Keresés

Részletes keresés

pedrojunior Creative Commons License 2017.07.20 0 0 1818

Sziasztok!

Van tapaszralatotok autoberlessel?

Vagy inkabb csak sima transfer?

Vagy autoberles soforrel?

Bwejuu-ban lesz a szallasunk.

mennyi egy transfer pl Nungwi-ba?

vagy Stone Town-ba?

 

koszi a valaszt!

safetycar2 Creative Commons License 2017.07.11 0 0 1817

Elfértek öten, szerintem bérli az autót sofőrrel együtt. Újfajta Toyota volt, talán 8 személyes.

Van kontaktom hozzá, ha elküldöd az email címed, továbbítom és megbeszéltek mindent.

Előzmény: Apafej1 (1816)
Apafej1 Creative Commons License 2017.07.10 0 0 1816

milyen kocsija van? Öten leszünk... Van rá elérhetőséged? :)

 

Előzmény: safetycar2 (1809)
Apafej1 Creative Commons License 2017.07.10 0 0 1815

Köszi,ez megnyílik!  :)

 

Előzmény: safetycar2 (1811)
Buci_007 Creative Commons License 2017.07.06 0 0 1814

A vízumot hitelkártyával fizettem a reptéren.

K&H Hitelkàrtya Vàsàrlàs 17/07/05 06:49 27.123 HUF POFEDP IMMIGRATION-ZAN ZANZI. Jobb mint dollárral fizetni.

Buci_007 Creative Commons License 2017.07.06 0 0 1813

Hello ! Tegnap érkeztünk meg es a letöltött és kitöltött nyomtatványt adtuk le. Teljesen más nyomtatvány érhető el a reptéren. Gond nélkül elfogadták. Zsolt

Bakrilu Creative Commons License 2017.07.04 0 0 1812

Szuper! Köszi!

safetycar2 Creative Commons License 2017.07.04 0 0 1811
Előzmény: Apafej1 (1806)
safetycar2 Creative Commons License 2017.07.04 0 0 1810

Én is letöltöttem a dokumentumot, itthon ki is töltöttem. Aztán a reptéren másfajtát találtunk. Úgyhogy kitöltöttem azt. A régit nem mertem kipróbálni, nehogy kukacoskodjanak.

Előzmény: Bakrilu (1808)
safetycar2 Creative Commons License 2017.07.04 0 0 1809

Nem tudok rosszat mondani rá. Mindig pontosan jött, azt kaptuk, amit ígért. 

Az előre kialkodott árat kérte, nem voltak "rejtett" költségek. Az 520 dollár felét a harmadik nap után kérte, és a legvégén a másik felét.

Előzmény: Apafej1 (1807)
Bakrilu Creative Commons License 2017.07.03 0 0 1808

Sziasztok! A vízum ügyintézés (a reptéren) "csak" nyomtatványkitöltés és az 50 dollár fizetése? Semmi extra nem kell hozzá? (pl. fénykép)

Elérhető-e az új nyomtatvány valahol? Én is kitölteném előre.

Köszi!

Apafej1 Creative Commons License 2017.07.02 0 0 1807
Apafej1 Creative Commons License 2017.07.02 0 0 1806

Tudja valaki a linket, ahol le lehet tölteni a vízumhoz a nyomtatványt? Lentebb van egy de az nem müködik :(

pedrojunior Creative Commons License 2017.06.30 0 0 1805

Sziasztok,

Augusztusban jott el az ideje hogy mi is meglatogatjuk e csodas szigetet.

Visszaolvastam eleg sokat, de nem tudtam egyertelmuen eldonteni, ezert kerdezek:

Kb 8 napot terveztunk tolteni a szigeten. Erdemesebb ket helyen szallast foglalni (Nungwi-Bwejuu) 

vagy eleg egy es csillagtura szeruen? Ez esetben Nungwi vagy Bwejuu? (Strand lehet fontos szerepet jatszik)

Masik kerdes: a Zanzibar-os 8 nap elott vagy utan szeretnenk egy 3 napos safari-ra menni.

Elotte vagy utanna? Dar es Salam-ba erkezunk, melyk kor a kifizetodobb? Elobb safari majd Zanzibar vagy forditva? Kozlekedesileg hogy jobb szervezni?

Tudtok ajanlani safari turakat? (hatar NEM a csillagos eg...).

 

valaszotokat elore is koszonom!!

 

Tiangong Creative Commons License 2017.06.17 -2 0 1804

Hmm lehet megveszem az oltást.

