Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

BARUKA 5 órája Creative Commons License 5985

Ő ki, és milyen per volt?

Előzmény: Sopronmg (5984)
Sopronmg 10 órája Creative Commons License 5984

Hallom, tegnap Samodai csúnya pert vesztett. :-(

Előzmény: BARUKA (5983)
BARUKA 15 órája Creative Commons License 5983

Október 1-től megalakult az önálló Igazságügyi Hivatal, főigazgatója Szeiberling Tamás. A nagy kérdés mennyire hiteles a működésük, ki irányíthatja a háttérből? Nem érne meg egy próbálkozást részünkről a Baumag ügyet illetően kárenyhítésért, és jogi segítségért? Mindenre kiterjedő panasszal élhetnénk, aztán meglátjuk a válaszból, hogy kikkel állunk szemben, tényleg önálló és független, vagy ez is csak átverés.

Alonso8y 1 napja Creative Commons License 5982

Már született ítélet a baumag ügyben, akkor a bírósági döntésen kívül lehet ezt intézni?

Előzmény: Toprongy1 (5981)
Toprongy1 2 napja Creative Commons License 5981

Az egyesület jogásza, és elnöke, Szabados András talált egy olyan passzust, ahol talán sikereket lehet elérnie kártalanításunk elmaradása miatt keletkezett kárunkra.

Talán ő tud segíteni, a felszámolóra már nem számítok, mert nem úgy dolgozik, hogy a mi kárunk rendeződjék.

Előzmény: Alonso8y (5980)
Alonso8y 2 napja Creative Commons License 5980

Van esélyük még visszaszerezni a pénzt?

Előzmény: Toprongy1 (5965)
BAUmagnélküli 2 napja Creative Commons License 5979

"Meddig lehet ezt még húzni ?" Addig amíg a pénzünket elő nem kerítik, vagy önként vissza nem adják. Ez a törvényi szabályozatlanság miatt akár a végtelenségig is elhúzódhat. Az időhúzással el akarják érni, hogy törődjünk bele abba, amibe nem lehet beletörődni: a pénzeink elvesztésébe...ha fele annyi idős lennék mint vagyok, akkor az államon már háromszor vertem volna vissza azt, amit hagyott, hogy elraboljanak Tőlem...    

Előzmény: fehér andrea (5977)
BARUKA 2 napja Creative Commons License 5978

Ameddig nincs összefogás részünkről a közös fellépésre, és hagyjuk!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: fehér andrea (5977)
fehér andrea 3 napja Creative Commons License 5977

Ez ez nem  sok jóval bíztat minket.  Meddig lehet ezt még húzni ?

Előzmény: micimackó513 (5976)
micimackó513 4 napja Creative Commons License 5976

Prof Wortmann tesznek róla, hogy "beláthatatlan messzeségbe kerüljön" az a 10%, ami legfeljebb 3% lesz. Húzzák a polgárjogi igény megszerzése iránti pert, a Balázs család ügyvédjével együtt, mint a rétes tésztát. 4 tárgyalás után a bíróság még várja a jogalapot megtestesítő okiratot. Tényleges a tárgyra vonatkozó tárgylást a bíróságnak még nem volt módja tartani (vagy nem akart)

 

Előzmény: Sopronmg (5974)
Toprongy1 4 napja Creative Commons License 5975

Köszönöm szépen, remélem még megkapom az 50. heti HVG-t.

Bár a hozzáállásukból már előre látom, hogy nem sok élvezetben lesz részem. 

Előzmény: Sopronmg (5974)
Sopronmg 4 napja Creative Commons License 5974

A múlt heti hvg-ben megjelent egy cikk de nem jelenik meg rendesen, olvastátok?

