Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

corsyn 2004.01.31 Creative Commons License 6
Bocs, nem Kurz, hanem Fatar, csak más járt a fejemben...
corsyn 2004.01.31 Creative Commons License 5
BErmi,

TMK88 masterkeyboard és Kurzweil hangmondul.
Pont arra találták ki, amire neked kell.
(Bár zongizni inkább kalapácsmechanika, nem? Na mind1)

http://www.absolute.hu/webshop/showproduct.php?id=1367&mid=9

Fatar TMK 88 MIDI billentyűzet 55992 69990
Fatar EM-100 (FATAR zongorabillentyűzet vásárlás esetén) Hangmodul 20080 25100

A termék neve: EM-100 (FATAR zongorabillentyűzet vásárlás esetén)
A termék gyártója: Fatar
A termék kategóriája: Hangmodul (A kategória további termékei...)
A termék rövid ismertetése: GM hangmodul, 128 hangszín, 238 variáció, 17 dobkészlet, beépített effektprocesszor.

Esetleg hozzá:
Fatar Hangfal (FATAR zongorabillentyűzet vásárlás esetén) Hangfal 7520 9400

És ezek ÚJAK!

KarnEvil 2004.01.12 Creative Commons License 4
GGY!

A cuccok, amiket említettél, külön kategóriába tartoznak. A Korg X5D pusztán egy szinti, nagyon szép hangszínekkel, de nincs benne semmi automatika, sem szekvencer. Én már 5 éve használok egy ilyet, megbízható, imádom, bátran merem ajánlani, ha erre van szükséged. Az M1 más kategória, az egy workstation, tehát munkaállomás, szekvencerrel, ami azt jelenti, hogy tudsz vele -többek között- midi számokat felvenni, szerkeszteni, lejátszani, szintén nagyon szép hangszínekkel, bár kissé régebbi darab és nehéz jó állapotban beszerezni. Viszont az X5D-t még mindig gyártják.
Rolandból az EM széria megint más kategória, kísérőautomatikás szinti, nem lehet összehasonlítani az előzőekkel.
Ha erről a kategóriáról van szó, akkor én inkább a Yamahára szavazok, vagy inkább a GEM-re, ha egyáltalán lehet itt kapni, de ez nem igazán az én világom, ahogy már lentebb is írtam. Kevés kivételtől eltekintve a Roland hangszereknek számomra túl meleg, kicsit műanyag hangjuk van de ez csak az ÉN VÉLEMÉNYEM, valakinek pont ez a meleg hangzás tetszik.
De nem akarok általánosítani, mert pl. imádom a régi Juno-hangzást, és az új Roland orgona, a VK-8 hangja is nagyon tetszik. Ezzel kicsit el is kanyarodtam a témától, csak a békesség kedvéért jegyeztem meg, nehogy valaki rámtámadjon, mert szerintem nincs olyan, hogy egyik szinti jobb, mint a másik, csak mindegyik más és mindenkinek másra van szüksége az igényeinek és ízlésének megfelelően. Szerintem először döntsd el, hogy melyik kategóriára van szükséged (szinti, workstation, kísérőaut., esetleg digi zongora), aztán ebből a kategóriából próbálj ki minél több márkát, és amelyik a fülednek tetszik, azt válaszd. :)

Előzmény: ggy (3)
ggy 2004.01.12 Creative Commons License 3
Hali!

Én is hasonló cipőben járok. Most tanulok zenélni és kellene egy használt szinti max. 100 e-ért.
Amit javasoltak: KORG X5D és M1 valamint ROLAND "E" széria. Mi a vélemény ezekről a hangszerekről, vagy valaki tud mást javasolni?

lukylac 2003.11.26 Creative Commons License 2
Osztom KarnEvil véleményét. Ha zongorázni akarsz tanulni, nem épp a szinti a legjobb választás, viszont otthol elszórakoztatni magad, és kiséretes játékmódra ezek olcsóbbak. Igaz én nem sűrűn szoktam látni eladó használt digitális zongorát, de szét kell nézni. esetleg a másik megoldás egy zongorabillentyű, ez is valamivel 100 ezer fölött mozog, csak ehhez kell valami hanglektő eszköz vagy PC.
Egyébként már a legtöbb szintiben benne van a billentésérzékeny billentyű, az aftertouch-ot viszont inkább a drágább gépekbe építik be. Én is inkább a Rolandod, vagy Yamahát ajánlom, bár nálam a Yamaha előrébb van nem kevéssel. Nem mondom, hogy nem jók a Rolandok, de szerintem az EM szériába is van olyan funkció, ami szép is, jó is, de nem használja soha az ember. És szerintem ebbe az árkategóriába (és feljebb is) a Yamahának szebb hangszinei vannak, a zongorái főleg. Ritmusból biztos több van a Yamahának...
Human Positive 2003.11.05 Creative Commons License 1
Nekem van egy megkímélt állapotú YAMAHA PSR-400 szintim, eladnám 50-ért. Ha érdekel írj emailt, vagy hívj fel a 0620-5718844 számon.

Mátray Csaba

KarnEvil 2003.11.04 Creative Commons License 0
Ha tényleg zongorázni szeretnél, akkor ne szintit vegyél, hanem valami olcsó digi zongorát. Persze kicsit többe kerül. Mostanában egy Roland RD-100-ast (súlyozott billentésű, nem is olyan rossz) meg tudsz venni használtan kb. 150 ezerért. A Casio-zongorák is megfelelnek tanulásra, tűrhető a mechanikájuk és azok a legolcsóbbak.

Ha automatikás szintit veszel (igaz, ez nem az én műfajom), akkor Casio-t tényleg ne, de esetleg nézd meg a Roland EM szériát, egész pofás kis darabot láttam egyszer, 80000Ft körül volt a boltban. (Igaz, ha szintikről van szó, én inkább a Yamahát ajánlom.)

Előzmény: bermi (-)
bermi 2003.10.26 Creative Commons License topiknyitó
Tanácsra lenne szükségem. Használt szintit vennék 100 ezer forintos határig. Zongorázni tanulni használnám, saját szórakoztatásomra. Régebben kicsit tanultam. Természetesen legyen billentés érzékeny esetleg after touch-os, minél több ritmus is és beállítási lehetoség.

Egyelore a Yamaha PSR-400-zal szemezgetek, de hátha van jobb is.

Azt már olvastam, hogy a Yamahák zongorahangja jó, a Casiókat nem veszik komolyan.

Milyet vegyek?