Brüsszelből indul, de megáll Nápolyban, aztán megállás nélkül Zanzibárig.

Attól is tartok hogy lesz Gambiai, Szenegáli pecsét is az útlevelemben novembertől.

Előzmény: Punxsuatawney Phil (1802)
safetycar2 Creative Commons License 2017.06.17 0 2 1803

Ismét én fárasztok. Hátha segítség valakinek...
6 nap a szigeten.

Elsősorban szeretném leszögezni, hogy nagyon jól éreztük magunkat feleségemmel, nem sok negatívumot tudok felhozni.

Budapest-Dubai-Zanzibár útvonalon mentünk Wizzair-rel és Flydubai-jal. A szállást Bookingon foglaltam. A dubai légitársaság teljesen megfelelő volt. Kicsit nagyobb lábtér, mint a Wizz, kaja (ital nem), színes emberek, plusz pénzért filmek. Leszállás után egy párás helyiségben töltögette mindenki a vízumkérő lapot, amihez csatolni kellett a befizetést igazoló nyugtát. Persze azt is ott kell intézni, nem lehet eltéveszteni, olyan apró ez a várakozó helyiség. Mi előre kitöltöttük, de persze, hogy nem olyan volt, mint amit letöltöttem a honlapról. Maradt a két papír körmölése, szinte utolsóként kaptunk belépési engedélyt. Oltási igazolást nem kértek.

Itthonról leszerveztem a programokat egy helyi (Paje-ban lakó) engedéllyel rendelkező sráccal. Nem mertem csak a beach boyokra hagyatkozni. Na ő várt minket a reptér előtt. Kb. másfél óra múlva a szálláson voltunk.

Bwejuu-n a Sahari Zanzibar Hotelben laktunk. Első blikkre kicsit kopottas, de mi nem vagyunk kényesek, nem kritizálni mentünk. A szobánk rettentően párás volt és kicsit sötét. Vízforraló, kávé, tea, cukor, tejpor bekészítve, minden nap feltöltötték. A közvetlen óceánpart nagyon tetszetős, bár vizicipő nélkül roppant veszélyes a sünök miatt.

Az apály iszonyat érdekes, imádtunk besétálni. Első napunk ismerkedéssel, fürdéssel telt. Megilletődve találkoztunk a helyiekkel, többen csak kíváncsian néztek, viszont elég sokan azonnal árulták a programjaikat. Nekünk nem tudtak eladni semmit, már meg volt tervezve a következő négy nap. Reggeli után (ami nagyon visszafogott és kevés volt) mentünk a Safari blue nevű programra. Egy jó szemetes, köves parton kellett derékig érő vízben felszállni a hajóra, amin úgy 15-en lehettünk és több, mint egy óra utazás után kikötöttünk egy homoknyelven, ami nem a Nakupende beach.

Ez is gyönyörű volt. Ott már voltunk vagy 70-en. Gyümölcsöztünk, fényképeztünk, fürödtünk. Később elmentünk egy korallzátonyhoz sznorizni. Nem volt rossz, de nem egy Vörös tenger. Aztán hajóztunk tovább az ebéd helyszínére.

Fumba volt a hely, ott bőségesen megebédelhettünk (languszta, garnéla, polip, rizs, krumpli, zöldségek), a sörért 3$-t kértek. Lehetett vásárolni ruhaneműt, ékszereket.

Késő délután érkeztünk vissza, egész napos a program.

Másnap reggel a sziget déli részére utaztunk delfint zargatni. Műanyag csónakkal vittek be minket, más turista nem jött velünk. Olyan másfél óra keresgélés után sem jártunk sikerrel. Kivittek, fél órát vártunk, megint bebumliztunk és végre sikerült beugrani közéjük. Biztos nem örültek nekünk, mert folyamatosan elúsztak, de mi mindig utánuk eredtünk. Délre visszaértünk a hotelbe, fürödtünk, pihentünk.

Elterveztük, hogy veszünk a környéken valami üdítőt, mert a gin készlet mellé kéne valami (tonik ugye nem kapható). Vittünk karamellás cukorkákat is, úgyhogy fel akartuk mérni, hogy mennyire van rá igény. Hát volt.... Szinte véreste taposták a gyerekek a lábunkat érte.

Következő napon dél felé indultunk a fővárosba, ott a piacok és a sikátorok megtekintése után mentünk a börtönszigetre. 30 perc hajókázás.