Baumag: befektetők hoppon


Tíz százalék alatti, egyelőre beláthatatlan időpontban kifizethető kielégítésre számíthatnak az egykori Baumag Stratégiai Fejlesztő
... több mint 20 milliárdos követeléssel. A Baumag cégcsoportot irányító fő tulajdonost, Balázs Lászlót 11 évig tartó büntetőeljárás után
... birodalomhoz tartozó Baumag Holding Vagyonkezelő Zrt. minap 32 millióért meghirdetett érdi telephelye

Előzmény: Toprongy1 (5973)
Toprongy1 5 napja Creative Commons License 5973

Kedves BAUmagnélküli! Először is köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet erre a beszélgetésre, mint ahogy minden számunkra érdekes, és tanulságos esetre is fel szoktad hívni.

Természetesen végignéztem, és érdekes, mindenki számára tanulságos gondolatok, és esetek hangoztak el.

A megtakarításokkal kapcsolatos tanácsok az hiszem, hogy a Baumagosoknál nem volt gond, mi ezt magas fokon csináltuk,a-sajnos.

Talán Tóth urat is magunk mellé lehetne állítani.

Aztán ahogy bassus is írta, a PSZÁF is nyakig benne van abban, hogy tragédia lett a Baumag vége, hiszen sokunknak az összes pénze elúszott. 

Mint írtam nekünk 27 millió, amit Balázsék elismerő nyilatkozatban, amit én is megkaptam, már csak 22 millióban ismertek el, a felszámoló már csak 16 millióban.

Ezek után az is elgondolkodtató, hogy a rendőrség mit csinált évekig. Mert gondolom volt annyi eszük, hogy lefoglalták a számítógépeket, amik szerintem hűen tartalmazzák, hogy kinek mennyivel tartoznak.

A másik felháborító tény, hogy évek múlásával nem hogy nem fizettek ki bennünket, hanem még a kifizetetlen tartozásokat is viszik egyre lejjebb.

Előzmény: BAUmagnélküli (5971)
bassus 6 napja Creative Commons License 5972

akkor ez a topik nem létezne

 

Ezt pedig Taprongy 1-nek küldöm azért, hogy olvasson.

és az sem hiba, ha elolvassa saját írását is, amire választ kap

 

Hallottátok a Pénteki Hírt, a Vertical, illetve a Duna profit utána legnagyobb hazai ingatlanbefektetési szövetkezetet is elérte a baj.

Pénteken én is meghallottam a hírt, amin igazából már nem lepődtem meg túlságosan az előző hónapok történései kapcsán.
Telefonokat nem vették fel, gondoltam megnézem őket.
Zárás előtt fél órával már nem engedtek be, csak a biztonsági őrrel sikerült beszélnem, aki a bunkóbb fajtából való volt, úgyhogy nem sokat tudtunk meg. Egy kollegája annyit mondott, hogy kinyitnak továbbra is, pénzkifizetés nincs, de menjünk csak majd bejelenteni az igényeket (pénzünk 20-án jár le).
Egyrészt nem értem, hogy a Baumag miért egy X kft. biztonsági őreivel üzen a befektetőinek, TAGJAINAK ahelyett, hogy valamelyik vezetője vette volna a fáradtságot, hogy kijöjjön, s szóljon pár szót.
nem értem, miért mondja a PSZáf, hogy nem vizsgálódott, ha a weboldalán az alábbi olvasható:

I-1218/2003. számú határozat a BAUMAG Szövetkezettel szemben folytatott államigazgatási eljárás megszüntetéséről
TEHÁT VALAMILYEN VIZSGÁLAT VOLT!!

Na szóval kaptunk közleményt, az alábbi szöveggel:
ELNÖKI KÖZLEMÉNY

A BAUMAG Szövetkezet elnöke tájékoztatja a Szövetkezet tagjait, hogy a külső okok miatt felmerült fizetési nehézségek hosszú távú, megnyugtató kezelésére Közgyűlést hív össze.
A Közgyűlés által meghozandó határozatig a BAUMAG elnöke jogkörével élve felfüggeszt minden kifizetést. A Szövetkezet minden esedékes, de most elmaradó kifizetésről Tartozást elismerő nyilatkozatot ad ki, meghosszabbítva a kamatfizetés időtartamát.
A Szövetkezet elnöke a döntése okáról, körülményeiről és a kialakult helyezt megoldásának átfogó tervéről részletesen beszámol a Közgyűlés résztvevőinek.
Budapest, 2003. október 9.
Balázs László
elnök

