpróbáltatások idején az Úrhoz kell fordulni. Csakhogy ha valakinek a lelkében épp ezen a téren végeztek roncsolást, előfordul, hogy pont ez az, amire egyedül már képtelen. Nem egy embertől hallottam, hogy évekig nem volt képes Bibliát olvasni, mert NS hangján hallotta a mondatokat.

Tudom, vannak, akik Istennel is szembefordultak, és minősíthetetlenül gyalázzák az egész kereszténységet. Eperke, az ő csalódásuk és veszteségük még nagyobb, mint Ödönkééké. Gondolj csak bele: ha nem volt igazi istenélményük, megtapasztalásuk a HGY-től függetlenül, akkor lehet, hogy azt tévesztették ezzel össze, amit ott, mint extatikus tömegélményt kaptak. Hogyan is tudnának ezek az emberek Istenhez fordulni? Az útjuk legelején lökték őket sötét gödörbe!

 

Ha te békét leltél kijővén a HGY-ből, őszintén örülök neki. Őrizd és ápold ezt a békességet magadban. Gyere beszélgetni, vitatkozni és néha vívni a többi topikba! És hagyd azokat, akiknek szükségük van a kibeszélésre, hogy a maguk módján keressenek szabadulást. NS és a HGY nem szorul a te védelmedre. A bukdácsoló testvéreink és felebarátaink viszont mindannyiunk segítségére rászorulnak. Kérlek!

Előzmény: Törölt nick (111097)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.02 0 0 111099
Ödönke, ezzel nem mész semmire. A kutyát nem érdekli a Hgy-ben ez már, nem is fog semmi változni tőle. Akit pedig az Úr odatesz, annak hiába beszélsz. Aki tétova, útkereső, meggyötört, stb, mint te, vagy én, vagy Csiga voltunk, vagy akár Sven, azt az Úr tartja meg, méghozzá enélkül a folyamatos vádlás nélkül. És ha nektek nem is tetszik, akkor is mondom a magamét, a hgy nem csak ennyi most sem, mint amit itt sulykoltok. Felrójátok, hogy a Hgy-ben a katolikusokról hogyan és mennyit beszéltek. Ez a topik meg a Hgy-ről hogyan és mennyit beszél.
Felrójátok nekem, hogy mindig magammal jövök, a sikereimmel. Ti mindig magatokkal jöttök, a sérelmeitekkel, amin nem vagytok túl. És ez aztán a gumicsontozás a javából.

Agapefogyatkozás. Nálam is, sajnos, mert ez a topik nincs jó hatással senkire. Az csak átmeneti jó érzés, hogy ide lehet a bilit borítani, meg hogy másnak is van teli bilije.. A szívekből ettől csak bebetonozódik a keserűség.
Előzmény: Báthory Ödönke (111068)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.02 0 0 111098
Az a morálisan elfogadhatatlan, amit itt sokan a hgy-vel kapcsolatban művelnek. Nem mindenki, de sokan. Tényleg kérdezze már meg a pásztorát az, aki jár valahova gyülibe, hogy mi az igei megoldás a volt gyülikkkel kapcsolatban, vagy a más gyülijével kapcsolatban. Az biztos nem, amit a Hgy-ben a katolikusokkal tesznek, szerintetek. Hát akkor? A hgy-vel kapcsolatban szabad a pálya?
Hogy sokatoknál üti a biztit, amiket mondok, azt pedig nagyonis remélem.
Előzmény: Aragorn (111060)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.02 0 0 111097
Én például azt nagyon érdekfeszítőnek találom, hogy akik a hgy-s sérelmeik és pásztorlatlanságuk miatt máshol kérnek és kapnak segítséget gondozást, azoknak egyik ilyennel foglalkozó gyülekezet sem javasolja, hogy hozzák nyilvánosságra az égbekiáltókat, és kezdjék el ítélgetni, kritizálni, ostorozni a Hgy-t, NS-t. Kérdezd meg a gyülid pásztorát, hogy vajon erről mi a véleménye. Kérdezd csak meg, mi a teendő szerinte, ha a távozókkal nem úgy bánnak, mint nálatok például.

Előzmény: Aragorn (111057)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.02 0 0 111096
2Tim 4.
7. Ama nemes harczot megharczoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam:

Ef 6,12
Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.

Kol 2,1
Mert akarom, hogy tudtotokra legyen, hogy milyen nagy tusakodásom van ti érettetek, és azokért, kik Laodiczeában vannak, és mindazokért, a kik nem láttak engem személy szerint e testben;

Júd 1,3
Szeretteim, mivelhogy minden igyekezettel azon vagyok, hogy írjak néktek a közös üdvösség felől, kénytelen voltam, hogy intőleg írjak néktek, hogy tusakodjatok a hitért, a mely egyszer a szenteknek adatott.
Előzmény: balamszamara (111050)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.02 0 0 111095
Igen,de a P.Róbert egy tudatlan.
Mellesleg jó bemondó az Infónál.
Persze történész,meg mit tudom én micsoda,nem érdekel.

És nekem meglehetősen paraszt is.
Sokszor hallgattam a műsorát egy rádióban,és olyan bakikat mondott a bibliával kapcsolatban,hogy az nem mindennapi.
Ez az egész nekem inkább gúnyolódás volt.
Be vallom őszintén nem néztem végig a videót,de ennél akkor a Bartus-féle könyv sokkal,de sokkal viccesebb volt (sajnos).
Még ha csak a fele volt igaz,akkor is!
Előzmény: Törölt nick (111077)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.02 0 0 111094
Te sem húzhatod ki a Bibliából azt a mondatot, hogy "átadjuk az ilyent a sátánnak"(1Kor 5.5), chEszed ezt magyrázta el. Nem fogadod el, szabadságod van rá. Én pedig elfogadom, amit chEszed erről .

A felkenésről pedig, a jelentéséről talán át kéne nézned az Ószövöt is, az Újszövöt is.

FSZA-k pedig vannnak. Ha Ödönke fordítaná a Bibliát, talán rájönne, hol kel ezt írni.
Előzmény: balamszamara (111049)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!