Keresés

Részletes keresés

nettomazsola Creative Commons License 2022.06.28 0 0 1084

BARF

nem "csirkefarhat osz jol van" hanem rendesen. kicsit utana kell olvasni, vannak forumok ahol segitenek. biztos, h a legjobb.

Előzmény: Dogzilla (1083)
Dogzilla Creative Commons License 2021.10.03 0 0 1083

Biztos jó lehet a főtt kaja is, de ahhoz nagyon ismerni kell a kutyák fehérje/zsír/szénhidrát beviteli igényeit. Gyakran hallom, hogy szüleink, sőt nagyszüleink idejében se voltak kutyaeldelek, aztán mégis elvoltak a kutyák. Bizonyos szempontból igaz, de nagyvárosi környezetben - ahol nagyobb a környezeti terhelés szmoggal, allergénekkel stb. -, szerintem igenis a minőségi táp a megoldás. Nem a diszkontokban vásárolható "maradékra' gondolok. Egy korrekt webáruházban meg tudod nézni az összetevőket és az analitikai összetevőket, ez után lehet szerintem korrekt döntést hozni:

 

https://dogzilla-webshop.hu

 

 

garf_ Creative Commons License 2018.12.11 0 0 1082

Sziasztok, 

 

Én most regisztráltam a FERBELT oldalára, akik megkezdik a főtt étel házhozszállítást egész Budapesten.

Végre valami rendes megoldás kínálkozik. https://www.ferbelt.com

 

nettomazsola Creative Commons License 2013.04.15 0 0 1081
nettomazsola Creative Commons License 2013.02.07 0 0 1080

vasarnap delutanonkent a VOX-on megy egy "allatos" müsor:

 

http://www.vox.de/cms/sendungen/hundkatzemaus.html

 

 

egy nö mindenfele macskatenyesztöket jart vegig, (mert nem tudta milyen macskat akar) es a többsegük naposcsibet etet!

 

http://www.youtube.com/watch?v=C7Bs_mQPDak

 

se plusz vitamin, se semmi mas nem kell csak reggel - este egy naposcsibe. mondjuk en azt hiszem ezt nem birnam.

Nemetorszagban fagyasztva lehet allatboltban kapni.

 

hb85 Creative Commons License 2013.02.06 0 0 1079

akkor kezdem újra az elejéről!!!!

 

Nem akarom bántani a táppal etetőket mert én is eddig azzal etettem sőt még most is adom a kutyának a belcand. mix-it nevű tápl. kiegészítőjét amit hússal való etetéshez ajánlanak.

 

Szóval a mi történetünk annyi, hogy a kutyánk allergiás.

Házi poratkára, zab, árpa, búza, burgonya, tonhal, csirke, pulyka, sertés, vaddisznó, paradicsom, élesztőgomba

 

Próbáltam tápot keresni, ami ezeket az összetevőket nem tartalmazza, de még hipoall. tápban is nehéz ilyet találni. Az árukról meg nem is beszélve.

szup. prémium tápokkal etettem a kutyát de ennek hála istennek vége!!!!

mikor nem találtam megfelelő tápot a kutyának akkor kezdtem a nyitni a nyers hússal való etetés felé.

 

Csak pozitívumokat tudok elmondani ezalatt a néhány hét alatt!!!!

 

mégha az allergia meg is maradt  de teljesen tünetmentes!!!!!!

gyönyörű csillogó bunda!!!!

Nincs kellemetlen lehelet.

széklet mennyiség kevesebb, sokkal jobb állagú és nem elviselhetetlenül büdös!!!!

nincs puffadás, nincsenek kellemetlen gázok!!!!

a kutya nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb

 

 

Előzmény: hb85 (1078)
hb85 Creative Commons License 2013.02.06 0 0 1078

na pffffffff....

Előzmény: hb85 (1077)
hb85 Creative Commons License 2013.02.06 0 0 1077

Sziasztok!

 

Harmadszorra próbálom elküldeni az írásom... de valahogy nem sikerült....

 

nettomazsola Creative Commons License 2013.01.28 0 0 1076

nem az en boltom ...

nem tudom Australiaban mennyire ellenörzik a hust, nalunk mar reg tilos az antibiotikum, hormonok.

ha tudok en is inkabb biohust veszek.

egyebkent semmifele kemianak semmi baja nem lesz a fözestöl, azzal nem veded a kutyat (se). a kutyaknak "szerencsejük" van, h csak kb 10 evet elnek, egy csomo mindennek sokkal több idö kell, h tenyleg artani tudjon.

arrol nem beszelve, h ha tapot etetsz abban ugyanez a hus van. remeljük ...