Érdekes emberekkel találkoztam a helyszínen, volt egy hölgy, aki eladta lakását, egy hete betette a péntéz egy hónapra (8 milliót) a jó kamat reményében (80-90000 HUF), a szerződése alá van írva, neki a pénz lejártakor fizetnie kell, vagy sokminden úszhat.
Egy másik hölgy egy neves nemzetközi pénzintézet befetketési tanácsadója, címzetes ügyvezetője volt.
Egy 60 körüli férfi pedig az egész élete során összegyűjtött 6 milliójárért állt velem együtt az ajtóban.

Várom a folytatást, meg a 27-i közgyűlést (Minek várunk addig!!!, biztos van valami buta 15 nappal előtti bejelentési kötelezettség vagy mifene)

Előzmény: BAUmagnélküli (5968)
BAUmagnélküli 6 napja Creative Commons License 5971

Ezt épp most küldték. Nem BAUMAG téma, ebből még nem jutunk a pénzünkhöz, de lehet, hogy egyeseknek hasznos lehet:

"Felhívom figyelmét a Parlament televízió ma este 20 órakor kezdődő Pénz Plusz adására.
Ezt az adást ugyanebben az időben, egy héten keresztül, minden nap megismétlik!

Pénz, a P+, Parlament Televízió gazdasági műsora. Közérthető, elgondolkodtató és segít spórolni. Tudjon meg mindent a pénzről és a pénzkereset lehetőségeiről!

Az est vendége Tóth György Vezető Pénzügyi Stratéga a www.kisbefektetoiklub.hu tagja, valamint a www.penzaramlas.hu tulajdonosa.

Kérem legyenek nyitottak és gondolkodjanak el a műsorban elhangzottakon!

Üdvözlettel:

Tóth György"
 

BARUKA 6 napja Creative Commons License 5970

Ha jól emlékszem, "nyakfogom" károsult társunk jó ötlete/aláírásgyűjtés, petíció/ óta már néhány hónap eltelt, és egy tapodtat sem léptünk előre! Tovább folyik a sóvárgás, ami úgy látszik végtelen! Lehet, hogy önkritikát kell gyakorolnunk, hogy tényleg egy tehetségtelen, érdemtelen csoportosulás vagyunk? Vagy összeszedjük végre maradék eszünket, és erőnket?!

Előzmény: Toprongy1 (5969)
Toprongy1 6 napja Creative Commons License 5969

Kedves BAUmagnélküli! Az ilyen írásokat olvasva, az emberben olyan érzés támad, hogy mi Baumagosok nem ugyanazon a bolygón élnénk, mint a többiek.

Sőt mint írod, ennek az írásnak a szerzője, mint ha átesett volna a ló túlsó oldalára, hogy még az azonnali 31 milliós kártalanítást is kevésnek tartja.

És még vannak olyanok is, akik ezt a helyzetet természetesnek tartják, sőt fel vannak háborodva, hogy én az ilyen hatalmat nem tartom megfelelőnek, amelyik kényszerből már hozott olyan törvényi feltételeket, hogy a Baumag féle törvénytelenségek ne forduljanak még egyszer elő, mert érzik, hogy ez már a bukásukhoz vezetne. Sőt kifogásolják, hogy miért politizálunk.

De milyen törvénykezés ez amelyik hivatalosan is magára hagyja azokat a károsultakat, akiket ő maga hagyott ilyen lehetetlen helyzetben.

Aztán csodálkoznak, hogy hajléktalanok tömege lepi el az utcákat.

És mint alább tapasztaltam , vannak akik tapsikolnak erre, mert ők most már visszakapták a pénzüket. Azért írtam, hogy az ilyen emberek tartják életben ezt az igazságtalan rendszert.  

