Szíves figyelmébe ajánlom a DXN Bio Ganodermás (Pecsétviasz gombás), Laktóz-Glutén mentes, Halal tanúsítvánnyal rendelkező, lúgosító termékeinek forgalmazási lehetőségét.www.mikolics.dxn.hu
(Halal tanúsítvány, ami a muszlim közösségek tanai számára jelzi, hogy a termék előállítása megfelel a vallási előírásoknak.)
DXN Bio Ganodermás (Pecsétviasz gombás) instant kávék, 8 féle ízesítéssel, kakaó, forró csoki, kapucsínó, teák, kozmetikumok stb.
Bízva benne, hogy felkeltettem az érdeklődését, kérem, hogy időpont egyeztetés miatt az alábbi elérhetőségeimen szíveskedjék felvenni velem a kapcsolatot.
Az Erzsébet krt elején, a Dohány u. és a Barcsay utca közötti szakaszon (jobb oldalon, ha a Wesselényi felé haladsz) van egy arab bolt. Aztán van (vagy csak volt???) a Karinthy Frigyes úton, a Budafoki úti villamosmegállóval szemben.
A Camponaban is van egy arab delikatesz, elég sok fűszert lehet ott kapni.
A Lehel piac alagsorában is volt egy keleti bolt, de legalább 5 éve nem jártam arra..
Segítségeteket kérném. Hol találok Bp-en arab/keleti fűszerest? Biztos százszor kérdezték már, de elég sürgős lenne, olvasgatok én vissza...de hát szerencsére írtó sok hsz van:)
Hahó! Nem lőttél messze a bogánccsal egyébként, épp tegnap éjjel olvastam egy könyvet, s abban volt ez:
"Bizonyos fészekvirágzatú növények, mint a bókoló bogáncs, a szártalan bábakalács, a gyapjas aszat húsos fészektányérját vagy fiatal virágzatait articsókához hasonlóan fogyasztották."
Néhány éve Baumax-ban vettem a magot, és az idén vetettem el. Mind kikelt, 7-et tartottam meg belőle, és most kezd teremni.
Nem tudtam, hogy a hibiszkuszfélék családjának a tagja, csak a virágai döbbentettek rá. Valóban csodaszép, ahogy virágzik, kár, hogy rövid ideig tart. :( Lehet, hagyok meg egyet magnak, valóban leginkább csak az esztétikuma kedvéért. :)
Nem tudom, hogy aktuális-e még az igért fotó... Sajnos most rossz a gépem, és nem tudok fotókat feltenni, de ha még aktuális, kb. egy hét múlva - talán addigra rendbehozódik :) - akkor felteszem.
Még az I.-sparban is látom néha, de az 1000 fűszerben is szokott lenni (kb. ott, ahol a szárított paradicsom).
Szerintem nagyon finom az articsóka -- kissé a karfiolra emlékeztető íz, de sűrűbb állag. Az okra engem se győzött meg, de csak savanyított konzervként ettem egyszer (török volt, szintén az 1000 fűszerből) és rengeteg zöldség van, amit savanyúságnak nem szeretek, de frissen igen...
Receptem az lenne hozzá jó pár. Úgy két éve kaptam két darabot, nagyon ízlett, azért strapálom magam articsóka ügyben. Létezik üveges változat, de én még nem láttam. Tudja valaki, hol kapok?
Még magot sem láttam, articsókához. És azt tudod készíteni? Mert a tv-ből elnézve, elég bonyolultnak tűnik az elkészítése... ráadásul elég sok a kidobnivaló része.... viszont úgy kerti növénynek nagyon szép, mutatós :)))
Különben valóban nevetséges, hogy külföldön sokkal szebb példányokat lehet kapni olcsóbban. Nálunk az a kifogás, hogy kevesen veszik...na ja, ha olyan drága! Múltkor az Auchanban láttam. 350/db volt kiírva hozzá, a pénztárnál meg 650-et ütöttek be. Úgyhogy nem kellett. Egy hét múlva még mindig ott volt a pulton, csak jóval fonnyadtabb állapotban... :(
Igen, a fő probléma, hogy venni se lehet. Bár én 700 Ft-ot sem adnák darabjáért (ennyiért láttam egyszer nálunk a Sparban). Rajtam az articsóka fogott ki alaposan. 0 siker. De nem adom fel :-)
Mikor ültetted az édesköményt? Másodvetésként nekem általában sikerül. Idén úgy három hete ültettem, jött rá néhány nap alatt 80 ml eső, már úgy 5 cm-es. Ilyenkor kell neki a csapadék, öntözni nem elég. A nagy melegtől szökik szárba gyorsan, azért jó a későbbi vetés. Olyan helyre ültesd, ahol van némi árnyék. Tavaly csak pár darab lett egy zacskóból, idén úgy kelt, hogy szépen elférjenek egymás mellett. :-) De nekem is volt olyan évem, hogy egy szem se lett, próbálkozz vele, sikerülni fog.
Most nincs itt a gépem, de majd lefotózom, és teszek fel képet.
Nyugi, én is ilyen vagyok. Sokszor a legtermészetesebb konyhakerti növényeket nem ültetek, csak ilyen "furcsaságokat" :))))
Én is elég régen ettem. Valójában nem nagy szám, talán inkább attól volt ízletes, hogy jól készítették el, illetve ízlett, hogy kicsit savanykás. Erről épp az általad megadott linkben olvastam, hogy ecettel meg kell locsolni, mert különben nyálkás lesz.
Kovászos uborkát készítek, és egy okrát is tettem bele (az első termés, ami egyedül volt még), kiváncsi vagyok, milyen lesz?! :)))
Az én kedvencem az édeskömény. A gumója. Kétszer is próbálkoztam vele, de nem sikerült. Pontosabban szép nagyra fejlődött, csak épp gumót nem növesztett, csak felmagzott :(
Remélem, nem röhögsz ki :-), de én még azt sem tudom, hogy egyáltalán szeretem-e az okrát. :-D Csak annyira megtetszett a formája, és mikor megláttam a vetőmagot, azonnal megvettem. Mindig sokfélét vetek a kertben, szeretek kíséreltezgetni.
Ha tudsz angolul, ladyfinger néven tuti találsz jó sok receptet. CSak vicces módon a tiramisu receptekkel keveri (pl itt: http://www.indobase.com/recipes/category/okra-50.php ), mert ugye a babapiskóta is ladyfinger angolul. :-))
Amit én vetettem, már vagy két éves magok, egyszer érdekességképpen vettem. 20 szem volt benne, mind kikelt, bár végül 12 maradt meg, igaz két edénybe vetettem, és sokallottam, hogy mind megmaradt, ezért a másikkal később nem foglalkoztam Amit megfigyeltem, a vetőtalaj ne legyen kemény, én egyszerű virágföldbe tettem, még koratavasszal, és sokáig üvegházban tartottam. Ott bújtak ki. Eleinte - azt írták a magra - nagyon vízigényes, úgyhogy naponta öntöztem. Majd kb. egy hónapja palántáztam ki őket cserepekbe, és déli napos helyre a házfal mellé raktam. Nem minden tő növekszik szépen, néhány elég gyenge maradt, de azokon is jön virág. Valójában csak 7-et ültettem ki, a többi magárahagytam, de azok is élnek, és viszonylag szépek is a körülményeikhez képest...
De én nem vagyok mérvadó, mert én olyan vagyok, hogy ledugok bármit a földbe, abból növény lesz... :)))))