Előzmény: kriseva (1075)
kriseva Creative Commons License 2013.01.26 0 0 1075

Mazsikám nem akarom rontani a boltodat,de bizony én is meggondolom még a főtt húst is,hogy megegyem-e:((

Úgy tele van tolva csirke,marha,disznó mindenféle antibiotikumokkal,mesterséges,gyorsan növesztő szerekkel,hogy én bizony nem merném a kutyámnak nyersen adni.Lassan már én is leszokom a húsevésről,mert fogalmam sincs mit eszem meg.

Amúgy meg az kutyáim mindig is tápot ettek,sima,középkategóriás tápot,már idősek,és még soha nem kellett az oltáson kívül orvoshoz vinni őket,makkegészségsek.A 11,5 éves kutyám meghazudtolja a korát,a 10 éves labradorom,akinek a lába artrózisos,úgy rohangál a labda után,mikor orvosnál voltam vele,a doki nem akarta elhinni,hogy 10 éves.Gyönyörűek a fogai,jó kondiban van.És 7 kutyának azért nem kívánok főzni sem.

De az óceán az hiányzik nagyon:)))))))

Előzmény: nettomazsola (1071)
nettomazsola Creative Commons License 2013.01.26 0 0 1074

Berry kepeit megcsodaltam a masikban. gyönyörü, mint mindig!

 

ezt a kutymot en is irigylem nagyon, arany elete van, hal istennek par hetig reszem volt benne. van egy kutyabeach ahova rengeteg mindenfele kutya jar le, de persze a labradorok verhetetlenek uszasban, hullamozasban. neha nem mertem nezni ahogy a meteres hullamok atcsaptak rajtuk, de ezek et elvezik.

Előzmény: secperc (1073)
secperc Creative Commons License 2013.01.26 0 0 1073

Nagyon baba napirend:-)))

A természetes kajának én is hive vagyok, mint tudod te is, de nálunk még hányzik az óceán:-))))))))))))

 

Puszillak Mazsikám:-)))

 

Berry most volt 5 éves:-)))

 

Előzmény: nettomazsola (1071)
nettomazsola Creative Commons License 2013.01.26 0 0 1072

       

Előzmény: nettomazsola (1071)
nettomazsola Creative Commons License 2013.01.26 0 0 1071

egy 5 eves makkegeszseges, csupa izom  labrador etrendje; a kutya napi 2 x 1 orat uszik az oceanban, allatorvost csak oltasoknal lat.

delelötti uszas utan kapja ezeket, este nyers hus + rizs. hust, csontot, CSAK nyersen.

 

        

Abrash Creative Commons License 2011.08.20 0 0 1070
nettomazsola Creative Commons License 2011.08.16 0 0 1069

mar biztos betettem egyszer ide, de nem art ismetelni;

 

 

10 dolog, amiről az állateledel-gyártó cégek nem akarják, hogy tudomást szerezz

 

http://sites.google.com/site/mromvari/azetet%C3%A9sr%C5%91l2

secperc Creative Commons License 2011.08.02 0 0 1068

Imádom, amikor ilyen EX KATEDRA kijelentéseket teszel, anélkül, hogy tudnád az előzményeket!!!

Ha vetted volna a fáradtságot, akkor körülnéztél volna egyéb kutyás topikkokbani hozzászólásaim között és megnézhetted volna, hogy mi volt a kutyámmal a táp következtében. Akkor biztosan elgondolkodtál volna.

 

Lényeg a lényeg: Berry tápos volt 9 hónapos koráig, aztán leállt az evéssel akárhány napig is, inkább nem evett de tápot azt aztán nem. Onnantól kezdve főztem neki, és igy volt jó. Mindaddig ez ment, amig Berry allergiás nem lett, és a barom állatorvosom (a régi) - mert egy ÁLLAT VOLTAM !!!-  hogy nem vittem másik orvoshoz is:-(((( - ki nem találta, hogy biztosan csirekallergiás - és ahelyett, hogy megcsináltatta volna az allergiatesztet 50.000-ért, teljesen taccsra vágta a kutyámat, amit 250.000-ért sikerült is visszahoznom az életbe

6 hónap alatt:-((((

Ugyanis az ökör Ekuanuba fan, átállitotta főttkajás kutyámat - egyik napról a másikra - hypoallergén Ekuanuba tápra, és igy a kutyám másfél hónap alatt 6 kg-oz fogyott, mert a tápból csak éppen annyit evett, hogy NE HALLJON ÉHEN!!!