Előzmény: BAUmagnélküli (5968)
BAUmagnélküli 2014.12.12 Creative Commons License 5968

Bárcsak mi is ilyen "hatalmasat buktunk" volna, mely szerint csak a 31 millió forint feletti megtakarításainkra vonatkozna a felszámolás, mert a fizetésképtelenség bejelentése után húsz napon belül kifizették volna a 31 millió forint alatti betéteinket:

 

http://hvg.hu/gazdasag/20141211_Hatalmasat_buktak_a_Szechenyi_Bank_betete/nyomtatas

 

 

 

Toprongy1 2014.12.10 Creative Commons License 5967

Én csak azt akartam mondani, hogy annyira a lakásra összpontosítottuk a pénzünket, hogy pár hónap múlva kifizethessük, hogy az összeset elveszítettük. 

Én meg örültem, hogy a házasságom megmaradt, mert legalább ez megmaradt , igaz ez is nehézségek árán, bár együtt határoztuk el, hogy a Baumagból fizetjük ki a lakás árát.

És külföldre távozáskor is kell valamennyi pénz, vagy egy kint élő barát, vagy rokon.

Nekünk ezek közül egy sem volt.

De a fene megette, ha egymás között is magyarázkodni kell. Azt vegye figyelembe, hogy írhat akármit itt a Baumag oldalán, azzal politizál is. A kötözködésért meg szégyellje magát!

Na ezért nem tartunk sehol sem, hogy 12-év után megkapjuk a saját pénzünket. 

Örüljön, hogy most már Ön megkapta a pénzét, ezt a Baumagosok, kárának is köszönheti. 

Előzmény: bassus (5966)
bassus 2014.12.10 Creative Commons License 5966

Toprongy én mást tapasztaltam az öt közül egyben érdekelt voltam és a nekem járó pénzt megkaptam.

Az fontos még itt is, hogy annak is látszunk, amik vagyunk és ne annak, aminek képzeljük magunkat.

Ne haragudj idézlek:"Ha nem vesztettük volna el az összes pénzünket, mi is húznánk innen a francba,"

Te azért maradsz mert, kiraboltak bennünket mások meg azért mennek el nincs elég pénzük.

Csak azt akartam írni, hogy ha politizálunk akkor kezdjük az elején az új szövetkezeti törvény alkotásától  a folyamatot napjainkig.

Vsz. ügyünkben 20. év hazugság amelynek fő támogatója a Parádsasvár- kastélyhotelben vendégeskedő igazságbajnok klf. politikai oknyomozó média.

Előzmény: Toprongy1 (5962)
Toprongy1 2014.12.10 Creative Commons License 5965

Tisztelt Alonso8!

Ön hogyan nevezné azt a társaságot, akik miután felszámolónak adják a károsultak pénzéből összegyűlt vagyont, hagyják, hogy szétlopják a meglévő vagyontárgyakat.

Negyven milliárdról van szó. Érti? Negyven milliárdról, amit valamikor sokan öregkorukra raktak össze, hogy legyen miből megélni, amikor 1-2 százalékot emelnek a nyugdíján.

És ez sem elég, hanem tovább engedik, hogy  más pénzzel foglalkozó szövetkezetek, és bankok is fizetésképtelenek legyenek.

De azt hiszem, hogy Ön rossz oldalra tévedt.

 

 

Előzmény: Alonso8y (5964)
Alonso8y 2014.12.10 Creative Commons License 5964

Melyik banda, kikből állnak, kik alkotják?

Előzmény: Toprongy1 (5962)
fehér andrea 2014.12.10 Creative Commons License 5963

Pi már régen megkapta a pénzét.

 

Az  egyesület  csinál mindent

 

Ha  nem tag  akkor magányosan hogy  akar valamit elérni ?

Előzmény: bassus (5960)
Toprongy1 2014.12.09 Creative Commons License 5962

És ez az impotens banda már az ötödik szövetkezeti bank tönkremenetelében asszisztál. És ezeket is a legnagyobb csöndbe igyekeznek tartani.

Nem értenek ezek máshoz, mint a tönkretételhez, legyen az aluljáró, vidám park, trafik árú, vagy üzletek nyitva tartása. 

