Keresés

Részletes keresés

BitMiller Creative Commons License 2011.11.01 0 0 224

Sok-sok topicot.

...szoszi Creative Commons License 2008.05.13 0 0 223
senki semmit?
spacetime hedgehog Creative Commons License 2006.11.24 0 0 222
vmi esszét arról, hogy a boszorkányégetések tulajdonképpen a nők közötti mindennapi leszámolások végégésterméke volt: általában sunyi nők uszították a gyenge jellemú férfiakat, hogy mondjanak ítéletet a boszorkánynak titulált nő felett, aztán persze a sunyi nők mosták kezeiket, kb ennyi
hellbaby Creative Commons License 2006.09.08 0 0 221
javaslom inkább ezt a filmet: http://www.imdb.com/title/tt0481630/
Előzmény: daridazsuzsi (220)
daridazsuzsi Creative Commons License 2006.09.08 0 0 220

simone de bevoir és sartre dettó. először elolvastam a faszitól az undort, aztán a csajától a minden ember halandót. hát nem mondom, ez utóbbiról tényleg lerí, hogy egy nő munkája, szentimentális pinkes dolgok stb, de sokkal nagyobb bölcsesség rejlik benne, mint az undorban.

anaist én szívesen elolvasnám...tegnapi filmról jutott eszembe amúgy henry is.

bírom ahogy lázadtak abban a korban. ma már tiszta ciki így beszélni a  szexről...de ma már lázadni is igen röhejes...véleményem szerint.

Előzmény: hellbaby (219)
hellbaby Creative Commons License 2006.09.08 0 0 219
henry miller egy fos.. anais ninről jobb emlékeim vannak, de nem merek beleolvasni, mert lehet, hogy csalódnék..
Előzmény: daridazsuzsi (218)
daridazsuzsi Creative Commons License 2006.09.08 0 0 218

henry miller baktérítő, de nagyon pocsék, le is tettem. lehet, hogy megpróbálkozom a réktérítővel, talán az még az értelmesebb korszakából való. bocs henry, amúgy biztos jó fej krapek voltál...

szóval én nem bírom az öntelt szófolyamokat, basszus ha valami értelmetlen, akkor értelmetlen...persze attól még lehet valaki mások szerint világirodalmi remekműmester.

ugyanígy vagyok az összses burroughs termékkel, nem beszélve a legszarabbikak legszarabbikáról bret easton ellisről.

hellbaby Creative Commons License 2006.08.22 0 0 217
most jutottam el odáig, hogy végigüljem az ichi the killer-t.. tanulságos és szórakoztató film.. kedvem lenne kimosni az agyamat, hogy az első megnézés élményét visszahozzam..
hellbaby Creative Commons License 2006.08.20 0 0 216
nem könyv, hanem film, de megemlíteném az egyik guinea pig alkotást, amit az az ember rendezett, aki a nickemről szóló képregényt is írta: hideshi hino, a film címe pedig mermaid in the manhole, egy festőről szól, aki miközben egy csatornában gyűji az élményanyagot, rábukkan gyermekkori szerelme tárgyára, egy sellőre, elkezdi lefesteni, de a sellő vérzik és görcsös rohamot kap, hazaviszi, ápolja egy fürdőkádban, a sellő testét különböző színes tumorok lepik el, amikor már nyakig ér a rothadás, férgek másznak ki a tumorokból, a festő közben fest, a végén a csaj férgeket hány és amikor a fejét is ellepik a tumorok, megkéri a festőt, hogy ölje meg, a festő darabokra szeleteli a csajt, közben kiemel belőle egy halott gyereket is, a történet végét már nem mesélem el..
hellbaby Creative Commons License 2006.08.19 0 0 215
ali nixon : a fasiszta áldemokráciák lélektana

ez a könyv azt tárgyalja, hogy a különböző, demokratikusnak titulált társadalmi struktúrák hogyan épülnek fel antidemokratikus alstruktúrákból.. ír a cégek belső szabályzatairól, ahol különböző trükkös módon tartják totális kontroll alatt a dolgozókat.. egy másik érdekes fejezetben a poszt-népidemokráciák bürokratikus maradványait elemzi.. van egy külön fejezete a netes közösségekben, többek között a fórumokon basáskodó törzsklikkekről is, akik a szabad véleménynyilvánítást irányítják.. a könyv néhány sötét jóslattal zárul.. csak erős idegzetűeknek javaslom!
Justis_4_US Creative Commons License 2006.07.27 0 0 214
The period of reflection has been extended until the German presidency in 2008.
daridazsuzsi Creative Commons License 2006.07.27 0 0 213