 

2009. szept. 29-i beirásom ideidézem , hogy fogalmad legyen mind mentünk át, és ha van kedved a Keverék kutyások klubbjába elmenni, ott végigolvashatod a kálváriámat.

 

"Sziasztok!

 

 

Sajnos ez a hétvégém olyan volt, mint egy rémálom. Megpróbálom leirni, hogy mi miért történt, nem tudom, hogy fog-e sikerülni szabatosan mindent beleirni kronológiai sorrendben, sőt levonni az ok, okozati összefüggéseket.

Már sokszor panaszkodtam, hogy Berry nem eszik. Pénteken lementünk a tanyára és már pénteken este 10-kor Berry kihányta a reggel adott kaját, közötte emésztetlenül!!! (14 órai gyomorban levés után!!!!) - tápot. Na akkor este még nem gondoltam semmi rosszra. Másnap szombaton reggel már nem evett és nem volt a régi. Nem volt vidám, nem játszott, nem apportiroztunk, vagyis igen, de csak egy kicsit, mibntha azért hozta volna oda az apportfát, hogy úgy nézzen ki, mintha, de 2-3 kör után már nem hozta vissza kifáradt. Délután 4 óra körül hányt, pedig nem is evett. utána ivott vizet és azt is kihányta. Akkor már tudtam, hogy nagy baj van, de ott álltunk a semmi közepén. Össze-vissza telefonáltam és végül is megtudtam, hogy na tanáytól nem messze 30 km-re Dunaföldváron van a Dr. Túri Árpád Állatklinika. www.dunafoldvar.net Én még ilyen magas szintűen felszerelt orvosi intézményt nem is láttam. Bevittük berryt, kb. 3 óra hosszági vizsgálták, vért vettek kb. 20!!!!!! perc múlva volt lelet!!!! Utána elaltattőák és végigröntgenezték a beleit, hogy nincs e bélelzáródása. Nem volt, de 100%-ig ki akarták vizsgálni a dolgot, ezért bent tartották a kutyát éjszakára megfigyelésre. Kapott toxikus anyagokat lekötő gyógyszereket, infúziót, s mindent, amit kellett. A baj a következő volt: amikor Berryről kiderült, hogy allergiás, a körzeti doki leállittatta az eddigi kajáját, mivel, hogy szürjük ki a csirkeallergiát. Igenám, de nem lett volna szabad egy késvágással ezt megtenni, hogy egyik nak még főtt kaja, a máasikon meg már hypoallergén táp:-((( Fokozatosan kellett volna, ugyanis a kuyta szervezete, bélrendszere megszokott egy etetési formát (ez ugyanolyan hiba volt, mintha egyik napról a másikra másik tápra állunk át) - és ha ezt a megszokott formát minden átmenet nélkül lecseréljük, akkor a belei megrenyhülnek, a persitaltika nem megfelelő és a vastagbél rácsúszik a vékonyra!!!! A két bélfal között pedig pang a kaja, és toxinokat termel. Ha nem viszik idejében orvoshoz a kutyát még bele is pusztulhat, vagy pedig azonnali műtéttel ki kell vágni a fertőzött bélszakaszt!!! Azért is került Berry éjszaki őrizetbe, hogy lássák nem kell-e másnap megmüteni!!!! Szerencsére az megúsztuk. Kapott gyógyszert és egy gyógykonzervet - amit naponta 5x-i étkezéssel 2 kanál konzerv + 2 kanál főtt rizs adagokban kell etetni a kutyával. Még tegnap is hányt. Közben vasárnapról hétfőre virradó éjszaka sem aludtunk, mert mint utóbb kiderült még kötőhártya gyulladást is kapott. Még jó, hogy az ottani dokinak van itt pesthez közeli testvérklinikája, és tegnap pedig oda vittük ki Berryt, de már akkor láza is volt, igy antibiotikumos injekciót is kapott, meg kinyomták a bűzmirigyét újra (kb. 1 hónapja volt kinyomva) + kapot a szemére kenőcsöt is, ma már a napi 5x-i tetéssel elértem azt, hogy nem hányt. Sajnos most 34,5 kg, ami az aug. 14-i állapothoz képest 6 kg-os fogyást mutat:-((((((

Szóval 100 szónak is egy a vége, ha akkor rögtön megcsináltatom az allegológiai vizsgálatot - nem az én ötletem volt, hogy várjunk , és nem akartam megspórolni az árát,  mert már a vizsgálat árát + még egy kicsit többet is kifizettem eddig a tápokért és a kezelséekért, szóvel mindezt megúszhattam volna, ha a sarkamra állok és megcsináltatom a tesztet, netán elmegyek másik orvoshoz - akkor nem tettem volna ki Berryt ezejóknek amegpróbáltatásoknak, henm már régen célirányosan kezelnék, mig igy most meg kell várni, hogy rendben legye az emésztőrendszere, a szeme, és ne legyen lázas, hogy vért tudjanak venni az allergiateszthez, ami max. 50.000 forint még az amerikába való kiküldéssel együtt is. Tanuljatok az én esetemből, több orvos is lássa a kutyát....."

