Tiramisu (tojás nélkül) 1 csésze erős presszókávé2 ek amaretto, 1 dl marsala, 1 csomag babapistóta, fél liter tejszín, 4 ek cukor, 25 dkg mascarpone, 20 dkg ricotta, 1 kis csomag amaretti, csokireszelék. A kávét összekeverem az amaretto és a marsala felével. Egy kb 20 x 20 cm-es felfújtformát kibélelek babapiskótával, rálocsolom a kávékeverék felét. A tejszínt összekeverem a cukorral, a maradék alkohollal a mascarponéval és a ricottával. Addig verem, míg egységes krémet nem kapok. Ennek felét rákenem a babapiskótára, ráteszem a többi babapiskótát, meglocsolom, majd rákenem a maradék krémet. Megszórom kakaóporral, vagy reszelt csokoládéval és lehűlés után amarettivel tálalom.
Szerintem nézz körül a vegetarianus.hu
receptgyűjeteményében, tiramisut ott nem
találtam, viszont nagyon jó ötleteket
meríthetsz különböző pudingok stb. receptjeiből
a különböző krémekek receptjeiből, hogy
magad készíthesd el a tojás (esetleg még tej, sőt pl. kakaó helyett karobpor) nélküli tiramisu receptjét.
Bár könnyen meglehet, hogy olyan finomságokat találsz itt, amiktől egyből elfelejted a tiramisut. (Én is nagyon szerettem régebben, anyum Aranka krémporból készült krémet tett felváltva babapiskótával (amit kávé és gyümölcslikőr keverékébe mártott), majd a tetején megint krém, és rá kakaópor. Ma ezt már maximum más alapanyagokból merem ajánlani.)
Krém: főzött rizspuding (tej nélkül)
Piskóta: vmi natúr tej nélküli
Kávé: Gabonakávéból
Likőr helyet gyümölcslé
Kakaó helyett karobpor (más néven Szentjánoskenyérmag-őrlemény
sok sikert hozzá.
Nem igazán, és ráadásul babapiskótát sem kaphat 6 hónapos kor alatt :-(
De a tejszínes verzióhoz csatlakozom, én is úgy csinálom és nagyon finom.
Sőt, elég 2,5 dl tej és egy csomag tejszínhabpor tojások helyett.
Erre vártam, hogy végre valaki megmondja a tutit.
Eddig azt hittem, én vagyok a nyavajás mert Azurro-val szeretem a tiramisut, mascarponéval viszont nem. Olyan furcsa az állaga. De ezexerint nem bennem volt a hiba :-)
Boar
hát ugyan sose láttam ilyen receptet, de szerintem a tojás nem igazán ad hozzá semmit se ízben. tehát csak arra kell ügyelni, hogy a krém állaga jó legyen, azt meg be tudod állítani pl egy kis tejjel vagy tejszínnel. tehát akkor sajt, cukor, tej/tejszín. jótanács: a mascarpone sajtot el kell felejteni! azurro krém a neve az igazságnak!
Már annyiszor segítettetek nekem, hátha most is tud majd valaki!
Kisgyerekeknek is bátran adható, tojás nélkül készült tiramisuhoz keresek receptet, de mindenhol csak tojásos variációkat találok. (Pedig emléxem, vagy 2 éve volt nekem egy ilyen receptem, de sajnos elkallódott, és az istennek se jut eszembe, hol bukkanhattam rá annakidején)