És reménykedünk, hogy az ellopott pénzünket a kiherélt törvényeik ellenében is egyszer visszakapjuk.

Hallani sem akarnak rólunk, és megtehetik, mint sok más mindent is. 

És az ország nagy része mégis tapsikol nekik, vagy a régieket válassza újra, feledve a múltat.

Ha nem vesztettük volna el az összes pénzünket, mi is húznánk innen a francba,

Talán még az egyesületben bízhatunk, ebben a kiváló országban.

Előzmény: BAUmagnélküli (5961)
BAUmagnélküli 2014.12.08 Creative Commons License 5961
bassus 2014.12.07 Creative Commons License 5960

mást tudok

 

a felszámolás ellenőrzésére ismeretlen önként jelentkezőket választottunk

hittünk szép szavuknak  és megalakult a " hitelezői választmány"

amelynek, amikor a vagyon értékesítése történik kellene a hitelezőket képviselnie

 

aztán hol van Pi?

aki választmány tagja, elnöke volt a Baumag Stratégiánál, Holdingnál, .....?

a Dunaprofitnál.... és amiket sikeresen tett működésképtelenné ..

 

aki az orrunknál fogva megvezetett bennünket össze-vissza vonolgattunk a városba

 

azt hallottam, hogy a Pi.-féle érdekképviselet jól működött saját maga érdekében

 

nem vagyok tagja az egyesületnek

másutt működik-e vm.képviselet?

 

 

Előzmény: fehér andrea (5959)
fehér andrea 2014.12.07 Creative Commons License 5959

Az egyesület be fog adni sérelem díjas pert januárban.  Ez olyan mint a fájdalom díj. Legalább ezzel haladunk előre.  A felszámolásból pedig csak a felszámoló által lehet pénzez jutni  amit  az egyesült csinál szintén.

 

 

Aláírás szervezése ?  A legtöbb ember  az egyesületben van.   A többi ember hol van ?  Sohol  nincs mert nem tud róla.

 

Aki  az egyesületnél tudd mást az írjon

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: BARUKA (5957)
nyakfogom 2014.12.06 Creative Commons License 5958

Sok a terv,kevés a tett.Én is ezt teszem most ezzel az egy mondattal.

Bezzeg ha mellém álltatok volna az aláírásgyüjtési tervemkor/3 fő támogatott/

akkor legalább eggyel előbbre lennénk ahhoz képest, mint ahol most most állunk, ebben a tervezgetési egy helyben toporgással.

Legalább azt tudnánk már,hogy érdemes-e aláírásokat gyüjteni.Most még ezt sem tudjuk.

Akinek inge csak az vegye magára.

BARUKA 2014.12.02 Creative Commons License 5957

Pedig csak akkor érünk el valamit, ha egységben gondolkodunk, egyenként kár lépkedni! Végre el kell jutni arra a pontra, hogy összeülni és a követeléseinket felvetni, majd egy jogtudort fogadni aki megfogalmazza ahogy kell, és papírra veti. Ki fogjuk fizetni a munkadíját! Ezután 4-5 személy nyilvánosságot kérve átadja követelésünket az illetékes személynek! Hát ennyit kellene már végre megtenni!

Előzmény: Toprongy1 (5956)
Toprongy1 2014.12.02 Creative Commons License 5956

Mi az hogy van? Nyolc évig az állam és felügyeleti szervek orra előtt működött a szövetkezet.

Ez alatt az idő alatt sok adót befizetett a Baumag az államnak.

A felszámolásra is más törvényt kellett volna hozni  a magánemberekből álló szövetkezetek részére.

Addig kellene írni Lenkovics úrnak, amíg a lelkesedése nem hagy alább, és nem vegyül el a harácsolók között.

Csak abban kellene megállapodnunk, hogy mit kellene írni, hogy nagyjából egyformán fogalmazzunk. Mert abban nem reménykedek már, hogy együttesen tudjunk fellépni, pedig az volna a jó.

Előzmény: BARUKA (5955)