Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

fehér andrea 6 órája Creative Commons License 5937

Akkor  honna tudjuk meg  az eredményt?  A felszámolótól ?  Vagy talán az egyesülettől ?

Előzmény: BAUmagnélküli (5936)
BAUmagnélküli 19 órája Creative Commons License 5936

Látom elég jól képben vagy. Nagyon elfoglalt vagyok, de még ebben az évben felkeresem a felszámolót tájékozódás céljából. Feszültségünk némi levezetésére jó  hogy van ez a fórum, de nem sok értelme van annak, hogy vaktában firkáljunk. Nyílt fórum, így nyilván a titkosított információk megismeréséből minket kizárnak, és azok az infók ennek az egész gennyes ügynek a végleges lezárásáig ide nem is fognak bekerülni...     

Előzmény: micimackó513 (5935)
micimackó513 25 órája Creative Commons License 5935

Tudomásom szerint A polgárjogi igény birtokbavétele tárgyában folyik még per, amit a 
Mátraholding indított a II. fokú ítélet értelmében az előírt 60 napon belül. Volt 4 tárgyalási nap. A felszámolás befejezési határidejét ez hogy befolyásolja nem tudom.

Előzmény: BAUmagnélküli (5934)
BAUmagnélküli 26 órája Creative Commons License 5934

A felszámolást az ide vonatkozó törvény szerint az elrendelésétől számított két éven belül le kell zárni, ha folyamatban lévő peres ügyek nincsenek. Az összes per lezárult. Mikortól számít a kétéves határidő? Kell látnunk, hol a vége!

Előzmény: egyesületek (5930)
micimackó513 1 napja Creative Commons License 5933

Tegzi!

Mondd Te az egyesület tagja vagy, hogy ilyen jól-informált vagy az egyesület munkáját és eredményeit illetően? Egyáltalán tudod ,ennyi az éves tagdíj? És ezért mit ad? Ha nem vagy tag, "csak hallomásból " szólsz a témához, először tájékozódj, mert ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

Előzmény: tegzi235 (5929)
fehér andrea 1 napja Creative Commons License 5932

Ennnek mi értelme van ?  Hogy még aki él és itt van és levelezik  és reménykedik annak se legyen egy jó napja ?

Előzmény: tegzi235 (5929)
fehér andrea 1 napja Creative Commons License 5931

Az egyesületen kívül nincs más megoldás  szerintem. Aki tudd jobbat írjon.....

Előzmény: micimackó513 (5925)
egyesületek 1 napja Creative Commons License 5930

http://www.baumagsfszfa.hu/baumag_tajekoztato_20131204.pdf

 

Hát ennél több információt még telefonálás útján sem fogsz kapni, az már biztos.

De a zaklatás helyett ha ez egyesületi honlapot esetleg tanulmányozod, onnan sokkal többet is meríthetsz (tudom, hogy időigényes). a tagok tagdíj befizetéseinek köszönhetően is.

 

 

Előzmény: tegzi235 (5929)
tegzi235 1 napja Creative Commons License 5929

Üdvözlök mindenkit!

 

Az ügyvédek azért nem kaptak rá a károsultak képviseletére, mert halott ügy. Az állammal szemben nincs az az ügyvéd, aki perre menne. 

A károsultak egyesülete is csak beszedi az éves díjat, és nem tud csinálni semmit. A Mátraholding végzi (?) a Baumag felszámolását, korábban küldtek értesítést, hogy eladásra került mondjuk 1 millió forint értékben valami, és a költségük természetesen 1 millió forint. Már évek óta ezt sem küldik. Wortmann György a vezérigazgató, tel: 

887-49-41. Szerintem hívjuk fel többen, zaklassuk őket!

A kúria döntéséből idézve: "

A csődbűncselekmény sértettje a hitelezők összessége, akiknek a vagyonjogi érdekét a felszámolás elrendelését követően kizárólag a felszámolási eljárás szabályrendjében és a felszámoló útján lehet érvényesíteni."