Szinte csak mi voltunk naplementekor a szigeten. Visszatérve az éjszakai kajálós piacon ettünk egy zanzibári pizzát 4000TZS/db áron, ami meglepően finom volt.

A következő napon végig esett az eső. Reggel fűszerfarmoztunk, ami nem volt rossz progi, de a fórumozók leírása alapján többet vártam tőle. Kóstoltunk pár gyümölcsöt, szagolgattunk leveleket. Egy kölyök jött segíteni a vezetőnknek, ő csinálta a levelekből készült koronát, kistáskát. Egy másik srác volt a mászó fiú, aki kókusszal kínált. Mivel a fiúkon látszott, hogy várják a pénzt, és én is készültem azért adni, így fejenként 10eTZS-vel lettek honorálva, és nem tűntek elégedetlennek.

A program végén egy szőnyegen megterítettek nekünk és kaptunk ebédet, gyümölcsöt. Rizs volt valami szósszal, sült banánnal, sült haldarabbal.

Aznapra még Nungwi partjának meglátogatása volt betervezve, de azt kihagytuk a pocsék idő miatt. Viszont a teknősfarmot megnéztük, egyedüliként úszhattam a páncélosokkal, miközben kintről folyamatosan úgy etették őket, hogy körülöttem úszkáljanak. Furcsa élmény volt, de nem kellemetlen, sőt...

Hazaút és már este is volt.Vacsora környékén már sajnos nem tudtunk mit csinálni. Mivel a hotel környékén és szinte mindenhol olyan sötét volt, hogy az orrunkig sem láttunk, ezért telefonnal világítva nem fedeztük fel a környék éjszakai életét, csak a parton riogattuk a rákokat.

Utolsó napunkon még egyszer kiélveztük az apályt. Fantasztikus élmény besétálni többszáz métert.

Estig a szobában maradhattunk, transzfer után elbúcsúztunk Afrikától.

Pár nap volt csak, de nincs hiányérzetem.

Amit a fórumról nem lehet megtanulni, megérteni az a "Hakuna Matata". Európaiként ez felfoghatatlan, de nagyon pozitív, néha bosszantó életérzés. "Mit izgulsz ezen?" -én így fordítom.

 

Punxsuatawney Phil Creative Commons License 2017.06.13 0 0 1802

Akkor kezdenek kekeckedni a sárgaláz-oltással, ha éppen pénzgyűjtési akcióra kaptak parancsot. Egyébként meg kell nézni a reptér honlapját, alapszabály az, hogy nem kérhetik az oltási igazolást, ha olyan országból érkezel, amely nem veszélyeztetett. Mivel a zanzibári reptérre fogtok érkezni, nézd meg az erre vonatkozó rendeleteket a reptér honlapján, ismétlem, nem kérhetnék, de ugye Afrikában minden előfordulhat, és már írt olyan a fórumra, aki a kekeckedésre panaszkodott. 

Charterrel fogtok utazni, hát az vicces lesz. Gondolom megáll Hurghadában és / vagy Kenyában is. Ha csak utasok fognak leszállni, akkor kb 1 órás várakozásra számíts, amíg a gép tovább indul. Ha tankolni is fognak, akkor mindenkit leterelnek a gépről, be a váróba, és ott kell kivárnod, amíg megtankol a gép. Ez másfél / két óra. 

Előzmény: Tiangong (1801)
Tiangong Creative Commons License 2017.06.12 -2 0 1801

Márciusban fogok Tuiflyjal utazni Brüsszelből.

A sárgaláz elleni vakcinát fogják ellenőrizni?

Bevallom sose utaztam úgy hogy a repülő megáll valahol útközben.

Mi a teendő ilyenkor? Tulajdonképp a Tuifly gépe visz gondolom tovább.

safetycar2 Creative Commons License 2017.06.07 0 0 1800

Mi Budapestről Wizzairrel mentünk Dubaiba, onnan tovább Flydubai Zanzibárra. 

A repjegy vásárlásánál kiválaszthattuk az ülőhelyet, volt drágább is, meg olcsóbb is. Ezt később módosíthattuk volna is.

A reptéren, ami a Terminal 2, csak beálltunk a check in pulthoz útlevéllel és kaptuk a beszállókártyát.

A gépen volt válaszható meleg étel, csirke és tészta (mindkettő finom, de elég kicsi) meg egy nasi csomag, amiben egy deci víz, ropiféle, oliva, csoki, humusz (vagy mi) volt. Külön kell fizetni a kávét, üdítőt. A filmek is felárasak, alapból az sincs benne az árban.