 

Most 2011. aug. 2-a van, a kutyám egészséges, főzött kaját eszik, a tápot változatlanul útálja, az allergiájával - mert persze, hogy nem kajára allergiás - hanem füre fára bokorra:-((( - évente 2x tavasszal meg igy aug. közepén eljátszunk egy mentet (mogyoró, parlagfű) egy injekcióval átvészeljük az augusztust, a márciushoz nem kell gyógyszer és annyi.

 

 

Előzmény: nusicica000 (1063)
nettomazsola Creative Commons License 2011.07.23 0 0 1067
fidelite Creative Commons License 2011.05.27 0 0 1066

milyen gyümölcöst lehet adni az almán és a répán kívül? Ki mit szokott?

nettomazsola Creative Commons License 2011.05.24 0 0 1065

"összeallitani a megfelelöt" ... es a gyerekek is tapot esznek v ök aze ehetnek meg normalis etelt is? v a kutya vmiert fontosabb, mint egy gyerek?

(agyrem!)

Előzmény: nusicica000 (1063)
nusicica000 Creative Commons License 2011.05.24 0 0 1064

Én azzal etetek. Eukanuba-ról tértünk át folyamatos hasmenés miatt (egy éves korában el kezdett menni a hasa tőle, bárányostól is) és teljesen elégedetek vagyunk vele! aktív és bárányost etettem eddig.

 

Üdv,

 

Előzmény: briogit (1062)
nusicica000 Creative Commons License 2011.05.24 0 0 1063

Szia,

 

Bocs, hogy bele.. én amúgy táp párti vagyok (prémium táp), azzal etetek, nem hiszem hogy magam össze tudnám állítani ami megfelelő, de ilyet, hogy a kutya valamit nem eszik meg el sem tudom képzelni...:)

 

Lehet nem enni, meg ez a kaja és kész, ha nem kell nem kell, más nincs.

Nem is válogatnak a kutyáim! :D

Előzmény: secperc (666)
briogit Creative Commons License 2011.05.19 0 0 1062

Erre én is kiváncsi vagyok.

Joserát etet-e valaki?

 

Tapasztalat.Köszi::)))

Előzmény: s_cs (1061)
s_cs Creative Commons License 2011.05.10 0 0 1061

Farmina tápjairól, konkrétan a Team Breeder Dog vagy ND Canine tápokról van valakinek gyakorlati tapasztalata?

Köszi

NagyÉvi Creative Commons License 2011.03.12 0 0 1060

ja.. gondolkoztam a nyers húson is, de az minimum egy vizes lemosás( hosszú szőrben tartom, és szépen nézne ki a fehér részen az odatapadt vér :DD ) persze csóró kutya nem tehet róla hogy habos babos bundája van és minden beletapad :)))  mondjuk egyszer egy héten beleférne... had legyen kutya!

Előzmény: nettomazsola (1058)
NagyÉvi Creative Commons License 2011.03.12 0 0 1059

Szia!

 

Köszönöm a választ, akkor kipróbálom a csirkenyakat, szerintem borzasztóan fog tettszeni neki.(csak a csont miatt aggódtam, eddig nem kapott ilyet, illetve szoktam neki adni borjú velős csont darabot, de kicsi csontokat nem kapott még, mert mindenki mást mond: lehet csontot adni illetve nem lehet, kilukasztja a belét stb... de akkor a keresővel megnézem ki mit gondol itt ezen a fórumon :))

Előzmény: nettomazsola (1058)
nettomazsola Creative Commons License 2011.03.12 0 0 1058

nem voltal hosszu.

a kutya nem különösebben zöldsegevö, ha repat adsz es rizst / tesztat az böven eleg a hus mellett. ha van maradek zöldseg akkor persze mehet, de extra nem kell neki.

teljesen jol csinalod! adj neki neha nyers hust is!

a csirkenyak mehet, de nem sok, mert szorulasa lesz.

sosem volt kistestü kutyam, ebben nem vagyok otthon.

 

olvass itt vissza, szerintem minden kerdesedre valaszt kapsz!