 

Üdv. tegzi

micimackó513 2 napja Creative Commons License 5928

Főoldal sérelemdíj

Előzmény: dancsem (5926)
egyesületek 2 napja Creative Commons License 5927
Előzmény: dancsem (5926)
dancsem 2 napja Creative Commons License 5926

Üdvözlök mindenkit! Én most csatlakoztam a fórumhoz, felvilágosítana valaki, hogy (honnan,milyen)  ügyvédi meghatalmazást, hova kell visszaküldeni? Mert eddig senki nem tudott erről érdemlegeset mondani....Köszönet.

micimackó513 2 napja Creative Commons License 5925

Hallgassatok BAUmagnélküli-re, nem jártok rosszul. Persze csak ha az egyesületbe belépve a lehetőséggel éltek. Nem minden esetben jó kívülről "csak" a politikában keresni a megoldást. A merész a lehetőségeket használja ki és talán az ésszerűség határain belül még kockázatot is vállal, a bátor fejjel megy a falnak, és csodálkozik, ha a fal a fejénél keményebb.

BARUKA 3 napja Creative Commons License 5924

Azért ilyen egyszerűen ne intézzük el saját magunkat! Ugyanis a reményvesztett helyzeteket maga a népszerűségre hajtó képviselő is azzal magyarázza, hogy "becsapták, csőbe húzták a károsultakat" és mindezt megkoronázzák a "hibás törvényalkotással ill a joghézaggal". Annyi a különbség, hogy míg előbbieket indokként elfogadtatnak a devizások ,libások ügyében bennünket leráznak mert nem tudunk egységesen föllépni és kikövetelni az azonos elbírálást. Pedig, a jogerős ítéletünk egyik indokaként a bíró is a joghézagot említi mely lehetővé tette, hogy a 2003 végén még meglévő vagyont eltüntessék! Na ki ebben a hibás? Nem kell nagy ész, hát a jogalkotó!!!

Előzmény: BAUmagnélküli (5920)
BAUmagnélküli 3 napja Creative Commons License 5923

Aki tagja az egyesületnek, kitöltötte, aláírta, visszaküldte az ügyvédi meghatalmazást, annak most nincs tennivalója. Ennél többet nem is tehet. Bárki fordul állami- vagy pártszervhez, a felszámolóhoz irányítják, avval az indokkal, hogy a vonatkozó jogszabályok szerint kizárólag a felszámolásból várhatjuk befektetéseink megtérülését. Ezt szajkózzák már tizenegy éve. Azért fontos számunkra a felszámolási zárómérleg mielőbbi elkészítése és publikálása, hogy ismertté váljon megtakarításaink megtérülésének mértéke. Ennek ismeretében dönthető el, hogy milyen további kezdeményezéseket célszerű tenni...persze az időtényező nem mindegy, az elhunytakat, reményt vesztetteket, súlyos beteggé váltakat már anyagilag sem lehet kárpótolni, és ha belátható időn belül (amely idő kortól és egészségi állapottól függően károsultanként eltérő) nem születik végleges megoldás, bármennyire is fájó, el kell felejtsük ezt a tragédiát, hogy hátralévő napjainkat, esetleg éveinket ne mérgezze tovább az a szakadék, amibe az elmúlt húsz év elégtelen törvényhozása, és alkalmatlan kormányai beletaszítottak...      

Előzmény: fehér andrea (5922)
fehér andrea 3 napja Creative Commons License 5922

Most ezzel csak  a reményt vesztettük el. Aki itt még levelezik és életben van annak kellene  valamit tenni . De hogy és mit ?  Egyesület ?  Pártok ?  Olyan mint  ha senki nem foglakozna velünk  pedig  aki még él pereskedni fog .  Az egyesület talán most lép mert beadnak per anyagot

Előzmény: tegzi235 (5918)
fehér andrea 3 napja Creative Commons License 5921

Ez egy jó ötlet, de ki fogja  össze ?  Az egyesület talán ?

Előzmény: tegzi235 (5917)
BAUmagnélküli 3 napja Creative Commons License 5920

"...befektetők sok milliárdja kizárólag a korábbi befektetők hozamaiként kerültek kifizetésre..." ez az összes ingatlan szövetkezetnél így volt, a BAUMAG-nál is. Ma szó volt a parlamentben az elmúlt évben fizetésképtelenné vált hitelszövetkezetek kapcsán a betétgyűjtés felügyeletéről, a betétbiztosításról, az MNB és az OBA jövőbeli feladatairól, kötelezettségeikről. A BAUMAG esetét egyik frakció vezérszónoka sem említette, holott most megtehették volna. Pont azért nem említették, mert a BAUMAG szövetkezeti üzletrész kereskedelem álcája alatt gyűjtött betétekre törvény állami felügyeletet és betétbiztosítást nem követelt meg, a szövetkezeti törvény alapján pedig csupán hasonló kártalanításra számíthatunk, mint azok a "kulákok", akik vagyonát a múlt század ötvenes éveinek első felében kisajátították "szövetkezesítés" "jogcímén"...