(én pedig nem olvastam, hanem hallottam az egyik német zenecsatornán egy német együttest, vagy mit, akik német-angol keverék nyelven előadtak egy gospelt a következő refrénnel: fuck me, scheisse/ fuck me, scheisse, a második szólamban meg ment a mein gott, és my jesus hangulatfokozó elem keveréke) remélem az angolt jól írtam... szóval az interkulturalizmus jegyében, hihetetlen szerzemények születnek

csak azért nem a mit hallgatokba írtam be, mert jól illik az általad olvasott könyvhöz a kérdés amit felvet a nóta hallgatása, mégpedig: hova tart isten... :)

Előzmény: hellbaby (212)
hellbaby Creative Commons License 2006.07.26 0 0 212
antikváriumi leletként került elő a mélyrétegekből az alábbi gyöngyszem: paul waldberg, hogyan keletkezett isten?

a történet röviden: az emberiség hajnalán a relatíve szeparált törzsek különféle isteneket teremtettek irracionális félelmeik kezelésére, az egyik isten mennydörgött, a másik vulkánokat üzemeltetett, stb.. aztán a törzsek találkoztak, előfordult, hogy a lándzsákkal nem voltak képek eldönteni a javak elosztásáról szolgáló vitáikat, elkezdték egymás isteneit (azaz félelmeit) túllicitálni.. ilyesmi lehetett: - waze, az én istenem legyakja a te istenedet, mert az enyém villámokat is tud (ami egy bogyószedő istennénivel szemben komoly előnyt jelenthetett).. (engem ez emlékeztet arra, amit pl öltönyös hímmajmok művelnek mobiltelefonokkal és egyéb kütyükkel, a lényeg a másik lelicitálása, egyfajta eszkalációs verseny)..

szóval az istenek istenek így lettek egyre félelmetesebbek, megfoghatatlanok: nem maradt egyetlen valamirevaló tulajdonságuk sem, amibe a másik törzs érdemben beleköthetett volna.. továbbá, megszünt az istenek ábrázolása is, mert abból a hitetlenek gúnyt űzhetnek, pl műbajszot firkálhatnak rá.. ma már az úgynevezett istenről semmi mást nem tudunk, csak azt, hogy kurva keményen megbünteti a hitetleneket.. (meg azokat is, akik nem megfelelően gondolkodnak.. pl engem is, meg a könyv szerzőjét is :)

bevallom, amióta ezt elolvastam, a mindenféle hittérítők mögött ott látom az ágyékkötős, félig kiegyenesedett majmokat, akik tehetetlenül rázzák a lándzsáikat és törik az agyukat, hogy az ő istenük mivel fenyegesse meg a másik tehetetlen csorda istenét.. (bee, az én bátyám megveri a te bátyádat, az én apukámnak cséb-je van, stb..)
palomino Creative Commons License 2006.07.17 0 0 211
there are only two possible forms of human interaction: we're either fucking or fighting.
Előzmény: deadcrow (197)
palomino Creative Commons License 2006.07.17 0 0 210
az elitizmus atka, hogy minden terben es idoben a szemetdomb csucspontja.  
Előzmény: deadcrow (195)
Nogan Creative Commons License 2006.07.01 0 0 209

Herman Hesse - Demian

Első szám első személyben elmesélt sztori és jellemformáló erővel bír. Jellemteremtővel talán nem, de ahol még akad jellem, bevethető talán.

kapitula Creative Commons License 2006.03.24 0 0 208
A KREATÍV OSZTÁLY FELEMELKEDÉSE

Miért állnak vesztésre a gazdasági fejlődés versenyében azok a városok, ahol nincsenek homoszekszuálisok és rock együttesek

Richard Florida

ezt. jó nagyon

dodger, Creative Commons License 2006.03.16 0 0 207

" A csónakok parancsot kaptak, hogy húzzák a bálnát a jobb oldalra , ahol a farkára való láncok és más szükséges eszközök már elő voltak készítve a kikötözésre.

- Nem megmondtam? - szólt közbe Flask - Igen hamarosan látni fogod, hogy a valódi bálna fejét felhúzzák az ámbráscetével ellenkező oldalon.