 

Előzmény: NagyÉvi (1057)
NagyÉvi Creative Commons License 2011.03.12 0 0 1057

Sziasztok!

 

Első kutyás gazda vagyok( 10 hónapos havanese 5 kg ), eleinte táppal etettem, amit nem igazán akart megenni+szét vakarta a lábát tőle.(RC-t kapott)

Ezután gondoltam, hogy akkor főzök neki.

 

Kérdésem az lenne, hogy szoktam olyat csinálni neki, hogy felütök egy tojás és beletörök abonettet, vagy korpovit kekszet, + túrót és nyers uborkát, vagy paradicsomot, vagy reszelt sárgarépát.(ezt mikróban pár pillanatig melegítem, nem sült tojás lesz hanem kicsit folyós)

Milyen zöldségeket lehet még neki adni ehhez?

 

Amúgy nyúl aprólék, inasabb marhahús, darált pulykahúst ,májat (csirke, illetve nyúl) adok + rízs,zabpehely,hajdina, néha tészta főzve. A húst nem főzöm szét inkább csak párolom.(60 % hús, 40% gabonák)

 

Nagyon szeretnék neki adni mondjuk csirkenyakat, ilyen kistestünek szoktatok-e illetve lehet-e?

 

bocs ha hosszú voltam :)

petitkata Creative Commons License 2011.01.19 0 0 1056

Röpke fél évig nem nézek a topikra, és máris klassz nyersetetéses hozzászólásokat találok, hurrá!

 

Mi másfél hónapja tértünk át erre a "vallásra" :). Volt olyan kutyám, aki az első napokban csak fintorgott, megfogta majd kiköpte a húst, két hét alatt fokozatosan, a faló többiek irigyelve kezdte el enni. Ő tápon nőtt fel eredetileg.

A mai napig szeretem nézni, ahogyan mindegyik más technikával eszi, van, aki egyáltalán nem használja a lábát tépéskor - ő az, aki nehezen fogadta el a húst - van aki profin, percek alatt végez, és olyan is, aki belsőségeket, zsírokat, húsokat cafatol le a csontról és csak utána ropogtatja el a többit. A bulldogom rendszerint behabzsol, majd elballag, kihányja, újraszemezgetve megeszi. Próbáltam, hogy távolabb etetem, hátha azért csinálja, mert félti a nagyoktól a kajáját, de a ház másik végében is ugyanezt csinálta, így ráhagytam.

Aki hirtelen végez, az meg is hízott - pofátlanul ellopta a bénáskodó többiekét, ezért mostmár ő evés után rögtön megy vissza a kutyás szobába és csak akkor jöhet ki, ha a többiek végeztek.

Nekem a táptól folyton úgy néztek ki a kutyák, mint akik éheznek, szikárak voltak. Most sokkal jobban tetszenek, viszont nagyon figyelnem kell arra, hogy ne hízzanak el, többet kell mozgatnom őket, igaz, jobbkedvűnek is látom őket.

Tápos időkben a csapatomban nyoma sem volt a kajaféltésnek és az evés közbeni agressziónak, (egy kerti padra letettem öt tálat, egymástól öt-tíz centire ettek) most ugyanúgy falkában etetek, de figyelek rá, hogy ne menjenek be egymás "aurájába" mert védik, féltik a finom falatot, gyakran jelzik hörgő morgással, hogy hajlandóak harcolni érte, ha arra kerül a sor.

Nem mondom, hogy nincsenek bennem kétségek - pl hogy ha hirtelen ilyen javulás van, az biztosan valami hiányt jelez a korábbi etetésben, de azt is, hogy előbb utóbb ez átcsaphat túladagolásba - és sokan hülyének is néznek, javasolják, hogy legalább valamennyi tápot adjak a kutyának, mert az mégiscsak kiegyensúlyozottabb, de egyelőre ez a nyers etetés hozta a legjobb eredményt a sok próbálkozás után.

nettomazsola Creative Commons License 2011.01.17 0 0 1055

"Ha nem lett baj egy-két szem szőlőből, az többnyire a szerencsének tudható be. Mindenesetre szüretre ne vigyük magunkkal az ebet, mert egy teljes fürt végzetes lehet, de a szőlő már kis mennyiségben sem tesz jót a kutya fogainak."

 

en meg sosem adtam szölöt kutyanak, de a sogorom orias schnauzere sajat maga lezabalta a kertben a szölöt. fantasztikus technikaja volt. bekapta az egesz fürtöt, majd elindult hatrafele es lehuzta a szemeket. nem egy fürt szölöt evett egy nap, hanem sokat. semmi baja nem volt.

Előzmény: nettomazsola (1054)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!