Előzmény: tegzi235 (5918)
BARUKA 3 napja Creative Commons License 5919

Levelemre válasz érkezett. Mivel a felkért személy nem a jelenlegi kormány kedveltje, úgy látja nem tudná előnyösen képviselni ügyünket. Azt javasolja, nagy összefogással nyomást kifejteni a kormányra ahogy a banki hitelesek, és a Bajnai károsultak tették. A pártok mindegyikénél keressünk támogatót.

tegzi235 5 napja Creative Commons License 5918

 Dunaprofit sem fizet vissza semmit, én ezt olvastam:

 

A Dunaprofit Szövetkezet tevékenysége abba az ezredforduló környékén folyt "ingatlanszövetkezeti tevékenységbe" simult be, amikor több szövetkezet vezetése azzal csábította magához hiszékeny magánszemélyek megtakarításait, hogy a bankokénál jóval magasabb hozamot ígért.  A Dunaprofit felszámolási eljárásába hitelezői igényével bejelentkező közel 3.000 hitelezője gyakorlatilag semmilyen megtérülésre nem számíthat, mivel csak az "a" kategóriás követelések is csak részben térülnek meg.

A Szövetkezet gyakorlatilag érdemi jövedelemtermelő tevékenységet nem folytatott, három céget alapított, amelyekből a felszámolásban 50 milliót alig meghaladó megtérülés származott. A felszámolást befejezetté nyilvánító végzéssel szemben 15 napon belül lehet fellebbezni. A felszámolás legfontosabb kérdése az, hogy a befektetők sok milliárdja kizárólag a korábbi befektetők hozamaiként kerültek kifizetésre, vagy lehet még valahol keresni a Szövetkezetből kkikerült pénzeket.  

 

Ez ugyanaz a pilóta játék(nak nem nevezhető), mint a mi esetünk!

Üdv. tegzi

tegzi235 5 napja Creative Commons License 5917

Kedves Toprongy1 és Minden Érdeklődő!

 

Azt nem tudom, hogy az EU hogyan áll hozzá, de egy nemzetközi hagyatéki ügyben megkerestem őket anno és segítettek abban, hogy hova forduljak. Írni kell az összes fórumhoz levelet, majd csak történik valami

A magánperrel vigyázni kellene, kb. 1 évvel ezelőtt volt a TV-ben, hogy valaki magánpert indított a Baumaggal szemben és elveszítette, ráadásként a perköltséghez még büntetést is kiszabtak rá! Csak óvatosan, nem lehet tudni, hogy milyen darázsfészekbe nyúlunk bele.

Üdv. tegzi

Toprongy1 5 napja Creative Commons License 5916

Pofátlanság az a helyzet, hogy az állam nem csak hagyja nyolc évig, hogy sokunk összes pénze elvesszen, mint nálunk, akiknek a lakásra gyűjtött összes pénze a vásárlás pillanatában elveszik, hanem, a kijelölt felszámolóval, még sápot is szedett a rossz , talán szándékos törvények miatt.

Aztán még vehettük fel a kölcsönt, hogy be tudjuk fizetni a százezer forintot időben, ha megtaláljuk véletlenül a rejtett hirdetést egy újságban.

Most meg a Kúria döntése újabb pénzeket vesz ki a zsebünkből, ha mindenkit arra kötelez, hogy bírósági ítéletekkel próbálja meg visszaszerezni az ellopott pénzt, ami további sok százezret fizettet velünk.

Ilyen a világon nincs. 

Aztán úgy csinál a hatalom, hogy az amúgy is rossz kenyerek sótartamát is rendelettel csökkenti, hogy lám-lám. én vigyázok az egészségetekre.

Iszonyat!

Éppen ezért kérlek kedves tegzi235, hogy oszd meg velünk is, hogy hogyan áll az EU. az ügyhöz?

Előzmény: tegzi235 (5915)
tegzi235 6 napja Creative Commons License 5915

Üdvözlök mindenkit!

Hányan is vagyunk akkor? Véleményem szerint itthon, Magyarországon nem találunk olyan fórumot, ahol foglalkoznának velünk, meg kellene próbálni az unióhoz fordulni segítségért. Én már fordultam hozzájuk saját ügyben, és adtak tanácsot, hogy mit tegyek. 