Előzmény: adri0507 (1799)
adri0507 Creative Commons License 2017.06.07 0 0 1799

Nagyon jó a vidi!

Látom ti is flydubai-jal utaztatok. Segítesz nekem picit a Flydubai-jal kapcsolatban? Mi kombinált jegyet vettünk az Emirates oldalán (gondolom ti is) és az Emirates semmi infót nem tud róluk, ami számomra eléggé meglepő.. A fly természetesen értékelhetetlen választ adott a kérdéseimre, szóval hátha te. :)


Volt étel-ital ellátás a jegyárban vagy feláras?
Becsekkolni ti is a repülőtéren tudtatok a fly járatra? (az infóm, hogy elvileg csak ott tudok majd)
Ülőhelyet hogyan foglaltatok, illetve az feláras volt a flyra ? (azt sem tudok neten)

Kösziköszii előre is :)

Előzmény: safetycar2 (1794)
adri0507 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 1798

Kösziii:))

Előzmény: Punxsuatawney Phil (1797)
Punxsuatawney Phil Creative Commons License 2017.06.06 0 0 1797

Minden faluban van iskola. Több is. 

Nincsenek klasszikus váltók, ahova ki van írva, hogy Exchange. A szállodában váltanak pénzt. De nem jól. Válts a reptéren, de vigyél magaddal elég pénzt, mert kizárólag Stone Town-ban vannak bankautomaták. És inkább schillingben fizess, mert néha elmérik a dollár / Schilling árfolyamot. 

Előzmény: adri0507 (1795)
Punxsuatawney Phil Creative Commons License 2017.06.06 0 1 1796

Tudod, Socotrán mindehol ki van téve egy tábla, kb 12 nyelven:

 

Socotra nem a tiéd, ne vidd haza!

Előzmény: adri0507 (1789)
adri0507 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 1795

Halihóó!!

Már nagyon közeleg az indulás időpontja, még két kérdés felmerült bennem:

Nungwiban van iskola, amit meg tudunk látogatni?

A reptéren érdemes váltani, ha onnan Nungwiba megyünk először és majd csak pár nap múlva Stoe Townba? Vagy Nungwin belül is lesz rá lehetőség?

safetycar2 Creative Commons License 2017.06.05 0 1 1794

Ha megengeditek, akkor belinkelem az utazásunkról készült videót. :)

https://youtu.be/nP3ILe_qJM4

Olanita86 Creative Commons License 2017.06.01 0 0 1793

Szia,

 

Magunknak foglaltuk az utat, Emirates-el repülünk Dar Es Salaamba, ott maradunk három napot szafarin, aztán áthajózunk Zanzibarra. Ott is több helyen foglaltunk szállást, egy éjszakát a fővárosban, a többit megosztva délen és északon. Októberben megyünk.

Előzmény: paulaa (1785)
safetycar2 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 1792

Minden nap volt eső. Legtöbbször éjjel, vagy ha nappal, akkor pár percig. Egy nap volt, amikor végig. 28-30-32 fokok voltak, de a napon ez többnek tűnt, jó erősen sütött. 

Safari Blue-n, delfin úszáson, Stone town-ban, Börtön-szigeten, teknősfarmon, fűszerfarmon voltunk. Ennyi fért bele 6 napba. :)

Előzmény: adri0507 (1791)
adri0507 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 1791

Szia!
Köszi a választ!
Milyen volt az időjárás? Milyen programokon voltatok? :)

Előzmény: safetycar2 (1790)
safetycar2 Creative Commons License 2017.05.24 -1 0 1790

Mi ma jöttünk haza, valahogy nekünk is bekerült a bőröndbe egy kagyló ;) szerencsére nem szóltak érte. 

Dollárt vigyél, de nem fogadja el mindenki. Majd váltasz ott.

Sokaknak gondot jelent átváltani az árat, ezért dollárban szemtelenül nagy összeget mondanak még akkor is, ha tudod, hogy mennyi shilling lenne. 

Előzmény: adri0507 (1789)
adri0507 Creative Commons License 2017.05.22 -3 0 1789

Köszönöm! :)
Valaki próbálkozott már haza hozni kagylókat? Mindenképpen szeretnék, Phuketről is sikerült. Kinek mi a tapasztalata?
Dollárt mindenhol elfogadnak? Azt érdemes vinni?

Előzmény: Pranit (1788)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!