Flask jóslata hamarosan valóra vált. Eddig a Pequeod meredeken az ámbráscet feje fölé dőlt, most a két fej kiegyensúlyozta, s a hajó visszanyerte egyenes futását, bár elhihetitek, hogy erősen meg volt terhelve. Így, midőn egyik oldalt felemeled Locke fejét, arra dőlsz; de emeld fel most a másik oldalon Kant fejét, s kiegyenesedsz, de igen sanyarú állapotban vagy. Némelyik lélek örökké a csónak kiegyensúlyozásával foglalkozik. Ó, ti bolondok, dobjátok e viharfejeket mind a tengerbe, s akkor könnyen és egyenesen fogtok úszni."

(Melville: Moby Dick)

kapitula Creative Commons License 2006.03.16 0 0 206

somogyi tóth sándor próféta voltál szívem

... annyi szó esett a próféciáról, hogy a kezembe vettem már megint

egy értelmiségiről szól, aki bolondokházába kerül, típikus jelenség a 70-es években...stigmatizálás, sztereotípiák, stb

meg thorntor wildertől a szent lajos király hídját, azt meg a predesztináció miatt, meg most megy egy ilyen c. film a moziban (vajon ez a sztori?)

mostanában ezek érdekelnek, mert annyi inger ért e témában... biztos a sors műveli ezt velem hihihi

deadcrow Creative Commons License 2006.02.18 0 0 205
még nem végeztem vele, de jeff noon : vurt.. baszott jó.. egyes oldalakat többször is visszaolvasok a stílus miatt.. cyberpunk is deadly not dead..
dodger, Creative Commons License 2006.02.14 0 0 204
"valahol egy padlásszobában"
Előzmény: Nogan (202)
deadcrow Creative Commons License 2006.02.05 0 0 203
(igazad van..)

én most a springer handbook of nanotechnology-ban nézegetem a képeket.. nagyon szépek.. és közben sajnálkozom, hogy sosem lesz időm elolvasni ezt a mintegy 1200 oldalt..
Előzmény: Nogan (202)
Nogan Creative Commons License 2006.02.05 0 0 202

OFF 

Kezdetek elbaszódni a témától...

ON

Én Emile M. Cioran-tól olvasom az  "A bomlás kézikönyve" című művet. Érdekes eddig. Odamond szépen. Az is valószínűnek tűnik, hogy depresszióban fuldokolva kaparta a sorokat. "A zene a csend elmezavara." -> ez tetszett

BÁTHORY BÖBI Creative Commons License 2006.01.24 0 0 201
valami baszást
kapitula Creative Commons License 2006.01.03 0 0 200
van abban valami amit mondassz...én is mindig azon gondolkodom, mikor baszhatnék már végre egy jó ízűt...viszont én nem engedek a rossz próféciáknak, és nem baszok akárkivel...
Előzmény: deadcrow (199)
deadcrow Creative Commons License 2006.01.03 0 0 199
pedig minden a baszás körül forog.. az emberiséget a jó baszások igérete vezeti a rossz baszások rögös alagútjaiban.. meg olykor nem jön elég baszás és akkor titokban onanizáló próféták alapítanak olyan szektákat, akik másokat is letérítenek a jó baszásokhoz vezető útról..
Előzmény: kapitula (198)
kapitula Creative Commons License 2006.01.03 0 0 198

hát tényleg nem értek dolgokat

Előzmény: deadcrow (197)
deadcrow Creative Commons License 2006.01.03 0 0 197
hát sok minden van, amit te még nem értesz.. az embriók azért taliznak, mert nincs kivel baszniuk.. aztán meglátják, hogy kivel lehetne és akkor kognitív disszonancia lép fel..
Előzmény: kapitula (196)
kapitula Creative Commons License 2006.01.03 0 0 196

nem értettem soha miért nem lehet csak úgy írogatni egyes helyekre, miért kell találkozókat szervezni...azért nem írok a törzsasztalra, mert ott ebbe kényszerítik bele az embert...nem beszélve az egyes topikokban eluralkodó nyáladzásról...szóval nem mindenki retaldált aki ide írogat, meg azokból nem is lesz közösség....

Előzmény: deadcrow (195)
deadcrow Creative Commons License 2006.01.03 0 0 195
én beleolvastam a könyvembe és megragadott az a rész, amikor azt elemzem, hogy az anyag a tér hibája.. a tömegvonzás pedig nem más, mint amikor összesöprik a szemetet, hogy ne akadályozza a tényleges folyamatokat.. de a tömegvonzás felfogható annak is, amikor a selejtes, retardált egyedek egymásba kapaszkodnak, mert nincs létjogosultságuk a tényleges világban.. pl egy internetes közösség (mint pl az index) is pont ilyen.. szóval szemétdomb hátán élünk..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!