Üdv. tegzi

okoskodo12 2014.11.15 Creative Commons License 5914

(azt a bizonyos egy százalékot)"

a Dunaprofit esetén a felszámolás befejezése után a teljes összeget visszafizették.

Előzmény: BAUmagnélküli (5912)
BAUmagnélküli 2014.11.14 Creative Commons License 5913
Előzmény: BAUmagnélküli (5912)
BAUmagnélküli 2014.11.14 Creative Commons License 5912

Jól érzékeled: Felszámolói, végrehajtói munkaköröket azok a minimális pénzügyi és még kevesebb jogi ismerettel rendelkező uzsorások töltenek be, akik a rájuk vonatkozó "törvények" mögé bújva, szabad kezet kapva, legálisan fosztogathatnak, tehetnek módos embereket is nincstelenné. Mindenhez szabad hozzáférésük van: ingó- és ingatlan vagyonhoz, gépjárműhöz, bankszámlákhoz, értékpapírokhoz... A kis embereknek nincs törvény adta lehetőségük az ellenük való védekezéshez. Akik a kezükbe kerülnek, azokat hidegvérrel, gátlástalanul kifosztják, anyagilag ellehetetlenítik, az öngyilkosságba kergetik. Tudták ezt a BAUMAG létrehozói és szándékosan csődbe vivő bűnözői is, ezért a fizetésképtelenség bejelentése előtt a tőlünk elrabolt pénzeket háborítatlanul elrejtették, eltüntették, korrupció útján összejátszhattak a felszámolókkal, bírákkal, politikus bűnözőkkel. Ma már nincs ok és magyarázat arra, hogy a felszámolást egy-két hónapon belül ne zárják le! Ha nem zárják le, célszerű lesz visszaigényelni a befizetett százezer forintunkat (azt a bizonyos egy százalékot), ha még életünkben élvezni akarjuk ezt a kis pénzt is. Át lehet íratni követeléseinket unokáinkra, örököseinkre, vagy ha vannak közöttünk nyugdíj előtt álló "fiatalok" és továbbra is bíznak megtakarításaink visszafizetésében, és van türelmük, akkor még várhatnak...

Előzmény: Toprongy1 (5911)
Toprongy1 2014.11.14 Creative Commons License 5911

Főleg az utolsó sor a lényeg. Ez azt jelenti, hogy nem tekintenek bennünket károsultnak, hanem tovább passzolnak a felszámolónak, akiről tudjuk, hogy legalább akkora gazember, mint a Baumag vezetése.

Hiszen még arra sem volt képes, hogy a károsultakat, akiktől az állam nemtörődömsége, és talán szándékossága miatt bekövetkezett a kárunk, személy szerint értesítse.

És elmúlt több mint tíz év, és jó fizető állást biztosítottunk nekik.

Manipulációkkal, mint már leírtam, azt is elérték, hogy ne a teljes befizetett összeget ismerjék el.

Ehhez meg segítséget nyújtott a rabló politika is.

Hiszen a Baumagnál megvolt a vagyonunk többszöröse is, csak akkor az emberek megrohamozták a szövetkezeteket jogos, vagy talán szándékos rémhírterjesztés miatt, és nem maradt a kifizetésekre elég készpénz.

Ezt használta ki aztán a bennfentes maffiózók nagy része.

Ha írunk a politikusoknak, ezért nem akarnak tudomást venni rólunk.

Pedig ha nálunk megállítják ezt a dominó elvet, akkor az idén nem ment volna tönkre ismét három szövetkezet.

Ilyen egy következmények nélküli ország.

Előzmény: fehér andrea (5910)
fehér andrea 2014.11.14 Creative Commons License 5910

 

Elolvastam és akkor most mi legyen a megoldás ???

Előzmény: BAUmagnélküli (5907)
fehér andrea 2014.11.14 Creative Commons License 5909

Én is várom , hogy mire lehet jutni ebben az ügyben !

Előzmény: BARUKA (5906)
jjulika 2014.11.13 Creative Commons License 5908

Nem tudom mi lehet ennek a közönyösségnek az oka ,én minden jó ötletet támogatok,próbálok embereket hozni,

szeretném,ha a bűnösök is felelnének a mi kárunkért,igy kedves Baruka kérlek tájékoztass,ha bármi használható 

van,én és + 2 tag biztosan támogatja,de reménykedem,hogy több is!

Előzmény: BARUKA (5906)